Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 2012 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-05, 18:42   #2761
lena_mi
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

desia ale słodka ta kołyska!!! śliczna!

karo_z ślicznie wyglądasz!

evvcia piękny brzuszek, zgrabniutki!
I karolci tez cudo!

zdjęć ewelajny nie mogę zobaczyć
Stary 2012-03-05, 18:43   #2762
tikki85
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
My dziś z okazji rozpoczętego 36 tc złożyliśmy łóżeczko i regał do przewijania i tak oto mój kącik dla dzidzi jest gotowy
brakuje jeszcze zamontowanego baldachimu, ale nie chcę żeby się kurzył
Karo_z dokładnie taka pościel przypasowałaby mi do wizji pokoiku SUPER!
Stary 2012-03-05, 18:46   #2763
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
desia jaka cudna kołyska

kiedyś też zastanawiałam się nad kołyską - koszem mojżesza, ale jednak stwierdziłam, że nie jest aż tak bardzo mi potrzebne i to zbędny wydatek.

ale może w przyszłości przy następnym dziecku pozwole sobie na coś takiego

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

dziękuję za przepis

muszę zrobić jakieś ciacho w czwartek, ale jeszcze nie wiem jakie

no ja zakupy takie ciuchowe to wybiore się z miesiąc po porodzie jakoś
No jak dla mnie jest to raczej niezbedne bo sypialnia na pietrze a chce mala miec na oku w dzien i wieczorami jak bedzie spala
Wiem jak to jest z niania elaktroniczna, na kazdy szmer leci czlowiek sprawdzac co sie dzieje, a tak bez sensu latac po schodach to sie wykoncze
No i dziekuje, rowniez jestem w niej zakochana!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 18:47   #2764
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
desia ale słodka ta kołyska!!! śliczna!

karo_z ślicznie wyglądasz!

evvcia piękny brzuszek, zgrabniutki!
I karolci tez cudo!

zdjęć ewelajny nie mogę zobaczyć
bo tam sa tak jakby dwie wiadomosci od ewelajny w jednym mailu i musisz kliknac w te pierwsza - tam gdzie jest zalacznik.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 18:48   #2765
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Zobacz pierwszą stronę

A reszta - będzie dobrze
o.0
ooooooooooooooooooo.
ja nie mogę!

ale się sypnęło!
dziewczyny, miałyśmy się dopiero rozkręcać w marcu, a tu już tyle rozpakowań

no jasne, nie ma innej opcji, zbyt wielu speców mnie pilnuje
Stary 2012-03-05, 18:51   #2766
MoniaHan
Wtajemniczenie

desia sliczniuchna ta kolyska!!

evcia a jak Ci sie w ogole mieszka w nowym miejscu?

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
No jak dla mnie jest to raczej niezbedne bo sypialnia na pietrze a chce mala miec na oku w dzien i wieczorami jak bedzie spala
Wiem jak to jest z niania elaktroniczna, na kazdy szmer leci czlowiek sprawdzac co sie dzieje, a tak bez sensu latac po schodach to sie wykoncze
No i dziekuje, rowniez jestem w niej zakochana!

ja wlasnie w takim celu kupilam lozeczko turystyczne na dol do pokoju, bo z kolyska Ivorek nie mialby problemow aby tam zagladac co minute

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 18:54   #2767
rybka13
Zakorzenienie

karo89 nie martw sie, lekarz na pewno cos zaradzi na twoje dolegliwosci
desia super kolyska
cotton moze nie bedzie tak zle z tym swedzeniem...
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 18:55   #2768
tikki85
Zakorzenienie

Desia, jaka CUDOWNA ta kołyska
Stary 2012-03-05, 18:56   #2769
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
cotton moze nie bedzie tak zle z tym swedzeniem...

no w sumie już jest nieciekawie, nie mogę przez to spać, kostki i nadgarstki pokrwawione, w strupach, ciężko chodzić, pisać.
nie wyobrażam sobie, że miałoby być gorzej.
Stary 2012-03-05, 19:01   #2770
tikki85
Zakorzenienie

w Hiszpanii 19.03 jest Dzień Ojca Oby Małej nie zachciało się robić Tatusiowi prezentu w postaci przyjścia na świat
Stary 2012-03-05, 19:01   #2771
lena_mi
Zakorzenienie

MoniaHan dzięki, już mi się udalo

ewelajna ale śliczna z Ciebie kobietka! no i te pyszności.. Poproszę to z truskawkami
Stary 2012-03-05, 19:03   #2772
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
Mala niech moc wizażowych kciuków będzie z wami !!!
Kathi no to gratulacje jejku prawdziwy wysyp dzieciaczków dziś
rumiankowa a ty się trzymaj w tym szpitalu, oby coś sie szybciutko ruszyło
natka a jakieś nadzieje na bliski poród są czy nic sie nie ruszyło jeszcze? jakieś rozwarcie już masz czy nic?
u nas się chyba wogóle do czasu porodu nie sprawdza rozwarcia więc nie wiem, a skurcze mam nie regularne, ale chyba nic nie dają.
Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
o rany jakiegos zwierzaka mamy na strychu!!! cos przebieglo galopem definitywnie na czterech lapach!!!
wspólczuję, poczekaj na tż niech idzie zobaczyć, przynajmniej mniej się zestresujesz jak sama byś miała tam iść.
Cytat:
ja na chwile wpadam, zdać relacje z wizyty i zaraz na sr uciekam.
A więc u mnie DOLINA nic się nie dzieje, szyjka pomimo tego że skrócona to zamknięta i do szpitala mam się zgłosić o ile nie urodze dopiero 19 marca nie wiem jak zniose to 9 dni więcej mały ma 2471g więc jakoś super nie urósł wód jest dużo, łożysko jeszcze nie jest przejrzałe więc mam sobie spokojnie czekać bo ciąża na pewno nie jest przeterminowana
o kurcze oby się wcześniej samo rozkręciło , u nas w szpitalu wywoływanie jest dopiero po 14 dniach

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 19:09   #2773
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

Co do dziada, to mi lekarz mowil, ze nie wytępi się go z orgaznimu, mozna go tylko wyciszyc antybiotykiem (czyli on dalej sobie siedzi tylko cicho bo w posiewach nie wychodzi pozytywny wynik) A szczegolnie w ciazy, nie leczy sie paciorkowca. Wazne tylko, zeby dzidzius sie nie zarazil w trakcie porodu wiec jak juz wiemy dostaniemy antybiotyk przy porodzie.
No wlasnie ja tez juz zapomnialam co to jest bol@ i od wczoraj tez sobie przypomnialam

Tak zaczynaja sie schizy...To ja mam teraz takie, ze jak budze sie, to sprawdzam czy wody mi nie odeszly
Z tym bolem rwy, to moze przecholowałaś z aktywnością i dlatego tak bolało.
no to ja ide na wizyte w środe i zobaczymy,czy dostane po raz drugi antybiotyk. Moja polozna powiedziała, ze niezaleznie od tego i tak dostane przed porodem...wiec w sumie juz sama nie wiem Jutro dla odmiany zrobie pierwsze KTG, jak mi starczy cierpliwosci na stanie w kolejce,bo ponoc to norma

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
O matko i córko co się tu wyrabia

Dla wszystkich Mamusiek świeżo upieczonych wielkie gratulacje

A dla oczekujących życzenia szybkich akcji, w miarę możliwości bezbolesnych.

Ja po ściągnięciu szwów, rachu ciachu i poszło, leżę sobie , coś poszarpnął pan doktorek, czekam na dalsze czynności a on proszę bardzo , a ja :już? pogadaliśmy o moim krzywym promonotorium ,o wizji kolejnej cc za 2-3 lata, o opiece w szpitalu, czy mnie dobrze traktowali itd.Potem sobie szłam w tą piękną pogodę i oddychałam tym świeżutkim powietrzem, a że tż świetnie sobie z młodzieżą radził to sobie szłam tak trochę z nogi na nogę.Aaa i skusiłam się na puzzle dla Ninusi i kurka brakowało jednego elementu, na szczęście wymienili nam na nowe.

