|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Dzien dobry
![]() U nas kolejna marudna noc ...... nadrobiłam..... brumku - pode mna tez jest Żabka ale nikt sie do niej nie włamał jeszcze .....WODAQUA DZIĘKUJĘ!!!!! |
|
|
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Shira jak zrobiłaś lane ciasto z samego żółtka?
Pytałam mamy to mi powiedziała, że się nie da. Żebym zrobiła z całego jajka i nie wlewała wszystkiego ![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
to mi klina dałaś ![]() My już rozliczeni jesteśmy i becikowe pominęliśmy
|
|
|
|
|
#3033 |
|
Zadomowienie
|
Doczytałam w necie, że becikowe nie jest opodatkowane więc nie trzeba tego ujmować w PITe.
|
|
|
|
#3034 | |||
|
Rozeznanie
|
Co za noc. Widzę, że nie tylko mieszkanie w domku jednorodzinnym gwarantuje takie przeżycia. Podziwiam za odwagę, że w tym oknie krzyczałaś!
Ja się boję być świadkiem czegokolwiek!! Podejrzewam, że by mi garaż pędzlowali, to bym nosa nie wytknęła z domu!!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wbije sie z tematem jak nie wiem...ale co tam ![]() Większość z Was przechodzi teraz z dzieciaczkami strajki głodowe a ja z drugiej strony zapytam....od kiedy można dawać dzieciom obiadki dwudaniowe?? |
|||
|
|
|
#3035 |
|
Raczkowanie
|
Cholerka
drugi raz wklejam bo wszystko mi zeżarło.. i od razu uprzedzam, że będzie długie!alibany - śliczności z Ali i brawo za samodzielne stawanie i spóźnione życzonka - stoo lat wodaqua - dziękujemy za brawa za żłobek.. widzę, że policja się wzięła do roboty i mandaty wlepiają że ho ho i gratulacje za drugiego ząbka i spóźnione życzonka mięsiecznicowezanetaa88 - moja dalej śpi pod kołderką, ale nie rozkopuje się więc chyba jej dobrze ![]() brumek - mi się wydaje, że te złe nocki to jednak nie przez żłobek bo trwa to już zanim tam poszła ale już jakby lepiej jestadrji - ja wszystkie nowe ubranka najpierw piorę zanetaa88 - brawa dla Emi za piękne jedzenie SweetAngel1984 - moja Hania sama trzyma butelkę, ale tylko jak pije herbatkę lub soczki.. mleko jej ja trzymam Lili 83 - brawa dla Radka za piękne gaworzenie i spóźnione stoo lat dla niego Scio - biedna Agatka.. moja Hania też mi w weekend spadła z łóżka.. położyłam ją jak zwykle na środku, ale musiała się sturlać i tylko usłyszałam huk i ryk.. poleciałam, a Hania na ziemi.. na szczęście zsunęła się z poduszką i kołdrą więc nic sobie nie zrobiła.. ale już się bałam, że nos połamany czy nie daj boże coś więcej.. teraz pilnuje strasznie.. brumek - tak zachwalasz te sushi, że i ja ochoty nabrałam.. nigdy nie jadłam.. ale ciekawi mnie strasznie, jak to smakuje Shira_83 - koopowa historia boska aż mi się przypomniała jedna z pierwszych Haniowych koop, która wylądowała na moim brzuchu, nogach, podłodze itd.. piękna była![]() zanetaa88 - Emilie jest piękna!! I cudnie z tą opaską jej brumek - matko, jakie Tymek ma prześliczne oczy! Cudowne.. nie mogę się aż oderwać.. i brawa dla pełzającego Tymka Madziulka_17 - przystojniak z Szymona i jak pięknie stoi.. dorosły już taki i gratuluję ząbkayouyou - gratulacje za "ma-ma" patik87 - woooow.. ile Twoja mama czyta książek! zazdroszczę, bo uwielbiam czytać a czasu za cholerę nie ma na to alibany - ja naprawdę Cię podziwiam, że taka odważna jesteś.. ja to bym już dzwoniła po kogoś.. panikara ze mnie straszna Kajool - słodki Szymonek i fajne zdjęcieStronczek27 - Wiki pobiła wszystkich prze prze przecudowna jest.. taka łobuziara mała z tym językiem![]() zapałeczka - brawo za ząbka i trzymam kciuki za szczepienie brunetka2000 - Ala jest rewelacyjna bella7 - ale roześmiane bliźniaczki!! aż się sama buzia śmieje.. no boskie są.. i dużo zdrówka dla nich zapałeczka - cudny Natan, będzie bardzo przystojny Scio - chyba się Agatce podobało na huśtawce AgaGuernsey - masz talent! tort jest rewelacyjny! editka2022 - my już przechodzimy na mleko 2 piwnooka77 - super, że wyjazd się udał.. ja w poniedziałek do pracy, ale Hania już śmiga do żłobka.. gratulacje dla wychodzącego ząbka Stronczek27, telik - brawo za ząbki Natka_ - moja też miała taki okres, że za nic nie chciała jeść obiadków.. nie dało się jej wcisnąć nawet łyżeczki.. ale samo przeszło po jakimś czasie pieleszka - współczuję przeżyć serduszkowych, ale Hania na pewno jest w dobrych rękach i jeśli będzie operowana to na pewno wszystko będzie dobrze.. wiadomo, że to wielki strach, bo jednak to o serce chodzi.. ale teraz są tacy specjaliści, że ja wierzę, że wszystko się uda.. nic się nie martw :cmok trzymam kciuki za szczepienie.. A Ty z Gorzowa jesteś tak w ogóle? Mieszkałam 3 lata w Gorzowie.. kooocham to miasto ![]() CrazyMachine - posikałam się z pieczątki koopowej agadus - dziękujemy za buziaki i kciuki.. nie wiem właśnie od czego ta gorączka.. może od ząbka bo widzę, że wychodzi druga jedynka na górze karolinee1983 - stoo lat dla Mai |
|
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś drugi dzień praktyk i... chodzę tam jak na skrzydłach. Fajne są dzieciaki takie otwarte, ale i psotne. Takie przytulasy.
Chociaz praca okropnie ciężka i głowa czasem pęka. Dziś bojowe zadanie, przyszedł maluszek, że mu się siku chce (rocznikowo dopiero będzie miał 3 lata i wymaga pomocy) a ja nie wiem jak się chłopców wysadza potem mi się dziewczynka usikała i do przebrania, potem jednego ogarnął smutek i chciał się przytulać. Brumku tarta kalafiorowa bardzo smaczna - ja dorobiłam jeszcze sos czosnkowy. Zaraz do alergologa. Nie lubie takich wizyt, bo nie ma na godziny tylko kto pierwszy ten lepszy |
|
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
Marinko ja za niecałe 2 tyg wracam do pracy ale wcześniej może spotkałybyśmy się z dzieciaczkami co? ... kiedy masz czas? |
|
|
|
#3038 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). na poczatku tez mialam problem bo ja takiej koncowki do sikania nie mam. teraz juz sam sika, ale, uwaga, nie trzyma siusiaka wcale, a leje na stojaco. "steruje" trzymajac skore na brzuchu i naciagajac w odpowiednie kierunki
|
|
|
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale poradziłam sobie. |
|
|
|
|
#3041 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
No niestety nie spłoszyłam, bo zdążył się włamać
![]() A w zasadzie, że NIE zareagował ![]() A jak zdrówko Dziubasku? Dalej męzzy? Nie widział mnie chyba, bo parapety zasłaniały Tylko słyszał moją Arię Do Złodzieja ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie mam w domu żadnego kwiatka ![]() U mnie kwiatki tylko na balkonie są, ale jeszcze nie sezon. Cytat:
Cytat:
![]() 2. Cytat:
Za lekarza
|
|
#3042 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ty myślisz jak mama, a mąż jak tata ![]() Cytat:
Cytat:
A w ogóle to mąż wypatrzył jakieś mieszkanie do kupienia i nawet dzwonił się pytać o nie Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3043 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co polecasz? ![]() Cytat:
Karol i Maja dla Was
|
|
#3044 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
rewelacyjna jest!
![]() Cytat:
Cytat:
w kościele?? żartujesz? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
może co ruszy...Cytat:
![]() a my byliśmy na spacerze, dziecko padło i śpi
|
|
|
#3045 |
|
Wtajemniczenie
|
A z Telika cham i burak życzen wczoraj nie złożył
![]() ![]() Radi i Sophie też No i dzisiejsze pszczółki Maje i Karol proszę po buziaku mam pytanie czy wy Boga w sercu nie macie-tyyyyyyyle pisać ![]() i kiedy człowiek ma to nadrobić??? Johny uzębiony zasnął a a ja ide cosik gotować wieczorkiem nadrobie i napisze p.s jakiś napad na Brumeczka był?? oj chyba wkroczę do akcji
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3047 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak w ogóle to idzie wiosna, słońce świeci i kwas glikolowy idzie w odstawkę, bo nie wolno wtedy być na słońcu.. No i ja kwasu glikolowego nie polecałabym stosować samemu.. te łagodniejsze tak, ale ten lepiej iść do kosmetyczki.. mam nadzieję, że trochę pomogłam ![]() Cytat:
Cytat:
Ja tam też się zawsze odzywam jak coś się dzieje.. pamiętam kiedyś w Tesco byłam i chodzę sobie po sklepie i w dziale ciuchowym patrzę a taki koleś koło 50-tki siedzi i z dżinsów wydłubuje nożykiem to kółko pikające.. to ja podeszłam do niego i mówię "nieładnie tak kraść" a ten tym nożem mi zamachał przed oczami i powiedział, że jak nakabluje to mnie zabije! I uciekłam bo gówniara byłam i się wystraszyłam.. teraz bym nie popuściła Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Się uśmiałam Hania drzemie, bo w żłobku nie chciała nic spać.. nic też prawie nie zjadła, ale obstawiam, że to przez ząbka, nie bardzo chce jeść..Jak po nią przyszłam to nie płakała nic a nic.. wzięłam ją na ręce a ona mi zaczęła "opowiadać".. normalnie gadała i gadała.. A dzisiaj na obiad mam kostkowe piersi |
|||||||
|
|
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
słoneczko bardzo, bardzo chętnie ! trzeba wykorzystać ostatnie chwile Twojej wolności
Może i dziewczyny by się skusiły ? ( zapałeczka, Beti ? ) Tylko gdzie się spotkamy ? A ja byłam na spacerze godzinnym, ale fajny ten nowy chiński sklep na sienkiewicza otworzyli, tyle pierdół i drobiazgów ( lubie tak ) i kupiłam Igorowi piłkę za całą złotówkę . Dla porównania w tesco identyczna kosztowała 7,50
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3049 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brumku ja nie wiem czy na becikowe nie jest jakis ustalony termin, do ktorego mozna sie o nie starac. ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- nataszko odpowiem po 22 bo nas dzieci czytaja :P
|
|
|
#3050 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Kciuki za alergologa, oby nie trzeba było długo czekać!! Dziękujemy A my po drugim spacerku dzisiaj. Ala dosypia w wózku, co nie do końca jest mi na rękę. Bo jak teraz pośpi, to nie zaśnie jak zwykle o 18tej. Nie byłoby tak źle, ale jej późniejsze pójście spac, nie oznacza, że rano dłużej pośpi
|
||
|
|
|
#3051 |
|
Zadomowienie
|
Moja spała 3h - godzinę na spacerku, a w domu dospała kolejne 2... Już się boję co do będzie w nocy nie będę spać w ogóle?
|
|
|
|
#3052 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Znowu zaginęłam na jakiś czas, ale po prostu padam na pysk. Jak wracam z pracy to chcę jak najwięcej czasu spędzić z Natanem, a wieczorem jak młody śpi, to ja zazwyczaj też wyglądam jak zombie i marzę tylko i wyłącznie o łóżku... Mąż też na tym cierpi, bo ja naprawdę nie mam ani sił ani ochoty na nic... Ledwo przyłożę głowę do poduszki to śpię ![]() Poza tym to u nas wszystko w porządku - Natan raczkuje a raczej czworakuje na całego, jak tylko dochodzi do czegoś czego może się chwycić i podciągnąć to wstaje i próbuje chodzić Muszę mieć oczy naokoło głowy bo na czworakach jest naprawdę szybki. W nocy już się wreszcie uregulował i budzi się tylko raz około 3 na mleko, a później o 6.30 zaczynamy dzień W żłobku też wszystko w porządku, nie płacze, "rozmawia" z dziećmi i ciociami i jest bardzo kochany i grzeczny Ciocie go chwalą!Poza tym gratuluję wszystkim dzieciaczkom nowych umiejętności, ząbków (my na razie bezzębni), miesięcy
|
#3053 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie żartuje Nie wiedziałam, czy wkońcu wózek przewróci się na bok, czy dziecku głowa odpadnie :/ Dziewczyny zadam może głupie pytanie, czym różni się raczkowanie od czworakowania?
|
|
#3054 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę prawie godzinę jechać, a z Sarą wolniej, no i wrócić przed 19 na spanie i kąpanie. nie dam rady Sary dźwigać w foteliku, a z zaparkowaniem blisko jest problem. Tma nie ma miejsc dla mam z dziećmi raczej...ja nie przepadam z a tamtymi krakowskimi knajpami ![]() Cytat:
Cytat:
Ale trasa prosta od Ciebie, przez Lbn tylko jedną ulicą główną tniesz do wylotówki , Ja też mam z tyle co Ty km. Od Ciebie do Lbn jest 22 chyba + 15 o bidy co daje 37 ![]() Ja mam parę więcej. Brunetka jak Ty się zapatrujesz na spotkanie? Cytat:
Ale skoro dzwonił to chyba już coś na poważnie myśli? Cytat:
A co to za kostkowe piersi? Może będzie kolejny hit wątkowy z ...piersi? Byłam z Sarą u koleżanki. Niby 2 h, ale zawsze jakaś odskocznia.
|
|
#3055 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę mocno trzymac kciuki. Ale nawet jeśli sie tym razem nie uda, to i tak super że mąż wyszedł z taką inicjatywą ![]() Cytat:
![]() 2. Był ![]() Cytat:
Ja się z reguły boję odezwać i cicho siedzę nawet jak mnie świerzbi język. Wczoraj miałam jakiś bojowy dzień wyjątkowo. Bo i na spacerze objechałam faceta który smyczą tłukł małego pieska Ale czasem naprawdę strach, bo wariatów nie sieją 2. Super Cytat:
![]() Cytat:
![]() Same dobre wieści! Super
|
|
#3056 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
![]() Odnośnie spacerówek - żeby nie było, że jestem do nich uprzedzona Wczoraj na spacerze moje dziecko wcześnie się obudziło (albo raczej inne dziecko go obudziło - on jest bardzo solidarny- jeśli któreś płacze, to on też nie może spać spokojnie ), a że chciałąm trochę jeszcze skorzystać z pięknej pogody, to go posadziłam w spacerówce (gondola wylądowała częsciowo w koszyku). Trochę był zdziwiony, ale nie protestował![]() Poza tym zaczął mówić "tatatata lalala" )
|
||||
|
|
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
mAmad a ja właśnie chciałam napisać, że Sara dzisiaj zaczęła mówić BABABABABABAABAB
i jak mam ją przestawić na MAMAMAMA
|
#3058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Btw o tym sklepie nic nie słyszałam Czasem fajne rzeczy można upatrzyć w takich miejscach ![]() My po szczepieniu na razie ok Mały grzeczny był![]() Zła jestem na siebie, bo nic sobie słodkiego kupiłam, a taka ochote mam
|
|
#3059 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale babcia tego nie wie---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------
|
|||
|
|
|
#3060 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Blondynko!!! STO LAT!!! Witaj w średnim wieku I oczywiście naszym małym solenizantom Karolkowi i Majeczce wszystkiego naj naj! Brumek, ale dałaś czadu w nocy Może fach powinnaś zmienić i narobić wstydu policji i ochronie ![]() Dziubek, zdrówka, tak już na zawsze Klarusia i Artur - fajni tekściarze Jeszcze trochę, a zaroi się tu od tekstów naszych letnich dzieciaczków Sweet, nie ma za co Pieleszka, nie smutaj, rozumiem, że się martwisz, ale TRZEBA wierzyć, że wszystko z serduszkiem Twojej Haneczki będzie dobrze ![]() Scio, cieszę się, że Ty się cieszysz praktykami Mamad, nie doczytam pewnie, ale widzę, że się u Was coś w kwestiach mieszkaniowych rusza , ale super!!!! ![]() O becikowe można starać się rok od urodzenia dziecka. Jeszcze raz dziękujemy za życzenia miesięcznicowe dla Zosi Oczywiście nie nadrobię, choć strasznie chciałabym wiedzieć co u Was tak dokładnie! W ciągu dnia często myślę, czy ruch na forum, czy coś ciekawego się dzieje, tęskno mi ![]() Dziś zaliczyliśmy pierwszy spacerówkowy spacer, dama taka ciekawa świata, że oka nie zmrużyła. Dzisiaj też miała premierę sam na sam u dziadków i oczywiście robiła za anioła ![]() Ostatnio coraz wcześniej idzie spać (chyba przez tego 2 zęba, jeszcze cały nie wyszedł) - wczoraj np 18:20, ale wstaje punkt 6 Jakiś ten mój post taki punktowy... ![]() No, to by było na tyle Jeszcze looknę do klubu i bye! Tęsknię, Dziewczyny! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:38.

)
ale nikt sie do niej nie włamał jeszcze .....

ale już jakby lepiej jest
potem mi się dziewczynka usikała i do przebrania, potem jednego ogarnął smutek i chciał się przytulać. 

dla Was

Ale babcia tego nie wie