|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
0 | 0% |
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
0 | 0% |
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
2 | 3,39% |
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
2 | 3,39% |
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
4 | 6,78% |
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
22 | 37,29% |
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
15 | 25,42% |
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
6 | 10,17% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
8 | 13,56% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Andzya fajny wózek
![]() Dziękuję Bogu że ZUS mi nie płaci ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4622 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
ach te piękne czasy spacerów aż po wieczór... na razie bezpowroteni minęły - zazdroszczę tych km, ja musiałabym mieć kilka toalety po drodze, dlatego jak gdzieś wychodzę sprawdzam trasę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4623 |
Wtajemniczenie
|
M musiałby mnie wiezć w taczce
![]() Poza ciążą też lubiliśmy takie eskapady ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Zakorzenienie
|
No z AGATa nie odwazylabym sie isc na spacer ;]
#4625 |
Zakorzenienie
|
Będę łaziła do czasu aż nie padnę
![]() ![]()
![]() |
#4626 |
Zakorzenienie
|
mnie od dluzszych spacerow (dluzszych to wg mojego pojmowania teraz pol do kilometra) boli brzuch, odrazu sie robi twardy jak skala i nie chodze, bo sie za bardzo boje, ze cos sie stanie
![]() ![]() ![]() Teraz lozko, tv i komputeeer.... Woglole mialam duzo cyztac, nadrobic ksiazki ktore kupilam a nie przeczytalam jeszcze.... nIE CHce mi sie;/ dochodzi 14nasta a mnie oczywiscie bierze spanie ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-03-05 o 12:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Zadomowienie
|
Agatko, Kapukat dziękuję za wsparcie
![]() ![]() ![]() Agata szacun! ![]() ![]() Andzya super, że wózek kupiliście ![]() Perse super, że jesteś ![]() Coś jeszcze miałam odpisać, ale już nie pamiętam ![]()
#4628 |
Zadomowienie
|
Andzya, super wózek. Niech Wam dobrze służy!!!
Agata, ja chcę z Tobą na spacer!!! Uwielbiam takie długie spacery, ale mój mąż do du..pa i po 15 minutach męczy mnie żeby wracać ![]() Ja też zaczynam 31tc!!! ![]() Teraz w weekend atakuje sklepy i chce dokończyć wyprawkę. Oby się udało. Wczoraj kupiłam już taki babciny fotel bujany. Waga -10kg na plusie, ale nie ma co panikować. Urodzimy latem, a latem zawsze szybko zrzuca się zbędne kilogramy ![]() Perse, w końcu jesteś, witaj!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4629 |
Zadomowienie
|
. aaaa nie wiem czy wiecie, ale mamy marcowo-kwietniowe już się na serio rozpakowują
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Ewunia zazdroszczę fotela! Są super! u nas się już nie zmieści, i tak mamy trochę ciasno z tymi wszystkimi rzeczami ![]() Powiem Wam, że babie to nie dogodzi ![]() ![]()
#4630 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie, że nie dla każdego takie eskapady. Jeśli czułabym, że coś mi dolega, to za nic w świecie nie wypuściłabym się w taką trasę. ![]() ![]() Gdybym do pracy nei chodziła to mój dzień też wyglądałby podobnie... komputer, spanie... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
![]() Jeszcze maluch urośnie, to i Ty przytyjesz, bez obaw ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Rozeznanie
|
Łoo matko dobrnęłam do końca! Od rana naprodukowałyście więcej niż przez cały weekend
![]() ![]() Perse dobrze, że jesteś już z nami ![]() _agata ja bym się nie odważyła na spacer z Tobą! Chociaż mąż ma jutro wolne to może wybierzemy się na jakiś mini spacerek z obowiązkową toaletą po drodze. Niestety mam tak jak większość tutaj. Przed wyjściem z domu siku, a gdy jedziemy do moich rodziców (4 km) to pierwsze co robię po wejściu to biegnę do łazienki ![]() andzya chyba nie muszę pisać, że fantastyczny wózek ![]() Co do firmy KLUPŚ to ja też czekam na łóżeczko-kołyskę z duszą na ramieniu i nadzieją, że jakość się polepszyła, i wszystko będzie z nim w porządku. A tak poza tym to mi jakoś ostatnio brzuch zamiast skakać, to mały się rozpycha. Czuję dokładnie jego nogę lub rękę przez kilka sekund. Tak jakby się przeciągał, a na powierzchni brzucha pojawia się górka ![]() ![]()
![]() |
#4632 |
Zakorzenienie
|
Perse no nareszcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4633 | |
Rozeznanie
|
Żeby nie popełnić gafy, zacznę od powitania: dzień dooobry
![]() Cytat:
![]() Rodzinie nie ustąpię, bo uważam to za niemądre - to nasze dzieci i nam przyjdzie decydować. Kto chciał ochrzcić dzieci, miał pole do popisu przy własnych. O, to moja przypadłość ![]() ![]() Cieszę się, że Perspehone już wróciła i że wszystko dobrze ![]() Kapukat, Śliweńka - ale już macie bliziutko do końca!! rany, na kilka tygodni przed to ja dopiero będę nogami trzęsła ![]() Kobitki, czy któraś z Was jest biegła w temacie zasiłków macierzyńskich (ZUS) dla osób prowadzących DG? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4634 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A i dostaliśmy zaproszenie na święta do babci Tż do Bydgoszczy, ale mam jakąś obawę jechać tak daleko.... Będzie to już koniec 8 m-ca. Idę na spacer bo mnie nosi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczerze to nas nie pocieszasz ![]()
![]() |
#4636 | |
Zakorzenienie
|
Perse witaj!!! Dobrze, że już jesteś w domu
Cytat:
![]() o matko. no to ładnie poszalałaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4637 |
Zakorzenienie
|
http://www.bezpiecznyurwis.pl/p/pl/b...sic+bloom.html fajne krzeselko
![]() ![]()
#4638 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4639 | |
Zakorzenienie
|
ooo ja też chcę!
![]() pogoda piękna, w domu siedzieć się nie chce...a w pracy tym bardziej... szkoda, że kończę po 20:00 ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4640 |
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32726860]Cześć Dziewczyny, stęskniłam się za Wami
![]() Właśnie wróciłam do domu, zaraz opiszę, jak było... Jestem taka szczęśliwa, że jestem w swoim fotelu.... Na szczęście póki co wszystko OK, ale już do końca będę się bać chyba. No ale to zaraz opiszę. Niestety nie nadrobię pewnie nic, mam nadzieję, że wybaczycie, jak potem będę pytać o różne bieżące sprawy. Mam też nadzieję, że u wszystkich wszystko dobrze ![]() Super, że jesteś i wszystko ok. ![]() U mnie to normalne. ![]()
#4641 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no już lepiej ![]()
![]() |
#4642 |
La Moderatoiure
|
Wiecie co? Jak tak popatrzyłam na wątek mam III-IV i one JUŻ rodzą, to pierwszy raz, uświadomiłam sobie, że to na serio już blisko ?!?!?!
Ja czekam na wizyty u diabetologa i gina w następnym tygodniu. I wreszcie zobaczę dziecię na usg, bo ostatnio widziałam je w 20 tyg,a tu już 32 leci... Poza tym, wszystko okey, mała kopie i buszuje jak wariat w brzuszku. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4643 |
Zakorzenienie
|
Mnie dziś mama pocieszyła... W męża urodzinki czeka mnie wątpliwa przyjemność, nie będę pisała jaka, ale na samą myśl mam ochotę komuś łeb ukręcić... Nic to, przetrwam i to...
Muszę złość odreagować, więc pędzę myć doniczki... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4646 |
Zadomowienie
|
Czytam sobie na wątku mam marcowo-kwietniowych ich relacje z porodu, mają to na początku wątku, fajny pomysł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4647 |
Zakorzenienie
|
Ja czytam na bieżąco.
![]()
![]() |
#4648 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32726860]Cześć Dziewczyny, stęskniłam się za Wami
![]() Właśnie wróciłam do domu, zaraz opiszę, jak było... Jestem taka szczęśliwa, że jestem w swoim fotelu.... Na szczęście póki co wszystko OK, ale już do końca będę się bać chyba. No ale to zaraz opiszę. Niestety nie nadrobię pewnie nic, mam nadzieję, że wybaczycie, jak potem będę pytać o różne bieżące sprawy. Mam też nadzieję, że u wszystkich wszystko dobrze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4650 |
Konto usunięte
|
Dziękuję Dziewczyny za miłe przywitanie
![]() To moje 3. podejście do opisania pobytu w szpitalu, dwa poprzednie zakończyły się przegrzaniem komputera i jego wyłączeniem ![]() ![]() Przyjechałam do szpitala w piątek, 24. ze skierowaniem. Przyjęli mnie na oddział, akurat jedną dziewczynę wypisali i byłam sama. Później przyszła dziewczyna w podobnym tygodniu ciąży, co ja. Lekarz zrobił mi USG i zbadał ginekologicznie (palcem ![]() W poniedziałek miałam być wypisana, ale jak tylko wskoczyłam na samolot w gabinecie, brzuch zrobił się twardy jak kamień. Wprawdzie szyjka była zamknięta, ale ordynator powiedział, że jak dalej będą skurcze, to w końcu się otworzy... No pięknie... No to kolejny raz kroplówka, a na drugi dzień już fenoterol 4 razy na dobę. W pokoju zostałam sama. Nad ranem przywieźli kolejną pacjentkę, później kolejne i jakoś sala się zapełniła. W końcu miałam 2 takie fajne dziewczyny, że non stop się śmiałyśmy i czasami zapominałam, po co tam jestem ![]() W czwartek miałam mieć kolejne badanie, ale jednak jeszcze zgłaszałam twardnienia i skreślono mi je i mnie zostawiono do poniedziałku. Dzisiaj ordynator mnie zbadał, prawie zleciałam z samolotu ![]() ![]() Jeśli chodzi o szpital – położne miłe i pomocne, odpowiadały mi na pytania, wyjaśniały działanie leków. Od jednej z nich się dowiedziałam, żeby uważać na zaparcia, bo one również mogą się przyczyniać do skurczów.. A gdy ja zgłaszałam ten problem lekarzowi, to z głupim uśmieszkiem przepisał mi laktulozę i jeszcze pytał położnej, jak to dawkować, „bo on nigdy tego nie zażywał”... Brak słów :/ Dla mnie było trochę niekomfortowe rozmawianie o niemożności zrobienia kupki z młodym lekarzem w obecności 2 innych osób, a ten jeszcze zrobił z tego cyrk. Zauważyłam też, że wzdęcia również wzmagają skurcze (jak i pełen pęcherz), ale z tym również musiałam użerać się sama, bo prosiłam o pomoc 2 lekarzy, w końcu na własną rękę kupiłam espumisan (tzn. mama mi kupiła ![]() ![]() No skoro już zaczęłam o lekarzach – generalnie totalny brak informacji. Wszystkiego dowiadywałam się pokątnie lub od położnych właśnie. Na wszystkich lekarzy fajny był mój, który tam przyjmuje, jedna lekarka, cudowna kobieta, no i ordynator, który w miarę rzeczowo odpowiadał na pytania. Nie mogę powiedzieć, lekarze byli na zawołanie, ale raczej wiele się nie dowiedziałam w szpitalu. Dlatego jak najszybciej muszę się wybrać do mojego gina, tylko czekam na wypis. Obchody wieczorne i weekendowe to była raczej formalność, mogłam liczyć na serio tylko na te poranne, z ordynatorem na czele. Jeśli chodzi o współlokatorki – miałam bardzo fajne dziewczyny, oczywiście z małymi wyjątkami ![]() Jedzenie, warunki – fatalne. Na szczęście mama mi nosiła obiady, prowiant i wszystko, a mąż wszystkie zachcianki (a potem inne dziewczyny chciały to, co ja ![]() ![]() Ale głównie przez te dziewczyny na sali wcale nie będę wspominać tego pobytu tak źle ![]() I następnym razem (oby nie nastąpił ![]() ![]() ![]() Chociaż z drugiej strony szpital jednak w miarę zapewnia poczucie bezpieczeństwa, poprzez właśnie to, że lekarz jest zawsze pod ręką, a po drugie – codziennie dwa razy albo czasami trzy, jak położne się nie dogadały słuchałam bicia serduszka mojego Dzieciątka ![]() ![]() Teraz nie wiem, czy mogę iść do dentysty (a miałam mieć jeszcze tylko jeden ząb leczony) i czy będę mogła chodzić do szkoły rodzenia ;( Ale to nic, dla Dawidka już teraz zrobię wszystko, co trzeba. Nie muszę chyba leżeć 24 h na dobę (pytałam położnej, co oznacza spoczynkowy tryb życia i mówiła, żeby nie rezygnować ze spacerów, ale boję się póki co i spytam o to swojego lekarza), ale będę teraz stokrotnie na siebie i skurcze bardziej uważać. A wyprawkę będę kompletować z pomocą mamy i on-line. Jak mi się jeszcze coś przypomni, to napiszę, bo naprawdę mam sporo wrażeń. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:42.