|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
jakie tu pustki dzisiaj
![]() jacieee ![]() dziubek Jak dziś zdrówko?Scio, Ty jak się czujesz? wodaqua, dobre Dużo rzeczy nie zacytowało i teraz nie pamiętam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2672 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
Niestety ja też lubię szybko, gdy sama prowadzę. Zdecydowanie za szybko Chociaż odkąd jest Tymek to i tak trochę bardziej się kontroluję... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Tymuś dzisiaj dość marudnawy dzień miał. Spać mu się chciało cały czas, ale nie spał wcale. Dopiero wieczorem, jak byliśmy na sushi, przysnął na 15 minut.
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-03-03 o 21:11 |
||||
|
|
|
#2673 |
|
Zadomowienie
|
Zanetka - ja kłąde Igiego na naszym łozku daje butle jak zje to klade do łóżeczka wyglaszam nasze wieczorne pozegnanie caluje w polisia przykrywam kocykiem daje smoka chyba ze niechce i wychodze umyc butle wtedy zasypia
a co do dziennego jedzenia to obiadek i deserek daje w lezaczku a mleko tez na lozku ale ostatio to wyprawia takie cuda ze on na siedzaco bedzie mleko jadl i jak tu mu butle trzymac ![]() WŁASNIE WASZE DZECI TRZYMAJĄ SOBIE SAME BUTELKE ????
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-03-03 o 21:12 |
|
|
|
#2674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tego też nie zacytowało Ja też - wstyd się przyznać, mandaty już w swoim życiu zarobiłam. Ale to dawno było więc punkty się wymazały i mam czyste konto ![]() No i niestety, przyznaję bez bicia że za szybko zdarza mi się zdecydowanie za często ![]() jacieee za chrzciny!youyou, wzorowa żona ![]() Moi panowie już śpią, większy jutro będzie umierał, ale ja NIE będę wzorową żoną, rosołku mu nie zrobię, niech się męczy
|
|
|
#2675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy mnie i tak jesteś wyluzowana, bo ja nigdy jeszcze nawet na minutę nie zostawiłam Tymcia z nikim poza mężem. I nie ma zamiaru póki co ![]() Absolutnie nie chcę go izolować od ludzi, zależy mi żeby miał duży kontakt z różnymi osobami, żeby był odważny i towarzyski, ale nie czuję potrzeby, żeby go z kimś zostawiać a samej wychodzić.
|
|
#2676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() MOja wczoraj się tak odpychała krzyszała, nogami mocno ruszała, nie wiedziałam o co chodzi... odłożyłam do łóżeczka dokończyłam karmienie i zasnęła. Dzisiaj wzięłam ją na ręce i zaczęła marudzić,położyłam do łóżeczka nogami ruszała ale oczy miała zamknięte i jadła sobie mleczko zasnęła. I na śpiocha też jej daję butlę jeszcze żeby ciut dojadła ![]() Cytat:
ale moja dama nie che tego,woli leżeć rozwalona w łóżku i sobie pić ![]() Uwierz mi mam czasem tak samo, ale mówię sobie że nie mogę tak mocno reagować bo nigdy na spokojnie zakupów nie zrobię, nie załatwię nic w mieście i zamiast odpoczywać to będę myślała o Emi...dzisiaj np siostra poszła z damą na spacer miała wrócić ok17stej bo dama je tak mleko,było już po 17stej jej nie ma...napisałam sms gdzie są czy dama jadła itd...Bałam się że nie jadła i jak zje o 18stej to o 19stej po kąpieli nie będzie chciała jeść...ale siostra nakarmiła i było ok, tylko że Ja nic nie wiedziałam i siedziałam jak ze sra.czką, choć wiem że siostra nie pozwoli aby Emi była głodna i żeby jej się coś stało...Tak samo jak byłam u endo, który miał opóźnienie, bałam się że dama będzie marudna i teściowie sobie z nią nie poradzą, napisałam sms jak mają zrobić mleko w razie czego dla swojego spokoju, choć wiedziałam że teść i tak tego nie zrobi,bo boi się że coś pochrzani (teściowa akurat spała bo chora) ululał sobie damę i położył na kanapke a on niewygodnie siedział obok niej i obserwował dali radę Ja kiedy zaczynam w środku panikować od razu sobie mówię "krzywdy jej nie zrobią, za bardzo ją kochają"
|
||
|
|
|
#2677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo nie doczytałam.
|
|
#2678 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas też byli wczoraj do późna znajomi na monopoly i się posprzeczali w trakcie gry(o gre oczywiście ale kucharzysz kochanieniaka Cytat:
![]() Cytat:
bo przecież niedługo fotelik przenośny będzie musiał zniknąć a pozatym myślę o spacerówce na wakacje na które jedziesz prezecież Brumeczku ze mną ![]() ![]() 2) w telikowie mieszkania tansze wiec zapraszam was tutaj ![]() 3) aha to już wiem co to za krzyk ![]() 4) Tymek jest więc wiernym fanem znanych już"brumkowych piersi"Cytat:
![]() i od razu humor lepszy Cytat:
dorosłych rzeczy nie piore(chyba że bieliźniane) a Jasiowe rzeczy raczej tak wyjątkiem są kurteczki, szaliczki, grube bluzy Cytat:
![]() Cytat:
ale nie rozumiem czemu 2 tygodnie miałobybyć za krótkie ograniczanie węglowodanów na dłuższą metę może być szkodliwe i uciążlkiwe(np.osłabienie koncentracji,) Cytat:
fiu fiu, będzie dziś mąż chyba używany ![]() ![]() Cytat:
![]() w nagrodę spędzisz z nami zaskakująco dobry wieczór ![]() zmykam obejrzeć jakiś film z Tztem
|
|
#2679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leżała w swoim i było ok,resztę robię tak samo jak Ty do tego jeszcze czasem odmawiam modlitwę "Anie Boże..." i zasypia ładnie Obiadki dostaje w krzesełku do karmienia,w dzień butlę zje na rękach ![]() Moja miała taki etap że trzymała i chciała sama pić wodę, teraz kiedy pije MM ma to w nosie. |
|
|
|
|
#2680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. To może pół roku, pół tu? 3. No właśnie taki to krzyk Modlę się żeby szybko zaczął gaworzyć czy coś, żeby o tych dźwiękach zapomniał i zafascynował sie czymś innym.4.
|
|
#2681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2682 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ale po pracy pędze prosto do domu na zakupy nie jade sama tylko pakuje Jasia do wózka(fotelika jesli jade autem) i jedziemy razem ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- znajoma nie chciała sprzedać swojemu facetowi ulicy na której mu zależało i sie strasznie pokłócili a my w sumie nie wiedzieliśmy jak mamy się zachować z tztem Myślimy o Majorce ale na inne propozycje też jesteśmy otwarci
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-03-03 o 21:37 |
||
|
|
|
#2683 | |
|
Zakorzenienie
|
taka mała, kuzynka z mężem przyjechała +ich znajomy który nam miał internet poprzestawiać troszkę
No i panowie się zagadali ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#2684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Igus ma drewnianego aniolka nad łózeczkiem i zawsze mu mówię że go pilnuje i nad nim czuwa ![]() co do trzymaniabutli to z MM czasem rzyma ale jeszcze za ciezka dla niego troche. Za to ta do picia trzyma juz sam tzn to jest kubek niekapek ale przykrecilam do niego smoka od butli. Narazie chce zeby doszlifowal trzymanie ale na dniach zmienie juz na ustnik bo widze ze dobrze sobie radzi
|
|
|
|
|
#2685 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() też sobie to powtarzam, że chca dla niej jak najlepiej, że jak założą jej skarpetki na rajstopki to sie nic nie stanie, jak wrócę i tak je zdejmę, jak będa ja nosic na rękach to ich kręgosłup będzie bolał, ona i tak woli teraz buszować po podłodze. najbardziej obawiam się histerii zmęczeniowej Ali, kiedy zaczyna marudzic na spanie, teściowa wtedy włącza do akcji wszystkie możliwe zabawki, więc nie musze mówić jaka jest wtedy reakcja dziecka!! Cytat:
|
|||
|
|
|
#2686 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj zrobiłam na mniejszej, szerokość taka sama ale blaszka krótsza i wyszło piękne, wysokie- no cudo! Cytat:
![]() Radziu nie trzyma ale tylko dlatego, że my butelek nie używamy ![]() Cytat:
![]() Wielki post, pierwszy piątek. Najlepsze spontany Brat mój przyjechał, sąsiad wpadł i dali sobie chłopaki. Nie będę się w szczegóły zagłębiać bo może któraś kolację je właśnie... A kucharzyć uwielbiam, tylko jak mi coś nie wychodzi to po prostu wpadam w szał. I jak zwykle Tż się obrywa ![]() Dziewczyny gdzie kupię ekstrakt z wanilii i jak to wygląda? Radziu tak cudnie gaworzy. Spojrzy na mnie, uśmiecha się i takim słodkim, delikatnym głosikiem mówi: a giiiiiiiiii, a guuuuuuuuuu I dzisiaj pierwszy raz udało mu się "powiedzieć" ma i be Jecieee udanych chrzcin ![]() Zmykam! Kolorowych
|
|||
|
|
|
#2687 | |||
|
Raczkowanie
|
kinderbal udany
pytam mojego cherzesniaka przy wręczaniu prezentu o czym by marzyl żeby było w srodku mówi "lego policja" otwiera rozrywa papier a tam- lego policja! ze chciał lego to wiedzialam, ale jakie nie było zamowienia, to chlopak ciotke podbudował happy ![]() mój superman byl supermanem najmłodszy a rozweselony ganial szkarab za wszystkimi ![]() Cytat:
powiem, ze bylam wczoraj w ikei i byłam jakoś sceptycznie nastawiona do tych ich krzeselek (to jest dość podobne) no ale się super zaskoczyłam przekonałam! Jaś sobie siedzial w tym ikeiowym jak usiadliśmy na kawke tak mu się podobało i mi że był podsunięty do stołu no i rządził w całej restauracji no więc bardzo mi się spodobało a to podobne a ladniejsze przemysle zakup bo już z tym co wklejalam drewnianym sama nie wiem Cytat:
my mamy xlandera i uwielbaiam go ( z sentymentu nawet lożeczko trystyczne kupiliśmy teraz delti )mamy na zmiane mutsy no i dla mnie nie ma porownania, xlander przebija go wszelako od prowadzenia po użytkowość gondoli zużycie materiału... ale dzisiaj zajarani chcieliśmy wyprobować spacerówke i nie wiem czy coś zle załozyliśmy ale Jaś jakos dziwnie w niej siedział albo jest chyba do niej jeszcze za mały ledwo co mu oczy wystawały zza tego śpiworka jutro podejscie nr 2Cytat:
![]() Dziekuje za odpowiedzi co do prania no chcialam z czystego lenistwa ominąć ale chyba jednak upiore
|
|||
|
|
|
#2688 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nadrobilam was.mam humor do doopy, boli mnie krzysz, ze usiedziec nie moge. nie wiem co mi sie stalo. zaraz mykam spaac. Lili co do pierozkow, to ja tez robilam z feta, bo sa bardziej wyraziste. Marinko nosze ten olejek w torebce, nie mam kiedy wyslac. Brumek pytanie do ciebie jako do milosniczki sushi, co bys polecila na poczatek. chce ego sprobowac ale wybor jest ogromny i nie wiem na co sie zdecydowac. I pytanie do mam starszych dzieciaczkow, kiedy zaczelyscie ubierac maluchom pizamke zamiast pajacykow??
|
|
|
#2689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja uwielbiam pajace mam pizamki 2-3 sztuki ale jakos wole pajace w pizamce tu wyjdzie mu gora przy jego nocnych wygibasach czesto ma plecy na wierzchu wiec woel pajaca bo moge spac spokojnie nawet jak sie rozkopie ![]() pozatym moje dziecie nienawidzi skarpetek w dzien jeszcze przeboleje ale w nocy dotad nogami przebieraz az zdejmnie obie sa wygodniejsze dla mnei i jak widze dla Igiego nosi juz rozmiar 74-80 i w sumie mam coraz to mniejszy wybor ale wiem ze jeszcze dlugo bede go na noc w pajace ubierac bo zrobilam zapas do rozmiaru 92-98 JA poprostu kocham pajacyki
|
|
|
|
|
#2690 |
|
Zakorzenienie
|
Teliku, Aniu ja czuje sie troche lepiej. Znalazłam antybiotyk i wzięłąm wczoraj i dziś i troche przeszło.
Agata jadłą ostatnio pomidorówke na wywarze (wybieram chude mięsko). Agata spadła mi dziś z wersalki. Usnęła, mąż ją tam zostawił, zabezpieczył kołdrą a ona i tak zleciala. Ide spać. Dobanoc |
|
|
|
#2691 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę żenujące Też nigdy nie wiem gdzie głowę schować, jak się jakaś para przy mnie zaczyna kłócić ![]() 2. Mnie ciągnie na Cypr. Nigdy tam nie byłam, a lubię "zaliczać" nowe miejsca. Z tym że marzy mi się Cyor północny, ten mniej popularny (a w zasadzie w ogóle nie popularny ).Teliczku, zauważyłaś, że zawsze sobie odpowiadamy w milionie punktów? ![]() Cytat:
Cytat:
Chyba każda matka niepokoi się choć troszkę o dziecko, nawet jak już jest prawie dorosłe...Ja kupuję zawsze w Kuchniach Świata, może gdzieś koło Ciebie też są... To taka mała buteleczka z ciemnym, gęstym płynem ![]() Np taki: http://www.tortownia.pl/sklep,772,16...waniliowy.html Cytat:
![]() Cytat:
Ja najbardziej lubię łososia i wszystko co z nim związane. Oczywiście surowego, bo wędzonej ryby w sushi nie uznaję ![]() Absolutną pychotką są philadelphia maki z łososiem, czyli maki z tą właśnie rybką, serkiem śmietankowym, awokado lub ogórkiem i sałatą. Jesli się boisz surowej ryby (choć nie ma czego, bo to pychotka nad pychotkami, smakuje jak słodziutki cukierek, serio ![]() Mój zestaw dla początkujących byłby taki: - philadelphia z łososiem - philadelphia z pieczonym łososiem - hosomaki z ogórkiem (lub tuńczykiem, o ile nie masz jeszcze dość ryb). Jeśli lubisz krewetki, to może być maki z krewetką. Ja nie znoszę ![]() - ewentualnie jakieś nigiri, ale tam są duże kawałki ryb i na pierwszy raz, może "nie wejść" ![]() - i do popicia koniecznie zielona jaśminowa herbatka ![]() A w ogóle o sushi to ja bym mogła gadać i gadać ![]() Smacznego! Aż mi ślinka pociekła
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-03-03 o 22:27 |
|||||
|
|
|
#2692 |
|
Wtajemniczenie
|
Telik, Carmela dziekuje za odpowiedzi.
Myslalam ze jeśli wydłuże fazę pierwsza to Beda lepsze efekty No ale nie bede przesadzać
|
|
|
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdziwiony że taka dobra jestem i pytał się przed wyjściem co kombinuję i ile go to będzie kosztowałoJuz sobie coś niedługo wymyślę i odbiorę jego podziękowanie
|
|
#2694 | ||
|
Zakorzenienie
|
no a ja się zastanawiam bo z ich córki to niezła agentka
![]() dziekuję że pytasz a wiesz,że jakoś minęło, chyba się zakamuflowało i uderzy za jakis czas ze zdwojoną siłą -ostatnio tak mam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
w każdym markiecie , w wielu sklepach spożywczych-mała buteleczka zapomniałabym |
||
|
|
|
#2695 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wygląda jakbyśmy ją opatulili na syberyjskie mrozy ![]() Cytat:
![]() aaa teraz zajarzyłam że to chodzi o starsze dzieci.. to mój Filip w takich piżamkach śpi od tej jesieni czyli powiedzmy od 18mca.On jest lutowy i jak miał rok to była zima i w pajacyku było najwygodniej, potem w lato spał w samym bodziaku i dopiero jak zrobiło się chłodniej to śpi teraz w piżamce (spodenki + bluzeczka). Zresztą z tego co kojarze to piżamki zaczynają się od rozmiaru 86, a on jest jakoś o 1,5roku Cytat:
nigiri mi jakoś nie smakuja, ja uwielbiam smak glonów
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-03-03 o 22:57 |
|||
|
|
|
#2696 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie moge sie przekonac jakoś do gołych stopek u takiego maluszka ale w sumie my tak spimy, może za jakiś miesiąc w kwietniu to juz moze bardziej z takimi gołymi stopkami w pizamce ok? bo już coraz mniejszy wybor pajacow wiekszych rozmiarow w kazdym sklepie pelno zwyklych piżamek, kuszą wyglądem ale czy są dobre jak to jest u was?a wypowiem się jeszcze a co do sushi ![]() zaczęłabym od jakiś "maki" są najmniejsze i najlepiej wchodzą na raz albo california maki podobnie potem futomaki najciężej się chyba zabrac za nigiri, duzo surowej ryby i dość duże na gardło hehe ale z sushi to tak chyba jest ze jak zasmakuje to już w każdej formie ja na przykład lubię dużo imbiru i wasabi (chrzanu) a niektorzy znajomi jedza bez tego eh zainspirowałaś mnie mam takiego smaka nie jadlam od ciąży ale mąż mi obiecał zabrać na urodziny kiedyś często robiliśmy w domu uwielbiam takie rolowanie ze znajomymi wczuwanie się wlasnie w każdy smak eh musimy do tego powrócic
|
|
|
|
|
#2697 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to 2 faza to dla mnie kapa, zero efektów i się człowiek zniechęcił ... Cytat:
![]() a że spi w śpiworku to się nie martwię jak mu koszulka "wyjdzie" ze spodenek Cytat:
bidulka , wystraszyła się pewnie ??---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chce zjesc, nie robic. najpierw musze sprobowac, czy mi posmakuje. Tez lubie lososia, wiec moze cos z tym wezme.
|
|
|
#2699 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziubku a jakie są Twoje efekty i stosujesz dalej czy nie ?
|
|
|
|
#2700 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, patrzcie, jaki genialny wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post32688227
Momentami ryczę ze smiechu
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.

)

i punkty oczywiscie. wstyd. Spod swiatel tak ruszalam. Ale to juz dawno było. Teraz sie pilnuje.

za chrzciny!

Nic tylko zdjęcie i do gazety 

Modlę się żeby szybko zaczął gaworzyć czy coś, żeby o tych dźwiękach zapomniał i zafascynował sie czymś innym.
zębole