Nasze Codzienne Jadłospisy XVI - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-05, 14:02   #1921
hauuu
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
już już odpowiadam.
nie ćwiczę na czczo, ale zapisałam po prostu moją aktywność w ciągu dnia na samej górze. wiem, że sok itd to nie posiłek. a te cyferki miały oznaczać, że była między jednym a drugim skonsumowaniem czegoś tam przerwa.
a te wszystkie sery, dżemy itp. nie wiem nie szkodzą mi, bo chudnę na tym 1 kg tygodniowo, a bardzo lubię dżem no i ser
A czmu aż 2 h na orbim? Nie wolałabys 1 h i naprzemiennie z inna aktywnoscią? jednego dnia pobiegać, innego rower, kolejnego orbi. Tylko nie po 2 h bo to trochę bez sensu.
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 14:40   #1922
mpati86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hauuu Pokaż wiadomość
A czmu aż 2 h na orbim? Nie wolałabys 1 h i naprzemiennie z inna aktywnoscią? jednego dnia pobiegać, innego rower, kolejnego orbi. Tylko nie po 2 h bo to trochę bez sensu.
dlaczego bez sensu? monotonia i te same grupy mięśni ćwiczę. niby to wiem, ale tylko to da mi taki wycisk, że schodzę spocona. i gdzieś ed daje o sobie znać to taki schemacik i mam głupie przekonanie, że to powoduje, że chudnę i jem dzięki temu to na co mam ochotę.dużo kalorii spalam podczas takiego treningu, więcej niż np. orbitrek i bieganie, lub aerobik itp.
mam około 17kg do zrzucenia do lipca i boję się że jak porzuce orbitrek to przytyje lub nie schudnę tyle co bym chciała.bo zawsze to dzięki orbitrekowi chudłam po 20 kg bez specjalnej diety.
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

Edytowane przez mpati86
Czas edycji: 2012-03-05 o 14:43
mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 17:23   #1923
gosinek13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosinek13 Pokaż wiadomość
Prosze o ocene mojego P ( bardzo się staram )

Ś: bułka pszenna, pół z serkiem topionym hochland, pół z dżemem malinowym ; kromka chleba wielozbożowego z szynka , sałatą i ogórkiem; herbata z miodem i cytryną

NUTRIDRINK

IIŚ: jogurt naturalny z bananem ,brzoskwinią , musli capuccino i granola , garścią płatków fitness; herbata z miodem i cytryną

O: 2 chochle zupy z warzywami ( taki rosołek ); kotlet schabowy , ziemniaki ( z 200 g), marchewka z groszkiem , buraczki; sok jabłkowy

P: baton nestle musli truskawkowy , gruszka

K: 3 kromki chleba wielozbozowego , jedna z serkiem śmietankowym , dwie z szynką , sałatą i ogórkiem , jajko na twardo

I jak ? Prosze o opinię

Oceni ktoś ?
gosinek13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 17:26   #1924
oli_19
Zakorzenienie

U
Ś - pol serka wiejskiego z pomidorem i cebula, 2 tosty pelnoziarniste
II Ś - 2 kawalki ciasta czekoladowgo od mamy
O - rosol z brazowym ryzem
50 minut cwiczen
O II -kawalek panierowanej szynki zoltym serem i boczkiem, ziemniaki, surowka z selera
P - kromka chleba zytniego z wedzona makrela i pomidorem, gruszka
K - salatka tunczykiem i jajkiem (tunczyk wsw, jajko, pomidor, ogorek, papryka, salata, cebula) i moze 2 kromki wasy, czy lepiej zwykla zytnia kromke?
oli_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 17:38   #1925
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosinek13 Pokaż wiadomość
Prosze o ocene mojego P ( bardzo się staram )

Ś: bułka pszenna, pół z serkiem topionym hochland, pół z dżemem malinowym ; kromka chleba wielozbożowego z szynka , sałatą i ogórkiem; herbata z miodem i cytryną a gdzie jakieś masło. pamiętam ze nie lubisz ale tłuszcze muszą być. przecież masło/margarynę mozesz zastąpić serem favita, serkiem topionym, śmietankowym. Takie "suche"kanapki są nawet nie smaczne

NUTRIDRINK

IIŚ: jogurt naturalny z bananem ,brzoskwinią , musli capuccino i granola , garścią płatków fitness; herbata z miodem i cytryną jeśli tych płatków była spora porcja to ok

O: 2 chochle zupy z warzywami ( taki rosołek ); kotlet schabowy , ziemniaki ( z 200 g), marchewka z groszkiem , buraczki; sok jabłkowy czemu ważysz ziemniaki ???? Rodzice Ci na to pozwalają? do ziemniaków powinno być masło lub jakiś sos np. koperkowy

P: baton nestle musli truskawkowy , gruszka to nie posiłek tylko przekąska

K: 3 kromki chleba wielozbozowego , jedna z serkiem śmietankowym , dwie z szynką , sałatą i ogórkiem , jajko na twardo każdą kromkę chleba posmaruj serkiem i daj obkład

I jak ? Prosze o opinię
Mi to wygląda bardziej na U ale jeśli na tym tyjesz to ok

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
Napisane przez N_tt Pokaż wiadomość
dzięki za ocenę
tylko wydaje mi się, że wciąż kalorycznie jest zbyt mało...
biorąc pod uwagę moje wyniszczenie i wychudzenie...
Jest lepiej ale wydaje mi się że troszkę boisz się tłuszczy i to bez potrzeby. tłuszcze też są bardzo ważne w Twojej diecie zresztą w każdej diecie a zwłaszcza przy wyniszczeniu organizmu. Nie mozesz go unikać

Książki potrzebują nowego domu

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2012-03-05 o 17:39
Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 18:28   #1926
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Keymo Pokaż wiadomość
oj nie. bardzo nie lubię...jak próbowałam mleko kozie albo ser to czułam jakbym miała kozią sierść w buzi mleko piję tylko roślinne. Ale nie wiem czy takie coś pomoże.

Ostatecznie zrobiłam sobie gorące maliny z miodem i cytryną.
mam to samo z tą kozą;p
Stary 2012-03-05, 19:00   #1927
ama09
Zakorzenienie

R Proszę o wskazówki

I: owsianka (pół szklanki mleka 1,5%)
II: słodka bułka z dżemem, grahamka z plastrem chudego twarogu
III: 2kotlety(marchewkowo-mięsne), makaron razowy, warzywa na parze
IV: wieśniak
V: jajecznica z 2 jajek z papryką
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 20:05   #1928
Bellamy
Zadomowienie

moje skromne luźne spędzone w domu chorobowe niby U:

I: płatki nestle frutina, mleko 2%, babeczka kokosowa, dwie albo trzy mandarynki
II: sałatka jarzynowa, 3 ogórki konserwowe
III: rosołek
IV: takie zbożowe coś - została mi resztka płatków owsianych, siemienia lnianego, płatków gryczanych, orkiszowych i sezamu - zalałam to wodą, dodałam cynamonu i wyszła taka papka ale nawet, nawet
V: pierś z kurczaka, papryka marynowana, 2 ogórki konserwowe
Stary 2012-03-05, 20:50   #1929
natalli
Zadomowienie

GG do natalli

R:

I.Kawa zbożowa z mlekiem 2% i połowa łyżeczki miodu. Kromka żytniego z szynką z indyka, 100g twarogu i 10 oliwek
II.Jabłko, baton zbożowy domowej roboty z miodem i bakaliami ok. 80g
III.Pierś z kurczaka gotowana na parze, buraki, sos chrzanowy na jogurcie, rosół z ryżem
IV.kromka żytniego twaróg 70g z dżemem i kawa zbożowa jak rano
V.100g musli z lidla z mlekiem 2%, jogurt 90g z malinami mrożonymi i nasionami słonecznika ( musli można na kolacje ? bo mam wątpliwości ale miałam straszną ochotę)

Do tego 2 l wody niskogazowanej
natalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 21:25   #1930
ifellinlovewithadeadboy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ama09 Pokaż wiadomość
R Proszę o wskazówki

I: owsianka (pół szklanki mleka 1,5%) dodałabym tu coś, jakiś owoc chociaż, bo tak skromnie trochę, a poza tym bardzo ważna rzecz - brakuje tutaj białka, dodaj twaróg/serek wiejski/homo lub zamień na coś innego, białkowego
II: słodka bułka z dżemem, grahamka z plastrem chudego twarogu ta słodka bułka to na r raczej odpada, a twaróg lepiej daj półtłusty i nie żałuj go sobie, daj więcej niż plaster, no i przydałyby się jakieś warzywka
III: 2kotlety(marchewkowo-mięsne), makaron razowy, warzywa na parze nie mam pojęcia co to za kotlety, ale nie brzmią raczej zbyt dietetycznie, daj tu jakiś porządny kawał drobiowego mięska lub innego chudego albo rybkę jakąś, reszta ok
IV: wieśniak + orzeszki/pestki/oliwa, bo brakuje tłuszczy
V: jajecznica z 2 jajek z papryką tu fajnie
nie jest źle, ale pamiętaj o białku i tłuszczach, reszta jest w miarę w porządku

Cytat:
Napisane przez natalli Pokaż wiadomość
R:

I.Kawa zbożowa z mlekiem 2% i połowa łyżeczki miodu. Kromka żytniego z szynką z indyka, 100g twarogu i 10 oliwek ok, fajnie, choć dałabym dwie kromki, no i nie musisz wyliczać oliwek
II.Jabłko, baton zbożowy domowej roboty z miodem i bakaliami ok. 80g troszkę mało, poza tym białko!
III.Pierś z kurczaka gotowana na parze, buraki, sos chrzanowy na jogurcie, rosół z ryżem fajnie, jeśli ryż był pełnoziarnisty, no i rosół na r-ce to raczej rzadko, bo jest tłusty
IV.kromka żytniego twaróg 70g z dżemem i kawa zbożowa jak rano jw dżem na r-ce też raczej od czasu do czasu jak już, bo ma dużo cukru, chyba, że to jakiś taki domowy niedosładzany.. chleb też o tej porze niekoniecznie, ale obserwowałabym po prostu czy ci to będzie służyć, jeśli nie to mniej więcej od godziny 16 zrezygnowałabym z węgli na rzecz tłuszczy i białka
V.100g musli z lidla z mlekiem 2%, jogurt 90g z malinami mrożonymi i nasionami słonecznika ( musli można na kolacje ? bo mam wątpliwości ale miałam straszną ochotę) no to już na pewno o tej porze odpada, musli pewnie słodzone, więc ogólnie wyrzuciłabym to i jak już to sama przyrządziła sobie mieszankę płatków (np. owsianych, orkiszowych, żytnich, jęczmiennych, gryczanych) do tego można dorzucić suszone owoce, orzechy i mamy własne, zdrowsze, niedosładzane musli , poza tym jogurt też ma dużo węgli, więc o tej porze out, jak już to mógłby być tu twaróg/serek wiejski lub homo, ale jako, że masz już trochę nabiału w jadłospisie to dałabym tu coś innego białkowego, np. jajecznicę, omlet, sałatkę z jajek, kurczaka, rybkę itp jedynie słonecznik może zostać, bo to zdrowe pestki

Do tego 2 l wody niskogazowanej
no jadłospis jest jeszcze do dopracowania

Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy
Czas edycji: 2012-03-05 o 21:27
ifellinlovewithadeadboy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 22:46   #1931
Milka1224
Rozeznanie

Dzisiejsze U

I suchary specjalne (dziwna nazwa ;d) z miseczką twarożku z rodzynkami, siekanym nerkowcami i świeżym musem pomarańczowym

II i III (rozłozone na 2 przerwy bo wyszło dużo) sałatka arabska - kuskus, cała piers z kurczaka pieczona w ostrej papryce, ciecierzyca, ogórek świeży, zielony groszek, oliwki, szczypior i sporo chilli

IV warzywa z makaronem (miała byc zupa ale tam wody chyba nie było tak zgęstniało hah)

V jw tylko bez makaronu + kilka łyżek hummusu przy robieniu benta na jutro

do picia: woda, 1xduza czarna kawa, herbaty owocowe
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 08:30   #1932
misia332
Zakorzenienie

Moje U :

Ś: owsianka ( 3 łyżki z orzechami ), wielka truskawka, małe kiwi, łyżka cappucino z dwoma kostkami czekolady, kawa z mlekiem
pół kromki ciemnego chleba z serem kozim (musiałam go spróbowac)

jabłko

O: makaron z brokułami i szpinakiem, zapieczony z mozzarellą

P: grapefriut

K: tuńczyk z jajkiem i sałata z pomidorem
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 08:30   #1933
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze U

I suchary specjalne (dziwna nazwa ;d) z miseczką twarożku z rodzynkami, siekanym nerkowcami i świeżym musem pomarańczowym

II i III (rozłozone na 2 przerwy bo wyszło dużo) sałatka arabska - kuskus, cała piers z kurczaka pieczona w ostrej papryce, ciecierzyca, ogórek świeży, zielony groszek, oliwki, szczypior i sporo chilli

IV warzywa z makaronem (miała byc zupa ale tam wody chyba nie było tak zgęstniało hah)

V jw tylko bez makaronu + kilka łyżek hummusu przy robieniu benta na jutro

do picia: woda, 1xduza czarna kawa, herbaty owocowe
Mi się podoba jak zwykle smacznie

Stary 2012-03-06, 09:21   #1934
mpati86
Zadomowienie

U na którym zamierzam schudnąć :

1. bułka grahamka duża: pół z serem żółtym i wędliną z indyka; pół z twarożkiem domowym i dżemem owoce leśne; pomidorki koktajlowe; 1 banan; kawa parzona z mlekiem
2. serek homogenizowany waniliowy+ duża garść płatków kukurydzianych corn flakes; kawa parzona z mlekiem
3. soczewica zielona; pierś z kurczaka smażona na oliwce z ziołami; ogórek konserwowy
2h orbitrek
4. duży razowiec owalny z twarożkiem domowym z rana i wędliną drobiową; surowa marchewka; ogórek konserwowy; 1 cały twarożek lekki

1. bułka duża grahamka: pół z serkiem chrzanowym almette i pomidorem; pół z dżemem truskawkowym i serem żółtym; 1 banan; kawa parzona z mlekiem
2. serek homogenizowany naturalny; duże zielone jabłko; kawa parzona z mlekiem
3. zupa warzywna gęsta z piersią gotowaną z kurczaka
2h orbitrek
4. duży razowy chleb owalny z mozzarellą i szynką z indyka; 1 cały twarożek domowy piątnicy+ czosnek marynowany 10 ząbków+ 10 pomidorków koktajlowych; ogórek konserwowy
5. kawa parzona z mlekiem; 1 kawałek sernika- urodzinowy jedzony o 20 stej.

wstaję ok 6stej chodzę spać o 22giej
i jak?
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

Edytowane przez mpati86
Czas edycji: 2012-03-06 o 09:22
mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 09:31   #1935
afryga
Raczkowanie

Mogę prosić o ocenę? RRRR

woda z cytryną
7:00 owsianka z otrębami pszennymi na wodzie z serkiem wiejskim, jabłkiem i kilkoma suszonymi śliwkami
10:30: podwójna kanapka z chleba razowego z wędzonym łososiem i kiełkami
13:00 jogurt z musli i śliwkami
16:30 pierś grillowana z gotowanymi warzywami
1h fitness (dziś ćwiczenia z hantlami)
20:00 twaróg z rzodkiewką, trochę pestek słonecznika
30 min hula hop

I jak?
afryga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 09:32   #1936
LittleWoman
Zadomowienie

Dziś u mnie R:

Rano: woda z cytryną,
Ś: owsianka (4 łyżki płatków, lyżka siemienia, łyżka otrąb zalane wodą) z 2 łyżkami miodu, twarogiem, 2 lyżkami jogurtu naturalnego. Do tego jabłko, 1/3 banana(został od wczoraj), garść slonecznika, łyżka zmielonych orzechów, cynamon, i (niestety) odrobina płatków kukurydzianych corn flakes (chciałam, żeby coś chrupało ) i odrobinką soku grejpfrutowego z hortexu.
IIŚ: 2 kromeczki chleba razowego z szynka, jajkiem i pomidorem
O: miseczka zupy pomidorowej z kaszą (gryczaną lub jęczmienną), omlet z 2 jaj z ziołami
Spacer z psem, hh, zabójczy trening dla nóg i pośladków i bieganie.
P: sałatka z tuńczyka i ogórka konserwowego.
K: wieśniak z pomidorem / twarożek ze słodzikiem, otrębami i siemieniem.

W ciągu dnia dużo wody, herbaty zielonej i czerwonej.
LittleWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 09:58   #1937
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez afryga Pokaż wiadomość

woda z cytryną
7:00 owsianka z otrębami pszennymi na wodzie z serkiem wiejskim, jabłkiem i kilkoma suszonymi śliwkami
10:30: podwójna kanapka z chleba razowego z wędzonym łososiem i kiełkami
13:00 jogurt z musli i śliwkami
16:30 pierś grillowana z gotowanymi warzywami
20:00 twaróg z rzodkiewką, trochę pestek słonecznika
30 min hula hop

I jak?
Mnie się bardzo podoba. Na posiłkach okołotreningowych się nie znam więc może ktos oceni. Ale wygląda fajniutko wszystko Zazdroszczę, że smakuje ci owsianka z serkiem i że możesz jesc łososia
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 10:03   #1938
Narc
Wtajemniczenie

Lekkie u/ r

1. owsianka z bananem, wiórkami kokosowymi i gorzką czekoladą
2. kajzerka z pomidorem, cebulą, ogórkiem kiszonym, z twarogiem i masłem
3. zupa pomidorowa z ryżem a na 2. pół woreczka kaszy gryczanej , kurczak duszony z cebulą, surówka z kapusty czerwonej
4. jogurt naturalny z otrębami i orzechami
5.serek wiejski z ananasem, kromka chleba razowego

Edytowane przez Narc
Czas edycji: 2012-03-06 o 10:04
Narc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 10:41   #1939
afryga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hauuu Pokaż wiadomość
Mnie się bardzo podoba. Na posiłkach okołotreningowych się nie znam więc może ktos oceni. Ale wygląda fajniutko wszystko Zazdroszczę, że smakuje ci owsianka z serkiem i że możesz jesc łososia
Powiem Ci, że zawsze jadłam owsiankę na mleku i szczerze powiedziawszy nie wiedziałam, że można inaczej, ale postanowiłam iść za radami wizażanek i wprowadzić do śniadania białko poprzez zastąpienie mleka serkiem. Owsiankę zrobiłam na wodzie, dodałam truskawki, serek i odrobinkę miodu i powiem Ci, że to był strzał w dziesiątkę. Zakochałam się w tym smaku. Teraz po prostu zamieniam dodatki a serek zostawiam zawsze. I powiem Ci, że po takiej owsiance czuję się o wiele lepiej. Nie wzdyma mi brzucha i nie czuję się ciężko. Chyba mleko mi nie służy.
afryga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 12:42   #1940
always naughty
Rozeznanie

Witam Proszę o ocenienie mojej R-ki

Śn. owsianka z 6łyż płatków i odrobiny mleka z kiwi
IIśn. kanapka podwójna z chleba mieszanego z kremowym serkiem, sałatą, ogórkiem i kotletem z łososia (łosoś z puszki+jajko+trochę mąki + cebulka smażony na małej ilości oleju) i duże zielone jabłko
Ob. (po treningu) Duży ziemniak pieczony w łupinie w piekarniku z około 200g białej fasolki z puszki w sosie pomidorowym + plaster żółtego sera o obniżonej zawartości tłuszczu
K. kluski leniwe (robione z około 150g twarogu) z łyżeczką benecolu i ziołami + duża ilość sałaty (2 rodzaje sałaty, pomidor, ogórek, szczypiorek, rzodkiewki + dressing)
Stary 2012-03-06, 14:04   #1941
Paprykowa89
Raczkowanie

Mam prośbe, czy możecie zerknąć na moje P i ocenić, bo nie wiem czy wszystko jest ok

śniadanie:
placek (jajko, 3łyżki kaszy mannej) smażony na maśle, z oliwkami, pastą z awokado i serka kanapkowego, 2 plastry sera żółtego, szczypiorek
(tu wiem, że nie jest zbyt dużo, ale rano mam niezwykłe problemy z rozruszaniem trawienia, takie śniadanie czuje z 4 godziny )

2 śniadanie:
kajzerka (50g) : pół z masłem, pastą jajeczną Pastella (pół opakowania) i szynką z indyka, pół z masłem, sałatą, serem mozarella, pastą z awokado, pomidorem
kakao na mleku 3,2% z cukrem - 2 łyżeczki

obiad:
1/3 blachy domowej pizzy (ciasto drożdżowe średniej grubości, sos pomidorowy, szynka z indyka, ser parmezan, cebula, oliwki, sos czosnkowy z majonezu, smietany, musztardy , kawa z mlekiem i cukrem

podwieczorek:
7 days, winogrona, jogurt pitny kawowy

kolacja:
smażona na maśle liberka (kiszka bułczana) długości 2-óch dłoni, buraczki tarte

po kolacji:
50g nerkowców, odżywka węglowodanowa ale na wodzie bo później tak mnie nie suszy ;]

bardzo proszę o ocenę i poprawki
z góry dziękuję
Paprykowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 14:34   #1942
Bellamy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paprykowa89 Pokaż wiadomość
Mam prośbe, czy możecie zerknąć na moje P i ocenić, bo nie wiem czy wszystko jest ok

śniadanie:
placek (jajko, 3łyżki kaszy mannej) smażony na maśle, z oliwkami, pastą z awokado i serka kanapkowego, 2 plastry sera żółtego, szczypiorek
(tu wiem, że nie jest zbyt dużo, ale rano mam niezwykłe problemy z rozruszaniem trawienia, takie śniadanie czuje z 4 godziny )

2 śniadanie:
kajzerka (50g) : pół z masłem, pastą jajeczną Pastella (pół opakowania) i szynką z indyka, pół z masłem, sałatą, serem mozarella, pastą z awokado, pomidorem
kakao na mleku 3,2% z cukrem - 2 łyżeczki

obiad:
1/3 blachy domowej pizzy (ciasto drożdżowe średniej grubości, sos pomidorowy, szynka z indyka, ser parmezan, cebula, oliwki, sos czosnkowy z majonezu, smietany, musztardy , kawa z mlekiem i cukrem

podwieczorek:
7 days, winogrona, jogurt pitny kawowy

kolacja:
smażona na maśle liberka (kiszka bułczana) długości 2-óch dłoni, buraczki tarte

po kolacji:
50g nerkowców, odżywka węglowodanowa ale na wodzie bo później tak mnie nie suszy ;]

bardzo proszę o ocenę i poprawki
z góry dziękuję
wszystko przepyszne, zabrałabym do siebie :')
Stary 2012-03-06, 15:14   #1943
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
U na którym zamierzam schudnąć : < czyli R, po co kombinowac...

1. bułka grahamka duża: pół z serem żółtym i wędliną z indyka; pół z twarożkiem domowym i dżemem owoce leśne; pomidorki koktajlowe; 1 banan; kawa parzona z mlekiem
2. serek homogenizowany waniliowy+ duża garść płatków kukurydzianych corn flakes; kawa parzona z mlekiem
3. soczewica zielona; pierś z kurczaka smażona na oliwce z ziołami; ogórek konserwowy
2h orbitrek <bez sensu, po co jezdzic 2 h na orbitreku, wystarczy godzine a porzadnie
4. duży razowiec owalny z twarożkiem domowym z rana i wędliną drobiową; surowa marchewka; ogórek konserwowy; 1 cały twarożek lekki

1. bułka duża grahamka: pół z serkiem chrzanowym almette i pomidorem; pół z dżemem truskawkowym i serem żółtym; 1 banan; kawa parzona z mlekiem
2. serek homogenizowany naturalny; duże zielone jabłko; kawa parzona z mlekiem
3. zupa warzywna gęsta z piersią gotowaną z kurczaka
2h orbitrek
4. duży razowy chleb owalny z mozzarellą i szynką z indyka; 1 cały twarożek domowy piątnicy+ czosnek marynowany 10 ząbków+ 10 pomidorków koktajlowych; ogórek konserwowy
5. kawa parzona z mlekiem; 1 kawałek sernika- urodzinowy jedzony o 20 stej.

wstaję ok 6stej chodzę spać o 22giej
i jak?
trochę białka więcej, trochę cukrów mniej, dorzuć tłuszcze... to i tak redukcja, po co kombinowac, naprawde... R/U to oznaczenie dla kogos kto albo chce schudnac dwa kg albo juz wychodzi z Rki

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Napisane przez afryga Pokaż wiadomość

woda z cytryną
7:00 owsianka z otrębami pszennymi na wodzie z serkiem wiejskim, jabłkiem i kilkoma suszonymi śliwkami <fajnie
10:30: podwójna kanapka z chleba razowego z wędzonym łososiem i kiełkami <okej, o ile łososia sporo
13:00 jogurt z musli i śliwkami <tu trochę za skromnie, lepiej żeby zamiast jogurtu pojawilo sie jakies lepsze zrodlo bialka, no i sprawdz sklad musli, czy nie ma cukrów za duzo
16:30 pierś grillowana z gotowanymi warzywami <okej, tylko skoro to przed treningiem, to dorzuc jeszcze węglowodany jakies
20:00 twaróg z rzodkiewką, trochę pestek słonecznika <byloby ok, ale skoro to potreningowy to twaróg to niezbyt fajne zrodlo bialka jako zwyczajna kolacja - fajnie
30 min hula hop

I jak?
fajnie

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
Napisane przez LittleWoman Pokaż wiadomość
Dziś u mnie R:

Rano: woda z cytryną,
Ś: owsianka (4 łyżki płatków, lyżka siemienia, łyżka otrąb zalane wodą) z 2 łyżkami miodu, twarogiem, 2 lyżkami jogurtu naturalnego. Do tego jabłko, 1/3 banana(został od wczoraj), garść slonecznika, łyżka zmielonych orzechów, cynamon, i (niestety) odrobina płatków kukurydzianych corn flakes (chciałam, żeby coś chrupało ) i odrobinką soku grejpfrutowego z hortexu.
IIŚ: 2 kromeczki chleba razowego z szynka, jajkiem i pomidorem
O: miseczka zupy pomidorowej z kaszą (gryczaną lub jęczmienną), omlet z 2 jaj z ziołami
Spacer z psem, hh, zabójczy trening dla nóg i pośladków i bieganie.
P: sałatka z tuńczyka i ogórka konserwowego.
K: wieśniak z pomidorem / twarożek ze słodzikiem, otrębami i siemieniem.

W ciągu dnia dużo wody, herbaty zielonej i czerwonej.
smacznie i fajnie !

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Narc Pokaż wiadomość
Lekkie u/ r

1. owsianka z bananem, wiórkami kokosowymi i gorzką czekoladą
2. kajzerka z pomidorem, cebulą, ogórkiem kiszonym, z twarogiem i masłem
3. zupa pomidorowa z ryżem a na 2. pół woreczka kaszy gryczanej , kurczak duszony z cebulą, surówka z kapusty czerwonej
4. jogurt naturalny z otrębami i orzechami
5.serek wiejski z ananasem, kromka chleba razowego
to w sumie i tak R, poza sniadaniem i kajzerką w 2
ale jak na R, to jest ladnie

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Napisane przez always naughty Pokaż wiadomość
Witam Proszę o ocenienie mojej R-ki

Śn. owsianka z 6łyż płatków i odrobiny mleka z kiwi <fajnie, ale dorzuc białko
IIśn. kanapka podwójna z chleba mieszanego z kremowym serkiem, sałatą, ogórkiem i kotletem z łososia (łosoś z puszki+jajko+trochę mąki + cebulka smażony na małej ilości oleju) i duże zielone jabłko <fajnie, tlko nie wiem co to za chleb
Ob. (po treningu) Duży ziemniak pieczony w łupinie w piekarniku z około 200g białej fasolki z puszki w sosie pomidorowym + plaster żółtego sera o obniżonej zawartości tłuszczu <a białko po treningu?
K. kluski leniwe (robione z około 150g twarogu) z łyżeczką benecolu i ziołami + duża ilość sałaty (2 rodzaje sałaty, pomidor, ogórek, szczypiorek, rzodkiewki + dressing)<ok
calkiem fajnie, uwagi jak wyzej
riddle92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 15:49   #1944
Maddie
Wtajemniczenie

Witam, prosze o ocene mojej dzisiejszej lekkiej R

I: kromka grahamu z lyzeczka masla orzechowego; koktajl z garsci truskawek, malego banana, dwoch kiwi, ok 100 g twarogu i odrobiny mleka dla konsystencji.

II: kawalek pieczonego mintaja, paczka 400g warzyw na patelnie (byly tam ziemniaki)

III: salatka: 30g makaronu pelnoziarnistego, pol puszki tunczyka w sosie wlasnym, papryka, ogorek, garsc czerwonej fasoli, czerwona cebula, sos zrobiony z jogurtu i majonezu w proporcji 2:1; calosc posypana suszonymi pomidorami.

IV: w pracy rozlozone na dwa razy - jablko i dwie marchewki; jogurt naturalny 180g z garscia mieszanki studenckiej.

V: prawdopodobnie kawalek wedzonej ryby z warzywami (losos lub makrela, zalezy co maz kupi )

Do picia 3 slabe kawy z mlekiem, dwie zielone herbaty, duzo wody; 40 minut na rowerku stacjonarnym i 15 minut cwiczen na agrafce

Ujdzie?

Edytowane przez Maddie
Czas edycji: 2012-03-06 o 15:50
Maddie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 16:49   #1945
Cammila123
Raczkowanie

Ja także proszę o ocenę R
I śniadanie: duża grahamka z wędliną, ketchupem i trochę sera żółtego + pół małej grahamki z pomidorem ;/
II śniadanie: pomarańcza (w szkole, a źle się czułam i nie chciało mi się wiecej)
Obiad: pół woreczka ryżu brązowego + pierś pieczona + ketchup i wpadło kilka orzechów i niestety sporo moreli suszonej ok. 5o g ;/
Kolacja: i tu mam pytanie, mogę zjeść trochę sera bieluch z czosnkiem (serek kupczy)? + pomidor i szynka

Czy nie za dużo zwłaszcza że dzisiaj nie ćwiczący dzień bo jestem przeziębiona?
Mam wrażenie że tyję ;/
Cammila123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 16:52   #1946
Paprykowa89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bellamy Pokaż wiadomość
wszystko przepyszne, zabrałabym do siebie :')

o, a myślałam, że będą baty za zbyt niskokaloryczne śniadanie
cieszę się, że nie ma tragedii

Dziękuję, że spojrzałaś
Paprykowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 16:56   #1947
Ervisha
Zakorzenienie

Bezmięsne U (słabe?)
I 3 kromki żytniego z twarożkiem, ogórkiem zielonym i jajkiem na twardo, herbata z cytryną
II zapiekana bułka ziarnista z fetą,rzodkiewką, ogórkiem zielonym, paluszkami krabowymi, jabłko
III talerz zupy grochowej, 7 dużych pierogów ruskich polanych stopionym masłem
IV sernik kapłański , capuccino orzechowe, pomarańcza
V prawdopodobnie 3 kromki żytniego z serkiem śmietankowym, łososiem wędzonym i zielonym ogórkiem, herbata i potem jeszcze pewnie wpadnie kawałek sernika lub fistaszki

w ciągu dnia były fistaszki

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2012-03-06 o 16:57
Stary 2012-03-06, 17:13   #1948
Maddie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Bezmięsne U (słabe?)
I 3 kromki żytniego z twarożkiem, ogórkiem zielonym i jajkiem na twardo, herbata z cytryną
II zapiekana bułka ziarnista z fetą,rzodkiewką, ogórkiem zielonym, paluszkami krabowymi, jabłko
III talerz zupy grochowej, 7 dużych pierogów ruskich polanych stopionym masłem
IV sernik kapłański , capuccino orzechowe, pomarańcza
V prawdopodobnie 3 kromki żytniego z serkiem śmietankowym, łososiem wędzonym i zielonym ogórkiem, herbata i potem jeszcze pewnie wpadnie kawałek sernika lub fistaszki

w ciągu dnia były fistaszki
Mi sie podoba
Maddie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 17:25   #1949
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maddie Pokaż wiadomość
Mi sie podoba
Dziękuję

Stary 2012-03-06, 19:07   #1950
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez Cammila123 Pokaż wiadomość
Ja także proszę o ocenę R
I śniadanie: duża grahamka z wędliną, ketchupem i trochę sera żółtego + pół małej grahamki z pomidorem ;/ < za mało białka
II śniadanie: pomarańcza (w szkole, a źle się czułam i nie chciało mi się wiecej) <to nie posilek
Obiad: pół woreczka ryżu brązowego + pierś pieczona + ketchup i wpadło kilka orzechów i niestety sporo moreli suszonej ok. 5o g ;/ <poza morelą ok
Kolacja: i tu mam pytanie, mogę zjeść trochę sera bieluch z czosnkiem (serek kupczy)? + pomidor i szynka <mozesz

Czy nie za dużo zwłaszcza że dzisiaj nie ćwiczący dzień bo jestem przeziębiona?
Mam wrażenie że tyję ;/
nawet za mało, w ogole nie ma tu bialka.

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Maddie Pokaż wiadomość
Witam, prosze o ocene mojej dzisiejszej lekkiej R

I: kromka grahamu z lyzeczka masla orzechowego; koktajl z garsci truskawek, malego banana, dwoch kiwi, ok 100 g twarogu i odrobiny mleka dla konsystencji.

II: kawalek pieczonego mintaja, paczka 400g warzyw na patelnie (byly tam ziemniaki)

III: salatka: 30g makaronu pelnoziarnistego, pol puszki tunczyka w sosie wlasnym, papryka, ogorek, garsc czerwonej fasoli, czerwona cebula, sos zrobiony z jogurtu i majonezu w proporcji 2:1; calosc posypana suszonymi pomidorami.

IV: w pracy rozlozone na dwa razy - jablko i dwie marchewki; jogurt naturalny 180g z garscia mieszanki studenckiej.

V: prawdopodobnie kawalek wedzonej ryby z warzywami (losos lub makrela, zalezy co maz kupi )

Do picia 3 slabe kawy z mlekiem, dwie zielone herbaty, duzo wody; 40 minut na rowerku stacjonarnym i 15 minut cwiczen na agrafce

Ujdzie?
IV jest za mały troszkę poza tym jest świetnie, tylko powiedz które okolotreningowe? : >

moje dzisiejsze R:
I. owsianka z 4 lyzek platkow + 2 lyzki jogurtu naturalnego, do tego 20 g mieszanki studenckiej, 100 g twarogu
II. zupa-krem pomidorowa (+ zmiksowane w niej inne warzywa,oliwa, przyprawy) + piers z kurczaka + ryż brazowy
trening silowy + 30 minut aerobow
III. potreningowo powtorka z II + grapefruit i dwie lyzki kaszki mannej
IV. zjem ser bialy(troszkę, mam ochotę ;d) z mieszanką studencką, a jako porządne zrodlo bialka - jajecznicę z 2 jaj + warzywa
V. tuńczyk z puszki

+ zielona herbata, woda, jedna kawa z mlekiem i lyzka kakao

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
(słabe?)
czemu ciagle o to pytasz, przeciez wiesz ze sa normalne te jadlospisy... to jakas nieudolna kokieteria? (o ile w ogole istnieje cos takiego przy pisaniu swojego jadlospisu )
riddle92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości