|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
witam,
dla dzisiejszych i wczorajszych solenizantów, bo zapomnialam !![]() ![]() w koncu sloneczko wyszlo, bo rano bylo pochmurnieee.ble Fifi sie wyspi i ruszamy na spacer. a teraz lece nadrabiac
|
|
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
kalinkap13, Cookie
|
|
|
|
#2493 | |||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry ptaszynki moje
![]() A u nas szaro-buro i ponuro. I pada Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A myślisz że te bóle nie mają nic wspólnego z tamtymi, które miałaś po porodzie? Też Cię wtedy pogotowie zabierało... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z Filipa to fajny brat ![]() Cytat:
![]() Ale dorosły!!! ![]() Sto lat!!! Cytat:
![]() idę na trochę, bo mnie dziecko za sukienkę ciągnie i ją zaślinia
|
|
#2494 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a co to za dieta??Marina!, z czego chcesz się odchudzać ![]() Cytat:
![]() Szymon, ![]() a tak w ogóle witam, u nas noc średnio, Nati budziła się, w nocy popłakiwała i marudziła, kiedy jej te zęby wyjdą, a teraz siedzi koło mnie i się bawi, a i gotuję jej risotto z brokułami, bardzo lubi a wczoraj jadła zupkę pomidorową z hippa, i w składzie była sól, pieprz, mleko, smietanka, ale wszystko dobrze było, dzisiaj też idę do rossa, to kupię jakies słoiczki bo promocja na hipp na obiadki
|
|||
|
|
|
#2495 |
|
Zakorzenienie
|
Teliczku - niedobra kobieto! Ja tęsknię
![]() No i ponawiam pytanie - gdzie nam zginął Babonik ![]() ![]() To już tyle dni
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
Dla Szymonka sto lat!!!!!!!!!!
![]()
|
|
|
|
#2497 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spróbuj innej kolejności podawania posiłków, jak dziewczyny radzą,ale nic na siłę. Na pewno znajdziecie wyjście z tej sytuacji.A przy ząbkowaniu to nie tylko Twoje dziecko nie chce jeść... Daj Emi czas. Ona na pewno nie pozwoli się zagłodzić ![]() Powodzenia! Cytat:
- więcej nie chce), bo lubi I zawsze to coś innego niż UU.
|
||
|
|
|
#2498 | |
|
Zadomowienie
|
No właśnie nie
![]() Ja też się zastanawiam, GDZIE jest babonik?!?!?!? ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2499 |
|
Wtajemniczenie
|
ale Wam fajnie, u nas pochmurnie, i dżdżysto , ponoc dopiero popołudniu ma u nas słoneczko zawitac,
|
|
|
|
#2500 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my dalej bezzebni Cytat:
Cytat:
mleko non stop do zlewu kasza zreszta tez wczoraj poszla i zupka zjadl tylko deser i chrupka tez non stop marud i mysle zemoze glodny jak nic nie je cale dnie ale jak zrobie i dam to zaciska ustka albo wypluwa i dalej marudzi co do pór jedzenia to juz sama nie wiem jakie sa zglupialam ![]() zwariowac mozna ![]() ![]() Ah moje kochane dzis Tż dał mi pospac do 10.30 wyspala sie za wszystkie czasy ale wstalam z bolem kregoslupa i juz o godziny slysze tylko maruderstwo mojego dziecka |
|||
|
|
|
#2501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Na stanik tak
![]() Na koszulę niekoniecznie ( powiedział, że mu całkiem pasują te z łatwym dostępem do piersi ) A szampan już się chłodzi w lodówce Cytat:
Bardzo mi się podoba i dla męża również Gdybym mieszkała w Polsce napewno bym ją już miała, a tutaj jest za droga ;(
|
|
#2502 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka no tak, dojazd do Lbn, czas...myślałam że prywatnie też do Lbn jeździsz. Jakby co służę pomocą. U mnie ostatnio sporo tych wizyt, cieszę się że udało mi się znaleźć na nfz i traktują jak człowieka.
Marina o bossssze jak oni tak mogą. Lekarz z pogotowia co innego, a lekarz w szpitalu swoje... W głowie się nie mieści jak tak można. Swoją drogą musisz zadbać o siebie..
|
#2503 |
|
Wtajemniczenie
|
Żaneta ja tak sie zastanawiam, dlaczego Emi nie je, i może to przez zęby?? kurcze bo juz nie wiem
|
|
|
|
#2504 | |
|
Zakorzenienie
|
moze chodzi o to ze jeszcze ich nie olała i nie opluła?
![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2505 |
|
Zadomowienie
|
IGOREK WCZORAJ WIECZOREM SA USIADŁ
Idziemy dzis do piwnicy po spacerówkę |
|
|
|
#2506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brumek, Agadus Brunetka, Sweet od Szymka Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-03-02 o 12:00 |
|
|
|
|
#2508 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
|
#2509 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry.
Czytam i czytam i nadrobić nie mogę, tyle naskrobałyście przez te kilka dni jak byłam w pracy. Nie wiem, co cie Asi porobiło- wstała dziś o 5,50! ![]() Ale dwa dni temu podchodzę rano do łóżeczka i co widzę? Moja Asia leży sobie na brzuszku! Czyli sama obróciła się z plecków na brzuszek ! Teraz wykorzystuje każdą sytuację do tego, żeby fiknąc na brzuch ![]() Ale niestety maleństwo ma katar Narazie działamy wodą morską, fridą (matko moje biedne płuca!), majerankiem. Idę nadrabiać dalej
... Edytowane przez rysiki Czas edycji: 2012-03-02 o 12:05 |
|
|
|
#2510 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj piątek weekendu początek, a ja humor mam do dupy, o!
Tż mnie wkurzył- on już chyba tak ma, że jest aniołem, ale jak już coś wywinie to porządnie...wrrr. W dodatku zmęczenie daje o sobie znać. Moje dziecko nie ma litości, od kilku tyg budzi się w nocy co 1,5- 2 godz, i pomimo tego, że wstaje między 7, a 9 to się nie wysypiam. Chyba dzisiaj spróbuję podać jej kaszkę przed spaniem, może zdarzy się jakiś cud?![]() Z tego co pamiętam to: Emi, Zuzia, Szymek- sto lat łobuziaki! Vaniliova, gratulacje za Krystkowy ząbek. Gratuluję też wszystkich spadków wagi i zaplanowanych urlopów. ![]() Youyou, z tego groupona bym zrezygnowała jeśli jest taka możliwość. Pieleszka, Nataszka, współczuję żłobkowych zmagań- wiadomo początki najtrudniejsze. Z czasem dzieci będą coraz chętniej zostawały z ciociami i dziećmi. Marina, Ty to masz przeboje z brzuchem. Musisz się zmobilizować i jeść zdrowsze rzeczy- wcale się nie dziwie że Twój organizm protestuje. Może zacznij jeść to co Igi? Piwnooka, Nataszka(ale mnie zszokowałaś tą pękniętą przeponą. Jak do tego doszło? ), jestem jak najbardziej za wypróbowaniem kawiarni dla mam z dziećmi. Nawet nie wiedziałam, że koło Kupca jest coś takiego. ![]() Brida, uśmiałam się z Twoich ostatnich postów-widać że na dobre odnalazłaś się w roli matki i humor wrócił- aż miło się czyta. Cookie, powiedz więcej co tam u Was. Jakieś zdjęcie Zuzki mogłabyś też wstawić.
|
|
|
|
#2512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja mam pytanie" czy któras z Was ma sprawdzony przepisa na zupę porową lub krem porowy? cos mi sie tak zachciało, zjadła bym
|
|
|
|
|
#2513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
marzenka sweet dla Igorka
|
|
|
|
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
ale ze mnie gapA
Szymon vel Denis najlepszego chłopie
|
#2515 |
|
Zakorzenienie
|
Uprzejmie donoszę, że marchewka jakby nam weszła
Tzn. nie mówię, że z chęcią otwierał buzi i czekał na jeszcze , ale kilka łyżeczek jakoś zjadł ![]() W międzyczasie niestety kichnął i cała masa marchewki wylądowała w postaci uroczych kropelek na mnie ![]() Jutro założę sztormiak
|
#2516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2519 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może chciał dać mamie spróbować, nie wiedział jak i to jedyne co mu przyszło do głowy ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------
|
|
#2520 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ale sobie przebój filmowy znalazłaś
A no to rzeczywiście grzecznie z jej strony ![]() Coś Ty! Barwo ![]() Cytat:
![]() A katar niech sobie szybko idzie precz! ![]() Cytat:
Cytat:
Ja nie pomogę bo porów nie znoszę ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- I dopiero teraz się chwalisz ![]() Sto lat Asiu Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

)
!
nasz ślub 

ale z drugiej strony lżej mi ją nosić
No! to relacja ze spania zdana 
Nie ma praktycznie pozytywych opinie, same najgorsze, że ten hotel to nie hotel jakaś porażk, że tak ładnie wygląda tylko na zdjęciu, że 4 gwiazdki to tylko są w logo, a nie oznaczają one standardu (bo są 5 ramienne), że generalnie syf, grzyb, kiła i mogiła, mało jedzenia, niemiła obsługa itd.

nie chciała jeść mleka, 3 butle poszły do zlewu ! Na noc zjadła tylko 100ml... padnięta jestem okropnie, do tego serce mnie tak kuje,że aż mi nie dobrze.Zmęczona jestem.

klask i: