|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
Mysle, czy wszystko bedzie dobrze, jak potoczy sie akcja, czy bedzie jak przy I porodzie, czy synek bedzie zdrowy, jak mu w koncu damy na imie? Bo nadal nie wiemy hihi Jak bedzie wygladal? Ile bedzie wazyl itd itd No i jak to bedzie jak wrocimy z maluszkiem do domku, co na to moj Filip, jak dam sobie rade, no i ze z naszej trojeczki zrobi sie czworeczka. ![]() Emocje sa duze, pewnie hormony tez swoje robia. I u Ciebie to tez hormony dzialaja, nie dziwie Ci sie, ze Ci smutno i ze placzesz, bo chcialabys miec to wszystko juz za soba. ![]() Ale pamietaj, ze dzidzia i tak sama zdecyduje kiedy zechce Cie powitac i moze byc tak, ze stanie sie to niespodziewanie! I wczesniej niz myslisz I tego Ci zycze z calego serca ![]() Dzieki
|
|
#2942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
Hm ja wczoraj wieczorem tez mialam bardzo duzo wydzieliny (jak nigdy), ale byla mleczna - wiec u mnie to raczej nie czop ale u Ciebie moze sie cos rusza Cytat:
nie formuja ponoc reebock musial placic nawet odszkodowania za wprowadzanie klientow w blad ale ponoc prawda jest ze to co niby ujedrnia te posladki to jednak dziala na krazenie krwi w nogach - stad pomagaja zapobiegac zylakom - moja szefowa jak zaszla w ciaze sobie je kupila w takim wlasnie celu ![]() ja tez myslalam o tych easytonach ale wygraly zwykle skorzane sportowki z bugatti i jestem bardzo zadowolona chyba w zyciu nie zamienie na ''zwykle'' adidasy
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jeszcze większy stres .Cytat:
. Jak się nie chodzi dużo i efektywnie to nic nie pomoże .
|
||
|
|
|
#2945 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś przylatuje moja mamcia
. Jestem jakaś taka dziwnie leniwa, że nawet nie chce mi się z Peluską iść na spacer. Poza tym wczoraj ją kąpałam i nie chcę żeby się wyświniła w kurzu :/...nie mam pomysłu gdzie z nią iśc, żeby wróciła czysta. |
|
|
|
#2947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wolalabym sie obudzic po prostu pewnego dnia i wiedziec ze to bedzie dzisiaj - przygotowac sie, wziac meza i na porodowke jechac rodzic ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
moja mama przyjedzie jak urodzimy a im dluzej Julka zwleka tym mniej czasu bedziemy mialy bo moja mama moze u nas byc tylko do konca marca.... wiec Jula chyba nie chce za dlugo z babcia byc
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#2948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to najlepiej wtedy kiedy mąż będzie w domu a nie będzie musiał dojeżdżać na porodówkę z pracy.---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
.
|
||
|
|
|
#2949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kochana tyle czasu w szpitalu, ale najwazniejsze ze jestes zabezpieczona. Mi lekarz ostatnio powiedzial, ze krazek uratowal maluszka, bo tak to bym na pewno urodzila wczesniaka. Jutro ide do szpitala, bo mam miec usuwany krazek i od razu do rodzenia, rozwaracie mimo krazka juz mam, a szyjki praktycznie brak, wiec lekarz mowil, ze akcja pojdzie szybko. No zobaczymy jak to bedzie. Tobie tez zycze bys dotrwala do bezpiecznego terminu! Bedzie dobrze
|
|
#2950 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Rozmawiaąłm właśnie z siostrą-ona rodziła 2 razy, czop jej odchodził w obu przypadkach cały dzień-bez bóli brzucha, krzyża ani nic. Bóle doszły dopiero wieczorem i wtedy akcja potoczyła się błyskawicznie. Co najśmieszniejsze, tego samego dnia co jej czop odszedł była na ktg i zapis zero skurczy, odesłali ją do domu-w drodze powrotnej wystąpiły skurcze i rychło potem wyskoczył Maksik, z Filipkiem bardzo podobnie.
Ale ja dziś nie mogę rodzić bo mam parę spraw do załatwienia jeszcze hahah ![]() Cytat:
Idę odgrzewać pierogi, bo Tż zaraz wpada na obiadek
|
|
|
|
|
#2951 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w sumie gratulować ![]() jak się obydwoje czujecie komfortowo w takich sytuacjach, to dodatkowo pozazdrościć. ja nie mogę. jeszcze nie. |
|
|
|
|
#2952 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka pomyśl Kochana jaka będziesz jutro szczęśliwa jak już Małego będziesz mieć po tej stronie brzuszka
![]() wszystko będzie dobrze i coś czuję,że mi się Zięć w urodziny moje urodzi ![]() Mała gratulacje ogromniaste, zdrówka dla Was, tak mi się wczoraj zdawało ,że może się to cc skończyć, najważniejsze,że już masz to za sobą i Synusia obok siebie ![]() Lena moim zdaniem Kajunia Twoja nie jest aż taka duża, obstawiam do 3500 g przy porodzie, a główkę może ma okrągłą i wtedy ten wymiar jest pewnie większy, tak myślę
|
|
|
|
#2954 | |||
|
Zadomowienie
|
Mała gratulacje!!!
Desia kołyska rewelacja..no poprostu cudowna Cziqua ja tez mysle o tych Reebokach...rzeczywiście wyglądaja średnio ale tez słyszałam że wygodne są. Madziara ja chcę tez taka szafę...jaka pojemna...super!!!! Nowaken biednaś Ty z tymi wymiotkami dzisiejszymi..oby to tylko jednorazowo było Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aguska Ty już jutro będziesz miec syneczka przy sobie ...super...Trzymam kciuki oby szybko i bezproblemowo poszło Lenka super wieści z usg córeczka rzeczywiście Ci urosła..no i coraz większa szansa że spotkamy się na porodówce...wg ostatniego usg mam termin na 18 kwietnia.Cytat:
MoniqW super, że juz w domku |
|||
|
|
|
#2955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja w sumie trafiłam na takiego świra, że go nic nie brzydzi. Choć nie powiem czasem wstydzę się przy Nim - ale ciała, nie zawsze... Po prostu moje ciało mi się nie podoba i czasem mam dziwny kaprys. |
|
|
|
|
#2956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jesli chodzi o pośladki... zawsze byłam dość aktywna, w przeszłości dużo biegałam... i moje pośladki są marne, w ogóle mięśnie jakies takie niewyrobione wyglądają
|
|
#2957 |
|
Zadomowienie
|
O rany! Poszłam do łazienki, śluzu już nie było....Weszłam pod prysznic-schyliłam się po gąbke i usłyszałam pyk! Nie wiem czy to wody czy dalej czop-ale leci coś wodnistego, i z krwią....Malutka jakoś niespecjalnie się rusza. Nie wiem, co robić, czy czekać do 18.30 na wizytę czy dzwonić zapytać...
|
|
|
|
#2958 | |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj czuję się fatalnie jestem tak napuchnięta jak nigdy
![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
ewelajna cos czuje ze urodzisz przede mna
![]() Kochana, podloz sobie podpaske i obserwuj. Mnie tez chlusnely wody i potem lecialo mocno woda podbarwiona krwia. Mysle, ze dobrze zebys zadzwonila noi jesli to wody to jedz do szpitala. A masz jakies skurcze??
|
#2961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2962 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj a Ty mi zycz lepiej , ja wiem wiem pamietam o Twoich urodzinach w Dzien Kobiet, ale ja chce juz jutro jutro urodzic ![]() A Tobie kochana juz dzis zycze wszystkiego najlepszego!!! I mialam Ci napisac ze w piekny dzien sie urodzilas ![]() Cytat:
|
|
#2963 |
|
Zadomowienie
|
Kurde, zaraz zadzwonię! Ale nie wiem w związku z tym, czy te wody są czyste czy jakie jeśli z krwią? Nie mam skurczy, ale lekko ćmiło mnie w brzuchu, jednak przeszło...czuję się mega dziwnie!
|
|
|
|
#2964 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powodzenia!!!
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Mała! gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! ewelajna o kurcze, ale jaja, ale Ci zazdroszczę aguśka wiem co czujesz, ja też jutro do szpitala i mam straszny miks emocji - radość, obawa jak to jest mieć dziecko, niechęć do podjecia wysiłku, jakim jest poród, znowu ekscytacja, że już koniec blisko i tak w kółko będę jutro trzymać kciuki za Ciebie![]() Swoją drogą ciekawe jak tam agness która dziś trafiła do szpitala
|
|
|
|
#2966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to, ze wody sa podbarwione krwia to normalne, zle by bylo gdyby bylo zielone. Kochana trzymam kciuki!
|
|
#2967 |
|
Zakorzenienie
|
Już po wizycie
była to kontrolna wizyta bez USG, ale wszystko jest w porządku nawet słyszałam bicie serduszka (lekarz przyłożył mi jakiś taki sprzęt do brzucha aby posłuchać). Mam zrobić badania krwi. Następna wizyta 20.03.Od ostatniej wizyty czyli 2 tyg temu nic nie przytyłam waga się utrzymuje ![]() Troszkę mi się humor zepsuł bo ponad 500 zł musimy oddać US :/ mąż w firmie ma jakieś akcje i pierwszy raz przyszedł pit 8c i niespodzianka ponad 500 zł nie nasze Zmykam robić obiad bo TŻ zaraz przyjeżdża. |
|
|
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe kiedy u mnie nadejdzie ta chwila i jak będzie wyglądało to wszystko - czy skurcze, czy wody, czy czop czy wszystko czy nie...
![]() Czy urodzę w tym wątku czy może w następnym ![]() Czy dam radę się ogarnąć i wiele innych myśli... |
|
|
|
#2969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
Moja malutka bardzo mocno się wypina. Czuję bardzo nieprzyjemny ucisk, ale albo u góry brzucha albo na kość ogonową i szyjkę.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.

najważniejsze żeby wszystko skończyło się szczęśliwie, wizażowe kciuki będą działać!!!
chyba po tych wczorajszych nowinach że do 19 marca będe musiała czekać
Bo nadal nie wiemy hihi Jak bedzie wygladal?
Ile bedzie wazyl itd itd
No i jak to bedzie jak wrocimy z maluszkiem do domku, co na to moj Filip, jak dam sobie rade, no i ze z naszej trojeczki zrobi sie czworeczka. 

, ja wiem wiem pamietam o Twoich urodzinach w Dzien Kobiet, ale ja chce juz jutro jutro urodzic