Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-02, 11:03   #331
klempaa
Zakorzenienie

Dot.: Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
aż obrosłam w piórka
A co do słodziaczka - haha, to tylko na zdjęciach Mój TŻ by to potwierdził

Może wam już to kiedyś pisałam, pracuję w szkolę językowej, uczę angielskiego metodą bezpośrednią (głównie mówienie, zadawanie pytań) i parę razy zadawałam uczniom pytanie "jak myślisz, ile mam lat?" Akurat zawsze trafiało na panów, wszyscy odpowiedzieli (były to różne grupy, na przestrzeni ok 4 miesięcy), że 18 a mam prawie 23
Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
mnie biorą za 16stolatkę a rocznikowo mam 22 i mnie to wkurza w wielu sytuacjach

Ja bym się na waszym miejscu cieszyła Mi dają po 30tce a mam 23

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
Gratulacje wyboru sukni i obraczek

My samej wódki liczyliśmy 0,5 na osobę dorosłą, do tego wino kupowane na oko bo u nas chyba dużo go nie pójdzie , do tego piwo ale to tylko na poprawiny się kupi ale ile to jeszcze nie wiem
dzięki

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 11:03   #332
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez klempaa Pokaż wiadomość
Ano własnie - co do wina: myslicie, że to przejdzie na taką imprezę na świeżym powietrzu, zupełnie na luzaka? Bo ja osobiście wino bardzo lubię ale nie wiem, jak to logistcznie zrobić - choćby kieliszki...
U znajomych na poprawinach w ogrodzie przy ognisku wino było i dobrze się sprawdziło, kieliszki wyniesione z domu i żadnego problemu nie było. Nawet do strat w szkle nie doszło.

Cytat:
Co do beczki piwa - to jest jakis pomysł, tylko, że wtedy jestesmy "uziemieni" przy jednym rodzaju - a moze lepiej byłoby kilka rodzajów butelkowanego po prostu? Masakra, czemu to takie wszystko skomplikowane
Wątpię, żeby ktoś z Twoich gości narzekał na to że ma jeden rodzaj piwa do wyboru. Bez przesady, dasz im piwo, będą pić, nie spotkałam się jeszcze z tym, żeby ktoś marudził np. na poprawinach, 'o masz Żywce, a ja bym wolał Żubra' albo coś w tym stylu...

Co do mieszania się nie wypowiadam, mi się wydaje że na weselach się jednak pija głównie wódkę, u nas będzie wódka i wino, nie podajemy innych alkoholi.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 11:05   #333
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Dzięki za kciuki...

Marylko zdjęcia boskie

p.s. no i nie mam świadkowej.....
kochanie co się stało??
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

Zostały mi 2 miesiące do ślubu

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
witam się z wami w nowym wątku
ale się wczoraj wkur.... pamiętacie jak wam mówiłam że nie możemy z tżtem zamieszkac ze sobą przed ślubem bo tata ma takie a nie inne przekonania? ostatnio brat tżta przyszedł do nich z wieścią że chce się wyprowadzic i wynajmowac mieszkanie ze swoją dziunią... i co? NIC!!! rodzice nic nie powiedzieli i prawdopodobnie braciszek już niedługo się wyprowadzi!! szlak mnie jasny trafia! jak my to nie mogliśmy kuźwa a on może wszystko!!!
tak to już jest jak bym widziała sytuację u siebie w domu.... aj sobie powtarzam Jagoda spokojnie oddychaj jeszcze 2,5 miesiąca i z głowy.
Cytat:
Napisane przez Agis88 Pokaż wiadomość
No to też super pomysł! My nie planowaliśmy nic wielkiego ale ostatnio moi rodzice oświadczyli że na prezent ślubny dają nam 7 tys na podróż poślubną!!!! Nie mogliśmy się nacieszyć i ostatnio też przeglądamy biura podróży i zamarzyły nam sie CHINY!!!!!! oczywiście drugie tyle bedziemy musieli dołożyć ale stwierdziliśmy ze drugi raz taka okazja się nie powtórzy i nikt nam nie da tyle kasy a na razie odkładać bardzo nie musimy bo mieszkanie i auto już mamy
ooooooooooooooooooo chiny
Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
dziewczyny a my dziś mamy 99 dni

Cytat:
Długo mnie nie było, ale mieliśmy małe zawirowania ślubno-mieszkaniowe... ale już jestem
Kilka newsów
Data ślubu zmieniona na 6.07 (to wlasnie te zawirowania mieszkaniowe )

Mam już suknię (tzn nie mam, ale zamówiona i się szyje) i mamy obrączki
Wymysliłam fryzurę na ślub i dodatki
Wybraliśmy miejsce na przyjęcie

Więc tak - pierwszy załącznik: suknia (wybaczcie jakość) Gorset leży niezbyt, bo był 2 rozmiary za duży (w ogóle wszystko w salonie było w rozmiarze 38 ). Przód bedzie trochę skrócony - tak przed kolano, tył zostawiam dłuższy Bedą do tego chabrowe buty, bukiecik z kremowych róż i chabrów no i chabry we włosach -> tak jak w drugim załączniku we fryzurze Jestem ruda, więc bedzie chyba fajnie

Trzeci załącznik - obraczki Na zdjęciu wyglądają niezbyt, na żywo - są śliczne
miał być grudzień a jest lipiec no ładnie ładnie jak dla mniew wszystko bomba a fryzurkę nawet zapisałam
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 11:05   #334
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Hejka

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
WHY??
moja najnowsza swiadkowa przylatuje na swieta do Pl, mam nadzieje ze to juz bedzie TA
Nówka funkiel nieśmigana. Na fakturę i z vatem
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 11:07   #335
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
U znajomych na poprawinach w ogrodzie przy ognisku wino było i dobrze się sprawdziło, kieliszki wyniesione z domu i żadnego problemu nie było. Nawet do strat w szkle nie doszło.

Wątpię, żeby ktoś z Twoich gości narzekał na to że ma jeden rodzaj piwa do wyboru. Bez przesady, dasz im piwo, będą pić, nie spotkałam się jeszcze z tym, żeby ktoś marudził np. na poprawinach, 'o masz Żywce, a ja bym wolał Żubra' albo coś w tym stylu...

Co do mieszania się nie wypowiadam, mi się wydaje że na weselach się jednak pija głównie wódkę, u nas będzie wódka i wino, nie podajemy innych alkoholi.

Kurde, tylko skąd ja wezmę tyle kieliszków?
Chociaż może faktycznie - nie trzeba ich przecież 50 sztuk.... a cos jeszcze po ślubie mamy w piwnicy zostało

I macie rację z tym piwem
Beczka będzie sensowniejsza i wygodniejsza

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość

miał być grudzień a jest lipiec no ładnie ładnie jak dla mniew wszystko bomba a fryzurkę nawet zapisałam

Dzięki Ja się też w zasadzie cieszę, lato wiele ułatwia
(o ile nie bedzie takie jak rok temu....)

Stary 2012-03-02, 11:09   #336
aroli
Zadomowienie

Witam w kolejnej części

Troszkę Was nadrobiłam, ale tak po "łebkach" :P

Co do mojej organizacji :
- w następnym tygodniu podpisujemy umowę z fotografem
- w poniedziałek jadę mierzyć suknię

Najbardziej martwi mnie brak kamerzysty... hmmm...
Już mi się powoli odechciewa...

I 27.11.2010 --> II 07.07.2012
29.03.2015
17.11.2016
aroli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 11:12   #337
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:

kurcze, te suknie w salonach powinne byc jakoś dostosowane stricte do mierzenia nie wiem, taśmy jakieś inne czy cos... tak żeby mniej więcej każdy wlazł i mógł zobaczyć, jak to wyglada - powiedzmy od rozmiaru 36 do 44
witam dzisiaj
obiecuje ze jakoś ale was nadrobię
klempaa - witam bo chyba nie miałyśmy okazji się poznać

ja dopiero raz byłam w salonie - i przymierzałam różniste sukienki - nie mam pojęcia jakich rozmiarów? ( pytałyście czy wam mówili?) ale te co ja zakładałam to były od takich gdzie się nie dopinałam po takie które babki z tył trzymały bo inaczej by ze mnie zleciały normalnie...

co do alkoholu to ja się właśnie zastanawiam co kupować.. wódkę wiadomo..ale piwa to na pewno nie będę kupować- co z winem??
mam mieszane uczucia - wiem że ludzie nie lubią mieszać i większość pije wódkę na ślubach - chcę kupić oprócz zwykłej kilka takich lżejszych np cytrynówkę z myślą o kobietach..
a wy ile wina kupujecie i czy w ogóle?
chce kupić tez kilka pikolo dla dzieci żeby też miały coś w kieliszkach
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 11:14   #338
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aroli Pokaż wiadomość
Witam w kolejnej części

Troszkę Was nadrobiłam, ale tak po "łebkach" :P

Co do mojej organizacji :
- w następnym tygodniu podpisujemy umowę z fotografem
- w poniedziałek jadę mierzyć suknię

ale szukcie go ?

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 11:18   #339
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
co do alkoholu to ja się właśnie zastanawiam co kupować.. wódkę wiadomo..ale piwa to na pewno nie będę kupować- co z winem??
mam mieszane uczucia - wiem że ludzie nie lubią mieszać i większość pije wódkę na ślubach - chcę kupić oprócz zwykłej kilka takich lżejszych np cytrynówkę z myślą o kobietach..
Wiesz, dużo kobiet woli wino od wódki, przynajmniej u mnie w rodzinie. Poza tym wino fajnie podać do obiadu. Mi się wydaje że kolorowa wódka to jest średnie rozwiązanie, nie wiem nawet czemu ale coś mi się widzi, że i tak sięgną po nią głównie amatorzy wódki.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-03-02, 11:22   #340
k4sienka4
Przyczajenie

Witam Was serdecznie potrzebuję pomocy moje drogie laseczki, miamowicie chciałabym się dowiedzieć ile wczesniej trzeba isć do ks.na zapowiedzi i jakie dokumenty są potrzebna? Jeśli któraś wie to proszę nap.mi krotko zwięźle i na temat.
k4sienka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 11:23   #341
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
witam dzisiaj
obiecuje ze jakoś ale was nadrobię
klempaa - witam bo chyba nie miałyśmy okazji się poznać

ja dopiero raz byłam w salonie - i przymierzałam różniste sukienki - nie mam pojęcia jakich rozmiarów? ( pytałyście czy wam mówili?) ale te co ja zakładałam to były od takich gdzie się nie dopinałam po takie które babki z tył trzymały bo inaczej by ze mnie zleciały normalnie...

Witaj
Co do rozmiarów - mi panie mówiły - tzn za kazdym razem przepraszały "ale to znowu 38" Mi się udało zmierzyć jedną, która była idealnie dopasowana, ale to jedna na chyba z 50 zmierzonych

Ja tam myslę, że na takie tradycyjne wesele, to wino musi byc (jak dla mnie ). Bo do obiadu - miło wypic; a potem nie każdy przecież wódkę lubi.

Ja z tym winem własnie nie wiem - ale faktycznie, kilka butelek pewnie psotawimy (bo wiadomo - na takiej imprezie przy ognisku, to raczej wiekszość weźmie się za bimberek albo piwo ), ale bez szału. Choć w zasadzie ani na krok mnie to nie przybliża do konkretnej ilości butelek

Cytat:
Wiesz, dużo kobiet woli wino od wódki, przynajmniej u mnie w rodzinie. Poza tym wino fajnie podać do obiadu. Mi się wydaje że kolorowa wódka to jest średnie rozwiązanie, nie wiem nawet czemu ale coś mi się widzi, że i tak sięgną po nią głównie amatorzy wódki.

Niekoniecznie - ja takiej zwykłej czystej nie lubię, a kolorowe - owszem
Zależy od człowieka, ale ja też jestem za winem
Dopasowanym oczywiście do serwowanych potraw

Stary 2012-03-02, 11:23   #342
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Hejka
Nówka funkiel nieśmigana. Na fakturę i z vatem
i przewiazana kokardka

Cytat:
Napisane przez aroli Pokaż wiadomość
tez nie mam kamerzysty a data ta sama

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 11:27   #343
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
i przewiazana kokardka

tez nie mam kamerzysty a data ta sama

My nawet fotografa nie mamy, a dzien wczesniej
Nikt nam się nie podoba
(podejrzewam, że przez to, że sami zajmujemy się profesjonalnie fotografią...)

Stary 2012-03-02, 11:32   #344
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj
Co do rozmiarów - mi panie mówiły - tzn za kazdym razem przepraszały "ale to znowu 38" Mi się udało zmierzyć jedną, która była idealnie dopasowana, ale to jedna na chyba z 50 zmierzonych

Ja tam myslę, że na takie tradycyjne wesele, to wino musi byc (jak dla mnie ). Bo do obiadu - miło wypic; a potem nie każdy przecież wódkę lubi.

Ja z tym winem własnie nie wiem - ale faktycznie, kilka butelek pewnie psotawimy (bo wiadomo - na takiej imprezie przy ognisku, to raczej wiekszość weźmie się za bimberek albo piwo ), ale bez szału. Choć w zasadzie ani na krok mnie to nie przybliża do konkretnej ilości butelek

Niekoniecznie - ja takiej zwykłej czystej nie lubię, a kolorowe - owszem
Zależy od człowieka, ale ja też jestem za winem
Dopasowanym oczywiście do serwowanych potraw
pisałaś że będzie 50 osób to ma być tylko grill albo ognisko to powiem tak spokojnie wystarczyło by Ci 30 butelek wódki ale jesli się boisz to weź 50 butelek piwa hm... 80 butelek i wina z 10 szt. Ale to już taki full pakiet i na bank wystarczy.
Lili & Gabryś

Stary 2012-03-02, 11:32   #345
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Nena - a Ty studiowalas w Krk? kilka moich znajomych w tym samym wieku tez bylo na prawie
nie, ale na 4 roku studiów się przeniosłam. Ale pewnie kogoś znam, bo sporo osob z mojej pracy jest ze mną na aplikacji i jest po UJ.
Jak już Ci kiedyś wspominałam, Tż studiował tam architekturę, był jeszcze na ostatnim roku, a ja koniecznie chciałam już z nim być, bo rozłąka na studiach bardzo nas męczyła. Docelowo mieliśmy obydwoje tam zostać na stałe, bo warunki były świetne - Tż ma własne mieszkanie w Śródmieściu, małe bo tylko dwa pokoje, dla nas było w sam raz. Ale skończyło się tak, że najpierw ja odeszłam z kancelarii a potem Tz skończył studia, trafiło mu sie kilka sporych zleceń w naszym mieście w związku z jego rewitalizacją i postanowiliśmy wrócić w rodzinne strony.
Tak szczerze, to kraków bardzo nas zmęczył. Ciężkie powietrze a może też lokalizacja naszego mieszkania (okolice Krowoderskiej a najbliższa zieleń to planty i pl. inwalidów) sprawiły że ciągle nie mieliśmy na nic czasu i byliśmy coraz bardziej wkurzeni. Ja nawet nie mogłam trzymać samochodu pod domem z uwagi na strefę, ogólnie drożyzna w sklepach, psie kupy na ulicach itp. uroki centrum. Jednym słowem stwierdziliśmy, że to nie jest dla nas miejsce na zakładanie rodziny i wychowywanie dzieci. Obydwoje wychowalismy się na Roztoczu (nie byłaś, więc zapraszam, a zrozumiesz o co mi chodzi) i po początkowym zachłysnięciu się dużym miastem, zapragneliśmy ciszy, zieleni i spokoju. po prostu tu czas płynie wolniej.
Ale mimo wszystko najlepsze jest to, że kraków chyba zawsze mnie przyciągał, bo choć po powrocie do domu nie planowałam tam wracać na stałe, los chciał inaczej i teraz mój pracodawca znowu jest z krakowa ale to co innego, jak wracam tam na kilka dni raz na miesiąc.

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 11:34   #346
chocolate muffin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
dziewczyny, robicie oczepiny? Jak tak, to planujecie jakieś tradycyjne zabawy, czy coś oryginalnego, nowego? Ja przyznam, że nigdy oczepin nie lubiłam, ale chyba zrobimy, zeby ludzie się pobawili. Choć bez obmacywania i łapania, bo tego NIE ZNOSZĘ, a już bylam na weselach, gdzie łapali się za cyce, tyłki i krocza.
Robimy, ale u nas nie praktykuje się raczej zabaw w trakcie oczepin, tylko w czasie wesela. Jedynie czasami przed oczepinami jest zabawa w pytania do PM i z podnoszeniem odpowiedniego buta i taką bym chciała mieć u siebie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
A propos, my właśnie przedwczoraj podjęliśmy z TŻtem decyzję o tym, co chcemy na prezent, bo też pewna osoba z mojej rodziny dała nam wybór: $ lub frrrrrrr na wycieczkę . Nie wiemy, gdzie pojedziemy, bo to ma być dla nas tajemnica prawie do samego końca, ale wiemy, że gdzieś daleko i nie w EU Oboje jesteśmy podekscytowani, bo sądząc po tym, gdzie ta osoba wcześniej podróżowała, to myślę, że będzie to miejsce, do którego sami pewnie długo byśmy się nie wybrali...

Zmykam do pracy, pa!

My też mamy 2 zaproszenia za granicę, ale nie jako podróż poślubną tylko odwiedzenie rodziny/znajomych. I powiem szczerze, że już nie umiem się doczekać I mam nadzieję, że to wypali i że propozycja jest aktualna, bo przyjaciel tż-a mieszka teraz w Szkocji, a jego kuzyn od niedawna w centrum Paryża

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Akurat zawsze trafiało na panów, wszyscy odpowiedzieli (były to różne grupy, na przestrzeni ok 4 miesięcy), że 18 a mam prawie 23
Odmładzanie jest fajne, ale też bez przesady Zanim obcięłam włosy i zaczęłam troszkę inaczej się ubierać wszyscy myśleli, że chodzę do gimnazjum
Najlepiej jak chodziłam na sesje zdjęciowe z moimi modelkami i one 14-16lat wyglądały przy mnie na jakieś 25, a ja taka sierotka przy nich
Stary 2012-03-02, 11:36   #347
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
pisałaś że będzie 50 osób to ma być tylko grill albo ognisko to powiem tak spokojnie wystarczyło by Ci 30 butelek wódki ale jesli się boisz to weź 50 butelek piwa hm... 80 butelek i wina z 10 szt. Ale to już taki full pakiet i na bank wystarczy.

Dzięki
Tak sobie myślę że 25l bimbru + beczka piwa + kilka butelek wina styknie. No i co tam świadkowa z nalewek przygotuje

Stary 2012-03-02, 11:43   #348
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
nie, ale na 4 roku studiów się przeniosłam. Ale pewnie kogoś znam, bo sporo osob z mojej pracy jest ze mną na aplikacji i jest po UJ.
Jak już Ci kiedyś wspominałam, Tż studiował tam architekturę, był jeszcze na ostatnim roku, a ja koniecznie chciałam już z nim być, bo rozłąka na studiach bardzo nas męczyła. Docelowo mieliśmy obydwoje tam zostać na stałe, bo warunki były świetne - Tż ma własne mieszkanie w Śródmieściu, małe bo tylko dwa pokoje, dla nas było w sam raz. Ale skończyło się tak, że najpierw ja odeszłam z kancelarii a potem Tz skończył studia, trafiło mu sie kilka sporych zleceń w naszym mieście w związku z jego rewitalizacją i postanowiliśmy wrócić w rodzinne strony.
Tak szczerze, to kraków bardzo nas zmęczył. Ciężkie powietrze a może też lokalizacja naszego mieszkania (okolice Krowoderskiej a najbliższa zieleń to planty i pl. inwalidów) sprawiły że ciągle nie mieliśmy na nic czasu i byliśmy coraz bardziej wkurzeni. Ja nawet nie mogłam trzymać samochodu pod domem z uwagi na strefę, ogólnie drożyzna w sklepach, psie kupy na ulicach itp. uroki centrum. Jednym słowem stwierdziliśmy, że to nie jest dla nas miejsce na zakładanie rodziny i wychowywanie dzieci. Obydwoje wychowalismy się na Roztoczu (nie byłaś, więc zapraszam, a zrozumiesz o co mi chodzi) i po początkowym zachłysnięciu się dużym miastem, zapragneliśmy ciszy, zieleni i spokoju. po prostu tu czas płynie wolniej.
Ale mimo wszystko najlepsze jest to, że kraków chyba zawsze mnie przyciągał, bo choć po powrocie do domu nie planowałam tam wracać na stałe, los chciał inaczej i teraz mój pracodawca znowu jest z krakowa ale to co innego, jak wracam tam na kilka dni raz na miesiąc.
Jakbym czytała o sobie. Mam już dość stolicy,że hej.

Witam się piątkowo!

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 11:49   #349
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
o widze ze tez po pedagogice jestes

a gdzie pracujesz?
i jaka skonczylas?

ja specjalna, opiekuncza i teraz wczesna edukacje robie podyplomowke
licencjat ze społ- opiek., teraz mgr robie ze społecznej- aktywizacja a na podyplomówkę chcę iść na jakiś psychologiczny. w planach mam pracować w trudną młodzieżą, lubie to.
ale z racji tego że mam kurs instruktora fitnesu na 2 podyplomókę pójdę na WF i może załapie jakieś pół etatu w szkole.

Cytat:
Długo mnie nie było, ale mieliśmy małe zawirowania ślubno-mieszkaniowe... ale już jestem
Kilka newsów

Więc tak - pierwszy załącznik: suknia (wybaczcie jakość) Gorset leży niezbyt, bo był 2 rozmiary za duży (w ogóle wszystko w salonie było w rozmiarze 38 ). Przód bedzie trochę skrócony - tak przed kolano, tył zostawiam dłuższy Bedą do tego chabrowe buty, bukiecik z kremowych róż i chabrów no i chabry we włosach -> tak jak w drugim załączniku we fryzurze Jestem ruda, więc bedzie chyba fajnie

sukienka kompletnie nie w moim stylu, ale jak się w niej dobrze czujesz i wiesz że to ta to cudownie

Cytat:
wiesz, nie będę się sprzeczać, w końcu jego sprawa, skoro nie opłaca mu się pracować za 700 zł na czysto Wolałabym jeździć i mieć te 7 stów w kieszeni, pracować w zawodzie niż być na miejscu i pracować na złomie, no ale to już nie moja sprawa.

Ogólnie praca to dołujący temat. jak się spotykam ze znajomymi po studiach to zawsze mam wyrzuty sumienia, że u mnie potoczyło się to jakoś inaczej niż u innych. Tylko wkurza mnie takie podejście, bardzo popularne wśród moich znajomych, że za minimalną to im się nie opłaca z łóżka wstawać. A z czego oni się utrzymują mając na karku 27-28 lat, to już nie wiem
Ale Nena myśmy się trochę nie zrozumiały, mój kolega PRACOWAĆ w zawodzie nie może dopóki nie ukonczy licencjatu bo nie ma uprawnien nauczycielskich, w związku z tym jaki sens jest jechać pracować w sklepie w krk ii zostanie z 700 zł jak może rypać na miejscu i zarobić 1300 zl? Tak czy siak nie zdobędzie doświadczenia zawodowego, więc chyba wybór jest oczywisty.
A mając 23 lata opłacałoby Ci się pracować 700zł na czysto? Rodzicom daje kasę za mieszkanie, niech nawet te 200 zł, miesięcznie na paliwo minimum 300 zł i zostaje mu 200 zł na DROBNE miesięczne wydatki...
Ja mam to szczęście że moja mama jest nauczycielem, więc drogę do szkoły będe mieć łatwiejszą niż np mój kolega, bo on raczej fartem się dostanie do szkoły o ile się dostanie...

Cytat:
Macie jakieś miejsce, gdzie kupujecie tanio wódkę w małopolsce? Bo na nas też już czas najwyższy.
Nie wiem czy tanio, ale właścicielem hurtowni jest znajomy mojej teściowej i on zawsze z bankowymi sprawami przychodzi do niej, więc ona poczuła się w obowiązku zamówić u niego.
Płaciliśmy za wódkę 19,20 za 0.5 l. Nie wiem jak stoi w innych sklepach.

Cytat:
z serii czarny humor nie slyszalam tego dowcipu musze sobie go gdzies zapisac
ja pracowalam w czterech biurach projektowych, zmienialam prace glownie z powodu kryzysu i obnizania zarobkow oraz zatrzymania sie na pewnym etapie rozwoju, ale jak pewnego dnia poszlam na rozmowe i pewien znany krakowski architekt zaproponowal mi pensje 1300 zl to nie moglam sie powstrzymac i wybuchnelam smiechem

Powiem Wam o moim najskrytszym i najwiekszym marzeniu... Moze jak bede o nim czesto mowic to sie spelni Chcialabym miec biuro projektowe w Paryzu... Kocham to miasto, kocham atmosfere panujaca, kocham emanujacy artyzm na kazdym kroku. I nie marzy mi sie jakies ogromne biuro , ktore przynosi miliony dochodow, marzymi sie malenkie atelier z max. 3 pracownikami, gdzie zarobki nie sa wielkie, ale radosc z pracy ogromna...

Pokaze Wam jedno zdjecie z Paryza, ktore obrazuje moje marzenie rozmazane troche, bo bylo tam ciemno, ale to taka mala urokliwa pracownia sukien slubnych, a w niej dwoch panow w bialych szaliczkach szylo suknie, nie moglam uwierzyc, idziesz sobie ulica i widzisz jak dwoch artystow dzierga sobie sukienke Kocham to miasto!!

Nena - a Ty studiowalas w Krk? kilka moich znajomych w tym samym wieku tez bylo na prawie

ps. chyba jade jutro na deseczke tylko musze sprawdzic czy jeszcze gdzies jest snieg
Ooo jakie klimatyczne zdjęcie, a w tle się dzierga suknia ręcznie robiona cudo!

PS. Na kasprowym jest na bank a jak już się wybierać to na Łomnice albo Chopok, tam na pewno lepsze warunki niż u nas.

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Ja KOCHAM Kraków miłością czystą, ale tylko na chwilę. Uwielbiam Kazimierz, ten zgiełk, centrum, rynek, jego okolice... Ale doceniam, że później wracam do siebie na wieś, do mojego wielkiego ogrodu i zieleni. Także zupełnie rozumiem Twoje podejście. Kraków TAK, ale na chwilę. Mieszkania tam sobie nie wyobrażam.
Stary 2012-03-02, 11:50   #350
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki
Tak sobie myślę że 25l bimbru + beczka piwa + kilka butelek wina styknie. No i co tam świadkowa z nalewek przygotuje
ooo taka ilość będzie idealna
przy mojej ilości sporo by ci zostało ale to jest opcja dla osób które lubią panikować że będzie za mało... moja teściowa np. sra sie ze o matko za mało za mało.... itd. a potem co my z tym zrobimy?? na chrzciny jakoś rychło nie planujemy dzieci, a nawet jakby to nie wyobrażam sobie wódki na chrzcinach małe dziecko ludzie pijani odór alkoholu o nie nie. I jakoś się nie zapowiada że będzie nas stać na chrzciny na 80 osób tak jak się kiedyś robiło max to 30 osób samej rodziny.
Lili & Gabryś

Stary 2012-03-02, 11:56   #351
Karolina_83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Ja mam to szczęście że moja mama jest nauczycielem, więc drogę do szkoły będe mieć łatwiejszą niż np mój kolega, bo on raczej fartem się dostanie do szkoły o ile się dostanie...
No i nie oszukujmy się - mocne plecy to podstawa, czasem nie trzeba mieć doświadczenia, wykształcenia ale jeżeli mamy plecy to praca zawsze się znajdzie.
Karolina_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 12:01   #352
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
ojej to ile osób w końcu potwierdzilos woja obecnośc na Waszym weselu?

zeby było lepiej

madzia2306 strona 5 i 6 tam wrzuciałam Ci zdjęcia bukietów - oglądałaś?

ale super prezent to tak jak ze zmierzchu - Bella nie wiedziała gdzie jedzie

jak zawsze stawiam na maila informacyjnego ze sie hajtasz i zapraszasz na ślub -> żeby wiedzieli czemu stawiasz ten pozcestunek u mnei w pracy tak sie odbywa

super ile kupujecie? i jaki alk?
dzięki zaraz obejrzę
Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny

No to super zazdraszczam

Nie martw sie, nie jestescie sami Moj tez jest za dobry i posluszny a szwagier sobie robi co mu sie podoba i jakos tesciowie nie reaguja Dodam, ze miedzy nimi jest 8 lat roznicy wiec moj tz w latach wczesnej mlodosci byl strasznie kontrolowany a brat juz nie Nie ma sprawiedliwosci na tym swiecie

cierpimy przez to cholernie... nas trzymają krótko a brat sobie robi co chce i w dodatku mają jakieś wonty non stop że my tak długo ze sobą jesteśmy, ja sie pytam a co im do tego ile my jesteśmy ze sobą??!!! aż mi się chce przeklinac bo już za dużo tego wszystkiego
Cytat:
Kilka newsów

kurcze śliczna ta sukienka

nie chciało mi się wczoraj zapraszac na wesele w ogóle odechciewa mi się tego całego wesela no ale pojechaliśmy, i jedyny z tego plus że wujek tżta dał mi całe 2 literki świeżutkiego mleczka właśnie sobie je gotuję

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 12:05   #353
kasiamniam
Wtajemniczenie

Marylko zdjecia sa przecudowne poprostu jak z bajki

A ja wklejam moja poduszke na obraczki i podwiazke.. byla robiona na indywidualne zamowienie wlasnie idzie poczta
ps. na zdjeciu nie nasze obraczki.. to tylko fotka przeslana przez Pania ktora robila mi te rzeczy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00009.jpg (92,3 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00007.jpg (98,4 KB, 39 załadowań)
kasiamniam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 12:10   #354
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Myślę, że starczy, chociaż ja należę do osób panikujących, że alkoholu będzie za mało.

Co do mieszkania w Krakowie... ja czuję się tu wspaniale, a odkąd przeprowadziłam się z orbzeży do centrum, w ogóle jestem zachwycona. Nigdy w ogóle nie rozważałam mieszkania gdzie indziej dopóki nie zaczęliśmy mieć z TŻem wspólnego życia. On marzy o przeprowadzce pod miasto i narzeka bardzo na powietrze (chociaż oboje jesteśmy stąd i też jest to coś do czego przywykł). Każdy ma inne oczekiwania i potrzeby, ja jestem zachwycona tym że mam wszystko koło domu, wszędzie blisko, on jest wściekły, bo ma problem z parkowaniem samochodu. Pewnie też on ma więcej racji, ale ja jestem taka miejska istota i po prostu mi tu dobrze, nawet jeżeli docelowo wyjdzie na jego.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-03-02, 12:11   #355
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiamniam Pokaż wiadomość
Marylko zdjecia sa przecudowne poprostu jak z bajki

A ja wklejam moja poduszke na obraczki i podwiazke.. byla robiona na indywidualne zamowienie wlasnie idzie poczta
ps. na zdjeciu nie nasze obraczki.. to tylko fotka przeslana przez Pania ktora robila mi te rzeczy
Ale śliczne
U kogo zamawiałaś
Stary 2012-03-02, 12:14   #356
madzia2306
Zakorzenienie

baskaeta ślicznie dziękuję za zdjęcia
Marylko te zdjęcia są przecudowne bajkowe i twoja suknia idealnie pasowała do tej całej scenerji po takim ślubie nawet bym nie myślała o weselu w Polsce

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 12:14   #357
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Myślę, że starczy, chociaż ja należę do osób panikujących, że alkoholu będzie za mało.

Co do mieszkania w Krakowie... ja czuję się tu wspaniale, a odkąd przeprowadziłam się z orbzeży do centrum, w ogóle jestem zachwycona. Nigdy w ogóle nie rozważałam mieszkania gdzie indziej dopóki nie zaczęliśmy mieć z TŻem wspólnego życia. On marzy o przeprowadzce pod miasto i narzeka bardzo na powietrze (chociaż oboje jesteśmy stąd i też jest to coś do czego przywykł). Każdy ma inne oczekiwania i potrzeby, ja jestem zachwycona tym że mam wszystko koło domu, wszędzie blisko, on jest wściekły, bo ma problem z parkowaniem samochodu. Pewnie też on ma więcej racji, ale ja jestem taka miejska istota i po prostu mi tu dobrze, nawet jeżeli docelowo wyjdzie na jego.
Bo Kraków jest cudowny, klimatyczny, jedyny w swoim rodzaju!
Ale ja jestem istota wiejską i raz po zajęciach poszlałyśmy z kumpelami i już nie wracalam do siebie, poszłyśmy do mieszkania kumpeli i nie spałam całą noc, auta jeździły, coś się działo cały czas... A ja u siebie mam idealną ciszę i tylko przy niej umiem zasypiać
Stary 2012-03-02, 12:15   #358
kasiamniam
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
Ale śliczne
U kogo zamawiałaś
u takie Pani ktora robi recznie cudnosci na fb ULLA COUTURE
kasiamniam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 12:15   #359
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
licencjat ze społ- opiek., teraz mgr robie ze społecznej- aktywizacja a na podyplomówkę chcę iść na jakiś psychologiczny. w planach mam pracować w trudną młodzieżą, lubie to.
ale z racji tego że mam kurs instruktora fitnesu na 2 podyplomókę pójdę na WF i może załapie jakieś pół etatu w szkole.
aha
mama mojego tz jest dyrektorka przedszkola

ja plany mialam bardzo szerokie... po to poszlam na specjalna i migowego sie uczylam zeby z niepelnosprawnymi pracowac.. ale dupa, bo nie mam doswiadczenia, tylko gdzie jej mam zdobyc

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 12:17   #360
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Bo Kraków jest cudowny, klimatyczny, jedyny w swoim rodzaju!
Ale ja jestem istota wiejską i raz po zajęciach poszlałyśmy z kumpelami i już nie wracalam do siebie, poszłyśmy do mieszkania kumpeli i nie spałam całą noc, auta jeździły, coś się działo cały czas... A ja u siebie mam idealną ciszę i tylko przy niej umiem zasypiać
No widzisz, mi to własnie nie przeszkadza szczególnie, gorzej właśnie z taką przytłaczającą ciszą i ciemnością nieprzenikniona w nocy. Coś mnie zawsze przeraża w takich okolicznościach, jeszcze pal sześć jak TŻ jest obok, ale jakby miała sama zasypiać w tak bardzo ciemnym i cichym pokoju to chyba bym musiała sobie sama bajki opowiadać na dobranoc albo ze dwie lampki wina sobie zaaplikować.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości