Walka o zdrowe i piękne włosy część IX - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-05, 00:35   #2191
izus_86
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Iza nie wiem jak Ci się odwdzięczę za te wszystkie informacje, które mi przekazałaś. Dzięki Tobie nadrobiłam chyba pół roku zaległości w wątku włosowym.
Kallosa nie lubiłam, o wiele bardziej pasowała mi maska Dolce Latte mimo że składy z tego co pamiętam prawie identyczne.

Tak, fajny blask dawała. Ale mam strasznie daleko do Auchan i nie miałam w ogóle czasu już od kilku miesięcy po nią podjechać.
Ależ nie ma za co
I tak jak the rock napisała Garniery są teraz w Rossmannie za 4,99 zł

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
To już wiem, że z odżywek chcę jednego Fructisa i Garniera awokado.
Dobry wybór

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Od około tygodnia cały czas chodzę z orzechem włoskim na końcówkach, bo zamówiłam jedwab CHI (nieświadoma, że mam go 2km dalej stacjonarnie) i jeszcze nie przyszedł a poprzedni mi się skończył Sprawdza się w sumie nie najgorzej, ale nie jestem pewna, czy zabezpiecza końcówki równie dobrze, co jedwab?
Ja przez dłuższy czas tez zabezpieczałam samym oleje (kokosem) i też jakoś czułam, że nie wystarczająco mi chroni, więc na olej dorzuciłam CHI i było super, nic się nie rozdwajało
Jakiś czas temu mi się kokos skończył i teraz daję olej śliwkowy pod CHI i jest równie dobrze, a nawet chyba lepiej
Czasami zdarza mi się dać tylko olej śliwkowy i wydaję mi się, że również się sprawdza

---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ----------

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Ja też jej tak używam, tym bardziej że cena jest wręcz smieszna
Ja tak samo
Dodaję do niej keratynę, d-pantenol. Muszę jeszcze spróbować dodawać takie składniki jak HA, Hydromanil, NMF, Niacynamide, wit. E itp., bo mam w domku
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 00:48   #2192
Fubizka
Zakorzenienie

izus - ja właśnie z niecierpliwością czekam na mój CHI I spróbuję dawać pod niego olej Tylko problem techniczny z tym jest taki, że ja umiem nakładać olej na końcówki tylko, jak są już przeschnięte nieco. Bo inaczej zawsze za dużo daję.

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Ja tak samo
Dodaję do niej keratynę, d-pantenol. Muszę jeszcze spróbować dodawać takie składniki jak HA, Hydromanil, NMF, Niacynamide, wit. E itp., bo mam w domku
Właśnie tu zachodzi zjawisko, o którym pisałaś. Orientuję się, że mogę jeszcze zamówić to i to i to... NIE! Muszę zamknąć listę zakupów, bo zbankrutuję!
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 01:02   #2193
Ula_87
Wtajemniczenie

Ja muszę się ogarnąć i przestać kupować kolejne kosmetyki. Szczególnie,że już mam swoich faworytów i myślę,że to wystarczy.

Izuś - czyli stosujesz i Gliss kur i olej i CHI?
Ula_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 01:06   #2194
Fubizka
Zakorzenienie

izus - a jaki wpływ na włosy ma niacynamid? Bo na zsk jest opisane działanie na skórę. To jest bardziej na włos, czy na skalp?
Stary 2012-03-05, 08:15   #2195
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:
Może faktycznie Szkoda, że akurat się skończyła, bo byś spróbowała jeszcze z nią trochę pokombinować i mogłabyś jednoznacznie ocenić
Zobacz jeszcze jutro jakie włoski będą, bo ja głównie poznaję po tym jakie są następnego dnia. Prawie zawsze po myciu mam miękkie, ale jak coś mi nie służy, to dopiero na następny dzień widzę, że końce są jakieś suche

Ja ogólnie wczoraj umyłam tą Alterrą włoski i skalp dzisiaj ukojony, a łupieżu znacznie mniej
Właśnie, u mnie też dopiero po nocy widać jak zadziałały użyte kosmetyki. I muszę powiedzieć, że jednak coś z tą odżywką Alterra z granatem jest nie tak, bo dziś okropnie elektryzują mi się włosy Pięknie błyszczą, ale fruwają dookoła, zbijają się w strąki, ale takie dziwne.. fruwające stąki Więc popsikałam chyba ze 3 razy czarnym Gliss kurem i jest trochę lepiej, ale żeby musieć ratować się silikonami? Dobrze, że się skończyła, nie wrócę już do niej, wolę maskę, choć ona też chyba wymaga ekstremalnych testów

Magdalene29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 09:11   #2196
narvia
Raczkowanie

GG do narvia

Jak dla mnie odżywka Alterry z granatem to taka gorsza i okrojona wersja maski z granatem, patrząc po składach

Przeczytałam gdzieś w gazecie o nakładaniu oleju rycynowego jako wzmocnienia i zabezpeczania końcowek.
Myślicie, że olej rycynowy, jako znany wysuszacz twarzy np, nie zrobi krzywdy końcówkom?
narvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 09:16   #2197
Ofca w Wielkim Miescie
Rozeznanie

Cytat:
Od około tygodnia cały czas chodzę z orzechem włoskim na końcówkach, bo zamówiłam jedwab CHI (nieświadoma, że mam go 2km dalej stacjonarnie) i jeszcze nie przyszedł a poprzedni mi się skończył Sprawdza się w sumie nie najgorzej, ale nie jestem pewna, czy zabezpiecza końcówki równie dobrze, co jedwab?
A czy odżywka bez spłukiwania bez silikonów (Joanna Naturia mak i bawełna) zabezpiecza końcówki? Czy lepiej stosować coś z silikonami? Mam coś takiego https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...3d-rescue.html ale przestałam tego używać właśnie ze względu na silikony (z tego co pamiętam było ich dużo, m.in. cyclopentasiloxane o którym czytałam że "lepiej się od niego trzymać z daleka").
Ofca w Wielkim Miescie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 10:09   #2198
lacrimachristi
Zakorzenienie

hej

tak rozmawiacie o odzywkach Fructisa to i ja powiem , że posiadam dwie

odzywke Nutri-odbudowa
maseczke Nutri-gładki

serdecznie polecam maja bardzo pozytywne opinie na KWC
Stary 2012-03-05, 10:34   #2199
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez narvia Pokaż wiadomość
Przeczytałam gdzieś w gazecie o nakładaniu oleju rycynowego jako wzmocnienia i zabezpeczania końcowek.
Myślicie, że olej rycynowy, jako znany wysuszacz twarzy np, nie zrobi krzywdy końcówkom?
Gdzieś czytałam, że o ile olej rycynowy może wysuszać twarz, to nie ma podobnego wpływu na włosy. Ale nie pamiętam, gdzie to wyczytało, było to chyba jednak w jakimś sklepie z półproduktami, lecz ręki sobie za to nie dam uciąć Wiadomo, warto zachować ostrożność, jak przy stosowaniu każdego nowego oleju. Ale spróbować można. Inna rzecz, że akurat olej rycynowy jest strasznie ciężki i może posklejać końcówki, jeśłi nałożymy go po myciu.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 11:19   #2200
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
izus - ja właśnie z niecierpliwością czekam na mój CHI I spróbuję dawać pod niego olej Tylko problem techniczny z tym jest taki, że ja umiem nakładać olej na końcówki tylko, jak są już przeschnięte nieco. Bo inaczej zawsze za dużo daję.

Właśnie tu zachodzi zjawisko, o którym pisałaś. Orientuję się, że mogę jeszcze zamówić to i to i to... NIE! Muszę zamknąć listę zakupów, bo zbankrutuję!
Ja właśnie daję na mokre włoski, bo lepiej mi się wchłania i nie zostają tłuste strąki, ale już wyczułam ile mam nakładać i jest dobrze

Cytat:
Napisane przez Ula_87 Pokaż wiadomość
Ja muszę się ogarnąć i przestać kupować kolejne kosmetyki. Szczególnie,że już mam swoich faworytów i myślę,że to wystarczy.

Izuś - czyli stosujesz i Gliss kur i olej i CHI?
Tak
Z tym, że Gliss Kura nie używam codziennie, bo ja umyję włoski wieczorem i wiem, że będę nakładać olej w dzień, to nie psikam, a jak wiem, że nie będę olejować, to wtedy psikam w celu ochrony

Cytat:
izus - a jaki wpływ na włosy ma niacynamid? Bo na zsk jest opisane działanie na skórę. To jest bardziej na włos, czy na skalp?
Niacynamide zapobiega przed ucieczką wody, zatrzymuje wilgoć. Widziałam go w receptariuszu psikadeł na wizażu i tak samo jest w niektórych odżywkach Fructisa. Kiedyś właśnie Eloe mi poleciła odżywkę Fructis właśnie ze względu na dużą zawartość Naicynamide, a wtedy miałam po odżywce Alterry wysuszone włoski

Cytat:
Napisane przez Magdalene29 Pokaż wiadomość
Właśnie, u mnie też dopiero po nocy widać jak zadziałały użyte kosmetyki. I muszę powiedzieć, że jednak coś z tą odżywką Alterra z granatem jest nie tak, bo dziś okropnie elektryzują mi się włosy Pięknie błyszczą, ale fruwają dookoła, zbijają się w strąki, ale takie dziwne.. fruwające stąki Więc popsikałam chyba ze 3 razy czarnym Gliss kurem i jest trochę lepiej, ale żeby musieć ratować się silikonami? Dobrze, że się skończyła, nie wrócę już do niej, wolę maskę, choć ona też chyba wymaga ekstremalnych testów
Czyli, to jednak nie to
A co z szamponem, kupisz jeszcze czy też Cię nie przekonuje?

Cytat:
Napisane przez Ofca w Wielkim Miescie Pokaż wiadomość
A czy odżywka bez spłukiwania bez silikonów (Joanna Naturia mak i bawełna) zabezpiecza końcówki? Czy lepiej stosować coś z silikonami? Mam coś takiego https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...3d-rescue.html ale przestałam tego używać właśnie ze względu na silikony (z tego co pamiętam było ich dużo, m.in. cyclopentasiloxane o którym czytałam że "lepiej się od niego trzymać z daleka").
Cyclopentasiloxane jest silikonem odparowującym
Ja na końcówki używam silikonów, bo inaczej mi się rozdwajają. Próbowałam zabezpieczać różnymi odzywkami bez nich, ale nie widziałam efektów
Próbuj, u Ciebie może się sprawdzi
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-05, 11:24   #2201
Ofca w Wielkim Miescie
Rozeznanie

Cytat:
Ja na końcówki używam silikonów, bo inaczej mi się rozdwajają. Próbowałam zabezpieczać różnymi odzywkami bez nich, ale nie widziałam efektów
Próbuj, u Ciebie może się sprawdzi

Czyli jednak nie ma co się bać silikonów Chyba czytałam zbyt radykalne blogi włosowe
Stary 2012-03-05, 11:25   #2202
kuleczkka
Rozeznanie

Cytat:
Bardzo sobie chwalę też żółty spray Gliss Kura, z keratyną i 7 olejkami
często polecacie żółtego glass kura - który to? Bo są przeceny w rossmanie i tak stałam i się wahałam no i nie wzięłam.
kuleczkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 11:36   #2203
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:

Czyli jednak nie ma co się bać silikonów Chyba czytałam zbyt radykalne blogi włosowe
Ja też tak na początku się bałam ich, wyrzuciłam je totalnie z mojej pielęgnacji, ale końcówki zaczęły mi si rozdwajać w zawrotnym tempie

Uważam, że rozważne stosowanie silikonów nie szkodzi, a także się przydaje
Najważniejsze, to pamiętać o regularnym oczyszczaniu włosków, aby się nie nadbudowały

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez kuleczkka Pokaż wiadomość
często polecacie żółtego glass kura - który to? Bo są przeceny w rossmanie i tak stałam i się wahałam no i nie wzięłam.
To ta seria:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-w-sprayu.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...wa-wersja.html

Tylko nie pamiętam, który był częściej zachwalany
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-05, 11:56   #2204
kuleczkka
Rozeznanie

a czy jest jakiś pomarańczowy? Prawie wziełam, ale stwierdziłam, że to nie jest kolor żółty.
i nie pamiętam na co patrzyłam
Stary 2012-03-05, 12:04   #2205
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:
Czyli, to jednak nie to
A co z szamponem, kupisz jeszcze czy też Cię nie przekonuje?
Szampon mam już drugi raz i robię teraz z nim różne kombinacje. Zdaje się, że oprócz dzisiaj nie przypasował mi jeszcze jeden raz (strasznie wtedy narzekałam na przesuszenie ), ale wtedy również użyłam tej odżywki z granatem, więc razem to chyba jednak za dużo. Ale nie wiem czego za dużo - alkoholu?
Na razie mam jeszcze tego szamponu sporo, ale używam go co drugi dzień, więc jest pod obstrzałem Jakby się coś działo i jak go wykończę to dam znać. Teraz będę go łączyć z Garnierem AiK, mam nadzieję, że będą kompatybilne heh

Edytowane przez Magdalene29
Czas edycji: 2012-03-05 o 12:06
Magdalene29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 12:11   #2206
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Własnie rozpakowuję paczkę z ZSK

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 12:32   #2207
Ofca w Wielkim Miescie
Rozeznanie

Cytat:
Ja też tak na początku się bałam ich, wyrzuciłam je totalnie z mojej pielęgnacji, ale końcówki zaczęły mi si rozdwajać w zawrotnym tempie

Uważam, że rozważne stosowanie silikonów nie szkodzi, a także się przydaje
Najważniejsze, to pamiętać o regularnym oczyszczaniu włosków, aby się nie nadbudowały
A gdybym np. nakładała po umyciu lub przed wyjściem z domu troszkę olejku (Alterra) na końcówki - czy to by też je ochroniło (i nie wyglądałyby na tłuste i sklejone) czy jednak lepiej silikon?
Stary 2012-03-05, 12:35   #2208
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
A gdybym np. nakładała po umyciu lub przed wyjściem z domu troszkę olejku (Alterra) na końcówki - czy to by też je ochroniło (i nie wyglądałyby na tłuste i sklejone) czy jednak lepiej silikon?
Dziewczyny wyżej pisały, że sam olej może nie ochronić końcówek przed uszkodzeniami.

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 12:41   #2209
kuleczkka
Rozeznanie

Cytat:
ja na początku pielęgnacji próbkowaniem parokrotnie - vatikę kokosową i mogdał hippa - kiepskie sklejone przetłuszczone włoski.
Teraz znów spróbowałam - olej canola + jedwab chi - włosy nie są przetłuszczone. Ale miałam pomiędzy podcinane włosy 2 razy.
Stary 2012-03-05, 12:57   #2210
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
jeeaaa też bym chciałą rozpakowywać paczkę z ZSK ale najpierw musiałabym coś zamówić
Cytat:
olejki nawilżają i odżywiają silikony chronią przed uszkodzeiami więc połączenie tych dwóch czynników daje włosom najlepszą ochronę

ja właśnie zmyłam olej po 40h trzymania na łepetynie oby się odwdzięczyły włosiska jedne

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 12:57   #2211
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ha! Wiedzialam, ze dzis Ci przyjdzie
Super maja te styropiany, moi wspollokatorzy byli nimi zachwyceni

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 13:01   #2212
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wyglądają jak prażynki
Ale opakowania szklane z mazideł są jak dla mnie fajniejsze
Choć plastik można ścisnąć zeby zawartość szybciej wypływała a w szklanych czasem mnie krew zalewa jak dpantenol nie chce kapać

- 25 kg
Stary 2012-03-05, 13:34   #2213
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez narvia Pokaż wiadomość
Ja bym się bała, ale ja to jestem tchórz patentowy, jeśli chodzi o końcówki
Cytat:
Ja wolę z silikonami na końcówki. Byle bez alkoholu!

Cytat:
Niacynamide zapobiega przed ucieczką wody, zatrzymuje wilgoć. Widziałam go w receptariuszu psikadeł na wizażu i tak samo jest w niektórych odżywkach Fructisa. Kiedyś właśnie Eloe mi poleciła odżywkę Fructis właśnie ze względu na dużą zawartość Naicynamide, a wtedy miałam po odżywce Alterry wysuszone włoski
Dziękuję
Już mi się nie mieści w obecnym zamówieniu, które ma być w granicach 50 zł Ale następnym razem czemu nie Zauważyłam, że jest też w suplemencie, który zamierzam kupić, ale pod nazwą kwasu nikotynowego, co mnie ciężko przeraziło

Cytat:
Kurcze, na mojej liście jest tak jak pisała Ofca, zmywalnym detergentem Jest gdzieś aktualna lista tych silikonów? Bo widzę, że moja ma już drugi błąd.

Cytat:
Zazdroszczę!!!

Ja już obmyśliłam sobie zamówienie, ale złożę dopiero jak przyjdzie kasa na konto (różnie to bywa z terminowością zleceniodawców w wypłatach ). Oto ono:

-spirulina
-keratyna
-wit. all-in-one
-d-panthenol
-L-cysteina
-kwas hialuronowy
-FEOG konserwant
-bagietka szklana
-łyżeczka miarowa 2 i 1 ml
-łyżeczka miarowa 5 i 2,5ml
-pipetka 3ml
-olej z lnianki siewnej

Może być na pierwszy raz?

Edytowane przez Fubizka
Czas edycji: 2012-03-05 o 13:35
Stary 2012-03-05, 14:06   #2214
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuleczkka Pokaż wiadomość

a czy jest jakiś pomarańczowy? Prawie wziełam, ale stwierdziłam, że to nie jest kolor żółty.
i nie pamiętam na co patrzyłam
Oj nawet nie wiem Zobacz po nazwie, czy to ten może jest troszkę ciemniejsze i tak jakoś wygląda

Cytat:
Napisane przez Magdalene29 Pokaż wiadomość
Szampon mam już drugi raz i robię teraz z nim różne kombinacje. Zdaje się, że oprócz dzisiaj nie przypasował mi jeszcze jeden raz (strasznie wtedy narzekałam na przesuszenie ), ale wtedy również użyłam tej odżywki z granatem, więc razem to chyba jednak za dużo. Ale nie wiem czego za dużo - alkoholu?
Na razie mam jeszcze tego szamponu sporo, ale używam go co drugi dzień, więc jest pod obstrzałem Jakby się coś działo i jak go wykończę to dam znać. Teraz będę go łączyć z Garnierem AiK, mam nadzieję, że będą kompatybilne heh
Ja właśnie wtedy jak zauważyłam wysuszenie, to stosowałam równocześnie szampon i odżywkę z Alterry i chyba to była wina odżywki, bo i w tym i w tym alkohol, a w odzywce chyba wyżej w składzie
Nop i daj znać jak się sprawdzi ta nowa kombinacja

Cytat:
Ja daję kroplę oleju i na to jedwab CHI, taka ochrona jest chyba najlepsza Przy samym oleju nie czułam mega ochrony

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Te styropiany, to świetna zabawa dla mojej córeczki

Cytat:
Kurcze, na mojej liście jest tak jak pisała Ofca, zmywalnym detergentem Jest gdzieś aktualna lista tych silikonów? Bo widzę, że moja ma już drugi błąd.

Zazdroszczę!!!

Ja już obmyśliłam sobie zamówienie, ale złożę dopiero jak przyjdzie kasa na konto (różnie to bywa z terminowością zleceniodawców w wypłatach ). Oto ono:

-spirulina
-keratyna
-wit. all-in-one
-d-panthenol
-L-cysteina
-kwas hialuronowy
-FEOG konserwant
-bagietka szklana
-łyżeczka miarowa 2 i 1 ml
-łyżeczka miarowa 5 i 2,5ml
-pipetka 3ml
-olej z lnianki siewnej

Może być na pierwszy raz?
Bardzo ładne zamówienie

Co do tych silikonów, to była aktualizacja, ale nie wszędzie ją widać
Tutaj jest już wymienione, które są odparowujące https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387147
Musisz troszkę zjechać na dół strony, masz podział silikonów pod względem zmywalności
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-05, 14:30   #2215
masija
Zakorzenienie

Dziewczyny mam problem.
Stosuję olej kokosowy, mam już na wykończeniu 1 opakowanie.
Ostatnio zauważyłam, że włosów wypadających jest o wiele więcej niż zwykle..
Nie zmieniałam radykalnie mojej pielęgnacji, wszystko robię po staremu, odżywiam się zdrowo, tak jak zawsze a tu nagle coś takiego.
A dzisiaj czytając wątek o hennie natknęłam się na post Haylee (pozwolę sobie przytoczyć, mam nadzieję, że nie będziesz miała nic przeciwko) że olej kokosowy może powodować wypadanie włosów...
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4982

Myślicie, że u mnie to mogło mieć wpływ?
Co myślicie??

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 14:37   #2216
Fubizka
Zakorzenienie

izus - dziękuję ślicznie Już sobie poprawiłam notatki

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Myślicie, że u mnie to mogło mieć wpływ?
Co myślicie??
Niektórym podobno wpływa na wypadanie. Wcierałaś w skalp? Jak tak, to odstaw ten olej na jakiś czas i zobacz czy się poprawi. Albo jak masz go i chcesz używać, to wcieraj tylko od ucha w dół.
Stary 2012-03-05, 14:46   #2217
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Zrobiłam psikadło z wody, keratyny, dpantenolu, mleczka pszczelego, wyciągu z aloesu i mocznika zobaczymy jakie będa efekty
Zrobiłam na oko z 75 ml wody. No i butelka ze spryskiwaczem jest rewelacyjna do psikania włosów http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Butelka-125-ml/355

- 25 kg
Stary 2012-03-05, 15:19   #2218
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
izus - dziękuję ślicznie Już sobie poprawiłam notatki
Nie ma za co
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-05, 15:39   #2219
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chcę kusić, ale jak dla mnie jest świetna [COLOR="Silver"]
kurcze i tak będę musiała czekać do urodzin... dobrze, że to w maju, już niedługo
Cytat:
uu zazdroszczę

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 16:33   #2220
Fubizka
Zakorzenienie

Dziś chyba dzień świstaka, bo przyszedł w końcu mój jedwab CHI (ślicznie pachnie!) i awizo.

Awizo dotyczące tego szalonego sklepu ekostrefa.pl, w którym przysięgam, że nigdy więcej nic nie kupię (w sumie jak zobaczyłam ich zakładkę "kontakt" gdzie jest jakaś rozmazana słit focia parki z rączki, to zapaliła mi się pierwsza lampka ostrzegawcza, że z nimi coś jest nie tak Druga zapaliła mi się, jak zobaczyłam iloma spółkami oni obracają przy swoim dziwnym braku profesjonalizmu.). Po ochrzanie, który im wysłałam na maila, wysłali mi maskę (tzn tak sądzę, bo wysłali jakąś paczkę). Jednak listonosz dał mi awizo, bo paczka jest USZKODZONA!!!

W tej chwili zastanawiam się czy ją przyjąć, czy nie. Jeśli tylko papier jest rozerwany, to w sumie bez sensu zwracać, ale z drugiej strony wiadomo co oni z tą paczką zrobili? Jak sądzicie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości