|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Cytat:
Ja się boje bólu zęba, że mnie zacznie w nocy boleć i dlatego wole wiedzieć, że mam wszystko ok. Konczita miała jakiś kanałek robiony. Kanałki to chyba bolą, ona będzie pewnie wiedziała coś o znieczuleniach. Lukrecjo, ja nie wiem co te dane oznaczają, nie znam się na tym. Jak dostałam swoje wyniki to usiadłam przed kompem i szukałam w necie. Tak mi to w głowie wymieszało, że nawet myślałam, że mam HIV, bo wyszedł wynik ujemny, a mnie się ubzdurało, że miał być pozytywny. Także pozwolisz, że nie będę oceniała Twoich wyników, bo taki ze mnie specjalista, że gdybym Cie wyleczła to... szkoda gadać
|
|
#692 |
|
Wtajemniczenie
|
hahha
ja sprawdzałam w necie i ze to niby oznacza ze mam przeciwciała bo przechodziłam ją całkiem nie dawno lub przechodze właśnie i to samo mi móiwła doktorka ze mam zrobić tą awidność IgG bo musimy sprawdzic czy przechodziłam czy choruje bo jak choruje to trza mi dać antybiotyk ... a nie czytam wiecej bo mi sie miesza i zresztą czytanie internetu to złooo |
|
|
|
#693 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja ufarbuję po 13 tygodniu, ale nie dla tego że boję się rudego dziecka (sama jestem farbowana lisica), ale z powodu nadwrażliwości na zapachy, jakie jeszcze do poprzedniego tygodnia miałam. A poza tym jadę na narty-więc odrost pod kaskiem schowam ![]() Cytat:
po 12 tygodniu po wcześniejszym ustaleniu z ginem (i po poinformowaniu dentysty). To samo tyczy się prześwietlenia. Pierwszy trymestr jest najważniejszy dla rozwoju płodu, więc należy unikać wszelakich "ingerencji" w organizm ciężarnej
|
|
#694 |
|
Raczkowanie
|
no bedziesz widziala czy infekcja swieza czy nie.. podziwiam Cie ze potrafisz sie powstrzymac od czytanai neta, tam tyle bzdur czasami i takei strachy na lachy, ja sobie zawsze obiecuje a potem łamie obietnice
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj ugotowałam żur
ale jeszcze nie jadłam bo cos ochoty nie mam . Nadal się czuje jakbym w ciąży nie była,więc rewelacyjnie tylko sikanie mnie częściej dopada i bolesność piersi nie przeszła .Lukrecja sliczne dzidzi i rączunie takie malusie .Mam takie zdj synka z usg jak tak wyglądał Ja włosy farbuje cały czas na czarny,bo mam ciemny bląd,ale teraz mam takie brzydkie już,ale nie farbuje czekam przynajmniej do 3 miesiąca. Przeżyje jakoś to coś na głowie .Nie wiem która pisała o tym,że z pzu dostaje za urodzenie dzidzi,bo my też właśnie z pzu dostajemy i przy pierwszym dziecku dostaliśmy sporo. A wyprawe to gdzies tak od czerwca zaczne kompletować,jakieś ciuszki itp. Mimo,że synek ma dwa lata,to ja po Nim nie mam nic prawie. Jakoś nie zostawiałam,więc musze wszystko kupić
|
|
|
|
#696 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Lukrecja piękny dzidziol Ja we wtorek swojego zobaczę My z Pzu też dostaniemy, bo oboje jesteśmy ubezpieczeni. Nie chce mi się jechać do Piły na zajęcia. Ale muszę bo już jedne z tym dziadkiem ominęłam. Moje cycuchy już prawie nie bolą i zrobiły się takie miększe ale jak urosły, tak zostało. Poszłam ostatnio kupić stanik, ale lipa bo nie ma dla mnie rozmiaru Mam pożyczony od koleżanki, bo już w górze od stroju kąpielowego latałam.I sikanie w nocy mnie rzadziej budzi. wczoraj tylko raz wstałam a dziś wcale |
|
|
|
#697 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja właśnie nie mam zadnych objawów oprócz siaknia non stop sikam w nocy 3-4 razy nawet... a nie pije nan noc nic specjalnie jak w nocy mi w gardle zaschnie to tylko łyk wody na zwilżenie gardła... a i tak LEJĘ non stop!! no a piersi tez juz prawie ie bolą albo sie przyzwyczaiłam haha. Czuje jak bym w ciązy nie była no ino brzuchol mi rośnie
i w sumie wczoraj dopiero dodarło do mnie tak bardziej ze jednak w ciązy jestem jak dzidek mi pomachał a tak to nic nie czuje :/
|
|
|
|
#698 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#699 |
|
Wtajemniczenie
|
ha właśnie u mnie trwają targi dziecięce
je je jeeee musze iść tam oblukać wózki
|
|
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pytanie apropo wózków bo od wczoraj mnie wzieło na oglądanie :P
Jaki wózek lepszy czy z kółkami przednimi ruchomymi że skręcają czy że są proste?? Kiedyś babke widziałam co jej skręcały i sie wkurzała ![]() Nie wiem który lepiej sie będzie prowadził szczególnie zimą... Mnie sie taki podoba w tym stylu http://allegro.pl/wozek-i2150564174.html |
|
|
|
#701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za wizytę i badania ![]() A toksoplazmozą nie martw się na zapas i nie czytaj internetu bo po co się niepotrzebnie denerwować. Cytat:
Jaka powinna być ta przezierność karkowa by była w normie? Ja dzisiaj byłam w laboratorium kobieta pobrała mi taką strzykawę że myślałam że padnę ![]() Zapłaciłam 232 zł,w poniedziałek mam wyniki a w środę wizyta i 9 marca prenatalne. Oby wszystko było dobrze ![]() Potem powoli już powiemy rodzinie bo na razie to nikt nie wie i szefa czas poinformować. Idę szykować obiadek.
|
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wygodnie jest tylko przodem do mamusi
|
|
|
|
|
#703 |
|
Zadomowienie
|
Marta przezieność jest ok do 2,5.
Ghola ja Ci dam narty! ![]() Narciarstwo, jazda konna, boks i inne sporty tego typu są zaliczane do sportów ekstremalnych zakazanych dla kobiet w ciąży Tak więc co najwyżej poopalaj się na stoku
|
#704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
IgG mówi o zakażeniu starym, tzn. chorowałaś i masz już przeciwciała. 35,40 to nie jest zbyt duży wynik, osoby, które zaraziły się niedawno bądź aktualnie chorują mają dużo wyższe wartości, czasem ponad sto lub więcej. takie jest przynajmniej zdanie mojego lekarza. badań mam nie powtarzać, przynajmniej na razie. pewnie Twoja lekarka chce mieć 100 % pewność, że wszystko jest w porządku. |
|
|
|
|
#706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a po trzeci ja chce przekładaną rączke a jak ma skrętne koła i rączke przekładaną to ta te koła skrętne po przełożeniu będą z tyłu a wtedo do niczego nie potrzebne są
|
|
|
|
|
#707 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#709 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja mam bliźniaczy ze skrętnymi kołami i bardzo sobie chwalę, i mogę rączke przekładać.
a kółeczka skrętne zawsze można zablokować, kiedy sytuacja tego wymaga ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- a mój wózkowy faworyt to http://allegro.pl/a-wozek-x-lander-x...179366919.html
|
#710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dobra uciekam bo nie zdążę. |
||
|
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
Jeroooona to już zdurniałam z tymi wózolkami
![]() Ja na trzecim piętrze mieszkam ale wózek bede dawać do piwnicy bo po pierwsze zagrace mieszkanie a po drugie na co on mi w mieszkaniu ![]() No ale teraz to ja nie wiem, rączka musi być przekładana bo jak maluch widzi co przed nim to chyba lepiej , a jeżeli mówicie że kółka idzie blokować to super, ale i tak teraz już nie wiem co to wybrać. Aha jeszcze jedno ale z innej beczki ![]() Strasznie podobają mi sie zamiast tradycyjnych łóżeczek kojce. Dzisiaj przeglądałam troche i już bym chętnie kupiła ![]() Mój mąż już mówił żeby zamawiać heheh. Mianowicie coś takiego mi sie podoba http://allegro.pl/lozeczko-turystyczne-kojec-kolyska-od-kidsplay-i2151241300.html Kilka znajomych ma coś takiego i bardzo chwalą bo jak dorośnie to można drzwiczki z boku otworzyć i wchodzi lub wychodzi sobie bobo samo i co najważniejsze że stabilne to
|
|
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz się wypowiedziałam na temat tamtego wózka,ale mnie to nikt nie słucha hehe.
A ten co pokazała Sojka moim zdaniem fajny. Skretne kółka zawsze można zablokować,a tak to wygodniej sie prowadzi,niż nie skrętne .Muszę przyznać,ze ten model mi się podoba,tylko fotelik chciałabym z pokrowcem |
|
|
|
#713 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poszłam do pana dowcipnego i mówię mu: "Panie Doktorze, niech pan sobie wyobrazi długie, szerokie stoki, zeerrrooo ludzi, piękne warunki, w ogóle to same niebieskie szlaki - to co mogę?" A on "Może Pani" To jadę na tydzień. Nałożę na kurtkę odblaskową kamizelkę z napisem na plecach "BABY INSIDE" i niech mnie ktoś spróbuje tknąć ![]() Bez obaw Sojka1990 opalać też się będę ![]() Mam swój rozum i z pewnością nie będzie to tydzień aktywnej jazdy do upadłego ale coś z tej zimy oprócz mdłości muszę mieć
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
Iwoncia taki jak pokazałaś w linku to szczerze odradzam,bo to ciężka i wielka krowa
wiem z doświadczenia. A jak będziesz chciała żeby dziecko jechało przodem do kierunku jazdy i widziało wszystko to nie będziesz mogła skręcać,bo te wózki źle sie prowadzą z przełożona rączką,prawie wogóle nie da się skręcać powinnam napisać .Ja zdecydowanie kupie ze skrętnymi kołami. A spacerówki sa zazwyczaj tak montowane,że są do przodu kierunku jazdy a nie do mamy,także skrętne koła będa z przodu nie z tyłu i nie trzeba przekładac rączki |
|
|
|
#715 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie przeglądam spis wyprawki, który wrzuciłyście kiedyś na forum... o matko... ile tego jest
nawet nie sądziłam, że uzbiera się taka ilość. w związku z tym, zaraz jak zacznę II trymestr, lecę na jakieś zakupy. wózek, łóżeczko zostawię na koniec ale inne rzeczy można gromadzić. zwłaszcza, że muszę kupić dosłownie wszystko bo niestety w rodzinie nie ma małych dzieci, po których mogłabym cokolwiek ''odziedziczyć"wiecie co, niedawno odkryłam, że im więcej jem tym mniej mnie mdli. więc mielę paszczą na okrągło maggie, mój shihtzak też dzisiaj rano haftował (jakby się zmówiły
![]() ja zwracałam do miski a on obok na płytki. może go zmuliło przeze mnie? a co do przyzwyczajenia psa do dziecka to oglądałam program, w którym radzili by kupić lalkę wielkości noworodka i uczyć psiaka jak ma się wobec niego zachowywać. tzn. by konsekwentnie i bezwzględnie reagował m.in. na komendy zostaw, pilnuj i takie tam. swoją drogą nie głupi pomysł, przećwiczę na swoim kudłaczu jeszcze mi się przypomniało odnośnie zabobonów. ostatnio moja siostra wręcz zakazała mi obcinać włosów w ciąży, że niby dziecku coś tam obetnę... no kurcze, miałam ją troszkę za mądrzejszą dziewczynę wyszło mi małe wypracowanie, ale tak to jest jak nie pisze się regularnie Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-03-02 o 15:13 |
|
|
|
#716 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i cały dzień mnie znów mdłości trzymają, a już myślałam że mi przeszło bo przez jakieś 2-3 dni miałam spokój od oglądania porcelany. ![]() ![]() Cytat:
Nie podobają mi się takie. Cytat:
A planujecie kupic wózek na All ?? U nas jest fajny, ogormny sklep dziecięcy z wózkami m.in i ja planuję tam popatrzec, ale jeszcze jest zdecydowanie za wcześnie jak dla mnie
|
|||
|
|
|
#717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My będziemy kupować takie
|
|
#718 | |||||
|
Zakorzenienie
|
jestem po spacerze.
głowa przestała boleć za to umęczyłam się z mym durnym psem. Od jakiegoś czasu tż z nim wychodzi, więc pomyślałam sobie skoro idę na spacer i do biblioteki, to zabiorę go ze sobą. Wariat zachowywał się, jakby pierwszy raz w życiu był na spacerze. Ciągną, szarpał, skakał... do biblioteki weszłam z nim (bo nie miałam gdzie go porzucić). Pani miała radochę, że hoho... A później wybrałam się po drobne zakupy na targ... Nigdy w życiu czworonoga nawet na drobne zakupy nie zabiorę... wróciłam i padłam. zamierzasz jeździć na nartach będąc w ciąży? wow... ja bym się nie odważyła... Co prawda mamy mozliwość jechać w góry na kilka dni własnie na narty, ale jak byśmy się zdecydowali, to ja zabieram ciepłe ubranka, książkę i będę popijając ciepłą herbatkę opalać buźkę na stoku, podczas gdy tż będzie śmigał. Gin powiedział, że klimat dobrze, żebym zmieniła choć na chwile. Cytat:
Cytat:
daj znać, czy warto Cytat:
Cytat:
a przekładania rączki nie zastąpi montowana przodem lub tyłem spacerówka bądź gondola? wiem, że mniej poręczne, bo na spacerze kombinować nie będziesz, ale to też jakaś opcja Cytat:
to też był kiedyś mój faworyt, ale ten model nie ma możliwości zamontowania spacerówki przodem i tyłem. A na tym m.in. mi zależy. Nowszy model xlandera ma już tą opcję, ale za to dużo mniejsze niż w tym modelu kółka przednie.
|
|
|
#719 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja mialam tako kiddy i sama firma bardzo mi pasuje ale to była taka landra
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. I wychodzi sobie dziecko z tego samo wygodnie,bo z tego drewnianego nie umiał wychodzić,bo jakoś się zmieścić przez te 2 szczebelki nie mógł . Bo na poczatku miał drewniane,dopóki chodzić nie zaczął. I teraz też drewniane na początek kupujemy,a później takie![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

ja sprawdzałam w necie i ze to niby oznacza ze mam przeciwciała bo przechodziłam ją całkiem nie dawno lub przechodze właśnie i to samo mi móiwła doktorka ze mam zrobić tą awidność IgG bo musimy sprawdzic czy przechodziłam czy choruje bo jak choruje to trza mi dać antybiotyk ... a nie czytam wiecej bo mi sie miesza i zresztą czytanie internetu to złooo 

. Nadal się czuje jakbym w ciąży nie była,więc rewelacyjnie
.
i rączunie takie malusie
czekam przynajmniej do 3 miesiąca. Przeżyje jakoś to coś na głowie
.

i cały dzień mnie znów mdłości trzymają, a już myślałam że mi przeszło bo przez jakieś 2-3 dni miałam spokój od oglądania porcelany.