|
|
#1921 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Cytat:
|
|
|
|
|
#1922 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam około 17kg do zrzucenia do lipca i boję się że jak porzuce orbitrek to przytyje lub nie schudnę tyle co bym chciała.bo zawsze to dzięki orbitrekowi chudłam po 20 kg bez specjalnej diety.
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? Edytowane przez mpati86 Czas edycji: 2012-03-05 o 14:43 |
|
|
|
|
#1923 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oceni ktoś ?
|
|
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
U
Ś - pol serka wiejskiego z pomidorem i cebula, 2 tosty pelnoziarniste II Ś - 2 kawalki ciasta czekoladowgo od mamy ![]() O - rosol z brazowym ryzem 50 minut cwiczen O II -kawalek panierowanej szynki zoltym serem i boczkiem, ziemniaki, surowka z selera P - kromka chleba zytniego z wedzona makrela i pomidorem, gruszka K - salatka tunczykiem i jajkiem (tunczyk wsw, jajko, pomidor, ogorek, papryka, salata, cebula) i moze 2 kromki wasy, czy lepiej zwykla zytnia kromke?
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Jest lepiej ale wydaje mi się że troszkę boisz się tłuszczy i to bez potrzeby. tłuszcze też są bardzo ważne w Twojej diecie zresztą w każdej diecie a zwłaszcza przy wyniszczeniu organizmu. Nie mozesz go unikać
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-03-05 o 17:39 |
|
|
|
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
mam to samo z tą kozą;p
|
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
R Proszę o wskazówki
![]() I: owsianka (pół szklanki mleka 1,5%) II: słodka bułka z dżemem, grahamka z plastrem chudego twarogu III: 2kotlety(marchewkowo-mięsne), makaron razowy, warzywa na parze IV: wieśniak V: jajecznica z 2 jajek z papryką |
|
|
|
#1928 |
|
Zadomowienie
|
moje skromne luźne spędzone w domu chorobowe niby U:
![]() I: płatki nestle frutina, mleko 2%, babeczka kokosowa, dwie albo trzy mandarynki II: sałatka jarzynowa, 3 ogórki konserwowe III: rosołek IV: takie zbożowe coś - została mi resztka płatków owsianych, siemienia lnianego, płatków gryczanych, orkiszowych i sezamu - zalałam to wodą, dodałam cynamonu i wyszła taka papka ale nawet, nawetV: pierś z kurczaka, papryka marynowana, 2 ogórki konserwowe
|
|
#1929 |
|
Zadomowienie
|
R:
I.Kawa zbożowa z mlekiem 2% i połowa łyżeczki miodu. Kromka żytniego z szynką z indyka, 100g twarogu i 10 oliwek II.Jabłko, baton zbożowy domowej roboty z miodem i bakaliami ok. 80g III.Pierś z kurczaka gotowana na parze, buraki, sos chrzanowy na jogurcie, rosół z ryżem IV.kromka żytniego twaróg 70g z dżemem i kawa zbożowa jak rano V.100g musli z lidla z mlekiem 2%, jogurt 90g z malinami mrożonymi i nasionami słonecznika ( musli można na kolacje ? bo mam wątpliwości ale miałam straszną ochotę) Do tego 2 l wody niskogazowanej
|
#1930 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
nie marnuj swego czasu, inaczej czas zmarnuje ciebie... Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy Czas edycji: 2012-03-05 o 21:27 |
||
|
|
|
#1931 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiejsze U
I suchary specjalne (dziwna nazwa ;d) z miseczką twarożku z rodzynkami, siekanym nerkowcami i świeżym musem pomarańczowym II i III (rozłozone na 2 przerwy bo wyszło dużo) sałatka arabska - kuskus, cała piers z kurczaka pieczona w ostrej papryce, ciecierzyca, ogórek świeży, zielony groszek, oliwki, szczypior i sporo chilli IV warzywa z makaronem (miała byc zupa ale tam wody chyba nie było tak zgęstniało hah )V jw tylko bez makaronu + kilka łyżek hummusu przy robieniu benta na jutro ![]() do picia: woda, 1xduza czarna kawa, herbaty owocowe |
|
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
Moje U :
Ś: owsianka ( 3 łyżki z orzechami ), wielka truskawka, małe kiwi, łyżka cappucino z dwoma kostkami czekolady, kawa z mlekiem pół kromki ciemnego chleba z serem kozim (musiałam go spróbowac) jabłko O: makaron z brokułami i szpinakiem, zapieczony z mozzarellą P: grapefriut K: tuńczyk z jajkiem i sałata z pomidorem |
|
|
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1934 |
|
Zadomowienie
|
U na którym zamierzam schudnąć :
1. bułka grahamka duża: pół z serem żółtym i wędliną z indyka; pół z twarożkiem domowym i dżemem owoce leśne; pomidorki koktajlowe; 1 banan; kawa parzona z mlekiem 2. serek homogenizowany waniliowy+ duża garść płatków kukurydzianych corn flakes; kawa parzona z mlekiem 3. soczewica zielona; pierś z kurczaka smażona na oliwce z ziołami; ogórek konserwowy 2h orbitrek 4. duży razowiec owalny z twarożkiem domowym z rana i wędliną drobiową; surowa marchewka; ogórek konserwowy; 1 cały twarożek lekki 1. bułka duża grahamka: pół z serkiem chrzanowym almette i pomidorem; pół z dżemem truskawkowym i serem żółtym; 1 banan; kawa parzona z mlekiem 2. serek homogenizowany naturalny; duże zielone jabłko; kawa parzona z mlekiem 3. zupa warzywna gęsta z piersią gotowaną z kurczaka 2h orbitrek 4. duży razowy chleb owalny z mozzarellą i szynką z indyka; 1 cały twarożek domowy piątnicy+ czosnek marynowany 10 ząbków+ 10 pomidorków koktajlowych; ogórek konserwowy 5. kawa parzona z mlekiem; 1 kawałek sernika- urodzinowy jedzony o 20 stej. wstaję ok 6stej chodzę spać o 22giej i jak?
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? Edytowane przez mpati86 Czas edycji: 2012-03-06 o 09:22 |
|
|
|
#1935 |
|
Raczkowanie
|
Mogę prosić o ocenę? RRRR
woda z cytryną 7:00 owsianka z otrębami pszennymi na wodzie z serkiem wiejskim, jabłkiem i kilkoma suszonymi śliwkami 10:30: podwójna kanapka z chleba razowego z wędzonym łososiem i kiełkami 13:00 jogurt z musli i śliwkami 16:30 pierś grillowana z gotowanymi warzywami 1h fitness (dziś ćwiczenia z hantlami) 20:00 twaróg z rzodkiewką, trochę pestek słonecznika 30 min hula hop I jak? |
|
|
|
#1936 |
|
Zadomowienie
|
Dziś u mnie R:
Rano: woda z cytryną, Ś: owsianka (4 łyżki płatków, lyżka siemienia, łyżka otrąb zalane wodą) z 2 łyżkami miodu, twarogiem, 2 lyżkami jogurtu naturalnego. Do tego jabłko, 1/3 banana(został od wczoraj ), garść slonecznika, łyżka zmielonych orzechów, cynamon, i (niestety) odrobina płatków kukurydzianych corn flakes (chciałam, żeby coś chrupało ) i odrobinką soku grejpfrutowego z hortexu.IIŚ: 2 kromeczki chleba razowego z szynka, jajkiem i pomidorem O: miseczka zupy pomidorowej z kaszą (gryczaną lub jęczmienną), omlet z 2 jaj z ziołami Spacer z psem, hh, zabójczy trening dla nóg i pośladków i bieganie. P: sałatka z tuńczyka i ogórka konserwowego. K: wieśniak z pomidorem / twarożek ze słodzikiem, otrębami i siemieniem. W ciągu dnia dużo wody, herbaty zielonej i czerwonej. |
|
|
|
#1937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zazdroszczę, że smakuje ci owsianka z serkiem i że możesz jesc łososia
|
|
|
|
|
#1938 |
|
Wtajemniczenie
|
Lekkie u/ r
1. owsianka z bananem, wiórkami kokosowymi i gorzką czekoladą 2. kajzerka z pomidorem, cebulą, ogórkiem kiszonym, z twarogiem i masłem 3. zupa pomidorowa z ryżem a na 2. pół woreczka kaszy gryczanej , kurczak duszony z cebulą, surówka z kapusty czerwonej 4. jogurt naturalny z otrębami i orzechami 5.serek wiejski z ananasem, kromka chleba razowego Edytowane przez Narc Czas edycji: 2012-03-06 o 10:04 |
|
|
|
#1939 |
|
Raczkowanie
|
Powiem Ci, że zawsze jadłam owsiankę na mleku i szczerze powiedziawszy nie wiedziałam, że można inaczej, ale postanowiłam iść za radami wizażanek i wprowadzić do śniadania białko poprzez zastąpienie mleka serkiem. Owsiankę zrobiłam na wodzie, dodałam truskawki, serek i odrobinkę miodu i powiem Ci, że to był strzał w dziesiątkę. Zakochałam się w tym smaku. Teraz po prostu zamieniam dodatki a serek zostawiam zawsze. I powiem Ci, że po takiej owsiance czuję się o wiele lepiej. Nie wzdyma mi brzucha i nie czuję się ciężko. Chyba mleko mi nie służy.
|
|
|
|
#1940 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Proszę o ocenienie mojej R-ki ![]() Śn. owsianka z 6łyż płatków i odrobiny mleka z kiwi IIśn. kanapka podwójna z chleba mieszanego z kremowym serkiem, sałatą, ogórkiem i kotletem z łososia (łosoś z puszki+jajko+trochę mąki + cebulka smażony na małej ilości oleju) i duże zielone jabłko Ob. (po treningu) Duży ziemniak pieczony w łupinie w piekarniku z około 200g białej fasolki z puszki w sosie pomidorowym + plaster żółtego sera o obniżonej zawartości tłuszczu K. kluski leniwe (robione z około 150g twarogu) z łyżeczką benecolu i ziołami + duża ilość sałaty (2 rodzaje sałaty, pomidor, ogórek, szczypiorek, rzodkiewki + dressing)
|
#1941 |
|
Raczkowanie
|
Mam prośbe, czy możecie zerknąć na moje P i ocenić, bo nie wiem czy wszystko jest ok
śniadanie: placek (jajko, 3łyżki kaszy mannej) smażony na maśle, z oliwkami, pastą z awokado i serka kanapkowego, 2 plastry sera żółtego, szczypiorek (tu wiem, że nie jest zbyt dużo, ale rano mam niezwykłe problemy z rozruszaniem trawienia, takie śniadanie czuje z 4 godziny )2 śniadanie: kajzerka (50g) : pół z masłem, pastą jajeczną Pastella (pół opakowania) i szynką z indyka, pół z masłem, sałatą, serem mozarella, pastą z awokado, pomidorem kakao na mleku 3,2% z cukrem - 2 łyżeczki obiad: 1/3 blachy domowej pizzy (ciasto drożdżowe średniej grubości, sos pomidorowy, szynka z indyka, ser parmezan, cebula, oliwki, sos czosnkowy z majonezu, smietany, musztardy , kawa z mlekiem i cukrem podwieczorek: 7 days, winogrona, jogurt pitny kawowy kolacja: smażona na maśle liberka (kiszka bułczana) długości 2-óch dłoni, buraczki tarte po kolacji: 50g nerkowców, odżywka węglowodanowa ale na wodzie bo później tak mnie nie suszy ;] bardzo proszę o ocenę i poprawki z góry dziękuję |
|
|
|
#1942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1943 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
!---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
ale jak na R, to jest ladnie ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
|
|
#1944 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam, prosze o ocene mojej dzisiejszej lekkiej R
![]() I: kromka grahamu z lyzeczka masla orzechowego; koktajl z garsci truskawek, malego banana, dwoch kiwi, ok 100 g twarogu i odrobiny mleka dla konsystencji. II: kawalek pieczonego mintaja, paczka 400g warzyw na patelnie (byly tam ziemniaki) III: salatka: 30g makaronu pelnoziarnistego, pol puszki tunczyka w sosie wlasnym, papryka, ogorek, garsc czerwonej fasoli, czerwona cebula, sos zrobiony z jogurtu i majonezu w proporcji 2:1; calosc posypana suszonymi pomidorami. IV: w pracy rozlozone na dwa razy - jablko i dwie marchewki; jogurt naturalny 180g z garscia mieszanki studenckiej. V: prawdopodobnie kawalek wedzonej ryby z warzywami (losos lub makrela, zalezy co maz kupi )Do picia 3 slabe kawy z mlekiem, dwie zielone herbaty, duzo wody; 40 minut na rowerku stacjonarnym i 15 minut cwiczen na agrafce Ujdzie?
Edytowane przez Maddie Czas edycji: 2012-03-06 o 15:50 |
|
|
|
#1945 |
|
Raczkowanie
|
Ja także proszę o ocenę R
![]() I śniadanie: duża grahamka z wędliną, ketchupem i trochę sera żółtego + pół małej grahamki z pomidorem ;/ II śniadanie: pomarańcza (w szkole, a źle się czułam i nie chciało mi się wiecej) Obiad: pół woreczka ryżu brązowego + pierś pieczona + ketchup i wpadło kilka orzechów i niestety sporo moreli suszonej ok. 5o g ;/ Kolacja: i tu mam pytanie, mogę zjeść trochę sera bieluch z czosnkiem (serek kupczy)? + pomidor i szynka Czy nie za dużo zwłaszcza że dzisiaj nie ćwiczący dzień bo jestem przeziębiona? Mam wrażenie że tyję ;/ |
|
|
|
#1946 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
Bezmięsne U (słabe?)
I 3 kromki żytniego z twarożkiem, ogórkiem zielonym i jajkiem na twardo, herbata z cytryną II zapiekana bułka ziarnista z fetą,rzodkiewką, ogórkiem zielonym, paluszkami krabowymi, jabłko III talerz zupy grochowej, 7 dużych pierogów ruskich polanych stopionym masłem IV sernik kapłański , capuccino orzechowe, pomarańczaV prawdopodobnie 3 kromki żytniego z serkiem śmietankowym, łososiem wędzonym i zielonym ogórkiem, herbata i potem jeszcze pewnie wpadnie kawałek sernika lub fistaszki w ciągu dnia były fistaszki
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-03-06 o 16:57 |
|
|
|
#1948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1950 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
poza tym jest świetnie, tylko powiedz które okolotreningowe? : >moje dzisiejsze R: I. owsianka z 4 lyzek platkow + 2 lyzki jogurtu naturalnego, do tego 20 g mieszanki studenckiej, 100 g twarogu II. zupa-krem pomidorowa (+ zmiksowane w niej inne warzywa,oliwa, przyprawy) + piers z kurczaka + ryż brazowy trening silowy + 30 minut aerobow III. potreningowo powtorka z II + grapefruit i dwie lyzki kaszki mannej ![]() IV. zjem ser bialy(troszkę, mam ochotę ;d) z mieszanką studencką, a jako porządne zrodlo bialka - jajecznicę z 2 jaj + warzywa V. tuńczyk z puszki + zielona herbata, woda, jedna kawa z mlekiem i lyzka kakao ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- czemu ciagle o to pytasz, przeciez wiesz ze sa normalne te jadlospisy... to jakas nieudolna kokieteria? (o ile w ogole istnieje cos takiego przy pisaniu swojego jadlospisu )
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

pamiętam ze nie lubisz ale tłuszcze muszą być. przecież masło/margarynę mozesz zastąpić serem favita, serkiem topionym, śmietankowym. Takie "suche"kanapki są nawet nie smaczne
mleko piję tylko roślinne. Ale nie wiem czy takie coś pomoże.