|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6
Cytat:
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6
Onyks ale ja leżę w łóżku
![]() Kasiu ja normalnie kupiłam smoczek ten dla 0-3 m-ce. |
|
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
Dbam, dbam
Cały weekend mam zamiar leżeć w łóżku ![]() W ogóle to jestem zawiedziona, bo myślałam , że kurierzy będą dziś i na weekend będę miała zajęcia a tu blada dupa. |
|
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
Mykam spać dobranoc...
|
|
|
|
#3666 |
|
Wtajemniczenie
|
wlasnie tak patrze na ta wyprawke i mam kilka pytan do Madzi
prosze uswiadom mnie troche : 1. Ceratka na materac - do lozeczka daje sie ceratke ? jakby cos przelecialo ? 2. Kocyk 1 polarowy i 2 z mikrofibry, bawełniany, akrylowy - po co az tyle kocykow ? 3. Termos - do czego ? 4. Podkłady na przewijak - to na przewijak jeszcze trzeba cos dac ? 5. no i jeszcze 1 pytanie co do ubranek dla dzidziusia, to jakos instynkt mi podpowie jak malenstwo ubierac, czy sa jakies reguly ubierania niemowlaczka ? jejku az mi glupio takie pytania zadawac
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu:
1. czasami może coś przelecieć z pampersów więc lepiej taki podkład mieć, bo co zalewać materac. 2. Ja kupuje 3- 4 kocyki. Na bank do wózka, do łóżeczka bo nie kupuję kołdry na początek. Musi byc jakiś cieplejszy i jakiś lżejszy. 3. termosu nie kupuje na razie, bo on sie przyda jak już będzoe się dziecko mm karmiło. 4. ceratka na przewijak myślę, że jest dobra, bo jak mała cos zrobi po zdjęciu pieluszki to wiesz, poza tym codziennie trzeba wietrzyć tyłeczek więc akurat na ceratce. Mozna tez pieuszek tetrową rzucić ![]() 5. Ja nie wiem jak dziecko ubierać. Mam mase ubranek więc jakoś będzie. Ale w lato to chyba bodziaki i tyle. |
|
|
|
#3668 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3669 | ||||
|
Zakorzenienie
|
onyks - dobrze, że wizyta u gina się udała i nawet podziałała cuda! na wywołanie @ u mnie działają przytulanki . mogłaś poprosić gina o receptę na 2 stosunki w tygodniu. ale fajnie
Cytat:
trzymaj się, zdrówka!![]() Cytat:
napisaliście we wniosku, że pracujecie oboje? uczycie się? jak dodatkowo byliście w usa i wróciliście w terminie to wielki plus u nas były spełnione powyższe warunki i myslę, że to przesądziło. A konsul zadał parę pytań właśnie na ile chcemy lecieć, kim dla siebie jesteśmy, do kogo lecimy, czym się zajmujemy, z kim mieszkamy, czy już wcześniej byliśmy i tyle. nie martw się, będzie dobrze! Cytat:
ale tak na serio, mi się wydaje, że basen, o ile nie masz problemów z infekcjami itd., jest bardziej bezpieczny w ciąży, a nawet pomaga. Odciąża kręgosłup, poprawia krążenie, ujędrnia ciało i nie męczysz się praktycznie wcale pływając rekreacyjnie. Na fitness, pomimo, że niby dostosowany do ciężarnych, chyba bym się trochę bała...Today_Tommorow-dziękuję emigra - super, że wszystko w porządku! trzymam kciuki, żeby się rozkręciło! a ostatnia wieczerza mnie rozwaliła, mój TŻ też się śmiał ![]() Bika-dzięki ![]() Cytat:
|
|
#3670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uciekam dziewczyny, kolorowych snów |
|
|
|
|
#3671 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieje ze mnie odwiedzicie? ![]() Ufff jak dobrze ze weekend juz Dzisiaj mama dziewczynek pytala do kiedy dam rade pracowac mysle ze do polowy kwietnia spokojnie. Takze musi pomalu zaczac kogos szukac na moje miejsce. A jutro jedziemy robic liste na Baby Shower
|
|
|
#3672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobranoc Cytat:
dla mnie słodkie to jest, ale kłopotliwe dla niego, bo prawie w ogóle nie styka się górny łuk z dolnym. Na szczęście nie widać tego. Tylko u niego to ekstremalny przypadek, bo podbierał smoczek do 7 r.ż. ![]() Mój TŻ nie był jeszcze w NY, więc chciałabym kiedyś z nim się tam wybrać na pewno się umowimy albo Wy wpadniecie do DC ![]() Baby shower PS. Oglądam "Koszmar z ulicy wiązów" na HBO a TŻ w pracy
Edytowane przez Amani Czas edycji: 2012-03-03 o 00:04 |
||
|
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Przez zatkany nos się nie wyspałam ![]() Zabcia u nas chyba wszystkie mamusie na PM przykrywały dzieci kocykami właśnie. U was patrzę troszkę inaczej patrzą na niektóre rzeczy. Tak jak u nas się mówi, zeby karmić dziecko ok. co 3 godz a u was co dwie. A ty czym chcesz małego przykrywać?? Napisz potem co na liście masz na tę imprezę ![]() A kiedy zaczynasz kupować wyprawkę?? Czy kurierzy u nas też w soboty jeżdżą?? edit: emigra dziś jest 3 lutego, czyli wg moich ![]() Emilka i co zaczęłaś zamawiać wyprawkę?? Idę zjeść jakieś śniadanko. Weszłam na wagę i już drugi tydzień moja waga stoi w miejscu
Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2012-03-03 o 07:58 |
|
|
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaczęła trochę smoka ciągnąć jak ząbki szły, bo to faktycznie bolesne dla dziecka jest, smoczek trochę uspakaja (zwłaszcza taki z lodówki ). Teraz używa tylko do zasypiania, ale na wiosnę planuje odstawić ![]() To prawda jest, że smoczek może (ale nie musi) zaburzać odruch ssania - smoczek dziecko chwyta płytko, pierś musi chwycić głęboko, jak będzie chwytało tak jak smoczek to kiepsko to wpłynie na laktacje a i dla mamy karmienie będzie bolesne. To samo mówią o butelce, żeby nie podawać w pierwszych tygodniach, bo dziecko może odrzucić pierś (z butelki leci szybciej, łatwiej). Ale to wszystko zależy od tego, jak bardzo mamie zależy na karmieniu i jak długo chce karmić piękny dziś dzień, taki słoneczny ![]() Miłego dnia aha, ja kocyka też używałam i to dość długo. choć do spania w nocy lepszy jest śpiworek, bo na głowe sobie go bobas nie zarzuci a w dzień i na spacerach, jak się dziecko widzi, to spokojnie przecież kocyk może być ale to groszowe sprawy są na przewijak kladłam pieluszke tetrową albo flanelową. Ilona, ślicnzy brzuszek |
|
|
|
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie
Dziś króciutko, bo zaraz jadę do szkoły a muszę jeszcze prysznic wziąć. Czuję się o wiele lepiej, chyba antybiotyk zaczyna działać. Co do fitness, kupuję na basen karnet a tam będę zaglądać okazyjnie. i co do ślubu, dziękuję za opinie. Bo już się stresowałam że już się za to mam brać. Madzia, u nas jeżdżą kurierzy w soboty ale tylko do południa, po południu już się nie fatygują. a skoro nie masz zajęć na weekend, to zamów sobie jeszcze coś na allegro w ramach rozrywki Onyks, widzisz domowe sposoby nawet na @ są najlepsze ![]() Kasia, o smoczkach to ja czytałam, że póki się karmi piersią to nie dawać na długo smoczka, chyba że taki w odpowiednim kształcie najlepiej sutka, ale nie wiedziałam że są takie smoczki Ja od razu kupię , niech ma, żeby potem nie było problemu, a przecież nie muszę mu go dawać od razu. Zabcia, a gdzie Ty pracujesz? bo ja nie wiem. Amani, no 7 lat to faktycznie długo i też słyszałam, że smoczek bardzo źle na zgryz wpływa. Guci i Emigrze, życzę miłego dnia, nacieszcie się brzuszkami ile możecie ![]() Reszcie też życzę spokojnego dnia sobotniego
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
Natalka oj tak śliczne słonko, a ja leżę w łóżku chora
![]() Ja mam śpiworek dla dziecka ale dopiero na 70cm. A wcześniej jeszcze rożek może być. Choc ja rodzę w maju więc będzie tak gorąco, że sie ugotuje. U nas na początku dziecko będzie spało w tym koszu mojższa (choć łóżeczko też kupujemy) a tam jest taka mała kołderka w zestawie. Taka bez wypełnienia , cieniutka więc tym będę ją przykrywała. ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- strong nic innego już chyba nie mogę zamówić, bo muszę czekać na męża. Zostały mi tylko niektóre rzeczy do szpitala dla mnie, łóżeczko, materac, pościel, kocyki, zasłonki, karuzelka itp. a ty do szkoły dziś... o współczuję. |
|
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
U nad 10 stopni na plusie i słoneczko świeci!!!
![]() Ja się wczoraj nasmrowałam na noc i może dlatego przespałam spokojnie całą noc...ale jak teraz wstałam to nos zapchany i kaszle od nowa Mąż pojechał na obronę, a ja się obijam narazie...a potem z mamą pojedziemy może do babci...
|
|
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
Mi dziś rodzice mają podrzucić inhalator. To może mi coś pomoże na ten nos.
|
|
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba to taki jakiś wirus w powietrzu jest...bo dużo osób widzę, że choruje w ten sposób, nawet wczoraj dzwoniłam do koleżanki i też zaziębione z córką, ale tylko praktycznie nosy zatkane...
Ja w sumie oprócz nosa i od wczoraj kaszlu, to innych dolegliwości nie mam...ani gardła, ani gorączki...
|
|
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
No ja tak samo.
U nas w szkole masa dzieci choruje. w ogóle to jestem w szoku, że już jest marzec
|
|
|
|
#3681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tym, że ciężarne do ołtarza to masz racje i aż na złość chce się zrobić inaczej... a może warto w takim razie pomyśleć o ślubie wcześniej, ale nie w ciąży? ja bym chyba tak zrobiła np. w 2013 albo chociaż w 2014 no ale to ja, a decyzja należy do Was.Cytat:
ale możliwe, że stymulacja szyjki przyspieszyła skurcze ![]() -- A w ogóle to cześć! dzisiaj mam ambitne plany sprzątnąć pokój (bo jest sogora i gomora ) uporządkować notatki z poprzedniego półrocza, bo wszystko leży na stole + wynieść z poprzednich lat, bo wytargałam z kartonów i uporządkować notatki z pierwszego zjazdu w tym półroczu... + naszykować książki poszukać informacji do referatów... (już kilka książek na chybcika mąż mi wczoraj wypożyczył, ale nie wiem czy tam coś będzie...) Swoją droga poszukuje informacji na temat doskonalenia i doszkalania bezrobotnych w UP może któraś posłuży jakimiś informacjami, literaturą, referatem... bo to nie moja działka i na pałę szukam ![]() ciężko mi to idzie...Do tego posprzątać pulpit, bo tu również mam mega bałagan, bo wszystko co potrzebne to ściągam na pulpit... |
||
|
|
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
Ana to pracowity dzień przed Tobą.
Strong zgadzam się z Aną, ja bym ślub też wzięła wcześniej. To znaczy nie przed porodem, ale jakoś z pół roku po?? Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2012-03-03 o 09:50 |
|
|
|
#3683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to czaruj czaruj, ino mocno, bo poki co u nas cichosza Co do ubierania maluszka to zasada jest jedna - jedna warstwe wiecej niz dorosly. Wiadomo ze wszystko zalezy od pogody i trzeba po prostu poznac sie z dzieckiem i jego upodobaniami termalnymi sprawdzamy raczki i stopki i jak sa cieple to znaczy ze dziecko jest ok ubrane pozniej jak maluch jest ciut wiekszy i bardziej sie rusza to na karczku sie sprawdza.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
emigra ten czas tak leci, że ja dalej na marcu zostałam
A jak sie czujesz kochana?? Ja chyba wstaję w końcu z łóżka. Czas sie ubrać . |
|
|
|
#3685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja czuje sie ok, dziekuje mam tylko mocno nogi spuchniete, az bola, ale poza tym luzik a jak u Ciebie?
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heheJa gdyby nie przeziębienie, to czuję sie super. Ale jeszcze troszkę i biorę zwolnienie od gina. Teraz idę do rodzinnego i na tydzień biorę zwolnienie na chorobę. Potem 2 tyg do pracy i wolne Dziewczyny czy wy pierzecie ubranka razem z pieluszkami. I czy tetrowe i flanelowe (kolorowe) pieluszki pierzecie razem?? |
|
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a może pokazałybyście brzuszki?
Pliiiisss ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Mąż się obronił!!
|
|
|
|
#3688 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja bede miala malenstwo letnie takze chyba sobie poradze z ubieraniem, bo bedzie cieplo a do jesieni to zdaze juz poznac maluszka i sie naucze, jak to sie mowi "praktyka czyni mistrza" a no wlasnie dziewczyny pokazcie swoje brzuszki ja tez moge wrzucic, bo wlasnie maz mi wczoraj zdjecie robil
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
Poka poka
|
|
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia wrzucaj
![]() Ogarnęłam mieszkanie. Jeszcze mi kuchnia została, ale na razie mi się nie chce
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.

bylam tu wczoraj bo nawet Zabcie zacytowalam 
trzymaj się, zdrówka!

napisaliście we wniosku, że pracujecie oboje? uczycie się? jak dodatkowo byliście w usa i wróciliście w terminie to wielki plus

16.07.2012 - Kamil, nasze serce.
mam tylko mocno nogi spuchniete, az bola, ale poza tym luzik