Walka o zdrowe i piękne włosy część IX - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-05, 23:48   #2281
izus_86
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX

Cytat:
Napisane przez Ariada Pokaż wiadomość
U mnie szampon Alterry sprawdza się jedynie od czasu do czasu. Używam go zamiast takiego z SLeS, bo ma SCS i od Was się dowiedziałam, że to mniej więcej to samo ostatnio go umyłam i trochę podrażnił mi skalp, ale on nadal jeszcze do siebie nie doszedł po hennowaniu z cytryną...

W ogóle niedawno stuknął mi równy miesiąc jak dbam o włosy i muszę stwierdzić, że widać już poprawę. Nabrały blasku, łatwiej się rozczesują. A metoda CG sprawia, że ślicznie się układają
Gratuluję efektów

Ja jestem ciekawa jak się sprawdzi ta Alterra przy moim drugim podejściu Na razie umyłam raz i trochę ukoił mi skalp

Cytat:
Napisane przez aga9002 Pokaż wiadomość
a tak w ogole jestem ciekawa czy ta cala seria Garnier Naturalna Pielęgnacja jest bez silikonów
Przejrzałam tak powierzchownie składy na KWC, ale nie ma wszystkich i z tego co widzę część szamponów ma pq w składzie, a niektóre odżywki lekki silikon
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 00:02   #2282
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuleczkka Pokaż wiadomość
Czytałam z zapartym tchem - bo historia mogła skończyć się nie kolorowo gdyby to była jakiś olejek Sesa czy Khadi.
Właśnie też się tego obawiałam, że wykąpał się w khadi i pannaanika pisze do nas z aresztu śledczego za zbrodnię w afekcie

aga cytuję z pigułki dla zakręconych (warto przeczytać, nawet jak się nie jest zakręconą ) o silikonach:
Cytat:
ROZPUSZCZLNE W WODZIE
- dimethicone copolyol
- lauryl methicone copolyol
- hydrolyzed wheat protein hydroxypropyl polysiloxane
- silikony z PEG na poczatku - decydującą jest cyfra/liczba widniejąca przy PEG. Zasada jest prosta - im wyższy znacznik, tym większa rozpuszczalnośc w wodzie.
Zgodnie ze źródłem każdy poniżej 4 nie rozpuszcza się w wodzie wcale, zaś powyżej 10 - bardzo dobrze.

NIEROZPUSZCZALNE W WODZIE, ŁATWO USUWANE ZA POMOCĄ ŁAGODNYCH SZAMPONOW (np. typu Hipp)
- amodimethicone ( ktory czesto jest laczony z trideceth-12 i cetrimonium chloride co jeszcze bardziej ulatwia zmywanie) - bardzo fajny silikon
- dimethicone
- dimethiconol
- beheonoxy dimethicone
- phenyl trimethicone

WYMAGAJĄCE SULFATES DO USUNIĘCIA
- simethicone
- trimethicone
- trimethylsilylamodimethic one
- trimethylsiloxysilicates

ODPAROWUJĄCE Z WŁOSA, (do zmycia wystarczy odżwyka)
- cyclomethicone (link 2 o cyclomethicone)
- cyclopentasiloxane
- cyclotetrasiloxane
- cyclohexasiloxane
- octamethyl cyclotetrasiloxane

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ----------

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Ja jestem ciekawa jak się sprawdzi ta Alterra przy moim drugim podejściu Na razie umyłam raz i trochę ukoił mi skalp
A ta różowa odżywka z babassu też Ci przesuszyła? Bo chciałam ją kupić ale się boję strasznie przesuszenia, bo mam do tego tendencję.
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 00:05   #2283
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
A ta różowa odżywka z babassu też Ci przesuszyła? Bo chciałam ją kupić ale się boję strasznie przesuszenia, bo mam do tego tendencję.
Nie miałam jej nigdy
Nie słyszałam jednak, żeby komuś wysuszyła włoski

A co do Alterry, to robię drugie podejście do szamponu, odżywki się boję, za długo jest na włoskach w porównaniu do szamponu
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy

Edytowane przez izus_86
Czas edycji: 2012-03-06 o 00:06
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 01:07   #2284
Ula_87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Olejki Alterry nie mają alkoholu w składzie, nie powinny wysuszać, ja nic takiego nie zaobserwowałam

Czyli jednak nie robisz drugiego podejścia do szamponu Alterry?

Ja nim przedwczoraj umyłam i łupieżu mam mniej, a skalp jakby się uspokoił
No wiem,że nie mają alkoholu ani innych potencjalnych wysuszaczy, ale jakoś mam takie lęki

A podejście do szamponu zrobię, w końcu już go kupiłam, czeka w szafce, więc spróbuję.

---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ----------

Cytat:
Miałyście może ten szampon z garniera z tej serii co odzywka avocado ?

a ta odzywka z tej samej serii aloesowa tez jest bez silikonow
Miałam szampon, ale z rok temu,więc już kiepsko pamiętam. Ale raczej mnie nie zachwycił

Odżywka z aloesem ma silikon (amodimethicone).

---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ----------

Cytat:
a tak w ogole jestem ciekawa czy ta cala seria Garnier Naturalna Pielęgnacja jest bez silikonów
Nie, odżywka z Aloesem i z Mango mają silikon. Nie wiem,jak pozostałe. (są jeszcze jakieś? )
Ula_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 01:31   #2285
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Ja nałożyłam kokosa pomieszanego z alterra z granatem (chcę wykończyć bo zapach jest dla mnie zbyt cukierkowy) i mykam spac

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 02:49   #2286
Fubizka
Zakorzenienie

Nie wytrzymałam i zmyłam tą oliwę po ok 15 doby, bo mnie już swędziało (to nie od oliwy, mnie zawsze skalp zaczyna swędzieć, jak mam na nim za długo coś tłustego, nawet jak gdzieś na biwaku przetłuszczą mi się włosy, to dostaje szału - ostatnio myłam w rzece ).

Po mierzeniu wychodzi niestety ciągle mój stały przyrost miesięczny 1,5cm, znaczy się włoski zwolniły
Stary 2012-03-06, 03:05   #2287
Ula_87
Wtajemniczenie

Muszę sobie znaleźć jakiś delikatny szampon bez SLeS. Narazie mam tą Alterrę do testowania, ale chętnie bym wytropiła też coś nowego
Stary 2012-03-06, 06:37   #2288
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ula_87 Pokaż wiadomość
Muszę sobie znaleźć jakiś delikatny szampon bez SLeS.
Biovaxy ? http://www.biovax.pl/
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 08:22   #2289
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:
Ja używałam namiętnie odżywki z bobassu (mam jeszcze jedną butelkę w zapasie, ale trzeba popróbować inne ) i stwierdzam, że ona jest świetna. Bardzo ładnie wygładza włosy Myślę, że nie musisz się bać przesuszenia.

Magdalene29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 08:41   #2290
justusia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SlodkaGrzesznica90 Pokaż wiadomość
Hej pięknowłose miała któraś z Was nożyczki do włosów Beauty for your z Rossmana? sa po 16,99 .. Jak wrażenia?
Ja je kupiłam, tępe jak cholera :/
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 08:49   #2291
smefretka
Przyczajenie

Cytat:
Szampon od miesiąca leży bezczynnie na półce.. Mi bardzo obciąża włoski, sklejają się po umyciu nim mam wrażenie jakbym go w ogóle nie zmyła
podejść do niego miałam chyba już ze trzy, i ani razu się nie sprawdził
Za to wczoraj zakupiłam odżywkę z avokado większość dziewczyn ją tu zachwala, a że była w ross w promocji to nie mogłam się oprzeć
mam nadzieję że chociaż ona się sprawdzi

dbam o włosy
smefretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 08:50   #2292
trommelka
Zadomowienie

A ja się będę niedlugo hennować! Tą resztką mojej ciemnej Khadi, czeka mnie więc zamówienie. Ale muszę wam powiedzieć, że zmiana koloru ma bilans mega pozytywny, bo wszyscy mówią, że ciemny brąz dużo bardziej mi pasuje, co mnie bardzo cieszy
A tak w ogóle to zastanawiam się, czy moje wlosy nie są jednak proste, bo ostatnio zdecydowanie się wyprostowaly i podwijanie i kręcenie im się odwidzialo.. Jestem ciekawa, co to z nich wyjdzie

Cytat:
Napisane przez ejzii Pokaż wiadomość
ja odstawiam chyba ya pielegnacje bezsilikonowa bo mi nie sluzy... wlosy sa tak suche ze patrzec na nie nie moge
To też wina ogrzewania.. Nie lam się! Byle do wiosny!

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dziekuje trommelko za przepis na psikadlo
Cala przyjemność po mojej stronie

Cytat:
Napisane przez narvia Pokaż wiadomość
Jak dla mnie odżywka Alterry z granatem to taka gorsza i okrojona wersja maski z granatem, patrząc po składach

Przeczytałam gdzieś w gazecie o nakładaniu oleju rycynowego jako wzmocnienia i zabezpeczania końcowek.
Myślicie, że olej rycynowy, jako znany wysuszacz twarzy np, nie zrobi krzywdy końcówkom?
Ja bym go na końcówki po myciu nie dawala.. Już mam wizję posklejanych strąków i rąk, których z tego oleju nie można domyć.. Spróbuj czegoś lżejszego - kokos, jojoba, migdaly

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Wyglądają jak prażynki
Ale opakowania szklane z mazideł są jak dla mnie fajniejsze
Choć plastik można ścisnąć zeby zawartość szybciej wypływała a w szklanych czasem mnie krew zalewa jak dpantenol nie chce kapać:baba:
O to to! Mam dokladnie takie same odczucia..

Cytat:
Zrobiłam psikadło z wody, keratyny, dpantenolu, mleczka pszczelego, wyciągu z aloesu i mocznika zobaczymy jakie będa efekty
Zrobiłam na oko z 75 ml wody. No i butelka ze spryskiwaczem jest rewelacyjna do psikania włosów http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Butelka-125-ml/355
Ależ Ci zazdroszczę zamówienia ma ZSK! Oby się dobrze sprawowaly te cuda na Twoich wlosach! Ja musze poczekać, bo teraz czeka mnie kupno Khadi a oszczędności poszly na prawko.. Krakowianki strzeżcie się! Czlowiek, który nigdy nie chcial robić prawka i który nie odróżnia strony lewej od prawej będzie pomykal po mieście w "elce"

Cytat:

a ta odzywka z tej samej serii aloesowa tez jest bez silikonow
Mialam ten szampon, ale obciążal mi wlosy, mama dokończyla jego stosowanie i jest zachwycona Ale jednak ona ma trochę bardziej suche wlosy niż ja - bo kręci prawie codziennie na lokówkę, farbuje byle jakimi farbami i oczywiście nie wie, co to odżywka.. Ehh, niereformowalna ta moja mama

Muzycznie: Just back where I started.

Uratuj!
Dla Ciebie to tylko 3 minuty, dla osoby poszkodowanej - cale życie
trommelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 10:03   #2293
Lethie
Zadomowienie

Napisane przez Ariada: U mnie szampon Alterry sprawdza się jedynie od czasu do czasu. Używam go zamiast takiego z SLeS, bo ma SCS i od Was się dowiedziałam, że to mniej więcej to samo ostatnio go umyłam i trochę podrażnił mi skalp, ale on nadal jeszcze do siebie nie doszedł po hennowaniu z cytryną...

Kurde jeżeli to coś podobnego to nie dobrze, bo ja używałam Alterry jako delikatnego szamponu do codziennego mycia, może dlatego przy każdym płukaniu włosy tak piszczą jak się przejeżdża po nich dłonią..

Moje włosy

Edytowane przez Lethie
Czas edycji: 2012-03-06 o 10:05
Lethie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 10:07   #2294
Shandusia
Wtajemniczenie

GG do Shandusia

[QUOTE=Lethie;32747455]
Cytat:
Napisane przez Ariada Pokaż wiadomość
U mnie szampon Alterry sprawdza się jedynie od czasu do czasu. Używam go zamiast takiego z SLeS, bo ma SCS i od Was się dowiedziałam, że to mniej więcej to samo ostatnio go umyłam i trochę podrażnił mi skalp, ale on nadal jeszcze do siebie nie doszedł po hennowaniu z cytryną...

Kurde jeżeli to coś podobnego to nie dobrze, bo ja używałam Alterry jako delikatnego szamponu do codziennego mycia, może dlatego przy każdym płukaniu włosy tak piszczą jak się przejeżdża po nich dłonią..
Ja też uzywałam Alterry z migdałem i jojobą do wrażliwych włosów i baaardzo podrażniła mi skalp.
Shandusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 10:10   #2295
Lethie
Zadomowienie

Wiem, że nie tu powinnam pytać, ale czemu mi nie wychodzi taki cytat jak Wam dałam cytuj i wyszło jakieś QUOTE bez żadnej ramki ani odnośnika to zmieniłam po swojemu

Moje włosy

Edytowane przez Lethie
Czas edycji: 2012-03-06 o 10:31
Stary 2012-03-06, 10:37   #2296
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
ja ją mam i jest boska włosy sa po niej takie miękkie i nawilżone i ten zapach

Cytat:
Ja nałożyłam kokosa pomieszanego z alterra z granatem (chcę wykończyć bo zapach jest dla mnie zbyt cukierkowy) i mykam spac
eee jak to .... ja uwielbiam zapach olejku z granatem z resztą sam olejek też

Cytat:
Napisane przez Lethie Pokaż wiadomość
Wiem, że nie tu powinnam pytać, ale czemu mi nie wychodzi taki cytat jak Wam dałam cytuj i wyszło jakieś QUOTE bez żadnej ramki ani odnośnika to zmieniłam po swojemu
Naciskasz cytuj i nic nie zmieniasz w tym QUote to jest formułka która musi być I piszesz zaraz pod tym

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 10:42   #2297
Lethie
Zadomowienie

Dzięki, już nie spamuje

Moje włosy
Stary 2012-03-06, 10:44   #2298
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość
O to to! Mam dokladnie takie same odczucia..

Ależ Ci zazdroszczę zamówienia ma ZSK! Oby się dobrze sprawowaly te cuda na Twoich wlosach! Ja musze poczekać, bo teraz czeka mnie kupno Khadi a oszczędności poszly na prawko.. Krakowianki strzeżcie się! Czlowiek, który nigdy nie chcial robić prawka i który nie odróżnia strony lewej od prawej będzie pomykal po mieście w "elce"
Dobrze, że Kraków odwiedzam niezbyt czesto
Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość

eee jak to .... ja uwielbiam zapach olejku z granatem z resztą sam olejek też
Ja za nim nie przepadam A sniło mi sie dziś, że za dużo tego mocznika dodałam do psikadła i mi wysuszył całe włosy były straszne To był horror

- 25 kg
Stary 2012-03-06, 11:15   #2299
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem.
Stosuję olej kokosowy, mam już na wykończeniu 1 opakowanie.
Ostatnio zauważyłam, że włosów wypadających jest o wiele więcej niż zwykle..
Nie zmieniałam radykalnie mojej pielęgnacji, wszystko robię po staremu, odżywiam się zdrowo, tak jak zawsze a tu nagle coś takiego.
A dzisiaj czytając wątek o hennie natknęłam się na post Haylee (pozwolę sobie przytoczyć, mam nadzieję, że nie będziesz miała nic przeciwko) że olej kokosowy może powodować wypadanie włosów...
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4982

Myślicie, że u mnie to mogło mieć wpływ?
Co myślicie??

Szczerze? Ja myślę, że to kwestia pory roku. Dla mnie zawsze najgorszy był przełom lutego i marca. Normalnie włosy mi nie wypadają na potęgę, a teraz- tak. Czasami całymi pasemkami. Ale już widzę lekką poprawę. Na wszelki wypadek, zaczęłam brać Humavit i czasami delikatnie wcieram Neril (ale nie przesadzam z masażem, bo to też może nie być najlepsze dla osłabionych włosów). Warto teraz nakładać mniej oleju kokosowego i nie na skórę głowy No i obserwować, ile włosów Ci wypada. Ja obstawiam porę roku, ale jednak przyczyny mogą być inne.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:20   #2300
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Szczerze? Ja myślę, że to kwestia pory roku. Dla mnie zawsze najgorszy był przełom lutego i marca. Normalnie włosy mi nie wypadają na potęgę, a teraz- tak. Czasami całymi pasemkami. Ale już widzę lekką poprawę. Na wszelki wypadek, zaczęłam brać Humavit i czasami delikatnie wcieram Neril (ale nie przesadzam z masażem, bo to też może nie być najlepsze dla osłabionych włosów). Warto teraz nakładać mniej oleju kokosowego i nie na skórę głowy No i obserwować, ile włosów Ci wypada. Ja obstawiam porę roku, ale jednak przyczyny mogą być inne.
Dokładnie ale u mnie to bardziej odbija się na wyglądzie skóry niż włosów
Na przełomie lutego i marca moja skóra jest przesuszona, pęka i pojawia się masa wyprysków której normalnie w ciągu roku nie mam
Na szczęscie chyba już powoli się to u mnie normuje.
Wiadomo brak świeżych warzyw, owoców i co najważniejsze słońca nie ma na organizm dobrego wpływu.
Ratujmy sie suplementami i czekajmy na nowalijki

- 25 kg
Stary 2012-03-06, 11:38   #2301
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Ja za nim nie przepadam A sniło mi sie dziś, że za dużo tego mocznika dodałam do psikadła i mi wysuszył całe włosy były straszne To był horror
kurka myślałam że tylko ja mam włosowe sny
mnie się dziś śniło że miałą przyrost 8 cm

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:50   #2302
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Na przełomie lutego i marca moja skóra jest przesuszona, pęka i pojawia się masa wyprysków której normalnie w ciągu roku nie mam
Wiadomo brak świeżych warzyw, owoców i co najważniejsze słońca nie ma na organizm dobrego wpływu.
Nawet na przedwiośniu można jeszcze wiele zrobić dla diety. O tej porze jest jeszcze dobra papryka, są buraki (zakwas buraczany jest bardzo zdrowy), cebula, jabłka, szczypiorek, nadal są cytrusy w rozsądnej cenie. No i nasza narodowa specjalność, czyli kiszonki - kapusta i ogórki Można zagryzać pestki dyni, gotować zupy na bazie przecieru pomidorowego (np. soczewicową). robić twarożki z dodatkiem olejów lub z mielonym siemieniem lnianym. Jest duzo możliwości.

Nie mówię, że piguły są be, bo też się suplementuję, ale jedzonko to podstawa
Stary 2012-03-06, 12:08   #2303
aga9002
Raczkowanie

dzięki wszystkim za odp dotyczace Garniera troche sie ich nazbierało wiec nie cytuje
miałam pod wpływem tej odzywki avocado chęć wypróbowania innych,
ale dobrze wiedzieć,ze nie warto,
już i tak mam na półce: 2 odzywki z silikonami himalayas i szampon, maske placente kallos az litr, maske kallos z olejkiem arganowym tez litr, odzywke kallos z olejkiem arganowym tez litr, jestem załamana nie wiem co z tym zrobić,a zapomnialam i 3 inne odzywki napakowane silikonami

jejku mam jeszcze leo odzywkę i stapiz maskę i serie złotą goldwella

Edytowane przez aga9002
Czas edycji: 2012-03-06 o 12:24
aga9002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 12:19   #2304
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
D
Mi się dziś śniło, że kupiłam butelkę Sesy za 4,90

Kurcze, coś mi się dzieje z włosami, nie wiem co Odkąd użyłam tego orzecha są jakieś sztywne, przesuszone. Jeszcze od spodu, to pół biedy, ale te wierzchnie pasma to po prostu MASAKRA. Po tej oliwie jest jedynie minimalnie lepiej, nie wiem co się z nimi dzieje Może to, co chcę zamówić na zsk jakoś im pomoże, ale do tego, to musi mi przyjść wypłata

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
dzięki wszystkim za odp dotyczace Garniera troche sie ich nazbierało wiec nie cytuje
miałam pod wpływem tej odzywki avocado chęć wypróbowania innych,
ale dobrze wiedzieć,ze nie warto,
już i tak mam na półce: 2 odzywki z silikonami himalayas i szampon, maske placente kallos az litr, maske kallos z olejkiem arganowym tez litr, odzywke kallos z olejkiem arganowym tez litr, jestem załamana nie wiem co z tym zrobić,a zapomnialam i 3 inne odzywki napakowane silikonami
A te Kallosy Ci nie służą? Wizazanki sobie chwalą zazwyczaj, myślałam, że te maski są super
Stary 2012-03-06, 12:27   #2305
aga9002
Raczkowanie

kallos latte mi opowiada, a niestety ta seria fioletowa ma silikony, a ja staram się ich unikać, nie używać wcale

Edytowane przez aga9002
Czas edycji: 2012-03-06 o 12:30
Stary 2012-03-06, 12:32   #2306
Fubizka
Zakorzenienie

Może wstaw je na forum na wymianę?
Stary 2012-03-06, 12:36   #2307
aga9002
Raczkowanie

Cytat:
Może wstaw je na forum na wymianę?
dzięki za podpowiedz
Stary 2012-03-06, 13:00   #2308
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Pewnie też ma wpływ ale ja dopiero odkąd zaczęłam stosować olejek to zauważyłam. Naprawdę, przez tą zimę i przedtem nie miałam takiego wypadania jak teraz..
No ja skończyłam oljek z wiesiołka łykać i zaczęłam Skrzypowitę. Dopiero tydzień więc się nie wypowiem.
A, i dotarł do mnie Jantar-3 butelki właśnie i od jutra stosuję.
Może to coś poprawi...
Cytat:
Dokładnie. Zima dla mojej cery jest jak alkohol dla włosów..
Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Nawet na przedwiośniu można jeszcze wiele zrobić dla diety. O tej porze jest jeszcze dobra papryka, są buraki (zakwas buraczany jest bardzo zdrowy), cebula, jabłka, szczypiorek, nadal są cytrusy w rozsądnej cenie. No i nasza narodowa specjalność, czyli kiszonki - kapusta i ogórki Można zagryzać pestki dyni, gotować zupy na bazie przecieru pomidorowego (np. soczewicową). robić twarożki z dodatkiem olejów lub z mielonym siemieniem lnianym. Jest duzo możliwości.

Nie mówię, że piguły są be, bo też się suplementuję, ale jedzonko to podstawa

Ja wcinam dużo cytrusów, warzyw i wszelakich nasionek i innych pysznych rzeczy więc dietę myślę mam w miarę ok. Ale do tego i tak biorę suple żeby do uzupełniać braki

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 13:04   #2309
Fubizka
Zakorzenienie

PS. Nowalijki to same metale ciężkie
Stary 2012-03-06, 13:07   #2310
Ula_87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Hm, mają kiepskie opinie.
Ale może mimo tego warto spróbować?

Narazie się zastanawiam nad Yes to Tomatoes.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości