|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6
Cytat:
![]() kl aski: Super!Cytat:
Madzia kurować się i to już![]() Agnusku, co się dzieje? A ja byłam u gina, dał mi duphaston, zrobił usg, powiedział że w macicy cisza i zalecił stosunki 2 razy w tygodniu ![]() I słuchajcie najlepszego, wróciłam do domu, duphastonu jeszcze nie wykupiłam, a tu...plamienie się zaczęło i chyba @ się rozkręci bez wspomagaczy ![]()
|
||
|
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6
onyks no to fajnie, jak się samo wszystko rozkręci
![]() to teraz tylko poczekać i brać się do dzieła!![]() Ja wam powiem szczerze, że ostatnio znów trochę nawracają myśli o dzieciątku...a już dziś była masakra w pracy jak sama siedziałam.... Ale będę dzielna jeszcze... :coje st:
|
|
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
ale ze chyba nie ja bylam tu wczoraj bo nawet Zabcie zacytowalam ![]() a no i gratulejszyn moja droga ![]() ![]() dzis poprostu padam.....chyba bede chora
|
|
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
No to jednak będziemy szli też na wesele....
|
|
|
|
#3635 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez z niecierpliwoscia wyczekiwalam brzuszka, nawet na poczatku robilam sobie zdjecia co tydzien, zeby porownac, czy cos urosl ![]() mi tak juz ladnie bylo widac w 13 tyg. Wczesniej byl taki tluszczykowy, a w 13 to juz taki okraglutki sie zaczal robic ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3636 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() to teraz mozecie latac do stanow w ta i spowrotem Cytat:
Cytat:
a brzusio lepiej ze sie pokazuje niz nie. ![]() magda - wspolczuje chorobska
|
|
|
#3637 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
ja mam wolne do wtorku bo to kupa kasy i w ogóle, ajak mi nie dadzą ![]() co do nakręcania się na bejba-ja też od kiedy czytam wątek i widzę coraz więcej wózków wyłaniających się w ciepłe dni to normalnie Cytat:
|
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu, ty się kuruj kobieto
Co bierzesz? Ja się cały czas boję, że mnie ktoś w sklepie zarazi i się odsuwam od ludzi trochę![]() Strongwomen zdrówka życzę ![]() Dziewczynki dzięki za komplementy Mnie się jakoś kształt brzucha wydaje taki jakbym przytyła sporo a nie w ciąży była...
|
|
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, w miejscowości obok znalazłam fitness dla kobiet w ciąży 9/10zł za zajęcia, raz w tyg. Mam tam też karnet na basen który mi się kończy niebawem, i teraz nie wiem na co iść, doładować karnet czy iść poćwiczyć? TŻ, powiedział, że nawet wskazane żebym jakoś się uaktywniła, ale jak wróci ze szkoły, podyskutujemy co lepsze. A co Wy na to? Zbieram argumenty do drzewka decyzyjnego
Ilonko, ja jestem w 17+4, i mam o wiele mniej atrakcyjny brzuszek, ja dalej wyglądam jakbym przytyła tylko. A Twój taki fajniusi , kształtny bardzo ![]() Kasiu, nie stresuj się, też jak Amani zaraz na 10 lat dostaniesz ![]() Kotek, to od razu witaminki i nogi pod kołderkę Onyks, no to ładnie że się poprawia ![]() Mona, myślę , że gin zleci co potrzebne i sobie zrobisz. Maleństwo, kupuj wygodne buty na takie balety ![]() My narazie tylko na przyszłe dwa tygodnie mamy plany. 60-tka i chrzciny ( ale tam się będę tylko stresować bo wkońcu chrzestna )
|
#3640 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Właśnie miałam się jeszcze zapytać o co poszło z mamą? |
|||
|
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
Ana, cześć
WIesz, żeby mieć po 9zł ten fitness trzeba kupić karnet na 9 wejść czyli 81zł, a basenowy też koło stówki. Żeby nie nadwyrężać budżetu muszę się zdecydować , to albo to. Chyba, że kupię basenowy a ran na jakiś czas pójdę na fitnessy za 10zł(bez karnetu). Ale z drugiej strony te 81zł mam na 9 tygodni, a basenowy szybciej zużyję , bo wejście też koło 8-9 zł, ale na basen to częściej bym jeździła niż raz w tygodniu. masakra jaki dylemat durny A z mamą, mimo że już im wyjaśniłam, że nie chcemy brać teraz ślubu i że nam dobrze jak jest to i tak jak tylko trochę za długo u niej siedzę to zaraz zaczyna gadkę "że jak tak bez ślubu, że się martwi, że nam dziecka nie ochrzczą, itp." a mnie to bardzo drażni i doprowadza do histerii, bo ja naprawdę nie chcę tego ślubu teraz brać a oni mnie jakoś nie mogą zrozumieć.
|
#3642 |
|
Wtajemniczenie
|
Ilonka sliczniutki brzusio
jak na 11 tydz to naprawde juz widac, chociaz Ty drobniutka strasznie bylas---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Strongwoman, mam pytanie patrzylam na Twoj podpis i widze ze bierzesz slub w 2015 roku przeciez to 3 lata a juz macie ustalona doakldny dzien i miesiac? Amani gratuluje kochana
|
|
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
Today, to jest ustalone tylko między mną a TŻ
|
#3644 |
|
Wtajemniczenie
|
Strongwoman czyli to tylko taka data w Twoich i TZ myslach
|
|
|
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Today, ale jestem jak najlepszej myśli, że prócz planów to też realna data i że nic się nie wydarzy co by ją miało zmienić. Ale załatwiać będziemy dopiero w przyszłym roku wszystko. i to tak pod koniec, bo nie będziemy robić weseliska tylko przyjęcie weselne, w sensie ceremonia po południu , potem tort weselny z kawą i kolacja. Bez orkiestry tańców i siedzenia do nocy, no i tylko najbliżsi. Więc myślę, że jak pod koniec 2013 się za to zabierzemy to wystarczy.
|
#3646 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobitki, nie nadrobilam i chyba nie nadrobie Was
przepraszam. Chcialam tylko zameldowac ze po wizycie u gina jest nadal bez zmian, czyli niunka nie szykuje sie jeszcze do wyjscia. Skurcze sa ale slabe bo do 20 % (a chyba od 20% sie licza ) Dzis od rana mialam mocne bole podbrzusza, takie jak na @ - jak porodowe maja mnie boles ponad 5 razy mocniej, to ja dziekuje Ale chyba nie bede malej jakos specjalnie wypedzac, umyje okna w przyszlym tygodniu, jutro tylko lazienke mam do sprzatniecia... Ledwie sie ruszam, wiec nie chce mi sie kombinowac... Bylismy z mezem wlasnie w naszej ulubionej restauracji na kolacji, jak maz to okreslil ''ostatniej wieczerzy'' Pozdrawiamy Was i mam nadzieje, ze jutro Was troche podczytam i bede bardziej zorientowana co sie tu dzieje
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
No ja się nie mogę doczekać, kiedy nasze dwie pierwsze dziewuszki się rozpakują!
![]() emigra fajnie, że wszystko ok
|
|
|
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
Oj ja coś czuję, że to już ostatnie godziny we dwoje
|
|
|
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A właściwie dlaczego nie chcesz? chyba nie doczytałam ![]() A właściwie to ochrzczą dziecko jeżeli nie ma ślubu w sumie to nie wiem... wie któraś?to samo się nasunęło, przecież to 3 lata... długo... my rezerwowaliśmy wszystko niemalże 2 lata wcześniej a i tak to było mega długo... |
|
|
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
My ślub organizowaliśmy w półtora miesiąca i też mi się dłużyło
|
|
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
Ana, już wam kiedyś pisałam o mojej sąsiadko-przyjaciółce, oni maja roczne dziecko i żyją bez ślubu.
Nasz ksiądz im nie chciał dać chrztu i poszli do sąsiedniej parafii a tam bez problemu, i my tez tam będziemy chrzcić ze względu na to, że to jest zaraz obok naszego nowego domu i pod ta parafię będziemy należeć. Co do ślubu, mieliśmy zaplanowane na 2015, i wszyscy wiedzieli że szybciej go nie będzie, ale że jesteśmy w ciąży to jakoś zgodnie ze stereotypem że ciężarne panny idą do ołtarza, to nasilają się właśnie takie "ataki". A ja nie chcę, zaplanowaliśmy na 2015 i kropka. Pozatym teraz nie ma na to kasy, trzeba nowy dom przyszykować, dzidziusia obkupić i branie ślubu tak od już mi się nie podoba , bo przecież już za jakieś 3 miesiące najpóźniej musiałabym iść do ołtarza. No nie i koniec. TŻ powiedział co do karnetu, że po co mi na basen skoro i tak większość siedzę w jacuzzi a co do tego planowania tego slubu, to mam pytanie zwrotne, ale to chyba nie jest źle że już mamy to chociaż w głowach? Mogłabym już iść ustalać terminy ale śmiesznie mi tak w 2012 iść załatwiać coś na 2015
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
Ana wszystko zależy od księdza w kościele...mam koleżankę, która wiedziała, gdzie pójść, żeby dostać chrzest dla dzieci...
![]() A poza tym od kogoś też słyszałam, że ksiądz kiedyś komuś powiedział, że w sumie dziecko nie jest winne temu, że rodzice nie chcą ślubu, więc on chrztu udzieli...
Edytowane przez Malensstfo Czas edycji: 2012-03-02 o 21:28 |
|
|
|
#3653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas za to zakupy udane, na majowe wesele mąż kupił: garnitur, koszulę i buty a ja jeszcze nic nie mam, ale czekam, bo nie wiem jak będę wyglądała do maja ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
ja już w domku.
Byłam też na ang. ale nie wiem jak poszło, bo cienko była w stanie sie skupić. Mąz na studiach więc sama się będę leczyła. Teściowa powiedziała, ze skoro nie mam gorączki to mogę wyleżeć się tylko i zjadłam przed chwilą czosnek i wypiłam kakao z miodem. Był jak na razie jeden kurier tylko z tym albumem dla dziecka "Moje pierwsze 5 lat" |
|
|
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
uuuu coś skromnie dziś![]() A mi się @ rozkręciła przed chwilą na dobre i mam pytanie, czy cykl na skarbie powinnam zakładać od dziś czy od jutra?? ![]() Cytat:
![]() To usg może tak podziałało |
|
|
|
|
#3656 |
|
Wtajemniczenie
|
Bika zobaczysz jak lekarz zachowa sie na nastepnej wizycie
![]() Dzisiaj czytalam o smoczkach dla niemowlakow i oczywiscie nie wiedzialam, ze na poczatku nie powinno dawac sie smoczka, zanim dzidzius nie nauczy sie dobrze ssac piers Czyli nie musze narazie kupowac smoczka? Czy miec go w razie czego juz w domu?A ja myslalam, ze takim malenstwom wlasnie daje sie odrazu smoczek. Ile ja jeszcze nie wiem ![]() Macie moze jakies wiadomosci lub doswiadczenia na ten temat? Jak to wyglada w tych 1 tygodniach po porodzie?
|
#3657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mykam niedługo spać...jutro mój mąż się broni - podyplomówka...to trzymajcie kciuki
|
|
|
|
|
#3659 | |
|
Zakorzenienie
|
Bikuś, a Ty jak się czujesz? Bo mam wrażenie, że jakoś Ciebie mniej ostatnio widać
Objawy już na całego pewnie![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
Kciuki oczywiście trzymam |
|
|
|
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma co z jednej skrajności w drugą popadać...smoczek nie jest zły, tylko trzeba dobrze się nim dobrze obchodzić ![]() Mam koleżankę, która nie używała prawie smoczka...tak jakoś przyzwyczaiła dziecko, nie dawała pod byle pretekstem i dziecko go nie potrzebowało, uspakajała ją w inny sposób...dawała go przez jakiś czas jak chyba chora była, ale potem nie było problemu z "odstawieniem", dziecko samo się nie domagało.....nawet sama była zdziwiona, że tak wyszło... ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.

kl aski: Super!
robione wczoraj wieczorem po kolacji
kurować się i to już

Ale będę dzielna jeszcze...

bylam tu wczoraj bo nawet Zabcie zacytowalam 

16.07.2012 - Kamil, nasze serce. 

jak na 11 tydz to naprawde juz widac, chociaz Ty drobniutka strasznie bylas
w sumie to nie wiem... wie któraś?