Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-06, 11:52   #1441
Nika0208
Rozeznanie

Dot.: Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX

Cytat:
Napisane przez zakrzewianka Pokaż wiadomość

Mój najnowszy nabyte k - za całe 20 zł z przesyłką
Śliczne butki...a ta cena -
Nika0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:56   #1442
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
dziewczyny pamietacie nasze rozmowy o rejonach Polski?
mieszkam w znaku zapytania
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:56   #1443
aroli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
a możesz wstawić jakąś fotkę sukni jeśli chodzi o targowanie to możesz się spytać czy Ci dorzucą welon ale podejrzewam, że nie będą zbytnio chętni na takie rozwiązania ale spróbować zawsze możesz
Właśnie przeczytałam na ich stronie, że z okazji Dnia Kobiet 15% na wszystkie suknie, czyli od 2500 15 % to będzi8e tak około 2100 zł Zobaczymy co oni na to.
Fotka :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg BEATRICE_TO 4-19323.jpg (27,0 KB, 36 załadowań)

I 27.11.2010 --> II 07.07.2012
29.03.2015
17.11.2016
aroli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:58   #1444
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Myślę, że to kwestia baaaaardzo indywidulana. Ja urodziłam dziecko, gdy miałam skończone 35 lat. Z doświadczenia i obserwacji: im wcześniej, tym po prostu "łatwiej" - ale to są moje indywidulane obesrwacje po kilkukrotnym pobycie w szpitalu. Są również małżeństwa, które się decydują nie mieć dzieci. To indywidulana sprawa każdego. Oczywiście też należy patrzeć perspektywicznie: gdy mój syn będzie miał 20 lat, to ja 55.... Tylko dlaczego ciągle się czuję, jakbym miała 25?

Jakie śliczne bardzo mi się podobają !

Cytat:
korek na Zakopiance mnie zmiażdżył...

Właśnie kompletuję moje portfolio, jutro pojadę do Krk z nim, bo wyszła oferta pracy, zobaczymy jakie warunki zaproponują. Także można prosić o ?
Stary 2012-03-06, 12:01   #1445
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Hej hej!

Tak Was czytam i nie wiem w co ręce włożyć. Roboty przed weselem mnóstwo. Parę rzeczy nam doszło, parę się posypało, goście potwierdzają, ale i odmawiają...
Dzisiaj dopiero jadę na przymiarkę. Może mamę zabiorę, bo chciałabym by widziała co i jak, bo siostrze się córa rozchorowała i się z domu nie ruszy...

Teraz już wiem, dlaczego nasze tegoroczne mężatki przed ślubem nie miały czasu na wizaż

i w ogóle nie umiemy się zdecydować na 1 taniec, mamy parę a może i parę naście propozycji, ale jak dochodzi co do czego to TŻ mówi nie... a przy jego propozycji można sobie nogi połamać- taki szybki kawałek...

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 12:03   #1446
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Ja sie boje ze nam sie uda juz i nie pojedziemy w podróz poslubna..a z drugiej strony nie chce juz czekać...wiec po prostu nie bedziemy uwazac ot i tyle...
A czemu nie pojedziecie jakby sie udalo

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość

a ile macie lat ?
ja bym tam chciała mieć dziecko.. ale nie mam też jakiegoś strasznego parcia po prostu fajnie jakby po ślubie się pojawiło...
ale słyszałam już teksty że mam 'dopiero' 24 lata
w listopadzie 29 a Tz w kwietniu 34
W ogole mala byla prezentem na 30 urodziny Tz Przyszla na swiat dwa dni po nim

Cytat:
piekne sa a cena powalajaca

Cytat:
dobre

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 12:12   #1447
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Hej hej!

Tak Was czytam i nie wiem w co ręce włożyć. Roboty przed weselem mnóstwo. Parę rzeczy nam doszło, parę się posypało, goście potwierdzają, ale i odmawiają...
Dzisiaj dopiero jadę na przymiarkę. Może mamę zabiorę, bo chciałabym by widziała co i jak, bo siostrze się córa rozchorowała i się z domu nie ruszy...

Teraz już wiem, dlaczego nasze tegoroczne mężatki przed ślubem nie miały czasu na wizaż

i w ogóle nie umiemy się zdecydować na 1 taniec, mamy parę a może i parę naście propozycji, ale jak dochodzi co do czego to TŻ mówi nie... a przy jego propozycji można sobie nogi połamać- taki szybki kawałek...
no kochana u Ciebie to żarty się skończyły bo to ledwie miesiąc został mam nadzieję, że jakoś na spokojnie Wam to wszystko ruszy i pójdzie do przodu
a dużo osób Wam odmówiło - podawali jakieś racjonalne argumenty?
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 12:18   #1448
klaudusk_a
Zakorzenienie

Tak długo zwlekałam, żeby dołączyć do tego wątku i przeglądam kolejne części w końcu pomyślałam, że jest ich ze 30
Czy mogę więc dołączyć?

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 12:24   #1449
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
Tak długo zwlekałam, żeby dołączyć do tego wątku i przeglądam kolejne części w końcu pomyślałam, że jest ich ze 30
Czy mogę więc dołączyć?
Witaj

opowiedz nam wszystko o Was, pochwal się wszystkim co macie zamówione i najważniejsze czy masz już suknię
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 12:26   #1450
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
węgiel w śląskim same czarnuchy mieszkają
kupiłam se majtki pod kiecę
ale dzisiaj przepiękna pogoda

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 12:29   #1451
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej hej!

Gosza, trzymam kciuki, żebyście szybko wszyściutko ogarnęli Co do pierwszego tańca, to może skoro czasu coraz mnie, wybierzcie coś klasycznego (walca) albo taki taniec, do jakiego dobrze Wam się na kursie tańczyło i nie jest dla Was zbyt trudny. Chyba lepiej najpierw zdecydować jaki taniec chcecie w ogóle tańczyć, a potem dobrać piosenkę, tak mi się wydaje Pochwal się jak już coś zdecydujecie (oczywiście jak znajdziesz chwilkę w tym przedślubnym szaleństwie). Buziaki

Cytat:
Czy mogę więc dołączyć?
Witam koleżankę z lubelskiego wątku Przygotuj się na ostre tempo
Stary 2012-03-06, 12:29   #1452
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:
zobaczcie - moje miasto jest
ale biedaszybów nie narysowali
Cytat:
Czy mogę więc dołączyć?
witaj

wiedźma w kolejnym pokoleniu
no i mam córkę
i męża - czarodzieja
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 12:31   #1453
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

O której podajecie tort? Po północy czy wcześniej?
U nas będzie po północy. Po obiedzie mamy deser więc odpada. Za to nie robimy zabaw oczepinowych do których moja rodzina jest przyzwyczajona więc chce podać tort jako taką "atrakcję".

My zaproszenia zaczęliśmy rozdawać niedzielę czyli ponad 4 miesiące przed. A kiedy skończymy to się okaże Wierszyków żadnych nie mamy więc nie wiem jakie są reakcje.

Co do butów to mój tż wczoraj znalazł takie cudo:http://app.funindesign.pl/buty/konfigurator.php

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 12:33   #1454
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Czy mogę więc dołączyć?

Witaj Co już załatwione, czego wam jeszcze brakuje? Opowiadaj co się da
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 12:34   #1455
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Co do dzieci to my chcemy sztuk jeden. Ale to za kilka lat bo chociaż mamy lat 27 i 31 nie jesteśmy jeszcze gotowi i sytuacja nie pozwala.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 12:36   #1456
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
no kochana u Ciebie to żarty się skończyły bo to ledwie miesiąc został mam nadzieję, że jakoś na spokojnie Wam to wszystko ruszy i pójdzie do przodu
a dużo osób Wam odmówiło - podawali jakieś racjonalne argumenty?
Termin potwierdzenia mamy na 10 marca, więc jeszcze nie wszyscy się odezwali.
I tak: na 126 gości na razie odmówiło 10 gości. Potwierdziło przybycie 79 osób (nawet moja chora chrzestna, która teraz ma chemię potwierdziła przybycie, ale tu wiemy, że niestety spodziewać musimy się wszystkiego).

Powody odmowy racjonalne raczej i nie mamy pretensji do nikogo. Jest nam tylko smutno, że niektórych osób nie będzie Mamy wesele w tygodniu i rozumiemy jak ktoś nie może być, bo mieszka 800km dalej a w środę musi być w pracy. No i innym powodem może być ślub mojego kuzyna w sierpniu, o którym nikt nikogo oficjalnie nie poinformował, ale w rodzinie się o nim mówi. Automatycznie rodzeństwo kuzyna, które mieszka setki kilometrów od nas woli wybrać jego wesele nie nasze.
Boimy się, że jeszcze trochę osób nam może odpaść...

A na siłę dopraszać nikogo nie chcę, bo wiadomo jak to jest.

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18

Edytowane przez gosza_m
Czas edycji: 2012-03-06 o 12:39
Stary 2012-03-06, 12:41   #1457
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

czołgiem, nadrobilam i jestem zawiedziona tak mala iloscia postowdo przeczytania
Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
wróciłam i....

ZAMÓWIŁAM BUKIET DLA SIEBIE będą piwonie/peonie Dla druhenek i swiadkowej tak samo, też z piwonii tylko będa mniejsze i mniej okazałe niż mój i dla chłopów kwiaty do butonierek Florystka powiedziała mi, że o tej porze, 21 lipca piwonie mogą być, ale to zalezy od pogody, a jak nie to sprowadzą z holandi
o tej porze roku jest mnostwo rodzajo piwonii wiec mysle ze luz

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
O której podajecie tort? Po północy czy wcześniej?
po obiedzie
Cytat:
ile kosztowały zaproszenia ? jeśli mogę wiedzieć ?
dasz linka ?

co do bukietu dla świadkowej, ja swojej kupuje taką bransoletkę na ręke z kwiatów - ręce ma wolne i napewno jest tańsze od bukietu, no i świadkowa nie będzie zupełnie bez żadnego kwiatka
korsarz się to chyba nazywa
także może pomyśl nad czymś takim
Załącznik 4541583
ja tez dla siosty bede zamawiac branzoletke keiwatowa i tak sie zastanawiam czy dla siebie tez takiej nei zamowic w momencie gdy juz odstawie bukiet , bo te branzoletki sa urocze
Cytat:
Moja florystka powiedziała mi że te "bransoletki" są nietrwałe i odradza coś takie, zwłaszcza jak chciałoby się jechać w dniu wesela na sesję, bo kwiatów może już nie być, nie wiem ile w tym prawdy.
Ja pokazałam zdjęcie bukietu z załącznika i takie mają być, czyli krem przepleciony kilkoma bladziuteńkimi różowymi peoniami.
Druhny i świadkowa będą mieć też takie tylko małe.
Wiotkość gałązek chyba nie ma znaczenia bo można to spokojnie wzmocnić.
Do butonierki TŻtowi drużbom i świadkowi florystka ma zrobić właśnie te "bukieciki" z pączkami peonii.

Dodatkowo ta florystka ma podpisaną umowe z Naszą salą na dekoracje. Więc od razu powiedziałam jej że chce kwiaty z peonii i powiedziałam że może połączyć je z eustomami. Zaznaczyłam że nie chcę takiego czegoś zielonego jakby miniigiełki na gałązkach, dodawane do bukietów, bo widziałam że takie coś tez tworzyła.

W ogóle tutaj macie galerię, można obejrzeć:
http://www.dekoracjeismena.pl/DOM-WESELNY-euforia.php akurat link do dekoracji w Naszej sali. Zaznaczyłam że chciałabym minimalistycznie i z klasą. Powiedziała że peonie bardzo pachną więc na sali pomiesza je z innymi kwiatami, żeby nie było zbyt intensywnego zapachu i żeby goście nie padli

Zastanowiłyście mnie z tym tortem, bo powiem szczerze ja rzadko kiedy go jadam i północy już jakoś nie mam smaku na słodkości, więc można by to podac wcześniej faktycznie, zobaczę co na to Nasz kucharz
my bedziemy podwac tort zaraz po obiedzie bo z wlasnego doswiadczenia wiem ze w okolicach polnocy nigdy slodkosci nie jadam bo w polaczeniu z wodka moze miec to kiepsi rezultat, zreszta zauwazylam ze im wczesniej podamy tort Ty chetniej go ludzie jedza

co do branzolete, dobrze zrobiona branzoletka, np ze storczyka dlugo przetrwa

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość

co do zaproszen... uwazam ze lepsze sa całościowo drukowane... niestety czasami ludzie uwazaja zaproszenia wypisywane recznie za tzw "masówkę" gdzie nie wiadomo czy to zaproszenie mialo byc dla mnie, czy moze ktos im odmowil i mieli zapasowe zaproszenia to dopisali mnie itp.
ogolnie sadze tez ze schludniej wygladaja, ale dostawalam czesto zaproszenia wypisywane recznie wiec mozliwe ze to bardziej kulturalne i grzecznosciowe skoro to sie praktykuje?

Nie sadze tez ze zaproszenia calosciowo drukowane nie maja "wkladu" cenie tekie poniewaz wiem, ze Para Mloda juz od dawna wiedziala ze MNIE zaprosi stad mam wlasne piekne zaproszenie
my bedziemy meic grukowane zaproszenia offsetow (w konwencji pocztówki0 i nei ma mozliwosci spersonalizowania ich w jakikolwiek sposob, w miejsce adresata bede pisac osobe zaproszona
Cytat:

witaj

DUŻE KCIUKASYY

Wczoraj mówiłam do kumpeli że mi się jeszcze koszmary ślubne nie śnią i co? Caluteńki sen płakałam bo w dniu ślubu odkryłam że suuknia jest za szeroka i spada mi do pasa, była szara, fryz mi się rozwalił i poprawiałąm mejkap, odatkowo cały czas przy tym ryczałam jak bóbr z powodu sukienki, a wychodząc z domu wpadłam w histerie że zapomnieliśmy iść do księdza i zamówić kwiatów do kościoła ... chyba się zaczęło...
ja jakis czas temu mialam kilka jak sie budzilam to wylam ze smiechu

Cytat:
Napisane przez agnes j Pokaż wiadomość
dzien bardzo dobry wszystkim

Napisane przez (kicia)
Dziewczęta czy może być jako podziękowanie dla gości małe słodkie conieco w postaci kruchego ciasteczka średniej wielkości w kształcie serca jakoś przyzdobionego zapakowane w taka folię przezroczystą z karteczka w środku? Wystarczy? Bo jakiś czas temu robiłam takie ciasteczka wyszły pyszne a tanie mogła bym je sama zrobić bo one i tak muszą minimum 5dni polezec żeby były pyszne więc miała bym czas.

Kiciu wysmienity pomysl, podziel sie przepisem, ciekawe czy mi wyjdzie ten wypiek )
super pomysl
Cytat:
wy o dzieciach
a ja wczoraj sobie uzmysłowiłam że to już niecałe 4 miesiące
zaczynam się bać

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

a ile macie lat ?
ja bym tam chciała mieć dziecko.. ale nie mam też jakiegoś strasznego parcia po prostu fajnie jakby po ślubie się pojawiło...
ale słyszałam już teksty że mam 'dopiero' 24 lata
jak sobie pomysle ze u mnie niecale 5 mieisiecy to musze po stoperan leciec

Cytat:
Myślę, że to kwestia baaaaardzo indywidulana. Ja urodziłam dziecko, gdy miałam skończone 35 lat. Z doświadczenia i obserwacji: im wcześniej, tym po prostu "łatwiej" - ale to są moje indywidulane obesrwacje po kilkukrotnym pobycie w szpitalu. Są również małżeństwa, które się decydują nie mieć dzieci. To indywidulana sprawa każdego. Oczywiście też należy patrzeć perspektywicznie: gdy mój syn będzie miał 20 lat, to ja 55.... Tylko dlaczego ciągle się czuję, jakbym miała 25?

ja mam 32 lata (bede meic w grudniu) i na razie do dziecka mi nie spieszno, buciki cudne

Cytat:
heheh no fakt u mnie neiźle piździ

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

Edytowane przez czarna_kawa80
Czas edycji: 2012-03-06 o 12:51
czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 12:45   #1458
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Gosza, trzymam kciuki, żebyście szybko wszyściutko ogarnęli Co do pierwszego tańca, to może skoro czasu coraz mnie, wybierzcie coś klasycznego (walca) albo taki taniec, do jakiego dobrze Wam się na kursie tańczyło i nie jest dla Was zbyt trudny. Chyba lepiej najpierw zdecydować jaki taniec chcecie w ogóle tańczyć, a potem dobrać piosenkę, tak mi się wydaje Pochwal się jak już coś zdecydujecie (oczywiście jak znajdziesz chwilkę w tym przedślubnym szaleństwie). Buziaki
TŻ upiera się przy jivie. Bardzo go lubi i do tego nawet układu żadnego nie potrzebujemy, bo TZ dobrze prowadzi (akurat w tym tańcu). Ale znaleźć fajna piosenkę w dobrym tempie i z dobrym tekstem jest ciężko.
Ja tam mogłabym zatańczyć wszystko. Uwielbiam foxtrota, tango, walca angielskiego, ale chciałabym by TŻ się swobodnie czuł. I to jest dla mnie priorytetem.

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2012-03-06, 12:46   #1459
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Czy mogę więc dołączyć?
Witaj i opowiadaj!

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Co do butów to mój tż wczoraj znalazł takie cudo:http://app.funindesign.pl/buty/konfigurator.php
EKSTRA!! chyba maja jeszcze wiecej kombinacji niz na tej stronie, ktora pokazala Marylka ostatnio

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 12:51   #1460
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
o właśnie, to czarne coś to Polska C

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 12:51   #1461
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Świetnie Tylko w zamian wizażowe ciotki muszą regularnie otrzymywać zdjęcia bobasów

W czerwcu skończę 26 a mój TŻ w lutym skończył 28. Nie żeby mój biologiczny zegar tykał, ale instynkt macierzyński już mocno daje o sobie znać
mój tż też 28
wydaje mi się że on by już baaardzo chciał mieć dziecko kilka razy coś napomknął, myślę że natchnęło go to że jego młodsza siostra kilka dni temu urodziła już drugie dziecko chyba samo bycie wujkiem już mu nie wystarcza

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 12:52   #1462
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
TŻ upiera się przy jivie. Bardzo go lubi i do tego nawet układu żadnego nie potrzebujemy, bo TZ dobrze prowadzi (akurat w tym tańcu). Ale znaleźć fajna piosenkę w dobrym tempie i z dobrym tekstem jest ciężko.
Ja tam mogłabym zatańczyć wszystko. Uwielbiam foxtrota, tango, walca angielskiego, ale chciałabym by TŻ się swobodnie czuł. I to jest dla mnie priorytetem.
moj jive'a nie znosi!! a ja mam taki ubaw gdy widze jak sie meczy przy tym tancu
Nam najlepiej wychodzi walc angielski, tanczymy go juz intuicyjnie i wychodzi nam calkiem niezle, ale ja jestem zakochana w paso i w tangu, pewnie nie zatanczymy tych tancow na pierwszy, ale koniecznie chce zatanczyc je na weselu, choc paso chyba nie pojawia sie na weselach czesto to na moje zyczenie orkiestra musi zagrac
A jeszcze wczoraj w tangu mielismy kolejna super figure - obrot partnerki z podnoszeniem, jakkolwiek to sie profesjonalnie nazywa, wyglada to WOW

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 12:55   #1463
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
To może być ciężko w znalezieniu czegoś w tym tempie i z jednocześnie ładnym tekstem Mam nadzieję na to że jednak upolujecie jakąś fajną piosenkę Ja ostatnio słucham tylko tej co wybraliśmy Ale za każdym razem jak się spotykam z Tż to musimy ja tańczyć żeby się trochę wprawić w rytm

Jak patrze na ilość dni to się przerażam Zostało mi dokładnie 39 dni i gonię Cie gosza Jakoś to do mnie nie dociera że wychodzę za mąż i dopadają mnie czasem takie głupie myśli o których tu jakiś czas temu pisała melody
Stary 2012-03-06, 13:00   #1464
tenebrosa
Wtajemniczenie

Brydziu, my mamy 24 i 30 lat (rocznikowo 25 i 31), ale jeszcze nam nie śpieszno do dzieci, chociaż teoretycznie mamy bardzo dobrą sytuację ku temu, ale to jeszcze nie czas na rodzicielstwo.

Gosza, co do jive'a na pierwszy taniec, to mogę zaproponować Ci piosenkę We belong together Randy'ego Newmana: http://www.youtube.com/watch?v=Bw7ZjO-Nf5Q
Można ją też ładnie skrócić.

My wzięliśmy ją jako podkład do naszego videozaproszenia /save the date, może pamiętasz? A odkryłam ją za pomocą TzG, bo tam do tego utworu jive'a tańczyli Darek Kordek i Blanka Winiarska. Najpierw myślałam, żeby wziąć ją jako pierwszy taniec na poprawiny, ale potem ustaliliśmy, że będziemy tańczyć na drugi dzień salsę, a tę piosenkę wykorzystaliśmy właśnie jako podkład do naszego filmiku STD.

Chociaż szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie trochę jive'a w sukni ślubnej Warto przećwiczyć sobie chociaż raz taki szybki taniec w butach weselnych i w halce, jeśli będziesz ją miała.
Stary 2012-03-06, 13:00   #1465
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
moj jive'a nie znosi!! a ja mam taki ubaw gdy widze jak sie meczy przy tym tancu
Nam najlepiej wychodzi walc angielski, tanczymy go juz intuicyjnie i wychodzi nam calkiem niezle, ale ja jestem zakochana w paso i w tangu, pewnie nie zatanczymy tych tancow na pierwszy, ale koniecznie chce zatanczyc je na weselu, choc paso chyba nie pojawia sie na weselach czesto to na moje zyczenie orkiestra musi zagrac
A jeszcze wczoraj w tangu mielismy kolejna super figure - obrot partnerki z podnoszeniem, jakkolwiek to sie profesjonalnie nazywa, wyglada to WOW
Ja się śmieję, że mój TŻ nie tylko ma urodę egzotyczną, ale chyba na prawdę w nim coś siedzi, bo zdecydowanie woli łacinę od standardu. Ale my dopiero zaczynamy wspóna przygodę z tańcem, więc do obrotów z podnoszeniem nam jeszcze daleko

Tort u nas po obiedzie

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2012-03-06, 13:01   #1466
klaudusk_a
Zakorzenienie

Dzięki za przyjęcie
widzę, że tempo pisania macie strusia pędziwiatra nie wiem jak nadąże

Więc tak:
suknia model PACO http://www.mysticbridal.pl/ będzie szyta w salonie Oliwia
obrączki APART : http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,1689
bukiet i butonierka ze stroczyków lub słoneczników robiona przeze mnie
tort robiony przez moją mamę
buty prawdopodobnie w kolorze ecru
zaproszenia: http://www.amelia-wedding.pl/arte/de...ge/15?sef=hcfp wzór 5 lub 11
nauki: jeszcze nie zrobione ale prawdopodobnie weekendowe
fryzura: lekki upięcie (tzw.nieład artystyczny)
poduszeczka na obrączki: szyta przez mamę
sukienka dla córci: również szyta przez mamę
garnitur dla Tż-ta: szary ale jeszcze nie wybrany
spinki do koszuli: allegro
Jak na razie tyle, będę pisać w trakcie
Jeszcze sobie przypomniałam:
fotograf:http://www.bymalibu.pl/
zespół: RAJ
dom weselny: u Wrońskiego
makijaż: tu jeszcze mam problem
pierwszy taniec: http://www.youtube.com/watch?v=wIS9xEipo-U

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/

Edytowane przez klaudusk_a
Czas edycji: 2012-03-06 o 13:07
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 13:06   #1467
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2012-03-06, 13:17   #1468
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za przyjęcie
No świetne zestawienie A tempo rzeczywiście zawrotne

Lecę do pracy, by móc wieczorem was ponadrabiać
Miłego dnia
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 13:21   #1469
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość

Gosza, co do jive'a na pierwszy taniec, to mogę zaproponować Ci piosenkę We belong together Randy'ego Newmana: http://www.youtube.com/watch?v=Bw7ZjO-Nf5Q
Można ją też ładnie skrócić.

My wzięliśmy ją jako podkład do naszego videozaproszenia /save the date, może pamiętasz? A odkryłam ją za pomocą TzG, bo tam do tego utworu jive'a tańczyli Darek Kordek i Blanka Winiarska. Najpierw myślałam, żeby wziąć ją jako pierwszy taniec na poprawiny, ale potem ustaliliśmy, że będziemy tańczyć na drugi dzień salsę, a tę piosenkę wykorzystaliśmy właśnie jako podkład do naszego filmiku STD.

Chociaż szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie trochę jive'a w sukni ślubnej Warto przećwiczyć sobie chociaż raz taki szybki taniec w butach weselnych i w halce, jeśli będziesz ją miała.
Dzięki Pewnie, że kojarzę z Waszego filmiku
Puszczę TŻtowi, zobaczymy co powie.
Oczywście moja piewsza myśl o jivie na pierwszy taniec była taka sama- jak ja to zatańczę w sukni ślubnej...ale przeciez podczas wesela będzie duzo kawałków w takim rytmie i jakoś będę musiała sobie poradzić.
A jak nic nie wybierzemy to zatańczy dosco foxa i będzie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
To może być ciężko w znalezieniu czegoś w tym tempie i z jednocześnie ładnym tekstem Mam nadzieję na to że jednak upolujecie jakąś fajną piosenkę Ja ostatnio słucham tylko tej co wybraliśmy Ale za każdym razem jak się spotykam z Tż to musimy ja tańczyć żeby się trochę wprawić w rytm

Jak patrze na ilość dni to się przerażam Zostało mi dokładnie 39 dni i gonię Cie gosza Jakoś to do mnie nie dociera że wychodzę za mąż i dopadają mnie czasem takie głupie myśli o których tu jakiś czas temu pisała melody
Możesz mnie nawet przegonić- proszę bardzo!
Masz też tyle pierdółek do ogarnięcia??? Niby bzdury, a jednak ważne i ile czasu trzeba na nie przeznaczyć

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2012-03-06, 13:22   #1470
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
U nas się juz nie buduje statków...wszystko UMARŁO....

Nie wiem czmu wszyscy z centrum Polski myslą, że Szczecin nad morzem leży...
Wiecie ile osob sie w lato pyta jak dojść do morza?? To nagminne...a do morza jest jakieś z 200 km???

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości