Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-06, 09:12   #3691
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Dobrze że to normalne. Ja z moim młodszym bylam jak miał roczek u chirurga, ale u nas się czeka gora 2 tyg. To mi powiedział że na 100% będzie musiał się zająć stulejką, ale to i tak trzeba poczekać do 2 albo 3 lat. W kazdym bądz razie, jak go na golasa puszczałam to sam tak sobie oglądał i wyćwiczył ta skórkę że stulejki nie ma
Ale szczerze że taką wizytę to by mi było szkoda kasy.

Jakby mój był w kolejce to by wyścigi robili. Moje dziecko normalnie nie umie chodzić, on tylko biega, i to kurna coraz szybciej. Wczoraj w parku wózek porzuciłam i leciałam za nim, niby w bieganiu mam wprawe, ale zadyszkę straszną miałam, a on nic.
kawe jak dzisiaj będzie
u mnie w miescie wogóle nie ma chirurga ani urologa dzieciecego jechalismy do tego lekarza 90km w jedna strone
wiesz ja tez myslałam ze wisyta bedzie chciaz ciut dłuzdza na spokojnie pooglada i powie co i jak a on tylko zerknął - (pewnie to dla niego normalne) i juz ubarac dziecko i 100zł
a bałam sie czekac te 6mcy wiec zmuszeni bylismy pójsc prywatnie
to w koncu siusiak, kiedys mu się przyda

mój tez nie chodzi tylko biega, jak próbuje złapac przytrzymac to wrzask i wyrywa sie, wiec biegalismy za nim

lind biedny Michaś z tą kupa, na mojego działaja buraczki, jabłko z marchewka ślwki - wtedy kupa po pachy
ale my nigdy nie mielismy z tym problemu zawsze 1-2 dziennie

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 09:17   #3692
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

nasza cieka w rajtach,getrach badz skarpetach

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

jak ubiracie maluchy?
u nas body na krotki bluza kurtka,szalik,czapa,rajty ,spodnie,buiory zimowe,chyba o nie?

musze jakies buty jej kupic i mam dylemat jakie;/
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 09:21   #3693
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
ja sprobowlam wczoraj z nocnkiem...wszystko szlo w gacie i nawet perfidnie przy mnie si zesikal jak go spytalam czy chce siusiu... dzisiaij juz byla kupa//w miare zwarta przerzucilam do kibelka probowalam go posadzic, wyginal sie ale usiadl na moment i niby mu brawo zabilam ze do kibelka trafila potem cala ceremonia z myciem wrocilismy, usiadl na kanapie pononie pytany czy chce siusiu i znowu w majtki zrobil;/ a co zakladacie na nozki, jakies dresiki?
Nina lata w samych majtkach i skarpetkach.
Jak naprawdę chłodniej jest to zakładam rajtki.

Niedawno wstała,założyłam jej majtki,przypomniałam o nocniku.Zjadła,wypiła sporo wody,przyszła,zawołała siusiu i zrobiła w nocnik

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
nasza cieka w rajtach,getrach badz skarpetach

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

jak ubiracie maluchy?
u nas body na krotki bluza kurtka,szalik,czapa,rajty ,spodnie,buiory zimowe,chyba o nie?

Body Nina nie nosi już od 8 miesięcy.U nas koszulka,sweterek/bluza i lekka bardzo kurtka.Rajty zakładam tylko pod leginsy,pod spodnie z dodatkową podszewką ma skarpetki albo podkolanówki.
Jak sucho na dworzu to emu na nogi i już.Jak mokro to kalosze.
Szalika też nie nosimy nawet zimą tylko chustki,czapka oczywiście jeszcze na głowie.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 09:26   #3694
mloda1989
Zakorzenienie

myslalam ze latwiej z moim pojdzie... a on taki niekumaty.. chcial usiasc na nocnik zobaczymy czy cis wycisnie... my tez musimy kupic buziki, chyba znowu polbuty z ecco w tamtym roku super sie sprawdziky, sporo w nich smiagal - bo oprocz nich mial tylko sandalki:P i jak nowki wygladaja.. i trzeba bedzie kupic jeszcze jakas lzejsza kurtke bo w tej zimowej troche dziwnie wygllada zwlaszcza przy tezecie ktory juz w skorce smiga;/
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 09:31   #3695
anakazar
Zakorzenienie

Właśnie moje dziecko zrobiło grubszą sprawę do nocnika-sama zawołała
Matka taka dumna,że aż jej loda w nagrodę dałam

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2012-03-06, 09:48   #3696
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusinek Pokaż wiadomość
no my po wizycie
2 minuty - 100zł a urzad skarbowy chce sie za biednych ludzi z allegro zabrac niech oni sie lepiej za lekarzy wezmą bo oczywiscie paragonu nie dotalismy

a mianowicie wszytko ok
ta biała mastka która wyszłą spod skórki spowodowała odklejenie sie napletka od siusiaka i stad ten dziwy nadmiar skórki, ale wszytko jest ok
całosc powinna sie odkleic do 4 rż jak nie to wtedy na wizyte,
takze nietypowo to wygląda ale jest wszytko prawidłowo
bardzo sie ciesze i strasznie mi ulżyło
super że wszystko dobrze

Ana dla Ninki

u nas kolejny dzień bez smoczka Zosia ani razu się nie obudziła w nocy wczoraj znalazła jakiegoś starego smoczka, wzięła go i wyrzuciła do kosza i z tekstem do mnie: mama ama( smoczek) beee do kosia (kosza), Ola nie ma już
w nagrode dostała 2 rodzaje puzzli wczoraj siedziała 2 godziny i układała

ja Zosi zakładam bluzeczkę z długim na to jakiś grubszy sweterek albo bluzę i bezrękawnik, cienką czapkę , chustkę pod szyje i buty emu.

Musze jej kupic jakieś buty na wiosnę ale nic mi się nie podoba

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 10:22   #3697
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
super że wszystko dobrze

Ana dla Ninki

u nas kolejny dzień bez smoczka Zosia ani razu się nie obudziła w nocy wczoraj znalazła jakiegoś starego smoczka, wzięła go i wyrzuciła do kosza i z tekstem do mnie: mama ama( smoczek) beee do kosia (kosza), Ola nie ma już
w nagrode dostała 2 rodzaje puzzli wczoraj siedziała 2 godziny i układała

ja Zosi zakładam bluzeczkę z długim na to jakiś grubszy sweterek albo bluzę i bezrękawnik, cienką czapkę , chustkę pod szyje i buty emu.

Musze jej kupic jakieś buty na wiosnę ale nic mi się nie podoba
Brawa dla Zosi za smoka
Sara jak masz boti to przejdz się tam.Mają tam fajne buciki dla dziewczynek.Takie ala trzewiki.Brudny fiolet i brudny róż.Śliczne są

Stary 2012-03-06, 10:23   #3698
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Lenka 100lat
Ana gratulacje dla Ninki szybko załapała

Ja za chwilę wybywam, starszego na rekolekcje zaprowadzić, i musze też wtedy mlodego jakimś cudem do wózka wsadzić i uśpić, bo na 16 znowu kościół dla komunistów Więc w porze co mój śpi(14-17)

Mój też już od dawna body nie nosi. Niewygodne to jak dziecko trzeba wysadzać.Na dwór ma tshirt z krótkim rekawem+cienka bluza, kurteczka, ale taka już cieńsza, rajtuzy, spodnie, i adidasy trekingowe. Zimowych nie chce nosić. Ma golfik na szyję, i cienką czapkę na głowie. Mam zawsze tez rękawiczki w torebce takie też cienkie, w razie jakby mu ręce zmarzły.
Staram mu się ubierać ciemne spodnie jakby miał wpadke z siusianiem, i żeby widac nie było A jak idę do kogos albo wyjeżdzam to ciuchy na przebranie.Na szczęście się nie przydaje, ale tak w razie co jestem spokojniejsza

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 10:31   #3699
anakazar
Zakorzenienie

Madzia dziękować

Sto lat dla Lenusizdrówka,szczęścia i radości z każdego dziecięcego dnia

Stary 2012-03-06, 10:56   #3700
lindsley
Zakorzenienie

Lenka 100 lat!!!

To moje dziecko coraz bardziej nieobliczalne - przed chwilą rodzynkę z noska mu wyciągałam...

Noc prawie nie przespana (za to chłopcy dali mi pospać 7.30-10) Michał się męczył wiercił płakał - spał z nami co się od pół roku nie zdarza i o 7 zrobił kupę w pieluchę z nocy, później drugą w majtki, o 10 nie zdążył i się zsikał... Od razu lepie. Kupa twarda... A od lipca walczyliśmy z rzadką i nic nie działało

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Czyli maly ma zatwardzenia? kurcze , musisz wprowadzic wiecej blonnika, ale zeby nie przesadzic bo bedzie odwrotny skutek, i przestawic sie na kuchnie lekkostrawna, wody wiecej pic, jajko ugotowane na miekko. Oby pomoglo. A moze jakies ziolka ? moglby pic .Poszukaj sobe na necie moze cos fajnego znajdziesz . A zmienila sie jego kuchnia ? bo mowisz ze wczesniej nie mial zatwardzen, moze wizyta u lekarza cos pomorze? A skorke sciagaj z owocow, pomidorow. Kasze sa tez dobre ale te drobne.
Zmieniła bo coraz więcej je tego co my ale to nie tak drastycznie... No i nie chce jeść owoców i warzyw. Z obiadu je czasem samo mięso czy rybę, nie tknie ziemniaków, chleba (bułki je na zakupach tylko) nie zje surówki, ogórków...
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

Ja mojemu jak ma problemy z kupką to buraczki daję, i kupuję mus jabłkowy taki w kartoniku i zawsze mu do kaszki dolewam, albo jako deserek podaję. Mój kupy robi z 3-5 razy dziennie Mniej to już by było dziwne.
Michał nie lubi buraczków. Jabłek też nie chce jeść. Mam słoiczek robionego musu to mu dam do kaszki czy do czegoś.

Cytat:
a co zakladacie na nozki, jakies dresiki?
rajstopki i dresy, sztruksy ale u mnie zimno, jak jestem u rodziców gdzie cieplej to albo w rajstopkach albo spodniach chodzi.
Cytat:
monka uwielbiam,zawsze z 5 par mam;p
jak tylko cieplej to w domu n obiad jestesmy i ewentualnie drzemke,wiec w innych takiego ciekania sobie nie wyobrazam.
Też uwielbiam sportowe buty - chodzę w nich na co dzień, nie wyobrażam sobie latać za Michałem na obcasach - ale ja po prostu obcasów nie lubię, nie umiem chodzić i każde eleganckie buty mnie obcierają...
Cytat:

lind biedny Michaś z tą kupa, na mojego działaja buraczki, jabłko z marchewka ślwki - wtedy kupa po pachy
ale my nigdy nie mielismy z tym problemu zawsze 1-2 dziennie
My też nigdy nie mieliśmy... Jakoś sobie poradzimy.... Zmienimy dietę i będzie git tylko trzeba będzie uprzedzać wszystkich gdzie jesteśmy że słodycze mają schować bo w domu to Michał praktycznie nie je tylko na wyjazdach a często ostatnio gdzieś jesteśmy...
Cytat:

jak ubiracie maluchy?

Koszulka z krótkim, bluza cieńsza lub grubsza w zależności jaka pogoda i jaka kurtka, czapka, szalik lub chustka, rajstopy, spodnie i buty jeszcze zimowe... Jak idziemy dziury kopać w ogrodzie to jeszcze cienkie rękawiczki...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:07   #3701
megi-megi
Zakorzenienie

Lanka - 100 lat Skarbie Dużo uśmiechu i wielu mądrych słów Buziaczki do cioci i Iguśka
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:14   #3702
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie

My też kolejny dzień i noc bez smoka. Dzisiaj mija tydzień. Noce przesypiane całe od ok. 21 - 7.20. Oczywiście wierci się i postękuje ale nie budzi. Bardziej jej teraz przeszkadza kołdra, chyba za ciepło i czas na kocyk

LENKA 100 LAT. DUŻO ZDRÓWKA I RADOŚCI

Ana - brawa za nocnik
Zosia lata w majtkach i czasem w legginsach albo spodniach.

Sara - brawa za smoka

Darusia - ja zakładam body z krótkim rękawem, bluzka z długim, rajtki i spodnie, buty wiosenne/jesienne, chustka na szyję, lżejszą czapkę i oczywiście kurtka.

Body jeszcze zakładam bo lubię jak ma plecki zakryte ale jak będzie cieplej to będą już tylko bluzki

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Lind - uwaga bo rodzynki to jak koraliki.
Unormuje się wszystko
Stary 2012-03-06, 11:20   #3703
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość

Lind - uwaga bo rodzynki to jak koraliki.
Unormuje się wszystko
Młody rodzynki wcina sam od bardzo dawna ale dopiero teraz wpadł na to żeby do nosa włożyć, na sszczęście małe dostał i zatkałam jedną dziurkę a drugą wydmuchnął...

Lecimy z tz zawieźć kolejne cv

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:22   #3704
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

STO LAT LENKO!!!
DUŻO ZDRÓWKA I UŚMIECHU

Dla Ninki za nocnikowanie
jestem w szoku jak szybko załapała

i dla Zosi za smoczka dzielna dziewczynka i mamusia też

młoda
mój tez nie kuma nocnika, i nie gada ach Ci chłopcy
ja tez musze mojemu jakies butki kupić ale narazie tzn takie wiosenne ma i ocieplane kalosze takze myslałam o jakis adidaskach no a potem juz sandałki na lato
Bartuś chodzi jeszcze w zimowej kurtce, zreszta u nas zimno dzis rano -1 teraz koło zera a pod spodem body na krótki i bluzeczka z długim, szalik-golfik czapka cienkie rekawiczki, rajtuzy spodnie

ja chce juz wiosne!

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:33   #3705
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

100 lat dla Lenki
cmoczek od Danielka i mnóstwo radości oraz prezentów!!
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:46   #3706
Darusiaaaa
Zakorzenienie

nie no rajtki to ja jeszcze zakladam,kurtka bardzo lekka czyli jaka?bez podszycia?
my w plaszczyku wiosennym od wczoraj smigamy,ale tez nie jest extra super cieniutki/
A.Camus
Stary 2012-03-06, 12:07   #3707
mloda1989
Zakorzenienie

100 lat Lenko!!!

u nas bylo siku do kibelka... co do butow to na teraz tylko zimowe mamy.... bo wiosenne juz za male...
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 12:12   #3708
Darusiaaaa
Zakorzenienie

tak tak Lenuś 100 lat!!!juz 2 latka....matko! nadal to do mnie chyba nie dociera;p
A.Camus
Stary 2012-03-06, 12:23   #3709
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

wpadam, życzenia składam sto lat, zdrówka i mnóstwa prezentów dla Lenusi

i spadam

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 12:44   #3710
aneczkkaa
Zakorzenienie

Kochana Lenko Sto Latek
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 12:47   #3711
evitka21
Zakorzenienie

kochane ciotki bardzo dziękuję za życzonka dla Lenki

jak tak czytam to strasznie lekko już młodzież ubieracie, ja nie wiem wrocek niby najcieplejszy na ogół, ale mnie tam ciągle zimno, rano ok zera jest potem co najwyżej 5 stopni. Ja zmarzluch jestem i sama to bym chyba zamarzła w t-shircie na długi i wiosennej kurteczce....a co dopiero młoda w wózku....no ale to JA. Wy som gorące dziołchy
Wczoraj rano to myślałam, że zamarznę (do koleżanki szłyśmy z młodą) tak mnie wyziębiło...

a moja nadal jak się jej nie przypilnuje wali w gacie i dziś mi dodatkowo "prezent" urodzinowy zrobiła: jak rano wstaje to ostatnio łaskawie siada na nocnik i potem wtedy lata już bez pieluchy (jak nie zrobi to z samego rańca z pieluchą żeby swojego i mojego wyraz nie zalała). Siedzi w łóżeczku, ogląda bajkę. My z tż w kuchni śniadanie sobie robimy. Nagle krzyk- "Mamoooooooooooo zrobiłam kupeeeee"
Przychodzę, patrzę, a tam lenusia sobie pokaźmne stadko bobeczków przesympatycznych walnęła, wyleciały wszystkie nogawką od spodenek piżamowych (nie miała jeszcze gaci założonych)i tak sobie pięknie z łóżeczka patrzyły....moja mina bezcenna.....

Ana, ogromnie gratuluję postępów nocnikowych!!! jestem z was bardzo dumna! widzisz, twoja to wie, że matki drażnić nie wolno i trzeba być przykładnym potomkiem

gusinek, fajnie że z siusiakiem ok, ale ból utraconej po 2 min stówy też niezły. Ale spokój święty też kosztuje, co zrobić

Darusia
, dobrze pamiętałaś-to dorze lenka się zwierzała, że się w gacie zlała

dziewczyny, a macie objawy przesilenia wiosennego?
bo ja straszne-cały czas mi się chce spać-nawet jak się po 9 położę i śpię normalnie (np.do 6.15-u mnie to już ok), a wstaję jak bym tydzień nie spała i cały dzień myślę o tym kiedy już wieczór będzie....chodzę zła jak osa wszystko mnie denerwuje (choć to może być PMS już)i w ogóle jestem nie do życia....

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

bao, jak się czujesz? kiedy wizyta?

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 12:56   #3712
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Witajcie

My też kolejny dzień i noc bez smoka. Dzisiaj mija tydzień. Noce przesypiane całe od ok. 21 - 7.20. Oczywiście wierci się i postękuje ale nie budzi. Bardziej jej teraz przeszkadza kołdra, chyba za ciepło

Ana - brawa za nocnik
Zosia lata w majtkach i czasem w legginsach albo spodniach.
Wow!Już tydzień minął
Jak ładnie Zosia śpi
Dziękować
Cytat:
STO LAT LENKO!!!
DUŻO ZDRÓWKA I UŚMIECHU

Dla Ninki za nocnikowanie
jestem w szoku jak szybko załapała

i
Ja też
Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
Ana, ogromnie gratuluję postępów nocnikowych!!! jestem z was bardzo dumna! widzisz, twoja to wie, że matki drażnić nie wolno i trzeba być przykładnym potomkiem

bo ja straszne-cały czas mi się chce spać-nawet jak się po 9 położę i śpię normalnie (np.do 6.15-u mnie to już ok), a wstaję jak bym tydzień nie spała i cały dzień myślę o tym kiedy już wieczór będzie....chodzę zła jak osa wszystko mnie denerwuje (choć to może być PMS już)i w ogóle jestem nie do życia....

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

bao, jak się czujesz? kiedy wizyta?
Moja już w brzuchu się biedna nasłuchała matki i dlatego taka zdyscyplinowana wyskoczyła

MamyCiągle mi się spać chcę,choć przesypiam całe noce.Pół dnia mogła bym przespać.Nina też ciągle śpiąca chodzi.Tż to samo.Nic nam się nie chcęNo i cała trójka marudna trochę i nie do życia

Stary 2012-03-06, 13:10   #3713
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość

Zmieniła bo coraz więcej je tego co my ale to nie tak drastycznie... No i nie chce jeść owoców i warzyw. Z obiadu je czasem samo mięso czy rybę, nie tknie ziemniaków, chleba (bułki je na zakupach tylko) nie zje surówki, ogórków...
Lind mój surówek jako takich nie jada. On z owoców w kawałku to tylko jabłka, a reszta to musy. Owoce takie jak maliny np miksuję mu i dorzucam do kaszki, warzywa najcześciej ma w zupie, więc robię takie że łycha stoi same warzywajak jest choć troche mięsa to zje. surówki mu blenderuję z ziemniakami, fajnie wygląda puree z brokułami, marchewką lub groszkiem, buraczki też mi tak przemycam, nawet szpinak. Jak mu cos nie smakują warzywka to z sosem czosnkowym wszystko zjeNa każdego znajdzie się sposób. Musisz popróbować.
Mojemu starszemu to szło tylko warzywa w soku marchewkowym przemycić. Codziennie sokowiruwką mu robiłam marchewkę w selerem i buraczkiem, czasami do tego jakiś owoc, jak chciał słodsze to mu soku z malin dolewałam, aż mnie mdli na samą myśl o tym, no ale co zrobić dziecko potrzebuje witamin i błonnika
Cytat:
Ja niestety mam, nerwowa chodzę strasznie, aż się cieszę że tz nie widuję bo bym pewnie sie rozwodziła :P
Więcej magnezu biore i piję herbatki z melisy, i jeszcze dzisiaj zakupię z szyszek chmielu

Sara izabrawa za pozbycie się smoczków, dziewczynki muszą mieć równiutkie ząbki

Darusia u mnie ta ciensza kurtka to taka wioseno jesienna, na temp 0 i mniej się nie nadaje.
Ja mojego cienko ubieram ale on cały czas biega, i nie to nie troszke potupta i idzie, on cały czas zapierdziela, i jak widzi że go nie doganiam to mi papa robi żeby mnie zmotywować. Wózek na spacery biorę, jako taki karniak, jak mnie nie będziesz słuchał to wsadzę do wózka i takie tam.

Evitka twój opis wypadającej kupy nogawkąDobrze że nie robi takich jak mój, bo by co najwyżej wypłynęło

Stary 2012-03-06, 13:11   #3714
minka26
Wtajemniczenie

Wszystkiego Nacudowniejszego dla Naszaj Gaduły Lenki

Cytat:
myslalam ze latwiej z moim pojdzie... a on taki niekumaty.. chcial usiasc na nocnik zobaczymy czy cis wycisnie... my tez musimy kupic buziki, chyba znowu polbuty z ecco w tamtym roku super sie sprawdziky, sporo w nich smiagal - bo oprocz nich mial tylko sandalki:P i jak nowki wygladaja.. i trzeba bedzie kupic jeszcze jakas lzejsza kurtke bo w tej zimowej troche dziwnie wygllada zwlaszcza przy tezecie ktory juz w skorce smiga;/

daj mu czas

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Właśnie moje dziecko zrobiło grubszą sprawę do nocnika-sama zawołała
Matka taka dumna,że aż jej loda w nagrodę dałam

My też już bez smoka ponad tydzień, mała już się oswoiła, choć jak bardzo zmęczona to woła ale tylko raz lub dwa. Oczywiście dłużej zasypia, ale wczoraj już nie siedziałam przy niej wieczorem tylko wyszłam, 2 razy mnie zawołała i w końcu sama usnęła.
Tylko w nocy z płaczem sie obudziła, a raczej nie obudziła, tylko wyła przez sen, musiałam ją do nas wziąć i wybudzić. Po chwili usnęła i spałyśmy do 6.30.
Swoją drogą ostatnio skraca czas spania wcześniej spała do minimum 7 a ostatnio do 6 śpi
Stary 2012-03-06, 13:13   #3715
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

evitka bym zapomniała że dzisiaj na to moje przesilenie kupiłam sobie w ramach diety tą dużą czekoladę białą z orzechami

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość

My też już bez smoka ponad tydzień, mała już się oswoiła, choć jak bardzo zmęczona to woła ale tylko raz lub dwa. Oczywiście dłużej zasypia, ale wczoraj już nie siedziałam przy niej wieczorem tylko wyszłam, 2 razy mnie zawołała i w końcu sama usnęła.
Tylko w nocy z płaczem sie obudziła, a raczej nie obudziła, tylko wyła przez sen, musiałam ją do nas wziąć i wybudzić. Po chwili usnęła i spałyśmy do 6.30.
Swoją drogą ostatnio skraca czas spania wcześniej spała do minimum 7 a ostatnio do 6 śpi
za odsmoczkowanie dla dzielnej mamy
dzieci jakoś wyczówają zmiane czasu która nadchodzi dużymi krokami

Stary 2012-03-06, 13:20   #3716
blistex
Rozeznanie

LENKA 100 LAT

Julia dzisiaj o 1.30 w nocy przez sen zawołała "mamusia ee chcem " wysadziłam moje nieprzytomne dziecko na nocnik i zrobiła piękną wielka śmierdzącą kupę, po czym ubrałam pampersika, a ona przez sen dalej mówi " dorobiłam jeszcze " i musiałam ja przebierać
w przedszkolu za chiny ludowe nie chce robić do nocnika z innymi dziećmi, sama jak siada to zrobi

Darusia my ubieramy tak:
cieplejszy dzień: body na ramiączkach <takich cieniusich>< a body dla tego, bo bynajmniej mam pewność,że jak się nachyli nie bedzie miała nereczek na wierzchu> na to koszulka z długim, bluza i cienka kurtka, albo kamizelka. Na dół skarpety, spodnie, albo rajtki i spódniczka, na nogi emu, albo półbuciki ale takie za kostkę < kupiłam jej w zeszłym tygodniu w ccc takie fioletowe>na główkę opaska albo nauszniki
chłodniej jak dzisiaj: bodziak, koszulka z długim, bluza, kurtka z podpinką jesienna rajty leginsy, półbuty i czape,
Stary 2012-03-06, 13:31   #3717
evitka21
Zakorzenienie

madzia, widzisz, u mnie słodycze to na porządku dziennym więc dużo mi na stan obecny nie pomogą...ale ogólnie to na smutki polecam z lidla czekolady te 200g z całymi orzechami lub migdałami

ale zaczęłam dzis podkradać staremu bodymaxa, to może jakoś będzie

Stary 2012-03-06, 13:50   #3718
Izumi
Wtajemniczenie

Ja tak na szybko.....
Zniknęłam znowu, bo mi się w domu(jakkolwiek głupio to brzmi) net skończył
A w pracy mam furę roboty X-/ i nawet nie ma kiedy wpaść
Przejrzałam tak szybko wasze wpisy i jestem w szoku że takie macie mądre dzieci!!!! Już się załatwiają pięknie! Gadają pełnymi zdaniami i to logicznie lub nie gadają, ale są niesamowicie bystre! Układają puzle (I TO JAKIE!!! SZZZZOOOOOK), memo i inne rzeczy, których nawet ja nie umiem! A na dodatek .... SĄ TAKIE ŚLICZNE! WSZYSTKIE!!! :szok: .....

Idę po pracy młodemu kupić puzzle ;P

Pop - Byle do przodu!!!! Mała silna bestia jest!

i oczywiście .... 100 LAT LENKA

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

P.S. Michał symuluje sikanie do nocnika na stojąco. Ściąga gatki i pieluchę, staje przed nocnikiem okrakiem, kolana ugina, ręce zakłada na krzyż i mówi "siiiiiiiiiii". Wygląda jak ostatni żul przy tym, ale ma frajdę że hoho. Oczywiście siku NIE zrobi, co najwyżej potem się zleje na dywan bo pieluchy też NIE da sobie założyć
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 13:58   #3719
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
nie no rajtki to ja jeszcze zakladam,kurtka bardzo lekka czyli jaka?bez podszycia?
my w plaszczyku wiosennym od wczoraj smigamy,ale tez nie jest extra super cieniutki/
My jeszcze mamy zimową kurtkę. Mimo fajnego słońca jeszcze trochę zimno i wietrznie.

U nas wózek już złożony i latamy pieszo a Zosia co chwila pogrzewa atmosferę

Cytat:
jak tak czytam to strasznie lekko już młodzież ubieracie, ja nie wiem wrocek niby najcieplejszy na ogół, ale mnie tam ciągle zimno, rano ok zera jest potem co najwyżej 5 stopni. Ja zmarzluch jestem i sama to bym chyba zamarzła w t-shircie na długi i wiosennej kurteczce....a co dopiero młoda w wózku....no ale to JA. Wy som gorące dziołchy
Wczoraj rano to myślałam, że zamarznę (do koleżanki szłyśmy z młodą) tak mnie wyziębiło...

a moja nadal jak się jej nie przypilnuje wali w gacie i dziś mi dodatkowo "prezent" urodzinowy zrobiła: jak rano wstaje to ostatnio łaskawie siada na nocnik i potem wtedy lata już bez pieluchy (jak nie zrobi to z samego rańca z pieluchą żeby swojego i mojego wyraz nie zalała). Siedzi w łóżeczku, ogląda bajkę. My z tż w kuchni śniadanie sobie robimy. Nagle krzyk- "Mamoooooooooooo zrobiłam kupeeeee"
Przychodzę, patrzę, a tam lenusia sobie pokaźmne stadko bobeczków przesympatycznych walnęła, wyleciały wszystkie nogawką od spodenek piżamowych (nie miała jeszcze gaci założonych)i tak sobie pięknie z łóżeczka patrzyły....moja mina bezcenna.....

Wy to potraficie rozbawić i trochę zredukować przesilenie wiosenne, kóre mnie nistety dopadło chyba już w styczniu. Zwykle pomagał mi bodymax i nawet zakupiłam ale chyba jakieś jest lipne bo nic a nic nie działa. Kiedyś jak zeżarłam z rana na czczo tabletkę to latałam jak nakręcona a teraz co najwyżej mnie mdli. Kawa nie działa, czekolada tyż, wszystkie środki do dupy . Nawet mój Tż już ok. 22 jest zasypiający a normalnie to on i po 24 jest "żywy".

Co do ubierania to moja matka mówi że jakby popatrzeć jak Zosia jest ubrana to można by pomyśleć że jest wiecznie chora z tego wyziębienia.

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
Brawa dla Amelki
Nocny płacz to może jakieś zęby wychodzące ?

Wczoraj Zosia zasnęła p mleku na rękach.
Stary 2012-03-06, 14:00   #3720
evitka21
Zakorzenienie

izz, to ty ją jeszcze z butli na rękach karmisz?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości