Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-02, 13:30   #4261
Tacca
Zakorzenienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
moi rodzice jako dziadkowie są fantastyczni, chciałabym żeby moja mama potrafiła mnie kochać tak jak kocha swoje wnuczki.... Na szczęście jak coś się działo to zawsze miałam komitywę z tatą. Pewnie też będzie Adasia rozpieszczać i od tego są dziadkowie... ale wkurza mnie nie to że nie dali, tylko to że moja mama sama wyszła z tą propozycją a potem po prostu zamilkła.
Moi rodzice też zupełnie inaczej podchodzą do wnuczki niż podchodzili do mnie i siostry... Chyba to dlatego, że mogą sobie pozwolić już na rozpieszczanie a nie muszą wychowywać...
Też zawsze miałam lepsze stosunki z tatą. Teraz mi trochę brakuje tego, bo nie mogę mu pomóc w kwestii chociażby wycinki drzew na działce. Wszystko robi sam, jak z nim jeździłam to zawsze w czymś pomogłam, a niestety mój mąż nie raczy nawet zadzwonić i zapytać, czy trzeba w czymś pomóc. Ostatnio tata chyba codziennie jeździ po pracy na działkę i coś robi... Wczoraj jak rozmawialiśmy, to słyszałam w głosie, że jest zmęczony. A niestety to taki typ jak ja, jak coś robi to do końca i solidnie. Też nie potrafiłam wrzucić na luz, dopiero teraz przystopowałam i to też nie ze względu na siebie, tylko na dziecko.
Moi rodzice nie mówią, że coś dadzą, zazwyczaj zwyczajnie dają, bez wcześniejszych zapowiedzi. Może Twoja mama uważa, że jeszcze zdąży dać.
Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
A co do chrzcin... jeśli kogoś stać to co nam do tego?
Zgadzam się. Ja będę robiła chrzciny i będę robiła w lokalu, i nie widzę w tym nic gorszącego ani przesadnego, bo to będzie uroczysty obiad a nie wesele.
Stary 2012-03-02, 13:39   #4262
_agata
Zakorzenienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Ja na moich zdjęciach nie mam wagi... albo nie umiem jej znaleźć
A wiecie do którego tygodnia robi się 4 d?? Czy to nie ma znaczenia??
Mój mąż się obudził dzisiaj i mówi że koniecznie musi zrobić jak najszybciej bo on jest ciekawy - zaskakuje mnie dzisiaj wyjątkowo
Ja mam kartkę z wykresami. Taki drukuje mój lekarz, pewnie zależy to od programu.

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Zgadzam się. Ja będę robiła chrzciny i będę robiła w lokalu, i nie widzę w tym nic gorszącego ani przesadnego, bo to będzie uroczysty obiad a nie wesele.
Bo obiad w lokalu wcale nie musi się wiązać z nie wiadomo jak wielkimi kosztami Pewnie, ze rosół i schabowy w domu będzie tańszy, ale mnie nie uśmiecha się bieganie po kuchni i skakanie wokół gości w taki dzień
A nawet jeśli ktoś chce imprezę na całą wieś wyprawić, to niech sobie wyprawia. Nawet świniobicie może robić

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 13:41   #4263
diablica071086
Zadomowienie

zmykam miłego weekendu papa
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 13:57   #4264
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
może, skoro sama zaproponowała, to da te pieniądze. Dawniej wózki kupowało się dopiero po narodzinach, więc może myśla, ze tez tak chcesz czekać.
raczej nie wierzę już w to, wie doskonale że wózek zamawiam wcześniej - bo musi do mnie przyjśc, nikt mi go nie przywiezie...ale co tam - nie płaczę nad tym, wózek już mam i się cieszę sterta rzeczy uprasowanych na stole też rośnie, co mnie też cieszy, bo czym więcej zrobie teraz tym mniej bedę miała na ostani miesiąc

