Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :) - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-04, 09:59   #811
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)

Witajcie dziewczynki w ten słoneczny dzień!

Konczita bardzo się ciesze że z dzidziolem super

Sojka współczuje.nie będe Ci nic radzic bo tak to jest najłatwiej.mam nadzieje że się dogadacie i wszystko sobie wytłumaczycie

zielona ja sobie wykasowałam simsy bo nic tylko siedziałam i grałam.masakra
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 10:18   #812
marta1986222
Zakorzenienie

[QUOTE=Konczita;32696430] hej mamusie ... ja tylko na sekundkę
wczoraj czułam się fatalnie, przeleżałam cały dzień, dzisiaj lepiej ....
byliśmy na prenatalnych - wszystko w należytym porządku dzidzia dzisiaj ma 54 mm straszny wiercipięta ale kochany ...nosek ma po tacie a co po mnie ? a przezierność karkowa 1,6 .... przepływy ok i narządy również ...

Bardzo się cieszę,ja mam badania w piątek i już nie mogę się doczekać.

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Wróciłam
jeju dziewczyny co Wy z tym jedzeniem. W ciąży można jeść wszystko tylko w umiarkowanych ilościach. Wszędzie piszą,że tego nie wolno czy tego. Oczywiście surowego mięsa i jaj nie wolno,ale reszte można,nie można jeść tylko tego co pozwalają. Ja w pierwszej ciąży jadłam wszystko i w tej nie mam zamiaru się ograniczać

Zgadzam się w 100%

Cytat:
Napisane przez emillia006 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem. Bylam na usg i widzialam po raz pierwszy swojego Skarba i uslyszalam serduszko Niesamowite przezycie. Lekarka powiedziala, ze wszystko wyglada na to, ze nic zlego sie nie dzieje. Dzidzia osadzona w odpowiednim miejscu i nie widzi zadnych skrzepow krwi. Uff co za ulga. Brazowe uplwy nadal mam wiec do konca nie jestem spokojna. W poniedzialek bede miala kolejne usg tym razem w szpitalu. Beda wtedy rowniez wyniki krwi i moczu. Maz tak sie gapil w ten ekran ze myslalam ze padne. Obydwoje bylismy bardzo wzruszeni

Bardzo się cieszę że z dzidzią wszystko dobrze,uważaj na siebie kochana.

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
no i takiego kontaktu pupa-śnieg Ci życzymy
miłego wypoczynku!

Dziewczyny mam mega doła. To jeden z najgorszy dni w moim życiu..
Wczoraj cholera wie czemu (dlatego że połozyłam się wcześniej bez słowa do łóżka??) moj szanowny spał w drugim pokoju;/ Dzisiaj rzuciłam za to focha a on po krótkiej nieobecności w domu wparował i rzucił hasło że zaczyna żałować.. żałować czego do cholery żałować??!! i za nic się nie dowiem co się stało i o co biega, bo od kilku godzin zamknięty w pokoju z flaszką jakiegoś whiskacza (a on nigdy nie pije!) i chrapie zza ściany, a jak wyszedłgodzine temu do łazienki to trzaskał wszystkimi drzwiami po drodze ((
Jest mi cholernie źle.
Cytat:
Dziewczyny niestety nie mam z kim rozmawiać bo już wyszedł z domu.
Mam tego serdecznie dość.

Bardzo mi przykro,mam nadzieję że przemysli swoje niepoważne zachowanie i się dogadacie,tego Wam życzę.

Ja wstałam rano,pierwsze co to spotkanie z szuwarkiem potem jak co dzień kanapki z serkiem topionym.
Jutro idę odebrać wyniki badań i w środę wizyta

U mnie śliczna pogoda więc korzystając z niej wybywamy na spacerek.

Miłego dnia kochane.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 10:38   #813
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry
Ja mam wizytę we wtorek. Już nie mogę się doczekać.
Coś mnie brzuch tak ciągnie od dwóch dni. Może się rozrasta, bo urósł przez kilka dni sporo.
Piękna pogoda u mnie. Porozwozimy trochę ulotek firmowych, bo sezon czas zacząć w budowlance. W końcu pieniędzy będzie więcej, bo przez zimę to ciężko zawsze.

Cytat:
Dziewczyny niestety nie mam z kim rozmawiać bo już wyszedł z domu.
Mam tego serdecznie dość.
Kochana spokojnie. Może się wstydzi za swoje zachowanie i wolał się ewakuować niż Ci w oczy spojrzeć. Poczekaj, w końcu sam przecież przyjdzie i pogada.
Stary 2012-03-04, 11:22   #814
colds
Zakorzenienie

Gratuluje udanych wizyt, Drogie Mamuski

Sojka - Ech, na tych naszych tatuśków to brak słów czasami. Sama dobrze wiem, ze to, co Oni wyprawiaja wcale nam teraz nie pomaga. No i przezywamy wszystko x873867655 mocniej.. Mam nadzieje, ze wszystko przemysli, przeanalizuje i wroci z bukietem kwiatow. Trzymam kciuki aby bylo wszystko okej
Stary 2012-03-04, 11:31   #815
zielona1911
Zakorzenienie

A ja nie mam co przez dzien robic bo musze przeciez lezec dopoki ten krwiak sie nie wchlonie wiec lezac nie mam co robic-simsy wtedy sa zbawienne bo wlaczam je o 15 a za godzine patrze na zegarek i jest juz 20.00 wiec seriale i spanie

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Gratuluje udanych wizyt, Drogie Mamuski

Sojka - Ech, na tych naszych tatuśków to brak słów czasami. Sama dobrze wiem, ze to, co Oni wyprawiaja wcale nam teraz nie pomaga. No i przezywamy wszystko x873867655 mocniej.. Mam nadzieje, ze wszystko przemysli, przeanalizuje i wroci z bukietem kwiatow. Trzymam kciuki aby bylo wszystko okej
a ja mam spokoj z facetem bo widze go tylko tydzien w miesiacu wiec wtedy staramy sie byc mili dla siebie jako ze nie widzielismy sie dlugo.
Przyzwyczailam sie do samotnosci i nawet jak jest w domu to spimy w osobnych lozkach,bo tak nam jest wygodnie. troche dziwnie wiem,ale nam to odpowiada.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 11:58   #816
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Roan to nie tako tako to tako a roan to roan
ale ładny ten roan tylko to mocowanie gondoli jakies takie szajsowate albo się mi zdaje, nie połamie sie??
Dzięki , dzięki, coś mi się mocno popitoliło.

Wszystko przez sprzedawców na allegro, to u nich ten model był w grupie producenta TAKO.

To chyba odpada, tak myślę, czy moze ta firma też jest dobra. Nie wiem już. Muszę poszperać.

Edytowane przez alfabia
Czas edycji: 2012-03-04 o 12:01
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 12:19   #817
Sojka1990
Zadomowienie

Dziewczyny przypomniało mi się że miałam wam zalinkować pewną strone.
Chodzi o pampersy, bella happy- ja używałam u dziewczynek od początku i byłam zadowolona, a na http://www.blizejciebie.pl/zestawy.html są na prawdę atrakcyjne ceny, kilka paczek pieluch w zestawie bardzo opłacalne, ja zawsze brałam max paki po 6 lub 12 paczek pampersów i finansowo super na tym wychodziliśmy.
Stary 2012-03-04, 12:27   #818
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Sojka i jak tam kochana??
Ja ugotowałam rosołek a drugie danie później. Synek poszedł spac to mam okazje poleżeć bo coś mnie dzisiaj brzuch boli,może to dlatego,że termin miesiączki mi się zbliża??
Ja wizyte mam dopiero w piątek albo poniedziałek przyszły zależy jak się wyrobie z badaniami,więc jeszcze musze wytrzymać.
Ale oby u Was były piękne dzidzie
Kochane która mi powie na jaka kwote mam się szykowac na te pierwsze badania w laboratorium?

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 12:31   #819
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Sojka i jak tam kochana??
Ja ugotowałam rosołek a drugie danie później. Synek poszedł spac to mam okazje poleżeć bo coś mnie dzisiaj brzuch boli,może to dlatego,że termin miesiączki mi się zbliża??
Ja wizyte mam dopiero w piątek albo poniedziałek przyszły zależy jak się wyrobie z badaniami,więc jeszcze musze wytrzymać.
Ale oby u Was były piękne dzidzie
Kochane która mi powie na jaka kwote mam się szykowac na te pierwsze badania w laboratorium?
Do tej pory nie wrócił.

a na pierwsze badania.. hm.. zależy gdzie pójdziesz.. ale myśle że możesz się nastawiać na 150-250 zł
Stary 2012-03-04, 12:59   #820
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
a ja mam spokoj z facetem bo widze go tylko tydzien w miesiacu wiec wtedy staramy sie byc mili dla siebie jako ze nie widzielismy sie dlugo.
Przyzwyczailam sie do samotnosci i nawet jak jest w domu to spimy w osobnych lozkach,bo tak nam jest wygodnie. troche dziwnie wiem,ale nam to odpowiada.
Czasami, gdy mamy gorsze dni z TZ, zastanawiam sie czy tak nie byloby dla nas lepiej .

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Chodzi o pampersy, bella happy- ja używałam u dziewczynek od początku i byłam zadowolona, a na http://www.blizejciebie.pl/zestawy.html są na prawdę atrakcyjne ceny, kilka paczek pieluch w zestawie bardzo opłacalne, ja zawsze brałam max paki po 6 lub 12 paczek pampersów i finansowo super na tym wychodziliśmy.
No właśnie zastanawiałam się nad takimi okazjami. Tym bardziej,że chcemy zacząć zaopatrzać się w pampersy od następnego miesiąca, żeby później było nam łatwiej.
Czym mamy się sugerować przy wyborze?

Edytowane przez colds
Czas edycji: 2012-03-04 o 13:00
colds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 13:01   #821
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość

Bardzo się cieszę,ja mam badania w piątek i już nie mogę się doczekać.

U mnie śliczna pogoda więc korzystając z niej wybywamy na spacerek.

Miłego dnia kochane.
trzymam kciuki bo to kolejna niezapomniana chwila jest ...
później porobię fotki z filmiku to Wam pokaże )

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32704405]Witajcie dziewczynki w ten słoneczny dzień!

Konczita bardzo się ciesze że z dzidziolem super

[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dobry
Ja mam wizytę we wtorek. Już nie mogę się doczekać.
Coś mnie brzuch tak ciągnie od dwóch dni. Może się rozrasta, bo urósł przez kilka dni sporo.
Piękna pogoda u mnie. Porozwozimy trochę ulotek firmowych, bo sezon czas zacząć w budowlance. W końcu pieniędzy będzie więcej, bo przez zimę to ciężko zawsze.
.

kochana mnie w piątek powalił bul w lewej pachwinie, zadzwoniłam do ginki kazała poleżeć - odpocząć ... tak uczyniłam i jest już lepiej ...
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 13:46   #822
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
Super! Dzięki za link bo ceny są widzę bardzo przyzwoite. 45 gr za pieluszkę wychodzi (5 do 9 kg). I kosztów wysyłki brak przy zamóieniu powyżej 115 zł.
Dziewczyny zapiszcie sobie ten link bo może umknąć a jeszcze się kiedyś przyda.
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 14:10   #823
Katee27
Zadomowienie

A ja myślałam,że jak piękne słonko to dzień będzie wspaniały,a jest do du...!!!Takich nerwów dawno nie miałam,a wszystko przez rodzinkę,z którą najlepiej na zdjęciu...Dobrze,że mąż mnie wspiera i jest przy mnie,choć ostatnio też mieliśmy jazde...Mam dość wszystkiego,tzn.ludzi,któ rych mam za sąsiadów,a to właśnie rodzinka męża!

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 14:10   #824
maggie123
Zakorzenienie

witajcie w ten słoneczny niedzielny dzionek
od razu pełen optymizm
Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
A ja biegam od początku ciąży, a teraz mam nawet cos takiego że mi sie chce jak wielbłądowi, a ide z kropelką :P
hehe, Iwoncia, mam tak samo... i co.. tylko kropelki
Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Dziewczyny można jeść białą kiełbasę w ciąży?
Dziewczyny, sory, że w ten sposób, ale puknijcie się w głowę z tymi wyrzeczeniami jedzeniowymi! Surowe mięso i surowe jajka zabronione i alkohol a wszystko inne z umiarem nie zaszkodzi!!
nie popadajcie w paranoję, bo zaraz się okaże, że tylko kwasem foliowym powinno się oddychać i nic nie jeść, bo wszystko może zaszkodzić. Zatem trochę rozsądku
Jak będziemy karmiły, to dopiero zaczną się ograniczenia żywieniowe, a teraz czas korzystać póki jeszcze można
Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny właśnie sobie wkręciłam coś, mianowicie na początku ciąży i jakieś dwa tygodnie temu jadłam trochę sera camembert i łososia wędzonego i oczywiście już myślę, że na pewno coś z tego będzie...
na pewno będzie, jak dalej będziesz sobie wkręcać. nie wariuj. łosoś jest tłustą rybą, więc jak najbardziej można jeść. A ser w małej ilości szkody nie uczyni...

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
hej mamusie ... ja tylko na sekundkę
byliśmy na prenatalnych - wszystko w należytym porządku dzidzia dzisiaj ma 54 mm straszny wiercipięta ale kochany ...nosek ma po tacie a co po mnie ? a przezierność karkowa 1,6 .... przepływy ok i narządy również ...
idę do łóżka ... wszystkim leżącym życzę wytrwałości no i spokojnego wieczorku dla Wszystkich
Konczita, bardzo się cieszę, że maluszek zdowy

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
Aaaa i farbowałam włosy farbą bez amoniaku casting loreal jasny perłowy blond, jeden z najjaśniejszych. Jeśli chodzi o zapach to bardzo delikatny, także nie będzie przeszkadzał, ale działanie farby słabe, nie złapało mi odrostów, rozjaśniło trochę, więc jest lepiej, ale nie pokryło ich, więc nie polecam.
też wczoraj robiłam malowanko i też castingiem. ładnie pachnie, bardzo fajna odżywka, kolor mimo, iż promienny blond, złapał mi na rudo trochę, ale mam nadzieję, że się ta rudość spierze. Zresztą, co to by nie była za farba i czy maluję sama (tzn. mama) czy u fryzjera zawsze do kilku pierwszych myć mam bardziej lub mniej intensywny rudy błysk... trudno... Włosy mam ciemny blond, ale od jakiegoś czasu farbuję na jasny i odrosty na razie ładnie się pokryły. zobaczymy, jak się będzie zmywała. Mam nadzieję, że nie za szybko

BTW wczoraj, gdy wybrałam sie do rodziców na malowanie, odwiedzili nas teściowie... Teściówka robiła pierogi i nam przywiozła. 10 sztuk!!! to chyba tylko dla tż, tym bardziej, że mikroskopijne te pierożki...
I oczywiście męża mi uświadamiała, że nie powinien mi pozwolić farbować włosów w ciąży (no niedoczekanie, żeby się na ten temat wypowiadał i czegokolwiek w jakiejkolwiek sprawie mi zabraniał), bo przecież dziecko będzie rude!! i że nie mogę przechodzić pod żadnymi kablami i przewodami, gdzie płynie prąd, bo też będziemy mieć rude dziecko... myślałam, że mój wykształcony mąż jest mądrzejszy... a on do mnie z fochem, że mogłam sobie to malowanie darować. Rany... już wierzę w te przesądy... brrr.... i co to będzie, jak się dzidziuś urodzi. Czarom nie będzie końca. A ja za nic w świecie żadnego wosku nad dzieckiem lać nie pozwolę, żadnych kokardek czerwonych na wózku nie zawiążę i innym też nie dam...

Cytat:
Wróciłam
jeju dziewczyny co Wy z tym jedzeniem. W ciąży można jeść wszystko tylko w umiarkowanych ilościach. Wszędzie piszą,że tego nie wolno czy tego. Oczywiście surowego mięsa i jaj nie wolno,ale reszte można,nie można jeść tylko tego co pozwalają. Ja w pierwszej ciąży jadłam wszystko i w tej nie mam zamiaru się ograniczać
grunt to zdrowe podejście. Dobrze, że doświadczona mama popiera to, co i ja myślę

Cytat:
Dziewczyny jestem. Bylam na usg i widzialam po raz pierwszy swojego Skarba i uslyszalam serduszko Niesamowite przezycie. Lekarka powiedziala, ze wszystko wyglada na to, ze nic zlego sie nie dzieje. Dzidzia osadzona w odpowiednim miejscu i nie widzi zadnych skrzepow krwi. Uff co za ulga. Brazowe uplwy nadal mam wiec do konca nie jestem spokojna. W poniedzialek bede miala kolejne usg tym razem w szpitalu. Beda wtedy rowniez wyniki krwi i moczu. Maz tak sie gapil w ten ekran ze myslalam ze padne. Obydwoje bylismy bardzo wzruszeni
super i gratuluję

Sojeczko mam nadzieję, że tż szybko pójdzie po rozum do głowy i że się pogodzicie. Jeśli do tej pory żyliście cały czas zgodnie, domyślam się, jak bardzo musi być Ci ciężko... Postaraj się nie brać do siebie tych słów męża o żałowaniu. Żałować to on może teraz dopiero... że Cię denerwuje... Trzymam mocno kciuki, żebyście się szybko pogodzili i żebyś juz spokojnie swym stanem mogła się cieszyć ściskam

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 14:16   #825
colds
Zakorzenienie

A jak tam cycory dziewuszki? Puchna malenstwa?
Bo ja to niedługo będę musiała znowu powiększyć rozmiar
Stary 2012-03-04, 14:26   #826
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
jedziesz do mnie? a ja jutro do taty chciałam
no nic następnym razem Cię tu wylukam ... przypilnuję sobie Was
no kuuuule bele, to ja tu mówie że jade z odwiedzinami a ona mi zwiała do taty

Właśnie sobie wróciłam do domciu i jestem tak zadowolona że wyszłam z domu że radocha jak dziecko.
Jakby mnie z więzienia wypuścili
Mam nadzieje że plamienia sie nie pojawią.
A teraz zwiewam na film "głupi i głupszy"
Udanego dzionka mamuńcie
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 15:11   #827
emillia006
Zadomowienie

Czesc Dziolchy

Co do jedzenia w ciazy to wczoraj mialam mega ochote na lososia wedzonego z philadelfia i maz wieczorem pojechal mi go kupic do tesco Nie bede sie katowac tylko korzystam poki mam apetyt na cos, bo z tym u mnie roznie a nawet moge napisac, ze zle. Mam calodobowe mdlosci i czesto na sam widok wiekszosci potraw strasznie mnie mdli. Okropnie sie mecze juz trzeci tydzien Dzisiaj mam ochote na pizze z dominosa wiec ja zjem chociaz wiem, ze zdrowe to nie jest. Jak sobie pomysle o jakim domowym obiadku to juz mi sie kreci w zoladku. Dzisiaj juz 3 razy odwiedzilam kibelek-szuwarek Czasami mam wyrzuty sumienia, ze jestem zla matka, bo malo jem a jak cos zjem to zwymiotuje. Martwie sie, ze moj dzidzius maly sie urodzi Mam nadzieje, ze wkrotce sie wszystko unormuje, bo mam serdecznie dosc a musze chodzic do pracy
emillia006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 15:21   #828
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cycuchy puchnązawsze nosiłam C ale teraz już się nie mieszczą
Maggie jak się karmi to tez nie jest tak źleoczywiście wtedy nic ciężkiego,ale też bez przesady.
A ciąży tym bardziej nie ma ograniczeń aż takich
własnie zjadłam schabowegoi nie jest mi z tym źle.

Co do pampersów to ja używałam dla małego firmy pampers. Próbowałam happy,huggies i tylko te zdały egzamin i jeszcze mam dwie całe paczki w zapasiebo synus już nie korzysta.

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-03-04, 15:48   #829
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Cycuchy puchnązawsze nosiłam C ale teraz już się nie mieszczą
Maggie jak się karmi to tez nie jest tak źleoczywiście wtedy nic ciężkiego,ale też bez przesady.
A ciąży tym bardziej nie ma ograniczeń aż takich
własnie zjadłam schabowegoi nie jest mi z tym źle.

Co do pampersów to ja używałam dla małego firmy pampers. Próbowałam happy,huggies i tylko te zdały egzamin i jeszcze mam dwie całe paczki w zapasiebo synus już nie korzysta.
U mnie cycuchy poszły o dwa rozmiary

A tak na temat poradników.
Pełno tych dla matek. A co z ojcami?
Chcicałabym kupić jakaś książkę dla TŻa, coby choć trochę poczytał na temat ciąży, Bejbusia. Internetowo to On mi się nie garnie, więc może chociaż tak bym coś zdziałała
Stary 2012-03-04, 15:50   #830
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zapłaciłam 126zł- morfologia, mocz, glukoza, WR, Hiv, Hcv, toxo. Chyba to wszystko.

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Super! Dzięki za link bo ceny są widzę bardzo przyzwoite. 45 gr za pieluszkę wychodzi (5 do 9 kg). I kosztów wysyłki brak przy zamóieniu powyżej 115 zł.
Dziewczyny zapiszcie sobie ten link bo może umknąć a jeszcze się kiedyś przyda.
Proponuję dać link do pierwszego posta!!!

Cytat:
Ja też pampersów używałam, przynajmniej tak do roku. Są moim zdaniem najdelikatniejsze i najmiększe.
Stary 2012-03-04, 16:08   #831
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Chcicałabym kupić jakaś książkę dla TŻa, coby choć trochę poczytał na temat ciąży, Bejbusia. Internetowo to On mi się nie garnie, więc może chociaż tak bym coś zdziałała
A czemu nie może czytać tych poradników dla kobiet? Mój siedzi i je studiuje, ja w ogóle nie zaglądam

Też mam wyrzuty sumienia związane z jedzeniem... Ciągle myślę, że za mało jem! Dziś mam okropny dzień, bo na nic nie mam ochoty Zjadłam tylko jajko na miękko, kanapkę, serek wiejski, dwie mandarynki, jogurt...

W ogóle zauważyłam, że cały czas muszę być w ruchu, żeby się w miarę dobrze czuć. Jak tylko spędzam więcej czasu w łóżku, to od razu mnie mdli i słabo mi. A jak od rana do wieczora na uczelni siedzę, to da się żyć
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 18:45   #832
Elmiria
Raczkowanie

Hmmm, gda, to ciężki wybór! bo by się chciało dobrze czuć leżąc

Sojka, mam nadzieję, że zaraz się wszystko wyjaśni Pewnie to tylko jakiś okreś aklimatyzacyjny u męża i zaraz mu przejdzie. Ale ja to bym mu porządne lanko sprawiła za tyle nerwów dla ciężarnej żony!!!!

Emilko, cieszę się, że z dzidziusiem wszystko ok!

Konczi, super, że badania w normie i dzieciątko zdrowe! Ja o swoim dowiem się jutro rano!

Marta, współczuję ci tego serka topionego, bo właściwie nawet jakbyś się nie podpisała, to bym skojarzyła, że to ty... dzieciątko pewnie nigdy serka nie dotknie, tyle go mamusia teraz nakarmi! Ale lepiej tak, niż nic!

colds, ja też myślałam nalupić pampersów na zapas, ale słyszałam o przypadkach, kiedy dziecko poprostu nie akceptuje pewnej firmy i wtedy trzba kupić jakieś inne. Więc boję się wydawać pieniądze, a potem by się jeszcze okazało, że nie pasują. To to akurat zawsze zdążysz kupić... moim skromnym zdaniem

maggie współczuję takiej teściowej i szkoda najbardziej, że mężowi takie rzeczy do głowy wbija!

A co do jedzenia, to macie rację dziewczyny, nie ma co wpadać w szał Ja z chęcią jadam sushi, wędzonego łososia, serki pleśniowe i t.p. przecież to przechdzi kontrolę, nie kupujemy tego na bazarze, tylko w sklepie.
Elmiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 19:26   #833
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
hej mamusie ... ja tylko na sekundkę
idę do łóżka ... wszystkim leżącym życzę wytrwałości no i spokojnego wieczorku dla Wszystkich
wspaniałe wieści
Cytat:
Wróciłam
ja też jem wszystko...
Cytat:
dobrze że wszystko ok
Cytat:

o kurcze aż o 2 rozmiary! mnie bolą cały czas ale w staniki się mieszcze
Stary 2012-03-04, 19:50   #834
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Jak moj synek chodzil w pampersach to niestety wlasnie te happy nie byly dla niego,mogl wszystkie inne nosic a te akurat przesikiwal i przede wszystkim byl strasznie odparzony wiecznie, i nie to ze Bog wie ile mu pampka nie zmienialam ale juz po drugim sikaniu przesiakal.

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Czasami, gdy mamy gorsze dni z TZ, zastanawiam sie czy tak nie byloby dla nas lepiej .

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

No właśnie zastanawiałam się nad takimi okazjami. Tym bardziej,że chcemy zacząć zaopatrzać się w pampersy od następnego miesiąca, żeby później było nam łatwiej.
Czym mamy się sugerować przy wyborze?
Co do pampersow ja bym poczekala dlatego,ze jak pisalam wyzej nakupicie tone pampkow a sie okaze ze dzidzius bedzie odparzony bo nie beda dla niego odpowiednie,co sie bardzo czesto zdarza.Wiec potem kasa w bloto. Najlepsze sa wlasnie oryginalne z pampersa moim zdaniem i takie tez kupie max 2-3 paczki jedynek dlatego,ze znam tez mamy ktore mowily ze i te im nie pasuja. Dlatego lepiej sie akurat z tym wstrzymac moim zdaniem..
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 20:02   #835
Konczita
Zakorzenienie

wróciłam od tatuśka ... jejku ledwo się ruszam na kolację zrobili tortillę z kurczakiem mniam!!!
dzisiaj czuje się dość dobrze ale pewnie teraz będę więcej odpoczywać ....

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
no kuuuule bele, to ja tu mówie że jade z odwiedzinami a ona mi zwiała do taty

Właśnie sobie wróciłam do domciu i jestem tak zadowolona że wyszłam z domu że radocha jak dziecko.
Jakby mnie z więzienia wypuścili
Mam nadzieje że plamienia sie nie pojawią.
A teraz zwiewam na film "głupi i głupszy"
Udanego dzionka mamuńcie

wybacz ... ale sobie pojadłam hehee no i pospacerowałam ... i jestem zadowolona

Cytat:

ja mam książkę z dziennikiem którą dostałam od siostry na początku samym ... i mój mąż jest nią bardzo zainteresowany, ogólnie dostaliśmy wczoraj paczkę powitalną dla przyszłych rodziców, ulotki, próbki i poradniki więc małż zainteresował się połogiem i moją dietą podczas karmienia ...

Cytat:
Napisane przez Elmiria Pokaż wiadomość

Konczi, super, że badania w normie i dzieciątko zdrowe! Ja o swoim dowiem się jutro rano!

A co do jedzenia, to macie rację dziewczyny, nie ma co wpadać w szał Ja z chęcią jadam sushi, wędzonego łososia, serki pleśniowe i t.p. przecież to przechdzi kontrolę, nie kupujemy tego na bazarze, tylko w sklepie.

więc trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty ...

Sojka jak u Was???
Stary 2012-03-04, 20:09   #836
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Jak moj synek chodzil w pampersach to niestety wlasnie te happy nie byly dla niego,mogl wszystkie inne nosic a te akurat przesikiwal i przede wszystkim byl strasznie odparzony wiecznie, i nie to ze Bog wie ile mu pampka nie zmienialam ale juz po drugim sikaniu przesiakal.

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Co do pampersow ja bym poczekala dlatego,ze jak pisalam wyzej nakupicie tone pampkow a sie okaze ze dzidzius bedzie odparzony bo nie beda dla niego odpowiednie,co sie bardzo czesto zdarza.Wiec potem kasa w bloto. Najlepsze sa wlasnie oryginalne z pampersa moim zdaniem i takie tez kupie max 2-3 paczki jedynek dlatego,ze znam tez mamy ktore mowily ze i te im nie pasuja. Dlatego lepiej sie akurat z tym wstrzymac moim zdaniem..

a my właśnie pampersa nie mogliśmy używać robiłam kilka podejśc i dupa, odparzały i kupa jak żadka była to przeciekała, jejku aż mi się przypomniała jedna sytuacja.. Dziewczynki miały pól roku cieplutki dzień pojechaliśmy z tż połazić po Kazimierzu Dolnym, dzieciaki w wózek i poszedł. no i po chwili suprise bo Hanka walneła takie kupsko że cała była w gówienku, do tego ubranka i nawet spód wózka, no czad po prostu, pół godziny doprowadzałam ją do porządku na tarasie w pizzeri:P
i wtedy własne miała pampersy pampersa na tyłku, nosz zawsze mi dziady przeciekały i odparzały jak żadne inne

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

u nas dziwnie, tż soie przywiózł na noc syna z pierwszego małżeństwa więc nawet nie ma jak normalnie usiąść i pogadać.
Stary 2012-03-04, 20:11   #837
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
u nas dziwnie, tż soie przywiózł na noc syna z pierwszego małżeństwa więc nawet nie ma jak normalnie usiąść i pogadać.

hmmm ale podejrzewasz o co chodzi ?
Stary 2012-03-04, 20:16   #838
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:

hmmm ale podejrzewasz o co chodzi ?
Nie wiem, ale przy młodym zachowuje się jak gdyby nigdy nic, nawet zamawiając pizze na kolacje wybrał taką, jaką lubie. Podejrzewam że będzie chciał przejść do porządku dziennego bez słowa wyjaśnienia
Stary 2012-03-04, 20:17   #839
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, ale przy młodym zachowuje się jak gdyby nigdy nic, nawet zamawiając pizze na kolacje wybrał taką, jaką lubie. Podejrzewam że będzie chciał przejść do porządku dziennego bez słowa wyjaśnienia
hmmm dziwne zachowanie ale myślę że tak tego zostawić nie powinno się ...

uciekam w poduchy ... dobrej nocy mamusie
Stary 2012-03-04, 21:22   #840
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

u nas dziwnie, tż soie przywiózł na noc syna z pierwszego małżeństwa więc nawet nie ma jak normalnie usiąść i pogadać.[/QUOTE]

Dobrze,że przynajmniej wrócił spokojnie. Może porozmawiacie jak młody pójdzie spać. Wyjaśnicie sobie wszystko i będzie dobrze
a ile jego syn ma lat?

Ja zjadłam sobie kanapke z Shella bosseee jaka była pyszna
i truskawki z biedronki,zobaczymy jak na mnie podziałają,ale powstrzymać się nie mogłam.

Co do pampersów firmy pampers,to są te pampers active baby i pampers sleep and play,to te drugie mi przeciekały zawsze,sa niby pare złotych tańsze od tamtych ale jak dla mnie są okropne.
Moja bratowa używała pampersów tych właśnie prawdziwych to jej synka odparzały,albo tylko tak mówiła hehe.

Ale z takich tanich pampersów to szczerze powiem,że w biedronce są firmy Dada,takie za 30 złotych i nie zauważyłam żadnej róznicy pomiędzy Dada a Pampers. Obie są bardzo dobre. Te Dada są tanie a dla mnie lepsze od happy czy huggies. Kupowałam je też czasami,jak było z kasą krucho i zadowolona byłam

Gracjanek

Fabianek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości