Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-02, 15:25   #2551
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Zjadła dzisiaj o 9 mleko 120ml ale oczywiście na raty.
O 13stej zjadła owoce z kaszą kukurydzianą jest godzina 15 nie chce ani obiadku ani mleka
Nie wiem co robię nie tak
a może faktycznie po prostu ma taki okres niejedzenia, pewnie jak zgłodnieje to da znać. Nic na siłe bo więcej nerwów Was to kosztuje niż daje pożytku.
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 15:31   #2552
ellika
Rozeznanie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
wiesz co, trudno jest upilnować kota, czy psa, one po prostu muszą być przyjazne dla dziecka i koniec. Mój pies jakby ugryzł Julkę, to byłoby to jego ostatnie ugryzienie niestety-oddalibyśmy go komuś pomimo uczuć jakimi go darzymy.
pies to co innego. No raczej kota nie oddamy, bo agresywny nie jest. A ze ugryzł K. bo ta pociągnęła go za ogon, no nie dziwię mu się. Mam nadzeję, że nauczymy małą, że kotka się nie dotyka. Póki co zostaje nam ich oboje pilnować. Na szczęście kot większość dnia śpi gdzieś wysoko, poza jej zasięgiem
Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
IGOREK WCZORAJ WIECZOREM SA USIADŁ

Idziemy dzis do piwnicy po spacerówkę

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Uprzejmie donoszę, że marchewka jakby nam weszła

Cytat:
Napisane przez rysiki Pokaż wiadomość
:roz a: sto lat!
Moja Asia wczoraj skończyła dopiero 5

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Czy ktoras mama wychodzi na spacer w porze spania dziecka? Czy tylko ja tak jeszcze robie?
My tak wychodzimy

Dzisiaj sukces - zjadła ze smakiem moją zupkę ale nie dziwię się - buraczkowa - taka słodka mi wyszła

Ma któraś wózek Quinny speedy?
Z gondoli byłam bardzo zadowolona, a teraz spacerówka to porażka
Nie da rady ustawić oparcia do siedzenia i mała jest na pół leżąco i się denerwuje bo musi zadzierać głowę, żeby sobie świat pooglądać.
No chyba że jakoś można podwyższyć sensownie to oparcie???
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 16:19   #2553
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
mój łobuziak kończy dziś 8 miesięcy
Najlepszego dla Łobuziaka !

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
1. pies to co innego. No raczej kota nie oddamy, bo agresywny nie jest. A ze ugryzł K. bo ta pociągnęła go za ogon, no nie dziwię mu się. Mam nadzeję, że nauczymy małą, że kotka się nie dotyka. Póki co zostaje nam ich oboje pilnować. Na szczęście kot większość dnia śpi gdzieś wysoko, poza jej zasięgiem

2. Ma któraś wózek Quinny speedy?
Nie da rady ustawić oparcia do siedzenia i mała jest na pół leżąco i się denerwuje bo musi zadzierać głowę, żeby sobie świat pooglądać.
1. Ja też miałam takie akcje z kotem, tylko mój drapał Kubę. Potrafił nawet godzinę, dwie później się na Kubie zemścić za zaczepianie go. Nie zawsze szło upilnować. U nas przeszło jak Kuba się nauczył, że kota się nie rusza. A tak na zawsze przeszło po naszej przeprowadzce do domu, kot wychodzi, wybiega się i już nie drapie nikogo, bo do domu przychodzi tylko zjeść i spać.

2. No właśnie, to jest spacerówka z siedzeniem kubełkowym, nie? Ja mam inny wózek i też siedzenie kubełkowe i dla mnie to jest porażka, Kuba nie znosił w niej jeździć. Na wiosnę kupiłam druga spacerówkę, taką żeby mógł usiąść normalnie, oprzeć się o barierkę (albo oprzeć normalnie plecy) i wtedy spacery stały się przyjemnością .

I muszę, po prostu MUSZĘ się pochwalić: Zuza ZJADŁA pomidorówkę, którą jej ugotowałam ! Co się od baaardzo dawna nie zdarzało.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 16:23   #2554
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Najlepszego dla Łobuziaka !

1. Ja też miałam takie akcje z kotem, tylko mój drapał Kubę. Potrafił nawet godzinę, dwie później się na Kubie zemścić za zaczepianie go. Nie zawsze szło upilnować. U nas przeszło jak Kuba się nauczył, że kota się nie rusza. A tak na zawsze przeszło po naszej przeprowadzce do domu, kot wychodzi, wybiega się i już nie drapie nikogo, bo do domu przychodzi tylko zjeść i spać.

2. No właśnie, to jest spacerówka z siedzeniem kubełkowym, nie? Ja mam inny wózek i też siedzenie kubełkowe i dla mnie to jest porażka, Kuba nie znosił w niej jeździć. Na wiosnę kupiłam druga spacerówkę, taką żeby mógł usiąść normalnie, oprzeć się o barierkę (albo oprzeć normalnie plecy) i wtedy spacery stały się przyjemnością .

I muszę, po prostu MUSZĘ się pochwalić: Zuza ZJADŁA pomidorówkę, którą jej ugotowałam ! Co się od baaardzo dawna nie zdarzało.
A jaką spacerówkę masz teraz?

No i gratuluję zjedzonej zupki To chyba dzień zjadania maminych wyrobów
Stary 2012-03-02, 16:37   #2555
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
A jaką spacerówkę masz teraz?

No i gratuluję zjedzonej zupki To chyba dzień zjadania maminych wyrobów
Tą, co wtedy kupiłam, to Ci nie mogę polecić . Kupiona w ciemno na all, okazała się rozklekotana, wąska, kółka chodziły jak chciały. Teraz mam po córce koleżanki taką (tylko wersję sprzed 4 lat ):
http://allegro.pl/wozek-sprint-wozki...152667555.html

I jest fajna, jak ją prowadzisz, to nie czuć że masz wózek, jest szeroka, rozkładana na płasko, jak Kuba miał 2 lata, to i on i córka koleżanki razem jeździli w tym wózku, tak szerokie ma siedzenie(razem siedzieli na siedzeniu, bez zapiętych pasów).

Kuba jest drobny, ma prawie 4 lata a jeszcze wchodzi do tej spacerówki (czasami jak idziemy na długi spacer, to jego biorę w ten wózek a Zuz w kubełkową).

Tylko to jest taka raczej masywna spacerówka. Lekka w prowadzeniu, ale jak chodzi o jej ciężar, to raczej z tych cięższych.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-03-02, 16:46   #2556
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
A Wy znowu auto zmieniacie? Szaleni!
Nie zmieniamy, tylko kupujemy drugie
Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość

Hania w żłobku.. Tż ją zawiózł.. płakała ja nie mogę sobie miejsca znaleźć w domu.. chodzę i sprzątam..

Kupiłam mojej gwiazdce opaskę i sukienki na allegro.. nawet się nie przyglądałam zbytnio.. z tej rozpaczy kliknęłam

Ciekawe, czy moja kruszyna teraz ładnie drzemie w żłobku.. muszę ją nauczyć samodzielnie zasypiać w łóżeczku.. bo w domu to ja ją usypiam, się tulimy i drzemie na naszym łóżku.. a w żłobku tak nie ma.. i pewnie dlatego nie może tam usnąć..

Wypiłam kawę i chyba idę po następną.. i płakać mi się chce..
trzymaj sie kochana bedzie dobrze
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 16:47   #2557
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hejo mamusie
nie bijcie mnie juz jestem
organizacyjnie jestem do
wiec wybaczcie

nadrabiam po kawałeczku, bo Jaś ostatnio mi nie śpi w dzien
teraz pozwilam mu pobawic sie kabelkiem od telefonu zeby cokolwiek napisac

wiez zaległe zyczenia i te aktualne
Emi
Zuzia
Denis
Asieńka

wieeeeeelki buziaczek dla was maluszki

Brumeczku
brawa dla Tymka za marchewke

obiecuje pozniej lub jutro wiecej napisac
idziemy budowac domek z koca i poduch z Johnym
Stary 2012-03-02, 16:58   #2558
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
a może faktycznie po prostu ma taki okres niejedzenia, pewnie jak zgłodnieje to da znać. Nic na siłe bo więcej nerwów Was to kosztuje niż daje pożytku.
O godzinie 16stej zjadła ciut obiadku, nie było tego super dużo, ale coś tam zjadła, zrobiłam jej mleko i zjadła 70ml.

Najgorsze jest to, że ona otwiera buzię na obiadek na łyżeczkę,
ale jak jej coś nie zasmakuje (większości rzeczy) to koniec jedzenia,
za ok godzinę podam to samo, budzie otwiera ale zaraz zamyka bo jej nie podchodzi.Dzisiaj nawet ugotowałam brokuł kalafior i marchew żeby miała w całości, wzięła do rączki ( siedziałam przy niej taka zestresowana, że głowa boli) ale rozgniotła tylko i koniec, nie wzięła do buzi,potem te warzywa rozgniotłam widelcem i coś tam pociumkała...

Nie siedzę nad nią że ma jeść i koniec.Podaję nie chce odkładam i dziękuje, nie raz robię takie 3 podchody bo często zdarzało się tak, że za 2 czy 3 razem przekonywała się do smaku i je.

Cytat:

Zazdroszczę

A MA KTÓRAS WÓZEK ESPIRO MAGIC ?!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 17:01   #2559
SweetAngel1984
Zadomowienie

Pierwszy spacerówkowy spacer zaliczony
bylo milo
Igi rozgladal sie na poczatku
ale potem jak to w jego zwyczaju usnal
Bardzo bardzo dziekujemy za gratulacje
wczoraj siadłam ale dzis juz mu sie nie chce
jak sie go posadzi to siedzi ale sam sie nei dzwignie
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 17:27   #2560
kalinkap13
Rozeznanie

my z Fifim po spacerku,aahhh przyjemnie gdyby jeszcze tak nie wialo to w ogole bajka a potem z tz odebralismy wozek. w koncu -po dlugich rozwazaniach-zdecydowalismy sie na sprinta. zobaczymy jak bedzie sie sprawować
a rozwazalismy i cybexy, i inglesine (ceny troszke przerażały), i walkera którego ma dziubek.. (też b. fajny,i tu był dylemat)

iustyna noo,widze ze tez korzystasz ze sprinta, i ze jestes zadowolona z niego, fajnie mam nadzieje ze to dobry zakup
dla Zuziaka za zjedzona zupke!!
zanetaa widzialam na żywo ten espiro magic. podobał mi sie, fajny, leciutki. ale znajoma mi go odradziła, ze względu na ten rozstaw kółek i coś tam jeszcze.poczytaj w necie-ma średnie opinie
brumku za marcheweczke!
AgaG ja teraz wychodze jak mi pasuje, ale kiedyś to własnie tylko w porach spania młodego

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 17:37   #2561
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
my z Fifim po spacerku,aahhh przyjemnie gdyby jeszcze tak nie wialo to w ogole bajka a potem z tz odebralismy wozek. w koncu -po dlugich rozwazaniach-zdecydowalismy sie na sprinta. zobaczymy jak bedzie sie sprawować
a rozwazalismy i cybexy, i inglesine (ceny troszke przerażały), i walkera którego ma dziubek.. (też b. fajny,i tu był dylemat)

iustyna noo,widze ze tez korzystasz ze sprinta, i ze jestes zadowolona z niego, fajnie mam nadzieje ze to dobry zakup
dla Zuziaka za zjedzona zupke!!
Aż z ciekawości obejrzałam te cybexy i inglesina. Nie wiem za co tam się tyle płaci . A sprintem dzisiaj byłam z małą na spacerze. Po lesie śmiga aż miło . Niby jest masywna a idzie leciutko. Jak wypróbujesz, to zdaj relację ze swoich odczuć. Ja jej sama nie wybrałam, odziedziczyłam prawie za darmola (jak to pisze Shira ). Ale jestem zadowolona .

Jaki macie kolor?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-03-02, 17:42   #2562
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:

dla dzielnej Hani !!!!
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Ja niedawno szukałam przepisu na risott, ale miałam smaka.
Ale nigdy nie robiłam i nie potrafię
Ja też nie umiem robić ale chyba pora się nauczyć bo uwielbiam

Cytat:

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

trzymaj sie kochana bedzie dobrze
Dziękuję

A ja się muszę też pochwalić.. Hania ma taką grzechotkę, że jest naokoło jakby ramka a w środku krówka, jak się ją popchnie ręką to ona się obraca.. i Hania dzisiaj sama jedną rączką trzymała grzechotkę a drugą kręciła tą krówkę

A poza tym drze się wniebogłosy.. uszy więdną.. dopiero jak się na nią spojrzy to przestaje.. czego to uczą w tym żłobku
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 17:44   #2563
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
A poza tym drze się wniebogłosy.. uszy więdną.. dopiero jak się na nią spojrzy to przestaje.. czego to uczą w tym żłobku
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-03-02, 17:52   #2564
kalinkap13
Rozeznanie

Cytat:
Aż z ciekawości obejrzałam te cybexy i inglesina. Nie wiem za co tam się tyle płaci . A sprintem dzisiaj byłam z małą na spacerze. Po lesie śmiga aż miło . Niby jest masywna a idzie leciutko. Jak wypróbujesz, to zdaj relację ze swoich odczuć. Ja jej sama nie wybrałam, odziedziczyłam prawie za darmola (jak to pisze Shira ). Ale jestem zadowolona .

Jaki macie kolor?
ja też nie wiem ale youyou pisała, że ma cybexa (parasolkę) i że dziewczyny na mamusiowym chwalą, więc nie wiem, może wart tej ceny ale mi było szkoda...
nooo, to fajnie że tak lekko sie prowadzi. bo ja nie mieszkam w mieście i spacery to głównie lasy, piaszczysta i wyboista droga i inne wertepy

kolor wzielismy czerwony, myślałam, że bedzie ładny i intensywny, ale jakis taki blady jest

Cytat:
A ja się muszę też pochwalić.. Hania ma taką grzechotkę, że jest naokoło jakby ramka a w środku krówka, jak się ją popchnie ręką to ona się obraca.. i Hania dzisiaj sama jedną rączką trzymała grzechotkę a drugą kręciła tą krówkę

ad 1
ad 2

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 17:57   #2565
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

elika jest jakiś sposób na to oparcie.Poszukaj w necie.Kiedyś na jakimś forum mamuśki pisały.
My jeździmy kubełkową spacerówką i jestem b.zadowolona.Mały w niej śmiga od listopada prawie cały czas( 2 tyg była w serwisie).
Jak się trochę jeszcze ociepli to uruchamiam lekka spacerówkę.

Nataszko a mała chodzi do tego żłoba w naszej dzielnicy? czy do prywatnego ją wozicie?

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2012-03-02 o 17:58
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 18:09   #2566
mamad1
Zadomowienie

Cytat:

To i ja się pochwalę. Patryk od niedzieli robi "kosi-kosi" i jak sobie przypomni to "kosia".
Wczoraj zaczął mlaskać. Dziś zostawiłąm go na godzinę. Wracam i babcia mi oznajmiłą, że dziecko jest bardzo głodne i aż mlaska Ostrzegłam ją, że jeszcze umie kasłać i żeby się nie bała, że chory
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 18:15   #2567
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Tą, co wtedy kupiłam, to Ci nie mogę polecić . Kupiona w ciemno na all, okazała się rozklekotana, wąska, kółka chodziły jak chciały. Teraz mam po córce koleżanki taką (tylko wersję sprzed 4 lat ):
http://allegro.pl/wozek-sprint-wozki...152667555.html

I jest fajna, jak ją prowadzisz, to nie czuć że masz wózek, jest szeroka, rozkładana na płasko, jak Kuba miał 2 lata, to i on i córka koleżanki razem jeździli w tym wózku, tak szerokie ma siedzenie(razem siedzieli na siedzeniu, bez zapiętych pasów).

Kuba jest drobny, ma prawie 4 lata a jeszcze wchodzi do tej spacerówki (czasami jak idziemy na długi spacer, to jego biorę w ten wózek a Zuz w kubełkową).

Tylko to jest taka raczej masywna spacerówka. Lekka w prowadzeniu, ale jak chodzi o jej ciężar, to raczej z tych cięższych.
dzięki
Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
elika jest jakiś sposób na to oparcie.Poszukaj w necie.Kiedyś na jakimś forum mamuśki pisały.
My jeździmy kubełkową spacerówką i jestem b.zadowolona.Mały w niej śmiga od listopada prawie cały czas( 2 tyg była w serwisie).
Jak się trochę jeszcze ociepli to uruchamiam lekka spacerówkę.

Nataszko a mała chodzi do tego żłoba w naszej dzielnicy? czy do prywatnego ją wozicie?
ooo dzięki za cynk, zaraz poszperam po necie
Stary 2012-03-02, 18:30   #2568
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
jak na cene krzeselka to jeszcze wydaje się znośnie...
Telik a druga opcja to chyba najbardziej podoba mi się to fp co wy macie, wklejałaś kiedyś chyba tak?
tylko powiedz czy ta nożka tego krzesełka to się jakoś składa łatwo to gdzies złożyć wstawić czy to zagięcie u dołu jest nie złożenia [COLOR="Silver"]
My takiego nie mamy
chyba Natka ma
Cytat:
Teliczku - niedobra kobieto! Ja tęsknię
nie bij

Cytat:

Gratulacje ogromniaste

Cytat:
no mogłaby się odezwać

Dziękuje Kochane za oamięc
juz jestem
Cytat:
[B][SIZE=4]

Czy ktoras mama wychodzi na spacer w porze spania dziecka? Czy tylko ja tak jeszcze robie?
My wychodzimy w okolocach drzemki Jasia
zaraz jak wracam z pracy
Marinko
ale się wycierpiałaś
a zazłe odżywianie masz ode mnie baty
i to porządne

u nas wczoraj intensywny dzien-ale nie narzekam
bo Jasiu jest ostatnio taki pogodny
i fajnie nam się razem bawi
Janek uwielbia akuku, chowanie się do domku z koca, samoloty z lądowaniem na poduchach
od kiedy pracuje staram się po powrocie z pracy maksymalnie wykorzystać czas z Jasiem

byliśmy wczoraj na szcepieniu (ostatnie w tym roku życia Jasia)
Jaś waży prawie 9 kg
i rozwija sie świetnie
doktor zamast kłaść to posadził moje dziecko na wagę
Stary 2012-03-02, 18:32   #2569
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

elika jak nie znajdziesz to daj znać podeslę ci link do forum o wozkach tam powinny mamuski pomoc
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 18:39   #2570
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

To i ja się pochwalę. Patryk od niedzieli robi "kosi-kosi" i jak sobie przypomni to "kosia".
Wczoraj zaczął mlaskać. Dziś zostawiłąm go na godzinę. Wracam i babcia mi oznajmiłą, że dziecko jest bardzo głodne i aż mlaska Ostrzegłam ją, że jeszcze umie kasłać i żeby się nie bała, że chory

Blondynka coś znalazłam, dzieki, jutro tż przy nim pomajstruje
Stary 2012-03-02, 18:48   #2571
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

właśnie poczułam ząbka, górna jedynka już kłuje

nie poszłam dziś na aero gardło mnie boli
ide zaraz kąpać i uypiać Agate i sama ide spać

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 18:50   #2572
Natka_
Zakorzenienie

My już po zakupkach.
Domkowe dzisiejsze drzemki:
9:40 wstał
11 -drzemka (20 min)
14 -drzemka (10 min)
17- drzemka (30 min)

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
1.U Nas też jest drzemka między 15, a 16 i przeciągam Szymona do 19-19.30, kąpiemy i ok. 20 zasypia w łóżeczku w 10 sek. - czasami już podczas karmienia.
Ja bym na Twoim miejscu zlikwidowała tą drzemkę o 18.30 albo ew. ją skróciła do 15-20 min.
2.Moje piersi powoli wracają do normalności
Na koniec karmienia zażyczyłam sobie od męża nowy stanik, nową koszulę do spania i lampkę szampana
1. Dzisiaj już mu sie pozwolę robić tej ostatniej drzemki.
2.
Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
no to my dzis mamy bardzo podobne plany
własnie dojadamy, zbieram manatki i też jedziemy tylko my przede wszytkim do ikei uzupelnić troche rzeczy do mieszkania i zakupic prezenty na weekend...
Oooo w ikeii to już baaaardzo dawno nie byłam

SZYMONKU ZA 8 MIESIĘCY

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Natka Ja muszę w ogóle menu albo kolejność dań zmienić, bo jak nie je obiadków to dostaje mleko i po mleku potrafi jeszcze deserkiem dojeść.
Jakie macie pory karmienia i co robisz jak Domek nie zje obiadku?
Jak wstanie (8:30-9:30) to dostaje kaszkę Zdrowy brzuszek na mleku(raz samą a raz z owocami).
13-14 obiadek (teraz zaledwie kilka łyżeczek)
16-17 mleko (max 140 ml)
20-21 kaszka na mleku
i jak nie zaśnie to po 23 dostaje jeszcze z 90 ml mleka...
Jak nie zje obiadku to robię mleko, jeżeli nawet mleka nie tknie to nie daję nic i czekam aż sam zawoła o jedzienie
Narazie jeszcze mnie to nie martwii, że nie je ale zaczyna mnie już to troszkę denerwować, bo nie wiem o co kaman

[QUOTE=Naataaszkaa;3267328 8]Odebrałam Hanię ze żłobka.. \QUOTE]
Z tą przepomną to okropne Dobrze, że się skończyło jak skończyło!

A Hania dzielka kobita

Cytat:
No wiesz co? Ale mnie nastraszyłaś, że moje dziecko takie tramy przeżywa!
Przepraszam
Moja fantacja poszła nie w tę stronę, w którą powinna
A tak serio to pewnie dlatego się rzuca, bo mamuśka męczy go jakimś dziadowstwem kiedy on ma ochotę na swoje najukochańsze mleczko. O!

Sweet dla Igorka

Cytat:
Uprzejmie donoszę, że marchewka jakby nam weszła

Tzn. nie mówię, że z chęcią otwierał buzi i czekał na jeszcze , ale kilka łyżeczek jakoś zjadł
W międzyczasie niestety kichnął i cała masa marchewki wylądowała w postaci uroczych kropelek na mnie
Jutro założę sztormiak
Nooo pięknie
A sztormiak

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Natka, widze problemy ze snem Domka, u mnie było podobnie. Sprawdziło się ograniczani spania po południu. Czyli jak Zuza ni uda sie na drzemkę o 17, to do 21 nie daje jej zasnąć, mimo że na końcu już płacze ze zmeczenia. O 21 kąpiel, butla i zasypia jak anioł
Oby i u mnie pomogło

Cytat:
1.Dzisiaj sukces - zjadła ze smakiem moją zupkę ale nie dziwię się - buraczkowa - taka słodka mi wyszła

2.Ma któraś wózek Quinny speedy?
1.
2.Ja nie mam, ale znjoma miała i właśnie z powodu tej spacerówki przedała komplet i kupiła jakąś inną spacerówkę.
Ale znowu moja sąsiadka go ma już przy drugim dziecku i jest zadowolona, fakt że mała się jej gubiła w tej spacerówce, ale jak juz pasowała to była zadowolona.

Cytat:
Nooo pięknie
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 18:53   #2573
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
u nas wczoraj intensywny dzien-ale nie narzekam
bo Jasiu jest ostatnio taki pogodny
i fajnie nam się razem bawi
Janek uwielbia akuku, chowanie się do domku z koca, samoloty z lądowaniem na poduchach
od kiedy pracuje staram się po powrocie z pracy maksymalnie wykorzystać czas z Jasiem

Jaś waży prawie 9 kg
i rozwija sie świetnie
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 19:09   #2574
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Jaś waży prawie 9 kg
i rozwija sie świetnie
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 19:27   #2575
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
mój łobuziak kończy dziś 8 miesięcy
sto lat!!!!

Cytat:

Witajcie!!!
Nie moge sie cos dzis wkomponowac w pisanie
Dla wszystkich wczorajszych i dzisiejszych solenizantow sto lat!!!!
Od rana latam jak kot z pecherzem, ogarnelam o 8 dom. O 10 przyjechal tata, o 11 ciotka. Zdazylam wstawic ciasto marchewkowe do piekarnika. Senna caly dzien bylam. O 12 marys padla a ja wzielam ojca i ciotke i pojechalismy ojcu po okulary i do taniej odziezy - tata kupil sobie wiatrowke i polar na wiosne za 10 zlmyslalam ze znowu Marys cos uda mi sie zlapac, ale wszystko przebrane. Na tyg musze isc Pozniej ciotke odstawilam, z ojcem na zakupy i zawiozlam go do domu. Po tej chemii i naswietlaniu zeby zaczynaja mu wypadac Wrocilam do domu i wpadla psiapsiola z mezem na chwilke, ale szybko pojechali. Marys nie miala drugiej drzemki wiec wykapana juz spi. A ja z wami przed kompem, czekam az kolezanki przyjada, bo mamy jednej z nich wyslac zdjecia przez neta bo kupilysmy kupony na citeam i ja swoj wykorzystalam juz, a ona ma problem z programem.
Co do grupera, grouponu czy citeam, korzystalam z kazdej z tych stron i poki co odpukac puk puk wszystko ok. W grudniu bylismy w szczawnicy z grupera - swietnie bylo. Ogolem to parowar nabylam i maszynki TZ i zabieg na wlosy i zdjecia do wywolania za 30 gr. szwagierka z ciotka byly teraz na fitness z grupera
Dola mam nadal przed tym poniedzialkowym dniem ostatecznym.

eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 19:29   #2576
dziubek79
Zakorzenienie

Justyna , Natkaa, Telik

Justynka za zupkę i dla Zuzy za zjedzenie

my poszliśmy dziś na spacerek po tż do pracy -wozimy się w walkerze i jestem zadowolona póki co .

Mały walczy w łózeczku a ja zaraz wsiadam na rowerek
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 19:55   #2577
patik87
Zakorzenienie

Monia a do jakiego żłoba chozi teraz Kinga? bliżej Twojej pracy czy jak? czego nic się nie chwaliłaś?

Nataszka
mamie tej dziewczynki pewnie tez się serce kroiło że niunia tak płacze..
Widzisz Hania już z dnia na dzień oswaja się z ciociami i dziećmi.
Zaczęłam się zastanawiać jak by się Sara zaklimatyzowała, (dobrze ze nie musi..)ją wzrusza płacz innych dzieci i wyje razem z nimi...ostatnio w restauracji usłyszała w oddali płacz dziecka i sama w ryk...

Natka co kupiłaś?

Przyszedł mi dzisiaj wózek spacerówka coneco traper. Pisałam, że kupiłam używaną. Jest w super stanie, i miła niespodzianka. Gratis 3xbody, pajac i czapeczka. Miło tak..

Byłam dzisiaj w gina.
Wkurzam się, mam wrażenie że mnie naciąga na kasę...
Od porodu byłam już chyba 4 razy ( każda wizyta 100 i jeszcze leki).
Ciągle stany zapalne i nadżerka.
Dzisiaj pobrałą cyto, wynik pokaże czy teraz wymrażamy.
Jak wyjdzie II grupa to nie ruszamy i kontrola za 3 miechy.
IMO po połogu jak byłam powinna mi z tym g***zrobić porządek a nie taka zabawa...

Byliśmy też na basenie. Ale tylko z 10 minut, na oswojenie się. ( I tż sraczka jak zwykle- pominę ...)
Sara nie płakała, ale marudziła, taka oszołomiona była. Za glośno, i woda chyba jej nie pasowała, za zimna. Dopiero w jacuzzi temp jej odpowiadała. Może w niedzielę kolejne podejście zrobimy.

Ah.
Stary 2012-03-02, 20:09   #2578
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
2. Ja wychodzę w czasie drugiej drzemki (ok. 12.30-13) i wtedy śpi ze dwie godziny. Ale my nadal w gondoli i na razie mu nie pokazuję, że można inaczej, bo sam nie siedzi, a przyzwyczaił się do spania
My w spacerówce jeździmy od dawna i przecież spacerówki tez rozkładają się do spania..? więc dzieć ma płasko ale więcej miejsca.
Nie rozumiem tego wstrzymywania się przed przejściem do spacerówki ? (jeśli się rozkłada na płasko ofc)

Cytat:

brawoooo brawissimoooo
no widzisz po prostu wcześniej gotowałaś mało smaczne zupki nie ma to jak pomidorówa
u nas tez pomidorówka jest hitem

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
właśnie poczułam ząbka, górna jedynka już kłuje
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 20:23   #2579
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brawo Patryk
My się uczymy robić brawo i już Tymcio co nieco kuma

A babci fajnie odpowiedziałaś

Cytat:
1. Janek uwielbia akuku, chowanie się do domku z koca, samoloty z lądowaniem na poduchach

2. byliśmy wczoraj na szcepieniu (ostatnie w tym roku życia Jasia)
Jaś waży prawie 9 kg
i rozwija sie świetnie
1. To by sie chłopaki dogadali, bo Tymuś te ż lubi A te lądowania to im gwałtowniejsze i bardziej "bum" tym fajniejsze
2. I o kciuki nawet nie prosiłaś Nieładnie Czyżbyś nie wierzyła w naszą moc?
No ale widzę że Jasio i bez tego pięknie sobie poradził

Cytat:
No i maly przybiera postawe na czworakach. Nozkami ladnie potrafi ruszyc, ale raczki jeszcze w miejscu...
Ale szybki

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
1. Ale kretynów też znam (szwagier)

2. chciał nasiusiać, strasznie zaczął płakać, kopać nóżkami, okazało się że się cewnik przytkał -i nie chciało lecieć. za chwilę przeszedł niewielki skrzep, ale lekarz uprzedzał że mogą schodzić. No i TŻ cewnik wyjął, teraz tylko opatrunek zmieniamy.
1.
2. Skrzep? Brrr, brzmi strasznie
A tam jest jakiś szef, jakaś blizna, Aniu?

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
brumek jedne ze stron z opiniami o hotelu...
http://pl.tripadvisor.com/Hotel_Revi...rn_Poland.ht ml
http://www.oceniacz.pl/hotel/11757/manor/opinie

Już wysłałam maila z rezygnacją.. ciekawe kiedy kasę oddadzą...
O kurczę, poczytałam i rzeczywiście masakra. Jeszcze popatrzyłam w grupach dyskusyjnych i tam jeszcze gorzej A tak sie ładnie zapowiadało...

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
szwagier właśnie ostatnio wyciął pół swojego lasku żeby móc więcej kosić
Szaleniec!!!

Cytat:
1. Co do mojej przepony dużo by mówić.. ogólnie się okazało, że mam wadę wrodzoną w postaci dziurki i z biegiem lat się ona powiększała np przy wysiłku fizycznym.. i nagle pękła.. a ból był taki jak przy kolce nerkowej.. tak nisko.. ale właśnie potem doszły duszności i omdlenia bo był ucisk na wszystkie narządy.. przeszłam piekło ale na szczęście dobrze się wszystko skończyło.. zostały tylko "pamiątki" na ciele..

2. Odebrałam Hanię ze żłobka.. pani powiedziała, że dzisiaj było o wiele lepiej niż wczoraj bawiła się, trochę chciała na rączki.. zjadła ładnie śniadanko ale obiadek zwymiotowała.. więc w domku jej dałam słoiczek i ładnie zjadła..
1. Rany, nigdy o czymś takim nie słyszałam Ale jak to teraz wygląda? Ona się zrosła? Bo przecież bez przepony nie da się oddychać

2.

Cytat:
A zobaczysz co będzie, gdy odkryje, że można śmiać się/pluć z pełną buzią
Nie strasz

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Byłam dziś pierwszy dzień na praktykach w przedszkolu i dostałam sałatke owocową samodzielnie zrobioną przez dzieci.
To wyobrażam sobie jak dzieciaki musiały wyglądać p takim kucharzeniu Pewnie całe lepkie i mokre od soku z owoców

Cytat:
No to brawa dla mamy, że takie pomidorówki boskie robi

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Nie zmieniamy, tylko kupujemy drugie
Fajnie

Cytat:

A to spryciula

A darcie się i od nas od trzech dni króluje Uszy puchną! A Tymek tak krzyczy i krzyczy, i wyraźnie delektuje się odgłosami, które z niego wychodzą Aż sam czasem chyba jest zdziwiony siłą swoich płuc
Stary 2012-03-02, 20:26   #2580
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Byliśmy też na basenie. Ale tylko z 10 minut, na oswojenie się. ( I tż sraczka jak zwykle- pominę ...)
Sara nie płakała, ale marudziła, taka oszołomiona była. Za glośno, i woda chyba jej nie pasowała, za zimna. Dopiero w jacuzzi temp jej odpowiadała. Może w niedzielę kolejne podejście zrobimy.

Ah.
A gdzie byliście ? W Orkanie ?
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości