Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012 cz. V - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku?
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. 20 33,90%
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. 5 8,47%
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. 0 0%
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. 6 10,17%
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 1 1,69%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 6 10,17%
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. 7 11,86%
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. 1 1,69%
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! 13 22,03%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-07, 09:17   #121
Farmetka
Raczkowanie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

nie polecam Asparginu bo najzwyczajniej jest słabiuśki, poszukajcie raczej coś z cytrynianem magnezu lub mleczanem magnezu w składzie. Są to związki najlepiej przyswajane i ważna rzecz tabletki do 50 mg jonów(!) magnezu w jednej tabletce i brać jednorazowo po jednej. Wiem co mówię bo pracuję w lekowym biznesie
Farmetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:22   #122
anulka4771
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32770901]Ja też, ja to byłam wcale królikiem doświadczalnym, bo pierwszym dzieckiem rodziców, wychowywałam się na butelce (taka była wtedy moda) - pewnie gotowanej we wrzątku i cóż, żyję, mam wszystkie narządy na miejscu, zęby mi nie wypadły, czasem coś pod kopułą nie styka, ale to już nie wina bakterii

A swoją drogą a propos laktacji - ależ mam znowu "atak".. Przez długi czas nie było nic, ale wczoraj dokładnie się cała smarowałam kremami, nie pomijając piersi i dzisiaj koszulka po spaniu do wymiany. Wydaje mi się, że może sama to sprowokowałam, oby po urodzeniu też było tak łatwo [/QUOTE]
A mi nic nie leci z cycków jeszcze

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:24   #123
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Wczoraj tak fatalnie się czułam, że nawet nie wiem kiedy zasnęłam. Dzisiaj trochę lepiej, ale dalej boli mnie głowa Do tego złapał mnie skurcz w łydce, a biorę 4 razy dziennie magnez...

Byłam wczoraj w szkole rodzenia. Jako jedyna byłam bez męża, ale jak popatrzyłam jak niektórzy kolesie się zachowywali to doszłam do wniosku, że dobrze, że nie zmuszam mojego do niczego. Jeden koleś w kółko wyginał się na krześle, ziewał i momentami spał. Drugi koles w kółko zagadywał do żony i to nie szeptem tylko tak głośno, że przeszkadzał Pani, która prowadziła zajęcia. A jeszcze jeden koleś sypał tak żałosne żarty do żony w stylu "no widzisz, wcale mnie tam nie będziesz potrzebować" że jej samej było za niego głupio. Faceci ok.30 lat, a tacy...ech, szkoda gadać. Niech już lepiej siedzą w domu.

Z takich ciekawostek to dowiedziałam się, że odchodzi się od spirytusu do pępka i teraz ten pępek "leczy" się na sucho. Ćwiczyliśmy oddychanie i to wcale nie jest takie łatwe

Dziewczyny, kupujecie sterylizator do butelek??? Podobno to naprawdę zbędny wydatek. W takim razie jak wyparzać odpowiednio butelki???
No u mnie na szczęście w sr nie ma takich facetów. Ale wszyscy jakoś tak mocno zaangażowani w te ciąże, a my tak normalnie, wiecie bez szczególnego zachwytu i strasznie wkurza mnie takie gadanie: jesteśmy w ciąży, będziemy rodzić - kurna chata to ja jestem w ciąży i to ja będę rodzić mój M mi towarzyszy. Jakaś taka z d.py nowomowa odnośnie tego tematu. też tak macie, że Was to wkurza??

Co do sterylizatora to ja nie zamierzam kupować, ponieważ jak coś to będę je wygotowywać i tyle. Tak samo jak nie zamierzam kupować na już laktatora - bo może się okazać zbędnym wydatkiem.

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
no moja teściowa też mi mówiła, że się od niego odchodzi, wszak ona wszechwiedząca, ale ja i tak będę czyściła spirytusem albo octaniseptem.

Mam dzisiaj straszny dzień... Wczoraj wieczorem pokłóciłam się z mężem... Do teraz się do niego nie odzywam. Antoś kopie jak szalony, chyba wyczuwa emocje. Eh, masakra.
Ja chyba też na morko chociaż w sr jeszcze nie mieliśmy tego tematu. Co do kłótni to hormony robią swoje myślę. Chociaż ja ostatni z M mamy super dni. Tfu, tfu , żeby nie zapeszyć.

Kurcze zaczęłam robić ten chleb i normalnie teraz czekam aż mi wyrośnie o dopiero do piekarnika, więc przy dobrych wiatrach o 12 z domu wyjdę. Ale dzisiaj się ciepło ubiorę. Ostatnio ubrałam już wiosenny płaszczyk - oczywiście nie dopiełam się w nim - i tak zmarzłam, że się bałam, że dzidziusia przeziębię. Głupia baba ze mnie.
Stary 2012-03-07, 09:26   #124
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Ja się tam nie cieszę, bo to mało estetyczne, nieprzewidywalne (nigdy nie założę tych wkładek na czas) i wcale nie świadczy o tym, że po porodzie będzie różowo z karmieniem...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:26   #125
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Mnie tez nie leci.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:39   #126
begie13
Zadomowienie

Wiecie co...wyszłam wcześniej a i tak autobus odjechał mi spod nosa! wrr! no nic próbuję znów o 12 może w końcu tam dotrę...zgrzałam się niesamowicie w tej kurtce ale boję się, że jak wezmę cieńszą nie dopinającą się to zmarznę....

Ja nie kupuję sterylizatora, moim zdaniem jest to zbędne. Nad leżaczkiem też się nie zastanawiałam, na razie muszę pomyśleć o podstawowych rzeczach.

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:46   #127
anulka4771
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32771106]Ja się tam nie cieszę, bo to mało estetyczne, nieprzewidywalne (nigdy nie założę tych wkładek na czas) i wcale nie świadczy o tym, że po porodzie będzie różowo z karmieniem...[/QUOTE]
Więc musisz cały czas mieć te wkładki laktacyjne założone
Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Wiecie co...wyszłam wcześniej a i tak autobus odjechał mi spod nosa! wrr! no nic próbuję znów o 12 może w końcu tam dotrę...zgrzałam się niesamowicie w tej kurtce ale boję się, że jak wezmę cieńszą nie dopinającą się to zmarznę....
Ale masz pecha z tym autobusem

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-07, 09:47   #128
Tacca
Zakorzenienie

Już dwie stronki od rana?
Byłam w pracy po rmua i przy okazji odebrałam kosmetyki. Zmarzłam. Poprosiłam kadrówkę, żeby mi przesyłała już rmułki. Nie chce mi się tam chodzić.. To złe miejsce..
Stary 2012-03-07, 10:04   #129
ania_85
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny

Mam pytanie, jesli pracodawca nie wystawi mi rmua, bo jak juz wczesniej pisalam ma mnie w doopie, to co mam zrobic z rachunkiem, ktory wystawi mi nfz? Pewnie dolacze go do sprawy w sadzie (pisalam kiedys ze mi nie placili,),ale dopiero jak maluch sie urodzi. Zastanawia mnie czy jes jakies inne wyjscie. Kiedys slyszalam,ze karta ciazy wystarczy,a w szpitalu mimo wszystko żądają rmua...

ja znowu leze plackiem:/ w pt ide do szpitala na badania, moze sie dowiem co sie znowu dzieje:/ powracaja bole ze stycznia:/
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:08   #130
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

Mam pytanie, jesli pracodawca nie wystawi mi rmua, bo jak juz wczesniej pisalam ma mnie w doopie, to co mam zrobic z rachunkiem, ktory wystawi mi nfz? Pewnie dolacze go do sprawy w sadzie (pisalam kiedys ze mi nie placili,),ale dopiero jak maluch sie urodzi. Zastanawia mnie czy jes jakies inne wyjscie. Kiedys slyszalam,ze karta ciazy wystarczy,a w szpitalu mimo wszystko żądają rmua...

ja znowu leze plackiem:/ w pt ide do szpitala na badania, moze sie dowiem co sie znowu dzieje:/ powracaja bole ze stycznia:/

Współczuję wszystkich sytuacji - nie dość, że Twoja ciąża od początku nie jest prosta, to jeszcze masz takiego pracodawcę.... Oby wszystko było OK! Zostajesz w szpitalu, czy idziesz tylko na jeden dzień na badania?

Z innej beczki: Dziewczyny nie wiecie, w których sklepach z ubraniami w stylu Cropp Town można kupić bony podarunkowe? Moja siostra ma urodziny za tydzień, a ja niespecjalnie będę teraz biegać po sklepach za prezentem dla niej, a zresztą ona jest ciężka do kupowania prezentów. Chodzi mi właśnie najlepiej o Croppa i takie sklepy.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:13   #131
clauudik
Rozeznanie

Cześć
Cytat:
Witam

Ja dzisiaj robię kolejne podejście do pojechania na uczelnię, stresuję się jakoś... trzymajcie za mnie kciuki, żebym się nie posikała w autobusie dlaczego ja się śmieję, przecież to byłoby tragiczne....

Mąż pojechał na rozmowę kwalifikacyjną a ja muszę się zbierać...
Już widzę, że pierwsze podejście nie wyszło, za drugim na pewno się uda a długą masz drogę przed sobą??
Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Hoho, witam się z rana w nowym wątku

Pisałyście o bujakach. My kupujemy ten FP właśnie do 18 kg. Ja sobie życia bez bujaka nie wyobrażam, nic bym nie zrobiła w domu jakbym musiała ślęczeć przy łóżeczku z dzieckiem, a tak to w bujak i wio do kuchni i innych pokojów, na taras.

Nie kupuję sterylizatora, uważam, że jest niepotrzebny.

Zdecydowaliśmy się w końcu na konkretny wózek z mężem

Ja też mam kilka "wyjściowych zestawów" w tym 3 sukienki i dwie tuniczki, a reszta to body, spodenki, leginsy, półśpiochy. Też myślę, że spokojnie dokupię resztę jak dziecię będzie już większe tzn koło 3 miesiąca.

Kochany mężul tym bardziej, że bez okazji
Gratulacje wyboru, widzę, że to nowy x-lander ładniutki a na który kolor się zdecydowaliście??
Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
już niedługo my się zaczniemy sypać
a mi się to takie odleegłe wydaje... muszę dziś zasiąść z listą wyprawkową na poważnie. Przypilnujecie mnie??
Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Po prostu wychodzę z założenia, że skoro za dzieciaka nie było takich rzeczy, biegało się po dworze, zdzierało ręce i kolana, mama tylko chodziła i gadała, że spodnie całe w trawie i dziury na kolanach i się przeżyło, to po co mi jakieś strerylizatory. Rozwala mnie obecnie jakiś durny trend, że nie dotykaj, bo bakterie itd. Ja po kontakcie z bakteriami i innymi takimi, nie mam ani grama alergii, ani nie stałam się żadnym X-menem. Dlatego chciałabym, żebyśmy się kiedyś przenieśli do mniejszej miejscowości, żeby z Młodą chodzić po polach, nad jezioro itd. No i jak dla mnie mieszkanie bez zwierzaka, to puste mieszkanie, więc za jakiś czas myślę, że jakiś futrzak się pojawi.
Ja nie mam zamiaru chować dziecka pod kloszem, sama tak nie byłam wychowywana, wręcz przeciwnie, i jestem pewna, że wyszło mi to jedynie na dobre.
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32771106]Ja się tam nie cieszę, bo to mało estetyczne, nieprzewidywalne (nigdy nie założę tych wkładek na czas) i wcale nie świadczy o tym, że po porodzie będzie różowo z karmieniem...[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Mnie tez nie leci.
I ja z tych niecieknących ale jakoś mnie to już nie martwi.
Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Już dwie stronki od rana?
Byłam w pracy po rmua i przy okazji odebrałam kosmetyki. Zmarzłam. Poprosiłam kadrówkę, żeby mi przesyłała już rmułki. Nie chce mi się tam chodzić.. To złe miejsce..
Najpierw przeczytałam po ruma i mnie taka ochota naszła na mojito... Oj głupia!

Doszłam do wniosku, że zalecenia ginki co do mojego leżakowania nie były bezpodstawne. Wczoraj wpadli znajomi i posiedzieliśmy do 11, wcześniej obiad u teściowej, zakupy i lekkie ogarnięcie mieszkania, a w nocy brzuch jak kamień więc chyba jednak zrezygnujemy z takich dłuższych wizyt i imprez, bo Mały ważniejszy.

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32771916]
Z innej beczki: Dziewczyny nie wiecie, w których sklepach z ubraniami w stylu Cropp Town można kupić bony podarunkowe? Moja siostra ma urodziny za tydzień, a ja niespecjalnie będę teraz biegać po sklepach za prezentem dla niej, a zresztą ona jest ciężka do kupowania prezentów. Chodzi mi właśnie najlepiej o Croppa i takie sklepy.[/QUOTE]

Teraz już prawie wszystkie sklepy mają system kart upominkowych. Grupa LPP (Cropp, House, Reserved itd) mają z tego co mi się wydaje w gotowych nominałach. W H&M możesz sobie naładować taką kartę na dowolną kwotę.

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-07, 10:17   #132
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Doszłam do wniosku, że zalecenia ginki co do mojego leżakowania nie były bezpodstawne. Wczoraj wpadli znajomi i posiedzieliśmy do 11, wcześniej obiad u teściowej, zakupy i lekkie ogarnięcie mieszkania, a w nocy brzuch jak kamień więc chyba jednak zrezygnujemy z takich dłuższych wizyt i imprez, bo Mały ważniejszy.

Teraz już prawie wszystkie sklepy mają system kart upominkowych. Grupa LPP (Cropp, House, Reserved itd) mają z tego co mi się wydaje w gotowych nominałach. W H&M możesz sobie naładować taką kartę na dowolną kwotę.
No teraz dziecko jest najważniejsze. Już tak niewiele pozostało..

A dziękuję, właśnie znalazłam też informację, że Silesia City Center ma swoje bony, które można realizować w dowolnym sklepie (jest jakaś tam lista), też dobry pomysł.
Stary 2012-03-07, 10:18   #133
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc Dziewczyny

Biduś! Trzymaj się dzielnie!
Cytat:
Cześć

Już widzę, że pierwsze podejście nie wyszło, za drugim na pewno się uda a długą masz drogę przed sobą??

Gratulacje wyboru, widzę, że to nowy x-lander ładniutki a na który kolor się zdecydowaliście??

a mi się to takie odleegłe wydaje... muszę dziś zasiąść z listą wyprawkową na poważnie. Przypilnujecie mnie??

Ja nie mam zamiaru chować dziecka pod kloszem, sama tak nie byłam wychowywana, wręcz przeciwnie, i jestem pewna, że wyszło mi to jedynie na dobre.

I ja z tych niecieknących ale jakoś mnie to już nie martwi.

Najpierw przeczytałam po ruma i mnie taka ochota naszła na mojito... Oj głupia!

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Będziemy Cię pilnować!

Ruma to sobie strzelimy już jak będziemy mogły... Zbiorowo, a co!
Stary 2012-03-07, 10:20   #134
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

witam. U mnie wszystko ok. Odkąd jestem na L4 pochłaniaja mnie obowiązki domowe dlatego wolałam siedzieć w pracy

chociaż chyba nikt się o mnie nie upominał

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:22   #135
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Czesc Dziewczyny

Wrrr ale pracodawca W szpitalu zapytaja się napewno Ja doniosłam ubezpieczenie jak wychodziłam ze szpitala.jeszcze przy przyjęciu podpisywałam deklarację,że jestem ubezpieczona i że zobowiązuję się w ciągu 7 dni dostaeczyć ubezpieczenie.
Cytat:

Ja przypilnuję Ciebie a ty mnie

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-03-07, 10:23   #136
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Pięknie się to śniadanie komponuje z postem powyżej

hehehe

Cytat:
mi też nie leci, ale to nic złego

Cytat:
Napisane przez ania_85
Czesc Dziewczyny

a nfz wystawi Ci rachunek za szpital? Bo generalnie w ogóle Ci nie powinni wystawiać. Mój pracodawca zamknął działalność i teraz w sumie jestem bez pracy i nawet nie ma kto mi tego rmua wystawiać... Ale (w przychodni przynajmniej - w szpitalu nie byłam) wystarczy że pokażę kartę ciąży i nic więcej nie chcą.

Begie, powodzenia w wyprawie

Ja sterylizatora też nie kupuję. Leżaczka też bym nie kupowała, mamy hamak w salonie i wszystkie dzieciaki, jak przychodzą do nas znajomi,, właśnie tam zasypiają Ja teraz też dużo się bujam, więc zakładam, że Maluch też będzie to lubił.
Oczywiście leżaczek ma tę zaletę, że można dzieciaka przypiąć, a w hamaku już trzeba jednak pilnować, albo bujać się wspólnie

A tak w ogóle, po ostatniej SR, napaliliśmy się na zakup worka sako. Czy któraś z Was posiada takie cudo?
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:24   #137
tusia85
Raczkowanie

Witam dziewczyny w nowym wątku trzymam kciuki za dzisiejsze wizytyczy któraś z Was kupowała legginsy na allegro i może polecić sprzedawcę?
tusia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:24   #138
begie13
Zadomowienie

Cytat:

Oj tak...
Najpierw 10-15 min na przystanek, potem autobusem pośpiesznym do Katowic 40 min, w Katowicach muszę czekać na kolejny autobus do Sosnowca, który jedzie 25-30min, wszystko zależy oczywiście od ruchu na drodze. Wiem, że jeśli poprosiłabym męża to pożyczylibyśmy auto i pojechalibyśmy razem w sobotę na uczelnię, ale wykładowcy mają wtedy zajęcia, a ja chciałam do nich na dyżury iść, żeby dogadać się co do indywidualnej organizacji studiów w tym semestrze. Stresuje się, bo nie widziałam ich rok czasu ( powtarzam semestr z ubiegłego roku) i boję się, że będą się czepiać.

Wanda
Stary 2012-03-07, 10:25   #139
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
witam. U mnie wszystko ok. Odkąd jestem na L4 pochłaniaja mnie obowiązki domowe dlatego wolałam siedzieć w pracy

chociaż chyba nikt się o mnie nie upominał
Siedziałaś w pracy na zwolnieniu .Myslałam o Tobie ostatnio napewno się poprawimy

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-03-07, 10:25   #140
begie13
Zadomowienie

Cytat:

I jeszcze mnie przypilnujcie

Wanda
Stary 2012-03-07, 10:26   #141
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
rinco w p[oprzednim wątku pisałąs ze kupiłas koszule mozna wiedziec gdzie i ile dałaś ja dzisiaj ogladałam ale wszystkie sa takie jakies babcine
Kupiłam w Oskarze (przecznica od Krakowskiej, taki dom handlowy), tam na górze jest sklep odzieżowy, taki dość duży i mają duży dział bieliznowy, są tam też ciuszki dziecięce. Te koszule co ja kupiłam (2 szt.) to są chyba jakieś chińskie - mają metkę Ya Bao Han ale ładnie wyglądają i kosztowały 39zł/szt. Tylko jakbyś kupowała to sobie zmierz wcześniej, bo są dość zaniżone rozmiary, ja musiałam kupić L i XL, a normalnie noszę M.

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Taka Lezak pasujecy do poscieli :P
Cudna!!!

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
rinco, sliczne masz ciuszki, juz kiedys ogladalam twoje fotki zaplanowalas to wszystko z glowa, nie to co ja - same bodziaki i pajace w wiekszosci w bardzo malych rozmiarach no nic, zobacze jaka sie mala urodzi. najwyzej pobiegne wtedy cos dokupic. teraz juz omijam sklepy z ubrankami szerokim lukiem. do tego kolezanka obiecala mi ciuszki po swoim maluchu wiec zobacze jeszcze co od niej dostane juz sie nie moge doczekac

dziewczyny czy wy tez kupujecie taki bujaczek? zastanawialam sie nad nim, podobno najlepszy taki co rozklada sie do pozycji poziomej, tylko niby ktory ma taka funkcje?? bo z tego co sie rozgladalam to wszystkie sa takie polezace
Nic nie planowałam, kupowałam jak leci, co mi wpadło w oko, dopiero potem w domu zaczęłam to jakoś ze sobą składać i się okazało, że w miarę pasuje

Ja też mam już zakaz kupowania dziecięcych ciuchów, mąż i rodzice straszą mnie odwiezieniem na oddział leczenia uzależnień

Ja nie kupuję bujaczka, przynajmniej na razie. Jak się okaże, że by się przydał to wtedy będę kupować

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kupujecie sterylizator do butelek??? Podobno to naprawdę zbędny wydatek. W takim razie jak wyparzać odpowiednio butelki???
Ja na razie nie kupuję, nastawiam się na karmienie piersią, jak będzie trzeba to kupię

Generalnie to robię dość ograniczoną wyprawkę, a gdyby się okazało, że coś by się jeszcze przydało to po prostu kupimy, w końcu wszystko w sklepach jest, nie trzeba się od razu zaopatrywać na pół roku
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:27   #142
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość

A tak w ogóle, po ostatniej SR, napaliliśmy się na zakup worka sako. Czy któraś z Was posiada takie cudo?
Co to za cudeńko?

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-03-07, 10:33   #143
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Mnie też, mnie też, bo coś utknęłam z tą listą
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-07, 10:33   #144
Konto usunięte

Cytat:
Oj tak...
Najpierw 10-15 min na przystanek, potem autobusem pośpiesznym do Katowic 40 min, w Katowicach muszę czekać na kolejny autobus do Sosnowca, który jedzie 25-30min, wszystko zależy oczywiście od ruchu na drodze. Wiem, że jeśli poprosiłabym męża to pożyczylibyśmy auto i pojechalibyśmy razem w sobotę na uczelnię, ale wykładowcy mają wtedy zajęcia, a ja chciałam do nich na dyżury iść, żeby dogadać się co do indywidualnej organizacji studiów w tym semestrze. Stresuje się, bo nie widziałam ich rok czasu ( powtarzam semestr z ubiegłego roku) i boję się, że będą się czepiać.
Studiujesz w Sosnowcu? Jeśli można spytać - na jakim wydziale? Ja kończyłam filologię właśnie w Sosnowcu i miałam dokładnie taki dojazd przez 5 lat, najpierw do Katowic, potem do Sosno - jak wracałam do domu po zajęciach, czasami ok. 20-21, nie byłam w stanie podnieść palca.
Stary 2012-03-07, 10:38   #145
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ja nawet nie zaczełam Więc jak jedna zacznie to proszę pisać to i inne będą pamiętały.

A teraz spadam do banku po kasiorke i na zakupy bo nie mam już co jeść.Muszę uzupełnić zapasy.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-03-07, 10:40   #146
libretka
Raczkowanie

Witam w nowym wątku, dzisiaj na 18/-tą mam wizytę u gina, czuję się fatalnie ciągłe twardnienia brzucha, no i to białko w moczu, ale ciśnienie mam prawidłowe więc to chyba nie zatrucie ciążowe, a jakiś stan zapalny ze strony układu moczowego.
Trzymajcie kciuki za wizytę, jutro zaczynamy 33 tc. na plusie mam 12kg, obwód brzucha na wysokości pępka to 107 cm.
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:42   #147
begie13
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32772387]Studiujesz w Sosnowcu? Jeśli można spytać - na jakim wydziale? Ja kończyłam filologię właśnie w Sosnowcu i miałam dokładnie taki dojazd przez 5 lat, najpierw do Katowic, potem do Sosno - jak wracałam do domu po zajęciach, czasami ok. 20-21, nie byłam w stanie podnieść palca.[/QUOTE]

Ja studiuję właśnie na wydziale filologicznym : język rosyjski i szczerze nienawidzę tej uczelni, studiów i wykładowców no i Sosnowca to są studia zaoczne, zajęcia w piątki do nocy i w sobotę od rana do wieczora, bywało, że wracałam do domu po godzinie 23:00 a w sobotę miałam na 8:00 i musiałam wstać o 5, żeby zdążyć. Wtedy dojeżdżałam z Giszowca ( K-ce) a teraz z Tychów mam o wiele dalej.... jakie studia skończyłaś? lecę , muszę wyjść z 5 min. wcześniej, ale coś boli mnie brzuch, pewnie z nerwów ( normalka).

Wanda
Stary 2012-03-07, 10:42   #148
ania_85
Rozeznanie

ja tez zawsze donosilam rmua, jak w koncu wyprosilam od pracodawcy, ale mam juz dosyc tego gn..oja! jest to dla mnie uwłaczające. Nawet nie bede Wam opowiadala, jaka ostatnio mialam z nim rozmowe,co do kasy ktora mi wisi..ehhh: w skrócie:
- jesli zglosze go do zusu, ze zaniedbal moje l4- powiedzial- spoko zaplace kare 500zl,a Ty kasy nie dostaniesz
- jesli do urzedu skarbowego, on zaplaci kare 500zl, ja kasy nie zobacze
- jesli zglosze go do PiPu, on zaplaci kare 500zl, a ja kasy nie dostane
- jeli pozwe firme, ktora jest zadluzona, on mi powiedzial: wiesz czesto ostatnio choruje, na pierwszej i drugiej rozprawie moze mnie nie byc, potem zmienie adwokata, a pozniej lawe przysieglych, no i moze sie zdarzyc ze znowu zaczne chorowac...wiec na kase bede czekala w kolejce,bo wisza innym, po procesie ktory bedzie mnie kosztowal 2 lata zdrowia
- jesli pozwe go jako osobe prywatna i udowodnie,ze mimo jest to spolka zoo i to on trzyma kase np. przelewal mi wyplaty z prywatnego konta- on mi odp,ze w 5 min ksiegowa zrobi pozyczke od niego do firmy i firma zwroci kase, ja kasy nie zobacze
-jezeli powiem w sadzie o przekretach jakie dokonywal,np falszowal podpisy, moge przegrac sprawe- bo pokazal mi pozew kolesia, ktory w ten sam sposob go pozwal i o dziwo przegral, placil koszty sadowe, a on potem pozwal go ze ujawnia dokumenty z firmy, bede miala sprawe, przegram i kasy i tak nie zobacze

Nawet nie pamietam,co mi jeszcze tam gadal,ale wniosek jest taki,ze jak bede cicho,to byc moze kase zobacze,a jak nie to jej nie zobacze,a do tego moge miec problemy natury osobistej, bo mieszkamy - na razie blisko i wyjscie z dzieckiem na spacer nie bedzie mozliwe.
Walczyc dopiero bede jak Mariusz bedzie na swiecie, bo juz za duzo razy przez niego trafilam do szpitala..

Nic tylko zakladac firmy,bo takie sa przepisy,tzn mozna je tak ladnie nagiac,ze to pracodawca bedzie mial racje,a nie szarak pracownik, nie odpuszcze tylko musze sie przeprowadzic

Perse do szpitala planowo na jeden dzien,a co bedzie dalej to sie okaze, ale mysle,ze tyle razy mnie nie zostawiali,ze i tym razem puszcza do domu.
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:43   #149
begie13
Zadomowienie

Mała wariuje jak nie wiem co. Też pewnie przeżywa razem ze mną.

Wanda
Stary 2012-03-07, 10:43   #150
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Wrrr ale pracodawca W szpitalu zapytaja się napewno Ja doniosłam ubezpieczenie jak wychodziłam ze szpitala.jeszcze przy przyjęciu podpisywałam deklarację,że jestem ubezpieczona i że zobowiązuję się w ciągu 7 dni dostaeczyć ubezpieczenie.

nie ma sprawy właśnie wyciągnęłam mój woreczek z ubrankami (miałam pisać wór, ale przy ilościach ubranek jakie mają niektóre dziewczyny, mój zbiór wygląda bladziutko )
Cytat:
Oj tak...
To faktycznie poważna wyprawa przed Tobą
Cytat:
Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Przypilnujemy hahaha
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32772387]Studiujesz w Sosnowcu? Jeśli można spytać - na jakim wydziale? Ja kończyłam filologię właśnie w Sosnowcu i miałam dokładnie taki dojazd przez 5 lat, najpierw do Katowic, potem do Sosno - jak wracałam do domu po zajęciach, czasami ok. 20-21, nie byłam w stanie podnieść palca.[/QUOTE]
A jaką filologię? Bo ja też po, tyle że w Krakowie.

ania_85 to Ci się straszny sqrwiel trafił a w szpitalu nie mają prawa żądać od Ciebie zapłacenia rachunku. Jest na to ustawa, poszukaj w pierwszym poście.

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png

Edytowane przez clauudik
Czas edycji: 2012-03-07 o 10:49
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości