|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V
A to kolejna lista zawartości żelaza w niektórych produktach (w mg na 100 g produktu), pewnie coś się powtarza z tym co podała Linka:
płatki zbożowe - 2mg pieczywo ciemnie - 2,5 mg pieczywo graham - 2,3 mg chleb żytni pełnoziarnisy - 3,3 mg suszone śliwki - 2,9 mg suszone figi - 3 mg rodzynki - 2,2 mg polędwica wołowa - 3,1 salami - 2,7 mg kaszanka - 6,4 mg małże - 24 mg sardynki - 3,2 mg łosoś - 3,8 mg buraki - 3 mg szpinak - 4 mg pietruszka (korzeń) - 3,5 mg kakao - 10,7 mg migdały - 4,2 mg orzechy pistacjowe - 7,3 mg orzechy ziemne - 2 mg Wchłanianie żelaza ułatwi: witamina C, soki owocowe, obecność mięsa w posiłku utrudnia: kawa, herbata, napoje typu cola, mleko, produkty bogate w błonnik Cytat:
Cytat:
A niestety sposobu na katar nie znam Cytat:
Ad 2. Super, że nieco się spasłaś |
|||
|
|
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do cytologii.... nie przejmuj się, to normalne!!!!!!! Czy jesteś w ciąży czy nie, krwawienie po cytologii może wystąpić. U mnie wystąpiło po zwykłym badaniu, wymazie jakimś. Wiem, jakie to okropne, ale bądź pewna, że dzidziusiowi nic nie jest, a krwawienie jutro minie A niestety sposobu na katar nie znam .[/QUOTE] Odnośnie kataru - ja swój wyleczyłam kroplami z soli morskiej, byle które mogą być. Jadłam bardzo dużo czosnku i cebuli, a także robiłam sobie inhalacje z olejku majerankowego i herbacianego. |
|
|
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
Muminek trzymam kciuki za badanie
![]() Soleika ciuszki świetne Jak nic przydałby Wam się chłopak Chociaż z tego co pamiętam to dla dziewuszki też masz ładne
|
|
|
|
#1804 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1805 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzieki Cytat:
![]() Dziękuję Cytat:
Nie wiem, czy się w końcu nie złamię i nie usmażę , zwykle robie takie z paczki w piekarniku, one tak nie dymią, ale to nie ten smakMam taką nadzieję, że mnie najdzie wena na zakupy, bo dzisiaj to mi się jakoś przykro zrobiło w tym sklepie, nie wiem czemu ![]() Nie martw się odżywianiem, z tego co piszesz to jesz bardzo zdrowo. Ja też praktycznie nie jem mięsa, kompletnie nie mam ochoty, ostatnio tylko na kaszankę mnie naszło, ale nie miałam w domu więc się obeszłam smakiem. Nie odżywiam się szczególnie zdrowo, ulegam zachciankom (słodycze, fast foody) a wyniki mam dobre, hemoglobina, hematokryt w normie Cytat:
Po drugie super, że przynosisz dobre wieści,świetnie, że udało się przytyć Cytat:
Cytat:
Chyba za bardzo pochwaliłam moją cerę, że się uspokoiła, właśnie czuję, że mi wywala ogromną gulę, aż mam gorącą brodę |
||||||
|
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwszy raz mam taką wyraźną ciążową zachciankę: tosta z szynką i ananasem
Problem w tym, że nie mam ananasa... tż już wykąpany zbiera się do spania, a ja mam za daleko do sklepu żeby teraz iść A normalnie już czuję słodycz tego ananasa...
|
|
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zżarłam pomarańcze
Małż mi obrał i były pyszne.
|
|
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam pomarańcze, ale jakieś mało soczyste
![]() No nic, chyba zjem śledzia
|
|
|
|
#1810 |
|
Zadomowienie
|
a ja wsunelam pół paczki paluszków cebulkowych lajkonika i zaraz pęknę. idę spac. ciao ladies!
|
|
|
|
#1811 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie mówiłam mamie, żeby mi nie wykrakała ![]() dziękuję Cytat:
chyba już zaczyna przechodzić, ale i tak krew + dzidziuś mnie stresuje samo w sobie Cytat:
przeraża mnie todziękuję Cytat:
![]() Cytat:
wzięłam 2 tabletki paracetamolu i ból zelżał, ale dalej czuję pulsowanie, lewa górna 7, promieniuje mi aż do 1 Dziękuję
|
|||||
|
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
ja chce mus truskawkowy....
|
|
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
Ja własnie zjadłam ananasa, aż 4 plastry. mniam
A stał i patrzył na mnie chyba tydzień, dopiero dzisiaj przyszła mi na niego ochota. W ogóle ja mam tak, że jak owoce są w temperaturze pokojowej, to się ich nie chwyce. Muszą być prosto z lodówki, takie zimne i twarde, mniam!
|
|
|
|
#1814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po cytologii miałam plamienie, ale nie wiem czy Cię to pocieszy. ewurka myślę, ze dieta bezmięsna bogata w żelazo jest jak najbardziej możliwa |
|
|
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
Przy mojej niedowadze istnieje ryzyko anemii, wcześniejszego porodu etc. wg niej prawidłowe wyniki morfologii pozwalają mi przytyć jedynie 8-10 kg, chociaż powinnam przytyć co najmniej 15-17
|
|
|
|
#1816 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żeby przeszło!Cytat:
ochraniacz super!Cytat:
|
|||
|
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
No masakra jak mi się chce jeść i spać
Najchętniej to bym się obżarła czegoś dobrego i poszła spać Póki co pójdę pod prysznic a potem zobaczę ![]() Do jutra Dziewczynki |
|
|
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
Muminku, zbliża Ci się rocznica, będę pamiętać, żebyś postawiła jakieś ciacho
![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- O, małe się rozpycha łokciami tak, że mi brzuch lekko faluje
|
|
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie woła o ten mus
![]() Ja to zauważyłam, że moje harcuje jak coś zjem, później się uspokaja i tak znowu do czasu kiedy zjem ale (odpukać) póki co jest bardzo spokojne
|
|
|
|
#1823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- bujam jutro na garazowke
|
|
|
|
|
#1824 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
W poniedziałek idę na badania i mam nadzieję, że będzie ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cieszę się, że udało Ci się przytyć ![]() Mam nadzieję, że to krwawienie szybciutko Ci przejdzie Ja też ostatnio miałam ale nie po cytologii tylko po zwykłym badaniu.Śliczne ubranka
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
jem pizze :P
musialam czyms zapchac moje truskawki. ale jutro kupie tooone truskawek tone. w lidlu widzialam mrozeone wiec napewno tez kupie he he |
|
|
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
Luby, super, że wyniki dobre! Dzidzia poczeka na tatę
Alexandraa, to na pewno nie to, czego kobieta w ciąży mogłaby sobie życzyć, ale teraz pozostaje dać mu czas. Kto wie, może jak wróci, to będzie naprawdę dobrze ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Cytat:
Mam nadzieję, że krwawienie ustanie, ale na pewno się martwisz ubranka są śliczne Super, że udało się przytyć! To bardzo ładny wynik! To znaczy, że nie musisz iść do szpitala? |
|
|
|
|
#1827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://moda.allegro.pl/spodnie-ciazowe-jeans-rurki-2-kol-rozm-m-i2173482087.html http://moda.allegro.pl/spodnie-ciazowe-classic-rozm-m-i2180799327.html Jak już pisałam zgodnie z tabelami rozmiarów powinnam zamówić rozmiar S, ale wybrałam classic - S i rurki - M. Te z mieszanki wiskozy i lycry leżą tak, jak na modelce z tej aukcji i gdybym jeansy zamówiła w rozmiarze S, to pewnie też by tak było. Wybrałam o rozmiar większe i dobrze, ale za to mam trochę luzu na całej długości. W obu nie podoba mi się to, co widać na zdjęciach, czyli układanie się spodni pomiędzy bawełnianym pasem, a krokiem. Trudno mi powiedzieć, czy to wada kroju, czy kwestia dopasowania do figury. Reasumując - nie potrafię jednoznacznie ich ocenić. Jak przybędzie mi centymetrów nie tylko w brzuszku, ale również w biodrach, to S-ki będą za małe. Uznałam jednak, że przez najbliższy miesiąc też muszę w czymś chodzić i najwyżej przydadzą się też za kilka miesięcy - zanim wrócę do dawnych proporcji (bo z dawną figurą to może być różnie Alexandraaa88 - źle, że Twój tż Cię okłamuje. Może powinnaś się trochę wycofać? Jak straci pewność, że na niego czekasz, to chociaż przez chwilę powinien się zastanowić nad przyczyną. W naszym związku z czasem dla mnie też jest różnie, ale zakładam, że tż mówi prawdę. Wcześniej się złościłam i nie dowierzałam, a teraz widzę, że faktycznie jest przemęczony (wyłączając wyjazdy na podyplomówkę, bo tam nagle przybywa mu sił witalnych i może chodzić na imprezy ). Oczywiście nie chce zrobić żadnych badań, chociaż wie, że okresowe nie wypadły rewelacyjnie i pewnie należałoby zacząć leczenie. Może to jego ucieczka przed słabością, ale moim zdaniem przede wszystkim brak odpowiedzialności za siebie i innych. Oczywiście moja wyrozumiałość, to najgorsze, co mogę SOBIE zrobić, więc na razie znów mu uświadamiam, że nie interesują mnie spotkania wyłącznie wieczorami. Nie mieszkamy razem i ostatnio chyba pojął, że poważnie rozważam pozostanie właśnie w takim układzie, bo co prawda chcę mieć pełną rodzinę, ale nie za wszelką cenę. Trochę zmienił sposób rozmowy, ale czy myślenie również? Pewnie zachowywałby się naczej, gdyby nie czuł się tak pewnie, ale ja po pierwsze nawet przed ciążą nie prowadziłam bujnego życia towarzyskiego, a po drugie teraz jestem za słaba nawet na utrzymanie tego, co było. Wyniki moich porannych badań tj. morfologii krwi, moczu i poziom elektrolitów mieszczą sie w normach. Przeszłam się dzisiaj do CH, weszłam do dwóch sklepów obuwniczych, C&A i znów pobolewa mnie brzuch, więc odpuszczam siedzenie przed kompem. ---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- Cytat:
Teraz doczytałam, ile macie lat i nie napiszę Ci, że na pewno się ułoży, bo u mnie było inaczej - jak skończyłam studia, to się rozsypało i to po 8 latach. Później były dwie próby powrotu, ale po drugiej na długo wolałam pozostać sama. Można to zinterpretować tak, że jak nadszedł czas na wspólne życie, to się wystraszył, że straci "wolność", bo w związku na odległość chyba przyzwyczaił się do życia kawalerskiego. Życzę Ci, aby przyszły tatuś dojrzał do roli ojca i stał się lepszym partnerem. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-03-03 o 00:41 |
||
|
|
|
#1828 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hey ja już wstałam :0
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1829 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej ja własnie wypiłam kawe i zjadłam jabłko tak mi sie chciało!
oglądam bajki z moim psiurkiem ![]() tz pojechal do pracy, tak mnie wpieniał wczoraj ze cos okropnego. masakra czasami sie zastanawiam czy to przypadkiem nie jest duże dziecko bo trzeba mu wszystko jasno wytlumaczyc i itak jest niekumaty ![]() ja wstałam z katarem.W nocy mnie smaliło przez te jego chisburgery ze wypiłam pol butli wody ![]() tz to mnie wyprowadza czasem z równowagi Iza cudne dzieciatko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Po co ma słuchac jak tyram tatusia Cytat:
Cytat:
Moj gin mi nie zrobil cytologi. Bo miałam aktualna z przed ciązy (zrbiona w tamtej) i powiedzial ze wystarczy..ja pomarancze kocham, ale mam po nich takie kolki ze unikam teraz i soków i tych owocow
|
|
#1830 |
|
Raczkowanie
|
cześć Dziewczyny
Jestem tylko na chwilę, żeby się przywitać, bo zaraz muszę uciekać do pracy. Chciałam się też pochwalić, że dzisiaj zaczynamy 16 tydzień No i z niecierpliwością czekam na pierwsze ruchy, skoro u sierpnióweczek już się zaczynają
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.

Miałam robioną cytologię, krew się ze mnie polała jak z zarzynanego zwierzaka... Teraz ciągle leci... Lekarz idzie na urlop i zobaczę go dopiero pod koniec marca... Nie zlecił mi żadnych, ale to żadnych badań... Mam tylko brać magnez, leżeć i nic nie nosić... W sumie mówił, żebym jak najmniej chodziła

Chociaż z tego co pamiętam to dla dziewuszki też masz ładne
za dobre wyniki!

Niby mówił, że tak będzie, ale ja i tak się boję
Problem w tym, że nie mam ananasa... tż już wykąpany zbiera się do spania, a ja mam za daleko do sklepu żeby teraz iść

wzięłam 2 tabletki paracetamolu i ból zelżał, ale dalej czuję pulsowanie, lewa górna 7, promieniuje mi aż do 1

Ja też ostatnio miałam ale nie po cytologii tylko po zwykłym badaniu.
). Oczywiście nie chce zrobić żadnych badań, chociaż wie, że okresowe nie wypadły rewelacyjnie i pewnie należałoby zacząć leczenie. Może to jego ucieczka przed słabością, ale moim zdaniem przede wszystkim brak odpowiedzialności za siebie i innych.