|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
mój małż od stycznie aktywnie uczestniczy w zakupach spożywczych... zobaczymy jak mu to później będzie szło jak sam pojedzie je robić
|
|
|
|
|
#2402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
|
|
|
|
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
Przez to puchnięcie dłoni cierpię dodatkowo
![]() Cytat:
a czasem jest wręcz gorzej. Wolę wymoczyć stopy/nogi w letniej lub chłodnej wodzie, bo oprócz tego, że są lekko opuchnięte to bardzo bolą. Z resztą opisywałam to uczucie w nogach.
|
|
#2404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie mnie dopadł mój kolejny krzyżowiec - idę pod prysznic |
|
|
|
|
#2405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już mu powiedziałam, że po porodzie będzie zostawał w domu z dzieckiem a ja będę miała godzinę "na odpoczynek" ![]() qsloncu, z powodu boląco-opuchniętych stóp chodzę boso, żadnych kapci ani nic, bo jak mam bardziej miękko i ciepło pod stopą to jest jeszcze gorzej. A zimne płytki i panele łagodzą trochę obrzęk.
|
|
#2406 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jakieś skurcze też masz??Ja jutro idę na wywoływanie! a dlaczego na patologię?? Cytat:
|
||
|
|
|
#2407 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj pojechaliśmy do teściów do domu wróciliśmy po 19stej, ale po drodze zajechaliśmy do dwóch sklepów na małe zakupy spożywcze. U teściów już zaczęłam dziwnie się czuć, ale nospa troszkę pomogła. Potem w domu przeżywałam koszmar takie bóle jak na okres co przeszło to znowu się zaczęły i tak w kółko znowu nospa i pomogła na chwile. Dopiero ok 3-4 udało mi się zasnąć i obudziłam się nie dawno już bez bóli ![]() W dodatku wydaję mi się, że wczoraj brzuch mi opadł ![]() Dziś do końca pakuje torby bo jak się zacznie to nie ogarne tego wszystkiego ![]() No i zjadłam wczoraj truskawki W poniedziałek kupie jeszcze do śmietany o ile będą
|
|
|
|
#2408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2409 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a great dane no piekny niesamowicie.MoniqW ma chyba 4 dogi niemieckie![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
![]() ale ani zadnych boli na @, ani skurczy nic ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zazdroszczę 4 dogi ![]()
|
|
|
|
|
#2411 | |
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Wyspalam sie,zjadlam platki z mlekiem i pije kawke. Piszecie o bolach,puchnieciu,niedogo dnosciach roznych. Wspolczuje wam bardzo!Ja nie wiem co to znaczy. Juz druga ciaza,a mnie nie boli nic,nic mi nie puchnie.Czuje sie komfortowo,nic mi nie dolega. Ktos jeszcze sie tak czuje?Czy jestem jedyna szczesciara? ![]() [QUOTE=qsloncu;32703698] jakoś od dwóch dni niechce mi się jeść!! dziś mam termin jak nie urodzę to jutro na 8 rano jadę na wywołanie. Boją się że łożysko jest nieodpowiednie dla mojego skarba;/ /QUOTE] To szybko wywoluja,jak zaraz po terminie. A dlaczego lozysko nieodpowiednie? No i zeby wszystko dobrze poszlo.Cytat:
To dwa pieski kupujecie?
|
|
#2412 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Im bliżej końca tym więcej jest takich dni ![]() Ale fakt jeszcze troszkę Super zdjęcia z wycieczki Córka jest tak podobna do Ciebie ale to już wiesz Cytat:
ja napewno wiadomości przekaże ![]() Poza tym sama muszę kogoś znaleźć Cytat:
kołyska super ozdobiona ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2413 |
|
Wtajemniczenie
|
gosia261282
u mnie tez 2 ciaza i tylko w tej od niedawna te nogi tak bolą ![]() bo w NL dzieci są większe blablabla... z dzieckiem moim nic nie jest bo wszystkie wyniki dobre ale lepiej jak wywołamy :/ taki jest plan - dwa psy
Edytowane przez qsloncu Czas edycji: 2012-03-04 o 11:09 |
|
|
|
#2414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze raz gratuluje ![]() Życzę dużo zdrówka dla Ciebie i Maluszka ![]() A synek jest śliczny Cytat:
|
||
|
|
|
#2415 |
|
Gang Iren
|
Ona synus jest sliczny
|
#2416 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() bo taniej wychodzi i przesylki nie place, chyba ze potrzebuje cos na gwalt to ide i kupuje wiec tu problemu nie bedzie. Tylko boje sie troche.. raz ze na mnie olej rycynowy nie dzialal wczesniej (nie wiem jak teraz ) a dwa ze niby chce urodzic a jednak sie boje daj znac co na to Twoj gin niestety tak ... i u mnie jest tak ze stopy nie puchna prawie wcale (przynajmniej nie na tyle by dokuczaly) ale uda ..... jak kucam to czuje jakbym miala poduszki pod kolanami wcisniete i zaraz dretwieja mi nogi Cytat:
ledwie siegam, zeby sie umyc co dopiero zbadac szyjke .... dzien doberek mezus zrobil z rana sniadanko do lozeczka - jajecznice na boczku od wujka pyyyyycha ! myslalam, ze jak wejde na watek to beda jakies nowe maluszki ale widze ze sie ociagacie slyszalam o tej katastrofie ... straszne
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||||
|
|
|
#2417 | |
|
Zakorzenienie
|
nogi, stopy, dłonie - masakra
![]() Cytat:
no i w nocy jak wstałam przed 4 to również udało się w szoku byłam ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- czas na śniadanie dla mnie i TŻta tylko muszę go obudzić z tego wszystkiego nie mam apetytu zjadłam tylko ciastko ![]() brzuch nadal mnie boli. Ale śniadanko zjem tylko zastanawiam się jeszcze co
|
|
|
|
|
#2418 |
|
Rozeznanie
|
Hejooo
![]() Dołączam się do grona dziewczyn ze snami-przepowiadaczami.Opowiem Wam teraz swój. Śniło mi się,że śpię i nagle czuję jak mi wody odchodzą. Więc budzę Tomka i mówię mu,że idę sie ogranąć i on też niech to zrobi bo musimy już jechac. I kolejna scenka już ze szpitala jest jak męczę się sn,a w końcu lekarz przychodzi i mówi,że cos tam jest nie tak i idę na cc.I całe to cc oglądałam tak jakby "z boku" i nawet nie zauważyłam momentu jak wyciągnęli dziecko. Okazało się że to dziewczynka a potem ją uczyłam mówić mama i tata i o dziwo jej to szło Ale jakby nie było to te sny były tak rzeczywiste,ze jak się obudziłam to aż zerknęłam na brzuch,czy nadal tam jest dzidziuś. no i tak je intensywnie śniłam,że dopiero przed chwilką się obudziłam... A miałam w planach ugotowanie rosołku zanim Tomek wstanie do pracy..i teraz się pewnie nie wyrobięco do katastrofy to straszne to jest.... mój wujek pracuje w Soku Wł-wa i pisałam do ciotki,czy go tam wezwali. okazało się że już wieczorem tam musiał jechać i dopiero po 5wrócił... I powiedział,że odkąd pracuje na kolei to on takiej masakry na własne oczy nie widział i się popłakał. Więc ja nie wyobrażam sobie nawet co on tam widzieć musiał... Naprawdę szkoda tylu ludzi.....
|
#2419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dłonie mi nie puchną, ale wspułczuję. |
|
|
|
|
#2420 |
|
Rozeznanie
|
Emigra mnie też tak właśnie uda puchną. Ale znalażłam sposób,żeby jakoś to zmniejszyć. Po prostu jak się tak porządnie złażę, nakucam to potem mam wrażenie,że już jest wszystko ok. Możesz też spróbować tak..
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomość od JOANAROS
"Dostałam w nocy skurczy co 5 minut, po 4 godz pojechałam do szpitala. Rozwarcie małe do 2 cm. Dostałam zastrzyk na przygotowanie szyjki. Boli jak cholera a postępu brak. Trzymajcie kciuki bo podobno może tak być 3 dni."
|
#2423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
że to pewnie jakieś przeciążenie dostałam jakąś maść na ból mięśni i przeszło na jakiś czas. Mam nadzieję że po porodzie mi to minie bo nie uśmiecha mi się operacja. ![]() Karolca to chyba jednak ciut inne bóle mamy, bo mnie łokcie nie bolą tylko właśnie typowo ten nadgarstek, jak za długo mam ręke na myszce to mi cała dłoń drętwieje.
|
|
#2424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oby jak najkrócej. Trzymaj się Joanaros!! |
|
|
|
|
#2425 |
|
Wtajemniczenie
|
wlasnie dzisiaj rano o Niej myslalam, jak tam czy sie cos ruszylo. POWODZENIA ABY JAK NAJSZYBCIEJ AKCJA SIE ROZKRECILA!!!!!!!
|
|
|
|
#2426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero jak ktoś mnie uszczypnie to coś się dzieje... Ale czytałam, że to może być "efekt" cofania i ból może promieniować aż do barku
|
|
#2427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby wszystko poszło jak najszybciej
|
|
|
|
|
#2428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żeby poszło jak najszybciej!!!
|
|
#2429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby sytuacja się rozkręciła i kolejny Dzidziuś przyszedł zdrowy na świat.
|
|
|
|
|
#2430 |
|
Rozeznanie
|
Cytrynka i Agabi gratulacje !!!!
![]() Mag trzymaj się dzielnie kciuki za Ciebie i maluszka ![]() ![]() :kciuki :Ona gratulacje Joanaros duże kciuki ![]() ![]() ![]() U mnie wczoraj zaczął sie 33 tydz. więc coraz bliżej i coraz bardziej się stresujeCzuję się w miarę dobrze choć nadal biorę no-spę i magnez. Byłam wczoraj na uczelni pozałatwiać sprawy - zdałam dwa egzaminy, jeszcze został jeden, który mam dzień po ślubie,ale dam radę chyba ![]() Dzisiaj mój TŻ stwierdził,że skoro już tak dużo dziewczyn się rozpakowało to ja na pewno urodzę dwa tygodnie po naszym ślubie nie wiem skąd on to wie,ale jak zaszłam w ciążę to on to wiedział wcześniej ode mnie i dlatego szybko poszłam do lekarza.
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

jak sam pojedzie je robić

a great dane no piekny niesamowicie.MoniqW ma chyba 4 dogi niemieckie
zeby wszystko dobrze poszlo.

jak kucam to czuje jakbym miala poduszki pod kolanami wcisniete i zaraz dretwieja mi nogi
pyyyyycha !
Ale jakby nie było to te sny były tak rzeczywiste,ze jak się obudziłam to aż zerknęłam na brzuch,czy nadal tam jest dzidziuś. no i tak je intensywnie śniłam,że dopiero przed chwilką się obudziłam... A miałam w planach ugotowanie rosołku zanim Tomek wstanie do pracy..i teraz się pewnie nie wyrobię