Walka o zdrowe i piękne włosy część IX - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-03, 20:37   #2071
Fubizka
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX

No cóż, ja od spania w mokrych miałam strasznie połamane i poszarpane włosy, do tej pory mi odrastają.

Cytat:
Napisane przez orange blossom Pokaż wiadomość
Właśnie jedną z motywacji którą miałam do zapuszczenia włosów to wybranie się na Woodstock i na Jarocin Oj tam, raz się żyje i młodym też się jest tylko raz
Moje włosy na woodstocku były nie raz kąpane w tym błocisku pod sceną, po 3 dniach po powrocie dopiero wypłukałam z nich ten cały syf
Na Jarocinie też przeżyły koszmar.
Ale ja tego nie żałuję!!! Wspomnienia piękne, na całe życie a włosy odrosły Teraz już jestem trochę starsza i sobie związuję na koncerty, ale wciąż uważam, że dobra zabawa jest ważniejsza, niż włosy (zabijecie mnie ).
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 20:38   #2072
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nolley Pokaż wiadomość
Dziewczyny poradźcie mi co mam zrobić
Obecnie mam jasno-brązowe włosy, po wypłukanej hennie...bardzo chciałabym mieć blond, ale wiem z jakimi konsekwencjami wiąże się farbowanie na blond Poza tym wiem, że farbowanie włosów po hennie może doprowadzić do tego, że bedą miały dziwny kolor... Obecnie mam strasznie sprawy brąz i dwie opcje - zafarbować henną khadi ciemny brąz i zapomnieć o blondzie, albo zaryzykować i zrobić blond kosztem pogorszenia kondycji. A blond chcę mieć dlatego, że mam b.jasną cerę i w brązie wyglądam trochę jak śmierć jak uważacie?
A czym dokładnie farbowałaś? Jeśli to była mieszanka z indygo, a ty widzisz, że jeszcze nie zeszła, to po rozjaśnianiu będziesz miała niebeskie włosy. Po rozjaśnianiu włosów potraktowanych tylko henną będzie jaskrawa marchewa. Dekoloryzacja nie pomoże.
Dzieje się tak dlatego, że barwnik jest na stałe związany z keratyną. Właściwie staje się częścią białka tworzącego włosy zmieniając jego skład chemiczny. Rozjaśniacz może wypłukać pigment naturalny 'osobniczy' i do pewnego stopnia ten z farb chemicznych. Dekoloryzator podobno wypłukuje tylko chemiczny nie ruszając naturalnego.
Spróbuj potraktować pasemko włosów czymś rozjaśniającym i zobacz ile naprawdę zostało z henny. Może to wcale nie jest tego na tyle dużo, żeby zaburzyć proces rozjaśniania.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 20:42   #2073
Fubizka
Zakorzenienie

weegirl - to może tej mojej koleżance akurat ten kolor pasuje. Ona ma właśnie bladą cerę ze skłonnością do zaczerwienień i najgorzej wyglądała, jak miała czerwoną rudość, każdy drobny wyprysk był widoczny z sąsiedniego powiatu Dobrze wygląda w chłodnym brązie i w takim blondzie:

Stary 2012-03-03, 21:04   #2074
Nolley
Wtajemniczenie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;32699176]A czym dokładnie farbowałaś? Jeśli to była mieszanka z indygo, a ty widzisz, że jeszcze nie zeszła, to po rozjaśnianiu będziesz miała niebeskie włosy. Po rozjaśnianiu włosów potraktowanych tylko henną będzie jaskrawa marchewa. Dekoloryzacja nie pomoże.
Dzieje się tak dlatego, że barwnik jest na stałe związany z keratyną. Właściwie staje się częścią białka tworzącego włosy zmieniając jego skład chemiczny. Rozjaśniacz może wypłukać pigment naturalny 'osobniczy' i do pewnego stopnia ten z farb chemicznych. Dekoloryzator podobno wypłukuje tylko chemiczny nie ruszając naturalnego.
Spróbuj potraktować pasemko włosów czymś rozjaśniającym i zobacz ile naprawdę zostało z henny. Może to wcale nie jest tego na tyle dużo, żeby zaburzyć proces rozjaśniania.[/QUOTE]

Farbowałam Khadi, ciemny brąz, czyli henna + indygo. Hm, a myślisz, że jak użyję farby + oxydant 6% to efekt może wyjść nieciekawy?

MOJA PIELĘGNACJA

WYMIANKA
Nolley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 21:05   #2075
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję bardzo za rady Zrobię zdjęcia włosów i poszukam na odpowiednim wątku jakichś wskazówek. Bo mówią, że na naturalną hennę można nakładać rozjaśniacz. Tylko nie wiem, czy jest taka konieczność. Teraz włosy mam odrobinę ciemniejsze od naturalnych (ciemny blond), a jak jeszcze byłam blond, to żeby uzyskać wymarzony miodowy blond, fryzjerka nakładała mi jedynie farbę, nie trzeba było rozjaśniać, więc jestem dobrej myśli. A hennowałam tylko raz, z czego zdecydowana większość się sprała...
Mnie się wydaje, że rozjaśniacz w ogóle nie będzie potrzebny, wystarczy farba rozjaśniająca Ale zapytaj kogoś, kto się na tym zna
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 21:10   #2076
Ofca w Wielkim Miescie
Rozeznanie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;32696104]A ja uważam, że jest odwrotnie. Właściwie to nie wiem skąd się bierze taki pogląd, że gdy włosy równocześnie wysychają i leżą na poduszce miałoby jakoś negatywnie na nie wpływać

Żadne włosy nie są zbyt cienkie do zapuszczania. Mogą być jedynie zbyt rzadkie, a twoje takie nie są. A na zakola może pomóc olej rycynowy i wcierki.[/QUOTE]
Muszę spróbować z tymi wcierkami

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Dzisiaj chyba tez powtórzę peeling, robiłam jakiś tydzień temu jak zaczął mi się pierwszy raz w życiu pojawiać suchy łupież przez wysuszenie skalpu

Masz bardzo ładne włoski Ja bym zapuszczała
Na te zakola proponuję jakąś wcierkę, jak nie możesz dostać Jantara, to spróbuj Joannę Rzępę, wodę brzozową itp.
Co do olejowania, to nie zniechęcaj się, jedne widzą efekty od razu, inne po miesiącu
No i to fakt, dołączyłabym jeszcze jakąś maskę nawilżającą

I od razu ja mam do Ciebie pytanie, jak się spisuję ten balsam BD fur Mama jako szampon? Ostatnio o tym pisałyśmy tu na wątku, ale jeszcze żadna nie spróbowała

Wiesz co, ja bym na pewno nie użyła rozjaśniacza
Może Ci weegirl pomoże, bo ona farbuje włoski na blond farbą, a ma piękne włoski
Dziękuję Więc chyba zacznę je zapuszczać
A Babydream nalewam do kubka, dolewam trochę wody (nie za dużo żeby nie było zbyt rozcieńczone), mieszam palcami żeby zrobiła się piana i polewam sobie głowę Włosy są czyste (na zdjęciu mam włosy umyte właśnie BD wieczorem poprzedniego dnia). Myję włosy codziennie i BD u mnie dzień przetrwa, więcej już nie (chociaż jak używałam innych szamponów, z SLES to też myłam codziennie więc może u Ciebie dłużej utrzyma się efekt świeżości).

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
a ja moge kupic spirulię w taletkach i rozdrabniać to i dodawac do masek?
Cytat:
Napisane przez Magdalene29 Pokaż wiadomość
Oj to zazdroszczę, bardzo bardzo
Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Ja mam właśnie dość gęste włosy, tylko tego nie widać, bo połowa jest krótsza i na końcówkach mam/miałam tylko takie mysie ogonki. Teraz już właściwie cieniowanie zeszło, ale wciąż mam trochę krótszych włosów z wierzchu no i od diabła baby hair. Więc mobilizuję się, bo jest nadzieja

Tzn ja miałam na myśli oczywiście alcohol denat. Unikam, jak ognia.
[/COLOR]

A jaki masz naturalny kolor? Wg mnie kobiety o bardzo jasnej cerze wcale nie wyglądają dobrze w blondzie. Moja przyjaciółka ma białą cerę, to jak ma jasne blond włosy, wygląda, jakby jej nie było Najlepiej do takiej karnacji pasuje chyba miodowy blond, do niego nie potrzeba rozjaśniaczy, wystarczy farba. Poza tym wiele zależy też od odcienia danego koloru. W jednym brązie możesz wyglądać super, w innym właśnie jak śmierć Ale ja się na blondach nie znam, popytaj weegirl i gdzieś jest też wątek o farbowaniu na blond.
Jeżeli chodzi o rozjaśniacz, to mi by było szkoda włosków

Ja nigdy nie śpię z mokrymi Nie suszę też od "mokrości", tylko pozwalam im trochę obeschnąć i potem jakieś 2-3 min dosuszam suszarką. Większość dziewczyn robi odwrotnie, czyli podsusza i dalej schną same, ale mi się wtedy fryzura robi jakaś brzydka

Ja bym zapuszczała, wygląda na to, że nie są połamane, są też chyba zdrowe na końcach, więc nie ma przeciwwskazań W razie czego obciąć zawsze zdążysz

A propos koncertów W latach mojej młodości Nie obyło się przynajmniej bez jednego koncertu na tydzień, ja oczywiście w pierwszym rzędzie i szalałam. I oczywiście z rozpuszczonymi włosami, bo przeca po to są one! Jak teraz sobie pomyślę ile mi włosów powyrywali na tych koncertach, jak one się niszczyły... Tragedia Teraz na koncerty związuję, jak zamierzam szaleć pod sceną
Są trochę połamane i porozdwajane niestety... Ale nie jest z tym tragicznie Też tak myślę, jak będę źle wyglądać - najwyżej je obetnę

Dzięki za odpowiedzi
Ofca w Wielkim Miescie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 21:16   #2077
Konto usunięte

Cytat:
Farbowałam Khadi, ciemny brąz, czyli henna + indygo. Hm, a myślisz, że jak użyję farby + oxydant 6% to efekt może wyjść nieciekawy?
Niekoniecznie. Ciemny brąz wielu dziewczynom bardzo się spłukuje, ale to nie jest reguła - ja robiłam nim kilka pasemek i u mnie jest nieśmiertelny. Dlatego proponuję na początek rozjaśnić jakieś pasemko w niewidocznym miejscu. Ten ciemny brąz to bardziej indygo niż henna, więc granatowego barwnika ma bardzo dużo, ale jeśli bardzo ci się zmył, to może nie masz czego się bać.
Był kiedyś na wiżażu przypadek rozjaśniania włosów potraktowanych brązem Khadi (nie pamiętam jakim, może nawet ciemnym) i dziewczyna była wręcz oburzona faktem, że jej włosy zrobiły się turkusowe Chyba nawet poczuła się oszukana przez wątek hennowy.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 21:59   #2078
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę powiedzieć, że dopiero teraz widzę, że ta płukanka kawowa dość mocno wygładziła włosy, wcześniej nie było tego tak widać Podoba mi się, będę stosować częściej.

Wydaje mi się, że peeling to dla skalpu bardzo fajna rzecz, tyle substancji nakładamy na skórę, że czasem przyda jej się oczyszczenie.

Zaktualizowałam swoje włosy w albumie. Końcówki wciąż mi się mocno sklejają
Masz piękne włoski Śliczny kolor, grube i błyszczące

No i Twoje strąki przy moich, to pikuś

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Izus, dziękuję
Ależ proszę Zresztą powinnaś sobie dziękować, bo to dzięki Tobie włoski są takie śliczne

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Ofca w Wielkim Miescie Pokaż wiadomość
Muszę spróbować z tymi wcierkami

Dziękuję Więc chyba zacznę je zapuszczać
A Babydream nalewam do kubka, dolewam trochę wody (nie za dużo żeby nie było zbyt rozcieńczone), mieszam palcami żeby zrobiła się piana i polewam sobie głowę Włosy są czyste (na zdjęciu mam włosy umyte właśnie BD wieczorem poprzedniego dnia). Myję włosy codziennie i BD u mnie dzień przetrwa, więcej już nie (chociaż jak używałam innych szamponów, z SLES to też myłam codziennie więc może u Ciebie dłużej utrzyma się efekt świeżości).

Są trochę połamane i porozdwajane niestety... Ale nie jest z tym tragicznie Też tak myślę, jak będę źle wyglądać - najwyżej je obetnę

Dzięki za odpowiedzi
O dziękuję za odpowiedź odnośnie BD
Muszę w końcu spróbować w jakiś dzień, bo kupiłam go do mycia ciałka, ale na włoskach też będzie trzeba wypróbować

Z wcierkami próbuj, ja miałam po nich wysyp nowych włosków (używałam wody brzozowej, a później Joanny Rzepa-kuracja wzmacniająca).

Co do końcówek, to skoro są trochę połamane i porozdwajane, to ja bym podcięła minimalnie. Jak nie jest źle, to poczekaj do wiosny
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 22:02   #2079
karmazynka99
Zakorzenienie

ogłaszam ze wax kamille sie sprawdził włosy taaakie sypkie

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 22:26   #2080
weegirl
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;32699912]Niekoniecznie. Ciemny brąz wielu dziewczynom bardzo się spłukuje, ale to nie jest reguła - ja robiłam nim kilka pasemek i u mnie jest nieśmiertelny. Dlatego proponuję na początek rozjaśnić jakieś pasemko w niewidocznym miejscu. Ten ciemny brąz to bardziej indygo niż henna, więc granatowego barwnika ma bardzo dużo, ale jeśli bardzo ci się zmył, to może nie masz czego się bać.
Był kiedyś na wiżażu przypadek rozjaśniania włosów potraktowanych brązem Khadi (nie pamiętam jakim, może nawet ciemnym) i dziewczyna była wręcz oburzona faktem, że jej włosy zrobiły się turkusowe Chyba nawet poczuła się oszukana przez wątek hennowy.[/QUOTE]

Aaa, no jak to z indygo jest, to ja bym jednak nie farbowała Najpierw bym wypróbowała ściągacz koloru
Stary 2012-03-03, 22:30   #2081
Ula_87
Wtajemniczenie

Cytat:

Co do tej odżywki, to faktycznie ładny skład Cena pewnie przeraża, pewnie coś około 80/90 zł? Czyżby to było coś z Aubrey Organics

John Masters Organics
Ta kosztuje ok 110zł/118ml.

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Też zaczęłam stosować przeczesywanie włosów olejem i sprawdza się to w 100%. Zużywam 3x mniej oleju, a włosy są tak samo natłuszczone, ale nie ociekające. Super metoda, polecam! I dzięki Narek za umieszczenie info
Zgadzam się, super sprawa.

Narek -
Ula_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 22:30   #2082
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Aaa, no jak to z indygo jest, to ja bym jednak nie farbowała Najpierw bym wypróbowała ściągacz koloru
No właśnie sęk w tym, że to może nie pomóc. Nie jestem pewna na jakiej zasadzie indygo łączy się z włosami, ale wnioskuję, że na tej samej, co henna. Wtedy można to już tylko obciąć.
Stary 2012-03-03, 22:32   #2083
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:
Masz piękne włoski Śliczny kolor, grube i błyszczące

No i Twoje strąki przy moich, to pikuś
Dziękuję Oj wcale nie tak grube czy błyszczące, aparat jednak trochę przekłamuje Właśnie narzekałam, że mam dziś wyjątkowo okropne strąki, zdaje się po tej płukance, ona jakby skleja, czyżbym niedokładnie ją zmyła? Ale wygładzone są bardzo.

Magdalene29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 22:42   #2084
Ula_87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martusia205 Pokaż wiadomość
yyy dzień dobry
chciałabym pokazać fotki swoich włosów i zapytać jak oceniacie ich stan,i czy jest sens je zapuszczać?

teraz coś o mojej pielęgnacji..ogólnie od małego mam loki w latach 2007,2010 prostowałam je co drugi dzień ale po skończeniu szkoły coraz mniej aż w końcu całkowicie przestałam od tego czasu używam odzywki,głównie bez silikonów,maski nawilażające..jem tabletki na wypadanie..jednak nie jestem zadowolona z efektów oceńcie same czy jest sens zapuszczać..

na zdjęciu są wyjątkowo proste gdyż raz na miesiąc zdarza mi się to zrobić.
Martusia - Kiepsko widać
Ale z tego co udało mi się zobaczyć wnioskuję, że nie są w złym stanie. Błyszczą, wyglądają na całkiem zdrowe.
Rozumiem,że to efekt po prostownicy?
Jeśli tak,to może wklej nam zdjęcie "bez obróbek"?
No i jeśli masz loki to może warto zainteresować się ich podkreśleniem? Na forum dla kręconowłosych jest dużo przydatnych informacji, oraz metoda CG (Curly Girl) dla kręconowłosych i falowanych
Myślę,że jeśli końcówki nie są jakoś totalnie spalone i wyniszczone to warto zapuszczać.

Co do pielęgnacji - polecam zainteresować się olejowaniem
i wcierkami

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Ofca w Wielkim Miescie Pokaż wiadomość
Witam, chciałabym się przyłączyć do grona osób walczących o zdrowe i piękne włosy Poniżej moje zdjęcie (wybaczcie tło - to moje studenckie mieszkanie) na samym początku, po 1 olejowaniu (chociaż ja nie zauważyłam, żeby po olejku moje włosy były ładniejsze, miększe w dotyku itp... Może coś źle robię albo złego olejku używam?). Wydaje mi się, że w rzeczywistości prezentują się gorzej niż na zdjęciu.
Poza tym chcę je zapuścić do długości do talii, ale zastanawiam się, czy to ma sens - jestem szczupła, mam wąską twarz, do tego moje włosy są raczej cienkie i rzadkie...

Używam: balsamu do kąpieli Babydream fur Mama jako szamponu, odżywki d/s Alterra granat i aloes, odżywki b/s Joanna Naturia mak i bawełna do włosów farbowanych i olejku Alterra migdał i papaja.

Włosy myję codziennie (nie suszę, śpię z mokrymi - nie chce mi się suszyć a same nie zdążają mi wyschnąć przed spaniem), olejku używam raz na tydzień. Dziś chcę sobie zrobić maskę z siemienia lnianego, czytałam że to dobrze działa na włosy

Co myślicie na temat moich włosów, sensu zapuszczania takich cienkich i rzadkich włosów i rzeczy, które używam do pielęgnacji?
Ofca - Witaj
Na zdjęciu włosy wyglądają bardzo ładnie - są gładkie, zdyscyplinowane,a końcówki nie wyglądają na suche czy rozdwojone.
Co do olejowania - nie oczekuj efektu po pierwszym użyciu. Na to trzeba zaczekać. Ale warto
Chociaż są oleje (w moim przypadku - Amla Gold) po których efekt jest widoczny już po pierwszym użyciu - włosy są bardzo błyszczące i gładkie. Ale możliwe,że to zasługa silikonu i parafiny.
Ja uważam,że jest sens zapuszczać
Tylko stanowczo odradzam spanie z mokrymi włosami
Stary 2012-03-03, 22:50   #2085
green elf
Raczkowanie

jestem po całej nocy z lnianym i nawet ok się sprawdził, nie ma jakegoś efektu wow, ale może być
użyłam też odżywki garniera z drożdżami piwnymi i owocem granatu - efekt nawet niezły, nawilżone i łatwe w rozczesywaniu (ale ja zawsze takie mam) ale nie było jakiegoś super push-upa, może troszeczkę.
ale ogólnie do awokado się nie umywa
a później się zobaczy

jest: 60cm
green elf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 23:04   #2086
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ula_87 Pokaż wiadomość
Zgadzam się, super sprawa.

Narek -

Łączę się z Izus w sprawie suchego skalpu, chyba szampon Alterry tak mnie załatwił, bo co innego?

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 23:09   #2087
weegirl
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;32701377]No właśnie sęk w tym, że to może nie pomóc. Nie jestem pewna na jakiej zasadzie indygo łączy się z włosami, ale wnioskuję, że na tej samej, co henna. Wtedy można to już tylko obciąć.[/QUOTE]

No może, może, ściągacz w wielu sytuacjach może nie pomóc, ale raczej nie zaszkodzi No ale faktycznie, po indygo to różne mogą wyjść efekty kolorystyczne po farbie blond... ufff, dobrze, że ja przyciemniałam włosy farbami
Stary 2012-03-03, 23:12   #2088
Ula_87
Wtajemniczenie

Nie straszcie
Ja chcę dać szamponowi Alterry jeszcze jedną szansę. Wzięłam ten z Papają, bo alkohol jest najdalej w składzie.
Narek, a jakiego szamponu Ty używałaś?
Stary 2012-03-03, 23:43   #2089
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Nie straszcie
Ja chcę dać szamponowi Alterry jeszcze jedną szansę. Wzięłam ten z Papają, bo alkohol jest najdalej w składzie.
Narek, a jakiego szamponu Ty używałaś?
Ja mam z morela i pszenicą i uwielbiam go wcześniej miałam z migdałem i jojobą ale mi nie podchodził

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 23:56   #2090
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
John Masters Organics
Ta kosztuje ok 110zł/118ml.
Dlaczego te wszystkie naturalne cudeńka muszą być takie drogie

Cytat:
Dziękuję Oj wcale nie tak grube czy błyszczące, aparat jednak trochę przekłamuje Właśnie narzekałam, że mam dziś wyjątkowo okropne strąki, zdaje się po tej płukance, ona jakby skleja, czyżbym niedokładnie ją zmyła? Ale wygładzone są bardzo.
Nic tam nie przekłamuję, piękne włoski
Może faktycznie troszkę się nie domyły To był pierwszy raz, spróbujesz drugi i wtedy ocenisz
No i chciałabym, żeby te moje strąki były takie jak Twoje Moje to jest tragedia w porównaniu do Twoich, chociaż i tak jest lepiej, jedynie od tego co wysuszyłam skalp jest teraz gorzej

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Łączę się z Izus w sprawie suchego skalpu, chyba szampon Alterry tak mnie załatwił, bo co innego?
Ja wysuszyłam przez to, że przez kilka dni myłam Barwą włosy i do tego wcierki na alkoholu, moja własna głupota

A jesteś pewna, że to Alterra? Ja właśnie robię drugie podejście do niej
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-04, 00:07   #2091
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:
Nic tam nie przekłamuję, piękne włoski
Może faktycznie troszkę się nie domyły To był pierwszy raz, spróbujesz drugi i wtedy ocenisz
No i chciałabym, żeby te moje strąki były takie jak Twoje Moje to jest tragedia w porównaniu do Twoich, chociaż i tak jest lepiej, jedynie od tego co wysuszyłam skalp jest teraz gorzej
Oj, Izuś, mówię Ci, bo widzę na żywo Twoje są super lekkie i puszyste i przede wszystkim pięknie błyszczą a moje smętnie okapują i to w mig. Muszę je wciąż przeczesywać szczotką, żeby jakoś wyglądały
Każda narzeka

Magdalene29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 00:24   #2092
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, Izuś, mówię Ci, bo widzę na żywo Twoje są super lekkie i puszyste i przede wszystkim pięknie błyszczą a moje smętnie okapują i to w mig. Muszę je wciąż przeczesywać szczotką, żeby jakoś wyglądały
Każda narzeka
Dziękuję
Kobiecie zawsze jest mało Nam się po prostu nie dogodzi
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-04, 04:42   #2093
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Poza tym wiem, że farbowanie włosów po hennie może doprowadzić do tego, że bedą miały dziwny kolor...
Na indygo nie znam się . Znam natomiast hennę . Nie radziłabym blondzić hennowanych włosów . Może wyjść przestraszliwa niespodzianka ! Mnie hennę z włosów zlikwidowało jedynie obcięcie tych hennowanych . Nie wierzysz, posłuchaj Lisbeth i spróbuj na niewidocznym pasemku .

Cytat:
to może tej mojej koleżance akurat ten kolor pasuje.
Że pozwolę sobie krzyknąć : DAWAJ MI TU ZARAZ JAKI TO KOLOR I JAKA FARBA ! Właśnie taki chcę mieć .
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 05:38   #2094
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Że pozwolę sobie krzyknąć : DAWAJ MI TU ZARAZ JAKI TO KOLOR I JAKA FARBA ! Właśnie taki chcę mieć .
Zdjęcie wzięte stąd: http://www.remy-hair.pl/product.php?id_product=197 Chyba tam nie ma farby, ale generalnie można coś takie uzyskać, jak ma się zaufaną fryzjerkę
Stary 2012-03-04, 06:40   #2095
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba tam nie ma farby, ale generalnie można coś takie uzyskać, jak ma się zaufaną fryzjerkę
Żałuję . Mam zaufaną fryzjerkę . Jak to można na moich włosach zaobserwować, ona raczej do kumatych nie należy . Żartuję . Próbujemy i próbujemy, a koniakowy / miodowy kolor nie chce wyjść . Trochę to i moja wina, bo rękoma i nogami bronię się przed mocnymi procentami w utleniaczach .
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 08:17   #2096
Karen15
Zakorzenienie

Hej
czy znajdę w Nature spraye z Gliss kur?
Albo w Carrefourze?
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 09:07   #2097
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Hej
czy znajdę w Nature spraye z Gliss kur?
Albo w Carrefourze?
W Carrefourze na pewno, w moim są
Co do Natury, to tam wieki nie byłam, więc nie pomogę
Są też w Rossmannie i Superpharmie
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-04, 10:02   #2098
trommelka
Zadomowienie

Nowe Wizażanki witam serdecznie!!!

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Muszę pochwalić Jantara W ciągu 3 tygodni urosły mi włosy o 2 cm Przez pierwszy tydzień prawie w ogóle, ale później mierzyłam co tydzień i co tydzień 1 cm Ale się ciesze !!
Piękny wynik!!! Tfu, tfu nie zapeszam! Oby tak dalej!

Cytat:
Napisane przez orange blossom Pokaż wiadomość
Bardzo się polubiliśmy Kupiłam butelkę 0,25l i już jakiejś 1/4 nie ma chociaż nie zużywam dużo oleju na raz
Z tego co pamiętam to chyba nic nie pisałam, przynajmniej sobie tego nie przypominam

Dzisiaj będę testować pewno jakoś wieczorem mamowy olejek do kąpieli BD do zmywania pomarańczowo-brzozowego oleju z Alterry, dam znać jak poszło

A tak OT to Hey gra na juwenaliach krakowskich więc jeżeli ktoś do tej pory nie miał okazji to może warto się wybrać I gra też Apocalyptica Dla mnie to najcudowniejsza wiadomość dnia, więc ze wszystkimi się nią dzielę
Ach, ten orzech

Wlaśnie slyszalam od znajomych.. I co tam wlosy.. Zalożę jakiś czepek na naolejowane wlosy, jakąś laniarską czapę, będę "stylowa" - wlosy nie ucierpią a ja poszaleję pod sceną (o ile się do niej dopcham

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
trommelko, kiedys pisalas o tym, ze masz takie psikadlo reanimacyjne z keratyna (psikasz nim w ciagu dnia, zeby reaktywowac wlosy po dluzszym przebywaniu w ogrzewanych pomieszczeniach).
Moge przepis?
Ja robilam tak:
* odrobina Jantara
* woda przegotowana lub źródlana jako baza
* odżywka b/s Joanny (kiedyś mialam tą z makiem, teraz z zieloną herbatą)
* 1-2 kropli Panthenolu
* ok 7-10 kropel keratyny
* trochę żelu aloesowego
..i chyba tyle

Ale teraz mam nową mgielkę MrPotters z aloesem i planuję następnym razem ją wykorzystać jako bazę, bo sklad ma calkiem przystępny, cenę też i atomizer, a ja teraz cierpię na brak buteleczek i atomizerów

Cytat:
Napisane przez 88_akwE Pokaż wiadomość
Tak Kupiłam w końcu ten [KLIK], jak na razie jest w porządku, trochę z zakupem odczekałam więc na głowie miałam go może 3 razy ale podoba mi się a ten zapach
To psikadło też planuję kupić - niech tylko zjawię się w Auchan!!
Zapach musi być szalony... Następnym razem może zainwestuję w nierafinowany.. Ale póki co orzecha mam zapas, więc to szybko nie nastąpi
Bylo kilka rodzajów tych mgielek, ale Aloes rządzi!

Cytat:
A w ogóle jak to jest z płukankami z piwa? Przecież piwo zawiera alkohol, on nie wysusza?
Przed zrobieniem plukanki z piwa należy je wyjąć z lodówki, przelać do miseczki lub jakiegoś pojemniczka i odstawić na parę godzin najlepiej na calą noc. Wtedy Alko się ulatnia i w piwie zostaje to co dobre (dla wlosów, niekoniecznie dla naszego podniebienia ), czyli ekstrakt z chmielu, ewentualne dodatki (jak np w niektórych piwach miód) Tak przynajmniej kiedyś tlumaczyla mi... Uwaga, uwaga! Moja BABCIA A że kiedyś miala wlosy oblędne to ja jej wierzę Poza tym piwem często smarowalam wlosy na noc lub dodawalam do masek i byly wg mnie bardziej blyszczące

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
Muszę sie Wam pochwalić że byłam dizś na maratonie zumby było ekstra jak tylko będziecie mieć okazję to naprawdę polecam
W środę idę po karnet i będę czmychać na zumbę 2 może 3 razy w tygodniu! A na maratonie wytrzymalam kiedyś 5 godzin, ale zaraz po powrocie do domu rzucilam się na lóżko.. Tak zmęczona nie bylam chyba jeszcze nigdy! Ale do klubu wlosomaniaczek uwielbiających zumbę przyłączam się i ja!

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
a ja moge kupic spirulię w taletkach i rozdrabniać to i dodawac do masek?
Po sprawdzeniu skladu (jeżeli bylaby wysoko w skladzie - nie jak rybki "keratynowe" Gala ) może warto by bylo.. Aczkolwiek pewnie zdecydowanie lepiej kupić taką "czystą" na ZSK, bo ta w tabletkach jest obrabiana i nie daj Boziu ma mniej wlaściwości niż ta naturalna.. Ale chemiczki bijcie, jak źle gadam, bo biorę to na moją "chlopską logikę" niepopartą doświadczeniami w laboratoriach

Muzycznie: Just back where I started.

Uratuj!
Dla Ciebie to tylko 3 minuty, dla osoby poszkodowanej - cale życie
trommelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 10:32   #2099
whimxx
pani.dietetyk

Cytat:

I od razu ja mam do Ciebie pytanie, jak się spisuję ten balsam BD fur Mama jako szampon? Ostatnio o tym pisałyśmy tu na wątku, ale jeszcze żadna nie spróbowała
Nie do mnie, ale też używam - ja go bardzo lubię, włosy oczyszczone, bez przyklapu i miękkiez z tym że raz w tygodniu oczyszczam ziołową Barwą

Tydzień mnie tu nie było - szkoła i już ponad 10 stron do nadrabiania

Muszę Wam powiedzieć, że we wtorek idę do fryzjera, bo na końcówki patrzeć nie mogę i chcę nadać kształt "U" - ale boję sie straaaaaaaaaaaaasznie !
Stary 2012-03-04, 10:56   #2100
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
W Carrefourze na pewno, w moim są
Co do Natury, to tam wieki nie byłam, więc nie pomogę
Są też w Rossmannie i Superpharmie
chyba się skusze na ten do włosów rozdwajających się.
Ma fajny skład i mnóstwo olejków
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości