|
|
#181 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
my na smoczka wołały "dyduś" i nie mam pojęcia skąd to się nam wzięło, ale sie przyjęło i wszyscy tak mówią
![]() a co do zdrobniana, to raczej nie zdrabniamy, jedyne słowo, którym tak się bawimy to "rączki, ączki" bo mała wtedy sie śmieje jak głupia strasznie sie jej podoba
|
#182 |
|
Wtajemniczenie
|
moja młoda dziś miała aniołkowy dzień.... prawie cały przespała
![]() ale powiem Wam, że serducho mi się kraje... bo jak ja zostawiłam i nagle wracam po szkole i słysze "ona juz się prawie przekręca", "ona juz tak ładnie trzyma grzechotke" itd itp to mam MEGA wyrzuty że coś mnie ominie, omija, że cos strace... ze nie ma mnie przy niej gdy taka jest dzielna... podobno dzis zaśmiała się w głos, a mnie nie było.... doła mam.... najchętniej przerwałabym szkołe... ale tylko pół roku... niby tylko a tak wiele w życiu tej kruszynki .... zmykam zaraz lulac, bo dzis od 5.40 na nogach ![]() ps. nie piszta tyle na fb, bo.... ciężko wsio ogarnąć wracajcie na wizaż (dla tych co nie maja fb powiem, ze nie ma tam nic innego niz tu... w sumie wszystko sie powtarza wiec nic nie tracicie, zeby nie bylo )
|
|
|
|
#183 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakby na jakim haju bylaMy na smoczka mowimy ''smok''. Nie wiem czemu , ale ''monius'' jakos mnie wkurza ![]() Cytat:
Szczerze powiedziawszy czulabym sie jakby mnie ktos okradl gdybym takiego czegos doswiadczyla co ty. ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- A wogole to musze pilnowac malej- od wczoraj tancuje po calym lozeczku i co chwila jest w innym miejscu i polozeniu... teraz usnela majac glowke w nogach, a nozki zalozone na pozytywke
|
|
#184 | |
|
Raczkowanie
|
Witam wieczorową porą
![]() Wczoraj byliśmy na urodzinach małża chrzestnicy i niestety nic nie zjadłam, a były dwa torty jeden z truskawkami a drugi z czekoladą, więc tylko sobie popatrzyłam. Oczywiście moja córa zadbała o to, ze nawet herbaty się nie na piłam. Musieliśmy szybko zmykać, bo Asia była śpiąca i próba uśpienia zakończyła się wrzaskiem i wygibasami. Usnęła dopiero w samochodzie. Cytat:
goldika bardzo mi przykro, nie rozumiem w ogóle Twojej mamy, w końcu to wasze dziecko i chyba normalne, ze chcecie się cieszyć takimi chwilami. U nas na smoczka moja mama mówi monio, ale skąd to się wzieło to nie wiem. a co do fejsa to ja niedawno założyłam konto, ale nie umiem się tym jakoś obsługiwać a Wy tam jeszcze jakieś grupy zakładacie
|
|
#185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze jak? noga,lapa?laba-nie na moj maly mozdzek;D u nas aba to skakanie po lozku,Oliwia tak sobie wymyslila Cytat:
oj wrrr moj tz by moja matke zabil
|
|
|
#186 |
|
Zadomowienie
|
wszystkie mamusie poszly spac czy co?
Jak znam zycie to jak jutro tu wejde ''o mojej porze'' to bede miec ze 3 strony do nadrobienia- jak to przy poniedzialku bywa
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
Ja poszlam spac o 20.30 teraz 1 karmienie zaliczylismy
Zmysl cos ci chcialam napisac ale nie pamietam co My tez Mowimy dydus, smoczus itd Moi chlopcy smieja sie do mamy i babci, do innnych w sumie tez ale tak po dluzszej chwili Natomiast zazdraszczam mamie bo do niej zawsze duzo gadaja i w ogole na jej widok kwicza z radosci. Babcia jest the best do rozmow i rozrywki. A do przyziemnych czynnosci jak noszenie utulanie itp- sluzka krolewiczow guess who
|
|
#188 |
|
Raczkowanie
|
Melduję się!
Taki ładny weekend, a Wy tyle zapisałyście? Pogięło Was? Dzisiaj zaliczyliśmy spacerek 2,5 h po lesie, wózek sprawdził się super, nawet po wielkim błocie (tylko jest cały do mycia). poszliśmy ze znajomymi, którzy dla niedzielnego relaxu pili sobie piwka, tylko ja o suchym pysku Ale nic to, na mnie też przyjdzie pora ![]() Któraś podaje już kaszkę swojemu dziecku? Jeśli tak, to od kiedy i jaką? Idę spać, |
|
|
|
#189 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() dzisiejsza noc podobna do ostatnich...walka ze smokiem 3x cycek...padam, a do tego muszę się zakotwiczyć z małą w kuchni, bo mój tż wrócił z nocki i chce trochę się kimnąć...dobrze zapowiadajacy się tydzień
|
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy sie i my
w nocy byly tylko 2 karmienia o 12 i o 3 wiec jestem happy i wyspana
|
#191 |
|
Wtajemniczenie
|
witamy
młoda dzien przespala ale noc nawet nawet poszla spac przed 19, pobudki- 23.30, 4.30, 6.05... potem zabawa i teraz usypia przy cysiu
|
|
|
|
#192 |
|
Raczkowanie
|
Witam się poweekendowo. Tyle nadrabiania teraz mam. szalejecie Mamuśki
Wczoraj kupiliśmy młodemu fotelik do karmienia. Peg Perego, śliczny jest. Używany ale wygląda jak nółweczka. Ludzie go dostali od teściów, a że jeden już mieli, to tego praktycznie nie używali. Kubuś wczoraj miał jakiś koszmarny dzień. Drzemki niby 3 ale po 20 minut, a wieczorem nie mógł zasnąć, dopiero jak go do kołyski włożyłam koło 23 to Go sen zmożył. O 4 i o 7 były pobudki na karmienia, teraz jeszcze spi. Ja musiałam wstać, żeby starsze dzieci do szkoły wyprawić ale chyba jeszcze się położę. Niby potrafią same się wyszykować ale jakoś lepiej się czuję jak widzę czy wszystko zrobią jak należy. . Macie przechlapane z tymi mamami\teściowymi co się do wszystkiego wtrącają . Moi mieszkają 700 km od Nas. i nie mogę na nich narzekać. niestety dopiero na święta wnuka zobacza. Widzieli tylko na zdjęciach i jak już mocno tęsknią, to włączamy skypa i kamerkę. My, żeby sobie skrócić, mówimy smok-analog
|
|
|
|
#193 |
|
Zadomowienie
|
Hejka Dziewczyny!!
U nas nocka jako tako, karmienie o 1.20 TŻ wstawał Jejku tak mnie bolą ręce od noszenia
|
|
#194 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie i ja
W sobote i w niedziele byłam całe dnie poza domem tzn. byliśmy z miśkiem u moich rodziców bo tz na uczelni do późna. Moja mama jest śmieszna, smieje sie z niej ciągle, bo mały tylko kweknie zapłacze a babcia już staje na głowie, zeby wnusio nie płakał A i Piotrek wczoraj popisywał sie przed dziadkami, bo dzwigał sie bardzo, nikt go nie zmuszał, nie zachęcał, a on tylko dorwał kogoś paluchy i od razu łepek w górę i śmiech pełną paszczą ![]() Goldika też bym sie wkurzyła, mi tak teściowa próbowała zrobić, to jej powiedziałam ze są pewne granice, karmienie i pieluchy to tylko nasza działka jak narazie i niech nie próbuje jej przekroczyć bo będziemy sie gniewać. Na szczęście uszanowowała. Kurde zaczynam zazdrościć Wam jak to robicie, ze tak mało w nocy karmicie. Małemu coś sie poprzestawiało, jeszcze 2-3 tyg temu miał 1-2 pobudki w nocy a teraz 3-4 Pokszyfka u nas też była walka ze spaniem, ale jak mały po kąpieli zasypia snem niedźwiedzim to wtedy zabieram mu smoka, bo przez niego sie wybudzał |
|
|
|
#195 |
|
Zadomowienie
|
melduje się i ja juz w Angli
Wczoraj był pokręcony dzień i nie miałam czasu na wizaż dzisiaj wszystko ładnie nadrobiłam ![]() Lot był super Lilka prawie wcale nie płakała najwięcej przy starcie jak próbowałam jej wcisnąć cycka |
|
|
|
#196 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Tuszka to Ty? Chodzi mi o nk .Ktoś pytał o podawanie kaszki, ja kupiłam z bobovity z bananami, dam jak skończy 4 mce, może dłużej pośpi w nocy, choćby te 3h. U nas ok, ale weny brak
|
|
|
|
#197 |
|
Zadomowienie
|
GOLDI współczuję...
Nasz znowu zasypia na cycu, noc przespał, ale jak ja bym chciała żeby nauczył się wreszcie zasypiać samodzielnie ![]() Przynajmniej kupska od 1,5 tygodnia takie jak należy :d
Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2012-03-05 o 08:52 |
|
|
|
#198 |
|
Raczkowanie
|
Witam z rana
![]() U nas dziś nocka taka sobie, Mała poszła spać przed 20 i obudziła się na jedzenie o 22:15, 1:40 i 4:40 i od tamtej pory strajk nie chce piersi ani prawej ani lewej Mąż dziś urlopuje to mi ją pomógł uśpić, mam nadzieję, ze jak się obudzi to coś zje bo mi cycki eksplodują ![]() elf tez bym chciała, żeby nasza zasypiała samodzielnie, bo ze zmęczenia się drze, na rękach nie chce, sama nie zaśnie i tylko bujanie w kocu czasem pomaga
|
#199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
ja mam wielki zal do matki z tego powodu. Ale dodatkowo ona zwyzywala mnie od dzieciakow, niepowaznych, nienormalnych etc.Haha chcialabym widziec jak Nika spi w takiej pozycji
|
||
|
|
|
#200 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kleik ryzowy na moim mleku, daje lyzeczka. Odciagam jakies 40 ml daje czubata lyzke kleiku. Mala nie ma jeszcze 4 miesiacy, robie to zeby ja podtuczyc. Idzie w miare ok, choc po chwili sie meczy i juz nie chce i i tak dopychamy cycem.U nas smok jest tylko przy samym zasypianiu, potem wypada i juz nie jest potrzebny. |
|
|
|
|
#201 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=dygotka8;32717185]ale dzis malo napisałyscie ![]() ja tez zdeabniam a jak tz czasem zacznie zdabniac to mam lzy w oczach ze smiechu ![]() a to od czegos jest takie zdrbnienie smoka?bo ja bym takiego nie wtmysliła.... ![]() QUOTE] niemam pojęcia zielonego.... DZIEWCZYNY, KTÓRA PODAWAŁA DZIECKU ROTATEG??? prosze o kontakt na priv
|
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
Ela, ja będę wprowadzać najpierw kleiki
mam fajną rozpiskę, może mąż mi zeskanuje to Wam pokaże - jest rozpiska na każdy dzień co podawać i tam zaleca się od kleiku![]() A na święta dostałam od szwagierki książkę Reni Jusis dla eko rodziców w żadnym wieku i dla nikogo No ale przecież banany jak i wszystkie owoce tropikalne zawsze po przylocie są odpowiednio myte, później jeszcze raz w sklepie są myte no i skórkę się wyrzuca - a gruba ona jest i chyba nic do środka nie wnika ![]() Mojej dawnej szefowej znajomy pracował w firmie, które importowała owoce tropikalne, to mówił, że odbierają owoce faktycznie w maseczkach i rękawiczkach, bo wszystko jest pryskane, oni to myją z tej chemii, później rozwożą do sklepów, a sklepy dodtakowo i tak myją, nie raz się spotkałam, że banany w sklepach całe mokre były. |
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
moj synio spal dzis od 20:40 do 6:30 bez przerwy, ja za to wstawalam sprawdzac czy zyje
cycki mi eksplodowaly nad ranem![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- elu wyslalam ci zaproszenie na nk przed chwila
|
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
basiula zadne sory, zgadzam sie z tym co napisalas.
Muffinko w klubie napisalam jak to z tym mieszkaniem ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
zanim moja matka nakarmi moje dziecko golonka albo czymsa co do bananow to widzialam w Galileo jak je sie transportuje. ogolnie caly proces od zrywania do wystawienia w markecie. Faktycznie chemiii to tam jest. Ale ja i tak bede jesc banany
|
|
|
|
|
#207 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() kochasz ją to tłumaczysz-wiem ja tez tak mam , ale trzeba z nią bardziej stanowczo postępowac... moze jak ty nie możesz to tż niech jej powie ze kolejne produkty WY będziecie wprowadzac do menu malucha, a nie ona, bo ona już swoje dzieci miała i mogła się wtedy popisac ![]() dalia współczuje tych kolek, kurcze niby miały one byc tylko do 3 m-ca ![]() ja juz uciekam bo młody poziewuje
|
|||
|
|
|
#208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kibelku, to dzień wcześniej o 5 mam ostatni posiłek---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- a jakby dało rade zeskanować taką rozpiskę to ja poproszę
|
|
|
|
|
#209 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
Nie nadrobiłam Was jeszcze nie wspominając o fb ![]() Wczoraj cały dzień byłyśmy u cioci tz na urodzinach. Mała jak zwykle grzeczna ![]() Za to co w nocy było to masakra, czułam się jakbym miała noworodka, jadła co 1,5 godziny Zaraz chyba wsadzę sobie zapałki w oczy Martyna na moje oko przechodzi skok rozwojowy, w dzień jest marudna, oprócz wczorajszego dni, bo przecież w gościach to ona zawsze aniołek ![]() Lecę do małej bo już mojemu nerwuskowi coś się nie podoba, no i trzeba się zbierać na rehabilitację
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
mi też sie nie podoba kreśneie munio..wolę smok,smoczek,a ze zdrobnien to głównie chodzi o rączkę,nóżkę
Cytat:
i cos miałam napisac,ale zapomiałam
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

wracajcie na wizaż 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
jest mi przykro bo zabrala nam kolejna "pierwsza" rzecz z naszym synkiem. Mam do niej zal i nie mam ochoty na nia patrzec.
a Wy tam jeszcze jakieś grupy zakładacie

i chce trochę się kimnąć...

Wczoraj kupiliśmy młodemu fotelik do karmienia. Peg Perego, śliczny jest. Używany ale wygląda jak nółweczka. Ludzie go dostali od teściów, a że jeden już mieli, to tego praktycznie nie używali. Kubuś wczoraj miał jakiś koszmarny dzień. Drzemki niby 3 ale po 20 minut, a wieczorem nie mógł zasnąć, dopiero jak go do kołyski włożyłam koło 23 to Go sen zmożył. O 4 i o 7 były pobudki na karmienia, teraz jeszcze spi. Ja musiałam wstać, żeby starsze dzieci do szkoły wyprawić ale chyba jeszcze się położę. Niby potrafią same się wyszykować ale jakoś lepiej się czuję jak widzę czy wszystko zrobią jak należy. . Macie przechlapane z tymi mamami\teściowymi co się do wszystkiego wtrącają

?
zanim moja matka nakarmi moje dziecko golonka albo czyms