|
|||||||
| Notka |
|
| Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kleję, szyję, szydełkuję - wizażanki dopinguję - wątek dopingujący cz.2
Poczytałam Was troszkę, bo tak z doskoku jestem, męża szykuję w trasę, niedługo jedzie, ale siadłam odsapnąć.
Edyta super jajeczko i fajnie Ci wyszło bez wydmuszki Dumna jestem z Ciebie normalnie Magda Twoje jajeczka śliczne, zwłaszcza to z kwiatuszkiem, cudo ![]() Danusiu, ja też chcę schemacik na tą koszulkę z ananaskiem, super to wygląda! Iwonka, Ty dalej prowadź wątek, dobrze Ci idzie i pod Twoim przewodnictwem klepiemy jak najęte ![]() Jola ale superaśny anioł,m a jakie jajca Basiu cieszę się, że kalka doszła, coś długo szła, chyba na piechotę... Któras tam o koralikach mówiła, ja też nawlekam przed robótką tyle ile mi potrzeba. Ale można nawlec więcej, na czuja. Potem tylko obrabiam. A do tej pory użyłam małych perełek. A ja mam 5 kolejnych wydmuszek, bo smażyłam kotlety, więc przy okazji wydmuszkowałam. Jako że jeszcze nie ma barwników w sklepach, pytałam, to nałupiłam sobie łupinek z cebuli i spróbuję zrobić takie jasno brązowe. Jakoś kiedyś baby z tego robiły, to i mi może wyjdzie. Wczoraj zrobiłam pierwszą broszkę, niew iem, czy już to pisałam, czy nie. Z Iwonki czekoladowego materiału. Troszke mniej się wygina w dół i róża wyszła bardziej rozłożysta, ale wygląda ślicznie. Ależ skromna jestem A dziś sobie dokupiłam zapięć do broszek, dwa modele, jeden z okrągłą bazą. I 3 ozdobne papiery A4 krem, z których spróbuję zrobić większe koperty, bo nie dostałam gotowych, a do tego mam chyba 11 takich małych kolorowiastych. Basiu jakie wymiary bierze się na kopertę taką większą niż mała zwykła? Masz jakieś dokładne? |
|
|
|
#4952 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam wrazenie ze mi jakas strona (strony) uciekla... musze sie cofnac i doczytac, bo nie wszystko mi sie klei do tego co rano czytalam Magda: ładniutkie pisanki, ide szukac tych z koralikami nawlekanymi przez Olę, więc jeśli jeszcze ich nie ma na zdjeciach Skończył mi się wzorek na sukienkę - teraz zostało mi wymyślić ostatni rządek wg własnego pomysłu, bo to wykończenie szydełkowe, które proponują to nie wygląda za dobrze na sukiene (sprawdziłam kawalek) no i jakieś wykończenie przy buźce... Znalazłam kilka wzorków w sieci na te paseczki wykończeniowe (wyleciało mi z głowy jak to się nazywa) ale chciałabym robić taką, która się zwęża.... a to jest chyba nie do znalezienia... i już sobie nawet wymyśliłam jak mogłabym zrobić, tylko jeszcze nie próbowałam więc nie wiem jak będzie wyglądać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
![]() Co do cebuli to ładnie farbuje bardzo, tylko trochę trzeba gotować te jaja (czy tam wydmuszki) My zawsze farbowaliśmy jaja w ten sposób i wychodziły nam ciemnobrązowe - ale farbowaliśmy brązowe jaja i długo gotowaliśmy.... Kiedyś czytałam że można farbować też trawą na zielono - próbowałam i mi nie wyszło - ale w sumie traw jest kilka rodzai więc może użyłam niewłaściwego... u mnie w domku rodzinnym malowaliśmy jaja wielanocne plakatówkami... a od 2 dni się zastanawiam czy farbki akrylowe by się nadawały...
|
|
#4953 |
|
Zakorzenienie
|
No ja zaraz zagotuję te moje łupinki i na chwilkę wrzucę wydmuszki, chcę mieć kilka ciemnych wydmuszek do białego kordonka i kilka jaśniejszych do kolorowych. Zobaczymy, co wyjdzie
|
|
|
|
#4954 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedno jako ananaskowe zrobiłam. Na razie odpoczywam przy kawce. Życzę córci szybkiego powrotu do zdrowia. Cytat:
Myślałam, że go macie. Ja schemat brałam od Glinki, tylko trochę zmodyfikowałam na koszulkę i kiedyś robiłam na plastikowych jajkach, tylko większych. Cytat:
bo już się doczekać nie mogę.
|
|||
|
|
|
#4955 |
|
Zakorzenienie
|
Danusiu, to narysuj nam jutro ten schemacik. Wzięłabym od Alinki, ale skoro trzeba przeinaczać go, to poczekam na gotowy, bo mam lenia
![]() A to moje świeżutkie wydmuszki farbowane przed chwilką łupinkami od cebuli. Jednak zrobiłam ciemne, bo jasne miały nieciekawy kolor. Można by jeszcze je trochę bardziej ściemnić, ale nie chciało mi sie tyle nad nimi stać. Całe jajka to by leżały na dnie i się farbowały same, a wydmuszki cały czas wypływały do góry i musiałam je na siłę topić. |
|
|
|
#4956 |
|
Zakorzenienie
|
Agatka pokazuj sukienusię
![]() Aniu fajowe te jajca, faktycznie jak obrobisz na biało to będa fajne Edytowane przez jola2243 Czas edycji: 2012-03-02 o 16:23 |
|
|
|
#4957 | ||||
|
Zakorzenienie
|
a co jamam powiedzieć
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja jeszcze ani jednego nie machnęłam ![]() pospalam, zjadłam i mi lepiej, ale dalej w kościach czuję grypsko... znowu będzie dzień przestoju w robótkach
|
|
|
#4958 |
|
Zakorzenienie
|
Iwonka, czy przesyłka choć tak ociupinusię Ci się podoba?
![]() I przyda Ci się to, co poza kalką??? Jola a gdzie Twój zając? Bo mogę mu dać ze dwa jajca, akurat od smalcu błyszczą się jak te od psa na słońcu
Moje różniste różności Zabawki dla naszych milusińskich Preferencje Moja galeria Niewędraś Ani - Szczęście jest kobietą Edytowane przez AnnaOstapiuk Czas edycji: 2012-03-02 o 16:27 |
|
|
|
#4959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze się pytasz, czy się podoba??? wariatka paskudne wszystko!
|
|
|
#4960 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu zajec będzie w poniedziałek, bo zdjęcia się zapisały w aparacie a nie na karcie
|
|
|
|
#4961 |
|
Zakorzenienie
|
Jacek przyprowadził kolegów i kolezanke do domu i mamy 7 dzieci
wyobrazacie to sobie????
|
|
#4962 |
|
Zakorzenienie
|
Iwonka toż to armagiedon
|
|
|
|
#4963 |
|
Zakorzenienie
|
Łoo matko
U mnie jest koleżanka Natalii i bawią sie głośno. Za głośno. A siedmioro to sobie nie wyobrażam!
|
|
|
|
#4964 |
|
Zakorzenienie
|
poszli, jak tylko Jacek zjadł obiad. A jadł w 3 minuty
POszła z nimi też Magda i zostały tylko małe dziewczyny, więc jest ok.Idę chyba sięjednak za wymiankę wezmę. Acha, to co mam powysyłać, to muszę na po weekendzie przełożyć, bo nam jeszcze kasa nie wpłynęła
|
|
#4965 |
|
Zakorzenienie
|
Jolu zaraz wszystkie bedziemy dmuchac w baloniki
Magda szkoda mi Oleńki, może cos zjadła? tylko,zeby nie wirus,teraz jest taka pogoda wirusowa,ze wszytsko fruwa w powietrzu, mój Aruś miał rotawirusa pod koniec marca, jak miał 9mies i wylądowalismy w szpitalu na tydzień, że przez okno widziałam jak sie rozwijały paki na drzewach.
|
#4966 |
|
Zakorzenienie
|
No mnie może by tak ktoś kopnął, żebym poszła dozmywać resztę tego, co stoi w zlewie po smażeniu i gotowaniu na trasę...
Bo już robię wszystko, byle tylko nie wziąć sie za tamto. Jajka pomalowałam, tu skrobię jak najęta po wątkach wszelakich i ciężko sie oderwać. A w pokoju jednym na dywanie leżą rozłożone elementy broszek i też straszą. A żeby nie było za mało roboty to przecież jajek do obrobienia nafarbowałam ![]() Umówiłam się z panią z pasmanterii, że przyniosę jej jakieś zaproszenie i kartkę pergamano oraz broszkę, a ona będzie klientom pokazywać. Może kupcy sie trafią? Dostałam własnie smska z pasartu, że już wysłali moje zapięcia do bransoletek A i od gostka, od którego stickersy kupiłam, też dostałam maila, że już wysyła je.
Moje różniste różności Zabawki dla naszych milusińskich Preferencje Moja galeria Niewędraś Ani - Szczęście jest kobietą Edytowane przez AnnaOstapiuk Czas edycji: 2012-03-02 o 16:54 |
|
|
|
#4967 |
|
Zakorzenienie
|
ania do garów!!!!
siedzę jeszcze i myślę i nie bardzo chce mi się brać za cokolwiek
|
|
#4968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#4969 |
|
Zakorzenienie
|
Iwonka, no i to jest rozkaz, idę...
![]() Danusiu, bo marzanna mi zwiała
|
|
|
|
#4970 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj też dzieciowo, a raczej nastolatkowo, nocują u mojej Karolki 4 koleżanki. Będzie chichot cały wieczór. Tak się cieszę na jutro , mam cały dzień wolny bez klientów, bez jeżdżenia po wioskach. Posprzątam i będę robić jajka do oporu.
|
|
|
|
#4971 |
|
Zakorzenienie
|
A czemu ma byc tylko 5000 postów?
nie może byc wiecej?
|
#4972 |
|
Zakorzenienie
|
No Ania do garów, a Iwonka do robótek, reszta w balonik dmuchać
|
|
|
|
#4973 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jajka znosza , a Ania jajka topi
)))))---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- hey a może zamiast % to umowmy sie na kompot pić? przeciez sa wiśniowe i inne....
|
#4974 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co pamiętam, to aby jajka miały zielony kolor gotowało sie je w życie, nie w trawie i nie w innym zbożu, musiało być żyto, wiadomo młode żyto jak rosnie na polu to trzeba było trochę zerwać i w tym gotować jajka
A brukselke trzeba zamrozić surową, później ugotować i ja robię zasmażkę z masła i bułki tartej, jak do kalafiora, po przemrożeniu traci goryczkę która czesto występuje po ugotowaniu nie przemrożonej brukselki. Pamietam jeszcze w domu nie zrywało się brukselki dopóki nie przyszły mrozy, dopiero jak zmroziło, to szło się z miseczką i zrywało tyle ile było brak na obiad Ja jak robię jajka ażurowe, to dopiero jak zrobię jajo wkładam balonik, nadmuchuje, zawiązuje gumką, i wkładam w krochmal, jak wyschnie zdejmuje gumkę i powoli spuszczam powietrze, bo jak za szybko to może zdeformować jajo , wyciągam balonik w drugie jajo
|
|
|
|
#4975 |
|
Zakorzenienie
|
a po czym Jolu bedziemy dmuchać? jak nic nie było
|
#4976 |
|
Zakorzenienie
|
Emi - askąd mamy wiedzieć co tam masz schowane między robótkami
![]() |
|
|
|
#4977 |
|
Zakorzenienie
|
emi chodzi o przechowywanie wątków i wyszukiwarki o ile dobrze pamiętam, jak wątki są dłuższe, to potem serwer sie obciąża zbytnio, czy coś tam. Tak mi się kojarzy. Ale spoko, dobijemy dzisiaj
![]() rudasku a normalnie masz soboty pracujące? ania - hehe, jak ją ze świecącymi jajami ganiałaś i to w transwestytą, to musiała się przestraszyć
|
|
#4978 |
|
Zakorzenienie
|
torba ostatnia sprzed tygodnia prawie z wykorzystaniem kwiatków od Ani i Basi. Więcej u mnie
i cudności od Ani z dzisiaj. Jej sznurki makramowe wyglądają, jak maszynowo zrobione, takie są równe!!!! A koszulka musi poczekać na jajo
|
|
#4979 |
|
Zakorzenienie
|
Iwonka super torba, a przydaśki super dostałaś
|
|
|
|
#4980 |
|
Zakorzenienie
|
emi, wyciągaj z kordonków procenty i polewaj nam tu, bo nie ma czym dmuchać
![]() Iwonka, no jak takie świecące zobaczyła, to musiała zwiać ![]() Superasna torba! Powinnaś sprzedawać, świetnie szyjesz ![]() Zresztą czego Ty świetnie nie robisz? Sznurki powstawały na szybko, na śpiąco, pod kołderką ![]() A raz pisalaś, że czasem zostawiasz sobie ładne torebki po prezentach do decu to ja Ci też taki papier podesłałam, troszkę gdzieniegdzie zmęczony jest, ale może sie przyda? Mi sie te kwiaty bardzo podobają. No i pozmywałam te statki w zlewie. Jakoś szybko poszło. Zgłodniałam. Zżeram własnie kanapke z kotletem z indyka i przy którymś kęsie mi sie przypomniało, że to piątek dziś. Jakoś mi dni pouciekały. No trudno już, będzie dzis niepostnie. Obłożę sie porządnie robotą, a podobno przy ciężkiej pracy nie trzeba koniecznie pościć
Moje różniste różności Zabawki dla naszych milusińskich Preferencje Moja galeria Niewędraś Ani - Szczęście jest kobietą Edytowane przez AnnaOstapiuk Czas edycji: 2012-03-02 o 17:37 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

Dumna jestem z Ciebie normalnie 

Drugie też już zrobiłam, inny wzór, ale jeszcze nieukrochmalone, zresztą nie mam też takiego małego jajka i nie mam na czym usztywnić. Wasze jajeczka również wychodzą z tych wzorów takie w miarę małe?
bo my to przeważnie jak mają być puste w środku to usztywniamy na balonach zawiązywanych gumką, jak wyschnie spuszczasz powietrze i wyciągasz balonik, i możesz w następne jajo wkładać

wariatka