Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 2012 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-06, 12:24   #2941
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
widzę że mieszane emocje u ciebie, ale wogóle się nie dziwie najważniejsze żeby wszystko skończyło się szczęśliwie, wizażowe kciuki będą działać!!!

a mi jakoś dziś strasznie źle smutno i tak jakoś płakać mi się chce non stop chyba po tych wczorajszych nowinach że do 19 marca będe musiała czekać
Tak mam straszny miks uczuc i mimo iz wczesniej myslalam o pewnych sprawach teraz mysle o nich intensywniej, jeszcze do mnie nie dociera ze byc moze jutro zobacze drugiego synka.
Mysle, czy wszystko bedzie dobrze, jak potoczy sie akcja, czy bedzie jak przy I porodzie, czy synek bedzie zdrowy, jak mu w koncu damy na imie? Bo nadal nie wiemy hihi Jak bedzie wygladal? Ile bedzie wazyl itd itd No i jak to bedzie jak wrocimy z maluszkiem do domku, co na to moj Filip, jak dam sobie rade, no i ze z naszej trojeczki zrobi sie czworeczka.
Emocje sa duze, pewnie hormony tez swoje robia.
I u Ciebie to tez hormony dzialaja, nie dziwie Ci sie, ze Ci smutno i ze placzesz, bo chcialabys miec to wszystko juz za soba.
Ale pamietaj, ze dzidzia i tak sama zdecyduje kiedy zechce Cie powitac i moze byc tak, ze stanie sie to niespodziewanie! I wczesniej niz myslisz I tego Ci zycze z calego serca

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Bedzie dobrze!
Dzieki
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 12:28   #2942
emigra
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Jejku, ale super!!! Gratulacje dla Małej!

Emigra, jeszcze troszeczkę i wszystkie urodzimy. Moja koleżanka mówiła mi wczoraj, ze bała sie bardzo porodu, a jak juz sie zaczął, to była spokojna i podekscytowana, choc miala silne bole, ale bol znika jak tylko ujzysz maluszka

No i mam wieści hihi...Chyba mi czop odchodzi, ale na 100% nie wiem. W sumie zaczęło się w nocy-jak wstawałam siusiu, czułam sporo śluzu podcierając się, ale nie były to wody w żadnym razie, i uznałam to za normalny objaw. Zawsze na noc zakładam dużą podpaskę, w razie jakby co Więc poszłam spać, a syt powtórzyła się jeszcze raz. Dodam, że w nocy nie zapalam światła, bo mam latarnię pod oknem i dobrą widoczność, poza tym bym się rozbudziła, wiec nie zauwazylam nic podejzanego.

Rano, jak Tż wyszedł do pracy wstałam zaraz po nim i poszłam siusiu-i znów ten śluz. Zerkam na papier-a on jest podbarwiony krwią!!!!!

Czop czy nie czop??? Dobrze, ze dzis mam wizyte u GP!
Juz tyle wytrwalam to wytrwam i jeszcze troche .. tylko gdyby to tak mozna bylo wiedziec kiedy nas zlapie - luksus

Hm ja wczoraj wieczorem tez mialam bardzo duzo wydzieliny (jak nigdy), ale byla mleczna - wiec u mnie to raczej nie czop
ale u Ciebie moze sie cos rusza
Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Jutro też ta moja koleżanka z bliźniakami odstawia leki i idzie do szpitala trzymam za nią kciuki
to i my trzymamy
Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
poza tym podobno ładnie formują pośladki
nie formuja ponoc reebock musial placic nawet odszkodowania za wprowadzanie klientow w blad
ale ponoc prawda jest ze to co niby ujedrnia te posladki to jednak dziala na krazenie krwi w nogach - stad pomagaja zapobiegac zylakom - moja szefowa jak zaszla w ciaze sobie je kupila w takim wlasnie celu
ja tez myslalam o tych easytonach ale wygraly zwykle skorzane sportowki z bugatti i jestem bardzo zadowolona chyba w zyciu nie zamienie na ''zwykle'' adidasy
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 12:32   #2943
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
widzę że mieszane emocje u ciebie, ale wogóle się nie dziwie najważniejsze żeby wszystko skończyło się szczęśliwie, wizażowe kciuki będą działać!!!

a mi jakoś dziś strasznie źle smutno i tak jakoś płakać mi się chce non stop chyba po tych wczorajszych nowinach że do 19 marca będe musiała czekać
Ale niech Ci nie będzie źle i smutno jesteśmy z Tobą

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 12:34   #2944
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Juz tyle wytrwalam to wytrwam i jeszcze troche .. tylko gdyby to tak mozna bylo wiedziec kiedy nas zlapie - luksus
Ja chyba wolałabym niespodziewanie niż czekać na konkretną datę . Jeszcze większy stres .

Cytat:
nie formuja ponoc reebock musial placic nawet odszkodowania za wprowadzanie klientow w blad
ale ponoc prawda jest ze to co niby ujedrnia te posladki to jednak dziala na krazenie krwi w nogach - stad pomagaja zapobiegac zylakom - moja szefowa jak zaszla w ciaze sobie je kupila w takim wlasnie celu
ja tez myslalam o tych easytonach ale wygraly zwykle skorzane sportowki z bugatti i jestem bardzo zadowolona chyba w zyciu nie zamienie na ''zwykle'' adidasy
Mi się same pośladki uformowały podczas spacerów i nie musiałam mieć jakichś wyjątkowych butów . Jak się nie chodzi dużo i efektywnie to nic nie pomoże .
Stary 2012-03-06, 12:34   #2945
MoniqW
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Moja Mała jest całkiem spora, własnie szukam postów - kilka dni temu dziewczyny pisały ile Ich Maluchy ważyły w 32/33 tygodniu.

Moja ma 2310 g (+/- 337 g) (dziś mam wg OM 32t6d), więc dość dużo.
Generalnie wszystko w porządku - wszystkie narządy prawidłowo rozwinięte, serduszko pięknie bije. Ilość wód w normie, łożysko wysoko.
Tylko tak mnie trochę zmartwiło, bo ma jakoś sporą główkę (ten wymiar dwuciemieniowy BPD)
Generalnie termin porodu z tego USG wyszedł na 13 kwietnia! czyli 2 tygodnie wcześniej niż z OM..
Dzidzia w położeniu podłużnym główkowym. I jest napisane w opisie "Ustawienie I", nie wiem co to znaczy.
Faktycznie duża ta twoja dziewczynka, moj Wiktor zgodnie z wypisem ze szpitala 31/32 ważył ok 1600 a ja w szpitalu schudłam odrobinke co i tak na plus licze wiekszy bo nie przytyłam a teraz nadrabiam - szarlotka
Stary 2012-03-06, 12:35   #2946
tikki85
Zakorzenienie

Dziś przylatuje moja mamcia cieszę się jak głupia .

Jestem jakaś taka dziwnie leniwa, że nawet nie chce mi się z Peluską iść na spacer. Poza tym wczoraj ją kąpałam i nie chcę żeby się wyświniła w kurzu :/...nie mam pomysłu gdzie z nią iśc, żeby wróciła czysta.
Stary 2012-03-06, 12:38   #2947
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Ja chyba wolałabym niespodziewanie niż czekać na konkretną datę . Jeszcze większy stres .
wiesz ... tak to mi bylo fajnie jak do terminu bylo 3-4 tygodnie - ze moze zlapac w kazdej chwili niespodziewanie itp A teraz, jak do terminu z OM mam 4 dni to juz nie jest takie luzne czekanie na niespodziewany rozwoj wydarzen wolalabym sie obudzic po prostu pewnego dnia i wiedziec ze to bedzie dzisiaj - przygotowac sie, wziac meza i na porodowke jechac rodzic

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Dziś przylatuje moja mamcia cieszę się jak głupia .

Jestem jakaś taka dziwnie leniwa, że nawet nie chce mi się z Peluską iść na spacer. Poza tym wczoraj ją kąpałam i nie chcę żeby się wyświniła w kurzu :/...nie mam pomysłu gdzie z nią iśc, żeby wróciła czysta.
ale masz fajnie moja mama przyjedzie jak urodzimy a im dluzej Julka zwleka tym mniej czasu bedziemy mialy bo moja mama moze u nas byc tylko do konca marca.... wiec Jula chyba nie chce za dlugo z babcia byc
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 12:39   #2948
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz ... tak to mi bylo fajnie jak do terminu bylo 3-4 tygodnie - ze moze zlapac w kazdej chwili niespodziewanie itp A teraz, jak do terminu z OM mam 4 dni to juz nie jest takie luzne czekanie na niespodziewany rozwoj wydarzen wolalabym sie obudzic po prostu pewnego dnia i wiedziec ze to bedzie dzisiaj - przygotowac sie, wziac meza i na porodowke jechac rodzic
No ja chciałabym jakiś tydzień wcześniej i to najlepiej wtedy kiedy mąż będzie w domu a nie będzie musiał dojeżdżać na porodówkę z pracy.

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
ale masz fajnie moja mama przyjedzie jak urodzimy a im dluzej Julka zwleka tym mniej czasu bedziemy mialy bo moja mama moze u nas byc tylko do konca marca.... wiec Jula chyba nie chce za dlugo z babcia byc
Moja mama nie pracuje więc może u nas siedzieć i siedzieć .
Stary 2012-03-06, 12:40   #2949
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Aguśka dasz radę i nim się obejrzysz będziesz mieć Maleństwo w objęciach
Oby szybko poszło
Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Trzymam mocno kciuki :kiuki: oby poszło szybko !
dzieki dziewczynki
Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość
Melduje, że jestem w domu

Zabezpieczona pessarem i fenotrolem a mój telefon przypomina mi 7 razy dziennie o lekach Wizyta kontrolna za tydzień.

Fajnie być w domu ! I pisać na klawiaturze Za nadrabianie się nawet nie zabieram bo szans nie mam.

Ja już nie obstawiam żadnego terminu w chwili obecnej skupiam się, żeby dotrzymać jak najdłużej i oby nie za długo Zabieram się za konczenie kompletowania wyprawki i torby - wizyta w szpitalu mnie mocno zmobilizowała !
To cudownie ze jestes juz w domku!!!
Kochana tyle czasu w szpitalu, ale najwazniejsze ze jestes zabezpieczona. Mi lekarz ostatnio powiedzial, ze krazek uratowal maluszka, bo tak to bym na pewno urodzila wczesniaka.
Jutro ide do szpitala, bo mam miec usuwany krazek i od razu do rodzenia, rozwaracie mimo krazka juz mam, a szyjki praktycznie brak, wiec lekarz mowil, ze akcja pojdzie szybko. No zobaczymy jak to bedzie.
Tobie tez zycze bys dotrwala do bezpiecznego terminu! Bedzie dobrze
SZYMONEK

Stary 2012-03-06, 12:51   #2950
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Pewnie to czop super to teraz tylko czekać aż się akcja rozkręci
Rozmawiaąłm właśnie z siostrą-ona rodziła 2 razy, czop jej odchodził w obu przypadkach cały dzień-bez bóli brzucha, krzyża ani nic. Bóle doszły dopiero wieczorem i wtedy akcja potoczyła się błyskawicznie. Co najśmieszniejsze, tego samego dnia co jej czop odszedł była na ktg i zapis zero skurczy, odesłali ją do domu-w drodze powrotnej wystąpiły skurcze i rychło potem wyskoczył Maksik, z Filipkiem bardzo podobnie.

Ale ja dziś nie mogę rodzić bo mam parę spraw do załatwienia jeszcze hahah

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Tak mam straszny miks uczuc i mimo iz wczesniej myslalam o pewnych sprawach teraz mysle o nich intensywniej, jeszcze do mnie nie dociera ze byc moze jutro zobacze drugiego synka.
Mysle, czy wszystko bedzie dobrze, jak potoczy sie akcja, czy bedzie jak przy I porodzie, czy synek bedzie zdrowy, jak mu w koncu damy na imie? Bo nadal nie wiemy hihi Jak bedzie wygladal? Ile bedzie wazyl itd itd No i jak to bedzie jak wrocimy z maluszkiem do domku, co na to moj Filip, jak dam sobie rade, no i ze z naszej trojeczki zrobi sie czworeczka.
Emocje sa duze, pewnie hormony tez swoje robia.
I u Ciebie to tez hormony dzialaja, nie dziwie Ci sie, ze Ci smutno i ze placzesz, bo chcialabys miec to wszystko juz za soba.
Ale pamietaj, ze dzidzia i tak sama zdecyduje kiedy zechce Cie powitac i moze byc tak, ze stanie sie to niespodziewanie! I wczesniej niz myslisz I tego Ci zycze z calego serca

Dzieki
Też mam miks uczuć i już zdaję sobie bardzo wyrażnie sprawę, że dzidziuś już jest niemal z nami po tej stronie brzuszka! Aguśka, może jeszcze urodzimy w tym samym dniu hehe

Idę odgrzewać pierogi, bo Tż zaraz wpada na obiadek
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 12:56   #2951
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Trzymam mocno kciuki :kiuki: oby poszło szybko !

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Wiesz mnie akurat takie rzeczy jak przeciekanie z cyca czy kres nie brzydzą i nie wstydzę się ich.
Nie wiem czy wypada czy nie ale powiem najwyżej mnie zabijecie !!
Mój TŻ nie brzydzi się sexu podczas okresu ani niczego.
Więc czemu ja mam się wstydzić.
Siare też już widział i cieszył się jak głupi
a niby za co zabijać w sumie gratulować
jak się obydwoje czujecie komfortowo w takich sytuacjach, to dodatkowo pozazdrościć. ja nie mogę. jeszcze nie.
Stary 2012-03-06, 13:00   #2952
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Rozmawiaąłm właśnie z siostrą-ona rodziła 2 razy, czop jej odchodził w obu przypadkach cały dzień-bez bóli brzucha, krzyża ani nic. Bóle doszły dopiero wieczorem i wtedy akcja potoczyła się błyskawicznie. Co najśmieszniejsze, tego samego dnia co jej czop odszedł była na ktg i zapis zero skurczy, odesłali ją do domu-w drodze powrotnej wystąpiły skurcze i rychło potem wyskoczył Maksik, z Filipkiem bardzo podobnie.

Ale ja dziś nie mogę rodzić bo mam parę spraw do załatwienia jeszcze hahah

Też mam miks uczuć i już zdaję sobie bardzo wyrażnie sprawę, że dzidziuś już jest niemal z nami po tej stronie brzuszka! Aguśka, może jeszcze urodzimy w tym samym dniu hehe

Idę odgrzewać pierogi, bo Tż zaraz wpada na obiadek
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 13:04   #2953
koniakonia
Zakorzenienie

Aguśka pomyśl Kochana jaka będziesz jutro szczęśliwa jak już Małego będziesz mieć po tej stronie brzuszka
wszystko będzie dobrze i coś czuję,że mi się Zięć w urodziny moje urodzi

Mała gratulacje ogromniaste, zdrówka dla Was, tak mi się wczoraj zdawało ,że może się to cc skończyć, najważniejsze,że już masz to za sobą i Synusia obok siebie

Lena moim zdaniem Kajunia Twoja nie jest aż taka duża, obstawiam do 3500 g przy porodzie, a główkę może ma okrągłą i wtedy ten wymiar jest pewnie większy, tak myślę
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 13:06   #2954
Flowerbombka
Zadomowienie

Mała gratulacje!!!

Desia
kołyska rewelacja..no poprostu cudowna

Cziqua ja tez mysle o tych Reebokach...rzeczywiście wyglądaja średnio ale tez słyszałam że wygodne są.

Madziara ja chcę tez taka szafę...jaka pojemna...super!!!!

Nowaken biednaś Ty z tymi wymiotkami dzisiejszymi..oby to tylko jednorazowo było

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja właśnie podskakuję razem z całym brzuchem, bo Hania ma kolejną czkawkę... i tak sobie uświadomiłam, że od początku ciąży ja sama nie miałam ani razu czkawki... teraz tylko razem z Malutką podskakuje....
Wy też tak macie?? Bo ja kiedyś to dość często się męczyłam z czkawką
Ja tez to zauwazyłam....mi ani razu od początku ciązy się nie zdarzyła (i dobrze, bo bardzo tego nie lubię) a synek teraz i 3-4 razy dziennie potrafi mieć...najgorsze że raz czuje ja przy kości biodrowej a raz nad pępkiem...zastanawiam się czy on ma jeszcze miejsce tak zmieniać położenie czy ja mam jakieś urojenia

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
czy ja mówilam dziś coś o zgadze?
no to mała naciska mi na żołądek teraz. I za kazdym jej ruchem czuję jak jego zawartość podchodzi mi do góry i pali w przełyku.
Ja dokładnie tak samo to odczuwam...a przed ciążą nie wiedziałam co to zgaga...a renni to teraz moje ulubione cukierki

Aguska Ty już jutro będziesz miec syneczka przy sobie ...super...Trzymam kciuki oby szybko i bezproblemowo poszło

Lenka super wieści z usg córeczka rzeczywiście Ci urosła..no i coraz większa szansa że spotkamy się na porodówce...wg ostatniego usg mam termin na 18 kwietnia.

Cytat:
Nie smutaj, takie ladne słoneczko za oknem..

MoniqW super, że juz w domku
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 13:08   #2955
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
a niby za co zabijać w sumie gratulować
jak się obydwoje czujecie komfortowo w takich sytuacjach, to dodatkowo pozazdrościć. ja nie mogę. jeszcze nie.
Może i gratulować
ja w sumie trafiłam na takiego świra, że go nic nie brzydzi.

Choć nie powiem czasem wstydzę się przy Nim - ale ciała, nie zawsze...
Po prostu moje ciało mi się nie podoba i czasem mam dziwny kaprys.

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 13:09   #2956
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

Mi się same pośladki uformowały podczas spacerów i nie musiałam mieć jakichś wyjątkowych butów . Jak się nie chodzi dużo i efektywnie to nic nie pomoże .
a ja chyba wolałabym wiedzieć niż z zaskoczenia. Można się przygotowac, dopiąć wszystko na ostatni guzik i w ogóle.

A jesli chodzi o pośladki... zawsze byłam dość aktywna, w przeszłości dużo biegałam... i moje pośladki są marne, w ogóle mięśnie jakies takie niewyrobione wyglądają

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 13:10   #2957
ewelajna25
Zadomowienie

O rany! Poszłam do łazienki, śluzu już nie było....Weszłam pod prysznic-schyliłam się po gąbke i usłyszałam pyk! Nie wiem czy to wody czy dalej czop-ale leci coś wodnistego, i z krwią....Malutka jakoś niespecjalnie się rusza. Nie wiem, co robić, czy czekać do 18.30 na wizytę czy dzwonić zapytać...
Stary 2012-03-06, 13:11   #2958
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

dzisiaj czuję się fatalnie jestem tak napuchnięta jak nigdy

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
O rany! Poszłam do łazienki, śluzu już nie było....Weszłam pod prysznic-schyliłam się po gąbke i usłyszałam pyk! Nie wiem czy to wody czy dalej czop-ale leci coś wodnistego, i z krwią....Malutka jakoś niespecjalnie się rusza. Nie wiem, co robić, czy czekać do 18.30 na wizytę czy dzwonić zapytać...
dzwonić i pytać.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-06, 13:14   #2959
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Oj to pewnie poszły wody, dzwoń koniecznie i dokładnie przedstaw sytuację, powodzenia
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 13:15   #2960
Aguśkaa83
Zakorzenienie

ewelajna cos czuje ze urodzisz przede mna
Kochana, podloz sobie podpaske i obserwuj. Mnie tez chlusnely wody i potem lecialo mocno woda podbarwiona krwia. Mysle, ze dobrze zebys zadzwonila noi jesli to wody to jedz do szpitala.
A masz jakies skurcze??
SZYMONEK

Stary 2012-03-06, 13:18   #2961
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
dzwonić i pytać.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-03-06, 13:20   #2962
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Aguśka pomyśl Kochana jaka będziesz jutro szczęśliwa jak już Małego będziesz mieć po tej stronie brzuszka
wszystko będzie dobrze i coś czuję,że mi się Zięć w urodziny moje urodzi
Mysle o tym, ale mysli mam dzis tyle ze juz sama nie wiem co myslec
Oj a Ty mi zycz lepiej , ja wiem wiem pamietam o Twoich urodzinach w Dzien Kobiet, ale ja chce juz jutro jutro urodzic
A Tobie kochana juz dzis zycze wszystkiego najlepszego!!!:roza :
I mialam Ci napisac ze w piekny dzien sie urodzilas
Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość

Aguska Ty już jutro będziesz miec syneczka przy sobie ...super...Trzymam kciuki oby szybko i bezproblemowo poszło
dziekuje
SZYMONEK

Stary 2012-03-06, 13:22   #2963
ewelajna25
Zadomowienie

Cytat:
ewelajna cos czuje ze urodzisz przede mna
Kochana, podloz sobie podpaske i obserwuj. Mnie tez chlusnely wody i potem lecialo mocno woda podbarwiona krwia. Mysle, ze dobrze zebys zadzwonila noi jesli to wody to jedz do szpitala.
A masz jakies skurcze??
Kurde, zaraz zadzwonię! Ale nie wiem w związku z tym, czy te wody są czyste czy jakie jeśli z krwią? Nie mam skurczy, ale lekko ćmiło mnie w brzuchu, jednak przeszło...czuję się mega dziwnie!
Stary 2012-03-06, 13:24   #2964
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
o, no to pewnie wody! ja bym zadzwoniła i zapytała co robić, albo pojechała do szpitala.

Powodzenia!!!
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 13:29   #2965
pempek
Zakorzenienie

Cześć!

Mała! gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!

ewelajna o kurcze, ale jaja, ale Ci zazdroszczę dzwoń do lekarza, to pewnie wody!!!

aguśka wiem co czujesz, ja też jutro do szpitala i mam straszny miks emocji - radość, obawa jak to jest mieć dziecko, niechęć do podjecia wysiłku, jakim jest poród, znowu ekscytacja, że już koniec blisko i tak w kółko będę jutro trzymać kciuki za Ciebie

Swoją drogą ciekawe jak tam agness która dziś trafiła do szpitala
pempek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 13:30   #2966
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde, zaraz zadzwonię! Ale nie wiem w związku z tym, czy te wody są czyste czy jakie jeśli z krwią? Nie mam skurczy, ale lekko ćmiło mnie w brzuchu, jednak przeszło...czuję się mega dziwnie!
Wiesz na pewno jesli Ci cos wycieka czy wolno czy szybko, to trzeba to skontrolowac, tym bardziej, ze czop Ci juz odszedl. Ale ja mysle, ze to poczatek akcji, poczatek czegos pieknego i na pewno jesli sacza sie wody to powinnas jechac do szpitala.
A to, ze wody sa podbarwione krwia to normalne, zle by bylo gdyby bylo zielone.
Kochana trzymam kciuki!
SZYMONEK

Stary 2012-03-06, 13:33   #2967
Nikii89
Zakorzenienie

Już po wizycie była to kontrolna wizyta bez USG, ale wszystko jest w porządku nawet słyszałam bicie serduszka (lekarz przyłożył mi jakiś taki sprzęt do brzucha aby posłuchać). Mam zrobić badania krwi. Następna wizyta 20.03.
Od ostatniej wizyty czyli 2 tyg temu nic nie przytyłam waga się utrzymuje choć jem jak opętana

Troszkę mi się humor zepsuł bo ponad 500 zł musimy oddać US :/ mąż w firmie ma jakieś akcje i pierwszy raz przyszedł pit 8c i niespodzianka ponad 500 zł nie nasze

Zmykam robić obiad bo TŻ zaraz przyjeżdża.
Stary 2012-03-06, 13:33   #2968
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Ciekawe kiedy u mnie nadejdzie ta chwila i jak będzie wyglądało to wszystko - czy skurcze, czy wody, czy czop czy wszystko czy nie...
Czy urodzę w tym wątku czy może w następnym
Czy dam radę się ogarnąć i wiele innych myśli...

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-06, 13:34   #2969
ewelajna25
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz na pewno jesli Ci cos wycieka czy wolno czy szybko, to trzeba to skontrolowac, tym bardziej, ze czop Ci juz odszedl. Ale ja mysle, ze to poczatek akcji, poczatek czegos pieknego i na pewno jesli sacza sie wody to powinnas jechac do szpitala.
A to, ze wody sa podbarwione krwia to normalne, zle by bylo gdyby bylo zielone.
Kochana trzymam kciuki!
To wody-zaczęły lekko się sączyć aż w końcu nagle poszło....Są podbarwione krwią. Tż już jedzie z pracy, skurczy nie mam, bóli też, ale cała drżę-nie wiem czemu. No to dziś albo jutro pewnie dołączę do grona rozpakowanych mamuś. Bedziemy zaraz dzwonić do lekarza! Dam znać póżniej!!! Trzymajcie dziewczyny kciuki!
Stary 2012-03-06, 13:35   #2970
karolca
Zakorzenienie

Moja malutka bardzo mocno się wypina. Czuję bardzo nieprzyjemny ucisk, ale albo u góry brzucha albo na kość ogonową i szyjkę.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości