Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 2012 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-04, 20:42   #2521
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
Napisane przez qsloncu Pokaż wiadomość
ja spadam cos porobić może jak nie zasnę to się odezwę
A jak nie to dopiero po porodzie dam znać- po kilku dniach
Wszystkiego dobrego kochane dwupaki !!!
dobranoc
Trzymaj się i postaraj się zasnąć Będzie dobrze! I będziemy czekac na wieści

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 20:46   #2522
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Witam jestem mama lipcowa, podczytuje Was troszke
gratulacje dla mam rozpakowanych i trzymam kciuki za te ktore wciaz czekaja.
W zwiazku z tym ze zauwazylam ze jest tu sporo mam z UK, mam pytanie, szukam wozka godnego polecenia, Wy juz pewnie jestescie zaopatrzone a ja wciaz sie wacham i nie mam pojecia w czym szukac, bede wdzieczna za wszelkie info.!
Pozdrawiam
Witaj,
ja mam wozek na sprzedaz, jesli jestes zainteresowana wozkiem 3-kolowym z travel systemem.

szwagier z USA nam przeslal (nowy jest) i maja taki sam i bardzo sobie chwala. do mnie nie przemawia to ze nie ma typowej gondoli bo zamierzam sporo spacerowac.
Balbinka tu na forum (tez mieszka w UK) ma tego typu wozek, ja wolalam kupic typowy z gondola, ciezki jak czolg, ale mieszkam na wsi wiec mi to nie przeszkadza.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 20:46   #2523
Mała!
Zakorzenienie

Hej dziewczyny trzymajcie kciuki ostatnia tabletka fenoterolu juz za mna!

Aguska Tez mi pachnie porodem zycze Ci aby zaczelo sie spontanicznie, a jak sie tak zacznie to zebys zdazyla do szpitala...i zeby szybko i malobolesnie poszlo! Pamietaj daj mi koniecznie znac jak sie cos zacznie
A My Wsxystkie przeciez zaslugujemy po tych dolegliwosciach na lekki i szybki porod! Chociaz ja i tak ciagle mysle aby tylko Tymonek byl caly i zdrowy i silny! I bede najszczesliwsza na swiecie!

Te bole okresowe i krzyzowe ktore Ci doszly do skurczy byly mocne od razu? Czy w domu light a dpiero w szpitalu sie rozkreciolo? Caly czas zastanawiam sie jak.u mnie objawi sie porod? Czy dojdzie ten bol...czy bedzie mocny czy lekki...czy go wyczuje czy przegapie... czy np. Od razu odejda wody? Kurcze juz tak malo zostalo czasu i zaczynam swirowac powoli ze stresu i oczekiwania...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 20:51   #2524
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
No uważają że to łożysko robi sie za stare dla malca.
a chyba, ze tak..
w takim razie powodzenia i jutro

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
gucia czyli juz blisko jestes! Super
nooooooooooo... najwyzej 10 dni

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Gucia brawa dla czopa , że wreszcie wymiękł
tak jeszcze nie do konca... bo za kazdym razem znajduje kawaleczki, a taki stan, to moze sie ciaaaaaaaaaaaaaaaaaaaagna c dniami

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
mój brzucholek
Załącznik 4539522

Jak mnie tata zobaczył to zaczął się śmiac, że jestem gruba (waga wskazuje na +15 kg)
super brzuszek, super waga

A ja od wczoraj mam wilczy apetyt... normalnie co chwile moglabym jesc, co nie zdarzylo mi sie przez ostatnich kilka tygodni
Stary 2012-03-04, 20:55   #2525
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam jestem mama lipcowa, podczytuje Was troszke
gratulacje dla mam rozpakowanych i trzymam kciuki za te ktore wciaz czekaja.
W zwiazku z tym ze zauwazylam ze jest tu sporo mam z UK, mam pytanie, szukam wozka godnego polecenia, Wy juz pewnie jestescie zaopatrzone a ja wciaz sie wacham i nie mam pojecia w czym szukac, bede wdzieczna za wszelkie info.!
Pozdrawiam
o a tu linki:
ten ktory bede uzywac:
http://www.ebay.co.uk/itm/Baby-Merc-...hairs_GL&hash=
tak jak mowie jest ciezki, kola nie sa skretne (skretne sa w q7), wyglada solidnie, troche ciezko sie sklada, to tyle co moge powiedziec na ta chwile, wiecej powiem jak juz zaczne uzywac.

a to ten ktory sprzedaje:
http://www.ebay.co.uk/itm/BABY-TREND...3#ht_907wt_932

co o nim moge powiedziec, srednio podoba mi sie wizualnie, nie ma rozkladanej spacerowki na plasko, nie ma plaskiej gondoli, niemowlak siedzi w nosidelku, jest baza do fotelika tez, fotelik wyglada solidniej niz w tym ktorego bede uzywac, lekki, zwrotny bardzo, szybko sie sklada. fizjoterapeutka powiedziala ze sama uzywala tego typu wozka i sobie chwailila, ale ja ze uparta jestem i sie uparlam gondoli wiec go sprzedaje.

Stary 2012-03-04, 21:05   #2526
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
o a tu linki:
ten ktory bede uzywac:
http://www.ebay.co.uk/itm/Baby-Merc-...hairs_GL&hash=
tak jak mowie jest ciezki, kola nie sa skretne (skretne sa w q7), wyglada solidnie, troche ciezko sie sklada, to tyle co moge powiedziec na ta chwile, wiecej powiem jak juz zaczne uzywac.

a to ten ktory sprzedaje:
http://www.ebay.co.uk/itm/BABY-TREND...3#ht_907wt_932

co o nim moge powiedziec, srednio podoba mi sie wizualnie, nie ma rozkladanej spacerowki na plasko, nie ma plaskiej gondoli, niemowlak siedzi w nosidelku, jest baza do fotelika tez, fotelik wyglada solidniej niz w tym ktorego bede uzywac, lekki, zwrotny bardzo, szybko sie sklada. fizjoterapeutka powiedziala ze sama uzywala tego typu wozka i sobie chwailila, ale ja ze uparta jestem i sie uparlam gondoli wiec go sprzedaje.
szczerze powiedziawszy nie podobaja mi sie wozki trojkolowe..
No i ja tez raczej myslalam o czyms z konkretna gondola, myslalam o czyms takim ale sama nie wiem
http://www.ebay.co.uk/itm/ws/eBayISA...ht_7196wt_1110
tylko nie m przekladanej raczki :/

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 21:15   #2527
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość

Aguska Tez mi pachnie porodem zycze Ci aby zaczelo sie spontanicznie, a jak sie tak zacznie to zebys zdazyla do szpitala...i zeby szybko i malobolesnie poszlo! Pamietaj daj mi koniecznie znac jak sie cos zacznie
A My Wsxystkie przeciez zaslugujemy po tych dolegliwosciach na lekki i szybki porod! Chociaz ja i tak ciagle mysle aby tylko Tymonek byl caly i zdrowy i silny! I bede najszczesliwsza na swiecie!

Te bole okresowe i krzyzowe ktore Ci doszly do skurczy byly mocne od razu? Czy w domu light a dpiero w szpitalu sie rozkreciolo? Caly czas zastanawiam sie jak.u mnie objawi sie porod? Czy dojdzie ten bol...czy bedzie mocny czy lekki...czy go wyczuje czy przegapie... czy np. Od razu odejda wody? Kurcze juz tak malo zostalo czasu i zaczynam swirowac powoli ze stresu i oczekiwania...
super ze juz ostatnia dawka Fenoterolu!
Trzeba to opic
Malutka ja teraz majac te bole na @ zastanawiam sie, bo kurcze nie moge sobie dokladnie przypomniec jak to bylo przy porodzie z Filipkiem. Ale na pewno bol zwiekszal swoja sile w miare postepu.
Na poczatku na pewno te bole @ sa lekkie....No i byly bole@ plus twardnienie brzuszka.
I widzisz ja dzis w nocy mialam lekkie te bole i myslalam ze cos sie rozkreci ale rano jeszcze pobolewalo a potem przeszlo i w ciagu dnia nie bolalo...
No i teraz od jakiegos czasu wieczorem znow sie pojawil ten bol @, pare razy odwiedzilam wc ale bez biegunki, jednak wyproznilam sie, a ostatnio mam zaparcia no i wydaje mi sie ze bol sie robi coraz bardziej intensywny, jednak nie jest jeszcze mocny...
Do tego brzus twardnieje dosc czesto jednak te twardnienia sa nieregularne. Zapisuje sobie godziny zeby miec nad tym kontrole i cos czuje sie bardzo dziwnie.
Dam znac na pewno jesli bede sie wybierala na porodowke
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
a
nooooooooooo... najwyzej 10 dni
Ty to tez sie biedna naczekasz...
zycze by tym razem czekanie bylo krotkie
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 21:21   #2528
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Do tego brzus twardnieje dosc czesto jednak te twardnienia sa nieregularne. Zapisuje sobie godziny zeby miec nad tym kontrole i cos czuje sie bardzo dziwnie.
Dam znac na pewno jesli bede sie wybierala na porodowke
No to chyba lepiej,zeby sie rozkrecilo.
Bo taka niepewnosc to nic fajnego.
Daj znac koniecznie.
Stary 2012-03-04, 21:30   #2529
19claudia91
Rozeznanie

Aguska - oby wszystko się szybko potoczyło =)* i oby to było to

karolca - śliczny brzuszek

a ja dopiero wstałam z tztem bo zdrzemnelo się nam :p cały czas coś ze mnie leci mam mokre plamki , uplawy uplawami ale to chyba wody jednak.. Tz zły na mnie bo słodkie jem a kolacji nie chce :p bo nie czuje głodu. Ciągle mnie zgaga pali już się wytrzymać nie da.. Dzisiaj bolał mnie kręgosłup, mały ma jakiś dzień leniuszka bo mało się rusza a jak się ruszy to tak mocno że aż boli :p idę wypić jakąś herbatkę.. W ogóle jutro zaczynam 38 tc i żadnych objawów, od wczoraj zaczęłam częściej chodzić do toalety aby

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 21:33   #2530
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Hej Nie było mnie kilka dni, więc wszystkim rozpakowanym Mamusiom gratuluję
My się właśnie przeprowadziliśmy. Ciężko było, ale dałam radę. Muszę przyznać, że miałam taką mobilizację, że nawet brzuszek mi nie przeszkadzał Jeszcze trochę rozpakowywania rzeczy, drobnych rzeczy wykończeniowych i będziemy mogli spokojnie czekać na narodziny naszego Maluszka
Super, że już po przeprowadzce ja też to w tym tygodniu przeżywałam, ale ledwo dałam radę TŻ dzielnie praktycznie sam wszystko ogarnął ja tylko rozporządzałam co gdzie...
Życzę Wam samych szczęśliwych chwil w nowym mieszkanku

Cytat:
ja spadam cos porobić może jak nie zasnę to się odezwę
A jak nie to dopiero po porodzie dam znać- po kilku dniach
Wszystkiego dobrego kochane dwupaki !!!
dobranoc
i czekamy na wieści!

Cytat:
Żeby wszystko było dobrze! bóle nie dokuczały a Tymonek szybko wychodził na świat

ewelajna śliczne fotki ładnie wyglądasz z brzuszkiem a jakie wypieki macie talent

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 21:38   #2531
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Ty to tez sie biedna naczekasz...
zycze by tym razem czekanie bylo krotkie
ale ja tez sie wcale nie martwie... bo tym razem nawet sie nie nastawialam na zbyt szybki porod... a te 10 dni minie jak z bicza strzelil

ale powiem wam, ze moj czopik zaczal troche konkretniej odchodzic... nawet pojawilo sie w nim troszke krwi, co jest przeciez znakiem pracy szyjki... takze kto wie... moze ten tydzien cos przyniesie
Stary 2012-03-04, 21:55   #2532
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że już po przeprowadzce ja też to w tym tygodniu przeżywałam, ale ledwo dałam radę TŻ dzielnie praktycznie sam wszystko ogarnął ja tylko rozporządzałam co gdzie...
Życzę Wam samych szczęśliwych chwil w nowym mieszkanku
Dziękuję i wzajemnie
Stary 2012-03-04, 21:58   #2533
Karo89
Zakorzenienie

Dziewczyny wiadomość od Natkulca: Dziewczyny czują się dobrze, mała mało płacze i Natkulec już ją karmiła

a na poczcie foteczka Madzi

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 22:24   #2534
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość

a ja dopiero wstałam z tztem bo zdrzemnelo się nam :p cały czas coś ze mnie leci mam mokre plamki , uplawy uplawami ale to chyba wody jednak.
To moze warto sprawdzic czy to nie wody?

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiadomość od Natkulca: Dziewczyny czują się dobrze, mała mało płacze i Natkulec już ją karmiła

Super wiadomosc!

A co do maila:
Evvcia super brzuszek,jaki duzy juz!

Ewelajna fajny brzuszek,a wypieki normalnie Co ty ciezarnym pokazujesz?I jak tu na noc nie jesc

Natkulec
sliczna Madziunia
Stary 2012-03-04, 22:34   #2535
MoniaHan
Wtajemniczenie

Natkulec Madzia uroczazdrowka Wam zycze!!

evcia brzusi ladniutki

evelajna wygladasz slicznie i jakie pysznosci...w sam raz obejrzalam teraz - nie ma to jak na noc sie naogladac takich smakolykow

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
szczerze powiedziawszy nie podobaja mi sie wozki trojkolowe..
No i ja tez raczej myslalam o czyms z konkretna gondola, myslalam o czyms takim ale sama nie wiem
http://www.ebay.co.uk/itm/ws/eBayISA...ht_7196wt_1110
tylko nie m przekladanej raczki :/

ja chcialam wszystkie kola jednakowe i duze.
szczerze mowiac nie wiem czy to duze utrudnienie ze nie ma przekladanej raczki chodzi o to z przekladana raczka ze mozesz miec dzieckiem przodem do siebie albo tylem? a jak nie ma przekladanej raczki to tylko np. w jednym kierunku?

Stary 2012-03-04, 22:41   #2536
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Kolejne Małe Śliczności na mejlu widzę ech normalnie zacałowałabym na śmierć

Ewelajna wiesz co bicie będzie!! bo najpiew opowiadasz o pierogach z jagodami a teraz jeszcze te fotki Swoją drogą chyba lubisz gotować,prawda? bo co chwilkę czymś nas tu kusisz.... a te pączki to nadziewałaś po upieczeniu,czy one bez nadzienia są? a czym wykrawałaś? czy kulałaś je? a nie powychodziły Ci puste w środku,tzn że powietrze sie dostało?

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 22:43   #2537
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

Dzien dobry
witam sie dzis w 41 tc ... aaaaaaaaaaaaaale uwaga... zaczal mi odchodzic czop ... niestety tylko w malutkich kawalkach, takze mimo wszystko moze to troche jeszcze potrwac zanim wybiore sie na porodowke
No to Gucia jeszcze max tydzien przed toba

Cytat:
wiadomość od NATKULEC: MADZIA URODZIŁA SIĘ O 11.09 WAŻY 3690 I MA 56 CM!!!
Gratki Natkulec, dzieki za fotke Madzi, cudne malenstwo. Czekamy na wiecej

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość

Gosia i Zia tak jak prosilyscie, napisze wam co ja spakowalam do torby:
-moja torba:
* 2 koszule
* szlafrok
* laczki
* klapki pod prysznic
* 1 biustonosz do karmienia
* 1 duzy recznik i 2 malutkie do twarzy
* 2 podklady na lozko (nie wiem czy konieczne)
* podklady poporodowe 20szt (akurat cala paczka)
* wkladki laktacyjne (tylko 6szt, mysle ze jak na jedna dobe, nawet moze nie cala- wystarcza)
* z kosmetykow tylko zel pod prysznic i laktacyd, antyperspirant i grzebien, pasta i szczoteczka (choc nawet nie wiem czy zdaze tam umyc zeby )
* 4 male wody smakowe + 1 jakas z witaminami ( te wody to tez z mysla o mezu, on pewnie wiecej bedzie pil jak ja...)
* 2 batoniki, ktorych pewnie nie zjem i tic taki, moze zrobie sobie jakas kanapke przed wyjazdem, bo ja ich jedzenia raczej nie skosztuje...

-torba dziecka:
* 3 lub 4 komplety ubranek (chyba 3 spakowalam)
* 2 cienkie czapeczki (newborn-ale wielkoscia sie roznia, dlatego 2, bo nie wiem jak wyglada mala glowka ), 2p.skarpet, 1 niedrapki
* sredniej grubosci pajacyko-kombinezonik na wyjscie + czapeczka
* rozek
* 2 pieluchy tetrowe
* 15 szt pampersow (pewnie za duzo, ale glupio mi bylo brac kilka szt.)
* waciki do mycia, tzn takie wieksze platki hig.dla dzieci mam
I chyba to wszystko... nie wiem czy brac kocyk, moze wezme taki sredniej grubosci i nie wiem czy brac recznik dla maluszka, moze pieluszka wytra najwyzej...
Jesli o czyms zapomnialam to powiedzcie mi, moze byscie cos zmienily dopakowaly?
Marcowki z uk, macie cos jeszcze w torbach??
Wy kobietki z kwietnia, to jeszcze sie najwyzej przepakujecie, jak urodza te z marca to wam powiedza co sie przydalo a czego nie warto brac, ja przynajmniej powiem
Dzieki rybka, ja teraz wlasnie patrze na wszystkie listy i sie inspiruje. Ja jednak nastawiam sie na 2-3 dni w szpitalu wiec wiecej biore wszytkiego wiecej. Pakowalam sie z listy na stronie mojego szpitala:
http://www.coombe.ie/index.php?nodeId=116
i troche inspirowalam tym :
http://www.eumom.ie/_uploads/documen...t_20110624.pdf

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
ja jeszcze wzięłam ręcznik papierowy do wycierania krocza (bo szkoda mi było materiałowego jak i tak pójdzie to do wywalenia),szampon wzięłam i odżywkę (bo mi się bardzo włosy przetłuszczają podczas wysiłku),2pary majtek, te giga pampersy dla siebie (3 sztuki powinny styknąć) i tantum rosa (ale nie mam pojęcia jak go użyję,bo mam tylko saszetki bez żadnego psikacza. Moze któraś podpowie?? ). a dla dzidziusia to wzięłam jeszcze chusteczki te wilgotne i zamiast wacików to wzięłam takie "kuleczki" waciane (nazwa mi z głowy wyleciała) bo położna powiedziała mi,że waciki albo płatki są za "ostre" dla dziecka i często obtarcia się robią jak się wyciera takimi zmoczonymi. a no i mnie mówiła jeszcze o długopisie,bo ja jak coś skorzystam z bufetu. Mają mleko,mają grzanki a to mnie wystarczy
Balbinka, chyba Aguska pisala ze rozpuszczasz w butelce po wodzie z dziubkiem i psikasz w wiadome miejsce Tez mam saszetki i jak trzeba bedzie to bede tak kombinowac bo nie mam tego irygtora tez...

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Z tematow kulinarnych-u nas wlasnie po domu roztacza sie won drożdzowego ciasta z truskawkami i kruszonka...Mialam wlasnei na cos takiego ochote...mhmmm... Jutro w planach pierogi na obiad-albo z serem i jagodami, albo ruskie-musze sie zastanowic przez noc, na co bardziej mam ochote
Jak zwykle mam nieodparta ochote wpasc do Ciebie na obiadek Ewelajna Super fociaki na meilu, te paczki to poprostu wow

Cytat:
kurcze nie podobaja mi sie te moje bóle...
ciagly bol na @ od krzyza do podbrzusza i twardnienie...
ale narazie nieregularnie: 17;59 18;03, 18;05, 18;08, 18;15, 18;26, 18;31
Aguskaa, nawet jesli nie dzis to juz u Tobie nieduzo zostalo! Ciekawe czy sie do srody uchowasz

Cytat:
mój brzucholek
Załącznik 4539522

Jak mnie tata zobaczył to zaczął się śmiac, że jestem gruba (waga wskazuje na +15 kg)
Piekne mieszkanie na Ewelinka, faktycznie masz pepek jak dziubek
Mi pepek nie wyszedl ale Ania chyba ma tam kopytko bo jak mi czasem zapoda serie kopow to mam uczucie ze mi sie zaraz tam cos otworzy

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Hej Nie było mnie kilka dni, więc wszystkim rozpakowanym Mamusiom gratuluję
My się właśnie przeprowadziliśmy. Ciężko było, ale dałam radę. Muszę przyznać, że miałam taką mobilizację, że nawet brzuszek mi nie przeszkadzał Jeszcze trochę rozpakowywania rzeczy, drobnych rzeczy wykończeniowych i będziemy mogli spokojnie czekać na narodziny naszego Maluszka
No Alamig, teraz juz na tak dlugo nie zostawiaj bez wiesci I koniecznie sie pochwal jak urzadzicie kacik dla malego.

Cytat:
Nie strachaj Mala!, bedzie dobrze!

Po wczorajszym dniu porzadkow i pakowania torby dzis byla leniwa niedziela. Wlasnie sie objadam papka z mrozonych malin z cukrem, a jeszcze mi po glowie chodzi budyn malinowy...
Jutro przedostatni poniedzialek pracujacy, zostalo mi tlyko 8 dni w pracy

Edytowane przez Zia_
Czas edycji: 2012-03-04 o 22:45
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 22:49   #2538
Furczak
Raczkowanie

Gratulacje nowym mamusiom i dzieciaczkom klask i:

dzisiaj też urodziła moja znajoma (nie z forum ) my mamy dopiero 34+3 tc a juz sie niecierpliwie i "wypatruje" synka

wczorajsze zakupy w miare udane, kupiliśmy wanienke, pieluchy tetrowe i flanelowe, akcesoria (szczoteczka, termometr itp) i wlasnie przed chwila zamowilam łóżeczko i pościelke i bedziemy czekac niecierpliwie az przyjdzie przesyłka

mam pytanie jeszcze- czy któras zamawiała produkty apteczne (sudocrem, maltan, fride itp) z allegro albo z jakiejs apteki internetowej ?? byłabym wdzieczna za namiary

Edytowane przez Furczak
Czas edycji: 2012-03-04 o 22:51
Furczak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 22:50   #2539
MoniaHan
Wtajemniczenie

u mnie wczoraj byla piekna wiosenna pogoda a dzis wieczorkiem padal snieg!!
a teraz tak wieje ze brak slow, Tz spi dzisiaj na kanapie na dole bo on na antybiotyku, ja tez przeziebiona wiec jak razem spimy to sie zapocic mozna, mimo ze lozko naprawde duze.
ogladalismy Top Gear i w pewnym momencie az krzyknelam, bo Malutka chciala mi chyba wyjsc ....''wyjsciem nr 2''? jakie to bylo dziwne uczucie to brak slow.
wydzieliny jakiejs bialej mam sporo.
nie jade jutro chyba na warsztaty z karmienia piersia niestety, bo jestem przeziebiona i nie chce nikogo zarazic.
Dobranoc Dziewczynki

Stary 2012-03-04, 23:10   #2540
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość

Po wczorajszym dniu porzadkow i pakowania torby dzis byla leniwa niedziela. Wlasnie sie objadam papka z mrozonych malin z cukrem, a jeszcze mi po glowie chodzi budyn malinowy...
Jutro przedostatni poniedzialek pracujacy, zostalo mi tlyko 8 dni w pracy
O ja dzisiaj tez len straszny.
No to jeszcze troche i odpoczniesz

Ja juz 2 tyg odpoczywam.I powiem ci,ze najpierw dziwnie mi bylo i tak sie dluzylo strasznie.Ale teraz stwierdzam,ze idzie sie przyzwyczaic
Stary 2012-03-04, 23:23   #2541
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość

ja chcialam wszystkie kola jednakowe i duze.
szczerze mowiac nie wiem czy to duze utrudnienie ze nie ma przekladanej raczki chodzi o to z przekladana raczka ze mozesz miec dzieckiem przodem do siebie albo tylem? a jak nie ma przekladanej raczki to tylko np. w jednym kierunku?
ma przekladana bude, ze mozna tylem i przodem do kierunku jazdy ale nie ma raczki ze np w kazdej chwili np jak slonce swieci zeby odwrocic no i spacerowka mi sie nie podoba a w sumie nic lepszego znalesc nie umiem :/

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 23:24   #2542
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Wygrałam pierwsza aukcję w moim życiu

jak myślicie nadaje się ten komplecik na wyjście? na to myślę kocyk albo rożek.

tu jeszcze dam fotkę jakby się tamto nie otwało
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg $(KGrHqZHJCIE9EmD1OefBPRrTE2Lj!~~60_12.jpg (20,2 KB, 28 załadowań)

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️

Edytowane przez balbinka20
Czas edycji: 2012-03-04 o 23:32
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 23:29   #2543
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

małe śliczności

Cytat:
Napisane przez Furczak Pokaż wiadomość
mam pytanie jeszcze- czy któras zamawiała produkty apteczne (sudocrem, maltan, fride itp) z allegro albo z jakiejs apteki internetowej ?? byłabym wdzieczna za namiary
powiem Ci, że jeśli chodzi o Sudocrem to najtaniej widziałam w Rossmannie, bez względu na wielkośc opakowania. Jesli znajdziesz wszystko na all u jednego sprzedawcy to warto brać, chociaż jakbym zamawiała na allegro (a ceny są porównywalne!), to oszczędziłabym może 5 zł

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-03-04, 23:35   #2544
karo_z
Rozeznanie

Dobry wieczór Dziewuszki! albo już w sumie noc

Wczoraj trochę Was poczytałam, ale nie miałam siły pisać...byliśmy w parku na spacerku korzystając z pogody a potem wieczorem miałam gości i jakoś tak minął dzień, a dziś po obiedzie u teściów pojechaliśmy na drugie urodzinki mojej siostrzenicy
znowu się objadłam na maxa...

Cytat:
Wiadomość od JOANAROS
"Dostałam w nocy skurczy co 5 minut, po 4 godz pojechałam do szpitala. Rozwarcie małe do 2 cm. Dostałam zastrzyk na przygotowanie szyjki. Boli jak cholera a postępu brak. Trzymajcie kciuki bo podobno może tak być 3 dni."
kciuki za szybkie rozkręcenie akcji!

gucia6 - gratuluję pozbycia się czopa zawsze to mały krok przybliżający Cię do tego wielkiego wydarzenia!

Cytat:
wiadomość od NATKULEC: MADZIA URODZIŁA SIĘ O 11.09 WAŻY 3690 I MA 56 CM!!!

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

zwykle czekaja do 42 tyg, ale u mnie nie chcą czekać
GRATULACJE NATKULEC!!!!

Cytat:
Asika napisała, że ma skurcze i na ktg są widoczne, więc może dziś się coś ruszy. Już ma dość szpitala i jak coś będzie dawała znać

oby poszło szybko i się już nie musiała męczyć!

Cytat:

śliczna Madzia!!! super, ze czują się dobrze!

Wyślę Wam zaraz na maila parę zdjęć z wczorajszego spaceru i dzisiejszej imprezki urodzinowej...
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 00:03   #2545
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Jasne,ze sie nadaje.Ale oczywiscie zalezy od pogody.Chociaz u nas chyba nie bedzie bardzo zimno,a w razie czego jeszcze kocyk.
Stary 2012-03-05, 00:23   #2546
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
ma przekladana bude, ze mozna tylem i przodem do kierunku jazdy ale nie ma raczki ze np w kazdej chwili np jak slonce swieci zeby odwrocic no i spacerowka mi sie nie podoba a w sumie nic lepszego znalesc nie umiem :/
A ja mam ten model i poki co jestem zadowolona

Cytat:

Mysle, ze jak najbardziej sie nadaje

Karolca, karo i ewelajna sliczne brzuszki

Natkulec Madzia slodka jest
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 03:10   #2547
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej nocną pora

A wiec po 23 bole zelżały, ale o 1 sie obudzilam z jeszcze silniejszym bolem na @. I zimno mi i niedobrze.

---------- Dopisano o 03:05 ---------- Poprzedni post napisano o 02:54 ----------

No i dodam, ze skurcze nadal nieregularne....ale boli od krzyża do podbrzusza ble....
Siedze sobie, slucham muzyczki, mama mi zrobila herbatke, maz nie moze spac hehe
Ale beda jaja jak okaze sie ze to ne to, choc mi sie wydaje ze to jest to
Czekam na regularne skurcze i jak cos to jedziemy do szpitala.

---------- Dopisano o 03:06 ---------- Poprzedni post napisano o 03:05 ----------

Zia Ty jeszcze pracujesz kochana Ty to jestes twarda babeczka

Madzia i Adaś na poczcie slodziutcy

---------- Dopisano o 03:10 ---------- Poprzedni post napisano o 03:06 ----------

Co do tamtum rosa, to ja po porodzie rozpuszczalam zawartosc saszetki w wodzie cieplej przegotowanej chyba jesli dobrze pamietam i przemywalam gazikami okolice intymne.
Dopiero po porodzie na wizycie kontrolnej lekarz kazal robic irygacje z tego, wiec kupilam irygator i tym robilam.
Ale slyszalam, ze niektore dziewczyny z butelki z dziubkiem robia jakos.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 05:43   #2548
Mała!
Zakorzenienie

Hej...
Ja od 4 spac nie moge... mam skurcze ale nie regularne...tak co 8-4 min...no i jakies dziwne sa..od krzyza mnie troszke boli przy nich i pachwiny... do tego mam dusznosci i zbiiera mi sie na kaszel.. dziwnie ale moze sie przeziebilam... nie zbyt mi dobrze i zgage mam... wypilam herbatke i leze...pod kolderka bo tak jak Adze... a wasnie Aga zimno mi i dziwnie... to pewenie kolejna seria przepowiadaczy... ale stracha mam!

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 06:10   #2549
karolca
Zakorzenienie

Jak sie czujecie dziewczynki?
ja wyprawilam meza do pracy, zjadlam, wzielam paracetamol na bol rak i klade sie spac
w nocy przyszlo mi do glowy aby zobaczyc na wlasne oczy drugi ze szpitali... wiec moze we srode przed wizyta u lekarza tam pojade? albo wyciagne siostre jeszcze dzisiaj... tylko dojazd tam do szpitala w godzinach szczytu to dobre 40 minut, bo korki na rondach.
zobaczymy!

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-03-05, 06:57   #2550
qsloncu
Wtajemniczenie

hej na na chwile życzyć wam miłego dnia śmigam szykować się do szpitala

qsloncu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości