Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-05, 13:59   #4861
pearpearl
Wtajemniczenie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Pear my zaczeliśmy od razu jak przestałam się oczyszczać, czyli po 5 tyg ale zbyt długo bzyk nie trwał po takiej przerwie hyhyhy
aaa...czyli jednak trzeba troche czekac...

co do bzyka, to nie dziwota
u nas tez pewnie bedzie speedy gonzales

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Oj ja to chyba bede mogła patrzeć już tylko i wyłącznie pod nogi, jeszcze troche i moje plecy będą wygięte pod kątem 90st i bede ciągać mojego flaka po ziemi
ja do swojego flaka przymocuje zmiotke i bede mogla chodzac sprzatac dom

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 14:01   #4862
nawojka8583
Zadomowienie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Agatek, co ona taka niejadka??? To znowu sie z Jaskiem uzupelniaja, bo ten to z kolei moglby non stop na cycu wisiec, a co mu sie uleje, to zaraz by dojadl
Nie zniese zul spod sklepu
Cukinia Agatka poprostu od malego ma bzika na punkcie swojego wygladu (po mamusi to ma) i kobitka dba o linie a robi to dla męża swego przyszlego Dżona Twojego.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 14:06   #4863
likas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
moja pediatra nakazała odstawić mąkę ponieważ ona działa jak peeling dodatkowo obciera dupalka
nakazała nam:
raz dziennie po kompieli psikać osceniseptem plus clotrimazolum
do pielęgnacji alantan
zeszło po 2 dniach
dzieki wszystkim spróbuje jeszcze oscenisept.

Była dziś u nas położna - ostatni raz mala kończy dziś 8 tygodni.
Spytałam ja o ta pupcie, a ta powiedziala że wyglada jej na poczatek nietolerancji białka - zobaczymy co powie jutro lekarz.
Wcześniejsze odparzenie wyglądalo zupelnie inaczej, hmmmm.

Cytat:
Dziewczynki, dziekuje za odpowiedzi w sprawie spacerku
Nie musialam sie dlugo glowic na szczescie, bo tesciowka zadzwonila, ze chce go wyspacerowac. Tak wiec pozbylam sie Glizdki na jakis czas... i chyba zamieniam sie w kure domowa, bo zamiast do wyra i kimac lub obejrzec jakis glupi serial, to ja odkurzylam, umylam podlogi w domu i na klatce schodowej i juz sie bralam za prasowanie, kiedy zobaczylam laptopa i przypomnialam sobie,ze musze korzystac

Kurde, tz kupil mi flore light, ale jak zobaczylam sklad, to troche zwatpilam. Same jakies konserwanty i ulepszacze :/ Nie wiem,czy to jesc czy nie W ogole caly czas zastanawiam sie,czy dobrze robie rezygnujac z nabialu. W sumie kolki jak byly tak dalej sa, tylko mniejsze po ss, a jak ja mam mu np wapnia dostarczyc, jak nie jem nic oprocz chleba z wedlina, dzemem lub zoltkiem i gotowanego kurczaka/indyka, marchewki, burakow, ziemniakow i ryzu ? Jak mnie wku.wia ze tak naprawde to nie wiadomo, co mu szkodzi i czy w ogole cos

Neska, wczoraj zapodalismy viburcol i nie wiem, czy sam sie uspokoil,czy to zasluga czopa, ale poszedl w kime, obudzil sie po 3 godzinach na (.), znowu zasnal na 3 h, (.) i tak juz do rana... Kurde, szkoda, ze to czopek... jakos nie chcialabym za czesto mu majstrowac przy pupie, ale jakby pomagal, to pewnie sie jeszcze skusze :/

Zuzia, Olek jest po prostu chlop jak dab Ciekawe,czy Jasiek go scignie w wadze. Moze umowimy sie na jakies walki sumo?

Kropeczka
, i jak tam sama na posterunku? Ja na razie jestem kozak, bo Jasiek z tesciowa. Schody sie zaczna ok.21-22, bo wtedy zaczyna marudzic, a tz bedzie dopiero po 22

Agatku, wyobrazasz sobie, jakie wyjce by wyrosly z Fasoli i CuKini?

Kamciurka
, jak ja zazdroszcze Tobie Wroclawia I tego, ze tam jest zawsze cieplej I ze znalazlas pediatre, ktory jest przeciwko szczepieniom. Ja na razie nie mam czasu poszukac takiego w Wawie, a bardzo bym chciala

Ciekawe, jak tam AgaMili ?

Co do garbienia, to myslicie, ze jak juz sie uporamy troche z Maliznami, to to minie, czy juz na zawsze zostaniemy sflaczale i garbate?

I mam jeszcze pytanie odnosnie seksiku. Czy po cc tez trzeba czekac te 6-8 tygodni??? Pytam, bo pomimo deprechy i zmeczenia mam nieodparta chec na tzta
większość moich koleżanek w takich przypadkach piła mleko dla niemowląt z nietolerancją, najczęściej nutramigen. Pediatra przepisywał im to na receptę, może zapytaj w przychodni
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 14:06   #4864
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

nasze chłopy beda mieli łatwiejszy dostęp
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 14:08   #4865
NataliaM1103
Rozeznanie

nikotynka ja mam taki leżaczek i jest fajny,Bartuś uwielbia go, i ostatnio zakazdym razem jak siedzi na nim strzeli kupala może przez te wibracje.
http://allegro.pl/bright-starts-leza...162833626.html

Agatek widziałam ,że mamy te same karuzele,mój młody zakochał sie w małpce jak ją widzi to taka radosc,ale juz tak było z żyrafką-widzę że poprostu łatwo się odkochuje hehe.
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 14:34   #4866
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
nie dość żę jeszcze się nie zrosło nacięcie to się jeszcze odparzyłam! szok

czy wy też czujecie się brzydkie i niekochane??? u mnie z tym masakra ;(
wspolczuje.... polewaj sie czesto tantum i fajnie by bylo zebys chwilke znalazla na wietrzenie sobie

oj tak, bardzo nieatrakcyjna z wielkim bebolem i du.pa
Cytat:
Dziewczynki, dziekuje za odpowiedzi w sprawie spacerku
Nie musialam sie dlugo glowic na szczescie, bo tesciowka zadzwonila, ze chce go wyspacerowac. Tak wiec pozbylam sie Glizdki na jakis czas... i chyba zamieniam sie w kure domowa, bo zamiast do wyra i kimac lub obejrzec jakis glupi serial, to ja odkurzylam, umylam podlogi w domu i na klatce schodowej i juz sie bralam za prasowanie, kiedy zobaczylam laptopa i przypomnialam sobie,ze musze korzystac

Kurde, tz kupil mi flore light, ale jak zobaczylam sklad, to troche zwatpilam. Same jakies konserwanty i ulepszacze :/ Nie wiem,czy to jesc czy nie W ogole caly czas zastanawiam sie,czy dobrze robie rezygnujac z nabialu. W sumie kolki jak byly tak dalej sa, tylko mniejsze po ss, a jak ja mam mu np wapnia dostarczyc, jak nie jem nic oprocz chleba z wedlina, dzemem lub zoltkiem i gotowanego kurczaka/indyka, marchewki, burakow, ziemniakow i ryzu ? Jak mnie wku.wia ze tak naprawde to nie wiadomo, co mu szkodzi i czy w ogole cos

Neska, wczoraj zapodalismy viburcol i nie wiem, czy sam sie uspokoil,czy to zasluga czopa, ale poszedl w kime, obudzil sie po 3 godzinach na (.), znowu zasnal na 3 h, (.) i tak juz do rana... Kurde, szkoda, ze to czopek... jakos nie chcialabym za czesto mu majstrowac przy pupie, ale jakby pomagal, to pewnie sie jeszcze skusze :/

Zuzia, Olek jest po prostu chlop jak dab Ciekawe,czy Jasiek go scignie w wadze. Moze umowimy sie na jakies walki sumo?

Kropeczka
, i jak tam sama na posterunku? Ja na razie jestem kozak, bo Jasiek z tesciowa. Schody sie zaczna ok.21-22, bo wtedy zaczyna marudzic, a tz bedzie dopiero po 22

Kamciurka
, jak ja zazdroszcze Tobie Wroclawia I tego, ze tam jest zawsze cieplej I ze znalazlas pediatre, ktory jest przeciwko szczepieniom. Ja na razie nie mam czasu poszukac takiego w Wawie, a bardzo bym chciala

Ciekawe, jak tam AgaMili ?

Co do garbienia, to myslicie, ze jak juz sie uporamy troche z Maliznami, to to minie, czy juz na zawsze zostaniemy sflaczale i garbate?

I mam jeszcze pytanie odnosnie seksiku. Czy po cc tez trzeba czekac te 6-8 tygodni??? Pytam, bo pomimo deprechy i zmeczenia mam nieodparta chec na tzta
ja bylam na spacerku poltorej godzinki - ale ci fajnie ze moglas 'sprzedac' na chwile dziecko, posiadanie rodzicow/tesciow pod nosem to luksus jak dla mnie
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość

Mili na początku tez nie lubiła na brzuchu a teraz bardzo a główkę to czyma sztywno i długo ale to pewnie dlatego że lubi taką pozycję.
Czesto jak cos robie w kuchni to kładę ją tak na stole na przewijaku.
slicznota!!
Cytat:

ps. juz ja domyslam sie jaki moze byc ten twoj flak sexy mamusko

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 14:36   #4867
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Czy Wy konsultujecie z pediatrą podawanie leków na kolkę czy same podajecie ?
Nie, ja dawałam profilaktycznie espumisan bez konsultacji i uwaga....od 2 dni nie podaję wcale i jak na razie Mili nie ma kolek

Cytat:
wklejam moją niunię tutaj bo coś mi w klubie nie wychodzi ;/

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
ahhh no i miałam napisać ż emam strasznie kochane dziecko w domu aniołek z niego przepięknie przesypia nocki w swoim pokoiku bałam się że tak długo ze mną spał i nie bedzie chciał spać w łózeczku ale nie potrzebnie sie martwiłam śpi i to rewelacyjnie np wczoraj dostał o 19 mleko i na kolejne powinien się obudzić o 22 ale przespał o 24 poszłam sprawdzic czy wszytsko ok a on sobie smacznie spał więc w śpiku dostał flache i spał do 5:30 potem flacha i spanie do 8
dla Michasia

Cytat:
Kasikzaki, tak sie zasmialam z kupsztala po cyce, ze az mnie rana po cc zapiekla

Agatek, co ona taka niejadka??? To znowu sie z Jaskiem uzupelniaja, bo ten to z kolei moglby non stop na cycu wisiec, a co mu sie uleje, to zaraz by dojadl

W ogole Wasze dzieciaki tez wygladaja po jedzieniu jak takie pijane zule spod sklepu? Moj tak

Dzon in da house
Oj moja to jak żulinka, taka spocona, czerwony polik i obśliniona....głowa leci...no żulostro na maksa

Edytowane przez kasikzaki
Czas edycji: 2012-03-05 o 14:40
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-05, 14:37   #4868
agawoo
Zakorzenienie

Witam się
My byłyśmy dzisiaj na spacerku chwilkę, ładna pogoda, ale wiatru mogłoby nie być

Cytat:
pisze jedna reka, wiec przepraszam za brak pogrubien i wielkich liter

moja siostra najstarsza jest w ciazy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! ale ekstra
jestem pierwsza osoba,ktorej powiedziala....na razie mam milczec,wiec tutaj sie wykrzycze!!!!!!!!!!!! kiedys sie dlugo starali, pozniej totalnie odpuscili i prosze !!!!! superancko
nietopik bedzie mial kuzyna/kuzynke w swoim wieku ale sie boimy reakcji sredniej siostry, bo stara sie juz rok i ma wielkie cisnienie... bedzie jej przykro, ze znowu nie ona
Gratulacje dla siostry
Moja Melcia też ma kuzyna, miesiąc młodszego 14 lutego sie urodził
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Co do pampersów to miałam do czynienia z pampersami zielonymi (super) a teraz mam te premium care i juz nie są takie super.
Jak sie skończą to spróbuje babydreamu.
Dla mnie te zielone były koszmarne Kupki po nich pływały, zdecydowanie bardzie podchodzą nam Premium Care (cenowo oczywiście niekoniecznie:/ )
Cytat:
witam mausie
my używamy jeszcze 1 pieluszek i tak: hugisy takie sobie (te z wycięciem), rossmanowskie strasznie sztywne i przeciekają ;/ niestety pasują te najdroższe pampers na całe szczęście już kilka razy ktoś nam zasponsorował pieluszki także z torbami nie pójdziemy
jak wcześniej pisałam nas chusteczki hugis uczuliły a kupiłam ich w promocji całą masę teraz myjemy się przegotowaną wodą i jest super czysta dupcia
My niestety nie mamy sponsora, a też nam papmpersy najbardziej odpowiadają
Cytat:
Dziewczyny znacie jakiś patent na znoszenie wózka po schodach? Chętnie bym się wybrała na spacer ale nie wiem jak się za to zabrać?
Ja dziś nie znosiłam, ale wnosiłam
Najpierw wjechałam do klatki, zostawiłam małą i pobiegłam otworzyć drzwi ( mieszkam na parterze, więc małą widziałam cały czas), pobiegłam po Melkę, położyłam ją na lóżku, zdjęłam czapeczkę i rozpięłam kombinezon, i poleciałam po wózek Jakoś go wtaszczyłam po pachą przez te 7 schodów, ale wyżej bym chyba nie wniosła
Cytat:
A i wczoraj się dowiedziałam o czymś strasznym - moja koleżanka z pracy urodziła w kwietniu synka i ma podejrzenie porażenia mózgowego. Jest bardzo wiotki i źle się rozwija. A dlaczego? Jak zbliżał się termin porodu to pojechała na KTG, wyszło źle. W szpitalu w Warszawie kazali jej od razu zostać i chcieli przyspieszyć rozwiązanie. Ona butnie powiedziała, że ona wybrała szpital w Radomiu i wypisuje się na własne życzenie. Spakowała manatki i dopiero następnego dnia sama zgłosiła się do Radomia. Okazało się, że dziecko jest przyduszone. Urodziło się niedotlenione. Przez swoją głupotę zmarnowała prawdopodobnie życie swojego syna. Nie mieści mi się to w mojej małej kopułce
O Boże Nigdy bym sobie czegoś takiego nie wybaczyła
Cytat:
Moja siostra jak mieszkała w bloku bez windy to robiła tak:
1. dziecko zostawiała w mieszkaniu w łóżeczku i leciała stargać wózek na dół, potem wracała po dziecko. Po spacerze dziecko zanosiła do domu do łóżeczka i wracała po wózek.
2. albo dziecko miała w jednym ręku a drugą trzymała pusty wózek i schodek po schodku spuszczała go w dół. Miała wózek z dużymi pompowanymi kołami i bardzo ładnie zeskakiwał w dół
Ja stosuję punkt pierwszy jak jestem sama

P.S. Tego posta pisałam ponad godzinę, z przerwami na przewijanie, karmienie i wstawienie obiadu
Lece, bo Tzcik wrócił

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 14:38   #4869
pearpearl
Wtajemniczenie

Agatek, tesciowko mego pierworodnego (i jedynego), przypomnialam sobie,ze pytalas mnie o bujaczek, a ja łajza nie odpisalam. No wiec my juz mamy taki i np w dzien tylko w nim Jas spi. Ale to prezent od tesciowej - sama bym takiego nie kupila. Wybralabym jakis bardziej kolorowy i taki do 2 lat, bo ten jest tylko do 6 miesiaca, a pozniej trzeba bedzie ogarniac nastepny

Stary 2012-03-05, 14:41   #4870
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Agatek widziałam ,że mamy te same karuzele,mój młody zakochał sie w małpce jak ją widzi to taka radosc,ale juz tak było z żyrafką-widzę że poprostu łatwo się odkochuje hehe.
No właśnie ja zapomniałąm napisać ze mam taką samą karuzelę jak Agatek no i jak Ty
Ogólnie jest spoko ale trochę irytuje mnie to pykanie jak sie te pojedyńcze zwierzaczki obracają
Stary 2012-03-05, 14:43   #4871
Mijus
Rozeznanie

1,5 h spaceru za nami Fajnie tak jak słoneczko świeci - odrazu człowiek więcej radości ma w sobie

Cytat:
Dziewczyny znacie jakiś patent na znoszenie wózka po schodach? Chętnie bym się wybrała na spacer ale nie wiem jak się za to zabrać?
Ja zjeżdżam razem z małą w środku i po spacerku wciągam go do góry. Mam tylko 6 schodków no i duże pompowane koła, wieć idzie lekko

Cytat:
A i wczoraj się dowiedziałam o czymś strasznym - moja koleżanka z pracy urodziła w kwietniu synka i ma podejrzenie porażenia mózgowego. Jest bardzo wiotki i źle się rozwija. A dlaczego? Jak zbliżał się termin porodu to pojechała na KTG, wyszło źle. W szpitalu w Warszawie kazali jej od razu zostać i chcieli przyspieszyć rozwiązanie. Ona butnie powiedziała, że ona wybrała szpital w Radomiu i wypisuje się na własne życzenie. Spakowała manatki i dopiero następnego dnia sama zgłosiła się do Radomia. Okazało się, że dziecko jest przyduszone. Urodziło się niedotlenione. Przez swoją głupotę zmarnowała prawdopodobnie życie swojego syna. Nie mieści mi się to w mojej małej kopułce
Ale tragedia, strasznie to przykre....

Cytat:
Ja mam to samo...normalnie aż mnie nosi, ale powiedziałam sobie, że dopóki nie zaczne łykać tabletek to no way!!!

Cytat:
W ogole Wasze dzieciaki tez wygladaja po jedzieniu jak takie pijane zule spod sklepu? Moj tak
Moja też tak wygląda

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-05, 14:44   #4872
kasikzaki
Zadomowienie

Dla mamus karmiących cycem polecam zupe koperkową...pycha....robi łam bez przepisu. udko, marchewka, peczek koperku, troche pietruszki, 4 ziemiaki w kostke, troche smietany do zup i zagęściłąm łyżką mąki + przyprawy mniam(kto lubi to z jajkiem, ja bez)
Stary 2012-03-05, 14:48   #4873
Mijus
Rozeznanie

Dziewczyny która chce pampersy Dady 2? Zostało mi sporo, ale małej strasznie odciskają się na nóżkach i niebędę ich używać.
Jak któraś chce to pisać adres na priv to wyślę pocztą

co do odparzeń to u mnie w 2 dni wyleczyłam kremem Mustelajest super!!

pytanko do dziewczyn po cc - czy macie odrętwienie skóry dookoła rany?
Stary 2012-03-05, 14:54   #4874
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Cukinia Agatka poprostu od malego ma bzika na punkcie swojego wygladu (po mamusi to ma) i kobitka dba o linie a robi to dla męża swego przyszlego Dżona Twojego.
hm...
a jak Dzon bedzie lubil miec za co zlapac?

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
większość moich koleżanek w takich przypadkach piła mleko dla niemowląt z nietolerancją, najczęściej nutramigen. Pediatra przepisywał im to na receptę, może zapytaj w przychodni
dziekuje za info
mam jednak nadzieje, ze Maly nie ma tej skazy...
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
ja bylam na spacerku poltorej godzinki - ale ci fajnie ze moglas 'sprzedac' na chwile dziecko, posiadanie rodzicow/tesciow pod nosem to luksus jak dla mnie
no, teraz tez tak uwazam...
na poczatku sie zapieralam rekami i nogami przed zamieszkaniem tutaj, a teraz sie ciesze...
Jutro tez go zabiera
Cytat:

ps. juz ja domyslam sie jaki moze byc ten twoj flak sexy mamusko
a no taki, moja droga, ze...
ja do tzta przed porodem: zacznij lepiej latac i zarabiac gruba kase, bo bede musiala sobie zrobic plastyke brzucha ( Blanszor )
na to tz do mnie: no cos Ty, skarbie, zwariowalas, zadna plastyka nie bedzie ci potrzebna

a teraz po porodzie, jak juz widzial mojego flaka
- zacznij latac i zarabiac kase na plastyke brzucha
- no dobrze...

Cytat:
Nie, ja dawałam profilaktycznie espumisan bez konsultacji i uwaga....od 2 dni nie podaję wcale i jak na razie Mili nie ma kolek
zazdroszcze
Cytat:
Napisane przez Kasikzaki
Oj moja to jak żulinka, taka spocona, czerwony polik i obśliniona....głowa leci...no żulostro na maksa
ooo, wlasnie, spocony czerwony polik rulez!!!
i jeszcze jak sobie odbeknie, to po prostu nic tylko go podlozyc pod sklep do zulow i wpasuje sie jak ulal
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Gratulacje dla siostry
Moja Melcia też ma kuzyna, miesiąc młodszego 14 lutego sie urodził

ooo, walentynek

Dziewczyny, ja chce tv
zawsze myslalam, ze jak sie ma internet, to tv nie jest potrzebny, ale odkad mam dzieciaka, to tak by sie przydal...do karmienia czy zabawiania... ech...

Stary 2012-03-05, 14:58   #4875
likas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Dziewczyny która chce pampersy Dady 2? Zostało mi sporo, ale małej strasznie odciskają się na nóżkach i niebędę ich używać.

co do odparzeń to u mnie w 2 dni wyleczyłam kremem Mustelajest super!!

co do Musteli - mam próbkę tez spróbuje, a co
co do drętwienia - mam, w ogóle mam wrażenie jakbym nie miała czucia pod raną
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 15:00   #4876
*Agatek*
Zakorzenienie

My po spacerku

Dokarmiłam zołzę i o 14.06 byłam w trasie oczywiście ob.srana cała bo przecież nie mam chodnika kawałek i szybko szybko szłam z wózkiem, a tiry mnie mijały ależ ileż można jeździć w kółko na podwórzu?! no i byliśmy godzinkę

