Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-06, 14:03   #3031
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Dzien dobry

U nas kolejna marudna noc ......
nadrobiłam.....

brumku - pode mna tez jest Żabka ale nikt sie do niej nie włamał jeszcze .....

WODAQUA DZIĘKUJĘ!!!!!
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 14:06   #3032
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Shira jak zrobiłaś lane ciasto z samego żółtka?
Pytałam mamy to mi powiedziała, że się nie da. Żebym zrobiła z całego jajka i nie wlewała wszystkiego

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Mam pytanie!
(być może idiotyczne, ale wolę się upewnić) Czy to całe becikowe muszę rozliczyć w zeznaniu rocznym???? Bo tak się zaczęłam zastanawiać nad tym...

to mi klina dałaś
My już rozliczeni jesteśmy i becikowe pominęliśmy
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 14:11   #3033
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
to mi klina dałaś
My już rozliczeni jesteśmy i becikowe pominęliśmy
Doczytałam w necie, że becikowe nie jest opodatkowane więc nie trzeba tego ujmować w PITe.

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 14:13   #3034
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A u nas noc z przygodami
Co za noc. Widzę, że nie tylko mieszkanie w domku jednorodzinnym gwarantuje takie przeżycia. Podziwiam za odwagę, że w tym oknie krzyczałaś! Ja się boję być świadkiem czegokolwiek!! Podejrzewam, że by mi garaż pędzlowali, to bym nosa nie wytknęła z domu!!

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
a teraz ostatnie teksty mojej Bambalusi:

> Siedzi sobie rano na kanapie, pije mleko, cos jej tam chlapnelo i mowi sama do siebie: " Czasem czlowiekowi cos chlapnie do nosa"

> Tata (znajac apetyt Klary) : "Klarusiu, a ile obiadkow zjadlas w zlobku?"
Klara z duma: "Czterdziesiat szesc!"

> Mama w ramach komplementowania: Klaruś, ale Ty masz sliczne nozki!"
Klara: "wiem, takie PLASTIKOWE"

ale zeby nie bylo, ze tylko Klara ma w rodzinie fajne teksty to zacytuje mojego 18-letniego kuzyna.
Moj brat pokazuje mu z duma zdjecie swojej narzeczonej: "I co, ladna, nie?"
Kuzyn: "Ujdzie, na chama"

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
w

hehehehehheeheh, Boże jakbym słyszała swoją, fajne takie dzieci, ale nieraz to można się zapaśc pod ziemię

moja kiedys mnie przyłapała jak zakładam wkładkę w majtki i wczoraj sie mnie pyta jak się ubierałam, " znowu cos w majtki wkładasz?", kurcze poczułam się jak jakis zboczeniec, a miedawno takiej dziewczynie , która pracuje z tż powiedziała,że mama ma cycki i tata je tak ściska
Następna dowcipnisia
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
kiedys artur przytulajac sioe do mnie w przedszkolu "mama, co tak śmierdzisz?!" (znaczy sie pachniesz, tyle ze on dosadniej perfumy nazywa )

Wbije sie z tematem jak nie wiem...ale co tam
Większość z Was przechodzi teraz z dzieciaczkami strajki głodowe a ja z drugiej strony zapytam....od kiedy można dawać dzieciom obiadki dwudaniowe??
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 14:16   #3035
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cholerka drugi raz wklejam bo wszystko mi zeżarło.. i od razu uprzedzam, że będzie długie!

alibany - śliczności z Ali i brawo za samodzielne stawanie i spóźnione życzonka - stoo lat

wodaqua - dziękujemy za brawa za żłobek.. widzę, że policja się wzięła do roboty i mandaty wlepiają że ho ho i gratulacje za drugiego ząbka i spóźnione życzonka mięsiecznicowe

zanetaa88 - moja dalej śpi pod kołderką, ale nie rozkopuje się więc chyba jej dobrze

brumek
- mi się wydaje, że te złe nocki to jednak nie przez żłobek bo trwa to już zanim tam poszła ale już jakby lepiej jest

adrji - ja wszystkie nowe ubranka najpierw piorę

zanetaa88 - brawa dla Emi za piękne jedzenie

SweetAngel1984 - moja Hania sama trzyma butelkę, ale tylko jak pije herbatkę lub soczki.. mleko jej ja trzymam

Lili 83 - brawa dla Radka za piękne gaworzenie i spóźnione stoo lat dla niego

Scio - biedna Agatka.. moja Hania też mi w weekend spadła z łóżka.. położyłam ją jak zwykle na środku, ale musiała się sturlać i tylko usłyszałam huk i ryk.. poleciałam, a Hania na ziemi.. na szczęście zsunęła się z poduszką i kołdrą więc nic sobie nie zrobiła.. ale już się bałam, że
nos połamany czy nie daj boże coś więcej.. teraz pilnuje strasznie..

brumek - tak zachwalasz te sushi, że i ja ochoty nabrałam.. nigdy nie jadłam.. ale ciekawi mnie strasznie, jak to smakuje

Shira_83 - koopowa historia boska aż mi się przypomniała jedna z pierwszych Haniowych koop, która wylądowała na moim brzuchu, nogach, podłodze itd.. piękna była

zanetaa88 - Emilie jest piękna!! I cudnie z tą opaską jej

brumek
- matko, jakie Tymek ma prześliczne oczy! Cudowne.. nie mogę się aż oderwać.. i brawa dla pełzającego Tymka

Madziulka_17 - przystojniak z Szymona i jak pięknie stoi.. dorosły już taki i gratuluję ząbka

youyou - gratulacje za "ma-ma"

patik87 - woooow.. ile Twoja mama czyta książek! zazdroszczę, bo uwielbiam czytać a czasu za cholerę nie ma na to

alibany - ja naprawdę Cię podziwiam, że taka odważna jesteś.. ja to bym już dzwoniła po kogoś.. panikara ze mnie straszna

Kajool - słodki Szymonek i fajne zdjęcie

Stronczek27 - Wiki pobiła wszystkich prze prze przecudowna jest.. taka łobuziara mała z tym językiem

zapałeczka - brawo za ząbka i trzymam kciuki za szczepienie

brunetka2000
- Ala jest rewelacyjna

bella7 - ale roześmiane bliźniaczki!! aż się sama buzia śmieje.. no boskie są.. i dużo zdrówka dla nich

zapałeczka - cudny Natan, będzie bardzo przystojny

Scio - chyba się Agatce podobało na huśtawce

AgaGuernsey - masz talent! tort jest rewelacyjny!

editka2022 - my już przechodzimy na mleko 2

piwnooka77 - super, że wyjazd się udał.. ja w poniedziałek do pracy, ale Hania już śmiga do żłobka.. gratulacje dla wychodzącego ząbka

Stronczek27, telik - brawo za ząbki

Natka_ - moja też miała taki okres, że za nic nie chciała jeść obiadków.. nie dało się jej wcisnąć nawet łyżeczki.. ale samo przeszło po jakimś czasie

pieleszka - współczuję przeżyć serduszkowych, ale Hania na pewno jest w dobrych rękach i jeśli będzie operowana to na pewno wszystko będzie dobrze.. wiadomo, że to wielki strach, bo jednak to o serce chodzi.. ale teraz są tacy specjaliści, że ja wierzę, że wszystko się uda.. nic się nie martw :cmok trzymam kciuki za szczepienie..

A Ty z Gorzowa jesteś tak w ogóle? Mieszkałam 3 lata w Gorzowie.. kooocham to miasto

CrazyMachine - posikałam się z pieczątki koopowej

agadus - dziękujemy za buziaki i kciuki.. nie wiem właśnie od czego ta gorączka.. może od ząbka bo widzę, że wychodzi druga jedynka na górze

karolinee1983 - stoo lat dla Mai
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 14:31   #3036
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dziś drugi dzień praktyk i... chodzę tam jak na skrzydłach. Fajne są dzieciaki takie otwarte, ale i psotne. Takie przytulasy.
Chociaz praca okropnie ciężka i głowa czasem pęka. Dziś bojowe zadanie, przyszedł maluszek, że mu się siku chce (rocznikowo dopiero będzie miał 3 lata i wymaga pomocy) a ja nie wiem jak się chłopców wysadza potem mi się dziewczynka usikała i do przebrania, potem jednego ogarnął smutek i chciał się przytulać.

Brumku tarta kalafiorowa bardzo smaczna - ja dorobiłam jeszcze sos czosnkowy.

Zaraz do alergologa. Nie lubie takich wizyt, bo nie ma na godziny tylko kto pierwszy ten lepszy

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 14:32   #3037
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:

To życzę żeby Ci szybko dzień minął
..... a przeżycia nocne to Ty miałaś .... nie wiem co bym zrobiła, chyba tylko na pilicję zadzwoniłabym ale krzyczeć przez okno to

Marinko ja za niecałe 2 tyg wracam do pracy ale wcześniej może spotkałybyśmy się z dzieciaczkami co? ... kiedy masz czas?

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 14:32   #3038
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
karolinee1983 - stoo lat dla Mai

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-03-06, 14:43   #3039
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dziś drugi dzień praktyk i... chodzę tam jak na skrzydłach. Fajne są dzieciaki takie otwarte, ale i psotne. Takie przytulasy.
Chociaz praca okropnie ciężka i głowa czasem pęka. Dziś bojowe zadanie, przyszedł maluszek, że mu się siku chce (rocznikowo dopiero będzie miał 3 lata i wymaga pomocy) a ja nie wiem jak się chłopców wysadza potem mi się dziewczynka usikała i do przebrania, potem jednego ogarnął smutek i chciał się przytulać.

Zaraz do alergologa. Nie lubie takich wizyt, bo nie ma na godziny tylko kto pierwszy ten lepszy
scio - tak samo jak dziewczynki tylko wsadzasz siusiaka w nocnik (ja jeszcze trzymam z góry bo potrafi "wyfrunąć" ). na poczatku tez mialam problem bo ja takiej koncowki do sikania nie mam. teraz juz sam sika, ale, uwaga, nie trzyma siusiaka wcale, a leje na stojaco. "steruje" trzymajac skore na brzuchu i naciagajac w odpowiednie kierunki

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 14:50   #3040
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
scio - tak samo jak dziewczynki tylko wsadzasz siusiaka w nocnik (ja jeszcze trzymam z góry bo potrafi "wyfrunąć" ). na poczatku tez mialam problem bo ja takiej koncowki do sikania nie mam. teraz juz sam sika, ale, uwaga, nie trzyma siusiaka wcale, a leje na stojaco. "steruje" trzymajac skore na brzuchu i naciagajac w odpowiednie kierunki
Tylko w przedszkolu nie mamy nocników tylko zwykłe kibelki
ale poradziłam sobie.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 14:52   #3041
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
brumek ale akcja, spłoszyłas złodzieja. Myslał ze o 3 wszyscy spia
No niestety nie spłoszyłam, bo zdążył się włamać

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Brumek noc !!! wrażenia że hoho, dobrze że Tymek ma tak zareagował
A w zasadzie, że NIE zareagował
A jak zdrówko Dziubasku? Dalej męzzy?

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
to się chłop zdziwił jak zobaczył wrzeszczącego Brumka
Nie widział mnie chyba, bo parapety zasłaniały Tylko słyszał moją Arię Do Złodzieja

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Brumek
kurde JA bym pewnie spanikowała i zamiast wrzeszczeć uciekłabym pod kołdrę i czekała aż sobie pójdzie.
Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
się boję być świadkiem czegokolwiek!! Podejrzewam, że by mi garaż pędzlowali, to bym nosa nie wytknęła z domu!!
Ale trochę się bałam że mnie zobaczy. Jakby głowę zadarł, to bym się schowała i okno szybko zamknęła, bo nie chciałabym żeby taki ktos wiedział, kto wezwał policję

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
koleś w szoku, że ludzie nie śpią o tej porze ja bym ryczała jak krowa na polu : " SPADAJ CHAMIE DZIECKO MI OBUDZISZZSZSZSZSZS"!!!!!! !!
Kurcze, na to nie wpadłam A brzmiało by fajnie. No i może by go sumienie ruszyło

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Ja bym mu doniczkę z kwiatkiem na głowę rzuciła
Nie mam w domu żadnego kwiatka
U mnie kwiatki tylko na balkonie są, ale jeszcze nie sezon.

Cytat:
Mam pytanie!
(być może idiotyczne, ale wolę się upewnić) Czy to całe becikowe muszę rozliczyć w zeznaniu rocznym???? Bo tak się zaczęłam zastanawiać nad tym...
O rany! Becikowe! Ciągle o nie nie wystąpiłam

Cytat:
1. brumek - tak zachwalasz te sushi, że i ja ochoty nabrałam.. nigdy nie jadłam.. ale ciekawi mnie strasznie, jak to smakuje

2. brumek - matko, jakie Tymek ma prześliczne oczy! Cudowne.. nie mogę się aż oderwać.. i brawa dla pełzającego Tymka
1. Zachwalam po tysiąckroć Bo to jest naprawdę pyszne jedzonko i nie wyobrażam sobie że może komuś nie posmakować. Jedynie niektórzy psychicznie się źle nastawiają, że surowa ryba itp, no i wtedy im nie wchodzi
2.

Cytat:
Dzięki!
Za lekarza
Stary 2012-03-06, 15:01   #3042
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Hałas był okrutny, ale Tymek tylko się troszkę wybudził i pomruczał i zaraz dalej zasnął twardo. Całe szczęście. W ogóle, wstyd się przyznać, ale jak usłyszałam ten huk i dotarło do mnie że to włamania, to i tak myślałam tylko o tym, żeby się dziecko nie obudziło Za to mąż zapomniał o dziecku, bo jak dzwonił na tę policję, to poleciał z telefonem do pokoju Tymcia i tam gadał
Faktycznie ciekawa noc
Ty myślisz jak mama, a mąż jak tata

Cytat:

> Siedzi sobie rano na kanapie, pije mleko, cos jej tam chlapnelo i mowi sama do siebie: " Czasem czlowiekowi cos chlapnie do nosa"

ale zeby nie bylo, ze tylko Klara ma w rodzinie fajne teksty to zacytuje mojego 18-letniego kuzyna.

Cytat:
A U Ciebie to jeszcze co innego, bo Ty masz w ogóle ciężką sytuację i klika niemiłych spraw nakłada się na siebie. Dla mnie i tak jesteś prawie święta
Ja to nerwus zawsze byłam (ale to mam po tacie - na zewnątrz niby spokojna osoba, a wszystko tłumi w sobie). A do świętości to mi dużo brakuje
A w ogóle to mąż wypatrzył jakieś mieszkanie do kupienia i nawet dzwonił się pytać o nie Cieszę się, bo to jakieś światełko w tunelu, że jednak myśli kiedyś się stąd wyprowadzić. Bo na razie jednak nic nie kupujemy (choć koleżanka mnie pocieszyła, że mając jakiś wkład własny banki już inaczej patrzą na kredytobiorców i nie o zarobki tylko chodzi)...

Cytat:
moja kiedys mnie przyłapała jak zakładam wkładkę w majtki i wczoraj sie mnie pyta jak się ubierałam, " znowu cos w majtki wkładasz?", kurcze poczułam się jak jakis zboczeniec, a miedawno takiej dziewczynie , która pracuje z tż powiedziała,że mama ma cycki i tata je tak ściska

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Moja dzisiaj ma dzień przytulania,
widać że ją strasznie te zęby męczą
Tak strasznie chce się przytulać,
spać na rękach i śliniii się okropnie
U nas też tak było Dzień pt "Mamo, znow jestem noworodkiem", ale to znaczy, że zaraz wyjdą i będzie chwila spokoju
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 15:06   #3043
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bym się zastanowiła czy fotelik bez podnoszonego zagłówka to dobry zakup, jesli dziecko wyrośnie a nie osiągnie 18kg to konieczny nowy fotelik??
Cenna uwaga.
A co polecasz?

Cytat:
to się chłop zdziwił jak zobaczył wrzeszczącego Brumka
Wyobrażam to sobie.

Cytat:

Scio super, że praktyki się podobają

Karol i Maja dla Was

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 15:12   #3044
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
rewelacyjna jest!
Cytat:

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
dzieki za odpowiedz. A co do majtek. Moja mala wtedy kuzynka narobila mi kiedys w autobusie takiego obciachu, pytajac sie: A ty nosisz meskie stringi?? No nie wstydz sie, odpowiedz.
kolejna
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Kiedyś w kościele widziałam jak facet tak usypia dziecko
w kościele?? żartujesz?
Cytat:
no to fajnie się układa
Cytat:
teraz juz sam sika, ale, uwaga, nie trzyma siusiaka wcale, a leje na stojaco. "steruje" trzymajac skore na brzuchu i naciagajac w odpowiednie kierunki

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
A w ogóle to mąż wypatrzył jakieś mieszkanie do kupienia i nawet dzwonił się pytać o nie Cieszę się, bo to jakieś światełko w tunelu, że jednak myśli kiedyś się stąd wyprowadzić. Bo na razie jednak nic nie kupujemy (choć koleżanka mnie pocieszyła, że mając jakiś wkład własny banki już inaczej patrzą na kredytobiorców i nie o zarobki tylko chodzi)...
może co ruszy...
Cytat:
koleś w szoku, że ludzie nie śpią o tej porze ja bym ryczała jak krowa na polu : " SPADAJ CHAMIE DZIECKO MI OBUDZISZZSZSZSZSZS"!!!!!! !!

a my byliśmy na spacerze, dziecko padło i śpi

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 15:22   #3045
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

A z Telika cham i burak życzen wczoraj nie złożył
Cytat:

Moja córka kończy dzisiaj 8mcy!!!!!!

Radi i Sophie też
No i dzisiejsze pszczółki Maje i Karol proszę po buziaku

mam pytanie
czy wy Boga w sercu nie macie-tyyyyyyyle pisać
i kiedy człowiek ma to nadrobić???

Johny uzębiony zasnął a a ja ide cosik gotować
wieczorkiem nadrobie i napisze

p.s jakiś napad na Brumeczka był??

oj chyba wkroczę do akcji
Stary 2012-03-06, 15:36   #3046
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

To bardziej tak byś pomogła :

Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 15:37   #3047
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Nataszka mam do Ciebie pytanie, miałam juz wcześniej pytac, co myslisz o kwasie glikolowym?? chciała bym sobie kupić taki kwas na BU lub na mazidłach czy zrób sobie krem, i jak myslisz można sobie cos takiego zrobic samemu w domu? czy udać się do kosmetyczki, a i jeszcze dodam,że nadal karmię, i troskę boję się że mogę sobie buzię popalić, wiem że nerola kupowała chuba na BU i stosuje sama w domu, mam cerę mieszana, a ponoc po tym kwasie skóra się bardzo ładnie odnawia, co o tym myślisz,
Kochana jeśli karmisz piersią to kwas glikolowy odpada.. jest to przeciwskazanie.. poza tym jest to dość mocny kwas i jeśli nie miałaś wcześniej do czynienia z kwasami na buzi to nie radzę od razu się za niego brać.. lepiej przyzwyczaić buzię do kwasów i zastosować coś łagodniejszego.. migdałowy, mlekowy..
Tak w ogóle to idzie wiosna, słońce świeci i kwas glikolowy idzie w odstawkę, bo nie wolno wtedy być na słońcu..
No i ja kwasu glikolowego nie polecałabym stosować samemu.. te łagodniejsze tak, ale ten lepiej iść do kosmetyczki.. mam nadzieję, że trochę pomogłam

Cytat:
ja znowu chora, gardło siadło -już nie wiem o co chodzi
no i dziś endo, zobaczymy jakie będą wyniki ...
miłego dnia !!
Zdrowiej ładnie

Cytat:
A u nas noc z przygodami Ok. 3, jak ja już zasypiałam a mąż jeszcze siedział koło mnie w łóżku z lapiem na kolanach, usłyszeliśmy okropny hut, łomot, aż się podłoga zatrzęsła. I po kilku sekundach znowu i znowu! Dla mnie to brzmiało, jakby sąsiedzi za ścianą np. pianinem pod domu rzucali A mąż mówi że może włamują się do sklepu na dole (pod naszymi oknami jest Żabka). Otwieramy okno i faktycznie, ktoś rozwala szybę! Ale tak wali i wali, bo szyba nie chciała ustąpić. Mąż zaczął dzwonić od razu na policję, ja zaczęłam krzyczeć do tego gościa, bo myślałam że uda mi się go spłoszyć. Ale w końcu rozbił tę szybę, wlazł do sklepu i uciekł po 15 sekundach. Nie za dużo zdążył wziąć, może jakąś flaszkę tylko
Niestety nie widziałam go, bo parapety zasłaniają.
Policja przyjechał po 4 minutach - szybko. I to dwa radiowozy. Potem zaraz straż miejska, a po jakiś 20 minutach agencja ochroniarska, bo przecież alarm wył Ci co mają sygnał jako pierwsi, dotarli najpóźniej
Oczywiście nic już nie zdziałali. Potem tylko czekali aż właściciel sklepu dojedzie i zabezpieczali ślady. A my wszystko przez okno słyszelismy

Hałas był okrutny, ale Tymek tylko się troszkę wybudził i pomruczał i zaraz dalej zasnął twardo. Całe szczęście. W ogóle, wstyd się przyznać, ale jak usłyszałam ten huk i dotarło do mnie że to włamania, to i tak myślałam tylko o tym, żeby się dziecko nie obudziło Za to mąż zapomniał o dziecku, bo jak dzwonił na tę policję, to poleciał z telefonem do pokoju Tymcia i tam gadał
Niezła noc!! A mąż z telefonem -

Ja tam też się zawsze odzywam jak coś się dzieje.. pamiętam kiedyś w Tesco byłam i chodzę sobie po sklepie i w dziale ciuchowym patrzę a taki koleś koło 50-tki siedzi i z dżinsów wydłubuje nożykiem to kółko pikające.. to ja podeszłam do niego i mówię "nieładnie tak kraść" a ten tym nożem mi zamachał przed oczami i powiedział, że jak nakabluje to mnie zabije! I uciekłam bo gówniara byłam i się wystraszyłam.. teraz bym nie popuściła

Cytat:

Kocham Twoją córkę

Cytat:
moja kiedys mnie przyłapała jak zakładam wkładkę w majtki i wczoraj sie mnie pyta jak się ubierałam, " znowu cos w majtki wkładasz?", kurcze poczułam się jak jakis zboczeniec,

Cytat:
dzieki za odpowiedz. A co do majtek. Moja mala wtedy kuzynka narobila mi kiedys w autobusie takiego obciachu, pytajac sie: A ty nosisz meskie stringi?? No nie wstydz sie, odpowiedz.
ale nie wstydź się.. odpowiedz

Cytat:
kiedys artur przytulajac sioe do mnie w przedszkolu "mama, co tak śmierdzisz?!" (znaczy sie pachniesz, tyle ze on dosadniej perfumy nazywa )

Się uśmiałam Hania drzemie, bo w żłobku nie chciała nic spać.. nic też prawie nie zjadła, ale obstawiam, że to przez ząbka, nie bardzo chce jeść..

Jak po nią przyszłam to nie płakała nic a nic.. wzięłam ją na ręce a ona mi zaczęła "opowiadać".. normalnie gadała i gadała.. cudowne to było!

A dzisiaj na obiad mam kostkowe piersi
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 15:45   #3048
Marina1
Zakorzenienie

słoneczko bardzo, bardzo chętnie ! trzeba wykorzystać ostatnie chwile Twojej wolności Może i dziewczyny by się skusiły ? ( zapałeczka, Beti ? ) Tylko gdzie się spotkamy ? A ja byłam na spacerze godzinnym, ale fajny ten nowy chiński sklep na sienkiewicza otworzyli, tyle pierdół i drobiazgów ( lubie tak ) i kupiłam Igorowi piłkę za całą złotówkę . Dla porównania w tesco identyczna kosztowała 7,50
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 15:49   #3049
Kajool
Zadomowienie

Cytat:

Radi i Sophie też

mam pytanie
czy wy Boga w sercu nie macie-tyyyyyyyle pisać
i kiedy człowiek ma to nadrobić???

Johny uzębiony zasnął a a ja ide cosik gotować
wieczorkiem nadrobie i napisze

musisz przestac pracowac :P

brumku ja nie wiem czy na becikowe nie jest jakis ustalony termin, do ktorego mozna sie o nie starac.

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

nataszko odpowiem po 22 bo nas dzieci czytaja :P
Stary 2012-03-06, 16:00   #3050
alibany
Rozeznanie

Cytat:

alibany - śliczności z Ali i brawo za samodzielne stawanie i spóźnione życzonka - stoo lat
Dziękujemy

Cytat:

Podziwiam. ja bym chyba nie ogarnęła takiej gromadki. Do tego trzeba mieć powołanie
Kciuki za alergologa, oby nie trzeba było długo czekać!!

Cytat:

Dziękujemy

A my po drugim spacerku dzisiaj. Ala dosypia w wózku, co nie do końca jest mi na rękę. Bo jak teraz pośpi, to nie zaśnie jak zwykle o 18tej. Nie byłoby tak źle, ale jej późniejsze pójście spac, nie oznacza, że rano dłużej pośpi
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 16:20   #3051
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

Karol i Maja dla Was

Cytat:

Moja spała 3h - godzinę na spacerku, a w domu dospała kolejne 2... Już się boję co do będzie w nocy nie będę spać w ogóle?

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-03-06, 16:39   #3052
sygine
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Znowu zaginęłam na jakiś czas, ale po prostu padam na pysk. Jak wracam z pracy to chcę jak najwięcej czasu spędzić z Natanem, a wieczorem jak młody śpi, to ja zazwyczaj też wyglądam jak zombie i marzę tylko i wyłącznie o łóżku... Mąż też na tym cierpi, bo ja naprawdę nie mam ani sił ani ochoty na nic... Ledwo przyłożę głowę do poduszki to śpię
Poza tym to u nas wszystko w porządku - Natan raczkuje a raczej czworakuje na całego, jak tylko dochodzi do czegoś czego może się chwycić i podciągnąć to wstaje i próbuje chodzić Muszę mieć oczy naokoło głowy bo na czworakach jest naprawdę szybki.
W nocy już się wreszcie uregulował i budzi się tylko raz około 3 na mleko, a później o 6.30 zaczynamy dzień W żłobku też wszystko w porządku, nie płacze, "rozmawia" z dziećmi i ciociami i jest bardzo kochany i grzeczny Ciocie go chwalą!

Poza tym gratuluję wszystkim dzieciaczkom nowych umiejętności, ząbków (my na razie bezzębni), miesięcy
Stary 2012-03-06, 17:01   #3053
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Madziulka_17 - przystojniak z Szymona i jak pięknie stoi.. dorosły już taki i gratuluję ząbka
Dziękuję w imieniu Szymonka

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
w kościele?? żartujesz?
Nie żartuje Nie wiedziałam, czy wkońcu wózek przewróci się na bok, czy dziecku głowa odpadnie :/

Dziewczyny zadam może głupie pytanie, czym różni się raczkowanie od czworakowania?

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 17:03   #3054
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
moja tez jeszcze się nie nadaje do krzesełka do karmienia( chyba, bo w leżaczku sama już usiądzie), no ale jakoś damy radę. Trochę się boję sama z nią jechać
To dawajcie jakis termin-może za tydzień w piątek około 16?
ja bym wolała wcześniej. Jak Ty pracujesz? i raczej godzina wcześniejsza, wtedy nie ma tyle ludzi i jest gdzie się rozsiąść, a z dziećmi i tobołami trzeba miejsca
Muszę prawie godzinę jechać, a z Sarą wolniej, no i wrócić przed 19 na spanie i kąpanie.

Cytat:

może gdzieś na krakowskim przedmieściu?
nie dam rady Sary dźwigać w foteliku, a z zaparkowaniem blisko jest problem. Tma nie ma miejsc dla mam z dziećmi raczej...ja nie przepadam z a tamtymi krakowskimi knajpami

Cytat:

Cytat:
a kiedy było spotkanie??
hmmm ja znowu mieszkam z innej strony lublina i dojechac musze i jeszcze przez cały lublin przejechać a bida tez jest jakiem 9km. od lublina to u mnie to było by to z 5o km.
DO bidy z Lbn nawet więcej niż 9, coś koło 15 chyba,
Ale trasa prosta od Ciebie, przez Lbn tylko jedną ulicą główną tniesz do wylotówki ,
Ja też mam z tyle co Ty km. Od Ciebie do Lbn jest 22 chyba + 15 o bidy co daje 37
Ja mam parę więcej.
Brunetka jak Ty się zapatrujesz na spotkanie?

Cytat:
F
nAPRAWDĘ? to swietnie. Światełko w tunelu
Ale skoro dzwonił to chyba już coś na poważnie myśli?

Cytat:

Jak po nią przyszłam to nie płakała nic a nic.. wzięłam ją na ręce a ona mi zaczęła "opowiadać".. normalnie gadała i gadała.. cudowne to było!

A dzisiaj na obiad mam kostkowe piersi
złote dziecko, podoba się żłobek.
A co to za kostkowe piersi?
Może będzie kolejny hit wątkowy z ...piersi?

Byłam z Sarą u koleżanki. Niby 2 h, ale zawsze jakaś odskocznia.
Stary 2012-03-06, 17:03   #3055
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
To cudownie!!!
Będę mocno trzymac kciuki.
Ale nawet jeśli sie tym razem nie uda, to i tak super że mąż wyszedł z taką inicjatywą Że nie koniecznie chce do końća życia z mamą swoją pomieszkiwać

Cytat:
1.A z Telika cham i burak życzen wczoraj nie złożył

2. p.s jakiś napad na Brumeczka był??

Jak Ty mówisz o moim Teliczku
2. Był Chcieli go zatłuc Przyjeżdżaj koniecznie!!!

Cytat:
1. Ja tam też się zawsze odzywam jak coś się dzieje.. pamiętam kiedyś w Tesco byłam i chodzę sobie po sklepie i w dziale ciuchowym patrzę a taki koleś koło 50-tki siedzi i z dżinsów wydłubuje nożykiem to kółko pikające.. to ja podeszłam do niego i mówię "nieładnie tak kraść" a ten tym nożem mi zamachał przed oczami i powiedział, że jak nakabluje to mnie zabije! I uciekłam bo gówniara byłam i się wystraszyłam.. teraz bym nie popuściła

2. Się uśmiałam Hania drzemie, bo w żłobku nie chciała nic spać.. nic też prawie nie zjadła, ale obstawiam, że to przez ząbka, nie bardzo chce jeść..
1. To Ty odważna jesteś Ja się z reguły boję odezwać i cicho siedzę nawet jak mnie świerzbi język. Wczoraj miałam jakiś bojowy dzień wyjątkowo. Bo i na spacerze objechałam faceta który smyczą tłukł małego pieska Ale oczywiście tak mi sie odgryzł, że się mało nie popłakałam...
Ale czasem naprawdę strach, bo wariatów nie sieją

2. Super Z każdym dniem lepiej

Cytat:
brumku ja nie wiem czy na becikowe nie jest jakis ustalony termin, do ktorego mozna sie o nie starac.
Jest. 12 miesięcy. Jeszcze mi trochę czasu zostało

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Poza tym to u nas wszystko w porządku - Natan raczkuje a raczej czworakuje na całego, jak tylko dochodzi do czegoś czego może się chwycić i podciągnąć to wstaje i próbuje chodzić Muszę mieć oczy naokoło głowy bo na czworakach jest naprawdę szybki.
W nocy już się wreszcie uregulował i budzi się tylko raz około 3 na mleko, a później o 6.30 zaczynamy dzień W żłobku też wszystko w porządku, nie płacze, "rozmawia" z dziećmi i ciociami i jest bardzo kochany i grzeczny Ciocie go chwalą!
Cześć
Same dobre wieści! Super
Stary 2012-03-06, 17:10   #3056
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A ja byłam na spacerze godzinnym, ale fajny ten nowy chiński sklep na sienkiewicza otworzyli, tyle pierdół i drobiazgów ( lubie tak ) i kupiłam Igorowi piłkę za całą złotówkę . Dla porównania w tesco identyczna kosztowała 7,50
Lubię takie zakupy (kiedy coś mogę mieć w niższej cenie)

Cytat:
A my po drugim spacerku dzisiaj. Ala dosypia w wózku, co nie do końca jest mi na rękę. Bo jak teraz pośpi, to nie zaśnie jak zwykle o 18tej. Nie byłoby tak źle, ale jej późniejsze pójście spac, nie oznacza, że rano dłużej pośpi
Znam to Aczkolwiek o 18. to moje dziecko najwyżej drzemkę sobie robi

Cytat:
Moja spała 3h - godzinę na spacerku, a w domu dospała kolejne 2... Już się boję co do będzie w nocy nie będę spać w ogóle?
Może się okaże, że właśnie będziesz spać jak nigdy Trzeba mieć nadzieję

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość

Odnośnie spacerówek - żeby nie było, że jestem do nich uprzedzona Wczoraj na spacerze moje dziecko wcześnie się obudziło (albo raczej inne dziecko go obudziło - on jest bardzo solidarny- jeśli któreś płacze, to on też nie może spać spokojnie), a że chciałąm trochę jeszcze skorzystać z pięknej pogody, to go posadziłam w spacerówce (gondola wylądowała częsciowo w koszyku). Trochę był zdziwiony, ale nie protestował
Poza tym zaczął mówić "tatatata lalala" (Cieszę się, bo zawsze mogło być "babababa")
Stary 2012-03-06, 17:15   #3057
patik87
Zakorzenienie

mAmad a ja właśnie chciałam napisać, że Sara dzisiaj zaczęła mówić BABABABABABAABAB
i jak mam ją przestawić na MAMAMAMA
Stary 2012-03-06, 17:20   #3058
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
słoneczko bardzo, bardzo chętnie ! trzeba wykorzystać ostatnie chwile Twojej wolności Może i dziewczyny by się skusiły ? ( zapałeczka, Beti ? ) Tylko gdzie się spotkamy ? A ja byłam na spacerze godzinnym, ale fajny ten nowy chiński sklep na sienkiewicza otworzyli, tyle pierdół i drobiazgów ( lubie tak ) i kupiłam Igorowi piłkę za całą złotówkę . Dla porównania w tesco identyczna kosztowała 7,50
A ja z chęcią
Btw o tym sklepie nic nie słyszałam Czasem fajne rzeczy można upatrzyć w takich miejscach

My po szczepieniu na razie ok Mały grzeczny był
Zła jestem na siebie, bo nic sobie słodkiego kupiłam, a taka ochote mam
Stary 2012-03-06, 17:29   #3059
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
nAPRAWDĘ? to swietnie. Światełko w tunelu
Ale skoro dzwonił to chyba już coś na poważnie myśli?
Cytat:
To cudownie!!!
Będę mocno trzymac kciuki.
Ale nawet jeśli sie tym razem nie uda, to i tak super że mąż wyszedł z taką inicjatywą Że nie koniecznie chce do końća życia z mamą swoją pomieszkiwać
Od razu wyjaśniam,że na razie nic nie kupujemy, bo jednak po dokładniejszym sprawdzeniu okazało się, że nie o to nam chodzi. Ale chociaż raz zadzwonił zapytać No i że to on właśnie zareagował Że to "kiedyś" stało się bardziej realne (choć bardzo możliwe, że jeszcze trochę poczekamy)... Poza tym pogoda za oknem inna i zaraz świat piękniejszy

Cytat:
mAmad a ja właśnie chciałam napisać, że Sara dzisiaj zaczęła mówić BABABABABABAABAB
i jak mam ją przestawić na MAMAMAMA
Ale babcia tego nie wie (czy wie?)

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
My po szczepieniu na razie ok Mały grzeczny był
Stary 2012-03-06, 17:33   #3060
wodaqua
Zadomowienie

Hej!
Blondynko!!! STO LAT!!! Witaj w średnim wieku

I oczywiście naszym małym solenizantom Karolkowi i Majeczce wszystkiego naj naj!

Brumek, ale dałaś czadu w nocy Może fach powinnaś zmienić i narobić wstydu policji i ochronie

Dziubek, zdrówka, tak już na zawsze

Klarusia i Artur - fajni tekściarze Jeszcze trochę, a zaroi się tu od tekstów naszych letnich dzieciaczków

Sweet, nie ma za co

Pieleszka, nie smutaj, rozumiem, że się martwisz, ale TRZEBA wierzyć, że wszystko z serduszkiem Twojej Haneczki będzie dobrze

Scio, cieszę się, że Ty się cieszysz praktykami

Mamad, nie doczytam pewnie, ale widzę, że się u Was coś w kwestiach mieszkaniowych rusza , ale super!!!!

O becikowe można starać się rok od urodzenia dziecka.

Jeszcze raz dziękujemy za życzenia miesięcznicowe dla Zosi
Oczywiście nie nadrobię, choć strasznie chciałabym wiedzieć co u Was tak dokładnie! W ciągu dnia często myślę, czy ruch na forum, czy coś ciekawego się dzieje, tęskno mi

Dziś zaliczyliśmy pierwszy spacerówkowy spacer, dama taka ciekawa świata, że oka nie zmrużyła. Dzisiaj też miała premierę sam na sam u dziadków i oczywiście robiła za anioła

Ostatnio coraz wcześniej idzie spać (chyba przez tego 2 zęba, jeszcze cały nie wyszedł) - wczoraj np 18:20, ale wstaje punkt 6

Jakiś ten mój post taki punktowy...

No, to by było na tyle Jeszcze looknę do klubu i bye!
Tęsknię, Dziewczyny!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości