Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 2012 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-04, 10:31   #2401
agnes99
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ja mojemu mówię dokładnie "kup to i to, wygląda tak i tak, pani w aptece powinna ci pomóc". Większe problemy ma jak wysyłam go po zakupy spożywcze

a moja szyjka chyba się mocno skraca, bo jakiś tydzień temu ją czułam wczoraj już nie

mój małż od stycznie aktywnie uczestniczy w zakupach spożywczych... zobaczymy jak mu to później będzie szło jak sam pojedzie je robić
Stary 2012-03-04, 10:32   #2402
qsloncu
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
mnie też, łydki i stopy. codziennie molestuję męża o masażyk stóp, i jest to wręcz orgazmiczne przeżycie.
Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
czasem trochę stopy i kostki... no i dłonie
jak siedzicie też je czujecie bo mi nawet uniesienie stóp nie pomaga! Jutro rodzę to może przejdzie

qsloncu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 10:33   #2403
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
czasem trochę stopy i kostki... no i dłonie
Przez to puchnięcie dłoni cierpię dodatkowo

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
mnie też, łydki i stopy. codziennie molestuję męża o masażyk stóp, i jest to wręcz orgazmiczne przeżycie.
Mi to nie pomaga a czasem jest wręcz gorzej. Wolę wymoczyć stopy/nogi w letniej lub chłodnej wodzie, bo oprócz tego, że są lekko opuchnięte to bardzo bolą. Z resztą opisywałam to uczucie w nogach.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 10:34   #2404
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez qsloncu Pokaż wiadomość
to może już rodzić będziesz? u mnie bule zaczęły się niewinnie od bulu coś jakby przy kości ogonowej. wieczorem rodziłam.
to możliwe, termin mam na wtorek, a jutro mają mnie już na patologię przyjąć do szpitala
właśnie mnie dopadł mój kolejny krzyżowiec - idę pod prysznic
Stary 2012-03-04, 10:35   #2405
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
mój małż od stycznie aktywnie uczestniczy w zakupach spożywczych... zobaczymy jak mu to później będzie szło jak sam pojedzie je robić
my zawsze robimy te zakupy razem, a jak nie, to dostaje listę. Ale wtedy non stop dzwoni telefon
Już mu powiedziałam, że po porodzie będzie zostawał w domu z dzieckiem a ja będę miała godzinę "na odpoczynek"
qsloncu, z powodu boląco-opuchniętych stóp chodzę boso, żadnych kapci ani nic, bo jak mam bardziej miękko i ciepło pod stopą to jest jeszcze gorzej. A zimne płytki i panele łagodzą trochę obrzęk.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-03-04, 10:40   #2406
qsloncu
Wtajemniczenie

Cytat:
to możliwe, termin mam na wtorek, a jutro mają mnie już na patologię przyjąć do szpitala
właśnie mnie dopadł mój kolejny krzyżowiec - idę pod prysznic
Kochana to możliwe że to dziś a jakieś skurcze też masz??
Ja jutro idę na wywoływanie! a dlaczego na patologię??
Cytat:
my zawsze robimy te zakupy razem, a jak nie, to dostaje listę. Ale wtedy non stop dzwoni telefon
Już mu powiedziałam, że po porodzie będzie zostawał w domu z dzieckiem a ja będę miała godzinę "na odpoczynek"
qsloncu, z powodu boląco-opuchniętych stóp chodzę boso, żadnych kapci ani nic, bo jak mam bardziej miękko i ciepło pod stopą to jest jeszcze gorzej. A zimne płytki i panele łagodzą trochę obrzęk.
może i ja na boso pochodze to może pomoże i mi

Stary 2012-03-04, 10:44   #2407
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Wczoraj pojechaliśmy do teściów do domu wróciliśmy po 19stej, ale po drodze zajechaliśmy do dwóch sklepów na małe zakupy spożywcze.

U teściów już zaczęłam dziwnie się czuć, ale nospa troszkę pomogła.
Potem w domu przeżywałam koszmar takie bóle jak na okres co przeszło to znowu się zaczęły i tak w kółko znowu nospa i pomogła na chwile.
Dopiero ok 3-4 udało mi się zasnąć i obudziłam się nie dawno już bez bóli

W dodatku wydaję mi się, że wczoraj brzuch mi opadł

Dziś do końca pakuje torby bo jak się zacznie to nie ogarne tego wszystkiego

No i zjadłam wczoraj truskawki były dobre, ale nie rewelacyjne.
W poniedziałek kupie jeszcze do śmietany o ile będą

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 10:44   #2408
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Aguśka, ale była większa katastrofa...
http://pl.wikipedia.org/wiki/Katastr...t%C5%82oczynem
tez straszne
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Aguśka właśnie przeczytałam że w nocy też Cię jakiś ból dopadł. Jak się dziś czujesz?
troszke mnie pobolewa w podbrzuszu i czuje sie jakos dziwnie, ale pewnie za bardzo juz o tym wszystkim mysle i to dlatego
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 10:51   #2409
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam nadzieję ze po porodzie to minie

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Też chcę pieska!! ale musimy poczekać z rok. Wtedy kupujemy westa i great dana
z westem mialam doczynienia- slodki byl a great dane no piekny niesamowicie.MoniqW ma chyba 4 dogi niemieckie

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
tez straszne

troszke mnie pobolewa w podbrzuszu i czuje sie jakos dziwnie, ale pewnie za bardzo juz o tym wszystkim mysle i to dlatego
mnie w nocy tak mdlilo ze szok
ale ani zadnych boli na @, ani skurczy nic

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość

Wczoraj pojechaliśmy do teściów do domu wróciliśmy po 19stej, ale po drodze zajechaliśmy do dwóch sklepów na małe zakupy spożywcze.

U teściów już zaczęłam dziwnie się czuć, ale nospa troszkę pomogła.
Potem w domu przeżywałam koszmar takie bóle jak na okres co przeszło to znowu się zaczęły i tak w kółko znowu nospa i pomogła na chwile.
Dopiero ok 3-4 udało mi się zasnąć i obudziłam się nie dawno już bez bóli

W dodatku wydaję mi się, że wczoraj brzuch mi opadł

Dziś do końca pakuje torby bo jak się zacznie to nie ogarne tego wszystkiego

No i zjadłam wczoraj truskawki były dobre, ale nie rewelacyjne.
W poniedziałek kupie jeszcze do śmietany o ile będą
a moze dlatego ze wczoraj sie troche denerwowalas i sprawy toaletowe itd.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 10:54   #2410
qsloncu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
z westem mialam doczynienia- slodki byl a great dane no piekny niesamowicie.MoniqW ma chyba 4 dogi niemieckie

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

mnie w nocy tak mdlilo ze szok
ale ani zadnych boli na @, ani skurczy nic

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Najpierw west bo żyje dłużej i łatwiej przy małych dzieciach a jak dzieci podrosną to doga weźmiemy Zazdroszczę 4 dogi

Stary 2012-03-04, 11:01   #2411
gosia261282
Gang Iren

Dzien dobry!
Wyspalam sie,zjadlam platki z mlekiem i pije kawke.

Piszecie o bolach,puchnieciu,niedogo dnosciach roznych.
Wspolczuje wam bardzo!Ja nie wiem co to znaczy.
Juz druga ciaza,a mnie nie boli nic,nic mi nie puchnie.Czuje sie komfortowo,nic mi nie dolega.
Ktos jeszcze sie tak czuje?Czy jestem jedyna szczesciara?

[QUOTE=qsloncu;32703698]
jakoś od dwóch dni niechce mi się jeść!!
dziś mam termin jak nie urodzę to jutro na 8 rano jadę na wywołanie. Boją się że łożysko jest nieodpowiednie dla mojego skarba;/
/QUOTE]

To szybko wywoluja,jak zaraz po terminie.
A dlaczego lozysko nieodpowiednie?
No i zeby wszystko dobrze poszlo.

Cytat:
w razie czego apteki są, nawet w szpitalu jest apteka więc zawsze może mi ktoś dokupić jak wezmę za mało
ja mam wkładki Avent. Brałam te, co było dużo i tanio
Ja wkladek mam 4 kartoniki,kazdy innej firmy,zeby stwierdzic co najbardziej mi odpowiada.

Cytat:

Też chcę pieska!! ale musimy poczekać z rok. Wtedy kupujemy westa i great dana
To dwa pieski kupujecie?
Stary 2012-03-04, 11:07   #2412
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Czasem kazdy ma takie dni,ze jest ciezko i zle.
Ale pamietaj,ze po kazdej burzy wychodzi slonce.
Bedzie lepiej.
A co do brzuszka,juz duzo za toba.Jeszcze troszke

Dalam zdjecia na maila z naszego wczorajszego wypadu

Im bliżej końca tym więcej jest takich dni
Ale fakt jeszcze troszkę

Super zdjęcia z wycieczki Córka jest tak podobna do Ciebie ale to już wiesz

Cytat:
Dziewczyny tak się właśnie zastanawiam do kogo w razie czego mogę eska napisać ?? termin mam na 20.04 więc chyba lepiej do rozpakowanej mamusi która ma termin np. na poczatek marca o ile będziecie miały czas pisać
Jeżeli masz ochotę to do mnie ja napewno wiadomości przekaże

Poza tym sama muszę kogoś znaleźć

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Dziewczynki chwale sie pokoikiem corci
Kolyske sama ozdabialam bedzie ona stala w naszej sypialni kolo lozka.
Naklejki Gosi znane
Pokoik maly, ale mysle ze malutkiej wystarczy
Śliczny pokój kołyska super ozdobiona

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
yes produkcja własna. Moje pierwsze rogale w życiu..część z nutella część z nadzieniem orzechowym.
Przyznam, ze podjadamy co chwile
a robilam z tego przepisu http://cudawiankikuchenne.blox.pl/20...ze-jestem.html
co do ubierania dziś też mnie to zirytowało..bo nie mam wielkiego brzucha,ale bardzo do przodu i ubranie skarpet jest srednio fajne.
Wykrecam stope,ale to srednia przyjemnosc
dziękuję za strone z przepisem

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-04, 11:07   #2413
qsloncu
Wtajemniczenie

gosia261282
u mnie tez 2 ciaza i tylko w tej od niedawna te nogi tak bolą
bo w NL dzieci są większe blablabla... z dzieckiem moim nic nie jest bo wszystkie wyniki dobre ale lepiej jak wywołamy :/
taki jest plan - dwa psy

Edytowane przez qsloncu
Czas edycji: 2012-03-04 o 11:09
Stary 2012-03-04, 11:10   #2414
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez ona10101 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny. Niestety nie jestem w stanie nadrobic ponad 60 stron ktore wyprodukowalyscie od soboty w skrocie opis dnia mojego porodu:
W sobote 25.02.2012 około 11 pojechalam na KTG do szpitala - tak jak wtedy wam pisalam - byly minimalne skurcze a rozwarcie takie jakie mialam czyli 2.5 cm a ze nic sie nie dzialo to lekarz wypuscil mnie do domu.
Godzina 15 - Mąż podgrzewal obiad a mnie cos sie mokro zaczelo robic poszlam do wc a tam wkladka cala mokra - taka lekko zabarwiona krwia - rozowa. No i wody plodowe zaczely sie saczyc co raz bardziej wiec dopakowalam kilka rzeczy do torby szpitalnej i pojechalismy do szpitala ponownie.
I znowu USG, KTG i decyzja - rodzimy!! Zrobili mi lewatywe, wzielam jeszcze prysznic, podali mi oxytocyne, posadzili na pilce, dali troche gazu ktory na mnie nie dzialal niestety...Jak mialam pelne rozwarcie, przeszlam na lozko do porodu i akcja porodowa sie zaczela.MASAKRA te ostatnie skurcze w ktorych trzeba przec.Mialam problemy z wlasciwym oddychaniem. Nie sluchalam za bardzo poloznej kiedy mowila kiedy mam puscic powietrze, no ale dalam rade i po kilku parciach urodzilam SYNA!! potem zszywanie - bardziej mnie bolalo znieczulenie niz samo szycie. A potem spotkanie z Mężem i z synem nastepnie przewiezli mnie na sale i cala noc nie spalam bo mnie jednak krocze bolalo
To by bylo na tyle W szpitalu lezalam 5 dni - wyszlismy w czwartek bo Adaś mial zoltaczke i moje Malenstwo lezalo pod lampa. Ciezko to znioslam, poza tym mam problemy z karmieniem- Synek nie lapie od razu, mimo ze mam duzo pokarmu.
Na szczescie jestesmy juz w domu i powoli uczymy sie wszystkiego. Dokarmiam go mlekiem bo wydaje mi sie ze z piersi nie dojada. Jest sliczny, czasem grzeczny, czasem placze - jak to dziecko. Wczoraj mialam wizyte poloznej juz. Nie wiem za bardzo co moge jesc, czego nie, wiec ostroznie jadam bo nie chce zeby mial kolke Adaś.
Zaraz dodam zdjecia na maila.
GRATULUJE kolejnym rozpakowanym mamom
Powodzenia dla niedlugo rodzacych Dacie rade i tez bedziecie miec swoje Kruszynki na swiecie.
Pozdrawiam.
Super, że jesteście już w domku Jeszcze raz gratuluje
Życzę dużo zdrówka dla Ciebie i Maluszka
A synek jest śliczny

Cytat:
A ja się trochę wystraszyłam dziś bo nagle mnie tak brzuch bolał że masakra dwie godziny trzymało....
Najpierw brzuch bolał cały , potem jak na @. Po 40 min przestało i potem takie bóle co kilka sekund co kilka minut. Brzuch zaczął boleć i twardnieć i trzymało kilka sekund potem znów ulga a za min znów, potem znów ulga i za 5 min znów. Czy to mogły być skurcze?? Trochę chyba za wcześnie bo w przyszłym tygodniu zaczynam dopiero 35t. No i zero innych objawów czy to wypadnięcie czopa, czy pożegnanie się z wodami...
Mąż już na IP chciał jechać ale powiedziałam że jeszcze poczekam bo może przejdzie no i po jakimś czasie przeszło.
Ale łzy już miałam w oczach i byłam wystraszona bo torba nie spakowana

Idę się chyba położyć bo czuję że znów się zaczyna ból brzucha
Miałam podobną sytuacje wczoraj

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-04, 11:11   #2415
gosia261282
Gang Iren

Ona synus jest sliczny I jak slodko sobie spi!
Stary 2012-03-04, 11:11   #2416
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
już wiem co jest przyczyną tych mrowień i drętwień w dłoniach
Chociaż nie wiem czy powinnam się cieszyć
zatrzymująca się w organizmie woda - zatrzymuje się w torebkach stawowych i powoduje ucisk na nerwy. Powinien pomóc magnez i wit. B6
całe szczęście środa niedaleko
Ja mam tak w nogach ... w dodatku prawa bardziej doskwiera niz lewa wczoraj wieczorem juz nie wiedzialam co ze soba zrobic ...
Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
ja znowu tylko wpadam na chwilę - powiedzieć co i jak

dzięki za wszystkie kciuki - na razie dalej cisza... skurcze są co ok 6 min ale bardzo spokojne - tzn. skali na ktg brakuje ale nie bolą mnie, więc na razie czekamy

co do cytatów - no cóż dziewczyny ja mam generalnie małowodzie AFI na poziomie 6 miałam (teraz wód zostało na poziomie 2), więc po prostu tych wód było dosyć mało i jak troszkę powoli się sączyło to mogłam nawet nie zauważyć.. tym bardziej, że dostałam profilaktycznie na wyczyszczenie pochwy od gina globulki (na grzybka i bakterie) i przez to miałam taką grudziastą lub żółtą wydzielinę w zależności od tablety i zmieniałam bardzo często wkładki

czopa pewnie też nie ujrzę bo może już odszedł, a ja wzięłam to za żółtą wydzielinę po tablecie

raz nawet zastanawiałam się czy mi wody nie odchodzą bo miałam mokrą wkładkę, ale jak zmieniłam to kolejna była sucha, więc uznałam, że to nie to

3mam kciuki za natkulec - raczej będziesz kolejną wątkową mamusią a ja ustawiam się w kolejce
No pamietam, ze mialas ich mniej niz powinno byc... ale numer. Przy takich uplawach podczas leczenia to rzeczywiscie nie szlo zauwazyc... no nic kochana, trzymam kciuki za szybkie rozwiazanie
Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Ja jutro zaczynam 36 tydzien i z tej okazji spakowalam torbe. Jeszcze mi zostalo duzo drobiazgow do dopakowania ale ogolny zarys juz jest Jej wam tez tak ciezko podjac naprostsza decyzje w stylu 'ktore skarpetki spakowac do szpitala '?. Z dwie godziny mi zeszly na podobne dylematy
Ja mialam jeszcze dylemat co do majtek, koszul wzielam dwie i dwie pizamki
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
tak jak Emigra juz napisala, to mieszanka, ktora moze wywolac skurcze. Jest to glownie mieszanina oleju rycynowego, jakiegos alkoholu i soku (lub zamiast ewentualnie mleka)... sa rozne przepisy...

zgadza sie tez, ze zazwyczaj wywoluje tylko biegunke, ale jesli jelita sa oczyszczone, a mieszanka nadal dziala i jelta nadal daja o sobie znac, to wlasnie te skurcze jelit moga doprowadzic do skurczy macicy

jasne, ze mozna to sobie samemu zrobic... tylko, ze w ciazy, to w aptece sprzedadza ci olej rycynowy tylko na recepte gin lub poloznej

no i zalecaja ten koktail dopiero po terminie... ja jeszcze sie zastanawiam, w poniedzialek mam kontrole, to zapytam moja gin, co o tym sadzi i moze tez ma jakis sprawdzony przepis
Ja i tak apteczne rzeczy zamawiam przez internet bo taniej wychodzi i przesylki nie place, chyba ze potrzebuje cos na gwalt to ide i kupuje wiec tu problemu nie bedzie. Tylko boje sie troche.. raz ze na mnie olej rycynowy nie dzialal wczesniej (nie wiem jak teraz) a dwa ze niby chce urodzic a jednak sie boje

daj znac co na to Twoj gin
Cytat:
A puchna wam nogi??
niestety tak ... i u mnie jest tak ze stopy nie puchna prawie wcale (przynajmniej nie na tyle by dokuczaly) ale uda ..... jak kucam to czuje jakbym miala poduszki pod kolanami wcisniete i zaraz dretwieja mi nogi
Cytat:

a moja szyjka chyba się mocno skraca, bo jakiś tydzień temu ją czułam wczoraj już nie
ja do swojej nie siegam ledwie siegam, zeby sie umyc co dopiero zbadac szyjke ....

dzien doberek my dopiero wstalismy mezus zrobil z rana sniadanko do lozeczka - jajecznice na boczku od wujka pyyyyycha !

myslalam, ze jak wejde na watek to beda jakies nowe maluszki ale widze ze sie ociagacie

slyszalam o tej katastrofie ... straszne
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 11:14   #2417
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
A puchna wam nogi??
nogi, stopy, dłonie - masakra

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość

co do spraw toaletowych to przed wyjazdem do teściów udało mi się
no i w nocy jak wstałam przed 4 to również udało się w szoku byłam

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

czas na śniadanie dla mnie i TŻta tylko muszę go obudzić
z tego wszystkiego nie mam apetytu zjadłam tylko ciastko
brzuch nadal mnie boli.
Ale śniadanko zjem tylko zastanawiam się jeszcze co

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-04, 11:15   #2418
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Hejooo

Dołączam się do grona dziewczyn ze snami-przepowiadaczami.Opowiem Wam teraz swój. Śniło mi się,że śpię i nagle czuję jak mi wody odchodzą. Więc budzę Tomka i mówię mu,że idę sie ogranąć i on też niech to zrobi bo musimy już jechac. I kolejna scenka już ze szpitala jest jak męczę się sn,a w końcu lekarz przychodzi i mówi,że cos tam jest nie tak i idę na cc.I całe to cc oglądałam tak jakby "z boku" i nawet nie zauważyłam momentu jak wyciągnęli dziecko.Okazało się że to dziewczynka (ostatnio bardziej skłaniam się ku tej myśli,więc moze dlatego). położyli ją w takim szklanym cosiu i Tomek tam ogarnywał wszystko przy niej. a ja nie wiem czemu leżałam na brzuchu i bałam się ruszyć,zeby mi wnętrzności nie wyleciały. Potem kolejna scenka jak kąpiemy Małą i ona się tsk uśmiecha a na koniec mówi: "o jak mi cieplusio i milusio" a potem ją uczyłam mówić mama i tata i o dziwo jej to szło a drugi sen już był ciut mniej przyjemny. bo niby też już wszystko się działo po porodzie,ale to były scenki z domu rodzinnego. i śniło mi się jaka była reakcja ojca. w skrócie-nieciekawa. cały sen się kłóciliśmy. Coś mi się wydaje,że to wszystko już niedługo tak w realu będzie wyglądać Ale jakby nie było to te sny były tak rzeczywiste,ze jak się obudziłam to aż zerknęłam na brzuch,czy nadal tam jest dzidziuś. no i tak je intensywnie śniłam,że dopiero przed chwilką się obudziłam... A miałam w planach ugotowanie rosołku zanim Tomek wstanie do pracy..i teraz się pewnie nie wyrobię

co do katastrofy to straszne to jest.... mój wujek pracuje w Soku Wł-wa i pisałam do ciotki,czy go tam wezwali. okazało się że już wieczorem tam musiał jechać i dopiero po 5wrócił... I powiedział,że odkąd pracuje na kolei to on takiej masakry na własne oczy nie widział i się popłakał. Więc ja nie wyobrażam sobie nawet co on tam widzieć musiał... Naprawdę szkoda tylu ludzi.....

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 11:18   #2419
qsloncu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
niestety tak ... i u mnie jest tak ze stopy nie puchna prawie wcale (przynajmniej nie na tyle by dokuczaly) ale uda ..... jak kucam to czuje jakbym miala poduszki pod kolanami wcisniete i zaraz dretwieja mi nogi
dzien doberek my dopiero wstalismy mezus zrobil z rana sniadanko do lozeczka - jajecznice na boczku od wujka pyyyyycha !
to chyba mi mniej puchną. też miałam dziś jajecznicę ale na szynce

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
nogi, stopy, dłonie - masakra
Dłonie mi nie puchną, ale wspułczuję.

Stary 2012-03-04, 11:22   #2420
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Emigra mnie też tak właśnie uda puchną. Ale znalażłam sposób,żeby jakoś to zmniejszyć. Po prostu jak się tak porządnie złażę, nakucam to potem mam wrażenie,że już jest wszystko ok. Możesz też spróbować tak..

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 11:25   #2421
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Emigra mnie też tak właśnie uda puchną. Ale znalażłam sposób,żeby jakoś to zmniejszyć. Po prostu jak się tak porządnie złażę, nakucam to potem mam wrażenie,że już jest wszystko ok. Możesz też spróbować tak..
poprobuje chyba... dzieki za rade
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 11:35   #2422
karolca
Zakorzenienie

Wiadomość od JOANAROS
"Dostałam w nocy skurczy co 5 minut, po 4 godz pojechałam do szpitala. Rozwarcie małe do 2 cm. Dostałam zastrzyk na przygotowanie szyjki. Boli jak cholera a postępu brak. Trzymajcie kciuki bo podobno może tak być 3 dni."

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-03-04, 11:40   #2423
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

aalegna u mnie na oddziale operuje sie wlasnie tez zespol cieśni nadgarstka lub cieśni łokciowej.
Trzeba by to przypilnowac po porodzie, jak bedzie dalej dretwienie to trzeba dzialac. To prawda, ze teraz sie moze uaktywnic, bo tak jak ja ogolnie mam problem z bolem rwy kulszowej, tak w ciazy sie to bardzo nasiliło.
no ja już raz byłam u lekarza a bólem tego nadgarstka to mi kazał zamknąć oczy podotykał w różnych miejscach na ręce i kazał pokazywać gdzie dotykał no i stwierdził że wszędzie jest czucie więc nic mi nie jest że to pewnie jakieś przeciążenie dostałam jakąś maść na ból mięśni i przeszło na jakiś czas. Mam nadzieję że po porodzie mi to minie bo nie uśmiecha mi się operacja.

Karolca to chyba jednak ciut inne bóle mamy, bo mnie łokcie nie bolą tylko właśnie typowo ten nadgarstek, jak za długo mam ręke na myszce to mi cała dłoń drętwieje.
Stary 2012-03-04, 11:40   #2424
qsloncu
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiadomość od JOANAROS
"Dostałam w nocy skurczy co 5 minut, po 4 godz pojechałam do szpitala. Rozwarcie małe do 2 cm. Dostałam zastrzyk na przygotowanie szyjki. Boli jak cholera a postępu brak. Trzymajcie kciuki bo podobno może tak być 3 dni."
Masakra !! może być 3 dni oby jak najkrócej. Trzymaj się Joanaros!!

Stary 2012-03-04, 11:41   #2425
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiadomość od JOANAROS
wlasnie dzisiaj rano o Niej myslalam, jak tam czy sie cos ruszylo. POWODZENIA ABY JAK NAJSZYBCIEJ AKCJA SIE ROZKRECILA!!!!!!!

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 11:43   #2426
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
no ja już raz byłam u lekarza a bólem tego nadgarstka to mi kazał zamknąć oczy podotykał w różnych miejscach na ręce i kazał pokazywać gdzie dotykał no i stwierdził że wszędzie jest czucie więc nic mi nie jest że to pewnie jakieś przeciążenie dostałam jakąś maść na ból mięśni i przeszło na jakiś czas. Mam nadzieję że po porodzie mi to minie bo nie uśmiecha mi się operacja.

Karolca to chyba jednak ciut inne bóle mamy, bo mnie łokcie nie bolą tylko właśnie typowo ten nadgarstek, jak za długo mam ręke na myszce to mi cała dłoń drętwieje.
ten sam ból, tylko u mnie zaczyna się od łokcia właśnie. Od nadgarstka to ja dłoni najczęściej nie czuję wcale jak już zaczyna boleć.
Dopiero jak ktoś mnie uszczypnie to coś się dzieje... Ale czytałam, że to może być "efekt" cofania i ból może promieniować aż do barku

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-03-04, 11:46   #2427
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Wiadomość od JOANAROS
Trzymam kciuki oby wszystko poszło jak najszybciej

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-04, 11:49   #2428
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiadomość od JOANAROS
no to żeby poszło jak najszybciej!!!
Stary 2012-03-04, 12:00   #2429
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Wiadomość od JOANAROS
oby sytuacja się rozkręciła i kolejny Dzidziuś przyszedł zdrowy na świat.
Stary 2012-03-04, 12:02   #2430
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytrynka i Agabi gratulacje !!!! Już macie swoje maluszki przy sobie.

Mag trzymaj się dzielnie kciuki za Ciebie i maluszka :kciuki :
Ona gratulacje
Joanaros duże kciuki

U mnie wczoraj zaczął sie 33 tydz. więc coraz bliżej i coraz bardziej się stresuje
Czuję się w miarę dobrze choć nadal biorę no-spę i magnez.
Byłam wczoraj na uczelni pozałatwiać sprawy - zdałam dwa egzaminy, jeszcze został jeden, który mam dzień po ślubie,ale dam radę chyba

Dzisiaj mój TŻ stwierdził,że skoro już tak dużo dziewczyn się rozpakowało to ja na pewno urodzę dwa tygodnie po naszym ślubie nie wiem skąd on to wie,ale jak zaszłam w ciążę to on to wiedział wcześniej ode mnie i dlatego szybko poszłam do lekarza.
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości