|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Cytat:
|
|
|
#662 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niesamowite jak niektóre z Was wcześnie wstają. Mnie nawet siki nie są wstanie obudzić. Edytowane przez Agnus21 Czas edycji: 2012-03-02 o 10:17 |
|
|
|
|
#664 |
|
Konto usunięte
|
Anusia dzięki
W 15 tygodniu to się już na pewno dowiesz,mój dr powiedział że jak przyjde za miesiąc a to bedzie prawie połówka ciąży to już mi na 100% powie ale za tydzien na tym dokladnym usg może coś dojrzy bo strasznie ciekawa jestem Ja przeczuwam chłopaka ale ostatnio rozmawiałam z moja ciocia i ona też miała takie przeczucia i wyszła dziewczynka,więc mylne przeczucia są może rodzinne ZobaczymyElmira mój dziadek co kilka miesięcy trafia do szpitala z powodu serca,ma wczepiony rozrusznik z którym były problemy i musi się odwadniać.Coś okropnego Wózek kupujemy nowy,to moja pierwsza dzidzi i chyba bedzie ostatnia a jeśli nawet bedzie druga to za jakieś 10 lat więc chce zaszalec Ja jak kaszle albo kicham to sobie siadam i trzymam sie za brzuch bo zdarza sie że kłujnie cosik albo jak się próbuje poprzeciagac rano to tez takie kłucie wzdłuż czuje Enigmama ja się od wczoraj tak kiespkawo czuje,słabo mi i się chce ale jak sobie zjem to troche mi przechodzi.Niestety pogoda nie sprzyja dobremu samopoczuciu
|
|
|
|
#665 |
|
Raczkowanie
|
mi sie nawet jesc nie chce
ale masz racje, gdyby słonce zaswieciło samopoczucie byłoby zupelnie inne,.....
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#666 | ||
|
Przyczajenie
|
dzień dobry
Cytat:
straszne sa pierwsze dni ale da się wytrzymaćkoszt ok 4 tys. na oba oczka. A mnie kusi farbowanie bo mam wstrętne odrosty i siwe włosy mi już widać. pytałam mojego gina czy można powiedział że do 12 tygodnia raczej nie bo po co sobie potem pluć w brodę jakby coś było nie tak chodzi o opary z amoniaku. Wczoraj pytałam fryzjerki bo mnie natchnęło na obcinanie i ta powiedziała żeby nie za często tak co 3 miesiące ze względu na smrodek amoniaku i żeby nie rozjaśniać bo to jeszcze gorsze opary wydziela znalazłam coś takiego na temat farbowania w czasie ciąży. http://fryzury.wieszjak.pl/zabiegi-f...sie-ciazy.html we wtorek mam badania genetyczne I trymestru to jeszcze tam zapytam. Trochę się ich boję tzn wyniku bo już stara jestem w tym roku będę miała 37 lat. Cytat:
po pół roku wszystko spadło ale byłam jak mały pojazd opancerzony. Na razie przytyłam 3 kg. Ale obawiam sie że historia może sie powtórzyć bo w związku z ciążą rzuciłam palenie, tak jak poprzednio.Dziewczyny jak sie podnosicie to nie "z brzucha" trzeba na boczek i się na rekach podciągnąć wtedy nie ma napinania brzusia. |
||
|
|
|
#667 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#668 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Krew z nosa w ciąży to normalne mądra książka mnie to powiedziałą ze sie śluzówki wysuszają bardzo w ciąży w nosie i naczynka poszeżają dlatego powinno sie zadbać o dobre nawilżanie powietrza w pokoju ![]() A tak w ogóle to helouł!!!! Byłam wczoraj u lekarza widziałam znowu dzidka spał sobie jak go zaczęliśmy podglądać ( przez bobra) no ale się obudził po chwili i se podskakiwać zaczął potem mamusi pomachła dwiema łapkami i tatusiowi jedną Tatuś sie ucieszył i był taki oprzejęty ze całą droge do domu tylko mówił o tym ze kocha dzidka i ze mu mówił "cześć tatusiu!! " hahahahaha i serduszko bije ślicznie nooo.... dzidek ma 25,5 mm malutkie rączki i nóżki i jest śliczny bardzo dziadek oglądał zdjęcie dzisiaj i przez lupe patrzył gdzie ma te nóżki bo ich nie widać tylko rączki hahahahaha a nóżki to takie tycie kropeczki zresztą zobaczcie same ![]() od 9.marca zaczynamy do szkoły rodzenia chodzić, 20.03 USG genetyczne ![]() 2.04. kolejna wizyta u ginki badania wszystkie oprócz cuktu są super ( cukier wysoki bo zezarłam drożdżówke o 4 nad ranem bo mi sie zachciało a zapomniałam ze ide na badania hahha i musze powtarzać ) a i toksoplazmoze musze jeszcze jakąś inną robić bo wychodzi ze przebyłam niedawno całkiem i trzeba zobaczyć czy nadal ją mam czy nie i czy trza antybiotyk zapodac czy nie
|
|
|
|
|
#669 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak miło, że jest więcej dojrzałych mam Ja już po genetycznym USG i wszystko w normie. Przezierność karkowa 1,8Na PAPPA nie idę. |
|
|
|
|
#670 |
|
Przyczajenie
|
Ja też w czerwcu ale rok więcej
|
|
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też zaczęło nękać nocne sikanie
Przed samym spaniem idę do łazienki, a w nocy i tak mnie budzi. Na szczęście tylko raz, ale pewnie z czasem będzie wstawanie po kilka razy.Też myślałam o farbowaniu, ale tak mi wszyscy naopowiadali, żebym się nie farbowała, bo dzidzia będzie ruda, że mam wątpliwości.... Niby wiadomo, że farba nie ma nic wspólnego z kolorem włosów maluszka, bo to jest ustalone odgórnie, ale już takie głupie myśli, że lepiej nie ryzykować.... Rozjaśniałam włosy zanim się dowiedziałam, że jestem w ciąży (tzn. wtedy się już domyślałam, ale nie miałam pewności) i jak to po rozjaśnianiu bywa, kolor nie jest jeszcze taki, jaki bym chciała, a pod koniec kwietnia idziemy na wesele i chciałabym ładnie wyglądać.... Ciekawe, czy zmieszczę się w jakąś sukienkę, bo do kwietnia sporo czasu i pewnie brzuszek już będzie spory. Większość sukienek mam odcinanych pod biustem, bo z natury mam odstające sadełko, więc brzuszek się może zmieści, ale nie wiadomo ile mi przybędzie ![]() Znalazłam fajne spodnie ciążowe, cena w porównaniu do sklepowych bardzo atrakcyjna, może któraś będzie zainteresowana. Chyba się na nie skuszę, bo wyglądają nieźle, w przeciwieństwie do większości workowatych ubrań ciążowych :/ http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-ha...162228314.html |
|
|
|
#672 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Kochane
![]() My już po śniadanku i spożywając wszelkie prochy zalecane na czas ciąży śmieszy mnie pewne stwierdzenie.. Że ponoć ciąża to nie choroba...
|
#673 |
|
Zadomowienie
|
Fajowe te portki !!
|
#674 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32668058] Enigmama ja się od wczoraj tak kiespkawo czuje,słabo mi i się chce ale jak sobie zjem to troche mi przechodzi.Niestety pogoda nie sprzyja dobremu samopoczuciu[/QUOTE]co to się dzieje... zaczynamy 2 trymestr a tu mdłości... też się dziś okropnie czuję - pewnie przez pogodę. Głowa boli, brzuch kłuje, niedobrze mi strasznie. Jeszcze pies mi zwymiotował i jak to sprzątałam to też nie wytrzymałam i dobrze, że zdążyłam do wci jeszcze sąsiedzi zza ściany i z parteru już od miesiaca robią remont i tak strasznie się tłuką, jakby mi pół domu skuwali. I tak tylko patrzę, czy mi ściana w dużym pokoju się nie sypie. uciekam zaraz na spacer bo już w domu nie wytrzymam... Cytat:
Cytat:
Sojeczko, moja codzienna dawka leków wygląda podobnie.... niemało tego
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-03-02 o 11:34 |
|||
|
|
|
#675 |
|
Przyczajenie
|
a jaką farbę kupiłaś? i napisz jutro koniecznie o efektach
|
|
|
|
#676 |
|
Zadomowienie
|
A u nas cudowna pogoda. Słońce świeci pięknie
![]() Tak mi się dzisiaj nie chce w robocie siedzieć. Wyjdę z pracy to już słońce będzie się chowało... No ale mamy piątek, będę mogła jutro kontynuować moje lekcje kucharzenia. Myślę o zrobieniu zupy z kalafiora |
|
|
|
#677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słyszałam, że w pierwszym trymestrze nie powinno się w ogóle farbować, bo szkodzi dziecku. A u fryzjerki są farby bez amoniaku, czy trzeba się zdać na drogerię? Ja na szczęście mam tylko Folik i syrop na kaszel
Edytowane przez Kalpana Czas edycji: 2012-03-02 o 11:52 |
|
|
|
|
#678 |
|
Wtajemniczenie
|
marwi mnie ta toksoplazmoza
|
|
|
|
#679 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
na zwolnieniu jestem od prawie 2 miesiecy bo w pracy mam ciągły kontakt z zasmarkańcami i innymi ludźmi począwszy od skunksów w walonkach na elegancikach kończąc więc złapanie czegoś jest wielce prawdopodobne ponadto na początku miała plamienia i bóle w podbrzuszu i musiałam lezeć. Z leków biore Duphaston na szczęście ostatnie 2 opakowania i witaminki dla ciężarówek. A u mnie słoneczko pojawia sie i znika
|
|
|
|
|
#680 | |
|
Zakorzenienie
|
casting l'oreala - co prawda opinie są różne, ale nie znalazłam (przynajmniej do tej pory) ciekawej kolorystycznie i bezamoniakowo alternatywy, więc wypróbuję to.
Cytat:
Moim zdaniem, jak ktoś wierzy w czarne koty itp to wszystko działa na zasadzie samospełniającej się przepowiedni. Bo sorry, ale jakiś niewinny czarny kot nieszczęścia zapewnić mi nie może. Co jak co, ale nigdy nie uwierzę w "moc" sprawczą przedmiotów, zwierząt... do 12tc faktycznie nie powinno farbować się włosów, ale z zupełnie innych powodów - w tym okresie większość kobiet jest szczególnie wrażliwa na zapachy, więc po co się dodatkowo katować? w niektórych farbach znajdują sie szkodliwe, dla tak małego rozwijającego sie najintensywniej w tym okresie dziecka, substancje. jak jest z farbą u fryzjera nie wiem. praktycznie cały czas farbuję w domu. nie zniosłabym "zapachu" u fryzjera (ja akurat zażyczyłabym sobie farbę bez amoniaku, ale już kobieta na fotelu obok może mieć zwykłą z amoniakiem, więc na jedno by wyszło)
|
|
|
#681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Babcia męża, jak tylko się dowiedziała, że jestem w ciąży, to od razu powiedziała, żebym nie kupowała nic dziecku, bo poronię ![]() Też myślałam, żeby sama farbować, ale nie wiem czy jasny blond mi teraz złapie.... |
|
|
|
|
#683 |
|
Rozeznanie
|
Ufff, wróciłam od dentysty. Nie było tak źle. Przedemną jeszcze 4 wizyty
Jeden ubytek, ale trzeba plomby poprawić, bo brzydko wyglądają. Poleciałam do dentysty, bo teściowa mnie nastraszyła, że jej to zęby strasznie się popsuły w ciąży, wtedy nie zadbała i a teraz ma jakie ma. Ale Pani stomatolog, powiedziała, żebym się nie przejmowała, bo mam bardzo zdrowe zęby, tylko osad jabym 2 paczki papierosów paliła. Skąd to stwierdzenie to ja nie wiem Lukrecjo dzidziuś słodziutki... te bobaski w brzuszkach są przecudne... ![]() Ja o mdłościach zapomniałam, dobrze się czuje, tylko apetyt mam straszny - jak go ujarzmić? Znów pewnie przytyje, ahh. W świętokrzyskim słonka nie ma... ale ciplutko, więc na spacer można się przejść.
|
#684 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do farbowania, urodziłam dwie córki, zdrowe a wlosy w ciazy farbowalam. Ale nie potępiam czekania do 12 tygodnia, bo lepiej dmuchać na zimne. To najwazniejszy czas.
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#685 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#686 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociaż ty jedna zauważyłaś
|
|
|
|
|
#687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym się przeszła kontrolnie, ale bez znieczulenia i tak nie zrobię żadnego zęba. |
|
|
|
|
#688 | |
|
Rozeznanie
|
Musisz zrobić te konkretne badania, wtedy powinno się wyjaśnić co z tą tokso. Myślę, że nie ma się czym martwić, bo pewnie przechodziłaś wcześniej.
Cytat:
|
|
#689 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a tokso sie nei przejmuj, jesli jest wykryte i leczone, moja kuzynka miała, byla pod lupą lekarza i na lekach ale urodziła zdrową córeczke ładnych kilka lat temu. A mzoe sie okaze ze juz nie masz, mialas tylko Igg i Igm czy tylko jeden?
|
|
|
|
#690 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie mam tak:
IgM - ujemny IgG - 35,40 ( zakres ref. wyniki ujemne do 1,60/szara strefa -1,6 - 3,00/ wynik dodatni od 3,00) i mi zleciła IgG awidność zrobić za 3 tygodnie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.

Zobaczymy
się chce ale jak sobie zjem to troche mi przechodzi.Niestety pogoda nie sprzyja dobremu samopoczuciu
ale masz racje, gdyby słonce zaswieciło samopoczucie byłoby zupelnie inne,.....
Nie wiem czy kupić rozmiar większe dżinsy, czy rozejrzeć się za ciążowymi....

Przed samym spaniem idę do łazienki, a w nocy i tak mnie budzi. Na szczęście tylko raz, ale pewnie z czasem będzie wstawanie po kilka razy.