Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-07, 09:26   #3151
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

bella - aspiratorem to nawet starszego straszę, więc to samo zuoooooo. a mala jak widzi łyzke z witaminami nawet to buzi nie otworzy. syrop po wstrzykjnieciu cały wylewa sie az za kołnierz... porażka! starszy to widzac strzykawe z lekami dziób otwierał jak na cukierki jakies, mała zaciska dziąsła jakby to wypalało rpzełyk... wg mnie powinny byc syropy w czopkach

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:35   #3152
mamad1
Zadomowienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
wpisz w google w grafice avatar, wybierz jakiś obrazek i zapisz na dysk.
1. Wejdź w ustawienia (rys. 1).
2. Kliknij edytuj avatar (rys. 2).
3. Kliknij przeglądaj (rys. 3) i wybirz ten rysunek, który chcesz mieć w avatarze. Są tam ograniczenia rozmiarowe, więc np. zdjęcie musiałabyś zmniejszyć.
Dzięki
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:38   #3153
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

u nas najgorsze było chyba pulneo w syropir, i inna pediatra(a prosiłam swoją o jakąś alternatywę) przepisała mi w kropelkach i jest git! a co do reszty moje dziąsła zacisną, albo w buzi trzymają i za chwilę wypluwają
Stary 2012-03-07, 09:38   #3154
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Dzięki

- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:52   #3155
zanetaa88
Zakorzenienie

Witam się.

Patik tak na diecie dzisiaj 3 dzień Pierwszy najgorszy bo żołądek domagał się większego nasycenia,ale dzisiaj czuję się lekko i fajnie. Nawet waga spadła mi o 1 kg :P A kurczak po meksykańsku to podsmażam kurczaka pokrojonego w kostkę, dodaję cebulę w talarki, paprykę w paski do tego czerwona fasola i kukurydza,Do wszystkiego dodaję puszkę pomidorów robi mi się sos, dodaję przyprawy np. sos chili i gotowe. Oczywiście wszystko wcześniej solę aby wydobyć smak Ja w ogóle zawszę daję sól,pieprz i papryka słodka i ostra. Generalnie jem to z ryżem, a że jestem na diecie dzisiaj zjem bez niczego.

Mój mąż też jak opiekuje się damą to tylko nią się opiekuje,ale wiem że nie jest jeszcze gotowy na zrobienie czegoś wokół,bo boi się że damie się coś stanie.Skupia się zupełnie na niej.Natomiast wiem, że jeżeli będzie już pewniejszy swoich doświadczeń obowiązków wobec damy to będzie wykonywał też inne rzeczy ( mąż jest tylko an weekendy) jedyne co mnie drażni, że jeżeli czegoś nie umie zrobić to od razu pyta mnie co i jak i gdzie, zamiast trochę pogłówkować i pomyśleć jak to trzeba zrobić on mi mówi, że mu łatwiej i szybciej będzie jak mnie zapytam - zgadzam się, ale brakuje mi tego u Niego że idzie na "łatwiznę"

DLA SOLENIZANTÓW

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:01   #3156
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
A co do takich gotowych wynalazków, sałatki, pierogi, czy ta lasagne itp. to ja nie moge się przemóc by to zjeść jakoś odrzuca mnie myśl, z czego to może być zrobione
no dokładnie-nigdy niewiadomo ile leżały skladniki z ktorych to zrobiono
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

bidulu życze żeby następna noc była lepsza
trochę pomogło dzisiaj bardziej się wyspałam i tylko dwie pobudki-jedna na mleko, druga na smoka.

Cytat:
Zapomniałam pisać, że od jakiegoś czasu Zuza jak mnie straci z oczu, to leeeeci na tych swoich czterech łapkach za mną. Jak już mnie dopadnie, to łapie za nogawkę i robi: Maaama. No i tak długo mnie ciągnie za te nogawkę, aż ją na ręce wezmę .
ale słodko
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
O nie, Ciebie też?

A z wodą mogę Cię pocieszyć, że mam gorzej Pamiętasz, jak pisałam że nie mam wody? Dwa tygodnie chyba Wam o tym smęciłam, bo tyle w sumie nie było. No ale na tym nie koniec: potem znowu tydzień nie było ciepłej i cały poprzedni tydzień też (od 7 do 18), teraz dwa dni była i od jutra do końca tygodnia znowu nie ma
Jak zobaczyłam tę najświeższą karteczkę z informacją, to nie wytrzymałam i męża napuściłam, żeby do administracji zadzwonił. I gościu mu powiedział, że od jutra to już "ciurkiem roboty mają ZACZĄĆ iść"! Zacząć!!! To ja się pytam co oni przez te 4 tygodnie robili Aha, i dodał, że nie może niestety oszacować, kiedy to się skończy

NIE to chyba jakieś żarty, i to wszystko w stolicy
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Wiki mówi Wam :Hi:
HI
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Wczoraj do Adasia babcia przyszła z dołu, pyta go "wziąć cię?" a ten głową pokręcił na nie Więc babcia "no to idę sobie" to jej zrobił "papa" No to porozmawiali
W ogóle coraz więcej różnych sylab od niego słyszę, ciekawe kiedy zacznie na dobre nawijać
Jejciu jaki słodki-nie mogę sie doczekać kiedy Julcia zacznie tak gaworzyć.
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Hej hej hello
urodzinowy buziak
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Ja robię dziś placki ziemniaczane na obiad.

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość

swoją drogą Lena kończy dziś 8 miesięcy

Brunetka, Agadus, Patik-to spotykacie się u Brunetki? Ja odpadam w takim razie-za daleko mam(chociaż i tak mnie nikt nie zapraszał))

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:17   #3157
brumek
Zakorzenienie

Mamy trzeciego zęba!!!

Dzień dobry
Stary 2012-03-07, 10:22   #3158
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

Lila wczoraj mówiła MAMA ale dziś cały dzień BABA BAA
hihi złośliwa no prawdziwa kobieta

a dla ciebie za odpieluchowanie i smoczek ja jakbym pocięła smoczek Żbikowi tak szybko bym go musiała sklejać alternatywa skoczyć z okna

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Kupiłam Sarence klocki sensoryczne
poka poka!!!

Cytat:
Nie wiem co tu wiecej napisac....
hmmmm no możesz napisać, że tulinkujesz Shirunie

Cytat:
Zapomniałam pisać, że od jakiegoś czasu Zuza jak mnie straci z oczu, to leeeeci na tych swoich czterech łapkach za mną. Jak już mnie dopadnie, to łapie za nogawkę i robi: Maaama. No i tak długo mnie ciągnie za te nogawkę, aż ją na ręce wezmę .

Drań jeden. Pamiętam, że Kuba pierwsze słowo miał tata. Miła odmiana
jaaaaaaaaaaaacieeeeeeeee: love: podeślij mi ją chcę to zobaczyć tylko chyba Twoja noga by była potrzebna

Cytat:
Czy ja wczoraj prosiłam o 5 godzin snu? Tak, ale pod rząd, a nie przez całą noc Zapowiadał się dobrze - jedna pobudka o 1:30, druga o 3:30... Jadł, jadł i koopa i koniec spania Odkładałam go kilka razy, nawet do naszego łóżka, ale tylko się wiercił po to, by zacząć dzień o 6:20
Dobrze, że lubię kawę

A tak w ogóle to Patryk kończy dziś 7 miesięcy!

Najlepsze życzenia dla 8-miesięcznej Leny i również 7-miesięcznego Nikosia!

(przepraszam)!!!

Patryczku all the best

o Nikoś i Lena również świętują
Cytat:
nie wiem, gdzie popełniamy błąd, że ona śpi, tak jak śpi

Stronczku grzecznie koleżankę proszę o aktualizację mojego wieku gdyż dziś zaczynam ostatni rok z dwójką na przedzie
Eee tam, u nas było gorzej - my harce zaczęliśmy o 22.40 ( a tak serio - to współczuję, widzę, że nadal w kupie razem ciekawe, jak tam shira)
taki model żaden błąd!!!

STO LAT KOCHANA!!!!

A odnośnie "jak tam Shira" nie uwierzysz!!!! wstawałam tylko 1000000000 razy kochany Żbiczek hehehe no łóżeczko biedaka parzyło na raczkach super full sen odkładam gadzinę a ten oczyska na mnie wywala i mina typu "kobieto PORĄBAŁO cię już chyba na dobre podnoś mnie, bo zobaczysz kto tu jest księciunio"!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

Zombie.... ciezka noc
witaj w klubie a w sumie w kupie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Zważyłam wczoraj Sarę. Schudła przez ostatnie 2 tyg 200g i nie tyje..
Cy mam się martwić? Je normalnie....
Do tego boli mnie pęcherz, okropnie
Znowu wróciło to dziadostwo.
Skumulowało mi się wszystko i byle drobnostka mnie smuci/denerwuje/dołuje
Nie smęcę, biorę się do roboty...
Patik nic się nie martw ja byłam wczoraj u Znachora ta sama sytuacja co u ciebie nic nie przybrał za 3 tygodnie mimo dobrego apetytu ba nawet spadł o 10dkg a Znachor mówił, że się nie martwić wcale jak je z apetytem to jest ok to już nie małe tłuste przybierające po kilo maluchy tylko wiercipięty wszędobylskie przyjdzie czas to znowu coś przybierze więc się nie martwię w końcu to on jest pan Sowa i wie lepiej

Cytat:

Czyli Shira, Mamad, Karolinee, Jacieeeee posuńcie się w tej kupie i zróbcie dzisiaj miejsce dla mojej "szanownej".
spoko będzie cieplej przytul się

Cytat:
dzień dobry
odczuwam deficyt Twoich postów

nie wspomnę o NEROLAAAAAAAAAAAA!!!!!

Tak młody wstał o 6 a teraz śpi sobie w najlepszeidziemy dziś na spacer mojego syna fascynują kurczaki jak jakiegoś wypatrzy, to normalnie jakby mógł to by mi z wózka wylazł a kur jak to na wsi masa ostatnio jak zobaczył wiewiórkę to tak zapiszczał, że ta z wrażenia nie wiedziała co zrobić

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Mamy trzeciego zęba!!!

Dzień dobry
co tam dzień dobry ZĄB

AA ktoś mnie pytał o to lane ciasto normalnie gotuję wodę do szklanki żółtko rozbełtać widelcem i na wrzątek nalewam przez ten widelec i robią się taki niteczki Żbik sobie chwali
Stary 2012-03-07, 10:25   #3159
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Mamy trzeciego zęba!!!

Dzień dobry
Stary 2012-03-07, 10:30   #3160
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
u nas najgorsze było chyba pulneo w syropir, i inna pediatra(a prosiłam swoją o jakąś alternatywę) przepisała mi w kropelkach i jest git! a co do reszty moje dziąsła zacisną, albo w buzi trzymają i za chwilę wypluwają
moja pediatra ostatnio powiedziala ze dzieciom do 2 roku zycia juz sie nie podaje pulneo!!!! to stare wystyczne!

Stary 2012-03-07, 10:32   #3161
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Mamy trzeciego zęba!!!

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
1. A odnośnie "jak tam Shira" nie uwierzysz!!!! wstawałam tylko 1000000000 razy kochany Żbiczek hehehe no łóżeczko biedaka parzyło na raczkach super full sen odkładam gadzinę a ten oczyska na mnie wywala i mina typu "kobieto PORĄBAŁO cię już chyba na dobre podnoś mnie, bo zobaczysz kto tu jest księciunio"!!!!!!!

2. Tak młody wstał o 6 a teraz śpi sobie w najlepszeidziemy dziś na spacer mojego syna fascynują kurczaki jak jakiegoś wypatrzy, to normalnie jakby mógł to by mi z wózka wylazł a kur jak to na wsi masa ostatnio jak zobaczył wiewiórkę to tak zapiszczał, że ta z wrażenia nie
1.Żbik rządzi
2. jak to koty
Stary 2012-03-07, 10:33   #3162
brunetka2000
Zakorzenienie

Oliweczka teraz to ci sie baty należą Przecież nie będę każdej osobne zaproszenie wysyłać, bo to nie ma sensu. Zlot oznacza wszystkie!!!!!!!!!!
Agadus dawno miała już do mnie przyjechać, bo sie wcześniej umawiałyśmy z tego względu, że nie mieszka zbyt daleko.
Patik jedzie od tamtego roku do mnie
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:35   #3163
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:

1.Żbik rządzi
2. jak to koty

rządzi niepodzielnie ale i tak jest najukochańszym wypłoszem na świecie
Stary 2012-03-07, 10:35   #3164
brumek
Zakorzenienie

Cytat:

Wczoraj do Adasia babcia przyszła z dołu, pyta go "wziąć cię?" a ten głową pokręcił na nie Więc babcia "no to idę sobie" to jej zrobił "papa" No to porozmawiali
Żartujesz! To już wyższa szkoła jazdy przecież!
Ale kumaty gość
Dobrze że go tata tych wszystkich prawd życiowych od początku uczył, to teraz wie jak się trzeba zachowac

Cytat:
1. Czy ja wczoraj prosiłam o 5 godzin snu? Tak, ale pod rząd, a nie przez całą noc

2. A tak w ogóle to Patryk kończy dziś 7 miesięcy!
1. Ale humor mimo tego dopisuje
2. Patyczku - sto lat!!!

Nikoś i Lenka - także sto lat!
I powiedzcie Waszym mamom żeby częsciej wpadały, bo nas zaniedbują

Cytat:
Hej hej hello to była iście szalona noc córa nie zrobiła mi prezentu urodzinowego i postanowiła wstawać w nocy co godzinę ( a nawet co pół) jestem więc nie do życia nie wiem, gdzie popełniamy błąd, że ona śpi, tak jak śpi

Stronczku grzecznie koleżankę proszę o aktualizację mojego wieku gdyż dziś zaczynam ostatni rok z dwójką na przedzie chyba się ze szczęścia upiję Karmi
Sto lat, sto lat, niech żyje Karoline nam

A córa po prostu chciała świętować!

Cytat:
Przepraszam.
Polska rzeczywistość - prawie jak za PRLu
Taaa... Tylko że to prywatna spółdzielnia i czynsz nie z tej ziemi, a takie hece wyczyniają

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Zważyłam wczoraj Sarę. Schudła przez ostatnie 2 tyg 200g i nie tyje..
Cy mam się martwić? Je normalnie....
Poszłabym jednak do pediatry, wiesz? B nawet jeśli to tylko brak apatytu się tak objawia, to jednak niemowlaki rzadko chudną...

A i Ty marsz do doktorka!

Cytat:
o tak! mamad1, bardzo lubię czytać Twoje wypowiedzi
I znowu muszę się z Tobą, Aniu, całkowicie zgodzić

Cytat:
Moja kochana córeczka obudziła się o 2.05 i do 4.00 nie spała. Ale leżeć w łóżeczku sama też nie chciała. Dobrze, że mnie nie widziałyście. Wyglądałam jak wielka chmura gradowa. No i żeby nie było za pięknie, to wstała godzinę wcześniej niż normalnie. Jeszcze w nocy katar się u niej pojawił. Przekichane, dosłownie i w przenośni .
Jakaś widzę kiepska noc na forum była...

Cytat:
swoją drogą Lena kończy dziś 8 miesięcy
Wiemy, wiemy, sto lat raz jeszcze
Ale wpadaj częściej

Cytat:
2. Nie umiem (Naprawdę Próbowałam i nie wiem, jak to zrobić. Na tym się kompletnie nie znam)
Brawo, że się udało
A czemu kot? Jesteś kociarą?

Cytat:
1. a dla ciebie za odpieluchowanie i smoczek ja jakbym pocięła smoczek Żbikowi tak szybko bym go musiała sklejać alternatywa skoczyć z okna

2. Tak młody wstał o 6 a teraz śpi sobie w najlepszeidziemy dziś na spacer mojego syna fascynują kurczaki jak jakiegoś wypatrzy, to normalnie jakby mógł to by mi z wózka wylazł a kur jak to na wsi masa ostatnio jak zobaczył wiewiórkę to tak zapiszczał, że ta z wrażenia nie wiedziała co zrobić

3. co tam dzień dobry ZĄB
1.
2. Żbik łowca drobiu i gryzoni
3. Tz tak myślę
Stary 2012-03-07, 10:37   #3165
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

urodzinowy buziak

Cytat:
Mamy trzeciego zęba!!!

Dzień dobry
klask i:

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:39   #3166
83monia
Zakorzenienie

mamad ma avatar, mamad ma avatar

a pisałam że udało mi sie załatwic w sanepidzie ze bede swoje jedzonko przynosic do zlobka? jak nie pisalam to pisze podzwonilam, potem oni zadzwonili do zlobka, dali wytyczne i jak przyszlam po małą to mialam tylko podpisac że daje swoje jedzenie i sprawa z grzywki więc do roczku, moze dłuzej będzie na moim żarciu

Stary 2012-03-07, 10:39   #3167
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Patryk, Nikoś, Lenka, najlepszego !!!
Sto latek od nas rowniez

Cytat:

Stronczku grzecznie koleżankę proszę o aktualizację mojego wieku gdyż dziś zaczynam ostatni rok z dwójką na przedzie chyba się ze szczęścia upiję Karmi [COLOR="Silver"]
Najlepsze zyczenia
Z ta prosba jeszcze do Natki, ja bede od nastepnego watku

Cytat:
Mamy trzeciego zęba!!!
klask i:

Cytat:

hmmmm no możesz napisać, że tulinkujesz Shirunie

Czesc...
U nas noc zaczela sie kiepsko. Jak postanowilismy z Tz isc spac to nasza dama postanowila wstac. Bujalam sie z nia ponad godzine i w koncu usnela. Z nami w lozku oczywiscie. Ale dzis sie nie dalam scisnac w sardynke, Tz byl dzis tym poszkodowanym Rano wstal i mowi "Kurcze ale sie nie wyspalem". Pirwszy raz to sie zdarzylo od czasu jak sie Wiki urodzila.
Moja corka postanowila puscic nas z torbami. Nie nadazam pampersow zmieniac. Co dwie godziny robi male kupki (plastelinowe bobki) I tak od jakiegos czasu juz jedynie w nocy jest przerwa. Chyba wlasnie znow to zrobila.
Ide....
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:45   #3168
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

Sto lat, sto lat, niech żyje Karoline nam

A córa po prostu chciała świętować!
Dzięki

Cytat:

1.taki model żaden błąd!!!

2.STO LAT KOCHANA!!!!

3.A odnośnie "jak tam Shira" nie uwierzysz!!!! wstawałam tylko 1000000000 razy kochany Żbiczek hehehe no łóżeczko biedaka parzyło na raczkach super full sen odkładam gadzinę a ten oczyska na mnie wywala i mina typu "kobieto PORĄBAŁO cię już chyba na dobre podnoś mnie, bo zobaczysz kto tu jest księciunio"!!!!!!!
1. Pewnie tak
2.
3. Wstawałaś tylko 1000000000 razy? Eeee, ewidentnie widzę, że idzie ku lepszemu

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a pisałam że udało mi sie załatwic w sanepidzie ze bede swoje jedzonko przynosic do zlobka? jak nie pisalam to pisze podzwonilam, potem oni zadzwonili do zlobka, dali wytyczne i jak przyszlam po małą to mialam tylko podpisac że daje swoje jedzenie i sprawa z grzywki więc do roczku, moze dłuzej będzie na moim żarciu
Super, że udało się to załatwić

Cytat:

1.Najlepsze zyczenia
2.Z ta prosba jeszcze do Natki, ja bede od nastepnego watku

3.Czesc...
U nas noc zaczela sie kiepsko. Jak postanowilismy z Tz isc spac to nasza dama postanowila wstac. Bujalam sie z nia ponad godzine i w koncu usnela. Z nami w lozku oczywiscie. Ale dzis sie nie dalam scisnac w sardynke, Tz byl dzis tym poszkodowanym Rano wstal i mowi "Kurcze ale sie nie wyspalem". Pirwszy raz to sie zdarzylo od czasu jak sie Wiki urodzila.
Moja corka postanowila puscic nas z torbami. Nie nadazam pampersow zmieniac. Co dwie godziny robi male kupki (plastelinowe bobki) I tak od jakiegos czasu juz jedynie w nocy jest przerwa. Chyba wlasnie znow to zrobila.
Ide....
1. Dziękuję
2. Oki, oki - Natko, jak się pojawisz - wiesz, co robić
3. Przepraszam, nie ma się z czego śmiać, bo pampki drogie, ale podkreślone mnie rozbawiło

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:47   #3169
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Mamy trzeciego zęba!!!

Dzień dobry
Stary 2012-03-07, 10:49   #3170
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
moze tak GO wyćwiczy że będzie stał na baczność podczas sikania
wtedy też będzie kiepsko trafić - tak źle i tak źle
Cytat:
Mamy trzeciego zęba!!!
ale macie tempo! Gratuluję!!!
A TŻ mu dalej różne rzeczy do głowy wbija, strach ich samych zostawić
Cytat:
Tak młody wstał o 6 a teraz śpi sobie w najlepszeidziemy dziś na spacer mojego syna fascynują kurczaki jak jakiegoś wypatrzy, to normalnie jakby mógł to by mi z wózka wylazł a kur jak to na wsi masa ostatnio jak zobaczył wiewiórkę to tak zapiszczał, że ta z wrażenia nie wiedziała co zrobić
biedna wiewiórka
Cytat:
no to super

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:50   #3171
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
moja pediatra ostatnio powiedziala ze dzieciom do 2 roku zycia juz sie nie podaje pulneo!!!! to stare wystyczne!
ooo, nie wiedziałam...
Stary 2012-03-07, 10:57   #3172
Kolina
Zadomowienie

witam

Patryk, Nikoś i Lena za kolejne miesięcznice

Karoline STO LAT i mnóóóóóstwo zdrowia

dziękuję wszystkim za trzymanie kciuków wczoraj

byłojak zawsze, badanie ogólne, potem przejście pod pokój pielęgniarek, oddanie dziecka położnej po kilku dłuuuugich minutach oddannie zapłakanego dziecka z plastrami na obu rękach
no niestety, nie mogę wchodzić do tego pomieszczenia
pobieraja krew w szpitalu na oddziale noworodków w pomieszczeniu gdzie są noworodki, nie wpuszczaja tam nikogo z zewnątrz

Na szczęście dość szybko go uspokoiłam

wyniki w normie, bilirubina i morfologia, nie musimy już więcej jej kontrolować

u nas nadal problem z wodą, leci ale mętna nie prałam ponad 2tygodnie, już ubranka mi się kończą, pieluchy
koszmar

sama kombinowałam co z tym zrobić, może jakieś filtry, cokolwiek, próba rozmowy z tz zakończyła się jego stwierdzeniem, musimy przeczekać, no tak, on ma wodę, w weekendy taką przeboleje, prać tu nie musi, to nie on w bańkach wozi dziecku wodą do kąpieli i picia.... ech
wkurzyłam się
przytłacza mnie ta sytuacja, samotnej matki, w wielkim domu

miłego dnia
Stary 2012-03-07, 11:02   #3173
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:

ojjjj nie spodziewałam się tak bez okazji jak miło

Cytat:

1. Pewnie tak
2.
3. Wstawałaś tylko 1000000000 razy? Eeee, ewidentnie widzę, że idzie ku lepszemu

też to zauważyłaś? no idzie ku lepszemu jak nic!!!

Cytat:

biedna wiewiórka
szkoda, że tego nie widziałaś wiewióra stoi patrzy na Żbika na kasztana na Żbika na drzewo młody jeszcze raz dał upust swoim płucom i wiewióra zrezygnowana hyc na drzewo
Stary 2012-03-07, 11:06   #3174
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
A czemu kot? Jesteś kociarą?

A poza tym wybrałam trochę pierwszy lepszy avatar

Cytat:
1. mamad ma avatar, mamad ma avatar

2.a pisałam że udało mi sie załatwic w sanepidzie ze bede swoje jedzonko przynosic do zlobka? jak nie pisalam to pisze podzwonilam, potem oni zadzwonili do zlobka, dali wytyczne i jak przyszlam po małą to mialam tylko podpisac że daje swoje jedzenie i sprawa z grzywki więc do roczku, moze dłuzej będzie na moim żarciu
1.
2.

Cytat:
Ide....
U nas podobnie, choć lekarka mi powiedziała, że niektóre dzieci tak mają przy ząbkowaniu... Poza tym spotkałam się też ze stwierdzeniem, że jak dzieci przechodzą na stałe jedzenie, to częściej brudzą pieluchy (choć nie wiem, ile w tym prawdy)

Plamy z marchewki- pogooglowałam trochę i sprawdziłam w praktyce. Trzeba poplamioną rzecz po praniu, jeśli plama nie zeszłą, suszyć na słońcu. Działa
Stary 2012-03-07, 11:12   #3175
rysiki
Raczkowanie

Dzień dobry po kilkudniowej nieobecności !
Nie nadrobie , nie ,ma szans, produkujecie jak szalone.
Brumku, gratulacje trzeciego zęba
Patryk, Nikoś, Lenka - sto latek

U nas katar niestety nadal jest
W dodatku Asia zaczęła budzić się codziennie o 2 w nocy.. A ja po pracy ledwo zipie.
Ale w pracy coraz lepiej. Kierownicza ostatni tydzień jest kierowniczką, teraz będzie normalnym pracownikiem, takim jak ja.
Stary 2012-03-07, 11:30   #3176
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
No to pospaliście... Współczuję

Cytat:
Wstawałaś tylko 1000000000 razy? Eeee, ewidentnie widzę, że idzie ku lepszemu

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
byłojak zawsze, badanie ogólne, potem przejście pod pokój pielęgniarek, oddanie dziecka położnej po kilku dłuuuugich minutach oddannie zapłakanego dziecka z plastrami na obu rękach
no niestety, nie mogę wchodzić do tego pomieszczenia
pobieraja krew w szpitalu na oddziale noworodków w pomieszczeniu gdzie są noworodki, nie wpuszczaja tam nikogo z zewnątrz
Ne podoba mi się to Ale rozumiem że nie masz w pobliżu jakiejś inne przychodni, gdzie nie zabieraliby dziecka?

A sytuacja w domu faktycznie przytaczająca
Ta woda to od czego tak? Wiadomo?

Cytat:
1.
A poza tym wybrałam trochę pierwszy lepszy avatar

2. Plamy z marchewki- pogooglowałam trochę i sprawdziłam w praktyce. Trzeba poplamioną rzecz po praniu, jeśli plama nie zeszłą, suszyć na słońcu. Działa
1. Pytam, bo nigdy na ten temat nic nie pisałaś i mnie zaciekawiło
2. Tylko o słońce teraz trudno Byle (z plamami) do wiosny

Cytat:
Napisane przez rysiki Pokaż wiadomość
U nas katar niestety nadal jest
W dodatku Asia zaczęła budzić się codziennie o 2 w nocy.. A ja po pracy ledwo zipie.
Ale w pracy coraz lepiej. Kierownicza ostatni tydzień jest kierowniczką, teraz będzie normalnym pracownikiem, takim jak ja.
Biedna Asia... Ale że już trochę się ciągnie, to na pewno wkrótce się skończy Bo w końcu ile można mieć katar

A z kierowniczką to super wieści Poprawi Ci sie jakość życia
Stary 2012-03-07, 11:37   #3177
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Oliweczka teraz to ci sie baty należą Przecież nie będę każdej osobne zaproszenie wysyłać, bo to nie ma sensu. Zlot oznacza wszystkie!!!!!!!!!!
Agadus dawno miała już do mnie przyjechać, bo sie wcześniej umawiałyśmy z tego względu, że nie mieszka zbyt daleko.
no wiem wiem, że baty mi się należą. A ustaliłyscie już jakiś termin-chociaż i tak chyba nie dam rady być niestety.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 11:38   #3178
83monia
Zakorzenienie

brumek, nie bij, sprzedalam na drugim wątku Twoje piersi i teraz chodzą jako PIERSI MONI

Stary 2012-03-07, 11:39   #3179
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
no wiem wiem, że baty mi się należą. A ustaliłyscie już jakiś termin-chociaż i tak chyba nie dam rady być niestety.
Nie nic nie jest ustalone jeszcze
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 11:41   #3180
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

Brunetka, Agadus, Patik-to spotykacie się u Brunetki? Ja odpadam w takim razie-za daleko mam(chociaż i tak mnie nikt nie zapraszał))
kurcze do bidy znowu nie dojadą dziewczyny...wszystkie sie nie zgramy chyba w żaden sposób. Chyba że jak będzie cieplej, to wtedy możemy i w lbn się umówić na spacer, wtedy każda ma po równo km do pokonania

Cytat:
Mamy trzeciego zęba!!!

Dzień dobry
no brawo

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
wiem, torba dla mnie za to.
Ale po niedzieli przyjeżdżam, wstępnie wtorek.

Cytat:
mamad ma avatar, mamad ma avatar

i można? MOŻNA.To im zabiłaś klina

Shira trochę mnie uspokoiłaś. Nie wiem, może poczekam z tydzień i znowu zważę. Jak będzie nadal coś niepokojącego to wtedy pojedziemy do lekarza.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości