|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
wczoraj pisałam, ale mi wszystko zeżarło
|
|
#2522 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sto lat dla Asi!!! No i dla mojego Szymona tez sto lat
|
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
zupa porowa... ja po porach megasnie bekam
(jak po papryce, selerze i cebuli, wiec nie jadam)
|
|
|
|
#2525 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2526 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2527 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mi nie zje obiadku to masz jakiś patent? Cytat:
![]() Nie umiem jej znaleźć żeby zobaczyć ją na żywo. Koleżanka pracuje w sklepie z wózkami i mówi, że ma obawy właśnie co do zimy, bo wygląda na wózek bardzo delikatny. Cytat:
Na a obiadki nie wiem może w złej porze jej podawałam ![]() Cytat:
Nam doskonale marchewka wchodziła,potrafiła zjeść 2 słoiczki te małe |
||||
|
|
|
#2528 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzien Dobry. Moja cora dzis zrobila pobudke o 6 i juz dalej spac nie chciala.... za to teraz chrapie w hustawce. Jak sie wyspi to idziemy na spacer. Milego dnia !!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
zanetaa88 my też mamy za soba okres niejedzenia totalnego, a przez co to było: zęby?skok?pogoda
Robiłam mleko co 3h, ile zjadła tyle zjadła, nie dołowałam się zbytnio, nie wciskałam na siłe. Po 2 tygodniach samo przeszło. Obadków i owocków nie dawałam, bo mi było szkoda wywalać. |
|
|
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy za to problem z picim z butli. odciagam duzo mleka, ale wiem ze mala i tak tego 200 ml w zlobku nie wypija. zwykle poprzestaje na minimalnej iosci mleka i deserku, obiadku i kaszce (czasem tez dostaje), a w domu pije prosto z gwinta (UU) w domu jej nie dopajam, wiec i z herbatka pewnie jest problem... musze sie wypytac, ale wiem ze w poprzednim zlobku nie pila mleka MM, bo nietknięte pudło, herbatkę popijała ale bez entuzjazmu.
|
|
|
|
|
#2531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1.krem z pora jak każdy inny krem gotuje podobnie: - na włoszczyźnie gotuje bulion - do bulionu dodaje "własciwe" warzywo (w przypadku pora podsmażam go wczesniej na masełku aż się zeszkli i do garnka) -wszystko jak zmięknie blenderuje i w zalezności od konsystencji/ gęstości preferowanej dodaję troche śmietany/albo kleks jogurtu już w miseczce na wierzch -oczywiście pieprz, sól i przyprawy rosolowe czy kostki (ostatnio jak gotowałam dodalam czosnku i curry pasowalo mi ) -najlepiej mi smakuje z grzankami 2. 1/2 kg mięsa mielonego dusić w garnku z porami pokrojonymi w półplasterki (ja dawałam 2 pory), dodać, 3 kostki rosołowe i 3 warzywne, zalać wodą - około 4 litry, dodać 4 serki topione - Hochland te długie - salami, ziołowy, szynka, śmietankowy i wsio gotować około pół h. Ja na koniec jeszcze zblendowałam, wyszła super zupa, duża ilość, syta - można grzanki dodać 3. Do garnka wrzucam pokrojone 3 pory, trochę to się pogotuje i dorzucam 2-3 ziemniaki, , potem wrzucam 3 serki topione i kostkę rosołową. Odlewam nieco wody, żeby zupa nie była za rzadka i blenduję. Znam tez wersję z dodanym przesmażonym mięsem mielonym - pychotka! Podpinam się dla Asi |
|
|
|
|
#2532 |
|
Wtajemniczenie
|
Buziaki dla Emi, Zuzi, Asi i Szymonka!
Znowu mnie nie ma, bo w weekend robimy zalegle urodziny Wiki i siedze nad tortem. Teraz maliny mi sie rozmrazaja, wiec mam chwile, zeby cos naskrobac. U nas szro i ponuro jak u wiekszosci, do tego ciapra mzawka, wiec nie wybieramy sie na spacer. Antek od rana marudny, teraz spi i mam nadzieje, ze wstanie w lepszym humorze. Dzis na obiad mial marchewke z ziemniakiem i zjadl 1/3 sloiczka. No i maly przybiera postawe na czworakach. Nozkami ladnie potrafi ruszyc, ale raczki jeszcze w miejscu... Aniu koniecznie powtorz test Brumku fajnie, ze Tymcio rozkreca sie pomalu z jedzeniem. Pieleszko, Nataszko, Monia brawa dla Waszych dziewczynek, ze sa takie dzielne w zlobku. Marina nieciekawie z tymi Twoimi bolami. Youyou ja bym zrezygnowala chyba. Chociaz z drugiej strony, to nie kosztowalo jakos bardzo duzo, wiec moze jednak warto zaryzykowac? A z jakiego okresu sa te opinie, moze cos sie tam zmienilo na + ? Monia Antek jeszcze sie kapie w wanience, dziewczyny razem w duzej wannie. I nie wiem, czy on sie tam jeszcze zmiesci? Na lezaco poki co chyba nie. Czy ktoras mama wychodzi na spacer w porze spania dziecka? Czy tylko ja tak jeszcze robie? |
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
aga - ja tak robilam ze spacerem, teraz nie mam jak
|
|
|
|
#2534 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Szymonku, wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!!!!
![]() ![]() Asiu, Tobie również! ![]() Cytat:
mam nadzieję że jej szybko to przejdzie!Cytat:
zdarzają się Ja trafiłam na takiego w ciąży Ale kretynów też znam (szwagier) ![]() Marinko, ale miałaś przejścia...zdrówka!!!!!! !!!!! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Doktor niby mowił że jakby się udało utrzymać do soboty to byłoby super, ale jak wyjmiemy dziś to się nic nie stanie. Napiszę na jasno żeby wrażliwsze nie musiały czytać chciał nasiusiać, strasznie zaczął płakać, kopać nóżkami, okazało się że się cewnik przytkał -i nie chciało lecieć. za chwilę przeszedł niewielki skrzep, ale lekarz uprzedzał że mogą schodzić. No i TŻ cewnik wyjął, teraz tylko opatrunek zmieniamy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
gratulacje! : ![]() i A ja idę do pracy po południu, dzwonili czy mogę przyjść na zastępstwo, bo miałam mieć wolne. A w sumie TŻ w domu to na trochę mogę iść. Dadzą sobie radę
|
|
|
#2535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas jest rano kaszka z owocami, smakowa bądź ryż z jabłkami. W popołudniu obiadek i około 16-17 deserek. Czasem któreś danie wypadnie z obiegu, najczęściej deserek ale póki co R pięknie wszystko je. A i nie chwaliłam się. Mieliśmy dzisiaj noc jak z bajki ![]() Poszedł spać przed 20stą, pierwsza pobudka przed drugą i wstaliśmy o siódmej. Wtedy Małego nakarmiłam i zaczęliśmy dzień. Też bym pojechała do CH ![]() Ale my to dopiero w poniedziałek, nie ma takiego ruchu. Ja mam tyle rzeczy dla R, że nie mam mu kiedy tego wszystkiego zakładać. Dostaliśmy w spadku po bratanku, a że bratowa szalona to jest tego mnóstwo
|
|
|
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
Sto lat dla Denisa
brumek jedne ze stron z opiniami o hotelu... http://pl.tripadvisor.com/Hotel_Revi...rn_Poland.ht ml http://www.oceniacz.pl/hotel/11757/manor/opinie Już wysłałam maila z rezygnacją.. ciekawe kiedy kasę oddadzą...
|
#2537 | ||
|
Zadomowienie
|
Bry kuny
Cytat:
po doopie!!! się należy!szwagier właśnie ostatnio wyciął pół swojego lasku żeby móc więcej kosić Cytat:
nie nadrobię więcej lecę do Żbika!
|
|
#2538 | |||
|
Zakorzenienie
|
no właśnie gdzie Babonik???
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a taki deszcz też kilka razy przeżyłam - za każdym razem jak było coś czerwonego, marchewka lub burak ![]() Cytat:
Co do spacerów to my (do wczoraj) zawsze wychodziliśmy w porze spania. Przetrzymywałam Lilę w domu do wyjścia i od razu na świeżym powietrzu padała i smacznie sobie spała 2-3h. Dziś coś jej się przestawiło, bo mimo tego że ładnie spała w nocy to padła na drzemkę o 9:30 i spała z godzinę więc na spacerze po raz pierwszy obserwowała świat ![]() Zjadła obiad niedawno i właśnie znowu zasnęła.Niech pośpi chociaż godzinę to już ją do wieczora przetrzymam. zanetko właśnie co do schematów żywieniowych, ja usunęłam owoce z popołudnia, zastąpiłam je mlekiem a owoce będę dodawac do porannej kaszki. Schemat teraz mam taki: 8 - kaszka (dziś ok 120ml na gęsto + pół słoiczka śliwek) 13/14 - obiad - dziś zupa warzywna (wrzuciłam co miałam ) i zjadła miseczkę, ale nie wiem ile to ml16.30/17 - butla 180ml mm 20 - butla 210ml 3 - butla 180ml Pamiętam że Filip dłuższy czas miał bardzo podobny schemat, po jakimś czasie tę butlę popołudniową zastąpiliśmy jakimś podwieczorkiem (jogurt, owoce, kanapki itd) a wieczorem dostawał kaszkę na gęsto i w nocy już nie jadł.
|
|
#2539 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
No to, żeby cud u Was nastąpił ![]() Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego Asiu! Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Pożycz jedną taką noc kiedyś i moja tak potrafiła ale się zepsuła ![]() 3. Ja też mam ochotę pojechać do CH i z racji tego, że jutro na weekend przyjeżdżają moi rodzice coś mi się też w końcu należy! ![]() |
|||||
|
|
|
#2540 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do kaszki i potem obiadku to może właśnie dlatego nie je bo sie kaszą zapcha??u mnie problemu z niejedzeniem obiadków nie ma , wcina jak szalony. Dzis np zjadł obiadek a za kwadrans domagał się mojego obiadu, wiec dostał kawałek kurczaczka i trochę kalafiorka Cytat:
ja nie wychodzę ponieważ mały już tak dobrze nie śpi na dworze a jak czasem zasnął to w domu nie dośpi bo go wnoszę na rękach wiec się wybudza i po temacie . Zresztą zanim zasnął na dworze to był taki wrzask ,ze mi się odechciewało !! Teraz specjalnie biorę go wyspanego bo wiem,że będzie grzeczny. Cytat:
biedny ale dobrze że wyszło co miało wyjść !! ![]() Cytat:
oby się udało kasę odzyskac, ja teraz walczę ze sprzedawcą z all , ale na razie ma mnie w głębokim poważaniu bo nie odpisał na maila
|
||||
|
|
|
#2541 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale pyszności gotujesz.. mam ochotę na risotto z kurczakiem i brokułami.. o maaamo.. ślinię się ![]() ![]() Cytat:
Co do mojej przepony dużo by mówić.. ogólnie się okazało, że mam wadę wrodzoną w postaci dziurki i z biegiem lat się ona powiększała np przy wysiłku fizycznym.. i nagle pękła.. a ból był taki jak przy kolce nerkowej.. tak nisko.. ale właśnie potem doszły duszności i omdlenia bo był ucisk na wszystkie narządy.. przeszłam piekło ale na szczęście dobrze się wszystko skończyło.. zostały tylko "pamiątki" na ciele.. Lekarze tylko mówili, że całe szczęście, że to wyszło wtedy a nie np właśnie będąc w ciąży bo wtedy bym nie przeżyła na pewno.. bo nikt by o tym nie wiedział.. To kiedy idziemy na wspólną kawę? ![]() Cytat:
i Cytat:
My wychodzimy zawsze jakiś czas przed spaniem.. Hania swoje naogląda, napodziwia i pod koniec spaceru usypia Odebrałam Hanię ze żłobka.. pani powiedziała, że dzisiaj było o wiele lepiej niż wczoraj Standardowo mało spała.. ale jakoś mi lepiej, że mało płakała.. zasnęła w drodze do domu i znowu jest radosna ![]() Jak ją ubierałam to przyszła po córkę jedna mama.. dziewczynka ma 7 miesięcy i też jest tam drugi dzień.. przynieśli ją taką zapłakaną, że aż mi się serce kroiło.. |
|||||||
|
|
|
#2542 |
|
Zakorzenienie
|
Otworzyłam nowe okno i nie wiem co miałam napisać
|
|
|
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla dzielnej Hani !!!!
|
|
|
|
|
#2544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy jak dam R kaszkę z owocami i na deserek tez owoce to nie będzie za dużo tych owoców w ciągu dnia?
Staram się, żeby było ich tak ze 100g na dzień, czasem troszkę wiecej jest- to chyba nie jest za dużo nie? Cytat:
Cytat:
Ale nigdy nie robiłam i nie potrafię
|
||
|
|
|
#2545 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2546 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szybko Ci się synek rozwija Cytat:
za obroty!Katarek niech ucieka! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A zobaczysz co będzie, gdy odkryje, że można śmiać się/pluć z pełną buzią ![]() Patryk też lubi marchewkę
|
||||
|
|
|
#2547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś zmieniłam troche plan dnia. o 8 zjadła mleko 12. obiadek jak wstanie dam kaszke z owocami (albo mleko z kaszką )i kolacja mleko Byłam dziś pierwszy dzień na praktykach w przedszkolu i dostałam sałatke owocową samodzielnie zrobioną przez dzieci. ![]() Reszte nadrobie później.
|
|
|
|
|
#2548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2. Ja wychodzę w czasie drugiej drzemki (ok. 12.30-13) i wtedy śpi ze dwie godziny. Ale my nadal w gondoli i na razie mu nie pokazuję, że można inaczej, bo sam nie siedzi, a przyzwyczaił się do spania Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2012-03-02 o 17:51 |
|
|
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
SweetAngel1984
dla Igorka ![]() Gotujemy mrożoną fasolkę w parowarze- porażka krótko mówiąc. Już ponad godzinę siedzi i twarda dalej. Radek zjada około 150g obiadku. |
|
|
|
#2550 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kaszki zje choć na dniach je ok 90ml a zawsze 150ml, obiadków nie je. Mleko je, choć od dwóch dni marnie jej to idzie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
O 13stej zjadła owoce z kaszą kukurydzianą jest godzina 15 nie chce ani obiadku ani mleka Nie wiem co robię nie tak
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.

)

Nie ma praktycznie pozytywych opinie, same najgorsze, że ten hotel to nie hotel jakaś porażk, że tak ładnie wygląda tylko na zdjęciu, że 4 gwiazdki to tylko są w logo, a nie oznaczają one standardu (bo są 5 ramienne), że generalnie syf, grzyb, kiła i mogiła, mało jedzenia, niemiła obsługa itd.
(jak po papryce, selerze i cebuli, wiec nie jadam)

zębole

mam nadzieję że jej szybko to przejdzie!

klask i:
No to, żeby cud u Was nastąpił
ni cholerki nie oddam