Cytat:
Napisane przez pamka Pokaż wiadomość
Witam,
Dołączam do wątku. Mam termin porodu na 28 maja- choć po każdej wizycie u ginekologa się zmienia Pierwszy termin miałam na 5 czerwca

witamy - widzę że dołączasz prawie na samą końcówkę

Cytat:
Moi rodzice też zupełnie inaczej podchodzą do wnuczki niż podchodzili do mnie i siostry... Chyba to dlatego, że mogą sobie pozwolić już na rozpieszczanie a nie muszą wychowywać...
Też zawsze miałam lepsze stosunki z tatą. Teraz mi trochę brakuje tego, bo nie mogę mu pomóc w kwestii chociażby wycinki drzew na działce. Wszystko robi sam, jak z nim jeździłam to zawsze w czymś pomogłam, a niestety mój mąż nie raczy nawet zadzwonić i zapytać, czy trzeba w czymś pomóc. Ostatnio tata chyba codziennie jeździ po pracy na działkę i coś robi... Wczoraj jak rozmawialiśmy, to słyszałam w głosie, że jest zmęczony. A niestety to taki typ jak ja, jak coś robi to do końca i solidnie. Też nie potrafiłam wrzucić na luz, dopiero teraz przystopowałam i to też nie ze względu na siebie, tylko na dziecko.
Moi rodzice nie mówią, że coś dadzą, zazwyczaj zwyczajnie dają, bez wcześniejszych zapowiedzi. Może Twoja mama uważa, że jeszcze zdąży dać.

dokładnie miałam tak samo - z tatą tapetowałam, zakładałam sufity, malowałam, naprawiałam elektyrkę i samochód.... jakoś z mamą nigdy nie było "proszę czy możesz mi pomóc" tylko masz to zrobić bo jesteś dziewczyną, więc wolałam z tatą zaszywać się w garażu... mi też tych chwil straconych szkoda, dużo mnie nauczył i za to jestem mu wdzięczna, z resztą on zawsze pokłada we mnie nadzieje i nigdy nie staną przeciwko mnie - w przypadku mojej mamy jest odwrotnie. Nawet na głupim przykładzie ostaniego mojego faceta, który chlał, był na moim utrzymaniu i do tego rozwalał mi pół domu - na co mam świadków, bo koleżanka była ze mną na policji żeby się go pozbyć - a wiesz co powiedziała moja mama? Ze on uwaga uwag - "odszedł" bo to ja byłam ta zła i nie był w stanie ze mną wytrzymać, a w ogóle to LUDZIOM TRZEBA WYBACZAĆ i ona nie widzi nic złego w utrzymywaniu z nim znajomości i donoszeniu mu co u mnie.... za to mój tata jest stanowczo po mojej stronie po całej historii którą usłszał i którą mu opowiedział R. Że jeśli on się u nas pojawi, to długo nie zabawi

a co do chrzcin - wiem że to duże ułatwienie, ale dziewczyną chodziło o to chyba, że robi się prawie jak wesela, zastaw się a postaw się. Tak jak np u mojej mamy rodziny, chrzciny na 70 osób!!!! toż przecież przesada... co do lokali, to jak znajdziesz fajny i tani, i masz mało osób to pewnie że warto - nie narobisz się nie będziesz zmęczona i nie będziesz ciągle sprzątać, przyjadą i pojadą i tyle...
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 14:06   #4265
ania_85
Rozeznanie

Z mezem wynajmujemy mieszkanie i dopiero teraz przyszło mi do głowy, zeby poinformowac wlascicelke ze jestem w ciazy Chyba troche zdziwi sie,ze jestem juz w 7 miesiacu. Zdalam sobie sprawe,ze w sumie wynajmujacy nie musza sie zgodzic na nowego wspollokatora, ciekawe co mi odpisze
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 14:07   #4266
kapukat
Zakorzenienie

hahahah - mi to w ogóle nie przyszło do głowy ale ja nie będę się im chwalić bo oprócz tego że wpłacam im pieniądze na konto to nic ich nie interesuje
Stary 2012-03-02, 14:08   #4267
ania_85
Rozeznanie

Witaj Pamka,
napisz cos wiecej o sobie, jak przechodzisz ciaze, chlopczyk czy dziewczynka, czy masz juz wybrane imie..?
Stary 2012-03-02, 14:12   #4268
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
a co do chrzcin - wiem że to duże ułatwienie, ale dziewczyną chodziło o to chyba, że robi się prawie jak wesela, zastaw się a postaw się. Tak jak np u mojej mamy rodziny, chrzciny na 70 osób!!!! toż przecież przesada... co do lokali, to jak znajdziesz fajny i tani, i masz mało osób to pewnie że warto - nie narobisz się nie będziesz zmęczona i nie będziesz ciągle sprzątać, przyjadą i pojadą i tyle...
Ja widziałam oburzenie na robienie chrzcin jako takich w lokalu
A to czy ktoś robi na 10 osób czy na 70... skoro ma się dużą rodzinę i kogoś stać, to niech robi.
Tak samo z weselem, jeden robi przyjecie na 60 osób, a innemu 300 będzie mało, bo pół wsi to rodzina

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 14:16   #4269
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
hahahah - mi to w ogóle nie przyszło do głowy ale ja nie będę się im chwalić bo oprócz tego że wpłacam im pieniądze na konto to nic ich nie interesuje
heheh no wlasnie tez nie mam z nimi kontaktu i raczej chcialam im napisac,ze tv sie popsul, a czajnik nie zaskakuje, dopiero pod koniec maila stwierdzilam,ze jak juz sie odzywam to napisze,ze sie powiekszamy. W sumie z jednej strony cieszylabym sie, gdyby nas nie chciala,bo tak maz nie ma motywacji,zeby pomoc mi szukac mieszkania w miejscu,gdzie kiedys mieszkalismy.Bo tu przeprowadzilismy sie,choc okolica nieciekawa-bo z dawnego mieszkania musielismy,a z tego mieszkania zjezdzalam winda do pracy-do biura taki maly komfort. Wprowadzilismy sie we wrzesniu, przyszła do mnie cięzarna kolezanka zobaczyc mieszkanie, dotknelam jej brzuszka, a ona powiedziala -"uwazaj bo sie zarazisz, w sumie macie tu duzo ciekawych miejsc do zmajstrowania dzieciaczka" wysmialam ją i pare dni pozniej wyprobowalismy pewien kąt i tak zamieszkal u mnie Mariusz
Stary 2012-03-02, 14:24   #4270
GaTTa
Raczkowanie

Cytat:
No i jesteśmy po USG
Pasożyt waży już 1,5 kg, wszystko jest w porządku. Nadal chłopiec czyli nic się nie zmieniło, chociaż mąż przez chwilę wstrzymał oddech
Móżdżek ma 38 mm.
Ułożony jest prawidłowo. Mogę rodzić, za dwa miesiące

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość

Ja już po wizycie. I.... przeżyłam z M lekkie załamanie nerwowe. Lekarz powiedział, że dziewczynka. Więc generalnie zostaje dzidziuś i już nie będę sprawdzać, co tam sobie w brzuchu rośnie - tylko poczekamy na poród. Mamy na chwilę obecną remis w płci. Dzidziuś waży 1350g, obecnie to wg. OM 30/31 tc ,a wg. usg 29-30 tc. Termin porodu też mi się zmienił na 19 maja. Ogólnie pewne jest to, że jestem w ciąży - dobrze, że chociaż to się nie zmieniło.
A no i mam się zabrać do roboty jeżeli chodzi o morfologię, bo lekarz postraszył mnie transfuzją. Więc mam mocne postanowienie i będę się katowała sokiem z buraków.
Gratulacje dla Was Oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
Zawiozłam rano mocz do laboratorium ponieważ od wczoraj mam jakieś pieczenie, chyba cewki moczowej. Od rana też męczą mnie mdłości ijuz dwa razy wymiotowałam
Mam nadzieję że to nie jest żaden stan przedrzucawkowy, ciśnienie mam prawidłowe, chyba idę się położyć.
Odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
znowu temat wagi.. ja sie nie wypowiadam ile już mam na plusie :/
Ja tez wole nie mówić ile przytyłam bo wydaje mi się że za dużo.... A do rozwiązania jeszcze trochę więc na pewno przytyje jeszcze... A nie umiem zrezygnować ze słodyczy i rożnych zachcianek ...

Ja już dziś po spacerze od kiedy codziennie wychodzę na spacer lepiej się czuje lepiej w nocy śpię.
Wczoraj miałam jakieś bóle w dole brzucha, bolało mnie tak z 30 min tak jakby jakieś skurczy czy coś a na pewno przypomniało to ból przy okresie. Dziś narazie nic nie boli.
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 14:27   #4271
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
A to czy ktoś robi na 10 osób czy na 70... skoro ma się dużą rodzinę i kogoś stać, to niech robi.
Tak samo z weselem, jeden robi przyjecie na 60 osób, a innemu 300 będzie mało, bo pół wsi to rodzina
Mnie tez nie obchodzi, kto jak co wyprawia, a dziewczyny wiadomo, wyrazaja swoje zdanie. Moje zdanie jest takie, oprocz tego,ze nie obchodzi mnie jak ktos robi, tylko dla mnie szkoda byloby kasy- i to moje zdanie a nie obrzenie. Wolalabym te pieniadze zainwestowac albo wydac na cos konkretnego, nawet jakbym oplywala w fortunie. Do tego nie lubie wtracac sie w zycie innych i zapraszac ich na uroczystosc-a im bedzie glupio przyjsc z pustymi rekami,trzeba sie jakos ubrac itd. Taka wdziecznosc-wdziecznosc, potem budzi to nadal wdziecznosc,bo w Polsce wypada zaprosic tego, kto jego zaprosil. Moj szef wolal mi nie zaplacic wyplaty,bo musial zorganizowac swojemu dziecku roczek
Stary 2012-03-02, 14:33   #4272
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
no nie żartuj, ja bym chyba umarła, bo po 4 tygodniach miałam już serdecznie dość.

Z migdałkami to z tego co czytałam to raczej już się odchodzi od tego żeby je wycinać.

dlatego grubo zastanawiam się nad drugim dzieckiem

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 14:37   #4273
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Przepraszam, ale co ma teściowa do tego w czym chodzisz?
No nic nie ma, ale się wpierdz... Żyć się czasem nie daje.

Cytat:
Ja nie będę robiła w lokalu z tego względu, że najbliższej rodziny mam prawie 30 osób, to by nas drogo wyszło, a blisko kościoła nie ma żadnej restauracji, to jeszcze przydałby się transport!! Z drugiej strony, jak pomieszczę ich w pokoju tego też nie wiem

A tak w ogóle to zamiast iść na spacer, weszłam do auta i zrobiłam zakupy w Biedronce

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-03-02 o 14:39
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 14:41   #4274
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Nie bylo mnie i 10 stron ponad do nadrobienia;/ niestety nie mam dzis na to czasu musze upiec biszkopta i zrobic jakies ciasto bo jutro mam gosci.
W wolnej chwili bede musiala wsyztko nadrobic ;] Milego dnia!
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 14:51   #4275
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Nie bylo mnie i 10 stron ponad do nadrobienia;/ niestety nie mam dzis na to czasu musze upiec biszkopta i zrobic jakies ciasto bo jutro mam gosci.
Ależ mi smaka zrobiłaś zjadłabym taki dobry biszkopt z truskawkami
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 14:51   #4276
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
O jak ja się cieszę, że ja już mam spokój z gośćmi jeśli ktoś się zapowie, to spoko, ale my już nie zapraszamy. U nas jest zwyczaj parapetówek. A że my dopiero co się wprowadziliśmy, więc po kolei zapraszałam całą rodzinę, żeby nie było... Partiami, żeby mieć luz W sumie się cieszyłam, bo mamy fajną rodzinę, ale już nie mam tyle siły żeby piec ciasta, robić mega zakupy itp. Teraz sobie obiecałam że następna impreza to będzie urodzinowa męża w kwietniu o ile będę się dobrze czuła. A w święta co najwyżej upiekę ciasto, bo w jedno święto będziemy u jednych rodziców a w drugie u drugich i spokój

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 14:53   #4277
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
No ja mam dokładne to samo
rzekłabym że ze szczegółami
a mowiłas lekarzowi?ja dopiero zap[ytam sie o to 9 marca bo wtedy mam wizyte dzisiaj o malo sie nie przewrocilam z tych zawrotów a najgorsze jest to jak ja dojde do lekarza jak mam na 12 a o tej porze dalej mnie trzyma

Edytowane przez rozowa1987
Czas edycji: 2012-03-02 o 14:54 Powód: bład w pisowni
rozowa1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 14:59   #4278
blueelektron
Rozeznanie

Jeśli chodzi o kwestie chrzcin, to albo zrobimy w domu albo w lokalu, nie będzie więcej jak z 13-15 osób, szczerze wolałabym w lokalu, nie chciałabym też latać ani nikogo wykorzystywać, chodzi o babcie, najchętniej też zrobiłabym je sobotę o nie niedzielę, ani nie w żadne święta

Podobno teraz, żeby ochrzcić dziecko trzeba chodzić na kilka spotkań do kościoła, rodzice + chrzestni

Edytowane przez blueelektron
Czas edycji: 2012-03-02 o 15:03
blueelektron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 15:08   #4279
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
heheh no wlasnie tez nie mam z nimi kontaktu i raczej chcialam im napisac,ze tv sie popsul, a czajnik nie zaskakuje, dopiero pod koniec maila stwierdzilam,ze jak juz sie odzywam to napisze,ze sie powiekszamy. W sumie z jednej strony cieszylabym sie, gdyby nas nie chciala,bo tak maz nie ma motywacji,zeby pomoc mi szukac mieszkania w miejscu,gdzie kiedys mieszkalismy.Bo tu przeprowadzilismy sie,choc okolica nieciekawa-bo z dawnego mieszkania musielismy,a z tego mieszkania zjezdzalam winda do pracy-do biura taki maly komfort. Wprowadzilismy sie we wrzesniu, przyszła do mnie cięzarna kolezanka zobaczyc mieszkanie, dotknelam jej brzuszka, a ona powiedziala -"uwazaj bo sie zarazisz, w sumie macie tu duzo ciekawych miejsc do zmajstrowania dzieciaczka" wysmialam ją i pare dni pozniej wyprobowalismy pewien kąt i tak zamieszkal u mnie Mariusz
no to ja też się tak zrobiłam, sąsiadka w ciąży - powiedziała żeby dotknąć to zobaczę jak kopie... a mama ostrzegała nie dotykać ciężarnych bo ciąża

Cytat:

każdy ma swoją rację - a z racją jak wiecie z czym

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
O jak ja się cieszę, że ja już mam spokój z gośćmi jeśli ktoś się zapowie, to spoko, ale my już nie zapraszamy. U nas jest zwyczaj parapetówek. A że my dopiero co się wprowadziliśmy, więc po kolei zapraszałam całą rodzinę, żeby nie było... Partiami, żeby mieć luz W sumie się cieszyłam, bo mamy fajną rodzinę, ale już nie mam tyle siły żeby piec ciasta, robić mega zakupy itp. Teraz sobie obiecałam że następna impreza to będzie urodzinowa męża w kwietniu o ile będę się dobrze czuła. A w święta co najwyżej upiekę ciasto, bo w jedno święto będziemy u jednych rodziców a w drugie u drugich i spokój
toż przeżywasz dokładnie to samo - ja już nie lubię gości, tłumów, nie chcę żeby ktoś mi się zwalał na głowę, bo jak jestem zmęczona to wychowanie nie pozwala mi po prostu powiedzieć że idę poleżeć tylko biegam sprzątam i gotuje - ja mam jeszcze jednych 17 marca i w cale na nich nieczekam, gdybym mogła to bym odmówiła - niestety nie mogę.... zatem jeszcze tylko jednych a potem już do porodu spokój
Stary 2012-03-02, 15:16   #4280
kism
Wtajemniczenie

Heloł
Znowu jeden dzień Wam odpuściłam i już mam 10 str do tyłu Dobrze, że jutro sb to może Was doczytam Wczoraj byłam w Kr, a dziś znowu mam zajęcia różne w domku, a do tego Maksiu złapał anginę, ma wysoką temp, więc znowu trochę posiedzimy w domu

Zapisałam się wczoraj do SR
claudik, rinco, widzimy się we 13.03

A moja wycieczka do Krakowa dość długa była, bo wyjechałam o 8 i wróciłam o 20, ale nie chodziłam dużo Byłam spotkać się z dawną przyjaciółką z internatu, która w sumie zaraz po maturze wyjechała za granicę i widziałyśmy się chyba 3 albo 4 raz od tej pory. Ale było fajnie pogadać na żywo o wszystkim Byłam też przypomnieć się mojej promotorce.......... że jestem ogólnie chętna do obrony, tylko nie wiadomo kiedy to nastąpi Jakoś to przebrnęłam, powiedziała po prostu, że jak cokolwiek napiszę, to żebym przysłała I oczywiście zaliczyłam sklepy z wózkami...
Wieczorem w domu wreszcie zdecydowałam
Jak nasz tzw. miejski wózek będzie nowy Hauck Malibu. I koniec, nie otwieram już nawet żadnych stron internetowych z wózkami! Fotelik ma 4*, a to co usłyszałam o tych wózkach w Wawie i co sobie pomacałam inny model jest dość zachęcające, żeby za taką cenę zaryzykować. Niestety nie jest idealny Siedzisko jest tylko przodem do kierunku jazdy i nie rozkłada się idealnie na płasko, ale nie można mieć wszystkiego a w końcu po to mam drugi wózek głęboko-spacerowy z przekładaną rączką a z Haucka przez pierwsze pół roku sporadycznie będę korzystać.
http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=2829
Nowy Peg Perego spacerówka + fotelik to dwa razy większy koszt... Poza tym obecnie fotelik ma 3*, a dałabym sobie rękę uciąć, że wcześniej miał 4 i sprzedawcy w sklepach też mówią o 4
Mutsy Transporter odpadł, bo jest większy i cięższy i pewnie tak bym go wymieniała jeszcze na lżejszą spacerówkę...
I jeszcze wspominałam kiedyś o Bebe Confort Streety... Jeśli ktoś to pamięta, to błagam, żeby zapomniał Materiał z jakiego zrobiona jest budka, to porażka - masakrycznie cienki.
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 15:19   #4281
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
no to ja też się tak zrobiłam, sąsiadka w ciąży - powiedziała żeby dotknąć to zobaczę jak kopie... a mama ostrzegała nie dotykać ciężarnych bo ciąża
hehe mnie tez ostrzegano,ze to "choroba zakaźna"
Odpisala mi wlascicielka- Baaaardzo sie cieszy,z naszego szczescia i serdecznie gratuluje
Stary 2012-03-02, 15:22   #4282
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Ależ mi smaka zrobiłaś zjadłabym taki dobry biszkopt z truskawkami
no wlansie kupilam pol kilo truskawek i duzo innych owockow wiec zapewne to bedzie takie ,,ciasto,, na jakiego masz smaka )

ps. bylam wczoraj na spotkaniu-DIagnostyka dla Twoljej ciazy
dowiedzialam sie paru rzeczy, mozna bylo zapytac ginekologa o rozne rzeczy, pokazane bylo chustowanie dzieci oraz kapiel w wiaderku ;]

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-03-02 o 15:25
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 15:25   #4283
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
No nic nie ma, ale się wpierdz... Żyć się czasem nie daje.

Ja nie będę robiła w lokalu z tego względu, że najbliższej rodziny mam prawie 30 osób, to by nas drogo wyszło, a blisko kościoła nie ma żadnej restauracji, to jeszcze przydałby się transport!! Z drugiej strony, jak pomieszczę ich w pokoju tego też nie wiem

A tak w ogóle to zamiast iść na spacer, weszłam do auta i zrobiłam zakupy w Biedronce

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 15:26   #4284
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Heloł
Znowu jeden dzień Wam odpuściłam i już mam 10 str do tyłu Dobrze, że jutro sb to może Was doczytam Wczoraj byłam w Kr, a dziś znowu mam zajęcia różne w domku, a do tego Maksiu złapał anginę, ma wysoką temp, więc znowu trochę posiedzimy w domu

Zapisałam się wczoraj do SR
claudik, rinco, widzimy się we 13.03

A moja wycieczka do Krakowa dość długa była, bo wyjechałam o 8 i wróciłam o 20, ale nie chodziłam dużo Byłam spotkać się z dawną przyjaciółką z internatu, która w sumie zaraz po maturze wyjechała za granicę i widziałyśmy się chyba 3 albo 4 raz od tej pory. Ale było fajnie pogadać na żywo o wszystkim Byłam też przypomnieć się mojej promotorce.......... że jestem ogólnie chętna do obrony, tylko nie wiadomo kiedy to nastąpi Jakoś to przebrnęłam, powiedziała po prostu, że jak cokolwiek napiszę, to żebym przysłała I oczywiście zaliczyłam sklepy z wózkami...
Wieczorem w domu wreszcie zdecydowałam
Jak nasz tzw. miejski wózek będzie nowy Hauck Malibu. I koniec, nie otwieram już nawet żadnych stron internetowych z wózkami! Fotelik ma 4*, a to co usłyszałam o tych wózkach w Wawie i co sobie pomacałam inny model jest dość zachęcające, żeby za taką cenę zaryzykować. Niestety nie jest idealny Siedzisko jest tylko przodem do kierunku jazdy i nie rozkłada się idealnie na płasko, ale nie można mieć wszystkiego a w końcu po to mam drugi wózek głęboko-spacerowy z przekładaną rączką a z Haucka przez pierwsze pół roku sporadycznie będę korzystać.
http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=2829
Nowy Peg Perego spacerówka + fotelik to dwa razy większy koszt... Poza tym obecnie fotelik ma 3*, a dałabym sobie rękę uciąć, że wcześniej miał 4 i sprzedawcy w sklepach też mówią o 4
Mutsy Transporter odpadł, bo jest większy i cięższy i pewnie tak bym go wymieniała jeszcze na lżejszą spacerówkę...
I jeszcze wspominałam kiedyś o Bebe Confort Streety... Jeśli ktoś to pamięta, to błagam, żeby zapomniał Materiał z jakiego zrobiona jest budka, to porażka - masakrycznie cienki.
no to - w końcu wózek już zdecydowany, a jak tam reszta wyprawki? i jak tam po spotkaniu z koleżanką?

Cytat:
hehe mnie tez ostrzegano,ze to "choroba zakaźna"
Odpisala mi wlascicielka- Baaaardzo sie cieszy,z naszego szczescia i serdecznie gratuluje
widzisz, to chociaż teraz spokojnie możesz siedzieć we własnym domu - a co o telewizorze i czajniku napisała?
Stary 2012-03-02, 15:34   #4285
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
No dopiero zaczęłam doceniać te moje psiapsiółki - na początku się stresowałam że jak to moje dziecko ma nosić coś po kimś?
Ale szybko się z tej durnej myśli wyleczyłam

A co myślicie o organizowaniu imprez przed porodem?
Nawet nie wiem jak to się nazywa - ale jedna znajoma poprosiła żeby koniecznie ją zaprosić jak będe organizować a ja wielkie oczy co to wogóle jest.

Słyszałyście coś o tym??
Jakie macie zdanie o takich imprezkach??
Baby shower jak na mtv w nastoletnich matkach

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Zapomniałam załączyć zdjęcia
(może trochę ciemne, bo dziś kiepska pogoda na zdjęcia)
sliczne masz te ciuszkikiedy jedziesz po wózek zamawiac?
Stary 2012-03-02, 15:34   #4286
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Z mezem wynajmujemy mieszkanie i dopiero teraz przyszło mi do głowy, zeby poinformowac wlascicelke ze jestem w ciazy Chyba troche zdziwi sie,ze jestem juz w 7 miesiacu. Zdalam sobie sprawe,ze w sumie wynajmujacy nie musza sie zgodzic na nowego wspollokatora, ciekawe co mi odpisze
Ja tez wynajmuję i jeszcze i wprost nie powiedziałam ale napewno wiedzą,bo przecież płace im co miesiąc.Co miesiąc kobietka do nas przychodzi
My już po obiadku,ugotowałam barszcz czerwony(mąż sobie zażyczył) i powiem wam jak ja nigdy nie lubiłam tej zupy tak dzisiaj zjadłam ze smakiem Upodobania mi się zmieniły czy co?

Pamka

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 15:36   #4287
ania_85
Rozeznanie

Cytat:

widzisz, to chociaż teraz spokojnie możesz siedzieć we własnym domu - a co o telewizorze i czajniku napisała?
Ja jej napisalam,ze czajnika nie potrzebujemy i gotujemy sobie wode w garnku,a tv przywiezlismy swoj. Ona odpisala,ze w przyszlym tyg przywiezie nam nowy czajnik,bo po co mamy w garnku gotowac, a tv wywalic na jej koszt,a jak nie damy rady to zabierze. Wszystko poszlo pomyslnie, dziwne dziwne Juz sie tak zrazilam do ludzi, myslalam,ze napisze,ze to nasza wina,ze nie dzialaja,wiec musimy zaplacic i ze mamy sie wyprowadzic
Stary 2012-03-02, 15:43   #4288
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
a mowiłas lekarzowi?ja dopiero zap[ytam sie o to 9 marca bo wtedy mam wizyte dzisiaj o malo sie nie przewrocilam z tych zawrotów a najgorsze jest to jak ja dojde do lekarza jak mam na 12 a o tej porze dalej mnie trzyma
w poniedziałek jak zemdlałam to rozmawiałam z lekarzem mówił że to kwestia anemii i że mam nie chodzić sama i leżeć.
A te omdlenia to normalne i że są ortostatyczne - czyli wynikające ze złej pozycji, temperatury itp.
Oczywiście mam pełną diagnostykę zrobić na 10 marca więc dopiero dowiem się czegoś więcej.
Co do drugiej przypadlości to u mnie najprawdopobniej z powodu hormonów - ale ponieważ temat mija do południa - to mówią że mam czekać i obserwować - ja pomagam sobie czekoladą
oczywiście toksoplazmoza do powtórki i pełna morfologia i mocz na 10

Sama jestem ciekawa o co chodzi - ale w moim przypadku ewidentnie leżenie w łóżku naprawia wszystko.

A od dawna tak masz??

Edytowane przez Michalowa79
Czas edycji: 2012-03-02 o 15:50
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 15:43   #4289
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jej napisalam,ze czajnika nie potrzebujemy i gotujemy sobie wode w garnku,a tv przywiezlismy swoj. Ona odpisala,ze w przyszlym tyg przywiezie nam nowy czajnik,bo po co mamy w garnku gotowac, a tv wywalic na jej koszt,a jak nie damy rady to zabierze. Wszystko poszlo pomyslnie, dziwne dziwne Juz sie tak zrazilam do ludzi, myslalam,ze napisze,ze to nasza wina,ze nie dzialaja,wiec musimy zaplacic i ze mamy sie wyprowadzic
Widać są jeszcze ludzie na tym świecie

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 15:44   #4290
blueelektron
Rozeznanie

ja kiedyś jak wynajmowałam, to babka jak się dowiedziała, że się pobieramy, powiedziała nam to od razu pewnie dziecko się pojawi i nam wypowiedziała, że niby remont musi zrobić

u innej jak wynajmowaliśmy to nie chciała absolutnie rodzin z dzieckiem, mieliśmy z nią umowę na czas określony, chcieliśmy kogoś znaleźć na nasze miejsce a ta tak wymyślała, że nie studenci, nie rodziny z dziećmi, że przez 5 miesięcy musieliśmy jej płacić, a mieszkaliśmy już na swoim, porażka to była, a sama pinda była wtedy w ciąży. A naprawdę tyle rodzin przychodziło z dziećmi zdecydowanych na wynajem, a tu dupa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości