|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
bella - aspiratorem to nawet starszego straszę, więc to samo zuoooooo. a mala jak widzi łyzke z witaminami nawet to buzi nie otworzy. syrop po wstrzykjnieciu cały wylewa sie az za kołnierz... porażka! starszy to widzac strzykawe z lekami dziób otwierał jak na cukierki jakies, mała zaciska dziąsła jakby to wypalało rpzełyk... wg mnie powinny byc syropy w czopkach
|
|
|
|
#3152 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
u nas najgorsze było chyba pulneo w syropir, i inna pediatra(a prosiłam swoją o jakąś alternatywę) przepisała mi w kropelkach i jest git! a co do reszty moje dziąsła zacisną, albo w buzi trzymają i za chwilę wypluwają
|
#3154 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się.
Patik tak na diecie dzisiaj 3 dzień Pierwszy najgorszy bo żołądek domagał się większego nasycenia,ale dzisiaj czuję się lekko i fajnie. Nawet waga spadła mi o 1 kg :P A kurczak po meksykańsku to podsmażam kurczaka pokrojonego w kostkę, dodaję cebulę w talarki, paprykę w paski do tego czerwona fasola i kukurydza,Do wszystkiego dodaję puszkę pomidorów robi mi się sos, dodaję przyprawy np. sos chili i gotowe. Oczywiście wszystko wcześniej solę aby wydobyć smak Ja w ogóle zawszę daję sól,pieprz i papryka słodka i ostra. Generalnie jem to z ryżem, a że jestem na diecie dzisiaj zjem bez niczego.Mój mąż też jak opiekuje się damą to tylko nią się opiekuje,ale wiem że nie jest jeszcze gotowy na zrobienie czegoś wokół,bo boi się że damie się coś stanie.Skupia się zupełnie na niej.Natomiast wiem, że jeżeli będzie już pewniejszy swoich doświadczeń obowiązków wobec damy to będzie wykonywał też inne rzeczy ( mąż jest tylko an weekendy) jedyne co mnie drażni, że jeżeli czegoś nie umie zrobić to od razu pyta mnie co i jak i gdzie, zamiast trochę pogłówkować i pomyśleć jak to trzeba zrobić on mi mówi, że mu łatwiej i szybciej będzie jak mnie zapytam - zgadzam się, ale brakuje mi tego u Niego że idzie na "łatwiznę" ![]() DLA SOLENIZANTÓW
|
|
|
|
#3156 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trochę pomogło Cytat:
Cytat:
![]() HI ![]() Cytat:
![]() Brunetka, Agadus, Patik-to spotykacie się u Brunetki? Ja odpadam w takim razie-za daleko mam(chociaż i tak mnie nikt nie zapraszał ))
|
||||
|
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy trzeciego zęba!!!
Dzień dobry
|
#3158 | |||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
hihi złośliwa no prawdziwa kobieta ![]() a dla ciebie za odpieluchowanie i smoczek ja jakbym pocięła smoczek Żbikowi tak szybko bym go musiała sklejać alternatywa skoczyć z okna poka poka!!! ![]() hmmmm no możesz napisać, że tulinkujesz Shirunie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Patryczku all the best ![]() o Nikoś i Lena również świętują ![]() Cytat:
STO LAT KOCHANA!!!! A odnośnie "jak tam Shira" nie uwierzysz!!!! wstawałam tylko 1000000000 razy kochany Żbiczek hehehe no łóżeczko biedaka parzyło![]() witaj w klubie a w sumie w kupie ![]() Cytat:
Cytat:
odczuwam deficyt Twoich postów ![]() nie wspomnę o NEROLAAAAAAAAAAAA!!!!! Tak młody wstał o 6 a teraz śpi sobie w najlepsze idziemy dziś na spacer mojego syna fascynują kurczaki jak jakiegoś wypatrzy, to normalnie jakby mógł to by mi z wózka wylazł a kur jak to na wsi masa ostatnio jak zobaczył wiewiórkę to tak zapiszczał, że ta z wrażenia nie wiedziała co zrobić![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- co tam dzień dobry ZĄB ![]() ![]() AA ktoś mnie pytał o to lane ciasto normalnie gotuję wodę do szklanki żółtko rozbełtać widelcem i na wrzątek nalewam przez ten widelec i robią się taki niteczki Żbik sobie chwali
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
moja pediatra ostatnio powiedziala ze dzieciom do 2 roku zycia juz sie nie podaje pulneo!!!! to stare wystyczne!
|
|
|
|
#3161 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() 2. jak to koty
|
|
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka teraz to ci sie baty należą
![]() ![]() Przecież nie będę każdej osobne zaproszenie wysyłać, bo to nie ma sensu. Zlot oznacza wszystkie!!!!!!!!!!Agadus dawno miała już do mnie przyjechać, bo sie wcześniej umawiałyśmy z tego względu, że nie mieszka zbyt daleko. Patik jedzie od tamtego roku do mnie |
|
|
|
#3163 |
|
Zadomowienie
|
rządzi niepodzielnie
|
#3164 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale kumaty gość ![]() Dobrze że go tata tych wszystkich prawd życiowych od początku uczył, to teraz wie jak się trzeba zachowac ![]() Cytat:
2. Patyczku - sto lat!!! Nikoś i Lenka - także sto lat! I powiedzcie Waszym mamom żeby częsciej wpadały, bo nas zaniedbują Cytat:
![]() A córa po prostu chciała świętować! ![]() Taaa... Tylko że to prywatna spółdzielnia i czynsz nie z tej ziemi, a takie hece wyczyniają ![]() Cytat:
A i Ty marsz do doktorka! ![]() I znowu muszę się z Tobą, Aniu, całkowicie zgodzić ![]() Cytat:
Wiemy, wiemy, sto lat raz jeszcze Ale wpadaj częściej ![]() Cytat:
![]() A czemu kot? Jesteś kociarą? ![]() Cytat:
![]() 2. Żbik łowca drobiu i gryzoni ![]() 3. Tz tak myślę
|
|
#3165 |
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
mamad ma avatar, mamad ma avatar
a pisałam że udało mi sie załatwic w sanepidzie ze bede swoje jedzonko przynosic do zlobka? jak nie pisalam to pisze podzwonilam, potem oni zadzwonili do zlobka, dali wytyczne i jak przyszlam po małą to mialam tylko podpisac że daje swoje jedzenie i sprawa z grzywki |
|
|
|
#3167 | |
|
Wtajemniczenie
|
Sto latek od nas rowniez
Cytat:
![]() Z ta prosba jeszcze do Natki, ja bede od nastepnego watku ![]() ![]() ![]() klask i:![]() ![]() Czesc... U nas noc zaczela sie kiepsko. Jak postanowilismy z Tz isc spac to nasza dama postanowila wstac. Bujalam sie z nia ponad godzine i w koncu usnela. Z nami w lozku oczywiscie. Ale dzis sie nie dalam scisnac w sardynke, Tz byl dzis tym poszkodowanym Rano wstal i mowi "Kurcze ale sie nie wyspalem". Pirwszy raz to sie zdarzylo od czasu jak sie Wiki urodzila. Moja corka postanowila puscic nas z torbami. Nie nadazam pampersow zmieniac. Co dwie godziny robi male kupki (plastelinowe bobki) I tak od jakiegos czasu juz jedynie w nocy jest przerwa. Chyba wlasnie znow to zrobila.Ide.... |
|
|
|
|
#3168 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
2. 3. Wstawałaś tylko 1000000000 razy? Eeee, ewidentnie widzę, że idzie ku lepszemu ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
Cytat:
2. Oki, oki - Natko, jak się pojawisz - wiesz, co robić ![]() 3. Przepraszam, nie ma się z czego śmiać, bo pampki drogie, ale podkreślone mnie rozbawiło |
||||
|
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3170 | ||
|
Zakorzenienie
|
wtedy też będzie kiepsko trafić - tak źle i tak źle ale macie tempo! Gratuluję!!! ![]() A TŻ mu dalej różne rzeczy do głowy wbija, strach ich samych zostawić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3171 |
|
Zakorzenienie
|
ooo, nie wiedziałam...
|
#3172 |
|
Zadomowienie
|
witam
Patryk, Nikoś i Lena za kolejne miesięcznice ![]() Karoline STO LAT i mnóóóóóstwo zdrowia dziękuję wszystkim za trzymanie kciuków wczoraj byłojak zawsze, badanie ogólne, potem przejście pod pokój pielęgniarek, oddanie dziecka położnej po kilku dłuuuugich minutach oddannie zapłakanego dziecka z plastrami na obu rękachno niestety, nie mogę wchodzić do tego pomieszczenia pobieraja krew w szpitalu na oddziale noworodków w pomieszczeniu gdzie są noworodki, nie wpuszczaja tam nikogo z zewnątrz Na szczęście dość szybko go uspokoiłam wyniki w normie, bilirubina i morfologia, nie musimy już więcej jej kontrolować u nas nadal problem z wodą, leci ale mętna nie prałam ponad 2tygodnie, już ubranka mi się kończą, pieluchykoszmar sama kombinowałam co z tym zrobić, może jakieś filtry, cokolwiek, próba rozmowy z tz zakończyła się jego stwierdzeniem, musimy przeczekać, no tak, on ma wodę, w weekendy taką przeboleje, prać tu nie musi, to nie on w bańkach wozi dziecku wodą do kąpieli i picia.... ech wkurzyłam się przytłacza mnie ta sytuacja, samotnej matki, w wielkim domu miłego dnia
|
#3173 | |
|
Zadomowienie
|
ojjjj nie spodziewałam się tak bez okazji jak miło
Cytat:
no idzie ku lepszemu jak nic!!!szkoda, że tego nie widziałaś wiewióra stoi patrzy na Żbika na kasztana na Żbika na drzewo młody jeszcze raz dał upust swoim płucom i wiewióra zrezygnowana hyc na drzewo
|
|
#3174 | ||
|
Zadomowienie
|
A poza tym wybrałam trochę pierwszy lepszy avatar ![]() Cytat:
![]() 2. ![]() Cytat:
Plamy z marchewki- pogooglowałam trochę i sprawdziłam w praktyce. Trzeba poplamioną rzecz po praniu, jeśli plama nie zeszłą, suszyć na słońcu. Działa |
||
|
|
|
#3175 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry po kilkudniowej nieobecności !
Nie nadrobie , nie ,ma szans, produkujecie jak szalone. Brumku, gratulacje trzeciego zęba Patryk, Nikoś, Lenka - sto latek ![]() U nas katar niestety nadal jest ![]() W dodatku Asia zaczęła budzić się codziennie o 2 w nocy.. A ja po pracy ledwo zipie. ![]() Ale w pracy coraz lepiej. Kierownicza ostatni tydzień jest kierowniczką, teraz będzie normalnym pracownikiem, takim jak ja.
|
#3176 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A sytuacja w domu faktycznie przytaczająca Ta woda to od czego tak? Wiadomo? Cytat:
![]() 2. Tylko o słońce teraz trudno Byle (z plamami) do wiosny ![]() Cytat:
![]() A z kierowniczką to super wieści
|
|
#3177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wiem wiem, że baty mi się należą. A ustaliłyscie już jakiś termin-chociaż i tak chyba nie dam rady być niestety.
|
|
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
brumek, nie bij, sprzedalam na drugim wątku Twoje piersi i teraz chodzą jako PIERSI MONI
|
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3180 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no brawo ![]() Cytat:
![]() Ale po niedzieli przyjeżdżam, wstępnie wtorek. Cytat:
![]() Shira trochę mnie uspokoiłaś. Nie wiem, może poczekam z tydzień i znowu zważę. Jak będzie nadal coś niepokojącego to wtedy pojedziemy do lekarza.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

)

hehehe no łóżeczko biedaka parzyło

klask i:
chyba się ze szczęścia upiję Karmi
jedynie w nocy jest przerwa. Chyba wlasnie znow to zrobila.

nie prałam ponad 2tygodnie, już ubranka mi się kończą, pieluchy