Kasikzaki ale ładna dziewczyneczka

Cytat:
Agatek, tesciowko mego pierworodnego (i jedynego), przypomnialam sobie,ze pytalas mnie o bujaczek, a ja łajza nie odpisalam. No wiec my juz mamy taki i np w dzien tylko w nim Jas spi. Ale to prezent od tesciowej - sama bym takiego nie kupila. Wybralabym jakis bardziej kolorowy i taki do 2 lat, bo ten jest tylko do 6 miesiaca, a pozniej trzeba bedzie ogarniac nastepny
oo teściowa zaszalała ale dla mnie taki byle jaki (sorry ) ja kupię ten- koleżanka go miała i super się jej sprawdził
Cytat:
No właśnie ja zapomniałąm napisać ze mam taką samą karuzelę jak Agatek no i jak Ty
Ogólnie jest spoko ale trochę irytuje mnie to pykanie jak sie te pojedyńcze zwierzaczki obracają
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
no to chluśniem za te same karuzelaki dawno nie pilim, to trza to oblać

Też mnie wnerwia dźwięk przekręcających się zwierzaków ale jest nimi zachwycona! Najbardziej podziwia je wtedy, kiedy je widzi w przewijaka i się do nich śmieje
Cytat:
Czesć Mamuchy!

Ale żarłoczek
Mój Malutek też dziś świruje. Caaaały czaaaas wisi mi na cucu. Przestanie na chwilę, uleje mu się i spowrotem się domaga. Już czuję, że znów będzie przeprawa z poobgryzanymi brodawkami. A tak poza tym to nic mi się nie chce, mówie mu i tłumacze żeby sam trochę poleżał spokojnie ale jak grochem o ścianę

Cytat:
U nas nic nowego, Mili dalej ma katar ale od wczoraj psikam jej sterimarem zamiast nose frida i chyba lepiej wyciaga się smarki. Ogólnie to ciezko mi to idzie, kupiłam nawet gruszkę bo fridą nie dawałam rady ale jest do moja siostra najbardziej poleca "katarek" ale tu go nie ma i znowu muszę mame prosic zeby mi wysłała.
Mówisz masz słabe ssanie??

Cytat:
Pisałyście o pieluchach, my używamy pampersór 3 bo z 2 szybko wyrosła. W sumie nie wiem czy są dobre, owszem nie mamy odparzeń i nie przesikuje ale te wylatujące kupy po pachy to jakaś porażka, w sobote przeszła samą siebie. Byliśmy u siostry a ona tak sie sesrutała ze szok, z przodu po cyce ai z tyłu całe plecy
yeah! dzielna dziewczyna! Moja szkoła! No w końcu jest w klubie obsranych po same pachy z moją Kinią! ale moja dawno się tak nie obsrała... strasznie mi tego brakuje... mamy problem z tym teraz

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 15:05   #4877
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
a widzisz... myślisz, że dlaczego ja zrezygnowałam?? bo mi się nie chciało i jestem leń śmierdzący

Cytat:
jeden lepszy od drugiego
Cytat:
na zawsze!
Cytat:

Dzon in da house
no dziś pokrzyczała trochę, zmęczyła się, uspokoiła, a gdy przyszła pora karmienia to sen ją zmógł zazwyczaj tak nie ma

pijane żule spod sklepu
Cytat:
nie no padłam
Cytat:

jakie tu teksty lecą no nie mogę

speedy gonzales... ja mam patent- niech se spitrasi minoga przed bzykiem
Cytat:
moja też się poci... na czole jak ssie

Stary 2012-03-05, 15:06   #4878
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam to samo...normalnie aż mnie nosi, ale powiedziałam sobie, że dopóki nie zaczne łykać tabletek to no way!!!
aaaaachhh, juz sie nie moge doczekac
myslalam, ze po porodzie nie bede miala ani troche ochoty na sex a tu taka niespodzianka

tylko wlasnie nie wiem, jak sie zabezpieczyc
Cytat:
Napisane przez Mijus
Moja też tak wygląda
za nasze Zuliki

Cytat:

to moze ja odkupie? teraz mam pampersy, ale Mama nam sponsorowala... dla mnie chyba sa za drogie i myslalam wlasnie, ze sporbuje dady

co do rany, to ja mam taka odtretwiala :/

Stary 2012-03-05, 15:11   #4879
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
yeah! dzielna dziewczyna! Moja szkoła! No w końcu jest w klubie obsranych po same pachy z moją Kinią! ale moja dawno się tak nie obsrała... strasznie mi tego brakuje... mamy problem z tym teraz
apropos tematu junior czasem tez walnie kupsztala rozmiarami znacznie przewyższającymi pojemnosć pieluchy i w związku z tym question
czym to dopieracie z ubranek?? bo ja nawet jak namaczam to nie chce zejść
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 15:11   #4880
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaachhh, juz sie nie moge doczekac
myslalam, ze po porodzie nie bede miala ani troche ochoty na sex a tu taka niespodzianka

tylko wlasnie nie wiem, jak sie zabezpieczyc
ja... ja też się nie mogę doczekać od 2-3 dni mnie nosi za tydzień idę do gina zobaczyć co w trawie piszczy i wtedy chyba tabsy mi przepisze
Ale boję się 'pierwszego razu'

Dziewczyny które były cewnikowane- czy macie takie dziwne uczucie jakby ktoś Wam cewkę moczową ściskał przy kucaniu??? tzn czasem tak czuje, nie wiem czy to normalne nie czuje bólu ani nic, tylko takie dziwaczne mi się to wydaje

Stary 2012-03-05, 15:13   #4881
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
ja... ja też się nie mogę doczekać od 2-3 dni mnie nosi za tydzień idę do gina zobaczyć co w trawie piszczy i wtedy chyba tabsy mi przepisze
Ale boję się 'pierwszego razu'

:[/COLOR]
ja idę w czwartek....

i tysz się boję pierwszego razu... gorzej niz dziewica
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 15:14   #4882
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
My dostaliśmy taki :
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...158083782.html

Ma kilka zalet:
- lekki - zabieram do często jak idę do znajomych, zamiast wózka
- mały leży na płasko, czyli zdrowe dla plecków
- do 18 kg, rośnie z dzieckiem. W końcowej fazie zostaje fotelik do karmienia
- cena przystępna jak na tak długo służący mebel

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 15:18   #4883
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
apropos tematu junior czasem tez walnie kupsztala rozmiarami znacznie przewyższającymi pojemnosć pieluchy i w związku z tym question
czym to dopieracie z ubranek?? bo ja nawet jak namaczam to nie chce zejść
chyba tak.... bo teściówa pierze i ja nie widzieć niedopranych rzeczy

Ogłaszam wszem i wobec, że otwieramy pochlejparty.pl z tutułu DNIA TEŚCIOWEJ!
Niech żyją wszystkie teściówy!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tesciowa.jpg (46,2 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1304846857_by_wieclawb_500.jpg (21,4 KB, 32 załadowań)

Stary 2012-03-05, 15:18   #4884
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:

Ja mam odrętwienie na całym "mymłonie"
Dobrze, że pi.pka nie odrętwiała

Stary 2012-03-05, 15:20   #4885
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
oo teściowa zaszalała ale dla mnie taki byle jaki (sorry ) ja kupię ten- koleżanka go miała i super się jej sprawdził
no pisala przecie, ze sama by go nie kupila

o wlasnie, ostatnio stwierdzilismy z tztem, ze musimy znalezc cos, co sie samo husta...
jak sie sprawdzi,to daj znac,bo i cena ok

Cytat:
Napisane przez Agatek
Mówisz masz słabe ssanie??
Kasik, slabo ssiesz?
cos nie trenowalas chyba...
ja jak zasse, to malo Dzonemu nosa nie urwe

Cytat:
a widzisz... myślisz, że dlaczego ja zrezygnowałam?? bo mi się nie chciało i jestem leń śmierdzący
oc.piec mozna z tym karmieniem i skazami, kolkami i innymi go.nami (doslownie i w przenosni)
Cytat:
Napisane przez Agatek

jeden lepszy od drugiego
Twoja krocej wyje
no i wczesniej, wiec juz nocke ma luzna
ja czasami do 7ej sie mecze
Cytat:
Napisane przez Agatek
na zawsze!
to w takim razie otworze biznes - agencje sprzatajaca...
bede zatrudniac matki do sprzatania
do jednego flaka zmiotka, do drugiego mop, do kolejnego odkurzacz... nie narobia sie, a zarobia

Cytat:
Napisane przez Agatek
speedy gonzales... ja mam patent- niech se spitrasi minoga przed bzykiem
ale mi patent
stare jak swiat

Stary 2012-03-05, 15:22   #4886
*Agatek*
Zakorzenienie

Pearl zobacz Twój Fasol wyrośnie na takiego mężczyznę, po tym Twoim karmieniu i tak będzie mnie na rękach nosić cód miód i orzeszki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1278487567_by_isset_500.jpg (30,0 KB, 32 załadowań)

Stary 2012-03-05, 15:27   #4887
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
ja do tzta przed porodem: zacznij lepiej latac i zarabiac gruba kase, bo bede musiala sobie zrobic plastyke brzucha ( Blanszor )
na to tz do mnie: no cos Ty, skarbie, zwariowalas, zadna plastyka nie bedzie ci potrzebna

a teraz po porodzie, jak juz widzial mojego flaka
- zacznij latac i zarabiac kase na plastyke brzucha
- no dobrze...

Pear ja wczoraj byłam na obiadku rodzinnym i pokazałam mój wypasiony brzuch. I nawet mój tata, który uważa operacje plastyczne za zbytek powiedział, żebym sobie zrobiła jak mnie zobaczył Życie jest jedno i krótkie i nie sensu iść przez nie z obwisem do kolan
Pisałam do La Perla ile czasu po cc można się udać na operation. Nie odpisali dziady. Ale można się umówić na konsultacje. Ale ja i tak muszę zrzucić jeszcze 17 kg, do wagi mojej ulubionej. Tylko nie wiem czy jak mam taką popierdzieloną tarczyce czy mi się to uda. Jak mi się uda do zimy odchudzić, to idę na zabieg, bo kilka miesięcy trzeba chodzić w obciskającym ubranku - w lato to raczej niezbyt fajne.

Jak się piszesz na plastykę to możemy iść razem, będziemy w jednej sali pooperacyjnej dogorywać

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:

Dziewczyny które były cewnikowane- czy macie takie dziwne uczucie jakby ktoś Wam cewkę moczową ściskał przy kucaniu??? tzn czasem tak czuje, nie wiem czy to normalne nie czuje bólu ani nic, tylko takie dziwaczne mi się to wydaje
Nie mam takiego uczucia, myślę, że to może być jeszcze ucisk macicy.

Stary 2012-03-05, 15:28   #4888
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
ooo, wlasnie, spocony czerwony polik rulez!!!
i jeszcze jak sobie odbeknie, to po prostu nic tylko go podlozyc pod sklep do zulow i wpasuje sie jak ulal
Dziewczyny, ja chce tv
zawsze myslalam, ze jak sie ma internet, to tv nie jest potrzebny, ale odkad mam dzieciaka, to tak by sie przydal...do karmienia czy zabawiania... ech...
taaaaa bek jest najlepszy

Pearl ja w Ie nie mam satelity i przez 3 lata nie mieliśmy tv. Tzn mamy telewizor ale mamy podłączony pod komp i to jest nasz monitor(55cali) Od ok. roku korzystamy z tej stronki, na miesiąc płacimy 15zł. Można oglądać niekodowane kanały za darmo albo wykupić tak jak my premium i tam jest prawie wszystko.
Cytat:

no to chluśniem za te same karuzelaki dawno nie pilim, to trza to oblać

Cytat:

no to zycze zeby Kinia nie olewała klubu

Edytowane przez kasikzaki
Czas edycji: 2012-03-05 o 15:30
Stary 2012-03-05, 15:28   #4889
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
My dostaliśmy taki :
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...158083782.html

Ma kilka zalet:
- lekki - zabieram do często jak idę do znajomych, zamiast wózka
- mały leży na płasko, czyli zdrowe dla plecków
- do 18 kg, rośnie z dzieckiem. W końcowej fazie zostaje fotelik do karmienia
- cena przystępna jak na tak długo służący mebel
no, patrzylam kiedys na niego i myslalam,zeby taki kupic
ale dostalam co dostalam
moze po pol roku sobie taki sprawimy
chociaz teraz chce cos, co sie samo buja

Cytat:
chyba tak.... bo teściówa pierze i ja nie widzieć niedopranych rzeczy

Ogłaszam wszem i wobec, że otwieramy pochlejparty.pl z tutułu DNIA TEŚCIOWEJ!
Niech żyją wszystkie teściówy!
juhuuuuuuuuuuuuuuuuu
Agatek, z tym nietoperzem to troche poszalalas...

Cytat:
Ja mam odrętwienie na całym "mymłonie"
Dobrze, że pi.pka nie odrętwiała

nawet bardzo dobrze,bym powiedziala

Stary 2012-03-05, 15:32   #4890
klaurencja
Raczkowanie

hej
nie mam jak nadrabiać, przepraszaam! ładną pogodę wykorzystujemy i chodzimy na spacerki 8)
przeleciałam po łebkach tą stronę, pearl gratulacje dla siostry

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości