|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Witajcie dziewczynki w ten słoneczny dzień!
Konczita bardzo się ciesze że z dzidziolem super Sojka współczuje.nie będe Ci nic radzic bo tak to jest najłatwiej.mam nadzieje że się dogadacie i wszystko sobie wytłumaczycie zielona ja sobie wykasowałam simsy bo nic tylko siedziałam i grałam.masakra |
|
|
|
#812 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Konczita;32696430]
wczoraj czułam się fatalnie, przeleżałam cały dzień, dzisiaj lepiej .... byliśmy na prenatalnych - wszystko w należytym porządku dzidzia dzisiaj ma 54 mm a co po mnie ? a przezierność karkowa 1,6 .... przepływy ok i narządy również ... Bardzo się cieszę Cytat:
Zgadzam się w 100% Cytat:
Bardzo się cieszę że z dzidzią wszystko dobrze,uważaj na siebie kochana. Cytat:
Cytat:
Bardzo mi przykro,mam nadzieję że przemysli swoje niepoważne zachowanie i się dogadacie,tego Wam życzę. Ja wstałam rano,pierwsze co to spotkanie z szuwarkiem potem jak co dzień kanapki z serkiem topionym. Jutro idę odebrać wyniki badań i w środę wizyta U mnie śliczna pogoda więc korzystając z niej wybywamy na spacerek. Miłego dnia kochane.
|
|
#813 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Ja mam wizytę we wtorek. Już nie mogę się doczekać. Coś mnie brzuch tak ciągnie od dwóch dni. Może się rozrasta, bo urósł przez kilka dni sporo. Piękna pogoda u mnie. Porozwozimy trochę ulotek firmowych, bo sezon czas zacząć w budowlance. W końcu pieniędzy będzie więcej, bo przez zimę to ciężko zawsze. Kochana spokojnie. Może się wstydzi za swoje zachowanie i wolał się ewakuować niż Ci w oczy spojrzeć. Poczekaj, w końcu sam przecież przyjdzie i pogada. |
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje udanych wizyt, Drogie Mamuski
Sojka - Ech, na tych naszych tatuśków to brak słów czasami. Sama dobrze wiem, ze to, co Oni wyprawiaja wcale nam teraz nie pomaga. No i przezywamy wszystko x873867655 mocniej.. Mam nadzieje, ze wszystko przemysli, przeanalizuje i wroci z bukietem kwiatow. Trzymam kciuki aby bylo wszystko okej
|
|
|
|
#815 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie mam co przez dzien robic bo musze przeciez lezec dopoki ten krwiak sie nie wchlonie wiec lezac nie mam co robic-simsy wtedy sa zbawienne bo wlaczam je o 15 a za godzine patrze na zegarek i jest juz 20.00
wiec seriale i spanie![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
Przyzwyczailam sie do samotnosci i nawet jak jest w domu to spimy w osobnych lozkach,bo tak nam jest wygodnie. troche dziwnie wiem,ale nam to odpowiada. |
|
|
|
|
#816 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wszystko przez sprzedawców na allegro, to u nich ten model był w grupie producenta TAKO. To chyba odpada, tak myślę, czy moze ta firma też jest dobra. Nie wiem już. Muszę poszperać. Edytowane przez alfabia Czas edycji: 2012-03-04 o 12:01 |
|
|
|
|
#817 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny przypomniało mi się że miałam wam zalinkować pewną strone.
Chodzi o pampersy, bella happy- ja używałam u dziewczynek od początku i byłam zadowolona, a na http://www.blizejciebie.pl/zestawy.html są na prawdę atrakcyjne ceny, kilka paczek pieluch w zestawie bardzo opłacalne, ja zawsze brałam max paki po 6 lub 12 paczek pampersów i finansowo super na tym wychodziliśmy.
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
Sojka i jak tam kochana??
Ja ugotowałam rosołek a drugie danie później. Synek poszedł spac to mam okazje poleżeć bo coś mnie dzisiaj brzuch boli,może to dlatego,że termin miesiączki mi się zbliża?? ![]() Ja wizyte mam dopiero w piątek albo poniedziałek przyszły zależy jak się wyrobie z badaniami,więc jeszcze musze wytrzymać .Ale oby u Was były piękne dzidzie ![]() Kochane która mi powie na jaka kwote mam się szykowac na te pierwsze badania w laboratorium? |
|
|
|
#819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a na pierwsze badania.. hm.. zależy gdzie pójdziesz.. ale myśle że możesz się nastawiać na 150-250 zł
|
|
#820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
Czym mamy się sugerować przy wyborze? Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-03-04 o 13:00 |
||
|
|
|
#821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
później porobię fotki z filmiku to Wam pokaże )[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32704405]Witajcie dziewczynki w ten słoneczny dzień! Konczita bardzo się ciesze że z dzidziolem super [/QUOTE] Cytat:
|
|
#822 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki za link bo ceny są widzę bardzo przyzwoite. 45 gr za pieluszkę wychodzi (5 do 9 kg). I kosztów wysyłki brak przy zamóieniu powyżej 115 zł.Dziewczyny zapiszcie sobie ten link bo może umknąć a jeszcze się kiedyś przyda. |
|
|
|
|
#823 |
|
Zadomowienie
|
A ja myślałam,że jak piękne słonko to dzień będzie wspaniały,a jest do du...!!!Takich nerwów dawno nie miałam,a wszystko przez rodzinkę,z którą najlepiej na zdjęciu...Dobrze,że mąż mnie wspiera i jest przy mnie,choć ostatnio też mieliśmy jazde...Mam dość wszystkiego,tzn.ludzi,któ rych mam za sąsiadów,a to właśnie rodzinka męża!
|
#824 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
witajcie w ten słoneczny niedzielny dzionek
![]() od razu pełen optymizm Cytat:
Dziewczyny, sory, że w ten sposób, ale puknijcie się w głowę z tymi wyrzeczeniami jedzeniowymi! Surowe mięso i surowe jajka zabronione i alkohol a wszystko inne z umiarem nie zaszkodzi!! nie popadajcie w paranoję, bo zaraz się okaże, że tylko kwasem foliowym powinno się oddychać i nic nie jeść, bo wszystko może zaszkodzić. Zatem trochę rozsądku ![]() Jak będziemy karmiły, to dopiero zaczną się ograniczenia żywieniowe, a teraz czas korzystać póki jeszcze można Cytat:
Cytat:
Cytat:
BTW wczoraj, gdy wybrałam sie do rodziców na malowanie, odwiedzili nas teściowie... Teściówka robiła pierogi i nam przywiozła. 10 sztuk!!! to chyba tylko dla tż, tym bardziej, że mikroskopijne te pierożki... I oczywiście męża mi uświadamiała, że nie powinien mi pozwolić farbować włosów w ciąży (no niedoczekanie, żeby się na ten temat wypowiadał i czegokolwiek w jakiejkolwiek sprawie mi zabraniał), bo przecież dziecko będzie rude!! i że nie mogę przechodzić pod żadnymi kablami i przewodami, gdzie płynie prąd, bo też będziemy mieć rude dziecko... myślałam, że mój wykształcony mąż jest mądrzejszy... a on do mnie z fochem, że mogłam sobie to malowanie darować. Rany... już wierzę w te przesądy... brrr.... i co to będzie, jak się dzidziuś urodzi. Czarom nie będzie końca. A ja za nic w świecie żadnego wosku nad dzieckiem lać nie pozwolę, żadnych kokardek czerwonych na wózku nie zawiążę i innym też nie dam... Cytat:
Cytat:
Sojeczko mam nadzieję, że tż szybko pójdzie po rozum do głowy i że się pogodzicie. Jeśli do tej pory żyliście cały czas zgodnie, domyślam się, jak bardzo musi być Ci ciężko... Postaraj się nie brać do siebie tych słów męża o żałowaniu. Żałować to on może teraz dopiero... że Cię denerwuje... Trzymam mocno kciuki, żebyście się szybko pogodzili i żebyś juz spokojnie swym stanem mogła się cieszyć
|
|
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie sobie wróciłam do domciu i jestem tak zadowolona że wyszłam z domu że radocha jak dziecko. Jakby mnie z więzienia wypuścili ![]() Mam nadzieje że plamienia sie nie pojawią. A teraz zwiewam na film "głupi i głupszy" ![]() Udanego dzionka mamuńcie |
|
|
|
|
#827 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Dziolchy
![]() Co do jedzenia w ciazy to wczoraj mialam mega ochote na lososia wedzonego z philadelfia i maz wieczorem pojechal mi go kupic do tesco Nie bede sie katowac tylko korzystam poki mam apetyt na cos, bo z tym u mnie roznie a nawet moge napisac, ze zle. Mam calodobowe mdlosci i czesto na sam widok wiekszosci potraw strasznie mnie mdli. Okropnie sie mecze juz trzeci tydzien Dzisiaj mam ochote na pizze z dominosa wiec ja zjem chociaz wiem, ze zdrowe to nie jest. Jak sobie pomysle o jakim domowym obiadku to juz mi sie kreci w zoladku. Dzisiaj juz 3 razy odwiedzilam kibelek-szuwarek Czasami mam wyrzuty sumienia, ze jestem zla matka, bo malo jem a jak cos zjem to zwymiotuje. Martwie sie, ze moj dzidzius maly sie urodzi Mam nadzieje, ze wkrotce sie wszystko unormuje, bo mam serdecznie dosc a musze chodzic do pracy
|
|
|
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
Cycuchy puchną
zawsze nosiłam C ale teraz już się nie mieszczą![]() Maggie jak się karmi to tez nie jest tak źle oczywiście wtedy nic ciężkiego,ale też bez przesady .A ciąży tym bardziej nie ma ograniczeń aż takich ![]() własnie zjadłam schabowego .Co do pampersów to ja używałam dla małego firmy pampers. Próbowałam happy,huggies i tylko te zdały egzamin i jeszcze mam dwie całe paczki w zapasie bo synus już nie korzysta .
|
|
|
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak na temat poradników. Pełno tych dla matek. A co z ojcami? Chcicałabym kupić jakaś książkę dla TŻa, coby choć trochę poczytał na temat ciąży, Bejbusia. Internetowo to On mi się nie garnie, więc może chociaż tak bym coś zdziałała
|
|
|
|
|
#830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też pampersów używałam, przynajmniej tak do roku. Są moim zdaniem najdelikatniejsze i najmiększe. |
||
|
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam wyrzuty sumienia związane z jedzeniem... Ciągle myślę, że za mało jem! Dziś mam okropny dzień, bo na nic nie mam ochoty Zjadłam tylko jajko na miękko, kanapkę, serek wiejski, dwie mandarynki, jogurt... W ogóle zauważyłam, że cały czas muszę być w ruchu, żeby się w miarę dobrze czuć. Jak tylko spędzam więcej czasu w łóżku, to od razu mnie mdli i słabo mi. A jak od rana do wieczora na uczelni siedzę, to da się żyć
|
|
|
|
|
#832 |
|
Raczkowanie
|
Hmmm, gda, to ciężki wybór!
![]() Sojka, mam nadzieję, że zaraz się wszystko wyjaśni Emilko, cieszę się, że z dzidziusiem wszystko ok! Konczi, super, że badania w normie i dzieciątko zdrowe! Ja o swoim dowiem się jutro rano! Marta, współczuję ci tego serka topionego, bo właściwie nawet jakbyś się nie podpisała, to bym skojarzyła, że to ty... dzieciątko pewnie nigdy serka nie dotknie, tyle go mamusia teraz nakarmi! Ale lepiej tak, niż nic!colds, ja też myślałam nalupić pampersów na zapas, ale słyszałam o przypadkach, kiedy dziecko poprostu nie akceptuje pewnej firmy i wtedy trzba kupić jakieś inne. Więc boję się wydawać pieniądze, a potem by się jeszcze okazało, że nie pasują. To to akurat zawsze zdążysz kupić... moim skromnym zdaniem ![]() maggie współczuję takiej teściowej i szkoda najbardziej, że mężowi takie rzeczy do głowy wbija! A co do jedzenia, to macie rację dziewczyny, nie ma co wpadać w szał |
|
|
|
#833 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#835 | |||
|
Zakorzenienie
|
wróciłam od tatuśka ... jejku ledwo się ruszam na kolację zrobili tortillę z kurczakiem mniam!!!dzisiaj czuje się dość dobrze ale pewnie teraz będę więcej odpoczywać .... Cytat:
wybacz ... ale sobie pojadłam hehee no i pospacerowałam ... i jestem zadowolona Cytat:
ja mam książkę z dziennikiem którą dostałam od siostry na początku samym ... i mój mąż jest nią bardzo zainteresowany, ogólnie dostaliśmy wczoraj paczkę powitalną dla przyszłych rodziców, ulotki, próbki i poradniki więc małż zainteresował się połogiem i moją dietą podczas karmienia ... Cytat:
Sojka jak u Was???
|
|
#836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a my właśnie pampersa nie mogliśmy używać robiłam kilka podejśc i dupa, odparzały i kupa jak żadka była to przeciekała, jejku aż mi się przypomniała jedna sytuacja.. Dziewczynki miały pól roku cieplutki dzień pojechaliśmy z tż połazić po Kazimierzu Dolnym, dzieciaki w wózek i poszedł. no i po chwili suprise bo Hanka walneła takie kupsko że cała była w gówienku, do tego ubranka i nawet spód wózka, no czad po prostu, pół godziny doprowadzałam ją do porządku na tarasie w pizzeri:P i wtedy własne miała pampersy pampersa na tyłku, nosz zawsze mi dziady przeciekały i odparzały jak żadne inne ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- u nas dziwnie, tż soie przywiózł na noc syna z pierwszego małżeństwa więc nawet nie ma jak normalnie usiąść i pogadać.
|
|
#837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmm ale podejrzewasz o co chodzi ?
|
|
#838 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem, ale przy młodym zachowuje się jak gdyby nigdy nic, nawet zamawiając pizze na kolacje wybrał taką, jaką lubie. Podejrzewam że będzie chciał przejść do porządku dziennego bez słowa wyjaśnienia
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uciekam w poduchy ... dobrej nocy mamusie
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
u nas dziwnie, tż soie przywiózł na noc syna z pierwszego małżeństwa więc nawet nie ma jak normalnie usiąść i pogadać.[/QUOTE]
Dobrze,że przynajmniej wrócił spokojnie. Może porozmawiacie jak młody pójdzie spać . Wyjaśnicie sobie wszystko i będzie dobrzea ile jego syn ma lat? Ja zjadłam sobie kanapke z Shella ![]() i truskawki z biedronki,zobaczymy jak na mnie podziałają,ale powstrzymać się nie mogłam .Co do pampersów firmy pampers,to są te pampers active baby i pampers sleep and play,to te drugie mi przeciekały zawsze ,sa niby pare złotych tańsze od tamtych ale jak dla mnie są okropne.Moja bratowa używała pampersów tych właśnie prawdziwych to jej synka odparzały,albo tylko tak mówiła hehe. Ale z takich tanich pampersów to szczerze powiem,że w biedronce są firmy Dada,takie za 30 złotych i nie zauważyłam żadnej róznicy pomiędzy Dada a Pampers. Obie są bardzo dobre. Te Dada są tanie a dla mnie lepsze od happy czy huggies. Kupowałam je też czasami,jak było z kasą krucho i zadowolona byłam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.

dzidzia dzisiaj ma 54 mm
a co po mnie ?
a przezierność karkowa 1,6 .... przepływy ok i narządy również ... 

((

Dzięki za link bo ceny są widzę bardzo przyzwoite. 45 gr za pieluszkę wychodzi (5 do 9 kg). I kosztów wysyłki brak przy zamóieniu powyżej 115 zł.