|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
|
|
#2522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
ja mam wozek na sprzedaz, jesli jestes zainteresowana wozkiem 3-kolowym z travel systemem. szwagier z USA nam przeslal (nowy jest) i maja taki sam i bardzo sobie chwala. do mnie nie przemawia to ze nie ma typowej gondoli bo zamierzam sporo spacerowac. Balbinka tu na forum (tez mieszka w UK) ma tego typu wozek, ja wolalam kupic typowy z gondola, ciezki jak czolg, ale mieszkam na wsi wiec mi to nie przeszkadza. |
|
|
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
dziewczyny trzymajcie kciuki ostatnia tabletka fenoterolu juz za mna!Aguska Tez mi pachnie porodem zycze Ci aby zaczelo sie spontanicznie, a jak sie tak zacznie to zebys zdazyla do szpitala...i zeby szybko i malobolesnie poszlo! Pamietaj daj mi koniecznie znac jak sie cos zacznie![]() A My Wsxystkie przeciez zaslugujemy po tych dolegliwosciach na lekki i szybki porod! Chociaz ja i tak ciagle mysle aby tylko Tymonek byl caly i zdrowy i silny! I bede najszczesliwsza na swiecie! Te bole okresowe i krzyzowe ktore Ci doszly do skurczy byly mocne od razu? Czy w domu light a dpiero w szpitalu sie rozkreciolo? Caly czas zastanawiam sie jak.u mnie objawi sie porod? Czy dojdzie ten bol...czy bedzie mocny czy lekki...czy go wyczuje czy przegapie... czy np. Od razu odejda wody? Kurcze juz tak malo zostalo czasu i zaczynam swirowac powoli ze stresu i oczekiwania...
|
#2524 | |
|
Zakorzenienie
|
a chyba, ze tak..
w takim razie powodzenia i jutronooooooooooo... najwyzej 10 dni ![]() tak jeszcze nie do konca... bo za kazdym razem znajduje kawaleczki, a taki stan, to moze sie ciaaaaaaaaaaaaaaaaaaaagna c dniami ![]() Cytat:
![]() A ja od wczoraj mam wilczy apetyt... normalnie co chwile moglabym jesc, co nie zdarzylo mi sie przez ostatnich kilka tygodni ![]()
|
|
#2525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ten ktory bede uzywac: http://www.ebay.co.uk/itm/Baby-Merc-...hairs_GL&hash= tak jak mowie jest ciezki, kola nie sa skretne (skretne sa w q7), wyglada solidnie, troche ciezko sie sklada, to tyle co moge powiedziec na ta chwile, wiecej powiem jak juz zaczne uzywac. a to ten ktory sprzedaje: http://www.ebay.co.uk/itm/BABY-TREND...3#ht_907wt_932 co o nim moge powiedziec, srednio podoba mi sie wizualnie, nie ma rozkladanej spacerowki na plasko, nie ma plaskiej gondoli, niemowlak siedzi w nosidelku, jest baza do fotelika tez, fotelik wyglada solidniej niz w tym ktorego bede uzywac, lekki, zwrotny bardzo, szybko sie sklada. fizjoterapeutka powiedziala ze sama uzywala tego typu wozka i sobie chwailila, ale ja ze uparta jestem i sie uparlam gondoli wiec go sprzedaje. |
|
|
|
|
#2526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i ja tez raczej myslalam o czyms z konkretna gondola, myslalam o czyms takim ale sama nie wiem http://www.ebay.co.uk/itm/ws/eBayISA...ht_7196wt_1110 tylko nie m przekladanej raczki :/ |
|
|
|
|
#2527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba to opic ![]() Malutka ja teraz majac te bole na @ zastanawiam sie, bo kurcze nie moge sobie dokladnie przypomniec jak to bylo przy porodzie z Filipkiem. Ale na pewno bol zwiekszal swoja sile w miare postepu. Na poczatku na pewno te bole @ sa lekkie....No i byly bole@ plus twardnienie brzuszka. I widzisz ja dzis w nocy mialam lekkie te bole i myslalam ze cos sie rozkreci ale rano jeszcze pobolewalo a potem przeszlo i w ciagu dnia nie bolalo... No i teraz od jakiegos czasu wieczorem znow sie pojawil ten bol @, pare razy odwiedzilam wc ale bez biegunki, jednak wyproznilam sie, a ostatnio mam zaparcia no i wydaje mi sie ze bol sie robi coraz bardziej intensywny, jednak nie jest jeszcze mocny... Do tego brzus twardnieje dosc czesto jednak te twardnienia sa nieregularne. Zapisuje sobie godziny zeby miec nad tym kontrole i cos czuje sie bardzo dziwnie. ![]() Dam znac na pewno jesli bede sie wybierala na porodowke ![]() Ty to tez sie biedna naczekasz... zycze by tym razem czekanie bylo krotkie
|
|
#2528 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Bo taka niepewnosc to nic fajnego. Daj znac koniecznie.
|
|
#2529 |
|
Rozeznanie
|
Aguska - oby wszystko się szybko potoczyło =)* i oby to było to
karolca - śliczny brzuszek ![]() a ja dopiero wstałam z tztem bo zdrzemnelo się nam :p cały czas coś ze mnie leci mam mokre plamki , uplawy uplawami ale to chyba wody jednak.. Tz zły na mnie bo słodkie jem a kolacji nie chce :p bo nie czuje głodu. Ciągle mnie zgaga pali już się wytrzymać nie da.. Dzisiaj bolał mnie kręgosłup, mały ma jakiś dzień leniuszka bo mało się rusza a jak się ruszy to tak mocno że aż boli :p idę wypić jakąś herbatkę.. W ogóle jutro zaczynam 38 tc i żadnych objawów, od wczoraj zaczęłam częściej chodzić do toalety aby |
|
|
|
#2530 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też to w tym tygodniu przeżywałam, ale ledwo dałam radę TŻ dzielnie praktycznie sam wszystko ogarnął ja tylko rozporządzałam co gdzie... Życzę Wam samych szczęśliwych chwil w nowym mieszkanku Cytat:
i czekamy na wieści! Cytat:
bóle nie dokuczały a Tymonek szybko wychodził na świat ![]() ewelajna śliczne fotki ładnie wyglądasz z brzuszkiem
|
|
#2531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale powiem wam, ze moj czopik zaczal troche konkretniej odchodzic... nawet pojawilo sie w nim troszke krwi, co jest przeciez znakiem pracy szyjki... takze kto wie... moze ten tydzien cos przyniesie ![]()
|
|
#2532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wiadomość od Natkulca: Dziewczyny czują się dobrze, mała mało płacze i Natkulec już ją karmiła
![]() a na poczcie foteczka Madzi
|
#2534 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
A co do maila: Evvcia super brzuszek,jaki duzy juz! Ewelajna fajny brzuszek,a wypieki normalnie Co ty ciezarnym pokazujesz?I jak tu na noc nie jesc ![]() Natkulec sliczna Madziunia
|
|
#2535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Natkulec Madzia urocza
zdrowka Wam zycze!!evcia brzusi ladniutki ![]() evelajna wygladasz slicznie i jakie pysznosci...w sam raz obejrzalam teraz - nie ma to jak na noc sie naogladac takich smakolykow ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
ja chcialam wszystkie kola jednakowe i duze. szczerze mowiac nie wiem czy to duze utrudnienie ze nie ma przekladanej raczki chodzi o to z przekladana raczka ze mozesz miec dzieckiem przodem do siebie albo tylem? a jak nie ma przekladanej raczki to tylko np. w jednym kierunku?
|
|
|
|
|
#2536 |
|
Rozeznanie
|
Kolejne Małe Śliczności na mejlu widzę
Ewelajna wiesz co bicie będzie!! bo najpiew opowiadasz o pierogach z jagodami a teraz jeszcze te fotki Swoją drogą chyba lubisz gotować,prawda? bo co chwilkę czymś nas tu kusisz.... a te pączki to nadziewałaś po upieczeniu,czy one bez nadzienia są? a czym wykrawałaś? czy kulałaś je? a nie powychodziły Ci puste w środku,tzn że powietrze sie dostało?
|
#2537 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
http://www.coombe.ie/index.php?nodeId=116 i troche inspirowalam tym : http://www.eumom.ie/_uploads/documen...t_20110624.pdf Cytat:
Tez mam saszetki i jak trzeba bedzie to bede tak kombinowac bo nie mam tego irygtora tez...Cytat:
Super fociaki na meilu, te paczki to poprostu wow Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi pepek nie wyszedl ale Ania chyba ma tam kopytko bo jak mi czasem zapoda serie kopow to mam uczucie ze mi sie zaraz tam cos otworzy ![]() Cytat:
I koniecznie sie pochwal jak urzadzicie kacik dla malego.Cytat:
![]() ![]() ![]() Po wczorajszym dniu porzadkow i pakowania torby dzis byla leniwa niedziela. Wlasnie sie objadam papka z mrozonych malin z cukrem, a jeszcze mi po glowie chodzi budyn malinowy... Jutro przedostatni poniedzialek pracujacy, zostalo mi tlyko 8 dni w pracy Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2012-03-04 o 22:45 |
|||||||||
|
|
|
#2538 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje nowym mamusiom i dzieciaczkom
![]() ![]() klask i:dzisiaj też urodziła moja znajoma (nie z forum ) my mamy dopiero 34+3 tc a juz sie niecierpliwie i "wypatruje" synka wczorajsze zakupy w miare udane, kupiliśmy wanienke, pieluchy tetrowe i flanelowe, akcesoria (szczoteczka, termometr itp) i wlasnie przed chwila zamowilam łóżeczko i pościelke i bedziemy czekac niecierpliwie az przyjdzie przesyłka ![]() mam pytanie jeszcze- czy któras zamawiała produkty apteczne (sudocrem, maltan, fride itp) z allegro albo z jakiejs apteki internetowej ?? byłabym wdzieczna za namiary
Edytowane przez Furczak Czas edycji: 2012-03-04 o 22:51 |
|
|
|
#2539 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie wczoraj byla piekna wiosenna pogoda a dzis wieczorkiem padal snieg!!
a teraz tak wieje ze brak slow, Tz spi dzisiaj na kanapie na dole bo on na antybiotyku, ja tez przeziebiona wiec jak razem spimy to sie zapocic mozna, mimo ze lozko naprawde duze. ogladalismy Top Gear i w pewnym momencie az krzyknelam, bo Malutka chciala mi chyba wyjsc ....''wyjsciem nr 2''? jakie to bylo dziwne uczucie to brak slow. wydzieliny jakiejs bialej mam sporo. nie jade jutro chyba na warsztaty z karmienia piersia niestety, bo jestem przeziebiona i nie chce nikogo zarazic. Dobranoc Dziewczynki
|
|
|
|
#2540 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
No to jeszcze troche i odpoczniesz Ja juz 2 tyg odpoczywam.I powiem ci,ze najpierw dziwnie mi bylo i tak sie dluzylo strasznie.Ale teraz stwierdzam,ze idzie sie przyzwyczaic
|
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2542 |
|
Rozeznanie
|
Wygrałam pierwsza aukcję w moim życiu
jak myślicie nadaje się ten komplecik na wyjście? na to myślę kocyk albo rożek. tu jeszcze dam fotkę jakby się tamto nie otwało
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2012-03-04 o 23:32 |
|
|
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
małe śliczności
![]() Cytat:
|
|
#2544 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór Dziewuszki! albo już w sumie noc
![]() Wczoraj trochę Was poczytałam, ale nie miałam siły pisać...byliśmy w parku na spacerku korzystając z pogody a potem wieczorem miałam gości i jakoś tak minął dzień, a dziś po obiedzie u teściów pojechaliśmy na drugie urodzinki mojej siostrzenicy ![]() znowu się objadłam na maxa... ![]() Cytat:
kciuki za szybkie rozkręcenie akcji! gucia6 - gratuluję pozbycia się czopa zawsze to mały krok przybliżający Cię do tego wielkiego wydarzenia! ![]() Cytat:
Cytat:
oby poszło szybko i się już nie musiała męczyć! ![]() Cytat:
Wyślę Wam zaraz na maila parę zdjęć z wczorajszego spaceru i dzisiejszej imprezki urodzinowej...
|
|
#2545 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#2546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Karolca, karo i ewelajna sliczne brzuszki ![]() Natkulec Madzia slodka jest |
||
|
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
Hej nocną pora
![]() A wiec po 23 bole zelżały, ale o 1 sie obudzilam z jeszcze silniejszym bolem na @. I zimno mi i niedobrze. ![]() ---------- Dopisano o 03:05 ---------- Poprzedni post napisano o 02:54 ---------- No i dodam, ze skurcze nadal nieregularne....ale boli od krzyża do podbrzusza ble.... Siedze sobie, slucham muzyczki, mama mi zrobila herbatke, maz nie moze spac hehe ![]() Ale beda jaja jak okaze sie ze to ne to, choc mi sie wydaje ze to jest to Czekam na regularne skurcze i jak cos to jedziemy do szpitala. ---------- Dopisano o 03:06 ---------- Poprzedni post napisano o 03:05 ---------- Zia Ty jeszcze pracujesz kochana Ty to jestes twarda babeczka ![]() Madzia i Adaś na poczcie slodziutcy ---------- Dopisano o 03:10 ---------- Poprzedni post napisano o 03:06 ---------- Co do tamtum rosa, to ja po porodzie rozpuszczalam zawartosc saszetki w wodzie cieplej przegotowanej chyba jesli dobrze pamietam i przemywalam gazikami okolice intymne. Dopiero po porodzie na wizycie kontrolnej lekarz kazal robic irygacje z tego, wiec kupilam irygator i tym robilam. Ale slyszalam, ze niektore dziewczyny z butelki z dziubkiem robia jakos.
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
Hej...
Ja od 4 spac nie moge... mam skurcze ale nie regularne...tak co 8-4 min...no i jakies dziwne sa..od krzyza mnie troszke boli przy nich i pachwiny... do tego mam dusznosci i zbiiera mi sie na kaszel.. dziwnie ale moze sie przeziebilam... nie zbyt mi dobrze i zgage mam... wypilam herbatke i leze...pod kolderka bo tak jak Adze... a wasnie Aga zimno mi i dziwnie... to pewenie kolejna seria przepowiadaczy... ale stracha mam!
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
Jak sie czujecie dziewczynki?
ja wyprawilam meza do pracy, zjadlam, wzielam paracetamol na bol rak i klade sie spac ![]() w nocy przyszlo mi do glowy aby zobaczyc na wlasne oczy drugi ze szpitali... wiec moze we srode przed wizyta u lekarza tam pojade? albo wyciagne siostre jeszcze dzisiaj... tylko dojazd tam do szpitala w godzinach szczytu to dobre 40 minut, bo korki na rondach. zobaczymy!
|
#2550 |
|
Wtajemniczenie
|
hej na na chwile życzyć wam miłego dnia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

jutro
, że wreszcie wymiękł 

TŻ dzielnie praktycznie sam wszystko ogarnął ja tylko rozporządzałam co gdzie... 

Co ty ciezarnym pokazujesz?I jak tu na noc nie jesc 
chodzi o to z przekladana raczka ze mozesz miec dzieckiem przodem do siebie albo tylem? a jak nie ma przekladanej raczki to tylko np. w jednym kierunku?
Swoją drogą chyba lubisz gotować,prawda? bo co chwilkę czymś nas tu kusisz.... a te pączki to nadziewałaś po upieczeniu,czy one bez nadzienia są? a czym wykrawałaś? czy kulałaś je? a nie powychodziły Ci puste w środku,tzn że powietrze sie dostało?
klask i: