Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-06, 17:35   #3061
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zadam może głupie pytanie, czym różni się raczkowanie od czworakowania?

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
mAmad a ja właśnie chciałam napisać, że Sara dzisiaj zaczęła mówić BABABABABABAABAB
i jak mam ją przestawić na MAMAMAMA
Chyba nic nie zrobisz
Oj pamiętam jak mój bratanek zaczął mówić babababa to brat się strasznie wściekał. Ma taką teściową jak co niektóre z Was tutaj
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 17:39   #3062
mamad1
Zadomowienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Dziś zaliczyliśmy pierwszy spacerówkowy spacer, dama taka ciekawa świata, że oka nie zmrużyła. Dzisiaj też miała premierę sam na sam u dziadków i oczywiście robiła za anioła

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Oj pamiętam jak mój bratanek zaczął mówić babababa to brat się strasznie wściekał. Ma taką teściową jak co niektóre z Was tutaj
Niby się wie, że dziecko mówi tak nieświadomie, a jednak reaguje się inaczej...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 17:41   #3063
Oliweczka1985
Zakorzenienie

patik ja pracuje do 14-ale na 15 bym sie wyrobila, chyba ze sobota

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 17:56   #3064
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Ale babcia tego nie wie (czy wie?)

nie wie, bo to wczoraj zasłyszałam jak mówi, a teściowa jej nie widziała.
Ale jak usłyszy to rozumiecie...

Cytat:

Niby się wie, że dziecko mówi tak nieświadomie, a jednak reaguje się inaczej...
dokładnie...
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
patik ja pracuje do 14-ale na 15 bym sie wyrobila, chyba ze sobota
moze byc sobota.
czekamy niech sie dziewczyny wypowiedza
Stary 2012-03-06, 18:02   #3065
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Kochana jeśli karmisz piersią to kwas glikolowy odpada.. jest to przeciwskazanie.. poza tym jest to dość mocny kwas i jeśli nie miałaś wcześniej do czynienia z kwasami na buzi to nie radzę od razu się za niego brać.. lepiej przyzwyczaić buzię do kwasów i zastosować coś łagodniejszego.. migdałowy, mlekowy..
Tak w ogóle to idzie wiosna, słońce świeci i kwas glikolowy idzie w odstawkę, bo nie wolno wtedy być na słońcu..
No i ja kwasu glikolowego nie polecałabym stosować samemu.. te łagodniejsze tak, ale ten lepiej iść do kosmetyczki.. mam nadzieję, że trochę pomogłam
tak tak pomogłaś, Ty to taka moja wyrocznia ;-) czyli jak na razie żadnych kwasów,

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 18:11   #3066
zanetaa88
Zakorzenienie

Od dwóch dni dama nie je mi mleka o 17stej,
więc dzisiaj powiedziałam sobie mleka pewnie nie zjesz to zrobię Ci z niego kaszkę,
przygotowałam się ładnie pięknie a ona co ? mleko zjadła.

Ach czasem mam problem żeby ją odczytać.
Męczą ją te zęby i katar ma,
zawsze ma jak ma mieć szczepienie
mam nadzieję, że do czwartku przejdzie.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 18:26   #3067
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Stronczku Ty chyba kiedyś pisałaś, że mała pije mleko cow&gate Czy Tobie ono też tak się pieni?

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 18:30   #3068
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Dziewczyny malo dzis na zawal nie padlam jak zobaczylam pieczatke z kupy na scianie obok wlacznika swiatla do lazienki. A bylo to tak. Ja robilam cos w kuchni, a maz poszedl przewinac Kropke. W pieluszcze byla WIELKA praka. Tak wielka, ze maz postanowil zabrac mala do lazienki i umyc ja w wannie. Wzial Ide na rece z gola brudna pupa i jak probowal zapalic swiatlo w lazience to odbil przypadkiem jej posladki na scianie Zmyc to sie zmylo ladnie nawet sama woda, ale zapach pozostal. Musielismy to trosze wypachnic chemia

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Moja gwiazda kończy dziś 7 miesięcy!
wszystkiego najlepszego

Cytat:
eveewe może Tż zachwalał brzuszek swojej eks bo by już chciał żebyś Ty też taki miała

Mój Tż swego czasu chodził z moją dobrą koleżanką, sama ich zeswatałam. Czasem się z nią spotykam/my i nie jestem o nią zazdrosna. Śmieje się w duchu z niej bo wiem co mogła mieć z straciła
O inne pewnie bym była zazdrosna ale ich nie spotykamy
kochana, moj TZ ma wsrod naszej paczki dwie byle dziewczyny i jesli o nie chodzi, nie jestem zazdrosna - nie uwazam aby bylo o co i o kogo. Ale tamta ewidentnie mi zalazla za skore, kiedys przeczytalam na gg jak mnie opisala i dlatego. Ponadto nie uznaje przyjazni z bylymi partnerami.

Witam dla dzisiejszych solenizantow sto lat!!!!
nie udalo mi sie nadrobic dokladnie bo mialam Marys na kolanach, a teraz placze juz o kapiel i spanie, bo dzis spala podobno tylko godzine. Probowalam ja uspic o 15 jak wrocilam, ale nie chciala.
Scio ta tarta kalafiorowa boska. A mozesz na priv napisac co jeszcze robilas sobie do jedzonka?
brumku ale przezycie

wiecej nie pamietam - przepraszam - wybaczcie
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 18:34   #3069
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

ha ha ha zaczelam i sie trzymam, a zeby bylo smiesznie zapomnialam sie zwazycmusze to zaraz zrobic. Tylko musze cos wymyslic na danie do pracy, ktore bede mogla zjesc bez odgrzewaniapomo zcie - w pracy tylko chwilka na jedzenie i brak dostepu do mikrofali.
W czasach diety najczęsciej nosiłam do pracy sałatkę(tylko sos-najczescej vinegret w osobnym pojemniczku miałam)
polecam mieszanke sałat w biedrone a do tego np jako tunczyk
lbo feta light
z łososiem wędzonym czy grillowanym filetem tez będzie pysznie

a ty tez na south beach

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

A i chwale się - mój mąż siedzi na tacierzyńskim. I jest niesamowity. Chaupka ogarnięta, obiadek dla Agatki ugotowany, a on z Agatką po mnie wyszli w ramach spacerku
dobra chłopina Ci się trafila
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
1Dzisiaj powiedziałam mężowi o tej bliskości, czy on sądzi że jestem mogłabym Tymciowi okazywać jeszcze więcej bliskości. A on odpowiedziała, że musiałabym go chyba zjeść

2)Ale urodzaj na zęby Wielkie brawa Jasiu To może dlatego w nocy tak się męczył?

3)Oj Teliczku, ja Cię uwielbiam...

A zęby idą. Na górze wszystki 4 już są dobrze widoczne, tylko jeszcze nie przebite. Przy czym dwa już tuż tuż.
1) ale pamietaj że przytyłabyć ponad 7kg
2)dziękujemy
3)i wzajemnie Brumeczku, Tymek chyba został przodownikiem na wątku jeśli chodzi o ząbki

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Widzę, że dzieciaki się zmówiły na zbiorowy strajk głodowy i nic nie chcą jeść, później nic dziwnego, że zęby pokazują się jak grzyby po deszczu. Moje dziecko z kolei ma taki apetyt, że aż się zastanawiam czy jej nie przekarmiam? Wciąga wszystko jak odkurzacz i jeszcze mnie szantażuje krzycząc "MAMA AM!".
szantażystka

widzę że z apetytem to się z Janeczkiem moim zgrali
Cytat:

A u nas dziś w ramach nowy pokarmów była marchweka z jabłkiem i (prawie) wchodziła Buzi nie otwierał po jeszcze, ale jak już miał ją w tej buzi, to łykał i tak sobie śmiesznie mlaskał, a nie jak dotąd miał ten odruch wymiotno-wykrztuśny

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Matko kochana, na śmierć zapomniałam!
Tymuś pełza! I to już tak szybko, sprawnie i nie tylko w kółko, ale i do przodu i do tyłu ciutkę
I pupę unosi, opierając się na dłoniach tak, że prawie jak na czworakach to wygląda. Prz czym PRAWIE jest tu dość istotnym słowem, bo pewnie do tego jeszcze trochę czasu minie, ale dla mnie jest to coś nowego no i PRAWIE własnie
czyli apetyt ewoluuje
meeeeega gratki dla Tymka
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dzisiaj jak powiedziałam koleżance (ma 3 dzieci), że Domek nie je to wiecie co mi kazała zrobić? Wsypać kucharka, soli i pieprzu A jak nie chce otwierać buzi to palcami przycisnąć policzki Ona tak robiła przy całej trójce. Tylko pytam czy to coś pomogło, a ona mi mówi, że do dzisiaj takie niejadki. Skoro tak je "maltretowała" to się nie dziwię, że maja taką traumę z jedzenia...

reszte nadrobie pózniej

pytanie mam (głownie do Carmeli)
Jasiowi troche krzywo rośnie jedynka
czy to będzie miało wpływ na zgryz stałych ząbków??
Stary 2012-03-06, 18:50   #3070
alibany
Rozeznanie

Z lekkim poślizgiem Ala usnęła, bo dopiero jakieś 10min temu.
Wypaliłam dzisiaj z obiadkami dwudaniowymi i co....chyba musimy wrócić do ziemniak+dynia Od kilku dni widzę pogorszenie się stanu skóry małej, ale dzisiaj to już masakra na plecach jak ją rozebrałam do kąpieli jesteśmy miesiąc na pepti, więc nawet jeśli to nie dość wystarczający czas by wszystko zniknęło, to chyba nie powinno być gorzej co? było kilka dni, że już byłą łądna skórka, a teraz na nowo apogeum!
Tż jest uczulony m.in. na marchew, seler, jabłko może Ala odziedziczyła to po nim
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 19:00   #3071
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dziś jest "Przepis na życie" Patik oglądamy?

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 19:06   #3072
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

hej!
Dla wszystkich Solenizantów

Przepraszam,że tak tylko o nas, ale nie mam za bardzo czasu. Liliana ma a płuca czyste, a tu gorączka dochodząca do 39,5stC i wodniste zielono-zółte kupki- dostaliśmy elekrolity które są słone i pic ich nie chce, smectę i dicoflor.

Lena natomiast juz lepiej, zaczyna dokazywać, zaczyna mi uciekać...

Czuję się wyczerpana...
Stary 2012-03-06, 19:25   #3073
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
[/COLOR]nataszko odpowiem po 22 bo nas dzieci czytaja :P
Czekam z niecierpliwością

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Poza tym to u nas wszystko w porządku - Natan raczkuje a raczej czworakuje na całego, jak tylko dochodzi do czegoś czego może się chwycić i podciągnąć to wstaje i próbuje chodzić Muszę mieć oczy naokoło głowy bo na czworakach jest naprawdę szybki.
W nocy już się wreszcie uregulował i budzi się tylko raz około 3 na mleko, a później o 6.30 zaczynamy dzień W żłobku też wszystko w porządku, nie płacze, "rozmawia" z dziećmi i ciociami i jest bardzo kochany i grzeczny Ciocie go chwalą!

Cytat:
A co to za kostkowe piersi?
Może będzie kolejny hit wątkowy z ...piersi?
Kostki rosołowe rozrabia się z olejem/oliwą na gładką masę i smarujesz tym piersi dokładnie.. i smażysz/pieczesz na grillu - szybko i naprawdę smacznie.. knorr to reklamuje

Cytat:
1. To Ty odważna jesteś Ja się z reguły boję odezwać i cicho siedzę nawet jak mnie świerzbi język. Wczoraj miałam jakiś bojowy dzień wyjątkowo. Bo i na spacerze objechałam faceta który smyczą tłukł małego pieska Ale oczywiście tak mi sie odgryzł, że się mało nie popłakałam...
Ale czasem naprawdę strach, bo wariatów nie sieją
Ja tam się właśnie zawsze odzywam.. czasem nawet w sytuacjach kiedy nie powinnam a jak świr to powiem co mam do powiedzenia i w nogi

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
tak tak pomogłaś, Ty to taka moja wyrocznia ;-) czyli jak na razie żadnych kwasów,
Ojej, ale mi miło
kwas migdałowy można stosować cały rok więc jak najbardziej Ci polecam.. jest łagodny i można stosować często ładnie sobie oczyścisz nim twarz, tylko pamiętaj o kremie z filtrem

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
I ja! I ja!!

Lubicie Cezika? Bo ja uwielbiam

http://www.youtube.com/watch?v=jJ_ye9aq4z4 nie mogę wyjść z podziwu dla jego talentu.. i urody też
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 19:32   #3074
alibany
Rozeznanie

Cytat:

http://www.youtube.com/watch?v=jJ_ye9aq4z4 nie mogę wyjść z podziwu dla jego talentu.. i urody też
A to widziałaś? "występuje" tam m.in mój kolega z klasy z lo
http://www.youtube.com/watch?v=-vSot...feature=relmfu

A przepis na życie obejrze sobie teraz w necie, bo niestety 21.30 to już za późno dla mnie
edit: no niestety, same zapowiedzi są tylko dostępne

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2012-03-06 o 19:42
Stary 2012-03-06, 19:34   #3075
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
W czasach diety najczęsciej nosiłam do pracy sałatkę(tylko sos-najczescej vinegret w osobnym pojemniczku miałam)
polecam mieszanke sałat w biedrone a do tego np jako tunczyk
lbo feta light
z łososiem wędzonym czy grillowanym filetem tez będzie pysznie

a ty tez na south beach
hej tak ja tez na SB. mowisz ze w Biedronce jest miks salat?w czwartek jade to kupie i ta fete light (choc tak srednio przepadam) a sos vinegret to jaki - bo ja ciemna masa. Mowisz, ze tunczyk jeszcze mozna, no w sumie do tych salat to i piers moze byckurde, ze tez na to nie wpadlam - tępa strzała

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
hej!

Przepraszam,że tak tylko o nas, ale nie mam za bardzo czasu. Liliana ma a płuca czyste, a tu gorączka dochodząca do 39,5stC i wodniste zielono-zółte kupki- dostaliśmy elekrolity które są słone i pic ich nie chce, smectę i dicoflor.

Czuję się wyczerpana...
trzymaj sie - bedzie dobrzesmecta nie jest przeciw odwodnieniu?
Stary 2012-03-06, 19:41   #3076
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:

Czuję się wyczerpana...
Ojej zdrowiejcie tam dziewczyny!

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
A to widziałaś? "występuje" tam m.in mój kolega z klasy z lo
http://www.youtube.com/watch?v=-vSot...feature=relmfu
Widziałam a który to Twój kolega?

Cytat:
hej tak ja tez na SB. mowisz ze w Biedronce jest miks salat?w czwartek jade to kupie i ta fete light (choc tak srednio przepadam) a sos vinegret to jaki - bo ja ciemna masa. Mowisz, ze tunczyk jeszcze mozna, no w sumie do tych salat to i piers moze byckurde, ze tez na to nie wpadlam - tępa strzała
W biedronce są już nawet gotowe sałatki z tej serii fit - ostatnio kupiłam na spróbowanie - mix sałat, grzanki takie w kosteczkę, i jedna jest z wędzonym kurczakiem + sos a druga z kulkami mozzarelli + sos.. smaczne obydwie są kosztują coś koło 5-6zł i nawet widelczyk mają
Stary 2012-03-06, 19:47   #3077
alibany
Rozeznanie

Cytat:

Widziałam a który to Twój kolega?

W biedronce są już nawet gotowe sałatki z tej serii fit - ostatnio kupiłam na spróbowanie - mix sałat, grzanki takie w kosteczkę, i jedna jest z wędzonym kurczakiem + sos a druga z kulkami mozzarelli + sos.. smaczne obydwie są kosztują coś koło 5-6zł i nawet widelczyk mają
Juz nie pamiętam dokłądnie sekund ale coś ok 35s. 36s. jest pierwszy raz pokazany, taki w polówce w paski ciemno-zielone....aa gapa ze mnie, na końcu przedstawieni są wszyscy, więc Ł. Kowalski

A co do takich gotowych wynalazków, sałatki, pierogi, czy ta lasagne itp. to ja nie moge się przemóc by to zjeść jakoś odrzuca mnie myśl, z czego to może być zrobione

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2012-03-06 o 19:51
Stary 2012-03-06, 19:54   #3078
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:

Ładuje mi się właśnie

A ja bardzo lubię to:
http://www.youtube.com/watch?v=mJWtV...eature=related
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 19:56   #3079
zanetaa88
Zakorzenienie

A Ja nie lubię wędzonego kurczaka, ani tuńczyka.
Z tuńczykiem to mam tak,że nigdy nie próbowałam,
ale nie umiem się przełamać

U mnie dzisiaj grecka sałatka była

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 19:59   #3080
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Dziubasku zdrowiej
Cytat:

O rany! Becikowe! Ciągle o nie nie wystąpiłam
kurde
a też nie

Cytat:
tu była opowieść o włamaniu ale mi się wykasowało

[/B]
oooo kuuurdcze no to adrenalina poszła w górę
dobrze zareagowałaś Brumeczku- dlatego wybieram Cie na swojego honorowego sąsiada
Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
a teraz ostatnie teksty mojej Bambalusi:
cuuudo

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

I oczywiście witam serdecznie
Dzisiaj w nocy masakra-trzy razy się budziła z krzykiem-spałam moze ze 4 h, ale jakoś specjalnie mi się nie chce teraz spać
[COLOR="Silver"]
bidulu życze żeby następna noc była lepsza

Cytat:

trzymaj sie - bedzie dobrzesmecta nie jest przeciw odwodnieniu?
tu wklejam przepis na sałatkę z ulubionym vinegret
http://kuchnianaplazy.blox.pl/2010/1...ytrynowym.html

Cytat:
ooo jeszce nie widziałam
a są na dziale z daniami gotowymi czy tam gdzie warzywa?

Johny odleciał w kraine snu podczas karmienia
dziś na zmianę dobry humor z marudzeniem
ale to i tak złoty chłopak
dzielnie znosi ząbkowanie

aha i zjadł najbrzydszą zupę świata-ugotowałam mu szpinak z ziemniaczkiem i dałam odrobine masła
po zmiksowaniu wygląda

a on wytrawny smakosz zjadł ze smakiem

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2012-03-06 o 20:01
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 20:00   #3081
brunetka2000
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o spotkanie to ja odpadam, bo niestety nie jestem zmotoryzowana, a autobusem nie będę jechała z dzieckiem bo jest jeszcze za zimno. Bida jak dla mnie za daleko

Jeśli mogę coś zaproponować to zapraszam mamusie do mnie mam spore mieszkanko, więc się wszystkie zmieścimy. Co drugą sobotę mój mąż jest w pracy, ale jak nie będzie to znając jego i tak sobie coś znajdzie do roboty i nie będzie nam przeszkadzać.

Patik przyjeżdżaj do mnie razem z Agadus, będzie wesoło
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 20:02   #3082
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
A Ja nie lubię wędzonego kurczaka, ani tuńczyka.
Z tuńczykiem to mam tak,że nigdy nie próbowałam,
ale nie umiem się przełamać

U mnie dzisiaj grecka sałatka była
mniam,
u mnie aż naleśniki z jogurtem
Stary 2012-03-06, 20:07   #3083
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
tego to nie wiedzialam - podpinam pod telika pytanie w ktorym to miejscu, co bym nie przegapila

Cytat:
tu wklejam przepis na sałatkę z ulubionym vinegret
http://kuchnianaplazy.blox.pl/2010/1...ytrynowym.html

ooo jeszce nie widziałam
dzieki wyglada pysznie i na pewno zrobie sobie
Lece kapac sie, myc glowe i lulu bo o 5 pobudka (wstaje wczesniej aby zjesc sniadanko - nigdy tak nie robilam, a teraz tak)dobranoc dziewuszki
Stary 2012-03-06, 20:08   #3084
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Fajne Lili, nie widziałam tego nigdy

To szykuje się spotkanko mielczanki! Napiszę jeszcze do Beti, czy mogłaby. Tylko kiedy i gdzie?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 20:25   #3085
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
ja już w niedzielę na tvn player oglądnęłam
21.30 to już śpię.

Cytat:
hej!

Czuję się wyczerpana...
biedna Ty....zdrówka dla dziewczyn

Cytat:

A przepis na życie obejrze sobie teraz w necie, bo niestety 21.30 to już za późno dla mnie
edit: no niestety, same zapowiedzi są tylko dostępne
taaaak? ja widziałam ten odcinek który ma być dzisiaj.
Edit: własnie weszłam na tvnplayer i 1 odcinek 3 serii ( czyli ten co będzie dzisiaj) jest do obejrzenia.

Cytat:
Ładuje mi się właśnie

A ja bardzo lubię to:

Brunetka chętnie w następnym tygodniu?

Pożarłam się z tż.
Czasami to myślę, że my się kiedyś rozejdziemy albo pozabijamy.
Mam iść zarabiać a on się będzie dzieckiem zajmował.
Szkoda że nie widzi że w domu też coś się robi a nie tylko dziecko bawi.
A on nawet po sobie kubka do zlewu nie wstawi.
Szkoda gadać.

Idę się kąpac i spać.
Miłego wieczoru.

DaKaro gdzie Ty?
Stary 2012-03-06, 20:29   #3086
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Po pierwsze dzięki za kciuki. Pani alergolog okropnie nie przystępna babka i stwierdziła... ze Agata nie ma żadnych oznak alergii co z tego ze ją po zwykłym mm wysypuje, ona nie widzi i juz. Ale zaświadczenie dała, zeby Agata była na Nutrze do roku.

Nataszko jak wracam po praktykach to az niemoge sie nadziwić jakie to moje dziecko spokojne ale super uczucie jak się bawimy, a przyjdzie taki chłopczyk pcha się na kolana i przytula

Po trzecie Agata nie mogła zrobić kupki. Zawsze tak jest po kleiku/kaszce ryżowej. Ale był ryk łzy jej ciekły, łkała w końcu dałam Viburcl (bo stwierdziłam, ze jak to zatwardzenie to pomoże się wypróżnić, a jak ząbek to rozpusci sie i złagodzi ból.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 20:31   #3087
piwnooka77
Raczkowanie

Witam,

na początku wszystkim zaległym jubilatom ,solenizantom wszystkiego najlepszego
dla nowych umiejętności, ząbków, udanych pobytów w żlobku

Dla Mai, Mai i Karola wszystkiego najlepszego

Chciałam trochę nadrobić ale nie jestem w stanie. W pracy pomimo dostępu do netu nie mam czasu włączyć wizaz, nawet przerwy sobie żadnej nie robię, żeby z wszystkim zdążyć i móc wyjść tę godzinę wcześniej, bez poczucia, że coś nade mną wisi...
A jak już wracam do domu to chcę jak najwięcej czasu z Helenką spędzić, potem kładę się wcześniej spać, żeby rano nie było problemu ze wstawaniem i tak płynie czas

Moje dziecko nadal nie chce za bardzo jeść inne pokarmy niż z UU, i chyba wybiorę się do sklepu ekologicznego by coś jej upichcić, bo jabłkiem ze słoiczka pluła a kawałek jabłuszka bardzo chętnie sobie do buzi wkłada... więc może jej słoiczkowe jedzenie po prostu nie smakuje, chociaż kaszki też nie uznaje... zaczynam się trochę martwić

Brida ciasto na pierogi - najlepsze, bo robione przez kogoś nie mam żadnego złotego tajemniczego przepisu - mąkę zalewam wrzątkiem, wcześniej dodaję żółtko, szczypta soli i ugniatam minimum 600 razy (ostatnio było 800 - tak tak liczę )

Marzena, Naataaszkaa no to musimy się umówić na ploty i zwerbować jeszczeBlondynkę tylko ja mogę popołudniami albo w weekendy...
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 20:34   #3088
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Poza tym zaczął mówić "tatatata lalala" (Cieszę się, bo zawsze mogło być "babababa")

Cytat:
mAmad a ja właśnie chciałam napisać, że Sara dzisiaj zaczęła mówić BABABABABABAABAB
i jak mam ją przestawić na MAMAMAMA
O nie! Tylko nie bababaaa!

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Hej!

I oczywiście naszym małym solenizantom Karolkowi i Majeczce wszystkiego naj naj!

Cytat:

wszystkiego najlepszego

Cytat:
hej!

Czuję się wyczerpana...

Bidulki niech szybko wracają do zdrowia

Dobra... Czekam na drugą połowę "Na Wspólnej" i idę spać... Odkąd marnie śpimy w nocy to chodzimy z tżem spać o 20.30 jak dwa stare pierniki... dobranoc

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 20:35   #3089
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Juz nie pamiętam dokłądnie sekund ale coś ok 35s. 36s. jest pierwszy raz pokazany, taki w polówce w paski ciemno-zielone....aa gapa ze mnie, na końcu przedstawieni są wszyscy, więc Ł. Kowalski

A co do takich gotowych wynalazków, sałatki, pierogi, czy ta lasagne itp. to ja nie moge się przemóc by to zjeść jakoś odrzuca mnie myśl, z czego to może być zrobione
Zdolny kolega

Ja też nie jestem przekonana do takich gotowych sałatek, ale tu akurat wszystkie składniki są osobno i widać co tam jest

Cytat:
Ładuje mi się właśnie

A ja bardzo lubię to:
Też to lubię

A jedno z moich ulubionych wykonań Cezika to:

http://www.youtube.com/watch?v=TCVcIgMIozM ten niski głos - ja mam ciary

Cytat:
ooo jeszce nie widziałam
Cytat:
tego to nie wiedzialam - podpinam pod telika pytanie w ktorym to miejscu, co bym nie przegapila
To są sałatki z tej serii 4fit.. ja zawsze je znajduje na osobnych półkach gdzie są właśnie różne mixy sałat, zioła w doniczkach, jakieś takie dietetyczne rzeczy.. są w takich kartonowych kwadratowych pudełkach.. na pewno znajdziecie
Stary 2012-03-06, 20:35   #3090
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
To szykuje się spotkanko mielczanki! Napiszę jeszcze do Beti, czy mogłaby. Tylko kiedy i gdzie?
Ja tam się dostosuję do Was

http://www.youtube.com/watch?v=ReeLq...layer_embedded Aaaale chciałąbym tak umieć

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości