|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX
Cytat:
![]() Ja jestem ciekawa jak się sprawdzi ta Alterra przy moim drugim podejściu Na razie umyłam raz i trochę ukoił mi skalp ![]() Cytat:
|
|
#2282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aga cytuję z pigułki dla zakręconych (warto przeczytać, nawet jak się nie jest zakręconą ) o silikonach:Cytat:
---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- A ta różowa odżywka z babassu też Ci przesuszyła? Bo chciałam ją kupić ale się boję strasznie przesuszenia, bo mam do tego tendencję. |
||
|
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie słyszałam jednak, żeby komuś wysuszyła włoski ![]() A co do Alterry, to robię drugie podejście do szamponu, odżywki się boję, za długo jest na włoskach w porównaniu do szamponu
16.09.11 - pielęgnacja bezsilikonowa 29.09.11 - oleje 25.01.12 - ścięcie 1.04.12 - Seboradin 12.04.12 - Eclipta 11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy Moje włosy Edytowane przez izus_86 Czas edycji: 2012-03-06 o 00:06 |
|
|
|
|
#2284 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A podejście do szamponu zrobię, w końcu już go kupiłam, czeka w szafce, więc spróbuję. ---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ---------- Cytat:
Odżywka z aloesem ma silikon (amodimethicone). ---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ---------- Cytat:
)
|
|||
|
|
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nałożyłam kokosa pomieszanego z alterra z granatem (chcę wykończyć bo zapach jest dla mnie zbyt cukierkowy
) i mykam spac
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wytrzymałam i zmyłam tą oliwę po ok 15 doby, bo mnie już swędziało (to nie od oliwy, mnie zawsze skalp zaczyna swędzieć, jak mam na nim za długo coś tłustego, nawet jak gdzieś na biwaku przetłuszczą mi się włosy, to dostaje szału - ostatnio myłam w rzece
![]() Po mierzeniu wychodzi niestety ciągle mój stały przyrost miesięczny 1,5cm, znaczy się włoski zwolniły
|
|
|
|
#2287 |
|
Wtajemniczenie
|
Muszę sobie znaleźć jakiś delikatny szampon bez SLeS. Narazie mam tą Alterrę do testowania, ale chętnie bym wytropiła też coś nowego
|
|
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
Biovaxy ? http://www.biovax.pl/
|
|
|
|
#2289 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) i stwierdzam, że ona jest świetna. Bardzo ładnie wygładza włosy
|
|
#2290 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja je kupiłam, tępe jak cholera :/
|
#2291 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
po umyciu nim mam wrażenie jakbym go w ogóle nie zmyła ![]() podejść do niego miałam chyba już ze trzy, i ani razu się nie sprawdził ![]() Za to wczoraj zakupiłam odżywkę z avokado większość dziewczyn ją tu zachwala, a że była w ross w promocji to nie mogłam się oprzeć ![]() mam nadzieję że chociaż ona się sprawdzi
|
|
|
|
|
#2292 | |||||
|
Zadomowienie
|
A ja się będę niedlugo hennować!
![]() A tak w ogóle to zastanawiam się, czy moje wlosy nie są jednak proste, bo ostatnio zdecydowanie się wyprostowaly i podwijanie i kręcenie im się odwidzialo.. Jestem ciekawa, co to z nich wyjdzie Cytat:
Cala przyjemność po mojej stronie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czlowiek, który nigdy nie chcial robić prawka i który nie odróżnia strony lewej od prawej będzie pomykal po mieście w "elce"Cytat:
Ale jednak ona ma trochę bardziej suche wlosy niż ja - bo kręci prawie codziennie na lokówkę, farbuje byle jakimi farbami i oczywiście nie wie, co to odżywka.. Ehh, niereformowalna ta moja mama
|
|||||
|
|
|
#2293 |
|
Zadomowienie
|
Napisane przez Ariada: U mnie szampon Alterry sprawdza się jedynie od czasu do czasu. Używam go zamiast takiego z SLeS, bo ma SCS i od Was się dowiedziałam, że to mniej więcej to samo
ostatnio go umyłam i trochę podrażnił mi skalp, ale on nadal jeszcze do siebie nie doszedł po hennowaniu z cytryną... Kurde jeżeli to coś podobnego to nie dobrze, bo ja używałam Alterry jako delikatnego szamponu do codziennego mycia, może dlatego przy każdym płukaniu włosy tak piszczą jak się przejeżdża po nich dłonią..
20.01.2012 - pierwszy krok do zdrowych, pięknych i długich włosów Typ: 2A 3.12.12 : 44cm CEL: 60 cm Moje włosy Edytowane przez Lethie Czas edycji: 2012-03-06 o 10:05 |
|
|
|
#2294 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Lethie;32747455]
Cytat:
|
|
|
|
|
#2295 |
|
Zadomowienie
|
Wiem, że nie tu powinnam pytać, ale czemu mi nie wychodzi taki cytat jak Wam
20.01.2012 - pierwszy krok do zdrowych, pięknych i długich włosów Typ: 2A 3.12.12 : 44cm CEL: 60 cm Moje włosy Edytowane przez Lethie Czas edycji: 2012-03-06 o 10:31 |
|
|
|
#2296 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I piszesz zaraz pod tym
|
|
|
#2297 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki, już nie spamuje
|
#2298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A sniło mi sie dziś, że za dużo tego mocznika dodałam do psikadła i mi wysuszył całe włosy
|
|
#2299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze? Ja myślę, że to kwestia pory roku. Dla mnie zawsze najgorszy był przełom lutego i marca. Normalnie włosy mi nie wypadają na potęgę, a teraz- tak. Czasami całymi pasemkami. Ale już widzę lekką poprawę. Na wszelki wypadek, zaczęłam brać Humavit i czasami delikatnie wcieram Neril (ale nie przesadzam z masażem, bo to też może nie być najlepsze dla osłabionych włosów). Warto teraz nakładać mniej oleju kokosowego i nie na skórę głowy No i obserwować, ile włosów Ci wypada. Ja obstawiam porę roku, ale jednak przyczyny mogą być inne.
|
|
|
|
|
#2300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na przełomie lutego i marca moja skóra jest przesuszona, pęka i pojawia się masa wyprysków której normalnie w ciągu roku nie mam Na szczęscie chyba już powoli się to u mnie normuje. Wiadomo brak świeżych warzyw, owoców i co najważniejsze słońca nie ma na organizm dobrego wpływu. Ratujmy sie suplementami i czekajmy na nowalijki
|
|
#2301 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie się dziś śniło że miałą przyrost 8 cm
|
|
|
#2302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Można zagryzać pestki dyni, gotować zupy na bazie przecieru pomidorowego (np. soczewicową). robić twarożki z dodatkiem olejów lub z mielonym siemieniem lnianym. Jest duzo możliwości.Nie mówię, że piguły są be, bo też się suplementuję, ale jedzonko to podstawa
|
|
#2303 |
|
Raczkowanie
|
dzięki wszystkim za odp dotyczace Garniera
![]() miałam pod wpływem tej odzywki avocado chęć wypróbowania innych, ale dobrze wiedzieć,ze nie warto, już i tak mam na półce : 2 odzywki z silikonami himalayas i szampon, maske placente kallos az litr , maske kallos z olejkiem arganowym tez litr , odzywke kallos z olejkiem arganowym tez litr , jestem załamana nie wiem co z tym zrobić![]() jejku mam jeszcze leo odzywkę i stapiz maskę i serie złotą goldwella
Edytowane przez aga9002 Czas edycji: 2012-03-06 o 12:24 |
|
|
|
#2304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, coś mi się dzieje z włosami, nie wiem co Odkąd użyłam tego orzecha są jakieś sztywne, przesuszone. Jeszcze od spodu, to pół biedy, ale te wierzchnie pasma to po prostu MASAKRA. Po tej oliwie jest jedynie minimalnie lepiej, nie wiem co się z nimi dzieje Może to, co chcę zamówić na zsk jakoś im pomoże, ale do tego, to musi mi przyjść wypłata ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2305 |
|
Raczkowanie
|
kallos latte mi opowiada
, a niestety ta seria fioletowa ma silikony, a ja staram się ich unikać, nie używać wcale
Edytowane przez aga9002 Czas edycji: 2012-03-06 o 12:30 |
|
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
Może wstaw je na forum na wymianę?
|
|
|
|
#2307 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2308 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja skończyłam oljek z wiesiołka łykać i zaczęłam Skrzypowitę. Dopiero tydzień więc się nie wypowiem. A, i dotarł do mnie Jantar-3 butelki właśnie i od jutra stosuję. Może to coś poprawi... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja wcinam dużo cytrusów, warzyw i wszelakich nasionek i innych pysznych rzeczy więc dietę myślę mam w miarę ok. Ale do tego i tak biorę suple żeby do uzupełniać braki
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
PS. Nowalijki to same metale ciężkie
|
|
|
|
#2310 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale może mimo tego warto spróbować? ![]() Narazie się zastanawiam nad Yes to Tomatoes. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.

ostatnio go umyłam i trochę podrażnił mi skalp, ale on nadal jeszcze do siebie nie doszedł po hennowaniu z cytryną... 

Na razie umyłam raz i trochę ukoił mi skalp 

) i mykam spac

po umyciu nim mam wrażenie jakbym go w ogóle nie zmyła 

) że olej kokosowy może powodować wypadanie włosów...