Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-05, 16:49   #1171
Cierpliwosc
Zadomowienie

Dot.: Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Cześć!

Dziewczyny, ile z Was miało na zaproszeniach wierszyk lub prośbę o coś zamiast kwiatów? I jeśli już rozdawałyście zaproszenia to jak na to reagowała rodzina, znajomi?

Bo już się tyle naczytałam, że to takie nieeleganckie, że jak się nie chce kwiatów, to żeby tylko to napisać, a nie prosić o coś w zamian, no bo jak to Młodzi mają czelność prosić gości lub wręcz im nakazywać na co mają wydać pieniądze, że Młodzi nie powinni mieć takich wymagań itd. No ogólnie jestem teraz w kropce, chcieliśmy wino zamiast kwiatów, ale zaczynam się zastanawiać czy to dobry pomysł, nie wiem jak to będzie odebrane, czy ktoś w kościele nie zbije jakiejś flaszki przez przypadek, czy to nie będzie niewygodne dla gości i w ogóle... Już chciałam drukować zaproszenia, ale dopóki nie ustalimy tej kwestii, to nie mam co zaczynać.
W ogóle wszystko zaczęło się od tego, że chciałam zmienić wierszyk na prośbę prozą, żeby dopisać jakie wina chcemy (smak) i trafiłam na takie wypowiedzi na forach, że mnie zdołowały jak ludzie (jako goście) postrzegają takie prośby. Dlatego Drogie PMki: !
My będziemy mieli taki wierszyk i wiem na pewno, że moja rodzina się nie zdziwi. Mieszkam na wsi, większość rodziny też, a nie stanowi to jakiegoś problemu. Jak w zeszłym roku moja kuzynka sobie przybory szkolne wymyśliła to nawet moja 80letnia babcia poleciała do supermarketu ołówki kupować, więc luz. Nawet 5 lat temu mojej siostrze prawie wszyscy totka przynieśli, a wtedy to jeszcze nowość była, no i nie pamiętam, żeby ktoś narzekał. Więc spokojnie drukuj prośbę o zamianę kwiatków!
Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
do Poradni Planowania Rodziny.... Dramat... Uwaga- dzwonię...

Udało się na piątek na 18.00 - muszę się tylko zamienić zmianą w pracy, więc ładnie proszę o kciuki, żeby się koleżanka zgodziła zamienić

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
Ja tez sie pogoda nie stresuje, bedzie padac to zrobimy piekne wyjscie z kosciola pod kolorowym parasolem a reszta bedzie w sali wiec co mi tam pogoda, ale jak bedzie slonko to bedzie jeszcze lepiej
Miala dzis byc produkcja zaproszen, ale bedzie moze jutro , bo dzis kilka spotkan przede mna, a pozniej tance
No nie będę oszukiwać, że wolałabym takie słonko jak dziś, ale równolegle rozglądam się za duuuużym zielonym parasolem
Co do zaproszeń, to za granicę mieliśmy już miesiąc temu wysłać, a zaproszeń jak nie mieliśmy tak nie mamy i roooooooobią się, że hej
Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
wróciłam i....

ZAMÓWIŁAM BUKIET DLA SIEBIE będą piwonie/peonie Dla druhenek i swiadkowej tak samo, też z piwonii tylko będa mniejsze i mniej okazałe niż mój i dla chłopów kwiaty do butonierek Florystka powiedziała mi, że o tej porze, 21 lipca piwonie mogą być, ale to zalezy od pogody, a jak nie to sprowadzą z holandi
gratuluję, chyba też muszę się wybrać do kwiaciarni, dzięki za przypomnienie
Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
przyszła wiosna, zmieniłam avatar
Śliczny tort
A co do avatarka to szalejecie dziewczyny, dziś kocoora nie poznałam, a do nowej kiliany tez nie umiem się przyzwyczaić No, ale na wiosnę kobiety się zmieniają , więc wybaczam i może sama coś popełnię
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 16:54   #1172
Blacky
Zadomowienie

Ja chcę rozdać wszystkie zaproszenia do końca maja - uważam, że lepiej wcześniej niż za późno. Prosimy o wstępne potwierdzenia do końca lipca.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 16:58   #1173
madzia2306
Zakorzenienie

wiecie co dziewczyny mam problem, próbowałam drukowac na kalce imiona i nazwiska gości i kurde tusz sie rozmazuje na tej kalce no i teraz nie wiem co z tym fantem zrobic :/

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 17:00   #1174
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
A co do avatarka to szalejecie dziewczyny, dziś kocoora nie poznałam, a do nowej kiliany tez nie umiem się przyzwyczaić No, ale na wiosnę kobiety się zmieniają , więc wybaczam i może sama coś popełnię
Jakby każda real foto wstawiła to by było śmiesznie

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 17:02   #1175
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
Ja chcę rozdać wszystkie zaproszenia do końca maja - uważam, że lepiej wcześniej niż za późno. Prosimy o wstępne potwierdzenia do końca lipca.
U nas wszyscy wiedza o ślubie i wiedza kiedy bedzie. Także zaproszenia to tylko formalność Niedługo to dojdzie do tego, że zaproszenia zacznie sie rozdawac rok wczesniej Ale rozumiem, że niektórzy mają do rodziny kilkaset kilometrów a jest okazja rozdania wcześniej to czemu nie, tak samo z osobami bardzo zapracowanymi.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 17:02   #1176
madzia2306
Zakorzenienie

ja swojego avka nie zmienie bo by mnie dziewczyny prześwięciły

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-03-05, 17:03   #1177
Blacky
Zadomowienie

Cytat:
ZAMÓWIŁAM BUKIET DLA SIEBIE będą piwonie/peonie Dla druhenek i swiadkowej tak samo, też z piwonii tylko będa mniejsze i mniej okazałe niż mój i dla chłopów kwiaty do butonierek Florystka powiedziała mi, że o tej porze, 21 lipca piwonie mogą być, ale to zalezy od pogody, a jak nie to sprowadzą z holandi
No proszę, czyli tak jak u mnie.
Moja babcia nie może uwierzyć, że robi się ślubne bukiety z peonii i do tego pod koniec września. A ja zacieram łapki.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Stary 2012-03-05, 17:05   #1178
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
wiecie co dziewczyny mam problem, próbowałam drukowac na kalce imiona i nazwiska gości i kurde tusz sie rozmazuje na tej kalce no i teraz nie wiem co z tym fantem zrobic :/
A nie masz jednej strony bardziej szorstkiej? Albo poczekaj chwile az tusz wsiąknie. Albo weź na słabsza jakoś to drukarka mniej tuszu zużyje.

Franuś
Stary 2012-03-05, 17:06   #1179
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
twoje bimbały będą tu śmigały do końca świata i o jeden dzień dłużej

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-03-05, 17:07   #1180
Blacky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
U nas wszyscy wiedza o ślubie i wiedza kiedy bedzie. Także zaproszenia to tylko formalność Niedługo to dojdzie do tego, że zaproszenia zacznie sie rozdawac rok wczesniej Ale rozumiem, że niektórzy mają do rodziny kilkaset kilometrów a jest okazja rozdania wcześniej to czemu nie, tak samo z osobami bardzo zapracowanymi.
Rok wcześniej, to raczej "save the date", a potem zaproszenia.
My usłyszeliśmy od koleżanki styczniu, że za późno jej mówimy o ślubie. Chodzi o to, że niektórzy muszą odłożyć pieniążki na prezent, kreację, itd. Do tego w okresie wakacyjnym dużo osób planuje urlopy, więc warto poinformować wcześniej. No nie wiem, po prostu wyszłam z założenia, że lepiej wiedzieć wcześniej niż za późno.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Stary 2012-03-05, 17:10   #1181
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
A nie masz jednej strony bardziej szorstkiej? Albo poczekaj chwile az tusz wsiąknie. Albo weź na słabsza jakoś to drukarka mniej tuszu zużyje.
no właśnie nie wyczuwam różnicy w szorstkości papieru z jednej strony i drugiej i nie wiem co teraz zrobic muszę coś pokombinowac może cos się uda zrobic :/

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-03-05, 17:10   #1182
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
D
Lady, widzę, że Tobie tak samo dobrze idzie produkcja zaproszeń jak i mi

co 3 dni daje sobie ostatnia szanse to juz chyba 10 ostatnia szansa

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Bo co tu opowiadać..jak sie dowiedziała, że chce poszerzyć działalność i zaczać działac w innym kierunki (sprzedaz allegro), to dostała szału. Powiedziała, że mam dołozyć połowę kasy do wszystkich wydatków! Do ksiegowej (mimo, ze tyle samo będziemy płacić), do lokalu (tam jest adres biura wiec musze mieg go na fakturach ), mam płacic za telefon i Zus swoj.

Dodam, ze działalnośc jest jednoosobowa i jest na mnie (my tylko wirtualnie jesteśmy współwłascicielkami biura).

Dodała, że zabrania mi pracowac w czasie pracy bura i że ogolnie to ona sobie tego nie wyobraża.

Przemyślałam, to bo zrobiła mi najgorsze świństwo jakie mogła tymi slowami i stwierdziłam, że od dziś pracujemy osobno (jedna w domu, jedna siedz w biurze.)Ja sobie nie wyobrażam po tym wszystkim siedziec i udawać, że jest dobrze, skoro Ona taka zazdrosna i takie świństwa gada.

Zadzwoniła do mnie po jakimś czasie, ze swiadkowa nie bedzie. Po 2 minutach zadzwonił jej mąz do mojego Tż, że nie bedzie świadkiem!

Szkoda chyba wiecj juz słow.

Moj Tz wyjasnił sobie to ze świadkiem i ten zmienił zdnaie..ale ja z siostra nie gadam...nie chce jej widziec na oczy...
Ot to w mega wielkim skrócie!
BOOOOZE!! co za ludzie

Cytat:
wróciłam i....

ile masz druhenek?

Cytat:
Napisane przez Agis88 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/lilly-rose-welon-6...179297257.html

to jest link do aukcji z moim welonem, niestety welon jest ecru
Chcem!! tylko bialy dalabys rade zrobic foto z bliska jak wyglada? albo na swojej glowie

edit: widze ze juz jest

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
jak mi ktoś coś skomentuje wprost na weselu to nieomieszkam poinformować gdzie są drzwi bo nie będę sobie nerwów szarpać że komuś coś nie pasuje (np na jednym weselu u TŻ w rodzinie goscie narzekali że noclegi były za daleko np my spaliśmy jakies 10 km do sali zamiast się cieszyc że w ogóle maja gdzie spać )
jak to moja babcia mowi - JESZCZE SIE TAKI NIE URODZIL CO BY WSZYSTKIM DOGODZIL!!

Cytat:
melody - papier zwie się "karton wizytówkowy business cards paper". Galeria papieru gramatura 230, jest też strona www.galeriapapieru.pl kupiłam kolor kremowy, ale jak pisałam, jest taki budyniowy

zamówiłam tort
będzie na takim stelażu jak w załączniku. 5 warstw. W polewie marcepanowej białej z czarnymi marcepanowymi dodatkami (tu była lekka konsternacja pani), ale jeszcze nie ustalałam konkretnie dekoracji. Smak, w zależności od warstwy - jedna będzie tiramisu, jedna marcepanowa, dwie czekoladowo-wiśniowe Kurde musiałam wpłacić zaliczkę, wy też tak miałyście?? No i oczywiście wyszłam z cukierni obładowana ciastkami, dietę diabli wzieli
Nena nie poznalam Cie
My bedziemy mieli tort czarny las i tez jak bylam w cukierni to dostalam chyba 5 kg ciast do domu w ramach degustacji i chyba 2 kg musialam zjesc na miejscu przynajmniej tak sie czulam jakbym tyle zdjadla
i tez juz wplacilam zaliczke sam tort to koszt chyba duzo ponad tys. zl, a razem z ciastami na stoly i paczkami wyszla nam piekna sumka ponad 3 tys.

Cytat:
O której podajecie tort? Po północy czy wcześniej?
zdecydowanie wczesniej!! sama zaobserwowalam ten pomysl na kilku weselach i radosc z torta o wczesniejszej porze jest wieksza niz o polnocy gdy nikt nie ma na niego ochoty, dodatkowo wlascicielka sali utwierdzila nas w tym pomysle wiec tort bedzie jako deser po obiedzie, do kawki a deser, ktory serwuje nam lokal bedzie ok. 20

Edytowane przez ladystar
Czas edycji: 2012-03-05 o 17:14
ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 17:11   #1183
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
twoje bimbały będą tu śmigały do końca świata i o jeden dzień dłużej
no własnie

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-03-05, 17:14   #1184
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
melody - papier zwie się "karton wizytówkowy business cards paper". Galeria papieru gramatura 230, jest też strona www.galeriapapieru.pl kupiłam kolor kremowy, ale jak pisałam, jest taki budyniowy

zamówiłam tort
będzie na takim stelażu jak w załączniku. 5 warstw. W polewie marcepanowej białej z czarnymi marcepanowymi dodatkami (tu była lekka konsternacja pani), ale jeszcze nie ustalałam konkretnie dekoracji. Smak, w zależności od warstwy - jedna będzie tiramisu, jedna marcepanowa, dwie czekoladowo-wiśniowe Kurde musiałam wpłacić zaliczkę, wy też tak miałyście?? No i oczywiście wyszłam z cukierni obładowana ciastkami, dietę diabli wzieli
mmmmjaki smakowity

Cytat:
Wpadłam tylko na chwilę, żeby pokazać Wam zaproszenia - dzisiaj rano przyszły.

Generalnie jestem zadowolona. Nie spodziewałam się tylko, że to zestaw do samodzielnego montażu. Oczywiście lekko wilgotnym paluchem dotknęłam i się napis nieco rozmazał. Ale całość prezentuje się ładnie.
bardzo ladne

Cytat:
Napisane przez morelka1987 Pokaż wiadomość

A mam pytanie: ile miesięcy wcześniej rozdajecie zaproszenia?
3 miesiace przed. Uważam , ze to wystarczająco.
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 17:16   #1185
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Cześć!

Dziewczyny, ile z Was miało na zaproszeniach wierszyk lub prośbę o coś zamiast kwiatów? I jeśli już rozdawałyście zaproszenia to jak na to reagowała rodzina, znajomi?

Bo już się tyle naczytałam, że to takie nieeleganckie, że jak się nie chce kwiatów, to żeby tylko to napisać, a nie prosić o coś w zamian, no bo jak to Młodzi mają czelność prosić gości lub wręcz im nakazywać na co mają wydać pieniądze, że Młodzi nie powinni mieć takich wymagań itd. No ogólnie jestem teraz w kropce, chcieliśmy wino zamiast kwiatów, ale zaczynam się zastanawiać czy to dobry pomysł, nie wiem jak to będzie odebrane, czy ktoś w kościele nie zbije jakiejś flaszki przez przypadek, czy to nie będzie niewygodne dla gości i w ogóle... Już chciałam drukować zaproszenia, ale dopóki nie ustalimy tej kwestii, to nie mam co zaczynać.
W ogóle wszystko zaczęło się od tego, że chciałam zmienić wierszyk na prośbę prozą, żeby dopisać jakie wina chcemy (smak) i trafiłam na takie wypowiedzi na forach, że mnie zdołowały jak ludzie (jako goście) postrzegają takie prośby. Dlatego Drogie PMki: !
Ja mam w zaproszeniu niemalże identycznie jak Nena, tylko z dopiskiem 'lub kupon lotto' na końcu:

Cytat:
Drodzy goście!
Będziemy bardzo wdzięczni, jeżeli zamiast kwiatów,
podarujecie nam Państwo butelkę wina.

Nie spodziewamy się żadnego oburzenia, może od jednostek jak moja ciotka, która moim rodzicom powiedziała że pieniądze w kopercie to nie prezent i ona nam kupi szybkowar. Ja się pytam na co mi taki sprzęt?

Cytat:
No proszę, czyli tak jak u mnie.
Moja babcia nie może uwierzyć, że robi się ślubne bukiety z peonii i do tego pod koniec września. A ja zacieram łapki.
Ostatnio zaczęłam się też wahać nad nimi, bukiety są takie cudne. Tylko jak taki wielki kwiat w butonierce będzie wyglądał to ja nie wiem.

Co do zapraszania - my na maj jeszcze nie skończyliśmy. I myślę, że miesiąc na zastanowienie to dość czasu, potem potwierdzenie miesiąc przed ślubem. Za mało czasu niedobrze, ale za dużo też nie, moim zdaniem to zmniejsza pewność tych potwierdzeń jak jest za dużo czasu bo ludzie mogą potwierdzać, a potem mogą im się plany zmieniać i na jedno wychodzi.

Zamówiliśmy z TŻem obrączki w sobotę.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 17:29   #1186
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Rok wcześniej, to raczej "save the date", a potem zaproszenia.
My usłyszeliśmy od koleżanki styczniu, że za późno jej mówimy o ślubie. Chodzi o to, że niektórzy muszą odłożyć pieniążki na prezent, kreację, itd. Do tego w okresie wakacyjnym dużo osób planuje urlopy, więc warto poinformować wcześniej. No nie wiem, po prostu wyszłam z założenia, że lepiej wiedzieć wcześniej niż za późno.
Każdy robi tak jak mu pasuje ale dla mnie wystarczające jest te 3 miesiące. A moja mama uważa, że nawet 2 wystarczą. Jak ktoś ma przyjść to i tak przyjdzie

Cytat:
no właśnie nie wyczuwam różnicy w szorstkości papieru z jednej strony i drugiej i nie wiem co teraz zrobic muszę coś pokombinowac może cos się uda zrobic :/
To juz nie wiem, bo moja atramentówka ładnie drukuje. Fakt po wyjściu kalki, tusz jest jeszcze 'mokry' a dopiero jak odleży to wsycha. A moze jakaś kawiarenka internetowa?

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Ja mam w zaproszeniu niemalże identycznie jak Nena, tylko z dopiskiem 'lub kupon lotto' na końcu:

Ostatnio zaczęłam się też wahać nad nimi, bukiety są takie cudne. Tylko jak taki wielki kwiat w butonierce będzie wyglądał to ja nie wiem.

Co do zapraszania - my na maj jeszcze nie skończyliśmy. I myślę, że miesiąc na zastanowienie to dość czasu, potem potwierdzenie miesiąc przed ślubem. Za mało czasu niedobrze, ale za dużo też nie, moim zdaniem to zmniejsza pewność tych potwierdzeń jak jest za dużo czasu bo ludzie mogą potwierdzać, a potem mogą im się plany zmieniać i na jedno wychodzi.

jakie? Prosze sie pochwalić

Franuś
Stary 2012-03-05, 17:31   #1187
Blacky
Zadomowienie

Cytat:
Ja będę miała bukiet mieszany - bordowe peonie i bordowe róże (same peonie mają dosyć wiotkie łodyżki). Więc do butenierki idzie bordowa róża. Ale można chyba dać taki pączek peonii - mały i nierozwinięty w razie czego.

Napomknęłam nieśmiało świadkowej, że nie chcę dla niej zamawiać bukietu - nie była zachwycona. Po przemyśleniu wydaje mi się bez sensu bukiet świadkowej - po co jej? U nas się nic nie zostawia przy ołtarzu, a ona przecież cały czas ręce będzie musiała mieć wolne - do prezentów, welonu, trenu czy innych rzeczy. Nie wiem jak to delikatnie rozegrać, ale bardzo nie chcę kupować drugiego bukietu. Bez sensu wydana kasa i do tego kłopot. Co z nim potem zrobić? Ma w wazonie stać koło mojego? Bez sensu.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Stary 2012-03-05, 17:32   #1188
kasia_kuku
Zakorzenienie

Robiąc porządki w biżu trafiłam na fajne kolczyki które mogłby by być ozdoba do butów. Zainteresowana by była któraś? Piórkowe, z perłami i kamieniem, takie jak tu:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 403218_260235080720291_122677587809375_575589_1513937820_n.jpg (38,3 KB, 54 załadowań)

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-03-05, 17:36   #1189
Blacky
Zadomowienie

Cytat:
Każdy robi tak jak mu pasuje ale dla mnie wystarczające jest te 3 miesiące. A moja mama uważa, że nawet 2 wystarczą. Jak ktoś ma przyjść to i tak przyjdzie
Każdy robi jak uważa.

Zaczęłam się zastanawiać nad podaniem tortu wcześniej. W sumie faktycznie o północy wszyscy są po większej ilości alkoholu i ten tort kiepsko wchodzi. Pogadam z Mamą i się zastanowimy.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Stary 2012-03-05, 17:37   #1190
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
około 22

Cytat:

pierwsze zaproszenia już poszły w sumie to 31 grudnia dałam mojej chrzestnej ale to była tylko formalność bo to bardzo bliska rodzina więc i tak wiem że bedą a że nie wiedziałam czy się przed lipcem spotkamy (z reguły widujemy się w wakacje) to wtedy daliśmy potem w połowie lutego kilka no i w piątek poleciały za granicę

Cytat:
u nas wszyscy wiedzą ale każdy wraz pyta kiedy

Cytat:
nawet się nie waż

my własnie wróciliśmy ze spacerku pomimo że jest -1 to i tak czuć wiosnę w powietrzu
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 17:38   #1191
Blacky
Zadomowienie

a
Cytat:
Robiąc porządki w biżu trafiłam na fajne kolczyki które mogłby by być ozdoba do butów. Zainteresowana by była któraś? Piórkowe, z perłami i kamieniem, takie jak tu:
Piękne! Pasowałyby też na ozdobę do włosów.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Stary 2012-03-05, 17:39   #1192
patollek
Raczkowanie

Cytat:

Jaką? Pokazuj

taką jak na mojej tablicy a właściwie na jej wzór, znalazłam na FB dziewczynę która zajmuje się tworzeniem takich świecidełek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg biżuteria.jpg (26,0 KB, 54 załadowań)

Edytowane przez patollek
Czas edycji: 2012-03-05 o 18:11
patollek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 17:41   #1193
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Ja będę miała bukiet mieszany - bordowe peonie i bordowe róże (same peonie mają dosyć wiotkie łodyżki). Więc do butenierki idzie bordowa róża. Ale można chyba dać taki pączek peonii - mały i nierozwinięty w razie czego.

Napomknęłam nieśmiało świadkowej, że nie chcę dla niej zamawiać bukietu - nie była zachwycona. Po przemyśleniu wydaje mi się bez sensu bukiet świadkowej - po co jej? U nas się nic nie zostawia przy ołtarzu, a ona przecież cały czas ręce będzie musiała mieć wolne - do prezentów, welonu, trenu czy innych rzeczy. Nie wiem jak to delikatnie rozegrać, ale bardzo nie chcę kupować drugiego bukietu. Bez sensu wydana kasa i do tego kłopot. Co z nim potem zrobić? Ma w wazonie stać koło mojego? Bez sensu.
Popieram. Nie miałam zamiaru kupować bukieciku, ale i tak w międzyczasie świadkowa sama nawet napomknęła, że nie chce, wiec tu sie problem rozwiązał

Franuś
Stary 2012-03-05, 17:42   #1194
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
jakie? Prosze sie pochwalić
Klasyczne, żółte złoto i zaokrąglone brzegi, szerokość 5 mm.

Cytat:

Ja chciałam początkowo róże, miały być czerwone, a najchętniej takie cieniowane - jaśniejsze płatki na środku i czerwone brzegi, no i do tego czerwone buty. A teraz kuszą mnie kremowe buty i białe lub jasnoróżowe piwonie, ale nie chcę chyba mieszanego bukietu, chociaż wtedy kwestia butonierki byłaby łatwiejsza do rozwiązania.

Co do bukietu świadkowej... ja początkowo myślałam, żeby zamówić lub zrobić, ostatnio się waham. Ja biorę ślub cywilny, więc nie musi mieć tak całkiem tradycyjnie i wątpię, żeby miała coś przeciwko. Chociaż na pewno lepiej by to wyglądało, ale chyba będzie jej też wygodniej jak będzie mieć wolne ręce.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-03-05, 17:47   #1195
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
nooo, na Święta chyba miałaś jakąś wersję zimową, nie? ale wizaz bez Twoich bimbałek to nie to samo
Cytat:
Jakby każda real foto wstawiła to by było śmiesznie
Ale by były reakcje hihi
Cytat:
Zapytaj nenę, ona zdaje się też na kalce drukowała, może ma jakieś swoje sposoby
Cytat:
No to gratulejszyn ale dziś już poniedizałek, a nikt tu jeszcze zdjęć nie pokazał...
Cytat:
Może kwiatek na rękę albo taki kotylion, ale z żywych kwiatów (jak butonierka)? U mnie też nie ma zwyczaju kwiatków u świadkowej, ale zasadniczo świadkowie mają butonierki, my będziemy mieć 2 świadkowe i chcemy im zaserwować takie bransoletki z kwiatkiem. Taniej niż bukiet i ręce wolne
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 17:48   #1196
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
a

Piękne! Pasowałyby też na ozdobę do włosów.
Jak któraś preferuje i coś z tego stworzy ( da sie je na super glu przykleić bo mają cieniutką warstwę filcu pod spodem) niech faje znać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie (1).jpg (120,1 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie.jpg (108,7 KB, 28 załadowań)

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-03-05, 17:51   #1197
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patollek Pokaż wiadomość
taką jak na mojej tablicy a właściwie na jej wzór, znalazłam na FB dziewczynę która zajmóje się tworzeniem takich świecidełek a koszt 50% taniej
Ładna szukałam czegoś takie na allegro, ale albo za krótkie te kolczyki, albo grona za szerokie. Mimo, że mam już jakaś biżuterię, to czy bym mogła prosić jakieś namiary na ta dziewczynę?

Franuś
Stary 2012-03-05, 17:58   #1198
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
No to gratulejszyn ale dziś już poniedizałek, a nikt tu jeszcze zdjęć nie pokazał...
Zdjęcie w załączniku, ale tak jak pisałam 100% klasyki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg obraczki.jpg (12,0 KB, 26 załadowań)
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-03-05, 18:04   #1199
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

wrzucam wam ostatnie zdjęcia mojej czupurki kicia chowa się dobrze i ma już 3,5 miesiąca. Niestety jak ognia unika szczotki. Z psem dogadała się do tego stopnia, że wygoniła go z jego legowiska, co więcej - zagląda do jego miski, targa za uszy i generalnie jest chyba w nim zakochana. I jest prawdą to co mówią o maine coonach - te koty nie miałczą tylko ćwierkają, jak wróbelki
słodziak
Cytat:
Cześć!

!
ja mam już większość zaproszeń rozdane, mieliśmy prośbę o wino napisaną i jeżeli w ogóle ktoś to skomentował (niektórzy nie czytali dokładnie zaproszenia przy nas) to tylko bardzo pozytywnie bo z kwiatami zawsze jest problem, są drogie, więdną, trzeba je koniecznie tego samego dnia kupować, a nie zawsze jest czas, a wino tańsze i prostsze w użyciu
Cytat:

Ładny sweterek i udanych zakupów

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Bo co tu opowiadać..jak sie dowiedziała, że chce poszerzyć działalność i zaczać działac w innym kierunki (sprzedaz allegro), to dostała szału. Powiedziała, że mam dołozyć połowę kasy do wszystkich wydatków! Do ksiegowej (mimo, ze tyle samo będziemy płacić), do lokalu (tam jest adres biura wiec musze mieg go na fakturach ), mam płacic za telefon i Zus swoj.

Dodam, ze działalnośc jest jednoosobowa i jest na mnie (my tylko wirtualnie jesteśmy współwłascicielkami biura).

Dodała, że zabrania mi pracowac w czasie pracy bura i że ogolnie to ona sobie tego nie wyobraża.

Przemyślałam, to bo zrobiła mi najgorsze świństwo jakie mogła tymi slowami i stwierdziłam, że od dziś pracujemy osobno (jedna w domu, jedna siedz w biurze.)Ja sobie nie wyobrażam po tym wszystkim siedziec i udawać, że jest dobrze, skoro Ona taka zazdrosna i takie świństwa gada.

Zadzwoniła do mnie po jakimś czasie, ze swiadkowa nie bedzie. Po 2 minutach zadzwonił jej mąz do mojego Tż, że nie bedzie świadkiem!

Szkoda chyba wiecj juz słow.

Moj Tz wyjasnił sobie to ze świadkiem i ten zmienił zdnaie..ale ja z siostra nie gadam...nie chce jej widziec na oczy...
Ot to w mega wielkim skrócie!

współczuję
Cytat:
Wpadłam tylko na chwilę, żeby pokazać Wam zaproszenia - dzisiaj rano przyszły.

Generalnie jestem zadowolona. Nie spodziewałam się tylko, że to zestaw do samodzielnego montażu. Oczywiście lekko wilgotnym paluchem dotknęłam i się napis nieco rozmazał. Ale całość prezentuje się ładnie.
fajne a co do samodzielnego montażu, to najważniejsze ze kokardy zawiązane, bo to jest najtrudniejsza część
Cytat:

oby. właśnie zjadłam po kawałku tiramisu i ciasta marcepanowego i umieram, bo przed chwilą wszamałam też gołabki. W smaku bardzo dobre, ale nie są mocno słodkie, takie jak lubię. Mam nadzieję, że gościom będzie smakowało.
u nas będzie tort zaraz po obiedzie

Twój tort który zamówiłaś śliczny
Cytat:

ja mam niecałe 2 miesiące do ślubu i jeszcze nie mam wszystkich rozdanych

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 18:09   #1200
patollek
Raczkowanie

Cytat:
Ładna szukałam czegoś takie na allegro, ale albo za krótkie te kolczyki, albo grona za szerokie. Mimo, że mam już jakaś biżuterię, to czy bym mogła prosić jakieś namiary na ta dziewczynę?
proszę bardzo moje kolczyki będą miały długość ok 8 cm

http://www.facebook.com/home.php#!/MoniaArtBizuteria
patollek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości