Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-02, 22:18   #3661
xxKasiax
Wtajemniczenie

Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Niestety moja wiedza w tym temacie jest prawie zerowa i coraz bardziej sobie to uświadamiam
moja niestety tez
Stary 2012-03-02, 22:18   #3662
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6

Onyks ale ja leżę w łóżku

Kasiu ja normalnie kupiłam smoczek ten dla 0-3 m-ce.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 22:22   #3663
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Onyks ale ja leżę w łóżku

Kasiu ja normalnie kupiłam smoczek ten dla 0-3 m-ce.
No, to Twoje szczęście Dbaj o siebie

A ja jutro do szkoły
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 22:23   #3664
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dbam, dbam Cały weekend mam zamiar leżeć w łóżku

W ogóle to jestem zawiedziona, bo myślałam , że kurierzy będą dziś i na weekend będę miała zajęcia a tu blada dupa.

Stary 2012-03-02, 22:26   #3665
Malensstfo
Zakorzenienie

Mykam spać dobranoc...
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 22:32   #3666
xxKasiax
Wtajemniczenie

wlasnie tak patrze na ta wyprawke i mam kilka pytan do Madzi
prosze uswiadom mnie troche :

1. Ceratka na materac - do lozeczka daje sie ceratke ? jakby cos przelecialo ?
2. Kocyk 1 polarowy i 2 z mikrofibry, bawełniany, akrylowy -
po co az tyle kocykow ?
3. Termos - do czego ?
4. Podkłady na przewijak - to na przewijak jeszcze trzeba cos dac ?
5. no i jeszcze 1 pytanie co do ubranek dla dzidziusia, to jakos instynkt mi podpowie jak malenstwo ubierac, czy sa jakies reguly ubierania niemowlaczka ?

jejku az mi glupio takie pytania zadawac
Stary 2012-03-02, 22:37   #3667
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kasiu:
1. czasami może coś przelecieć z pampersów więc lepiej taki podkład mieć, bo co zalewać materac.

2. Ja kupuje 3- 4 kocyki. Na bank do wózka, do łóżeczka bo nie kupuję kołdry na początek. Musi byc jakiś cieplejszy i jakiś lżejszy.

3. termosu nie kupuje na razie, bo on sie przyda jak już będzoe się dziecko mm karmiło.

4. ceratka na przewijak myślę, że jest dobra, bo jak mała cos zrobi po zdjęciu pieluszki to wiesz, poza tym codziennie trzeba wietrzyć tyłeczek więc akurat na ceratce. Mozna tez pieuszek tetrową rzucić

5. Ja nie wiem jak dziecko ubierać. Mam mase ubranek więc jakoś będzie. Ale w lato to chyba bodziaki i tyle.

Stary 2012-03-02, 22:44   #3668
xxKasiax
Wtajemniczenie

Cytat:
Kasiu:
1. czasami może coś przelecieć z pampersów więc lepiej taki podkład mieć, bo co zalewać materac.

2. Ja kupuje 3- 4 kocyki. Na bank do wózka, do łóżeczka bo nie kupuję kołdry na początek. Musi byc jakiś cieplejszy i jakiś lżejszy.

3. termosu nie kupuje na razie, bo on sie przyda jak już będzoe się dziecko mm karmiło.

4. ceratka na przewijak myślę, że jest dobra, bo jak mała cos zrobi po zdjęciu pieluszki to wiesz, poza tym codziennie trzeba wietrzyć tyłeczek więc akurat na ceratce. Mozna tez pieuszek tetrową rzucić

5. Ja nie wiem jak dziecko ubierać. Mam mase ubranek więc jakoś będzie. Ale w lato to chyba bodziaki i tyle.
dzieki
Stary 2012-03-02, 22:49   #3669
Amani
Zakorzenienie

onyks - dobrze, że wizyta u gina się udała i nawet podziałała cuda! na wywołanie @ u mnie działają przytulanki . mogłaś poprosić gina o receptę na 2 stosunki w tygodniu. ale fajnie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
ale ze chyba nie ja bylam tu wczoraj bo nawet Zabcie zacytowalam

a no i gratulejszyn moja droga !!!!! zazdroszcze tej wizy jak nie wiem co...wredota jestem

dzis poprostu padam.....chyba bede chora
oj byłaś, wiem, ale na krótko wszystkich dookoła rozkłada trzymaj się, zdrówka!

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

aaaa super to teraz mozecie latac do stanow w ta i spowrotem
dzięki. będziemy latać

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
cześć

ja mam wolne do wtorku i jedziemy do Krk mamy już hotel, a w poniedziałek do konsulatu-zaczynam się stresować bo to kupa kasy i w ogóle, ajak mi nie dadzą , ale w sumie już tam byłam wróciłam na czas wszystko git

co do nakręcania się na bejba-ja też od kiedy czytam wątek i widzę coraz więcej wózków wyłaniających się w ciepłe dni to normalnie

GRATULUJE
dzięki!!! nie martw się, sama widzisz po naszym przykładzie, że nie ma co się stresować napisaliście we wniosku, że pracujecie oboje? uczycie się? jak dodatkowo byliście w usa i wróciliście w terminie to wielki plus u nas były spełnione powyższe warunki i myslę, że to przesądziło. A konsul zadał parę pytań właśnie na ile chcemy lecieć, kim dla siebie jesteśmy, do kogo lecimy, czym się zajmujemy, z kim mieszkamy, czy już wcześniej byliśmy i tyle. nie martw się, będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Dziewczyny, w miejscowości obok znalazłam fitness dla kobiet w ciąży 9/10zł za zajęcia, raz w tyg. Mam tam też karnet na basen który mi się kończy niebawem, i teraz nie wiem na co iść, doładować karnet czy iść poćwiczyć? TŻ, powiedział, że nawet wskazane żebym jakoś się uaktywniła, ale jak wróci ze szkoły, podyskutujemy co lepsze. A co Wy na to? Zbieram argumenty do drzewka decyzyjnego
ja jako była pływaczka jestem oczywiście za basenem ale tak na serio, mi się wydaje, że basen, o ile nie masz problemów z infekcjami itd., jest bardziej bezpieczny w ciąży, a nawet pomaga. Odciąża kręgosłup, poprawia krążenie, ujędrnia ciało i nie męczysz się praktycznie wcale pływając rekreacyjnie. Na fitness, pomimo, że niby dostosowany do ciężarnych, chyba bym się trochę bała...

Today_Tommorow-dziękuję

emigra - super, że wszystko w porządku! trzymam kciuki, żeby się rozkręciło! a ostatnia wieczerza mnie rozwaliła, mój TŻ też się śmiał

Bika-dzięki

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Jeśli dziś się rozkręciła i uważasz, że to początek @, to powinnaś dziś założyć nowy cykl

Ja mykam niedługo spać...jutro mój mąż się broni - podyplomówka...to trzymajcie kciuki
trzymamy!!! powodzenia

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 22:54   #3670
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
onyks - dobrze, że wizyta u gina się udała i nawet podziałała cuda! na wywołanie @ u mnie działają przytulanki . mogłaś poprosić gina o receptę na 2 stosunki w tygodniu. ale fajnie
Chyba właśnie wczorajsze przytulanki podziałały w połączeniu ze stresem przed wizytą i tym usg

Uciekam dziewczyny, kolorowych snów paaa
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 23:47   #3671
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Today, to jest ustalone tylko między mną a TŻ Bo chcielibyśmy ślub wziąć właśnie 11 kwietnia, i myślę, że jak odpowiednio szybko zabierzemy się za załatwianie, to uda nam się załatwić na 11 kwietnia
Termin macie nie na wakacje wiec mysle ze spokojnie 2-1.5roku wczesniej sie wyrobicie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Hej kobitki, nie nadrobilam i chyba nie nadrobie Was przepraszam.

Chcialam tylko zameldowac ze po wizycie u gina jest nadal bez zmian, czyli niunka nie szykuje sie jeszcze do wyjscia. Skurcze sa ale slabe bo do 20 % (a chyba od 20% sie licza ) Dzis od rana mialam mocne bole podbrzusza, takie jak na @ - jak porodowe maja mnie boles ponad 5 razy mocniej, to ja dziekuje
Ale chyba nie bede malej jakos specjalnie wypedzac, umyje okna w przyszlym tygodniu, jutro tylko lazienke mam do sprzatniecia... Ledwie sie ruszam, wiec nie chce mi sie kombinowac...

Bylismy z mezem wlasnie w naszej ulubionej restauracji na kolacji, jak maz to okreslil ''ostatniej wieczerzy'' bylo milo, objadlam sie oczywiscie

Pozdrawiamy Was i mam nadzieje, ze jutro Was troche podczytam i bede bardziej zorientowana co sie tu dzieje
No to faktycznie malej sie nie spieszy

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
Dzisiaj czytalam o smoczkach dla niemowlakow i oczywiscie nie wiedzialam, ze na poczatku nie powinno dawac sie smoczka, zanim dzidzius nie nauczy sie dobrze ssac piers Czyli nie musze narazie kupowac smoczka? Czy miec go w razie czego juz w domu?
A ja myslalam, ze takim malenstwom wlasnie daje sie odrazu smoczek. Ile ja jeszcze nie wiem
Macie moze jakies wiadomosci lub doswiadczenia na ten temat? Jak to wyglada w tych 1 tygodniach po porodzie?
Ja od razu bede miala smoczek w razie w. Pielegniarka na tych klasach mowila ze ona byla na poczatku przeciwna a jak jej zaczelo sie dziecko drzec w nieboglosy to wyslala meza do najblizszej apteki po smoczki

Cytat:

.
Ta piegelniarka mowila ze nie powinno sie na poczatku dziecka przykrywac kocykiem. Twoja polozna nic nie wspominala?

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość

dzięki. będziemy latać
Mam nadzieje ze mnie odwiedzicie?

Ufff jak dobrze ze weekend juz Dzisiaj mama dziewczynek pytala do kiedy dam rade pracowac mysle ze do polowy kwietnia spokojnie. Takze musi pomalu zaczac kogos szukac na moje miejsce.

A jutro jedziemy robic liste na Baby Shower

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 00:01   #3672
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba właśnie wczorajsze przytulanki podziałały w połączeniu ze stresem przed wizytą i tym usg

Uciekam dziewczyny, kolorowych snów paaa
Najważniejszy jest efekt dobranoc

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Ja od razu bede miala smoczek w razie w. Pielegniarka na tych klasach mowila ze ona byla na poczatku przeciwna a jak jej zaczelo sie dziecko drzec w nieboglosy to wyslala meza do najblizszej apteki po smoczki

Mam nadzieje ze mnie odwiedzicie?

Ufff jak dobrze ze weekend juz Dzisiaj mama dziewczynek pytala do kiedy dam rade pracowac mysle ze do polowy kwietnia spokojnie. Takze musi pomalu zaczac kogos szukac na moje miejsce.

A jutro jedziemy robic liste na Baby Shower
Co do smoczka, to nie polecam zbyt długo używać, może to was zmotywuje do odstawienia w porę... mój TŻ ma bardzo krzywy zgryz właśnie od smoczka dla mnie słodkie to jest, ale kłopotliwe dla niego, bo prawie w ogóle nie styka się górny łuk z dolnym. Na szczęście nie widać tego. Tylko u niego to ekstremalny przypadek, bo podbierał smoczek do 7 r.ż.

Mój TŻ nie był jeszcze w NY, więc chciałabym kiedyś z nim się tam wybrać na pewno się umowimy albo Wy wpadniecie do DC

Baby shower

PS. Oglądam "Koszmar z ulicy wiązów" na HBO a TŻ w pracy

-26kg

Edytowane przez Amani
Czas edycji: 2012-03-03 o 00:04
Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 07:07   #3673
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Przez zatkany nos się nie wyspałam

Zabcia u nas chyba wszystkie mamusie na PM przykrywały dzieci kocykami właśnie. U was patrzę troszkę inaczej patrzą na niektóre rzeczy. Tak jak u nas się mówi, zeby karmić dziecko ok. co 3 godz a u was co dwie.
A ty czym chcesz małego przykrywać??

Napisz potem co na liście masz na tę imprezę

A kiedy zaczynasz kupować wyprawkę??

Czy kurierzy u nas też w soboty jeżdżą??

edit:

emigra dziś jest 3 lutego, czyli wg moich dziś powinnaś urodzić

Emilka i co zaczęłaś zamawiać wyprawkę??

Idę zjeść jakieś śniadanko.

Weszłam na wagę i już drugi tydzień moja waga stoi w miejscu

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2012-03-03 o 07:58
Stary 2012-03-03, 08:34   #3674
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
Dzisiaj czytalam o smoczkach dla niemowlakow i oczywiscie nie wiedzialam, ze na poczatku nie powinno dawac sie smoczka, zanim dzidzius nie nauczy sie dobrze ssac piers Czyli nie musze narazie kupowac smoczka? Czy miec go w razie czego juz w domu?
A ja myslalam, ze takim malenstwom wlasnie daje sie odrazu smoczek. Ile ja jeszcze nie wiem
Macie moze jakies wiadomosci lub doswiadczenia na ten temat? Jak to wyglada w tych 1 tygodniach po porodzie?
Kasiu, ja się właśnie starałam nie dawać smoczka. Zresztą do 5 miesiąca Marysia w ogóle nie wiedziała, co się z tym robi zaczęła trochę smoka ciągnąć jak ząbki szły, bo to faktycznie bolesne dla dziecka jest, smoczek trochę uspakaja (zwłaszcza taki z lodówki ). Teraz używa tylko do zasypiania, ale na wiosnę planuje odstawić
To prawda jest, że smoczek może (ale nie musi) zaburzać odruch ssania - smoczek dziecko chwyta płytko, pierś musi chwycić głęboko, jak będzie chwytało tak jak smoczek to kiepsko to wpłynie na laktacje a i dla mamy karmienie będzie bolesne. To samo mówią o butelce, żeby nie podawać w pierwszych tygodniach, bo dziecko może odrzucić pierś (z butelki leci szybciej, łatwiej). Ale to wszystko zależy od tego, jak bardzo mamie zależy na karmieniu i jak długo chce karmić

piękny dziś dzień, taki słoneczny my zaraz śniadanko zjemy i idziemy na spacer, przy okazji szybkie zakupy zrobimy

Miłego dnia

aha, ja kocyka też używałam i to dość długo. choć do spania w nocy lepszy jest śpiworek, bo na głowe sobie go bobas nie zarzuci a w dzień i na spacerach, jak się dziecko widzi, to spokojnie przecież kocyk może być ceratka na materac nas nieraz uratowała, jak np kupa wyciekła wszystkimi możliwymi otworami nie chce myśleć, jakby materac po tym wyglądał ale to groszowe sprawy są na przewijak kladłam pieluszke tetrową albo flanelową.

Ilona, ślicnzy brzuszek ja mam niemal taki sam, a nikt tam nie mieszka
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 08:36   #3675
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Witam wszystkie

Dziś króciutko, bo zaraz jadę do szkoły a muszę jeszcze prysznic wziąć.
Czuję się o wiele lepiej, chyba antybiotyk zaczyna działać.
Co do fitness, kupuję na basen karnet a tam będę zaglądać okazyjnie.
i co do ślubu, dziękuję za opinie. Bo już się stresowałam że już się za to mam brać.

Madzia, u nas jeżdżą kurierzy w soboty ale tylko do południa, po południu już się nie fatygują.
a skoro nie masz zajęć na weekend, to zamów sobie jeszcze coś na allegro w ramach rozrywki

Onyks, widzisz domowe sposoby nawet na @ są najlepsze

Kasia, o smoczkach to ja czytałam, że póki się karmi piersią to nie dawać na długo smoczka, chyba że taki w odpowiednim kształcie najlepiej sutka, ale nie wiedziałam że są takie smoczki
Ja od razu kupię , niech ma, żeby potem nie było problemu, a przecież nie muszę mu go dawać od razu.

Zabcia, a gdzie Ty pracujesz? bo ja nie wiem.

Amani, no 7 lat to faktycznie długo i też słyszałam, że smoczek bardzo źle na zgryz wpływa.

Guci i Emigrze, życzę miłego dnia, nacieszcie się brzuszkami ile możecie

Reszcie też życzę spokojnego dnia sobotniego
Stary 2012-03-03, 08:40   #3676
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Natalka oj tak śliczne słonko, a ja leżę w łóżku chora

Ja mam śpiworek dla dziecka ale dopiero na 70cm. A wcześniej jeszcze rożek może być. Choc ja rodzę w maju więc będzie tak gorąco, że sie ugotuje. U nas na początku dziecko będzie spało w tym koszu mojższa (choć łóżeczko też kupujemy) a tam jest taka mała kołderka w zestawie. Taka bez wypełnienia , cieniutka więc tym będę ją przykrywała.

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

strong nic innego już chyba nie mogę zamówić, bo muszę czekać na męża. Zostały mi tylko niektóre rzeczy do szpitala dla mnie, łóżeczko, materac, pościel, kocyki, zasłonki, karuzelka itp.

a ty do szkoły dziś... o współczuję.

Stary 2012-03-03, 08:52   #3677
Malensstfo
Zakorzenienie

U nad 10 stopni na plusie i słoneczko świeci!!!

Ja się wczoraj nasmrowałam na noc i może dlatego przespałam spokojnie całą noc...ale jak teraz wstałam to nos zapchany i kaszle od nowa

Mąż pojechał na obronę, a ja się obijam narazie...a potem z mamą pojedziemy może do babci...
Stary 2012-03-03, 09:05   #3678
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Mi dziś rodzice mają podrzucić inhalator. To może mi coś pomoże na ten nos.

Stary 2012-03-03, 09:21   #3679
Malensstfo
Zakorzenienie

Chyba to taki jakiś wirus w powietrzu jest...bo dużo osób widzę, że choruje w ten sposób, nawet wczoraj dzwoniłam do koleżanki i też zaziębione z córką, ale tylko praktycznie nosy zatkane...

Ja w sumie oprócz nosa i od wczoraj kaszlu, to innych dolegliwości nie mam...ani gardła, ani gorączki...
Stary 2012-03-03, 09:27   #3680
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

No ja tak samo.

U nas w szkole masa dzieci choruje.

w ogóle to jestem w szoku, że już jest marzec

Stary 2012-03-03, 09:46   #3681
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Co do ślubu, mieliśmy zaplanowane na 2015, i wszyscy wiedzieli że szybciej go nie będzie, ale że jesteśmy w ciąży to jakoś zgodnie ze stereotypem że ciężarne panny idą do ołtarza, to nasilają się właśnie takie "ataki". A ja nie chcę, zaplanowaliśmy na 2015 i kropka. Pozatym teraz nie ma na to kasy, trzeba nowy dom przyszykować, dzidziusia obkupić i branie ślubu tak od już mi się nie podoba , bo przecież już za jakieś 3 miesiące najpóźniej musiałabym iść do ołtarza. No nie i koniec.

TŻ powiedział co do karnetu, że po co mi na basen skoro i tak większość siedzę w jacuzzi

a co do tego planowania tego slubu, to mam pytanie zwrotne, ale to chyba nie jest źle że już mamy to chociaż w głowach?
Mogłabym już iść ustalać terminy ale śmiesznie mi tak w 2012 iść załatwiać coś na 2015
Obyście Wy nie mieli problemów z chrztem, bo to różnie bywa.

A z tym, że ciężarne do ołtarza to masz racje i aż na złość chce się zrobić inaczej... a może warto w takim razie pomyśleć o ślubie wcześniej, ale nie w ciąży? ja bym chyba tak zrobiła np. w 2013 albo chociaż w 2014 no ale to ja, a decyzja należy do Was.

Cytat:
A mi się @ rozkręciła przed chwilą na dobre i mam pytanie, czy cykl na skarbie powinnam zakładać od dziś czy od jutra??

To usg może tak podziałało:hahaha :
a to jak się rozkręciła to chyba nie przez winę gina... bo było plamienie ale możliwe, że stymulacja szyjki przyspieszyła skurcze przecież przy porodzie położne też nieraz masują szyjkę, aby wywołać skurcze

--
A w ogóle to cześć! dzisiaj mam ambitne plany sprzątnąć pokój (bo jest sogora i gomora ) uporządkować notatki z poprzedniego półrocza, bo wszystko leży na stole + wynieść z poprzednich lat, bo wytargałam z kartonów i uporządkować notatki z pierwszego zjazdu w tym półroczu... + naszykować książki poszukać informacji do referatów... (już kilka książek na chybcika mąż mi wczoraj wypożyczył, ale nie wiem czy tam coś będzie...) Swoją droga poszukuje informacji na temat doskonalenia i doszkalania bezrobotnych w UP może któraś posłuży jakimiś informacjami, literaturą, referatem... bo to nie moja działka i na pałę szukam ciężko mi to idzie...

Do tego posprzątać pulpit, bo tu również mam mega bałagan, bo wszystko co potrzebne to ściągam na pulpit...
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 09:49   #3682
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ana to pracowity dzień przed Tobą.

Strong zgadzam się z Aną, ja bym ślub też wzięła wcześniej. To znaczy nie przed porodem, ale jakoś z pół roku po??

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2012-03-03 o 09:50
Stary 2012-03-03, 10:00   #3683
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
emigra dziś jest 3 lutego, czyli wg moich dziś powinnaś urodzić
chyba marca kochana

to czaruj czaruj, ino mocno, bo poki co u nas cichosza

Co do ubierania maluszka to zasada jest jedna - jedna warstwe wiecej niz dorosly. Wiadomo ze wszystko zalezy od pogody i trzeba po prostu poznac sie z dzieckiem i jego upodobaniami termalnymi sprawdzamy raczki i stopki i jak sa cieple to znaczy ze dziecko jest ok ubrane pozniej jak maluch jest ciut wiekszy i bardziej sie rusza to na karczku sie sprawdza.
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 10:02   #3684
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

emigra ten czas tak leci, że ja dalej na marcu zostałam

A jak sie czujesz kochana??

Ja chyba wstaję w końcu z łóżka. Czas sie ubrać .

Stary 2012-03-03, 10:05   #3685
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
emigra ten czas tak leci, że ja dalej na marcu zostałam

A jak sie czujesz kochana??

Ja chyba wstaję w końcu z łóżka. Czas sie ubrać .
Madzia, ale Cie rozkojarzenie ciazowe dorwalo

ja czuje sie ok, dziekuje mam tylko mocno nogi spuchniete, az bola, ale poza tym luzik a jak u Ciebie?
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 10:08   #3686
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia, ale Cie rozkojarzenie ciazowe dorwalo

ja czuje sie ok, dziekuje mam tylko mocno nogi spuchniete, az bola, ale poza tym luzik a jak u Ciebie?
o matko, to chyba choroba w moje myślenie tak wpływa. Dodam, ze na obu egz. z ang. czułam się tak samo, więc dobrych wyników sie nie spodziewam hehe

Ja gdyby nie przeziębienie, to czuję sie super.

Ale jeszcze troszkę i biorę zwolnienie od gina. Teraz idę do rodzinnego i na tydzień biorę zwolnienie na chorobę. Potem 2 tyg do pracy i wolne

Dziewczyny czy wy pierzecie ubranka razem z pieluszkami. I czy tetrowe i flanelowe (kolorowe) pieluszki pierzecie razem??

Stary 2012-03-03, 10:25   #3687
Malensstfo
Zakorzenienie

Dziewczyny, a może pokazałybyście brzuszki? Pliiiisss

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Mąż się obronił!!
Stary 2012-03-03, 10:28   #3688
xxKasiax
Wtajemniczenie

Cytat:
chyba marca kochana

to czaruj czaruj, ino mocno, bo poki co u nas cichosza

Co do ubierania maluszka to zasada jest jedna - jedna warstwe wiecej niz dorosly. Wiadomo ze wszystko zalezy od pogody i trzeba po prostu poznac sie z dzieckiem i jego upodobaniami termalnymi sprawdzamy raczki i stopki i jak sa cieple to znaczy ze dziecko jest ok ubrane pozniej jak maluch jest ciut wiekszy i bardziej sie rusza to na karczku sie sprawdza.
ja wlasnie czytalam, ze raczek sie nie sprawdza, bo raczki moga byc chlodne caly czas, tylko na karku i nozki.
Ja bede miala malenstwo letnie takze chyba sobie poradze z ubieraniem, bo bedzie cieplo a do jesieni to zdaze juz poznac maluszka i sie naucze, jak to sie mowi "praktyka czyni mistrza"

a no wlasnie dziewczyny pokazcie swoje brzuszki
ja tez moge wrzucic, bo wlasnie maz mi wczoraj zdjecie robil
Stary 2012-03-03, 10:29   #3689
Malensstfo
Zakorzenienie

Poka poka
Stary 2012-03-03, 10:33   #3690
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kasia wrzucaj

Ogarnęłam mieszkanie. Jeszcze mi kuchnia została, ale na razie mi się nie chce

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości