|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Dzień dobry Wam kochane
![]() ![]() U mnie w porządku wszystko, nocka przespana i bardzo udana Wczoraj byłam na egzaminie na studiach, jeszcze w środe jedno zaliczenie i wszystkie przedporodowe zobowiązania będę mieć z głowy :P Idę nadrabiać weekend bo nie miałam czasu tu wchodzić :P |
|
|
|
#2552 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
My znowu byliśmy w szpitalu
w środe odebrałam wyniki Kuby badania na bilirubine i miał prawie 14 a norma jest 1,20. W czwartek rano pojechałam do naszego doktora i wypisał nam skierowanie na oddział dziecięcy. I czwartek, piątek i sobote byliśmy w szpitalu. A najlepsze jest to że wg mnie siedzieliśmy tam niepotrzebnie bo nie dali mu żadnych leków tylko odstawili moje mleko i podawali sztuczne NAN, i w sobote rano jak zbadali bilirubine to spadła do 11 i wypisali nas do domu i dzisiaj mam jeszcze karmić sztucznym mlekiem a od jutra spowrotem do piersi mam go przystawiać.
|
|
|
|
#2553 |
|
Wtajemniczenie
|
qsloncu powodzonka!!!!
natkulec gratulacje ślicznej córeczki!!! aniu szkoda że się tak musicie tym szpitalem stresować i to na dodatek niepotrzebnie, no ale dobrze że małemu przechodzi Trzymajcie się ![]() ' Ciekawe co u Asiki No i dzięki dziewczyny za miłe słowa dotyczące zdjęć
|
|
|
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
evvcia jestem bywalcem IP w bielańskim od ponad 2 tyg. i jeszcze nie widziałam, żeby kogoś odesłali
w tym czasienawet jakby co, to karetka Cie przewiezie na Inflancką, nie będziesz musiała jechać na własną rękę Cytat:
powodzenia ja też za chwilę zaczynam się do szpitala zbierać |
|
|
|
|
#2555 | ||||
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Dzis nie wyspalam sie za bardzo,synus tak sie rozpychal mocno,ze mnie budzil ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No,a dlaczego karmia sztucznym mlekiem? Bo ja tego nie bardzo rozumiem.Nie lecza,nie robia naswietlan czy czegos,ale kaza odstawic cycka,chociaz mleko matki jest takie wazne,szczegolnie na poczatku.
|
|
#2556 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sliczna pileczka Cytat:
![]() Fajnie, ze dziadkowie tacy wzruszeni ja sie boje ze po narodzinach tez bede ciagle plakac ze szczescia jak zrobilam test ciazowy to beczalam caly dzien, beczala ze mna moja mama przez telefon ale to z radochy oczywscie, mi sie tak kilka dni utrzymywalo ze na sama mysl lezki lecialy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
czekam na eska jak cos Cytat:
kochana za akcje, cos sie rusza jak widac wiec niech sie rozkreci porzadnie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieje ze szybko zejdzie ta bilirubina A ja siedze z farba na glowie postanowilam sie upiekszyc dzisiaj, beda zrobione wloski, brwi i manicure coby corcie nie wystrachac jak w koncu wyjdzie
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||||||
|
|
|
#2557 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam ja dziś jak wrak się czuje
kolejna noc z kryzysem i to międzu tymi samymi godzinami co przedwczoraj a mianowicie nie moge spać między godz 3 a 5 mam nadzieję tylko że na ew. wywoływanie porodu nie bedziemy czekać aż 10 dni bo ja tego nie ogarne ![]() Widziałam że na mailu same perełki qsloncu powodzenia raz jeszcze, czekamy na wieści !!! ania20m współczuje tego szpitala ![]() Aguskaa, Mala wy to już chyba naprawde blisko porodu jestescie ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
) wyreguluje to można z powrotem wrócić do karmienia piersią.---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- mag_99 urodziła !!!!!! info na mailu jest no to gratulujemy
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
gratulujemy
|
|
|
#2559 |
|
Wtajemniczenie
|
Mag GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
karo slicznie wygladasz!! Ciekawe jak Aguska i Mala? qsloncu i agnes powodzenia!! a w ogole to witanko z kolejnym tygodniem Dziewczynki ![]() u mnie noc wyjatkowo przespana, moze ja sama powinnam spac jednak Tz odprawiony do pracy, zjadl na sniadanko jajecznice z boczkiem, i mowil ze juz dzisiaj chyba spi w sypialni bo na rozkladanej kanapie niby nie jest zle ale co nasze lozko to lozko. u mnie na dworze szaro i brzydko i wieje.
|
|
|
|
#2560 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie kobietki
ja od 5 spać nie mogę boli mnie lewa ręka taki ból reumatyczny że zaraz zwariuje.Gosiu już raz byłam na wizycie powiedział że to prawdopodobieństwo sączenia się wód jest możliwe ale badał poziom i taki sam jak na ostatniej wizycie szyjka skrócona w 80% już tydzień temu no nic zaczekam skoro nie kazał się martwić. Ciągle latam do toalety Biodra zaczęły mnie strasznie boleć ból nie do wytrzymania :-( dziewczyny powodzenia w tym szpitalu ! |
|
|
|
#2561 | |
|
Gang Iren
|
[QUOTE=aalegna;32722936]
![]() Bo jest taki rodzaj żółtaczki spowodowany właśnie matczynym mlekiem, neonatolog nam tłumaczyła na szkole rodzenia, że wtedy trzeba właśnie odstawić swoje mleko i podawać jakiś czas modyfikowane i jak się już ten wskaźnik bilurbiny (czy jak to się tam nazywa ) wyreguluje to można z powrotem wrócić do karmienia piersią./QUOTE] Nie wiedzialam. Ale to dziwne,ze mleko matki moze zoltaczke powodowac. A jak kiedys nie bylo mieszanek,to co wtedy podawali? ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
Czytalam jeszcze o tej zoltaczce. No i ponoc zdania sa podzielone co do odstawiania od piersi. I z tego co wyczytalam,chyba tylko w Polsce tak robia,bo na jakims forum wypowiadala sie dziewczyna i z Anglii i nie pamietam skad jeszcze,ze u nich tego sie nie stosuje.
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki.
Ja w dwupaku, tyle tylko, ze niewyspana i moja mama i maz tez ;/ Maz w koncu poszedl do pracy, bo nie wiedzielismy co robic, ale mama ze mna jest. Po tym jak pisalam, poszlam sie polozyc, skurcze nadal byly nieregularne bol na @, ktory znow potem sie zmniejszyl... Ale byl juz dosc mocny, mam wrazenie, ze krążek blokuje u mnie postęp porodu, ale nie wiem juz... ![]() Zeby tyle skurczow miec i nic....? Teraz pobolewa mnie ale nie jakos mocno. Mała a Ty jak tam?? Mag gratulacje!!!
|
#2563 |
|
Gang Iren
|
Mag gratulacje!!!
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
gosiu z tego, co ja czytalam w ksiazce o karmieniu piersia, przy przedluzajacej sie zoltaczce u noworodka, nie powinno sie odstawiac od piersi a wlasnie ciagle przystawiac, bo mleko mamy ma zmniejszac poziom bilirubiny.
![]() Wiec dla mnie to tez dziwne
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
UWAGA UWAGA pedze z wiesciami od GUCI !! dzis o 4:00 na swiat przyszla Rita, 3580 g, 52 cm, sn. Chwycilo nagle, porod byl expresowy. Gratulujemy
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
4 marca o 23.30 Joanaros urodziła siłami natury córeczkę, 3450 g.
Poród długi i bolesy bo rozwarcie szło wolno. Córeczka jest grzeczna, głównie je i śpi ![]()
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2568 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
Mag_99 gratulacje!
![]() Mala i aguska, tak sie umawiacie na to rodzenie, ze myslalam ze obie sie dzis rozpakujecie a tu dalej cisza...Ania wspolczuje przejsc z maluszkiem, zdrowka dla synusia Qsloncu powodzenia na porodowce ![]() ![]() Dzien dobry |
|
|
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale super Gratulacje!Obfita nocka w porody była
|
|
#2571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przyczyną żółtaczki może być:
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
Dziendobry
![]() Ja hym...nadal dziwnie sie czuje...jakby mnie brala choroba, mam lodowate stopy, puerwsze po wstaniu to mnie do Wc pogonilo...boli mnie podbrzusze jak na @ , ale nie micno bardziej bola mnie pachwiny! Udalo mi sie dzis zasnac ok 5:30... ale budzilam sie co chwilke...bodziwnie sie czulam! Jak wstalam to skurcze wrocily mam tak co 6-4 min! Nawet dosc regularnie czasami ale mialam juz tak nie raz ! Mam byc dzis u lekarza na Ktg pojade to go wypytam co i jak? Moze poprostu cos mnie rozklada, do tego skurcze i interpretacja gotowa... ale powiem szczerze, ze mam dziwne przeczucia ze z takimi skurczami do konca tyg nie pochodze!!!
|
#2573 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje dla rozpakowanych mamus !
ale to szybko leci, chce też już mojego smyka a tu jeszcze 20 dni do terminu a jak będzie w praktyce to się okaże.. :p
|
|
|
|
#2574 |
|
Wtajemniczenie
|
Gucia gratuluje expresowego porodu
też mi sie taki marzy Joanaros również gratki dla was no coraz więcej dzieciaczków ja też chce nooo!!!
|
#2575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Gratulacje dziewczyny zdrowka dla was i maluszkow |
||
|
|
|
#2576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pełnia jest w tym tygodniu więc moze byc tak jak mówisz że do końca tygodnia nie wytrzymasz
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
Dlasze wiesci od Guci (pytalam jak sie czuja
) : Dziekujemy, czujemy sie dobrze, malenka pokochala cycusie a mnie juz nawet niewiele tylek boli Jedynie co to jestem troche zmeczona. buziaki dla dziewczyn
|
|
|
#2578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale trzymasz nas w napięciu!![]() i Mała też ![]() qsloncu - jeszcze raz - powodzenia! Trzymam kciuki! ania20m współczuję wizyt z Maluszkiem w szpitalu, no ale lepiej miec pewnośc. Dobrze, że powoli sie poprawia! ![]() evvcia a Ty zdecydowana jesteś na Bielanski? Natkulec Madzia jest cudna! ![]() W ogóle wszystkie zdjęcia na poczcie fajniutkie! ![]() aalegna trzymam kciuki za wizytę! Mag_99 GRATULACJE!!!! I Gucia!!! ![]() ![]() Gratulacje!!! I Joanaros!!! )) Gratulacje! Ale wysyp Maluszków!
|
|
|
|
|
#2579 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry w nowym tygodniu!!!
Gratuluję wszystkim nowym Mamom ![]() U mnie weekend upłynął pod znakiem odwiedzin znajomych i szczerze mówiąc jestem wykończona ![]() Dziś w nocy moja Hania strasznie się wierciła i nie dała mi spać... a do tej pory cieszyłam się,że od północy zawsze spała sobie spokojnie i nawet moje wstawanie do toalety Jej nie ruszało... a tu Zonk
|
|
|
|
#2580 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry
Wchodzę a tu tyle mamuś Natkulec, Mag_99, Joanaros, Gucia6 Gratulację ![]() Ja dziś mam wizytę o 11 u GP a w piątek w szpitalu. Ja chcę już moją Dzidzię ![]() ![]() Dziś jest mój stosunkowy termin Edytowane przez 88natka Czas edycji: 2012-03-05 o 09:55 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

Wczoraj byłam na egzaminie na studiach, jeszcze w środe jedno zaliczenie i wszystkie przedporodowe zobowiązania będę mieć z głowy :P 
w środe odebrałam wyniki Kuby badania na bilirubine i miał prawie 14 a norma jest 1,20. W czwartek rano pojechałam do naszego doktora i wypisał nam skierowanie na oddział dziecięcy. I czwartek, piątek i sobote byliśmy w szpitalu. A najlepsze jest to że wg mnie siedzieliśmy tam niepotrzebnie bo nie dali mu żadnych leków tylko odstawili moje mleko i podawali sztuczne NAN, i w sobote rano jak zbadali bilirubine to spadła do 11 i wypisali nas do domu i dzisiaj mam jeszcze karmić sztucznym mlekiem a od jutra spowrotem do piersi mam go przystawiać.

zimno mi i dziwnie... to pewenie kolejna seria przepowiadaczy... ale stracha mam!

mam nadzieje ze szybko zejdzie ta bilirubina
coby corcie nie wystrachac jak w koncu wyjdzie
mam nadzieję tylko że na ew. wywoływanie porodu nie bedziemy czekać aż 10 dni bo ja tego nie ogarne