|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#92 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Hej mamuski
![]() My jak zwykle przy cycu ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
ja nosze... jakies 2 tyg po porodzie juz zalozylam... nieco ciasniejsze sa ale dobrze bo wczesniej mi obraczka spadala prawie
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Moja mała ma dziś znowu dzien marudy
![]() ![]() Kiedy to sie skonczy ![]() chociaz noc wspaniała ![]() ![]() ![]() Przyszła tez moja kiecka na chrzciny ![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze musze tż-towi koszule kupić do koloru ![]() I nie ma u nas wody ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja juz moglam obraczke zalozyc miesiac po porodzie ale jakos mi tak dziwnie było bo prawie cala ciaze nie nosiłam i jak na razie nie zakladam.
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
edit : suszarka rulez
![]() ![]() Ja obraczke nosiłam całą ciąże , tylko piersicionek w ostatnim miesiacu zdjęłam, bo ciasny ale teraz juz spowrotem nosze ![]() Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2012-03-07 o 09:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
Witajcie. Nawet nie zorientowałam się że mamy już odchowalnię - wklejam co pisałam w poczekalni.
Przed weekendem wróciłam ze szpitala i nastąpiło bolesne zderzenie z rzeczywistością. Mąż co prawda świetnie radził sobie z dzieckiem, ale z domem duużo gorzej. Przez weekend musiałam odgruzować dom, przerobić tonę prania i zrobić mega zakupy bo brakowało dosłownie wszystkiego. No i nie mogłam oderwać się od Olka. Nie widziałam go ponad tydzień, i byłam w szoku jak urósł - papmersy prawie się nie dopinają, a wszystkie ciuchy na 56 poszły w odstawkę - niektóre nie ubrane nawet raz. Ale nie narzekam - wszystko lepsze niż leżenie w szpitalu. Dziękuję wszystkim za słowa pociechy i przepraszam, że nie będę cytować, ale nie nadrobię za nic na świecie. Gratuluję nowym mamusiom. Dzisiaj byliśmy na pierwszym spacerku. Na schodach spotkaliśmy sąsiada z góry - pytał co to za dziecko i nie wierzył że Nasze - przecież nie było widać że jestem w ciąży wg Niego. |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zrobiłam małemu gadowi herbatke i zanim wystudziłam to gad zasnął ;/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
moja wypiła teraz 0 ml ale
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I wiesz co? myślę, że na herbatki patrzeć nie mogła, bo miała 'skok rozwojowy' co do smaku... ![]() " Okresy skoków rozwojowych 5 tygodni (wrażenia) Dziecko zaczyna być bardziej uważne i ”obudzone”, wszystkie zmysły są wrażliwsze niż wcześniej. Od tej pory dziecko słyszy, widzi czuje zapach i smak zupełnie inaczej niż dotąd i to może sie mu wydawać niezrozumiale i przerażające. Jedynym sposobem wyrażenia tego strachu jest krzyk i płacz oraz szukanie bezpieczeństwa w ramionach rodziców. Nowe umiejętności:
7-9 tygodni (wzory) Dziecko w 8 tygodniu zaczyna rozróżniać wzory w dźwiękach, zapachach i smaku. Zauważa też, że jego dłonie należą do niego. Dziecko zaczyna mieć kontrolę nad swoimi ruchami, ale nadal są one nieskoordynowane. Nowe umiejętności:
![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-03-07 o 09:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale herbatka bobovity mu bardzo smakuje...ile bym nie dała to wypije chętnie... ale mu ograniczam ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
Moj wypil dzisiaj 70 ml herbatki
![]() ![]()
#103 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
jeju jak moja lubi połykać powietrze... ![]() Mojej się podoba piosenka system of a down ![]() ![]() ![]()
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
nie nie, pytałam jaki smak kupiłaś
![]() ![]()
#106 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
Moje dziecko właśnie leży w kołysce i patrzy na karuzelę.. dph pytałaś o karuzelę ja mam taką http://www.mamabebe.pl/product-pol-1...rskie-921.html dostaliśmy, mi sie średnio podoba, ale co zrobić. Julek nawet patrzy na nią. Ale czaję się na allegro na używaną FP Rain Forest. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Więc ni mogę: mleka, całego nabiału, białka jaja (żółtko można), seler, cebula, cytrusy, banany, czekolada i kakao, orzechy, wołowina, cielęcina i ryby. Pani powiedziała, że wszystko inne można. Ale trzeba obserwować. Cytat:
Cytat:
Napisałam u góry Blanszorowi czego jeść nie mogę. A alergolog był dziecięcy. Mleko przepisała, bo zdarzało się że dokarmialiśmy i w razie czego, żeby na szybkiego nie załatwiać jak potrzeba. Dodatkowo kazała kąpać w oilatum i smarować maściami. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry. Moja glodomorra śpi ![]() ![]() A mamuśka może sobie pouzupełniać lekcje ![]() Wczoraj był u nas pediatra.Pytałam o coś na kolki, poleciła delicol ![]() No i mała dziś przeszła samą siebie. Ogłasam wszem i wobec ze jest mistrzem kupsztalania sie ![]() Osrała mi rękę. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#109 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#110 | ||
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
oo Natalia tez ją uwielbia - muszę jej wyrywać smoka bo wypiłaby całe 100 na raz
![]() musze sie Wam pochwalić własnie przyszla kurtka, którą kupiłam na all i jest rewelacyjna - stan idealny ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 | ||
Zakorzenienie
|
ja też jeszcze nie mogę włożyć obrączki ani pierścionka
![]() ![]() Cytat:
![]() po wczorajszym alergologu 120zł też nie moje ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
Dzień Dobry !!
![]() Humor dziś lepszy ![]() Mała ładnie spała ![]() ![]() ![]() ![]() U nas herbatka najpierw na uspokojenie , a wczoraj kupiłam ułatwiającą trawienie z Hippa . I zależy co ją kopnie, ale nieraz wypije 50ml a nieraz nie chce pluje i się rzuca. Agatek, jestem z Ciebie normalnie dumna, że tak sobie radzisz ![]() ![]() A powiedzcie mi śluz w kupce od czego może być ?? Bo ja już nie wiem. Jak mówiłam lekarce to kazała kupić Dicoflor, ale mała po nim miała zatwardzenia a śluz i tak był.
#115 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hahaha ale ja jestem zakręcona a ja tego szukałam w biedronce ![]() ![]()
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
pediatra mi mówił, ze to zależy od tego co ja zjem a teściowa ma teorię że jen katar tak schodzi
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
a my własnie słuchamy
![]() http://www.youtube.com/watch?v=Si4YsuU26HM i http://www.youtube.com/watch?v=aEozA...eature=related Edytowane przez neska22 Czas edycji: 2012-03-07 o 10:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Braw nie będzie tylko cięgi co najwyżej za to wcześniejsze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Krzyś Kazika uwielbia ![]()
![]() |
#119 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() T. dostał od mojego brata taki album książkowy, gdzie się wkleja różne zdjęcia, pamiątki itp. i opisuje różne wydarzenia itp. Super płaszczyk ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja dzisiaj dostałam meila od sprzedawcy, że czas przesyłki zwiększył się do 6 dni od wpłaty... spoko, bo na aukcji też to było napisane, ale mam nadzieję, że liczą od poniedziałku, bo kupiłam i zapłaciłam w sobotę ![]() A jak nie, to muszę kupić gdzieś cienki czerwony pasek ![]() Cytat:
![]() np. jest mocno śpiący, ale w dzień śpi po 3-4 godziny w sumie ![]() ![]() Piosenka rewelacja ![]() ____________________ Cześć ![]() Znów nocka przespana ładnie i wyspana w granicach możliwości ![]() ![]() ![]() Miała przyjść dzisiaj koleżanka na kawkę, ale rano napisała, że ma jakąś jelitówkę i nie chciałaby zarazić T. ![]() ![]()
![]() |
#120 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.