Teraz Kajulka śpi, a my wcinamy obiadek.

Karmię już normalnie w nocy, tzn. tak jak w dzień, raz jeden cyc, raz drugi.Cycki się ustabilizowały prawie, bo czasem w nocy mnie zalewa jeszcze.

Aaa Kajunia miała lekką wysypkę też, ale kupki ok, pierdzioszki też ok, więc podejrzewam moje hormony, a nawet jeśli jedzonko to minęło
ale fajnie czytac takie optymistyczne posty(nie zebym nie lubiła pozostalych czytac ). Widac, że z TZ swietnie sobie dajecie rade i racjonalnie podchodzicie do tematu. Mam nadzieje,ze tez bede takim zdroworozsadkowym rodzicem

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość

a na fotkach kocys w barwach Górnika Zabrze
kocyś pistacjowo- kremowy
czapeczka bawełniana
i moje kwadraciki z których mam zamiar zrobic wczesniej wspominany prezent na dzień mamy - narzutę na łóżko w chwili obecnej jestem na etapie szydełkowania 20 kwadratu
szacun,ze Ci sie chcialo sliczne sa te Twoje arcydzieła! zazdroszcze talentu, ja bym nie miała cierpliwosci. Synus bedzie mial sliczna pamiątke

Szybkiego powrotu do domu dla Cytrynki i Wiktorka

...stwierdzam, ze chyba stwierdzenie "masaz szyjki" powinni zmienić na "maltretowanie szyjki" bo z tego co slysze zadna kobieta nie wspomina tego milo

Cytat:
Pogoda piękna rzeczywiście, spacerki można sobie już super urządzać!
Jutro z rana mam USG, ciekawa jestem jak moja Kajulka się rozwija i ile waży, coś mi sie wydaje że sporo

Lenka to kciuki za jutrzejsze podglądaniu Malutkiej

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
o rany jakiegos zwierzaka mamy na strychu!!! cos przebieglo galopem definitywnie na czterech lapach!!!
moze tak nagle jak sie pojawiło tak szybko zniknie...oby
co do klopotow zołądkowych itp to niestety tez znam ten bol i meczylam się z tym długo przed ciąża. Poki co..odpukac! poza 1,5mc okresem z głową w klozecie w pierwszym trymestrze teraz mam spokoj. Mam tylko nadzieje,ze wszystko nie wroci po porodzie. Tez juz probowałam roznych metod..masy leków i nic a nic nie pomagało
Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
hej!!

Gratuluję wszystkim nowym mamusiom!!!!!!!!!!!!!!!!: jupi:

Ja jeszcze w dwupaku, dziś byłam na KTG - jakieś dwa śmiechu warte skurczyki... W środę kładę się do szpitala i będę czekać na niunię, więc możliwe, że w tym tygodniu będę już mamą
no to czekamy na Twoją corcie
Cytat:
Karo - sliczny kacik

Aalegna, rozumiem ze juz ciezko czekac, ale pomysl sobie ze moze tak lepiej dla maluszka, urosnie sobie troszke jeszcze i wyjdzie jak bedzie gotowy

Evvcia, fajnie, bede czekala na wiadomosci
Super brzuszek juz masz

Karo 89 ja nie mialam tak nigdy z moczem wiec niestety nie pomoge

Dodalam na maila zdjecia kolyski dla Viki
no sliczna karoca dla Malutkiej! widzę, że u Was wisza jakies sloniki(?) jak tam juz walczylas z praniem? Myslę, że Viki bedzie równie zauroczona takim miejscem do spania. Ja tez mam nadzieje,ze Robertowi spodoba sie Jego wersja kolorystyczna

agnes no to delektuj sie nocka w domu,a nastepnym razem wrocisz do domu juz z Malenstwem

Strasznie tu gwizdze wiatr...zdobylam sie na spacer po truskawki na koktajl
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski

Edytowane przez Mravka
Czas edycji: 2012-03-05 o 19:10
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 19:09   #2774
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
no w sumie już jest nieciekawie, nie mogę przez to spać, kostki i nadgarstki pokrwawione, w strupach, ciężko chodzić, pisać.
nie wyobrażam sobie, że miałoby być gorzej.
Wiem cos o swedzeniu
Powiem Ci ze fenistil i tak pomoglby Ci na 5 minut, musialabys sie w nim kapac chyba zeby dzialalo na taki swiad ze sobie rany robisz
Z tego co ja czytalam i co moj lekarz mowil (bo mialam podejrzenie cholestazy) to wlasnie bez wzgledu na ile poziom jest przekroczony to kladli by mnie do szpitala i zbijali wartosci lekami az dojda do normy
Wydaje mi sie to dziwne bo bedziesz sie meczyla!

Dziewczyny, dziekuje! Mi tez kolyska bardzo sie podoba, fakt jest taka cukierkowa, ale jak juz wczesniej pisalam ja lubie roze, kwiatki itp
Moze i nie na mnie w moim wieku, ale dla dziewczynki jak najbardziej

Viki 28.04.2012
Stary 2012-03-05, 19:10   #2775
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
karo gratuluję zdanych egzaminów!

A z tymi leukocytami co rzeczywiście sporo..
Trzymam kciuki zeby leki pomogły!!!
dziękuję

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
karo89 nie martw sie, lekarz na pewno cos zaradzi na twoje dolegliwosci
dzięki

Puma

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 19:11   #2776
gosica502
Wtajemniczenie

Rety cottonpuma biedaku ty nasz trzymaj się

desia co za kołyska normalnie
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 19:14   #2777
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, dziekuje! Mi tez kolyska bardzo sie podoba, fakt jest taka cukierkowa, ale jak juz wczesniej pisalam ja lubie roze, kwiatki itp
Synkowi nie dało się takich cukierkowych rzeczy kupowac więc teraz będziesz mieć okazję . Ja rezygnuję z różu (oczywiście jakies tam kilka rzeczy może być) bo moje 2 bratanice miały WSZYSTKO różowe i ja mam już dość .

Andrea ma czkawkę...biedna ma czkawkę codziennie po jakieś 10 min . A dziś tak się przekręciła, że widziałam ją całą . To było straszne. Jakbym miała cieńszą skórę to normalnie by wyszła
Stary 2012-03-05, 19:16   #2778
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
no to ja ide na wizyte w środe i zobaczymy,czy dostane po raz drugi antybiotyk. Moja polozna powiedziała, ze niezaleznie od tego i tak dostane przed porodem...wiec w sumie juz sama nie wiem Jutro dla odmiany zrobie pierwsze KTG, jak mi starczy cierpliwosci na stanie w kolejce,bo ponoc to norma

ale fajnie czytac takie optymistyczne posty(nie zebym nie lubiła pozostalych czytac ). Widac, że z TZ swietnie sobie dajecie rade i racjonalnie podchodzicie do tematu. Mam nadzieje,ze tez bede takim zdroworozsadkowym rodzicem

szacun,ze Ci sie chcialo sliczne sa te Twoje arcydzieła! zazdroszcze talentu, ja bym nie miała cierpliwosci. Synus bedzie mial sliczna pamiątke

Szybkiego powrotu do domu dla Cytrynki i Wiktorka

...stwierdzam, ze chyba stwierdzenie "masaz szyjki" powinni zmienić na "maltretowanie szyjki" bo z tego co slysze zadna kobieta nie wspomina tego milo

Lenka to kciuki za jutrzejsze podglądaniu Malutkiej

moze tak nagle jak sie pojawiło tak szybko zniknie...oby
co do klopotow zołądkowych itp to niestety tez znam ten bol i meczylam się z tym długo przed ciąża. Poki co..odpukac! poza 1,5mc okresem z głową w klozecie w pierwszym trymestrze teraz mam spokoj. Mam tylko nadzieje,ze wszystko nie wroci po porodzie. Tez juz probowałam roznych metod..masy leków i nic a nic nie pomagało

no to czekamy na Twoją corcie

no sliczna karoca dla Malutkiej! widzę, że u Was wisza jakies sloniki(?) jak tam juz walczylas z praniem? Myslę, że Viki bedzie równie zauroczona takim miejscem do spania. Ja tez mam nadzieje,ze Robertowi spodoba sie Jego wersja kolorystyczna

agnes no to delektuj sie nocka w domu,a nastepnym razem wrocisz do domu juz z Malenstwem

Strasznie tu gwizdze wiatr...zdobylam sie na spacer po truskawki na koktajl
To nie sloniki tylko kroliczki
Jeszcze nie pralam, mysle ze gdzies kolo czwartku sie za to wezme, jutro wyjezdzam do mamy a w srode wizyta

Ciekawe jak tam akcja Malej sie rozwija

Viki 28.04.2012
Stary 2012-03-05, 19:20   #2779
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Andrea ma czkawkę...biedna ma czkawkę codziennie po jakieś 10 min . A dziś tak się przekręciła, że widziałam ją całą . To było straszne. Jakbym miała cieńszą skórę to normalnie by wyszła
Ale czkawki nie są męczące dla dzieci w brzuszkach
A z tym kręceniem to też nieraz mam takie obawy

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 19:21   #2780
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ale czkawki nie są męczące dla dzieci w brzuszkach
A z tym kręceniem to też nieraz mam takie obawy
Tak tak wiem Dzięki temu kształtują sobie układ...(ale nie wiem jaki )
No takie kręcenie jest przerażające.
Stary 2012-03-05, 19:22   #2781
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Synkowi nie dało się takich cukierkowych rzeczy kupowac więc teraz będziesz mieć okazję . Ja rezygnuję z różu (oczywiście jakies tam kilka rzeczy może być) bo moje 2 bratanice miały WSZYSTKO różowe i ja mam już dość .

No niestety ciezko bylo Adasia w sukieneczki rozowe ubierac

Widzisz jak to jest, jakie my tu na forum rozne jestesmy
Kwestia gustu, ja zawsze bardzo ubolewam ze tylu rzeczy nie bylo jak bylam mala i dlatego jak widze wszystkie zabawki i te slodkie rozowe ubranka to sie rozplywam

Ty jestes Tikki taka drobniutka to nie dziwne ze tak dobrze mala widzisz, wierze ze widok mogl byc troche przerazajacy

Viki 28.04.2012
Stary 2012-03-05, 19:22   #2782
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
To nie sloniki tylko kroliczki
Jeszcze nie pralam, mysle ze gdzies kolo czwartku sie za to wezme, jutro wyjezdzam do mamy a w srode wizyta

Ciekawe jak tam akcja Malej sie rozwija
ups przepraszam za pomylke... sliczne kroliczki my mamy owcee
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 19:25   #2783
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Dodalam na maila zdjecia kolyski dla Viki
Piekna!Super sprawa dla dziewczynki,na pewno bedzie zachwycona

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Wróciłam
Tak padnięta, że 3h drzemki mnie dopadło.
Dzielna jestes kobieta,ze tyle znosisz
Jeszcze troszke i bedzie dobrze.
Stary 2012-03-05, 19:29   #2784
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
hej!!

Ja jeszcze w dwupaku, dziś byłam na KTG - jakieś dwa śmiechu warte skurczyki... W środę kładę się do szpitala i będę czekać na niunię, więc możliwe, że w tym tygodniu będę już mamą

a miało być tak pięknie i miałyśmy najpóźniej w terminie urodzić
nic to poczekamy
Stary 2012-03-05, 19:31   #2785
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety ciezko bylo Adasia w sukieneczki rozowe ubierac
Auć...biedny . Chociaż bratowa męża ubrała raz syna w sukienkę baletnicy . Wyglądał biedak jak dziewczynka

Cytat:
Widzisz jak to jest, jakie my tu na forum rozne jestesmy
Kwestia gustu, ja zawsze bardzo ubolewam ze tylu rzeczy nie bylo jak bylam mala i dlatego jak widze wszystkie zabawki i te slodkie rozowe ubranka to sie rozplywam
Ja za to rozpływam się nad takimi sukieneczkami księżniczek...ale nie w kolorze różowym . Widziałam już takie na 2-latkę - białą we fioletowe kropeczki .

Cytat:
Ty jestes Tikki taka drobniutka to nie dziwne ze tak dobrze mala widzisz, wierze ze widok mogl byc troche przerazajacy
Szkoda, że nie miałam wtedy przygotowanej kamery
Stary 2012-03-05, 19:32   #2786
monika_krk
Raczkowanie

Cześć dziewczyny! Nie było mnie przez weekend, bo wiłam gniazdko zmobilizowałam się po spotkaniu z położną w piątek, bo spotkałam w szpitalu parę z SR i dziewczyna urodziła miesiąc przed terminem więc w sobotę kupiliśmy szafę i przewijak, a w niedzielę mąż skręcał, a ja ogarniałam, prałam itd. Jak mi przyjdzie łóżeczko to wkleję fotkę.
Oprócz tego kończę rzeczy do pracy i mam mało czasu na wizaż

ale gratuluję serdecznie Natkulec, Mag_99, Joanaros, Gucia6, Kathi75

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Dla martwiących się wagą , głowa do góry, ja co prawda do wagi ciężkiej należę, ale jestem 3, 5 kg chudsza od wagi sprzed ciąży, a jeszcze cyce mam pełne, więc pewnie i więcej na minusie jestem.Teraz tylko się nie obżerać jak prosiak muszę i na lato będę wyglądać jak człowiek.
jak ja lubię takie pozytywne informacje

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
czesc piekne ! Wlasnie wracam z Ktg dzidzia lekko podenerwowana...bo...zacz yna sie akcja!!! Podlaczyl mi to na skurcze i taj jakmialam od damego rana...co 4 min skurcze na 100 ... jeden byl na 78 ... dostalam skierowanie do szpitala na porod powiedzial ze maluszek ewidentnie sie pcha i dzis powinnam urodzic ale jak bedzie to.nie wiem!! Strasznie sie boje, martwie i ciesze za razem... nie chce tylko aby to dlugo trwalo a pewnie beda musieli pomoc....
Trzymakcie kciuki za mnie i Tymonka aby szczesliwie i
wie i szybko przebiegl nasz porod
odezwe sie jak bede miala sile
Mała trzymam kciuki!!!

Cytat:
Napisane przez rumiankowa Pokaż wiadomość
Ja ze zgladzona szyjka i 2 cm rozwarcia leze na patologii tydzien po terminiei i czekam na rozwoj wypadkow
Trzymam kciuki za rozwój sprawy

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Jak tak dalej pójdzie to urodzimy do końca marca wszystkie nawet kwietniowki =p mnie coś zaczął tępo boleć brzuch jak na okres ale tylko chwilke
Cytat:
My dziś z okazji rozpoczętego 36 tc złożyliśmy łóżeczko i regał do przewijania i tak oto mój kącik dla dzidzi jest gotowy
super kącik, fajnie macie blisko do łóżeczka i od was z łóżka widać będzie dzidzię. u mnie niestety tak się nie da i będę miała dziecko na ścianie w nogach

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
niestety humor mi się popsuł jak odebrałam wyniki moczu
tydzień temu miałam 30 leukocytów w moczu i jakieś delikatne bakterie, lekarka mówiła, że to możliwe że po mojej chorobie więc miałam pić dużo wody, żeby te leukocyty z tego moczu wypłukać. no i kazała zrobić jeszcze raz badanie przed samą wizytą (mam jutro), żeby sprawdzić jak się sprawy mają. Tak więc jest gorzej niż by się mogło wydawać, leukocyty wzrosły aż do 90., do tego pojawiło się sporo bakterii i jakieś fragmenty grzybni czyli nie za dobrze się dzieje, bo jak mama mi mówi, najprawdopodobniej jakaś grzybica się przyplątała, a na te białka w moczu pewnie ze 2 antybiotyki dostanę. no i się martwię, bo nie wiem jak Mała, oby na razie nie chciała wychodzić dopóki nie pozbędę się tego dziadostwa mam nadzieję, że to nic poważnego się tam nie porobiło... dobrze, że jutro wizyta więc się dowiem wszystkiego.
Któraś z Was miała podobne problemy do moich?
się rozpisałam, wybaczcie mój wywód, ale no musiałam się wygadać.

Mam pytanie jeszcze, jak długo się czeka na wyniki na paciorkowca?

a z takich milszych rzeczy, to w sobotę przywieźli nam wózek stoi u rodziców i się wietrzy
ja niestety z moczem nie miałam problemów, ale mam za to paciorkowca na wyniki miałam czekać tydzień, a były w 5 dni po pobraniu

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Potwierdzam tez to, co mówila Aguska o paciorku-ciezko to cholerstwo wytepic-2 razy bralam antybiotyki i nic!
mój gin też tak mówił i nawet nie próbował w związku z tym...
Stary 2012-03-05, 19:43   #2787
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Wróciłam ze spacerku, pogoda super-słoneczko grzeje, aż grzechem siedzieć w domu!

Ja także nie mam opuchlizny, ale na chłopski rozum i z tego co kiedyś wyczytałam, uważam, że może pomóc picie dużo wody, szklanka naparu z pokrzywy dziennie, nogi w górze, krążenia nóg, jakaś lekka gimnastyka-która rozrusza organizm, czy krótki spacer. Pewnie naprzemienne polewanie nóg raz zimną, raz ciepłą wodą także powinno usprawnić krążenie, masaż-takie rady ogólne na opuchnięcia, nie tylko ciążowe. Wypróbować można, a nuż pomoże?
ja spotkalam sie z opinia ze w przypadku ciazy powinno sie plyny ograniczyc, gdy zaczyna sie mocno puchnac - ale nie wiem ile w tym prawdy, bo nie konsultowalam z lekarzem ...
pokrzywe w ciazy wolno gora 3 razy na tydzien

no i ograniczenie, a najlepiej wyeliminowanie SOLI z diety ponoc duzo daje
Cytat:
Dzień dobry!!!
Ale się posypało dzieciaczków! szok!

GRATULUJĘ WSZYSTKIM ROZPAKOWANYM MAMOM!!!!!

no i trzymam kciuki za te, u których coś zaczyna się dziać oby poszło szybko!
Mała - trzymam kciuki! napisałam Ci wiadomość prywatną wczoraj...nie wiem czy zdążyłaś przeczytać w każdym razie nie zawracaj sobie tym głowy

slicznie
Cytat:
ja na chwile wpadam, zdać relacje z wizyty i zaraz na sr uciekam.
A więc u mnie DOLINA nic się nie dzieje, szyjka pomimo tego że skrócona to zamknięta i do szpitala mam się zgłosić o ile nie urodze dopiero 19 marca nie wiem jak zniose to 9 dni więcej mały ma 2471g więc jakoś super nie urósł wód jest dużo, łożysko jeszcze nie jest przejrzałe więc mam sobie spokojnie czekać bo ciąża na pewno nie jest przeterminowana
kurcze, to jeszcze przeciez 2 tygodnie kochana mam nadzieje ze szybciej samo sie zacznie - nie wiem moze chodz na spacery, po schodach, pomyj okna, podlogi?? Cos musi pomoc!
Cytat:
hej!!

zeby sie w tym tygodniu malutka zdecydowala wyjsc

Mezus wrocil, zjedlismy obiadek i lezalam sobie jakas wymeczona jestem dzisiaj a i kregoslup doskwiera jak siedze
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 19:44   #2788
gosia261282
Gang Iren

A wlasnie dziewczyny z UK !
Co z tym paciorkowcem,robicie badanie?
Wiem,ze Monia chyba chciala zamawiac test?
Bo ja szczerze to nie wiem co z tym fantem zrobic
Stary 2012-03-05, 19:50   #2789
Aguśkaa83
Zakorzenienie

A ja sie zdrzemnelam 2 godzinki, nocka byla ciezka to musialam odespac

cziqua
zdolniacha jestes!

Roksape
trzymam kciuki za dobre wyniki badan!

lenka kciuki za jutrzejsze Usg!!! Wspolczuje Ci ze tak puchniesz Ja owszem mam stopy i dlonie troche spuchniete ale nie jakos bardzo. Zobaczysz zejdzie Ci to wszystko po porodzie

konia u Ciebie cesarka z wiadomych i oczywistych powodow! Tylko tak mi sie rzucilo w oczy, ze nawet sporo tych cc u nas
Jestes super podwojna mamusia, ja ciagle obawiam sie jak to bedzie u nas, mam nadzieje, ze tez bede dawala jakos radeTy pieknie sobie radzisz

ivonka oczywiscie nie ma co porownywac tych boli do porodowych
Tylko mi sie dzis w nocy przypomnialo wszystko sprzed 3 laty
Co do potowek, moj Filipek tez miewal, zawsze polozna mi powtarzala ze potowki sa z przegrzania i owszem przyznaje sie bez bicia ze czasem zbyt cieplo ubralam lub zbytnio okryłam malego. U nas super pomagal spirytus ten 70% co do przemywania pepuszka i robilismy z mezem tak, ze na kwaczyk troszke spirytusu i przykladalismy kwaczyk do potowki. Pieknie zasuszalo i szybko schodzilo. Owszem nie mial duzo tych potowek, ale miewal.

Monia ciekawe co to za zwierzak na strychu Oby szybko stamtad sobie poszlo...

Jolkaa moze dzidzia ucisnela na nerw kulszowy.. najwazniejsze ze przeszlo.

karo_z sliczne lozeczko i super ten regal On jest na koleczkach?

aalegna oj bidulko Ale wiesz ze sytuacja z szyjka moze sie szybko zmienic i urodzisz szybciej. Obys nie musiala tyle czekac

pempek to razem idziemy w srode do szpitala. Bede z Toba myslami, mam nadzieje ze szybciutko zostaniemy mamusiami

karolca ciekawe kto da rade tak ladnie prowadzic watek jak Ciebie "zabraknie"

Karo89 gratuluje kolejnego zdanego egzaminu!
Nie martw sie na zapas wynikami moczu, wszystko sie da wyleczyc, bedzie dobrze. Trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte! Co do paciorka, ja czekalam tydzien czasu po oddaniu wymazowki.

cottonpuma wspolczuje tego swedzenia, musi to byc uciazliwe

desiu kolyska jest cudna!!!
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-03-05 o 19:54
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 19:52   #2790
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Wiem cos o swedzeniu
Powiem Ci ze fenistil i tak pomoglby Ci na 5 minut, musialabys sie w nim kapac chyba zeby dzialalo na taki swiad ze sobie rany robisz
Z tego co ja czytalam i co moj lekarz mowil (bo mialam podejrzenie cholestazy) to wlasnie bez wzgledu na ile poziom jest przekroczony to kladli by mnie do szpitala i zbijali wartosci lekami az dojda do normy
Wydaje mi sie to dziwne bo bedziesz sie meczyla!

no jechalam tam spakowana... może miejsc nie mają? no coż, normy do 40, ja mam 50, kładą od 400, rekodzistka o jakiem wiem miała 1000. jakby się coś działo jadę i tyle...

a swędzenie-no coż... i tak juz mam rostepy, s*al pies blizny po drapaniu

dzięki za wsparcie i miłe słowa dziewczyny
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości