|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
|
|
|
|
|
#2612 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Powiem Wam, ze okropnie mi sie ten wozek nie podoba
nie zdecydowalabym sie na takie kola - u mnie musza byc duze i pojedyncze a cena ... nie skomentuje - moze komus komu sie podoba oplaci sie go kupic ![]()
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pamiętam dokładnie. powiem wam, że wózek ma fajny system składania, jeśli ktoś ma mało miejsca.. składa się w parasolkę. Ale gondola jest... fatalna! Materiał w środku okropnie się mechaci. Nie można regulować spodu jak na przykład w Chicco. Jest lekki, zwrotny itp... brałam go pod uwagę kupując wózek, ale był ZA drogi
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-03-05 o 11:28 |
|
|
|
|
#2614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wozek Bo jesli tak, to chyba oferta citeam nie jest powalajaca
|
|
|
|
|
#2616 |
|
Zadomowienie
|
Ja tam nie dyskutuję...może komuś się spodoba i stwierdzi, że warto dać tyle kasy...
|
|
|
|
#2617 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczynki, przyszlam sie przywitac
Gratulacje dla wszystkich nowych mamus A ja jutro na 9 mam sie stawic na IP i sie boooje ![]() I jeszcze jak na zlosc moja gin ktora miala byc w szpitalu miala mi badania porobic i skonsultowac z innymi lekarzami jest na zwolnieniu bo ma dziecko chore i jakos tak mi sie pusto zrobilo bo z nia byloby mi razniej a ja tam nigdy nie bylam i w ogole i w koncu obcy lekarz zadecyduje co ze mna![]() hehe to sie wyzalilam |
|
|
|
#2618 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja głupia się nie sprzeciwiałam, dopiero jak zaszłam w ciąże zaczęłam myśleć że nieźle zostałam wystawiona no i teraz dostaje aż 600 zł mniej ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
nigdy bym nie wziela pożyczki żeby kupić dziecku wózek za 3000!!! Też mam wózek za 1400 i mąż marudził że i tak za dużo daliśmy ale jak dla mnie jest w sam raz
|
|
#2619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2620 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki po weekendzie
![]() Joanaros Natkulec, Mag i Gucia gratulacje!!! Super, że dzidziusie już są z Wami. Aguska alez Ty trzymasz w napięciu juz myslałam żei Ty się w nocy rozpakujesz ![]() qsloncu powodzenia! Rybka Tantum Rosa mozna albo w butelce z dziubkiem rozcieńczyć albo któras podawała że w spryskiwaczu takim małym jak do kwiatków np. ja zamierzam tak zrobić wygodnie będzie psikać...Karolca brzusio spory i bardzo ładny...ale obniżenia ja nie widze ![]() Konia mnie tez pewnie przerazi pierwszy wymiotek synka...trzymajcie się dziewczyny I brawa za wagę ![]() Balbinka bardzo fajny komplecik. Ania mam nadzieję że wyniki Kubusia szybko się poprawią. |
|
|
|
#2621 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2622 |
|
Zadomowienie
|
karo_z ślicznie wyglądasz
ewelajna25 Piękna mamusia z Ciebie . chyba będę musiała do Polskiego sklepu po pączki iść..evvcia śliczny brzusio natkulec Madzia jest piękna |
|
|
|
#2623 |
|
Wtajemniczenie
|
O jak fajnie, Gusia i Joanaros wielkie gratulacje!!!
gdzies czytalam ze tylko 5% porodow jest w dniu terminu, nie wiem czy to prawda. moja Mama urodzila mnie dokladnie w dniu terminu ![]() ja to juz nie wiem moze ja za duzo leze sobie i dlatego nie mam skurczy ani zadnych inych objawow, bo im blizej terminu tym u mnie nic a nic sie nie dzieje (??) pospalam sobie jeszcze po sniadanku 2 godz i wchodze tu a to takie wiadomoci ![]() Natka powodzenia na wizycie, moja Malutka tez byla spokojna w sobote az sie martwilam, wiec wczoraj rano postanowilam ja obudzic, polozylam sie na plecach i zaczelam naciskac brzuch, a nawet lekko nim potrzasac i sie obudzila ksiezniczka. ide zaraz robic obiadek, dzis ziemniaczki i kielbaski wolowe + salatka : pomidorki +czosnek+majonez. |
|
|
|
#2624 |
|
Zadomowienie
|
Ja uciekam do lekarza, dobrze że jest 2 domy niżej
![]() ![]() |
|
|
|
#2625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli moze to byc 21 marca pierwszy dzien wiosny.
|
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
no to masz blisko
![]() Wczoraj wieczorem TŻ tak mnie rozśmieszył że nie umiałam się uspokoić ![]() Było coś po 22 teściowa przyszła na dół pogadać sobie z dziadkiem, a my że byliśmy zmęczeni do położyliśmy się już spać. No ale jak tu spać jak teściowa tak głośno gada że na Marsie by ją usłyszeli. Więc mówię TŻ aby poszedł zamknąć dziadkowi drzwi do pokoju. On poszedł i mówi do matki "następnym razem sobie jeszcze z DOMOFONEM przejdź i przez niego mów" i zamknął drzwi ..... Ja w śmiech, a on się pyta co mnie tak bawi , nawet nie umiałam powiedzieć mu że mówi się z MEGAFONEM a nie DOMOFONEM |
|
|
|
#2627 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
smieszne sa czasem takie przejezyczenia, zbieram sie do biblioteki, w koncu jak mnie jutro zostawia w szpitalu to bede miala co robic i nie myslec
|
|
|
|
|
#2628 |
|
Zakorzenienie
|
czesc piekne ! Wlasnie wracam z Ktg dzidzia lekko podenerwowana...bo...zacz yna sie akcja!!! Podlaczyl mi to na skurcze i taj jakmialam od damego rana...co 4 min skurcze na 100 ... jeden byl na 78 ... dostalam skierowanie do szpitala na porod powiedzial ze maluszek ewidentnie sie pcha i dzis powinnam urodzic
ale jak bedzie to.nie wiem!! Strasznie sie boje, martwie i ciesze za razem... nie chce tylko aby to dlugo trwalo a pewnie beda musieli pomoc.... Trzymakcie kciuki za mnie i Tymonka aby szczesliwie i wie i szybko przebiegl nasz porod odezwe sie jak bede miala sile
|
#2629 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam mocno kciuki, zebys dzis tuliła maluszka!!!
|
|
#2631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szybkie i bezbolesne rozwiązanie
|
|
|
|
|
#2632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2633 | ||||||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2634 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w koncu mozesz się delektować nowym miejscem. Zobaczysz ,że szybko zleci czas do przyjazdu TZ i już będziecie razem![]() dziekuje Cytat:
![]() Cytat:
staraj się jednak nie denerwowac ,bo mimo wszystko nie warto...Wiem, ze latwo sie mówi,bo to $ ,ale zdrowie Twoje i Malenstwa wazniejsze. Mnie tez tak kiedys ktos wyrolował .btw co do ciasta..to moze Zebra? albo babka piaskowa-to jest chyba proste i szybkie.Cytat:
. Staram sie nie myslec o tym,ze jestem tu sama, bo wiesz jak to jest ...samospelniajaca sie przepowiednia . a tak serio to te bole @ sa naprawde srednie..wspolczuje,bo Ty juz sie z tym długi czas zmagasz...Cytat:
. Szkoda,ze Twojej lekarki nie ma, ale trzeba wierzyć, że procz Niej pracują tam kompetentne osoby i krzywdy Ci nie pozwolą zrobić. Wiem, że zawsze to razniej, ale wierze,ze bedzie dobrze i bedziesz się czuła komfortowoCytat:
Ja wlasnie odpowiedziałam na serie pytan od taty i tesciowej, oczywiscie nie zeby byly dokladnie takie same. Nie zeby przekazali sobie sluchawke . Cierpliwosc to jednak cnota. Jednakze chyba nie czuje potrzeby zwierzania się ,że mam bole @ . A pytanie "jak sie czuje Robercik" jest z gatunku tych na które mam ochotę odpowiedziec "a skad mam wiedziec"...Wiem, ze to pewnie zlosliwe z mojej strony, ale tj juz kiedys dyskusja o tym była...ale ogolnie dzis mi humor srednio dopisuje,bo co sie za cos wezme to mi brzuch twardnieje. Z jednej strony dalabym czadu ze sprzątaniem, bo tak chodze i dziubie po trochu,a z drugiej oczywiscie caly czas mam z tylu głowy "a co jak T.nie zdarzy"...
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||||
|
|
|
#2635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2636 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
ewelajna no dzis w nocy to mi ten bol na @+ twardnienie brzuszka dal czadu...
No ale na srode mam skierowanie do szpitala na usuniecie krazka i lekarz mowil, ze rodzimy, wiec jesli tak to moze pojdzie w miare sprawnie....oby!
|
#2638 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moja Mama miala termin na 28 kwietnia, przed polnoca 27 kwietnia zaczela miec bole i po niecalych 4 godzinach mnie urodzila ![]() u Mamy w rodzinie przewaznie byly narodziny 17 lub 22 dnia miesiaca tez mi pasuje sumie![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka ze skurczami (twardnieniem brzuszka) rzeczywiscie dlugo sie zmagam, ale bol jak na @ mam od wczorajszej nocy. I dziwne jest to, ze on na chwile zelży a potem wraca silniejszy
![]() Co do tego pytania: jak tam dzidzia sie czuje? Oj tez nie cierpie! Skad ja mam to wiedziec
|
#2640 |
|
Wtajemniczenie
|
jak narzekalam ze nic mi nie dolega, zadnych objawow, tak od 40 min boli mnie brzuch na @...i dobrze niech boli, wcale mi to nie przeszkadza
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

nie zdecydowalabym sie na takie kola - u mnie musza byc duze i pojedyncze 

i jakos tak mi sie pusto zrobilo bo z nia byloby mi razniej a ja tam nigdy nie bylam i w ogole
i w koncu obcy lekarz zadecyduje co ze mna

a ja głupia się nie sprzeciwiałam, dopiero jak zaszłam w ciąże zaczęłam myśleć że nieźle zostałam wystawiona 
nigdy bym nie wziela pożyczki żeby kupić dziecku wózek za 3000!!! Też mam wózek za 1400 i mąż marudził że i tak za dużo daliśmy
juz myslałam żei Ty się w nocy rozpakujesz

za szybkie i bezbolesne rozwiązanie
Swoją drogą chyba lubisz gotować,prawda? bo co chwilkę czymś nas tu kusisz.... a te pączki to nadziewałaś po upieczeniu,czy one bez nadzienia są? a czym wykrawałaś? czy kulałaś je? a nie powychodziły Ci puste w środku,tzn że powietrze sie dostało?
staraj się jednak nie denerwowac ,bo mimo wszystko nie warto...Wiem, ze latwo sie mówi,bo to $ ,ale zdrowie Twoje i Malenstwa wazniejsze. Mnie tez tak kiedys ktos wyrolował .
albo babka piaskowa-to jest chyba proste i szybkie.