|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
![]() Ale mam nadzieję że teraz szybko się z tym uporacie. 2. Brawo ![]() A jaką temp. miała ta woda?
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Ja tez mam nadzerke i moj gin powiedzial, ze jak sie nic nie dzieje (cytologia II) to na razie nie ruszamy jak chce drugie dziecko, jak zdecyduje ze nie chce, wtedy zajmiemy sie nia
|
|
|
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
Natka to ten schemat pasowałby Nam, bo Emi zje o 14-15stej coś a potem chce koło 17 mleko którego zje z ledwością 120ml i na dobranoc mleko... Czy dam jej kaszkę o 9 czy mleko to jeden kij bo i tak zaczyna jeść o 14-15 dopiero cokolwiek.
Kalinkap13 im więcej czytam to mniej wiem.Co spodoba mi się wózek to jest jakaś wada, nie ma idealnego mnie się podoba.
|
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
co do wozkow - kazda z nas ma inne zdanie i czego innego oczekuje. Ja pojechalam po lekka parasolke, a wrocilam z ciezszym wozkiem, ale takim jak chcialam i jestem zadowolona
|
|
|
|
#2585 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szczególnie tak jak dzisiaj wiało Nałozyłam sobie maseczkę na facjate i modliłam sie, żeby mała się nie przebudziła. Chyba bym ja pół nocy musiała uspokajac, gdyby mnie z tym czymś ciemnozielonym na buzi ujrzała Ale teraz twarzyczkę mam jak pupcia niemowlaczka ![]() Co do wózków spacerowych takich lżejszych wersji my mamy slapi xbaby i były już dwa wypady do CH z tym wózkiem i nie mam zastrzeżeń. Fajnie się prowadzi, kiedyś ktoś pisal, że trzęsie ten wózek, nic takiego nie stwierdziłam, także mogę polecić. Dla nas to wersja taka na miasto, na sklepy. |
|
|
|
|
#2586 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Biedne maleństwo, ale już z dnia na dzień będzie lepiej Cytat:
biedna kobieto, ale się musiałaś namęczyć ! 2. ![]() Asia już śpi. Ja też zaraz się kładę, bo muszę jutro wstać o 4 - na 6 mam do pracy
|
|
#2587 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() oho zaczyna się, moja też nieraz przeboje przyniesie z przedszkola ![]() blondynka jak samopoczucie? jesteś świetna ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- alibany, mówiłam Ci już,że bardzo fajny masz avatarek ? , jak nie , no to piszę, bardzo fajny, zawsze się przygladam
|
||
|
|
|
#2588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2012-03-02 o 21:12 |
|
|
|
|
#2589 |
|
Zakorzenienie
|
Matko kochana, co za nieludzka pora
![]() Ja się pewnie tuż przed 3 będę kłąść dopiero
|
#2590 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zobaczymy jak z Blana bedzie.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do darcia - a co ma biedna zrobic - w takim zlobku mlyn okropny-muza, dzieci, jak w ulu - to probuje to biedna przekrzyczec i w domu robi to samo. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zabekzdrowka zycze! telik - brawa dla Jasia ![]() marzena - trzymam kciuki za nocke! dalas kaszke? |
||||||
|
|
|
#2591 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mama inżynier? ![]() Cytat:
Z wózkiem nie pomoge, bo mam tako głęboko-spacerowy Cytat:
![]() 2. Cytat:
![]() Cytat:
zdrówka życzę ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
Patik kupiłam Domkowi body z krótkim rękawem, z długim, cieńszą czapkę bez sznurków, spodnie, bezrękawnik, bluzę.
I sobie spodnie i bluzkę ![]() Fajnie, że się wkońcu wybraliście na basen. A Sarce może poprostu było za zimno? Jaka temperatura wody była? Rysiki o 4 chyba by mnie siłą nie zwkelki o tej porzeYouyou pytałam ostatnio, ale chyba przeoczyłaś, jak gotujesz Lilce rosół, z czego? Bo ja ostatnio dałam Domkowi parę łyżeczek taki jaki my jemy i mu smakował ![]() Domek o 21 zasnął, zjadł 160 ml mleka, ciekawe czy to już spanie nocne czy drzemka ![]() Dzisiaj stanął koło leżaczka, przeważyło go i wpadł do środka ![]() Ja poćwiczyłam sobie 40 min, bo moje ciało to tragedia... ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Aaaa Zaneta miałam Ci napisać, moja koleżanka ostatnio kupiła tę Lirę i jest zadowolona, wczśniej miała Quinny Buzz i sprzedała, mówi że bez porównania A i u mnie na osiedlu widzę, że dużo ich jeździ, więc chyba coś w tym jest.
|
|
|
|
#2593 |
|
Wtajemniczenie
|
168 cm. Ale do Twojej figury mi daleko
![]() i Marina Patik, Meszsares nie bardzo mam możliwość na 7/8 etatu ![]() Dominik ledwo zasnął. Płakał, jeść nie chciał. Idzie druga jedynka. O poprzedniej nocy nie wspomnę. Dziś pewnie będzie nie lepsza ![]() Jutro fryzjer. Pierwszy raz od roku
|
#2594 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja na szybko tylko, przepraszam ![]() Generalnie gratulacje za dzisiejsze zupki dla maluchów! i za nowe umiejętności!Patik, mam nadzieję że szybko się z gin uporasz a basen na pewno kiedyś się spodoba, za pierwszym razem chyba mało dzieci lubi.telik , brawa za szczepienie! Jacieee, oby noc była lepsza! ![]() a jak z allegro? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a dla Ciebie zdrówka! ![]() Cytat:
dla Tymka! Bardzo przydatna umiejętność ![]() Ma założone szwy, sporo nawet chyba. Blizna niby nie powinna zostać ale zobaczymy... jeszcze za 3 tygodnie kontrola i kalibrowanie cewki. Dziś już w miarę ok. Gorzej że mały się tą częścią ciała bardzo interesuje i trzeba go bardzo pilnować jak leży golasek, bo od razu ciągnie ![]() Zmykam do spania, mam nadzieję że jutro więcej nadrobię
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-03-02 o 21:33 |
|||
|
|
|
#2595 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A z przeponą naprawdę nie było za ciekawie.. ale trafiłam do dobrych fachowców na szczęście Cytat:
Współczuję tych kłopotów kobiecych.. niech idą precz! A giny.. jak wszyscy lekarze.. lubią ponaciągać na dodatkowe wizyty.. Cytat:
teraz już minęło 8 lat od tego i wszystko jest dobrze.. ciąże donosiłam.. ale np brali to pod uwagę przy porodzie.. bo zbyt duży wysiłek.. i jak rozwarcie stanęło a skurcze były mega to podjęli decyzję o CC żeby nie obciążać organizmu.. teraz gdyby nie ślady po operacji to nic bym nie pamiętała![]() Cytat:
![]() Ojj.. też bym sobie chętnie coś na twarz wrzuciła.. dawno już nic nie robiłam.. lenia mam i paznokcie bym sobie pomalowała.. na czerwono |
|||||||
|
|
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
Laski u mnie jakoś leci.Byłam w czwartek u chirurga ale szwy musze miec do pon.Bo mowil aby miec pewność ze sie nie rozejdą.We wtorek mam gina a w czwartek testy na alergie bo trochę się przestraszyłam.
odnosie wózka Laski te wyższe warto kupić z regulowanymi rączkami aby się nie garbić przy jeździe.Warto się zast jak ma się wózek składać w parasolkę czy w kwadrat(tych jest b.mało).I jakie kółka powinien mieć mnie by strasznie wkurzał wózek który by głośno jechał i nie posiadał amortyzacji. ja polecam ten wózio quinny rączki raczej nie dla wysokich http://aukcjewp.wp.pl/nowosc-wozek-q...104743630.html http://aukcjewp.wp.pl/wozek-spacerow...161327546.html albo wszelkie Maclareny.Ja miałam Xlr byłam zadowolona ale wkońcu zainwestowałam trochę kasy i mam wymarzony wózek ![]() Nataszka a czemu tak daleko? |
|
|
|
#2597 |
|
Zadomowienie
|
Oglądam z Tż KAC VEGAS
![]() Igorek dostał na sen Nurofen ![]() bardzo bardzomarudzil i plakal dziąselka na dole purpurowe spuchniete i dwie gulki w miejscu przednich jedynek a zebuli jak nei bylo tak nim ciezki dzien ........
|
|
|
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
Blonynko ten zapp jest fajny, mamy 3 kołowy, ale model starszy (w nim się w ogóle nie rozkłada oparcie), Domek go dostał od znajomych po ich córce. Nie wozimy się w nim jeszcze, bo oparcie nie jest usztywnione ani regulowane...
Ten model 2012 extra jest fajny, bo się oparcie rozkłada, ale niestety zrobili kubełkowy i zajmuje więcej miejsca niż 2011. I masz rację nie dla wysokich osób. |
|
|
|
#2599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego więc najlepiej wypisz sobie które rzeczy są dla Ciebie najważniejsze: do czego będziesz wózka używać? (na spacery po mieście i CH, czy w teren, lasu itp) czy będziesz dużo z nim jeździła autem? itd Wtedy będziesz wiedziała co Twój wózek musi mieć a które cechy są mniej istotne i można z nich zrezygnować Cytat:
![]() Ostatnio 2 razy zrobiłam taki "normalny"rosołek na wywarze mięsnym. Gotowałam na skrzydełku z kurczaka, jak mięso się podgotowało, zbierałam szumowiny i dodałam warzywa rosołowe (marchew, pietruszka, por, seler, cebula), liśc laurowy +ziele angielskie. później te wszystkie waarzywa (poza marchewką wyjęłam) Smakowało jej bardzo, zupełnie inny smak zupy ![]() Trochę jednak boję się jeszcze dawać zupki na wywarze mięsnym - gotuję jej też taki warzywny wywar + dodaję masło.
|
|
#2600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też właśnie boję się jeszcze na wywarze mięsnym, ale jak on mi nic nie chce jeść, a rosólek mu smakuje to chociaż troszeczkę bym mu dała. Jutro zrobię ![]() A jak robisz jej pomidorówkę, to do tego tylko przecież pomidorowy? |
|
|
|
|
#2601 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w niedziel zjadł u babci rosoł z wiejskiej prawdziwej kury z kluseczkami marchewka i odrobinka mieska z rosolku i bylo oki ![]() a w domu ugotowalam mu wiosenna zupke na indyczku i tez bylo dobrze : ) wtedy jeszcze jadł
|
|
|
|
|
#2602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z rosołku wyjęlam te skrzydełka, wlałam przecier pomidorowy, wyskubałam trochę mięska i wrzuciłam do zupy. Podawałam z ryżem (raz wcześniej wrzuciłam ryż do tego rosołku i w tej zupie się ugotował, a innym razem ugotowałam w osobnym garnku). według mnie lepiej było jak ryż gotował się w zupie, bo potem to i tak wszystko blendujemy
|
|
#2603 |
|
Wtajemniczenie
|
czytam od godziny i nadrobiłam
![]() Nataszko super, że Hania już dzisiaj lepiej w żłobku dla niej!! moja Hanka też dzisiaj podobno rewelacyjnie zniosła 8 godzin. pani ją chwaliła, że nie płakała, ładnie spała, ładnie jadła i ogólnie była rozkoszna i wesoła też mam teraz nadzieję, że weekend za dużo nie zmieni i w poniedziałek też będzie tak dobrze.w temacie spacerówek - my jeszcze nie mamy, ale już się wybieramy niebawem nabyć. najprawdopodobniej będzie to taki joger Xlander - nie pamiętam dokładnie jak się nazywa ten konkretny model. a to z tego względu, że mój mąż-maratończyk chce trochę i z Hanią pobiegać ![]() ja sobie troszkę później (jak kasę uzbieram ) kupię dla siebie jakąś parasolkę.tak piszecie jak Wasze dzieci jedzą to mam wrażenie, że moja Hania je znacznie częściej - bo nie wiem czy więcej bo ja nie wiem ile dokładnie (nie jestem butelkowa...). rano wypija cyca przed 7, w żłobku zjada kaszkę i obiadek, a po powrocie ze 3 razy UU i deserek... ja jej UU daję na żądanie jeszcze. i tak mi teraz sie dużo tego wydaje.... buziaki dla Szymka!!! a nam się zbliża wizyta u kardiologa... w poniedziałek mamy się stawić na kontroli.. i już mnie stres łapie... |
|
|
|
#2604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj kolejny cierpiący przez ząbki ucałuj go no kiepsko, koleś nas olał wiec będziemy rozpoczynać spór przez all |
|
|
|
|
#2605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomidorówkę też napewno skpróbuję mu zrobić Cytat:
należą sie Hani ![]() A je tyle ile potrzebuje 2. trzymam już od dzisiaj |
||
|
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2607 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas zabkowanie na calego. druga dolna jedynka sie wyzyna (lewa). Czuc pod palcem z prawej strony ostra krawedz. Jak narazie w miare je, nie goraczkuje, tylko wczoraj byla mega rzadka kupa ( a ostatnio juz glutki byly takie jak u starego - sorrki za doslownosc). Tz wrocil z pracy. Idziemy ogladac Kac Vegas. Nagralam sobie Dobranoc.... moze pozniej jeszcze zajrze... |
|
|
|
|
#2608 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja ryżu do pomidorówki nie blenderowałam, tylko osobno gotowałam trochę dłużej, żeby był lekko rozgotowany a potem podusiłam widelcem. Miała w zupie minimalne kawałeczki ryżu i zjadła bez marudzenia .
|
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze! A Hania, jak widzę, podbija żłobek szturmem ![]() Dziewczyny, jeszcze w temacie spacerówek. Bo dla mnie to jeszcze odległe myślenie, ale mam pytanie z serii baaaardzo głupich. Czy Wy te spacerówki kupujecie dlatego, że są lżejsze niż te w komplecie do wózków wielofunkcyjnych, czy z jakiegoś innego powodu? Bo chyba większość z nas kupiła wielofunkcyjne, prawda? Więc sa tak spacerówki. Co z nimi nie tak? ![]() Bo rozumiem, że parasolki lżejsze i bardziej poręczne, ale czy tylko o to chodzi? ![]() ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Wstawiłam w klubie jedzeniowy filmik
|
|
#2610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pojechalismy po cos mniejszego, poczatkowo miala byc parasolka -ale im wiecej ogladalismy tym mniej pprzypadlo nam do gustu. W koncu wybor padl na navingtona cadeta w ktorym sie zakochalam KLIK dla zainteresowanychDodam, ze espiro kupilismy uzywany za grosze - bo wtedy nie mielismy kasy na nic innego, ale jakbym miala pewnie wybor tez by padla na navingtona, bo gondole widzielismy i bajka. Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2012-03-03 o 00:17 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

)

mnie się podoba.

biedna kobieto, ale się musiałaś namęczyć !
- na 6 mam do pracy

! Co się od baaardzo dawna nie zdarzało.

trzymam już od dzisiaj