Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-02, 17:32   #3631
onyks
Zakorzenienie

Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
hej!!!!!!!!!!!!!!
Przyznaje, że czytałam po łepkach.
Wybaczcie mi ten jeden raz bo...............:
DOSTALIŚMY WIZY NA 10 LAT!!!!!!!!!!
kl aski: Super!

Cytat:
Napisane przez ilonkaczapela Pokaż wiadomość
Wrzucam zdjęcie brzucha w 11 tygodniu robione wczoraj wieczorem po kolacji

Gratuluje wizy- super!
brzusio rośnie

Madzia kurować się i to już

Agnusku, co się dzieje?

A ja byłam u gina, dał mi duphaston, zrobił usg, powiedział że w macicy cisza i zalecił stosunki 2 razy w tygodniu
I słuchajcie najlepszego, wróciłam do domu, duphastonu jeszcze nie wykupiłam, a tu...plamienie się zaczęło i chyba @ się rozkręci bez wspomagaczy
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 17:40   #3632
Malensstfo
Zakorzenienie

Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6

onyks no to fajnie, jak się samo wszystko rozkręci to teraz tylko poczekać i brać się do dzieła!

Ja wam powiem szczerze, że ostatnio znów trochę nawracają myśli o dzieciątku...a już dziś była masakra w pracy jak sama siedziałam.... Ale będę dzielna jeszcze...:coje st:
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 17:43   #3633
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:

Jakos tu rzadko kotek bywa

ale ze chyba nie ja bylam tu wczoraj bo nawet Zabcie zacytowalam

a no i gratulejszyn moja droga !!!!! zazdroszcze tej wizy jak nie wiem co...wredota jestem

dzis poprostu padam.....chyba bede chora

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 18:44   #3634
Malensstfo
Zakorzenienie

No to jednak będziemy szli też na wesele....
Stary 2012-03-02, 18:50   #3635
xxKasiax
Wtajemniczenie

Cytat:
sliczny brzusio
ja tez z niecierpliwoscia wyczekiwalam brzuszka, nawet na poczatku robilam sobie zdjecia co tydzien, zeby porownac, czy cos urosl
mi tak juz ladnie bylo widac w 13 tyg. Wczesniej byl taki tluszczykowy, a w 13 to juz taki okraglutki sie zaczal robic

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Wróciłam od lekarza, antybiotyk niestety bo się obawia zapalenia krtani, i uznała że lepiej teraz jakiś lekki antybiotyk niż potem coś więcej.
I kupiłam sobie kolejne opakowanie prenalenu, ale nie wiem długo to można pić? Chyba nie ma ograniczeń , skoro to z samych naturalnych.
no, to dobrze ze do lekarza poszlas teraz duzo odpoczywaj to moze szybko ci przejdzie
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Cześć

Dziś poszłam do pracy i czułam, ze z każdą chwilą się coraz gorzej czuję. Rozłożyło mnie ech... Jeszcze po drodze spotkałam vice dyr , która jak mnie zobaczył to kazała mi uciekać. Niestety do lekarza się nie zarejestrowałam bo nie ma już miejsc. Ale to pikuś bo zaraz zadzwonię do tesciowej aby podjechała i mnie zbadała. TYlko po zwolnienie do mojego rodzinnego muszę iść. Pójdę w poniedziałek i chyba na tydzień wezmę.

Niestety na ang. muszę iść bo te egzaminy mam. Zaraz podjadą po mnie rodzice i jadę do nich.

aaaa i wiem, ze był kurier (nie wiem czy jeden czy więcej) i coś mi u męża w pracy zostawił więc rodzice od razu mają odebrać.
Madzia dobrze,ze wezmiesz wolne, najwazniejszy jest dzidzius Kuruj sie kochana i szybkiego powrotu do zdrowia, tylko wylecz sie porzadnie, a nie wracaj do pracy zaraz jak sie tylko troszke lepiej poczujesz
Stary 2012-03-02, 18:51   #3636
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Melduję, że @ przyszła więc miesiąc staranek można rozpoczynać
mrowinko proszę o przeniesienie mnie o poziom wyżej
Stokrotka24 1c.s, OM 02.3 nast. @ ok. 02.04

Ale cudownie to napisać
w takim razie trzymam kciuki za starania

Cytat:
hej!!!!!!!!!!!!!!
aaaa super to teraz mozecie latac do stanow w ta i spowrotem

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Witam się i zmykam, bo czuję się nie najlepiej

Cytat:
!
juz po malu zaczyna sie ujawniac

Cytat:
A weźcie, ponad dwa kilo do tylu a brzuch taki z prawie plaskiego sie zrobił. Nie rozumiem dlaczego mi tak go wyrzucilo od razu.
Ja na pocztaku tez spadalam z wagi takze tym sie nie przejmuj a brzusio lepiej ze sie pokazuje niz nie.

magda - wspolczuje chorobska

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 18:57   #3637
kaska87
Zakorzenienie

cześć

ja mam wolne do wtorku i jedziemy do Krk mamy już hotel, a w poniedziałek do konsulatu-zaczynam się stresować bo to kupa kasy i w ogóle, ajak mi nie dadzą , ale w sumie już tam byłam wróciłam na czas wszystko git

co do nakręcania się na bejba-ja też od kiedy czytam wątek i widzę coraz więcej wózków wyłaniających się w ciepłe dni to normalnie
Cytat:
hej!!!!!!!!!!!!!!
: jupi: GRATULUJE:jup i:

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 19:31   #3638
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Madziu, ty się kuruj kobieto Co bierzesz? Ja się cały czas boję, że mnie ktoś w sklepie zarazi i się odsuwam od ludzi trochę

Strongwomen zdrówka życzę

Dziewczynki dzięki za komplementy Mnie się jakoś kształt brzucha wydaje taki jakbym przytyła sporo a nie w ciąży była...
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 19:41   #3639
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Dziewczyny, w miejscowości obok znalazłam fitness dla kobiet w ciąży 9/10zł za zajęcia, raz w tyg. Mam tam też karnet na basen który mi się kończy niebawem, i teraz nie wiem na co iść, doładować karnet czy iść poćwiczyć? TŻ, powiedział, że nawet wskazane żebym jakoś się uaktywniła, ale jak wróci ze szkoły, podyskutujemy co lepsze. A co Wy na to? Zbieram argumenty do drzewka decyzyjnego

Ilonko, ja jestem w 17+4, i mam o wiele mniej atrakcyjny brzuszek, ja dalej wyglądam jakbym przytyła tylko.
A Twój taki fajniusi , kształtny bardzo

Kasiu, nie stresuj się, też jak Amani zaraz na 10 lat dostaniesz

Kotek, to od razu witaminki i nogi pod kołderkę

Onyks, no to ładnie że się poprawia

Mona, myślę , że gin zleci co potrzebne i sobie zrobisz.

Maleństwo
, kupuj wygodne buty na takie balety
My narazie tylko na przyszłe dwa tygodnie mamy plany.
60-tka i chrzciny ( ale tam się będę tylko stresować bo wkońcu chrzestna )
Stary 2012-03-02, 19:47   #3640
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość

A ja byłam u gina, dał mi duphaston, zrobił usg, powiedział że w macicy cisza i zalecił stosunki 2 razy w tygodniu
I słuchajcie najlepszego, wróciłam do domu, duphastonu jeszcze nie wykupiłam, a tu...plamienie się zaczęło i chyba @ się rozkręci bez wspomagaczy
a może to doktorek Cię za mocno zbadał?;>

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
co do nakręcania się na bejba-ja też od kiedy czytam wątek i widzę coraz więcej wózków wyłaniających się w ciepłe dni to normalnie
ha jak ja to znam

Cytat:
Dziewczyny, w miejscowości obok znalazłam fitness dla kobiet w ciąży 9/10zł za zajęcia, raz w tyg. Mam tam też karnet na basen który mi się kończy niebawem, i teraz nie wiem na co iść, doładować karnet czy iść poćwiczyć? TŻ, powiedział, że nawet wskazane żebym jakoś się uaktywniła, ale jak wróci ze szkoły, podyskutujemy co lepsze. A co Wy na to? Zbieram argumenty do drzewka decyzyjnego
a może tak fifty fifty?
Właśnie miałam się jeszcze zapytać o co poszło z mamą?
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 20:00   #3641
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Ana, cześć

WIesz, żeby mieć po 9zł ten fitness trzeba kupić karnet na 9 wejść czyli 81zł, a basenowy też koło stówki. Żeby nie nadwyrężać budżetu muszę się zdecydować , to albo to. Chyba, że kupię basenowy a ran na jakiś czas pójdę na fitnessy za 10zł(bez karnetu). Ale z drugiej strony te 81zł mam na 9 tygodni, a basenowy szybciej zużyję , bo wejście też koło 8-9 zł, ale na basen to częściej bym jeździła niż raz w tygodniu.

masakra jaki dylemat durny

A z mamą, mimo że już im wyjaśniłam, że nie chcemy brać teraz ślubu i że nam dobrze jak jest to i tak jak tylko trochę za długo u niej siedzę to zaraz zaczyna gadkę "że jak tak bez ślubu, że się martwi, że nam dziecka nie ochrzczą, itp." a mnie to bardzo drażni i doprowadza do histerii, bo ja naprawdę nie chcę tego ślubu teraz brać a oni mnie jakoś nie mogą zrozumieć.
Stary 2012-03-02, 20:08   #3642
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Ilonka sliczniutki brzusio jak na 11 tydz to naprawde juz widac, chociaz Ty drobniutka strasznie bylas

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Strongwoman, mam pytanie patrzylam na Twoj podpis i widze ze bierzesz slub w 2015 roku przeciez to 3 lata a juz macie ustalona doakldny dzien i miesiac?

Amani gratuluje kochana

Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 20:13   #3643
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Today, to jest ustalone tylko między mną a TŻ Bo chcielibyśmy ślub wziąć właśnie 11 kwietnia, i myślę, że jak odpowiednio szybko zabierzemy się za załatwianie, to uda nam się załatwić na 11 kwietnia
Stary 2012-03-02, 20:17   #3644
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:
Today, to jest ustalone tylko między mną a TŻ Bo chcielibyśmy ślub wziąć właśnie 11 kwietnia, i myślę, że jak odpowiednio szybko zabierzemy się za załatwianie, to uda nam się załatwić na 11 kwietnia
Strongwoman czyli to tylko taka data w Twoich i TZ myslach

Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 20:23   #3645
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Tak Today, ale jestem jak najlepszej myśli, że prócz planów to też realna data i że nic się nie wydarzy co by ją miało zmienić. Ale załatwiać będziemy dopiero w przyszłym roku wszystko. i to tak pod koniec, bo nie będziemy robić weseliska tylko przyjęcie weselne, w sensie ceremonia po południu , potem tort weselny z kawą i kolacja. Bez orkiestry tańców i siedzenia do nocy, no i tylko najbliżsi. Więc myślę, że jak pod koniec 2013 się za to zabierzemy to wystarczy.
Stary 2012-03-02, 20:33   #3646
emigra
Zakorzenienie

Hej kobitki, nie nadrobilam i chyba nie nadrobie Was przepraszam.

Chcialam tylko zameldowac ze po wizycie u gina jest nadal bez zmian, czyli niunka nie szykuje sie jeszcze do wyjscia. Skurcze sa ale slabe bo do 20 % (a chyba od 20% sie licza ) Dzis od rana mialam mocne bole podbrzusza, takie jak na @ - jak porodowe maja mnie boles ponad 5 razy mocniej, to ja dziekuje
Ale chyba nie bede malej jakos specjalnie wypedzac, umyje okna w przyszlym tygodniu, jutro tylko lazienke mam do sprzatniecia... Ledwie sie ruszam, wiec nie chce mi sie kombinowac...

Bylismy z mezem wlasnie w naszej ulubionej restauracji na kolacji, jak maz to okreslil ''ostatniej wieczerzy'' bylo milo, objadlam sie oczywiscie

Pozdrawiamy Was i mam nadzieje, ze jutro Was troche podczytam i bede bardziej zorientowana co sie tu dzieje
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 20:45   #3647
Malensstfo
Zakorzenienie

No ja się nie mogę doczekać, kiedy nasze dwie pierwsze dziewuszki się rozpakują!

emigra fajnie, że wszystko ok
Stary 2012-03-02, 20:48   #3648
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Oj ja coś czuję, że to już ostatnie godziny we dwoje
Stary 2012-03-02, 20:50   #3649
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Ana, cześć

WIesz, żeby mieć po 9zł ten fitness trzeba kupić karnet na 9 wejść czyli 81zł, a basenowy też koło stówki. Żeby nie nadwyrężać budżetu muszę się zdecydować , to albo to. Chyba, że kupię basenowy a ran na jakiś czas pójdę na fitnessy za 10zł(bez karnetu). Ale z drugiej strony te 81zł mam na 9 tygodni, a basenowy szybciej zużyję , bo wejście też koło 8-9 zł, ale na basen to częściej bym jeździła niż raz w tygodniu.

masakra jaki dylemat durny

A z mamą, mimo że już im wyjaśniłam, że nie chcemy brać teraz ślubu i że nam dobrze jak jest to i tak jak tylko trochę za długo u niej siedzę to zaraz zaczyna gadkę "że jak tak bez ślubu, że się martwi, że nam dziecka nie ochrzczą, itp." a mnie to bardzo drażni i doprowadza do histerii, bo ja naprawdę nie chcę tego ślubu teraz brać a oni mnie jakoś nie mogą zrozumieć.
To może idź na fitness raz bez karnetu i zobaczysz czy Ci się podoba, jeżeli tak to weźmiesz karnet

A właściwie dlaczego nie chcesz? chyba nie doczytałam

A właściwie to ochrzczą dziecko jeżeli nie ma ślubu w sumie to nie wiem... wie któraś?

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość

Strongwoman, mam pytanie patrzylam na Twoj podpis i widze ze bierzesz slub w 2015 roku przeciez to 3 lata a juz macie ustalona doakldny dzien i miesiac?
to samo się nasunęło, przecież to 3 lata... długo... my rezerwowaliśmy wszystko niemalże 2 lata wcześniej a i tak to było mega długo...
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 20:57   #3650
ilonkaczapela
Zakorzenienie

My ślub organizowaliśmy w półtora miesiąca i też mi się dłużyło
Stary 2012-03-02, 21:03   #3651
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Ana, już wam kiedyś pisałam o mojej sąsiadko-przyjaciółce, oni maja roczne dziecko i żyją bez ślubu.
Nasz ksiądz im nie chciał dać chrztu i poszli do sąsiedniej parafii a tam bez problemu, i my tez tam będziemy chrzcić ze względu na to, że to jest zaraz obok naszego nowego domu i pod ta parafię będziemy należeć.

Co do ślubu, mieliśmy zaplanowane na 2015, i wszyscy wiedzieli że szybciej go nie będzie, ale że jesteśmy w ciąży to jakoś zgodnie ze stereotypem że ciężarne panny idą do ołtarza, to nasilają się właśnie takie "ataki". A ja nie chcę, zaplanowaliśmy na 2015 i kropka. Pozatym teraz nie ma na to kasy, trzeba nowy dom przyszykować, dzidziusia obkupić i branie ślubu tak od już mi się nie podoba , bo przecież już za jakieś 3 miesiące najpóźniej musiałabym iść do ołtarza. No nie i koniec.

TŻ powiedział co do karnetu, że po co mi na basen skoro i tak większość siedzę w jacuzzi

a co do tego planowania tego slubu, to mam pytanie zwrotne, ale to chyba nie jest źle że już mamy to chociaż w głowach?
Mogłabym już iść ustalać terminy ale śmiesznie mi tak w 2012 iść załatwiać coś na 2015
Stary 2012-03-02, 21:26   #3652
Malensstfo
Zakorzenienie

Ana wszystko zależy od księdza w kościele...mam koleżankę, która wiedziała, gdzie pójść, żeby dostać chrzest dla dzieci...

A poza tym od kogoś też słyszałam, że ksiądz kiedyś komuś powiedział, że w sumie dziecko nie jest winne temu, że rodzice nie chcą ślubu, więc on chrztu udzieli...

Edytowane przez Malensstfo
Czas edycji: 2012-03-02 o 21:28
Stary 2012-03-02, 21:36   #3653
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
ja pamietam, ze tez nie bylam zadowolona z 1 wizyty u mojej gin. calkiem inaczej sobie to wyobrazalam, ze ze mna usiadzie i wszystko dokladnie omowimy, a ona mi tez tylko USG zrobila i potem reszta zajela sie pielegniarka nawet sie zastanawialam, czy nie zmienic lekarza, ale dalam jej 2 szanse i juz na nastepnej wizycie bylo lepiej

DOBRANOC
Dzięki, pocieszyłaś mnie trochę

U nas za to zakupy udane, na majowe wesele mąż kupił: garnitur, koszulę i buty a ja jeszcze nic nie mam, ale czekam, bo nie wiem jak będę wyglądała do maja

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
hej!!!!!!!!!!!!!!
WOW gratuluję
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 21:59   #3654
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ja już w domku.

Byłam też na ang. ale nie wiem jak poszło, bo cienko była w stanie sie skupić. Mąz na studiach więc sama się będę leczyła. Teściowa powiedziała, ze skoro nie mam gorączki to mogę wyleżeć się tylko i zjadłam przed chwilą czosnek i wypiłam kakao z miodem.

Był jak na razie jeden kurier tylko z tym albumem dla dziecka "Moje pierwsze 5 lat"

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 22:01   #3655
onyks
Zakorzenienie

Hej uuuu coś skromnie dziś spodziewałam się kilku stron do nadrabiania, a tu niewiele

A mi się @ rozkręciła przed chwilą na dobre i mam pytanie, czy cykl na skarbie powinnam zakładać od dziś czy od jutra??

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
onyks no to fajnie, jak się samo wszystko rozkręci to teraz tylko poczekać i brać się do dzieła!

Ja wam powiem szczerze, że ostatnio znów trochę nawracają myśli o dzieciątku...a już dziś była masakra w pracy jak sama siedziałam.... Ale będę dzielna jeszcze...:coje st:

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
a może to doktorek Cię za mocno zbadał?;>
To usg może tak podziałało:hahaha :
Stary 2012-03-02, 22:02   #3656
xxKasiax
Wtajemniczenie

Bika zobaczysz jak lekarz zachowa sie na nastepnej wizycie

Dzisiaj czytalam o smoczkach dla niemowlakow i oczywiscie nie wiedzialam, ze na poczatku nie powinno dawac sie smoczka, zanim dzidzius nie nauczy sie dobrze ssac piers Czyli nie musze narazie kupowac smoczka? Czy miec go w razie czego juz w domu?
A ja myslalam, ze takim malenstwom wlasnie daje sie odrazu smoczek. Ile ja jeszcze nie wiem
Macie moze jakies wiadomosci lub doswiadczenia na ten temat? Jak to wyglada w tych 1 tygodniach po porodzie?
Stary 2012-03-02, 22:04   #3657
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
ja już w domku.

Byłam też na ang. ale nie wiem jak poszło, bo cienko była w stanie sie skupić. Mąz na studiach więc sama się będę leczyła. Teściowa powiedziała, ze skoro nie mam gorączki to mogę wyleżeć się tylko i zjadłam przed chwilą czosnek i wypiłam kakao z miodem.

Był jak na razie jeden kurier tylko z tym albumem dla dziecka "Moje pierwsze 5 lat"
Madzia, a Ty do wyrka, bo będzie ochrzan

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:

Dzisiaj czytalam o smoczkach dla niemowlakow i oczywiscie nie wiedzialam, ze na poczatku nie powinno dawac sie smoczka, zanim dzidzius nie nauczy sie dobrze ssac piers Czyli nie musze narazie kupowac smoczka? Czy miec go w razie czego juz w domu?
A ja myslalam, ze takim malenstwom wlasnie daje sie odrazu smoczek. Ile ja jeszcze nie wiem
Macie moze jakies wiadomosci lub doswiadczenia na ten temat? Jak to wyglada w tych 1 tygodniach po porodzie?
Niestety moja wiedza w tym temacie jest prawie zerowa i coraz bardziej sobie to uświadamiam
Stary 2012-03-02, 22:11   #3658
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
A mi się @ rozkręciła przed chwilą na dobre i mam pytanie, czy cykl na skarbie powinnam zakładać od dziś czy od jutra??
Jeśli dziś się rozkręciła i uważasz, że to początek @, to powinnaś dziś założyć nowy cykl

Ja mykam niedługo spać...jutro mój mąż się broni - podyplomówka...to trzymajcie kciuki
Stary 2012-03-02, 22:14   #3659
onyks
Zakorzenienie

Bikuś, a Ty jak się czujesz? Bo mam wrażenie, że jakoś Ciebie mniej ostatnio widać Objawy już na całego pewnie

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Jeśli dziś się rozkręciła i uważasz, że to początek @, to powinnaś dziś założyć nowy cykl

Ja mykam niedługo spać...jutro mój mąż się broni - podyplomówka...to trzymajcie kciuki
Dzięki Malenstfo

Kciuki oczywiście trzymam
Stary 2012-03-02, 22:17   #3660
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:

Też o tym czytałam i może jest w tym trochę racji, w sensie żeby odczekać, aż dziecko nauczy się ssać dobrze...a kupić zawsze możesz
Nie ma co z jednej skrajności w drugą popadać...smoczek nie jest zły, tylko trzeba dobrze się nim dobrze obchodzić

Mam koleżankę, która nie używała prawie smoczka...tak jakoś przyzwyczaiła dziecko, nie dawała pod byle pretekstem i dziecko go nie potrzebowało, uspakajała ją w inny sposób...dawała go przez jakiś czas jak chyba chora była, ale potem nie było problemu z "odstawieniem", dziecko samo się nie domagało.....nawet sama była zdziwiona, że tak wyszło...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości