Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1954 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-04, 17:27   #58591
ewcia1807
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

A mi Tata zawsze mówił, ze w prostych wyglądam dopiero jak człowiek
Nie wiem jak teraz, dawno Go nie pytałam

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 17:30   #58592
Ariada
Wtajemniczenie

(usunęło mi się jakoś cytowanie już nie będę cytowała)
Dziękuję Wam za rady co do żelu lnianego. Właśnie najbardziej zastanawiałam się czy musi być jakoś szczelnie zamknięty. Jutro chyba się przejadę i w końcu go zrobię, bo jestem bardzo ciekawa efektów

Aa, nie pochwaliłam się, że dzisiaj w końcu udała mi się reanimacja fal po nocy co prawda nie były w tak złym stanie jak po pierwszym razie, ale chyba powoli zaczynam je rozumieć
Ariada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 17:36   #58593
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez edyta07 Pokaż wiadomość
Ja używam samego lnianego, ale muszę kupić coś jeszcze bo żel lnany sprawdza się, ale tylko jak nie wieje wiatr, nie muszę zakładać szalika pięć razy, przebierać bluzki "przez głowę" itd.

A przechowuje go po prostu w szklance w lodówce
Przez to raz tata chciał go pic, bo jak stwierdził, był ciekawy co to, a skoro jest w lodówce to znaczy że to coś do jedzenia...
Nie zaszkodziłby mu, przecież to lek na problemy trawienne, jelitowe, żółądkowe, czy jakie tam. Z tego co pamiętam, tworzy ochronną wyściółkę w jelitach. Sama czasem wypijam, troszkę przeszkadza jego glutowata konsystencja. Czyjaś córka namiętnie podjada mamusi (nie pamietam kto o tym pisał, bo dosć dawno). I kot Miśki, i pies Igi_s!
Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
A mi Tata zawsze mówił, ze w prostych wyglądam dopiero jak człowiek
Nie wiem jak teraz, dawno Go nie pytałam
Trzeba go było spytać, dlaczego sam nie prostuje
BTW widziałam zdjecie rodzinne-super: państwo Kędziorkowie!
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 17:42   #58594
Phoce
Flawless

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość

Jaki mądry tata. I gust ma dobry!
Prostowałaś? A nie lepiej spiąć?
Jeśli chodzi o ten olejek amla, to on jest na parafinie, nie na oleju kokosowym, więc parafina może utrudniać wnikanie ziółek we włosy. W początkach CG też kupiłam, tyle że amle gold (ponoć mniej smierdzi niż ten tradycyjny), ale stoi , bo mi nie bardzo posłuzyła-źle sie zmywała. Potem doczytałąm o parafinie i boję się używać... Choć niektórym parafina słuzy.
O lnianym juz wiesz, więc nie piszę.
No w sumie mogłam spiąć, ale jak wyprostuję to one robią się takie gładkie, a jak są tak nijak skręcone to mam ewidentnie suche siano na głowie No, ale w końcu po coś tu jestem

Sprawdzę ten olejek Amle, jak będzie kiepski to komuś opchnę
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 17:55   #58595
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ariada Pokaż wiadomość
Aa, nie pochwaliłam się, że dzisiaj w końcu udała mi się reanimacja fal po nocy co prawda nie były w tak złym stanie jak po pierwszym razie, ale chyba powoli zaczynam je rozumieć
No to super! Ja to w ogóle nie potrafię reanimować Ostatnio spróbowałam to wyszła masakra

Ag Rafka
Właśnie przed chwilą spytałam Tate, czy wolałby mne w prostych czy lepiej w kręconych. Odpowiedział: W kręconych,
Ja: Tak?
Tata: No pewnie. Pasują Ci
Aż nie wierzę
A Tata to ma takie króciutkie włoski, że tylko delikatnie są wywinięte, takie jakby falki i tylko w niektórych miejscach Opowiadał mi, ze jak był młodszy, to miał sprężynki przy głowie i ludzie myśleli, ze ma trwałą

Idę strzelać fotki

Edytowane przez ewcia1807
Czas edycji: 2012-03-04 o 17:57
Stary 2012-03-04, 18:00   #58596
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez edyta07 Pokaż wiadomość
A przechowuje go po prostu w szklance w lodówce
Przez to raz tata chciał go pic, bo jak stwierdził, był ciekawy co to, a skoro jest w lodówce to znaczy że to coś do jedzenia...
u mnie by sie naciał, mam w lodówce w słoiczku robaki dla rybek

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 18:08   #58597
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Nie w każdym Rossmanie są takie same kosmetyki (no i ceny też mogą być różne, to tak, gdybyście o tym nie wiedziały, np. w galeriach handlowych rossman ma wyższe ceny - wiadomość z pierwszej ręki - od ekspedientki). Pisałyśmy o tym kilka wątków wcześniej chyba. To samo dotyczy innych sieciówek (np. ulubionej Biedronki).
Żel mrożący Joanny dostałam w trzecim Rossmanie, który odwiedziłam.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 18:17   #58598
nikita82
Raczkowanie

Witam serdecznie wszystkie zakręcone kobietki

Ciekawość czasem popłaca, na wątek trafiłam dzięki Eloe77 (dzięki ) która ma wzmiankę w podpisie.

Całe życie miałam falowane włosy, czyli nic innego jak je prostowałam. Jakieś 3 lata temu (od wizyty u fryzjera, kiedy to w dzień swoich urodzin kazałam sobie włosy pokręcić) okazało się że mam kręcone włosy!! Moja własna mama ani nie wiedziała że mam kręcone włosy!! I tak się zaczęło...

Moja pielęgnacja wyglądała tak (pewnie się za głowy złapiecie):
-mycie szamponem (Loreal Intense REpair)
-odżywka (też Loreal z tej samej serii)
-od kilku miesięcy wcieram we włosy (na mokro) olejek CHI
-suszenie dyfuzorem i ugniatanie palcami

Ach, kupiłam sobie ostatnim razem szampon + odżywka Timotei Perfekcyjne Loki my ass i leżą w szafce...

Dwa tygodnie temu obcięłam włosy do brody, plus grzywka (taki ala bob) ponieważ były zniszczone rozjaśnianiem i męczył mnie odrost plus kolor wypłowiałego lisa . I od wielu już lat mam swój naturalny kolor włosów Jednak, od tego czasu je prostuję, bo się boję co z tego kręcenia wyjdzie!

Poczytałam Was coś nieco (ciekawe rzeczy piszecie ) i zachęcona Waszymi efektami, macie pięęęęęęękne włosy, marzę o pięknych i błyszczących lokach .
Nie/stety mam 3 miesięczną córkę i wiem już w tej chwili że nie będę w stanie poświęcić tyle czasu pielęgnacji włosów co Wy, przynajmniej na razie a już na pewno nie rano :/

Poczytam Was jeszcze i zdecyduję się na jakieś kosmetyki z Waszego dziennika tak na początek...

Dodaję zdjęcie moich włosów z listopada
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg JA.jpg (25,4 KB, 60 załadowań)
nikita82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 18:20   #58599
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Phoce Pokaż wiadomość
Ah, ah, znalazłam mój raj na ziemi <3
Witaj
Śliczne włoski Proszę nie prostować bo to grzech

Cytat:
Napisane przez iwoona Pokaż wiadomość
fajnie, mam nadzieję że i u mnie tak będzie choć od połowy długości włosów mam jeszcze taki czerwonawy brąz po tych mocniejszych farbach, venita tego za cholere nie chciała łapać a koniecznie chcę to zakryc bo paskudnie wygląda
B venita to nie trwała farba ale henna powinna złapać

Cytat:
i UWAGA UWAGA zwerbowałam kolejną ofiarę
przychodzi do mnie z rana siostra wręcza mi kartkę i pyta czy bym jej nie spisała co ma kupić do włosów żeby się tak kręciły jak mi
no nie wierzę przecie ona codziennie prostownicą katuje, chyba nie zdaje sobie sprawy że bedzie musiała sie z nią rozstać
Gratki

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Co to za typ skrętu? No i jak tego nie czesać?
Spróbuj potrząsania głową. Do tyłu i zrób tzw "nie, nie, nie". A jak to nie pomoże i nadal będzie Cię drażnić to przeczesz palcami.

Cytat:
Napisane przez Aneliss Pokaż wiadomość
Witam serdecznie wszystkie Zakręcone Wizażanki
Witaj
Dziewczyny już napisały wszystko co chciałam napisać ja więc powtarzać się nie będę. Musisz uzbroić się w cierpliwość, zacisnąć zęby i dalej pielęgnować a zobaczysz efekty

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Teraz go możesz nastraszyć,że od tego włosy na głowie zrobią się takie ten...grubsze, sztywniejsze...takie wiesz...

Cytat:
Eee, mój aparat nie potrafi zbyt dobrze odwzorowywać kolorów, ale w każdym razie jestem prawie czarna Tylko przy grzywce zawsze mam jaśniejsze pasma, ale tym razem przynajmniej nie są rude tylko brązowo-czerwone Poza tym odrost lekko się różni ale trudno, no i nie wiem, czy pokryło równo. Nie narzekam, nakładałam wszystko byle jak a efekt się nazywa kolor wielotonowy wybaczcie poranne nieuczesanie
Ściemnieją pewnie jeszcze i fajnie wyglądają
Mnie za to mama powiedziała, że moje wyglądają jak naturalne a nie farbowane także bardzo mnie to cieszy

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
I kot Miśki, i pies Igi_s!
I moja kotka ostatnio ją przyłapałam z mordką w słoiku

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Nie w każdym Rossmanie są takie same kosmetyki (no i ceny też mogą być różne, to tak, gdybyście o tym nie wiedziały, np. w galeriach handlowych rossman ma wyższe ceny - wiadomość z pierwszej ręki - od ekspedientki). Pisałyśmy o tym kilka wątków wcześniej chyba. To samo dotyczy innych sieciówek (np. ulubionej Biedronki).
Żel mrożący Joanny dostałam w trzecim Rossmanie, który odwiedziłam.
Basia prawdę rzecze U mnie w mieście są np inne ceny niż w rossach w legnicy.
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 18:23   #58600
Aneliss
Przyczajenie

Zgodnie z życzeniem, wstawiam zdjęcia moich marnot.
Przepraszam za słabą jakość, ale jak narazie tyle zdołałam wykombinować
Na pierwszym szczególnie z przodu, po bokach widać właśnie te rozjaśniane pasma, a tak mniej więcej od głowy w dół zaczyna się puch i sianko, jedynie końce przypominają "coś" na kształt loków

Zastanawiam się nad podcięciem, ale nie wiem jak to będzie wyglądało bo koniec końców te rozjaśniane pasemka zaczynają się gdzieś od połowy włosa, a gdybym ścięła je same, to chyba nijak by wyglądały krótsze pojedyncze pasma z przodu przy reszcie długich do ramion
Czekam na Wasze opinie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG000554.jpg (22,0 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1238.jpg (69,9 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1249.jpg (83,8 KB, 61 załadowań)
Aneliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 19:33   #58601
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość

Pamiętam, jak mój tata trzymał w lodówce robaki na ryby (te białe, z których muchy się wylęgają bleee) Ile z nim mama nawalczyła o te pudełka....
Cytat:
Napisane przez nikita82 Pokaż wiadomość

Ciekawość czasem popłaca, na wątek trafiłam dzięki Eloe77 (dzięki ) która ma wzmiankę w podpisie.

Całe życie miałam falowane włosy, czyli nic innego jak je prostowałam. Jakieś 3 lata temu (od wizyty u fryzjera, kiedy to w dzień swoich urodzin kazałam sobie włosy pokręcić) okazało się że mam kręcone włosy!! Moja własna mama ani nie wiedziała że mam kręcone włosy!! I tak się zaczęło...

Moja pielęgnacja wyglądała tak (pewnie się za głowy złapiecie):
-mycie szamponem (Loreal Intense REpair)
-odżywka (też Loreal z tej samej serii)
-od kilku miesięcy wcieram we włosy (na mokro) olejek CHI
-suszenie dyfuzorem i ugniatanie palcami

Ach, kupiłam sobie ostatnim razem szampon + odżywka Timotei Perfekcyjne Loki my ass i leżą w szafce...

Dwa tygodnie temu obcięłam włosy do brody, plus grzywka (taki ala bob) ponieważ były zniszczone rozjaśnianiem i męczył mnie odrost plus kolor wypłowiałego lisa . I od wielu już lat mam swój naturalny kolor włosów Jednak, od tego czasu je prostuję, bo się boję co z tego kręcenia wyjdzie!

Poczytałam Was coś nieco (ciekawe rzeczy piszecie ) i zachęcona Waszymi efektami, macie pięęęęęęękne włosy, marzę o pięknych i błyszczących lokach .
Nie/stety mam 3 miesięczną córkę i wiem już w tej chwili że nie będę w stanie poświęcić tyle czasu pielęgnacji włosów co Wy, przynajmniej na razie a już na pewno nie rano :/

Poczytam Was jeszcze i zdecyduję się na jakieś kosmetyki z Waszego dziennika tak na początek...

Dodaję zdjęcie moich włosów z listopada
Witamy. Skoro masz maleństwo, to jesteś w domu i teoretycznie masz więcej czasu od nas (w większości uczących się i/lub pracujacych). Wiem jednak, że maluch może być absorbujący. Jednak mozesz tak rozplanowac dzień, aby wszystko pogodzić. Zaolejować na noc, myć głowę rano, pochodzić z odżywką(wtedy możesz się bez problemu małą zajmowac), spłukać odżywkę, trochę wystylizować i zostawić do wyschnięcia. A gdy maluch śpi-poczytać Pigułkę i FAQ. Do obiadu włoski powinny wyschnać, obiad, spacerek, a podczas niego zakupy włosowe .
Wiem,że trochę potrwa, zanim przeczytasz wskazane, wiec przeklejam skrót czynnosci koniecznych, który napisałam wcześniej.
Jeśli przedtem używałaś silikonów, warto oczyscić włosy do zera prostym szamponem z SLS (np. z serii Joanna Naturia lub Barwa). Taki skrót pierwszych kroków znajdziesz także TU.

A ja przeklejam od siebie:
Jest kilka kluczowych punktów:
odżywianie przed myciem(np. olejowanie lub maska domowa)
mycie łagodnym szamponem lub odżywką
odżywkowanie po myciu d/s (tu najpopularniejsze Garnier awokado&karite, Bingo, Alterra morela lub granat)
odżywka b/s (najczęściej Joanna Naturia)
stylizacja (zel, np. lniany, Isana męska, mrożący Joanny, Delia i inne)
Dla fal zabiegi typu ugniatanie, dla loków plunking.
Pod dyfuzor(i nie tylko) konieczna ochrona-właśnie bs(stosujemy też krem do rąk z biedry) i nie suszymy do końca, tylko podsuszamy, dosychają naturalnie.

To tak w olbrzymim skrócie, reszta w FAQ i Pigułce. A lista produktów CG u mnie w podpisie)
Jak najbardziej mozesz też sciągać z dziennika lub codziennika.

EDIT:
Zapomniałam dodac:Śliczne falki!!! Troszkę Ajriszowate
Cytat:
Na pierwszym szczególnie z przodu, po bokach widać właśnie te rozjaśniane pasma, a tak mniej więcej od głowy w dół zaczyna się puch i sianko, jedynie końce przypominają "coś" na kształt loków

Zastanawiam się nad podcięciem, ale nie wiem jak to będzie wyglądało bo koniec końców te rozjaśniane pasemka zaczynają się gdzieś od połowy włosa, a gdybym ścięła je same, to chyba nijak by wyglądały krótsze pojedyncze pasma z przodu przy reszcie długich do ramion
Czekam na Wasze opinie
Faktycznie rozjasniane suche sa. Ale szkoda ścinać ze względu na zdrowo wyglądające i pięknie rulonikujące końcówki (bo same boki raczej trudno będzie wycieniować)! Spróbuj je podreperować. Moje 7 lat prostowane+2 trwałe prostujące+ rozjaśniane pasemkowo- po miesiacu pielęgnacji wyglądały duzo lepiej(różnicę widać w dzienniku regeneracji). Zapuść trochę, poobserwuj i moze dopiero wtedy, jak już faktycznie nic nie pomoże-zetnij.

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2012-03-04 o 19:42
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 19:43   #58602
ewcia1807
Zakorzenienie

Moje dzisiejsze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00014.jpg (33,3 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00010.jpg (29,4 KB, 56 załadowań)

Stary 2012-03-04, 19:52   #58603
sonyo
Raczkowanie

Nie wiem, czy się nie wpakowałam. W związku z tym, że dopiero zaczęłam CG to staram się unikać silikonów jak ognia i dzisiaj przez niedopatrzenie kupiłam Biovax do włosów farbowanych, gdzie jest amodimethicone. Jest zaraz po zapachu, czyli nie jest go dużo, ale nie wiem teraz, czy wymieniać maskę, czy nie. To jej skład:
SKŁAD: AQUA, CETYL ALCOHOL, CETEARYL ALCOHOL (AND)CETEARETH-20, CETRIMONIUM CHLORIDE, POLYQUATERNIUM-4/HYDROXYPROPYL STARCH COPOLYMER, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (SWEET ALMOND) OIL, ACETYLATED LANOLIN, GLYCERIN, LAWSONIA INERMIS EXTRACT, MEL (HONEY) EXTRACT, PARFUM, AMODIMETHICONE, HYDROXYPROPYL STARCH PHOSPHATE, POLYQUATERNIUM-59 (AND) BUTYLENE GLYCOL, BENZYL ALCOHOL (AND) METHYLCHLOROISOTHIAZOLINO NE (AND)METHYLISOTHIAZOLINON E, CITRIC ACID, POTASSIUM SORBATE, TRIETHANOLAMINE, GERANIOL, C. I. 16255

Kupiłam to w Super Pharmie, gdzie jak na złość nie było (z tego co teraz widzę) żadnych Biovaxów zgodnych z CG i nie wiem, na co wymienię.

Edytowane przez sonyo
Czas edycji: 2012-03-04 o 20:01
sonyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 19:54   #58604
kascysko
Zakorzenienie

Idzie przesilenie, bo w Auchanie nie kupiłam nic włosowego, tylko trampki. Że o biżuterii kupionej w Glitterze nie wspomnę

Chyba popróbuję jechać na samej piance, chcę objętości
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 19:54   #58605
Phoce
Flawless

Cytat:
Moje dzisiejsze
Brak mi słów Cudo
Chciałabym mieć tak dużo loków
Stary 2012-03-04, 20:02   #58606
ewcia1807
Zakorzenienie

Phoce dziękuję

Stary 2012-03-04, 20:20   #58607
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Moje dzisiejsze
Ach śliczne

Cytat:
Napisane przez sonyo Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy się nie wpakowałam. W związku z tym, że dopiero zaczęłam CG to staram się unikać silikonów jak ognia i dzisiaj przez niedopatrzenie kupiłam Biovax do włosów farbowanych, gdzie jest amodimethicone. Jest zaraz po zapachu, czyli nie jest go dużo, ale nie wiem teraz, czy wymieniać maskę, czy nie. To jej skład:
SKŁAD: AQUA, CETYL ALCOHOL, CETEARYL ALCOHOL (AND)CETEARETH-20, CETRIMONIUM CHLORIDE, POLYQUATERNIUM-4/HYDROXYPROPYL STARCH COPOLYMER, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (SWEET ALMOND) OIL, ACETYLATED LANOLIN, GLYCERIN, LAWSONIA INERMIS EXTRACT, MEL (HONEY) EXTRACT, PARFUM, AMODIMETHICONE, HYDROXYPROPYL STARCH PHOSPHATE, POLYQUATERNIUM-59 (AND) BUTYLENE GLYCOL, BENZYL ALCOHOL (AND) METHYLCHLOROISOTHIAZOLINO NE (AND)METHYLISOTHIAZOLINON E, CITRIC ACID, POTASSIUM SORBATE, TRIETHANOLAMINE, GERANIOL, C. I. 16255

Kupiłam to w Super Pharmie, gdzie jak na złość nie było (z tego co teraz widzę) żadnych Biovaxów zgodnych z CG i nie wiem, na co wymienię.
Ja tu widzę również niestety dość wysoko Polyquaternium-4. Tego nie zmyjesz odżywką/delikatnym szamponem. Ale niech bardziej doświadczone się wypowiedzią.
Stary 2012-03-04, 20:22   #58608
Ariada
Wtajemniczenie

Cytat:
Moje dzisiejsze
Masz śliczne loczki, zachwycam się już nimi od jakiegoś czasu, ale chyba jeszcze o tym nie pisałam w ogóle rzadko widuję dziewczyny, które mają tak ładnie skręcone włosy
Ariada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 20:25   #58609
Martek_
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Nie w każdym Rossmanie są takie same kosmetyki (no i ceny też mogą być różne, to tak, gdybyście o tym nie wiedziały, np. w galeriach handlowych rossman ma wyższe ceny - wiadomość z pierwszej ręki - od ekspedientki).
Oo, tego nie wiedziałam, dziękuję.

Cytat:
Napisane przez nikita82 Pokaż wiadomość

Cytat:
Będą śliczne!

Cytat:
Moje dzisiejsze

Cytat:

Amodimethicone nie jest strasznym silikonem, łatwo się zmywa. Myślę, że mając wzgląd tylko na niego nie musisz wymieniać
Stary 2012-03-04, 20:30   #58610
ewcia1807
Zakorzenienie

Ariada , Martek_ dziękuję! Ale miłe jesteście!

Stary 2012-03-04, 20:32   #58611
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Masz śliczne loczki, zachwycam się już nimi od jakiegoś czasu, ale chyba jeszcze o tym nie pisałam w ogóle rzadko widuję dziewczyny, które mają tak ładnie skręcone włosy
I ciężko byś miała znaleźć bardziej narzekającą na swoje włosy dziewczynę niż Ewcia
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 20:33   #58612
sonyo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość

Oo, tego nie wiedziałam, dziękuję.

Będą śliczne!

Amodimethicone nie jest strasznym silikonem, łatwo się zmywa. Myślę, że mając wzgląd tylko na niego nie musisz wymieniać
A to Polyquaternium-4? Też zapomniałam, że tego nie powinno być. A taka zadowolona byłam, że kupiłam sobie maskę do włosów, bo się okazało, że mój Kallos Crema al latte to też wersja niezgodna z CG To już nie mam chyba nic do włosów
Stary 2012-03-04, 20:54   #58613
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
A to Polyquaternium-4? Też zapomniałam, że tego nie powinno być. A taka zadowolona byłam, że kupiłam sobie maskę do włosów, bo się okazało, że mój Kallos Crema al latte to też wersja niezgodna z CG To już nie mam chyba nic do włosów
Poluquaterium zmyjesz slesem, wystarczy raz na m-c na przykład a amodimethicone zmyjesz delikatnym babydreamem
Może ta odżywka Ci posłuży, dlatego warto spróbować

Ewcia piękne loki

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2012-03-04 o 21:02
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 21:02   #58614
aleksandra987x
Rozeznanie

Cytat:
Pięknie wyglądają!

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Bywa, że mamy różne rodzaje skrętu na głowie...
No i czasem też inaczej się ścina zewnętrzne i wewnętrzne pasma włosów, co ma wpływ zarówno na skręt, jak i na stan włosów.
U mnie skręt naturalny jest dziwny, niby robią sie nawet sprężynki, ale są takie jakby naciągnięte w dół, nie ma objętosci i jest dziwnie. Natomiast po koszukowaniu wyglądają ładnie Więc obstawiam stan...

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Może wierzch potrzebuje mocniejszej pielęgnacji? cięższych olei albo większego nawilżenia? może kiedy będziesz nakładać olej to na więrzchnią warstwę zrób mieszankę z innym olejem albo dawaj więcej odżywki bs na wierzch? Po prostu potraktuj wierzch jak "obcego" (cytuję Ajrisz), który potrzebuje innej pielęgnacji
To zaczynamy traktowanie moich włosów jak "obce", najbliższe olejowanie zrobię w środę chyba, to postaram sie im coś mocniejszego zaaplikować

Cytat:
Napisane przez Phoce Pokaż wiadomość
Ah, ah, znalazłam mój raj na ziemi <3
Moja historia wygląda tak: Jako mała dziewczynka miałam długie blond i proste włosy. Z czasem, wraz ze ścinaniem stało się z nimi coś okropnego Nawet nie to, że się kręciły, to był istny pudel
Nienawidziłam swoich włosów, no ale po jakimś czasie zaczęłam je akceptować, tylko, że zawsze marzyły mi się proste, więc co Ania zrobiła ? Zaprzyjaźniła się z prostownicą Mam gęste włosy, więc nie dawałam rady prostować ich w całości, dlatego też skupiałam się głównie na grzywce.
Nie mam zbyt wielu zdjęć, z których dokładnie widać moją fryzurę, ale wygrzebałam takie - nr 1 i nr 2. Jakiś tam skręt dolnych partii + oczywiście wyprostowana grzywka.
Ostatnio, a dokładnie 14 lutego poszłam do fryzjera. Pani zauroczona moim naturalnym skrętem, postanowiła zrobić mi afro Muszę przyznać, że początkowo, kompletnie nie przyzwyczajona aż do takich loków, byłam średnio zadowolona Ale teraz je zaakceptowałam i moje włosy wyglądają tak - nr 3
Obecnie jestem na etapie poszukiwania dobrego kremu do skrętu loków, bo dyfuzor mi je mocno wysusza i nie wyglądają już tak dobrze

Dziś akurat wyprostowałam włosy, ale jak tylko zrobię sobie baranka, to postaram się wrzucić zdjęcie od tyłu głowy
Piękne włoski, takie stylowe

Cytat:
Napisane przez iwoona Pokaż wiadomość
i UWAGA UWAGA zwerbowałam kolejną ofiarę
przychodzi do mnie z rana siostra wręcza mi kartkę i pyta czy bym jej nie spisała co ma kupić do włosów żeby się tak kręciły jak mi
no nie wierzę przecie ona codziennie prostownicą katuje, chyba nie zdaje sobie sprawy że bedzie musiała sie z nią rozstać
Ja werbuję koleżankę na razie dawkuję jej wiedzę lokową (coby się nie wystraszyła), ale zobaczymy, zobaczymy...

Odratowałam wczorajszą tragedię. Przed kąpielą zmoczyłam je przez ugniatanie mokrymi dłońmi, wgniotłam piankę z nivei, bo joanny z miodem włosiska dostały wcześniej, a nie lubią jej za dużo. Pluking i spać. Efekty:
1,2,3 przed odgnieceniem żelu
4,5,6 po odgnieceniu i godzinie w kościele

Teraz mam puch... zostałam nawet do lwa porównana
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00191.jpg (98,9 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00193.jpg (126,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00194.jpg (105,0 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00196.jpg (112,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00198.jpg (101,3 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00199.jpg (102,3 KB, 22 załadowań)
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 21:16   #58615
bordowa
Wtajemniczenie

Jakie maski polecacie? Zawsze byłam fanką masek, ale nie wiem co dobrego dla moich fal wybrać.
Stary 2012-03-04, 21:45   #58616
AjriszMarta
Zakorzenienie

Hejo wróciłam
Jestem ZAYEBISTA

Obejrzałam obrazki Fajne te kłaczyska wasze

"obcego" :P jak dziwne hasło to wiadomo ze moje :P
Ale coś w tym jest

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 22:06   #58617
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Hejo wróciłam
Jestem ZAYEBISTA
Jak poszło, jak?
Stary 2012-03-04, 22:12   #58618
Phoce
Flawless

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość

U mnie skręt naturalny jest dziwny, niby robią sie nawet sprężynki, ale są takie jakby naciągnięte w dół, nie ma objętosci i jest dziwnie. Natomiast po koszukowaniu wyglądają ładnie Więc obstawiam stan...

To zaczynamy traktowanie moich włosów jak "obce", najbliższe olejowanie zrobię w środę chyba, to postaram sie im coś mocniejszego zaaplikować

Piękne włoski, takie stylowe

Ja werbuję koleżankę na razie dawkuję jej wiedzę lokową (coby się nie wystraszyła), ale zobaczymy, zobaczymy...

Odratowałam wczorajszą tragedię. Przed kąpielą zmoczyłam je przez ugniatanie mokrymi dłońmi, wgniotłam piankę z nivei, bo joanny z miodem włosiska dostały wcześniej, a nie lubią jej za dużo. Pluking i spać. Efekty:
1,2,3 przed odgnieceniem żelu
4,5,6 po odgnieceniu i godzinie w kościele

Teraz mam puch... zostałam nawet do lwa porównana
Zdjęcie nr3, 3, 3, 3, 3! <3
Stary 2012-03-04, 22:17   #58619
AjriszMarta
Zakorzenienie

Pucharek jest i sreberko

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 22:17   #58620
vanilia1985
Rozeznanie

[QUOTE=Ag Rafka;32712859]Nie zaszkodziłby mu, przecież to lek na problemy trawienne, jelitowe, żółądkowe, czy jakie tam. Z tego co pamiętam, tworzy ochronną wyściółkę w jelitach. Sama czasem wypijam, troszkę przeszkadza jego glutowata konsystencja. Czyjaś córka namiętnie podjada mamusi (nie pamietam kto o tym pisał, bo dosć dawno). I kot Miśki, i pies Igi_s!

To się przypomnę to moja córcia podjadała i podjada żel lniany łącznie z ziarnami Jak go gotuję to muszę podwójną porcję, połowa jest dla niej plus to co zostanie w sitku Ja też zresztą go lubię, mnie z kolei nauczyła pić/jeść siemię lniane moja mama, która regularnie piję na problemy żołądkowe. To jest pyszne
vanilia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości