|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
To jak czekanie na powazna wizyte u dentysty. Bo wiem co mnie czeka a ja bym wolala z zaskoczenia do tego momentu dojsc a tak to czekanie mnie rozwala od srodka Cytat:
Ale ja bym zaryzykowala zmniejszajac codziennie dawke.![]() Cytat:
![]() A wiesz roznie moze byc na drodze prawda? ![]() Cytat:
klask i:
|
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
a my z małżem i futrami byliśmy na wieczornym spacerku nad Wisłą, super tak sobie pooddychać świeżym powietrzem przed spaniem... gdyby tylko tak nie wiałoale mi się teraz jeść chce
Agabi, Cytrynka gratulacje Aguśka od początku mam przeczucie na chłopaka, ale... zobaczymy co wyjdzie z moich zabobonów opcje imion wybrane na szczęście bezproblemowo Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2012-03-02 o 22:26 |
|
|
|
#2193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a angielskie ciasta uwielbiam, custard tez lubie, ale jak jest polane na ciasto. nie lubie ciast z masa, wiec angielskie tym bardziej sa dla mnie dobre, a tarty wszelkiego rodzaju to juz w ogole, no i lubie je tez ze prawie zawsze podawane sa na cieplo. ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- wlasnie doczytalam, CYTRYNKA GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to pewnie chlopczyk bedzie
|
|
#2195 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Agabi i Cytrynka ogromne gratulacje!!! Jolka fajne łóżeczko i pościel, gdzieś ją widziałam w jakimś sklepie
28.03.2012 Edytowane przez monika_krk Czas edycji: 2012-03-02 o 22:30 Powód: dopisanie |
|||
|
|
|
#2196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaaaaaaaaaa kolejna DZIDZIA
![]() CYTRYNKA GRATULACJE!! |
|
|
|
#2198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję ![]() a tak one są w sklepach dokładnie z tą pościelą |
|
|
|
|
#2199 | |
|
Rozeznanie
|
My dzisiaj mamy senny dzień. Ewa chyba odczuwa biomet i tylko je i śpi dzisiaj, nie dziwie się jej
sama też zrobiłam sobie popołudniową drzemkę. Dzisiaj przyszła zamówiona przeze mnie poduszka do karmienia-myślałam że obejdę się bez niej, ale po 2 tygodniach karmienia mojego słodkiego ciężaru-który będzie się zwiększał-mój kręgosłup wreszcie się zbuntował (mimo iż całą ciąże był grzeczny)-więc postanowiłam mu ulżyć i nie żałuje ![]() Teraz jestem na etapie wybierania leżaczka. Pisałyście o strzelających kupkach-u nas nie ma takich przygód i mam nadzieje że nie będzie ![]() Cytat:
Agabi i Cytrynka ogromne brawa i gratulacje!! ![]() Dobrej nocki i owocnych skurczy
|
|
|
|
|
#2200 |
|
Wtajemniczenie
|
ojej niech dla Asiki cos sie ruszy w koncu.
Balibinka mi sie yez wydaje ze to czkawka, czasami to odczuwam czasami nawet w pachwinie (??). a ja mam dziecko pod opieka, Tz wrocil z pracy z goraczka, i jest normalnie jak dziecko, ma szczescie ze ja dzis w dobrej formie, to on sie wygrzewa a ja mu przynosze co trzeba, powiedzialam mu ze szkoda ze on przy mnie tak nie biegal w weekend jak bylam chora. niech juz siedzi pod kocem, to ja wyjde z psem, bo przeciez nasz pies nie zrobi kupki w swoim ogrodzie, musi sie zalatwic na ''sluzbowym'' trawniku , ktorym i tak Tz sie zajmuje zreszta. wiec wezme batarejke i pojde w ta ciemnice.
|
|
|
|
#2201 |
|
Wtajemniczenie
|
YEEAAAH super wieści od cytrynki, w końcu się przestała męczyc
|
|
|
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytrynka, gratulacje
|
|
#2203 |
|
Zakorzenienie
|
Moja podobnie - odeszły jej wody, bez skurczy. Urodziła po 11 godzinach od odejścia wód, z pomocą oksytocyny.
|
|
|
|
#2204 |
|
Raczkowanie
|
Najlepsze życzenia dla urodzonych dzisiaj Maluszków i dla rodzinek oczywiście!! Niech rosną zdrowo a mamusie szybko dochodzą do siebie
Jolkaaa też się czaję na tą pościel, od początku mi się bardzo podoba i będzie nam pasować do pokoiku a jak po wypraniu?? zrobiła się miękka w miarę ?? bo w sklepie jak kiedyś patrzyłam to wydawała mi się trochę sztywna.My dopiero jutro jedziemy po łóżeczko i wyposażenie i inne gadżety dla maluszka bo oprócz ciuszków i paczki pampersów nic prawie nie mamy.dzisiaj tż mówił ze on od razu chce złożyć łóżeczko jak przywieziemy do domu ale się zastanawiam czy to nie za wcześnie, ze będzie się kurzyć bez sensu- mamy jeszcze 6 tygodni do terminu dużo wcześniej miałyście już uszykowane gniazdka dla maluszków ??
|
|
|
|
#2205 |
|
Zadomowienie
|
Cytrynka GRATULACJE !!!!
oj zaczyna się wysyp my bliśmy na zakupach małych dzisiaj ![]() kupiliśmy paczkę Huggisów newborn żeby miec do szpitala i na nocki husteczki nawilżane pampers sensitive 6 paczek za 31 zł ( chyba sie oplacało?) płatki kosmetyczne dla dzidzi takie większe i o polowie rzeczy zapomnieliśmy bo tż zapomnial mi powiedziec ze z moim ojcem się umówił i szwagrem i się uwijaliśmy do domu No i popełniłam grzech bo przy mojej cukrzycy wtryniłam dwa duże kawałki pizzy na kolację cukier po godzinie 125 więc nie najgorzej
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#2206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym, że ja ją mam z allegro tak jak i łóżeczko i całą resztę - porównywałam ceny w sklepie i zaoszczędziłam sporo za to samo ![]() U mnie łóżeczko stoi od tygodnia
|
|
|
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie malutka boksuje
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
Agabi i Cytrynka GRATULACJE!
Zdrowka dla was i dla maluszkow Czekamy na relacje i zdjecia dzidziolkow |
|
|
|
#2209 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i czy jest w miare solidne? Masz przy nim szuflade? bylabym baaardzo wdzieczna za odpowiedz i sorki ze tak wypytuje
|
|
|
|
|
#2210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesli chodzi o pościel, to wiekszosc z nich z poczatku jest sztywna, wraz z iloscia prań robi sie fajniejsza, podatniejsza szczegolnie jesli to 100%bawełna.
|
|
#2211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łóżeczko jest solidne nie żaden szit ja zamówiłam bez szuflady bo nie jest mi potrzebna, ale w każdej chwili mogę domówić sobie szuflade od sprzedającego i zamontować ![]() na allegro są również wersje od razu z szufladą . |
|
|
|
|
#2212 |
|
Raczkowanie
|
ja oglądałam tą pościel już na początku ciąży i z tego co wiem to na all jest taniej, jutro chcemy tylko jeszcze sprawdzić jedno duże centrum dziecięce- otwarte od wczoraj
może będą z tej okazji jakieś promocje, a jak nie to obejrzę to co chcemy w sklepie i zamówię na all później, a mogę wiedzieć u kogo na all zamawiałaś ??
|
|
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wozkolandia_pl http://moda.allegro.pl/listing/user.php?us_id=19395746 ogólnie zamówiłam u niego wszystko łóżeczko z materacem + pościel + becik + prześcieradło + kołdra i poduszka
Edytowane przez Jolkaaa Czas edycji: 2012-03-02 o 23:36 |
|
|
|
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
Fajna stronke znalazlam, nt hormonow towarzyszacych nam podczas ciazy, porodu i po porodzie
![]() http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/M...ny-porodu.html A jeszcze byla mowa o porodzie wywolywanym: http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/S...-indukcja.html I tu jest super opisany porod, fazy i co mozna odczuwac: http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/P...u-1-okres.html
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-03-02 o 23:53 |
|
|
|
#2215 | ||||
|
Gang Iren
|
Hej!
Ale dzis naskrobalyscie ![]() Za mna dzis przyjemny dzien,ale jestem strasznie zmeczona. Bylismy w Scarborough nad morzem. Nachodzilismy sie bardzo,najgorzej ze szlismy na sama gore,(miliony schodow!) do zamku,a okazalo sie ze zamek nieczynny ![]() Stracilismy majatek w salonach gier,tam jest tego mnostwo.Lunapark niestety tez nieczynny jeszcze(albo stety,bo bankructwo by nas czekalo) Jutro wrzuce zdjecia z naszej wycieczki. Cytat:
Jasne,ze wszystko sie liczy.Przytulanki sa dla dziecka bardzo wazne. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratulacje! Ale wysyp maluszkow dzis.Owocny dzien ![]() [QUOTE=ivonka7;32684467]My dzisiaj mamy senny dzień. Ewa chyba odczuwa biomet i tylko je i śpi dzisiaj, nie dziwie się jej sama też zrobiłam sobie popołudniową drzemkę. Dzisiaj przyszła zamówiona przeze mnie poduszka do karmienia-myślałam że obejdę się bez niej, ale po 2 tygodniach karmienia mojego słodkiego ciężaru-który będzie się zwiększał-mój kręgosłup wreszcie się zbuntował (mimo iż całą ciąże był grzeczny)-więc postanowiłam mu ulżyć i nie żałuje ![]() Teraz jestem na etapie wybierania leżaczka. Pisałyście o strzelających kupkach-u nas nie ma takich przygód i mam nadzieje że nie będzie ![]() /QUOTE] To Ewcia dala odpoczac dzisiaj. Fajnie,ze jestes zadowolona z poduszki.Ja przy pierwszym dziecku nie mialam,a teraz mam i mysle ze sie przyda. A nad jakim lezaczkiem sie zastanawiasz,masz juz jakies typy?
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
gosia super, ze za Wami udany dzien
Czekamy w takim razie na zdjecia
|
#2217 |
|
Zadomowienie
|
Agabi, Cytrynka gratulacje
![]() |
|
|
|
#2218 |
|
Zadomowienie
|
Witam w słoneczni sobotni poranek
![]() Moje dziecie sobie chyba kinderbal urządza w brzuchu z okazji skończonego 33tc tak szaleje że szok w dodatku jak mi się kichnęło małoco nie popuściłam mam taki ucisk na pęcherz i wrażenie że leciutko opuścił mi się brzuch( normalne to w tym tc? ) bo dużo lepiej pod schody mi sie wchodzi wczoraj zrobiłam porządek z moimi # na twarzy (brwi) i mamy hennę zrobioną i wydepilowane brewki jak na dole nie daję rady to niech przynajmniej twarz jak zwierzę futerkowe nie wygląda no i trzymam kciuki za wszystkie które mają zamiar się rozpakowac
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#2219 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje dla Cytrynki i jej dzidziusia !!!!
Tyle pisałyście przez kilka dni o tych truskawkach że pojechałam wczoraj do biedronki i zonk nie było u nas truskawek, a niezle się na nie napaliłam
|
#2220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wow, ale fajnie! GRATULUJE ![]() klask i:![]() W koncu, bo troszke sie nameczylas!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.

To jak czekanie na powazna wizyte u dentysty. 
Ale ja bym zaryzykowala zmniejszajac codziennie dawke.
klask i:
wiem,wredne to jest,ale może mi wybaczą
a fuj,jak sobie przypomnę smak tego to aż ciarek dostaję....

sama też zrobiłam sobie popołudniową drzemkę. Dzisiaj przyszła zamówiona przeze mnie poduszka do karmienia-myślałam że obejdę się bez niej, ale po 2 tygodniach karmienia mojego słodkiego ciężaru-który będzie się zwiększał-mój kręgosłup wreszcie się zbuntował (mimo iż całą ciąże był grzeczny)-więc postanowiłam mu ulżyć i nie żałuje 

i sorki ze tak wypytuje