|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V
Solieilka oto link do jednej koszulki:
http://www.zara.com/webapp/wcs/store...REPE%2BT-SHIRT tylko kolor miętowy, którego tu nie ma:/ drugiej nie mogę znaleźć, więc jak w końcu będzie ciepło to ubiorę i wtedy Wam pokażę ![]() co do legginsów to jeszcze ich nie noszę, tylko po domu jakieś starsze, a mam już jedne zakupione, jakieś zwykłe lekko śliskie, gumka nawet wygodna wczoraj mierzyłam takie jakby jeansowe, ale nie dość, że były super wysokie, to gumka taka ciasna,że Dzidzila by podduszało:/ale mam zamiar skompletowac kilka par, ale jeszcze nie wiem czy typowo ciążowych czy zwykłych, zależy czy będą wygodne![]() mam też jedne rurki ciążowe, ale jeszcze lekko za duże, raz już miałam, ale z paskiem, jednak myślę, że na upały lepsze legginsy, niż jeansy z tym pasem pod cyc
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
![]() mój robi to samo ![]() albo .....ja lubię gorącą herbatę - taką że aż w język parzy więc jak zalewam sobie wodą od razu słodze i piję a on jak mi robił kiedyś to zawsze zostawiał ją w kuchni - pytam gdzie moja herbata a on - parzy się
|
#3153 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hey dziewczyny!
Cytat:
Cytat:
albo mąż mi pomoże ale z tą lewatywą jestem ciekawa...nigdy nie miałam i nie wiem jak to jest... i też wolę żeby nic mi nie wylecialo podczas parcia ale jakoś tak dyskomfort odczuwam jak w ogóle myślę o tej lewatywie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś nawet miał do mnie jakieś wąty, że ja mu rozkazuje, a nie proszę, żeby coś zrobić. Powiedziałam mu wprost, że inaczej się nie da, bo jak poproszę, to o tym zapomina, a jak powiem "zrób to" to robi. Dodałam, że co ja na to poradzę, że faceci są tak skonstruowani, to nie moja wina. Na koniec się zaczął śmiać i przyznał mi rację Cytat:
![]() no jak to po co - żeby czasem nie zabrakło Ja czekam na obiecaną zupę, obiecaną jakieś 2 lata temu, może kiedyś się doczekam
|
|
#3155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzisz moim zdaniem każda matka dba o córkę w ciazy tym bardziej. no a dla mojej problemem jest nie palić czy sciągnąć buty jak do nas przychodzi. nie pomyśli że ktoś te podłogi myje i najczęściej jestem to ja.
|
|
#3156 | ||
|
Zadomowienie
|
Nie, był nudny, myślał, że jest śmieszny..ale był żałosny
![]() Cytat:
A co do prowadzących, to mi jeszcze Pieńkowska ujdzie..ale ten facet co z nia prowadzi to mnie wkurza. Ma takie suche poczucie humoru. Nie ma to jak Prokop z Wellman swoją drogą oni mają jakieś ustalone dni na prowadzenie?Cytat:
No i mój mąż też jak mu obiad nie smakuję to potrafi pójść na kebaba..
|
||
|
|
|
#3157 |
|
Zadomowienie
|
Bo faceci są od jajec
śniadanie wychodza im super!!! ale w naszym przypadku niech na śniadaniach się skończy... bo inaczej codziennei jedlibyśmy spaghetti!
|
|
|
|
#3158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale podajecie przyklady Ja niedlugo ide do dentystki-sadystki. Bede ja musiala blagac o znieczulenie. Takie naprawde mocne. Babka nigdy nie chce znieczulac (to prywatny gabinet), bo woli 'wiedziec kiedy boli'. I w ogole niby tak jest lepiej. A co ja mam zrobic jak panicznie boje sie dentystow ![]() Moj mi zawsze daje takie zneiczulenie, ze nic nie czuje. Ani jezyka, ani podniebienia, kompletnie nic. Czasami (w zaleznosci od zeba) czuje jakbym miala az nos znieczulony A teraz bede musiala sie meczyc Tylko tak mnie jezyk boli, krwawi.. Nie moge sliny przelykac, juz nie wspominajac o jedzeniu!
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3161 | ||
|
Wtajemniczenie
|
super
![]() Cytat:
![]() Cytat:
żeby jutro maluszek się ładnie pokazał
|
||
|
|
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3163 |
|
Raczkowanie
|
Wow dziewczyny, ależ znowu pędzicie - ja nie mam siły - walczę z zatokami... Na razie jest chyba lepiej - Paula SHIN
wielkie dzięki za info o tym ustrojstwie - nazywa się nebulizator rhino lub rino nasal wash/clear i oczyszcza zatoki - uczucie trochę straszne - 5ml soli fizjologicznej przepływa przez nos w minutę, ale zatoki są czystsze i nie jestem już tak zakatarzona! CUD! a jeszcze kupiłam zabłocką mgiełkę solankową, ale na razie nie uzywam, bo napisane, że przy problemach z tarczycą należy się poradzić lekarza, ale podobno też działa cuda - warto poczytać: http://zablocka.pl/ Ja na razie poluję na allegro na ciuszki dla siebie i dzidzi, bo na razie mam tylko dwa body z lidla - takie jak tu na allegro: http://allegro.pl/2-body-dla-dziewcz...176806325.html jak któraś chce się pobawić w licytację to naprawdę polecam - są z takiego fajnego rodzaju bawełny, dobre jakosciowo - no i w lidlu kosztują 12,99 ![]() kathrinaaa - świetny kolor - wcale nie widać, że jaśniejsze są odrosty - bardzo dobrze Ci w tym kolorze - ja też muszę się farbnąć, bo wyglądam jak strach na wróble... Cieszę się, że małż się opamiętał... W ogóle to oni są jacyś dziwni - mój na razie z niczym głupim nie wyskoczył - tylko pilnował żebym nie miała dużych cukrów i czasami jak coś jadłam to stał jak kat nad dobrą duszą - aż mi apetyt odbierało, ale teraz widzi, że sama się pilnuję to mi trochę odpuścił... No i nie chce nic kupować, żeby nie zapeszyć...ale to są naprawdę takie drobiazgi, że nie warto o nich wspominać... Natomiast trochę mnie wkurza, że to ja muszę dbać i myśleć o obiadach, nawet jak jestem chora i leżę w łóżku, to sam nie pomyśli co ugotować - tylko co na obiad? To ja mu na to - sam wymyśl... i to już jest nie do przejścia... Dziś mamy gołąbki od teściowej, ale jutro już będę musiała sama kombinować... a kompletnie nie mam pomysłu... Tak poza tym to jest kochany, ale nie rozczula się nad brzuszkiem za bardzo...Trzymam kciuki za wszystkie Wasze dzisiejsze wizyty i usg!
PCOs, Hashimoto, i inne ale ..... cuda się zdarzają - zostanę mamą 9.07.2012 przyszła na świat moja kochana córeczka Basia Edytowane przez izasz-b Czas edycji: 2012-03-07 o 12:41 |
|
|
|
#3164 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Jak tam pogoda u Was? Bo u mnie słonecznie choć mroźno. Mój z teściową szaleją na podworku z porządkami a ja pilnuje 1,5 rocznej niuni - w sumie bardziej nasłuchuje, czy się już obudziła czy nie ![]() Plecy bolą mnie mniej ale i tak pół nocy spać nie mogłam... To chyba strach przed wizytą dzisiejszą. Ktoś kojarzy o której blu ma wizytę? Trzymam ![]() Tak sobie czytam o tż-ach i chwilami wymiękam - mój to anioł normalnie choć pewnie za kilka lat się tak naprawdę okaże ![]() Teraz mykam odebrać wyniki. Miłego dzionka! |
|
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
Boze, dziewczyny, chyba muszę zacząć bardziej doceniać mojego TŻta.
Świetnie gotuje i robi świetne zakupy - dobre jakościowo, jednocześnie nie olewa cen, hehe - zna ceny w przeciwieństwie do mnie. Jak jesteśmy razem na zakupach np. w mięsnym to on kupuje a ja słucham On woli kupić coś do domu niż nową komórkę i jara go na przyklad kupno nowej fajnej patelni I nawet moja mama mówi o nim że ma bardzo rozwinięty instynkt opiekuńczy. Nie wiem jaką ja będę matką, ale wszystkie kończyny dam sobie uciąć, ze on bedzie świetnym ojcem. Czasem sobie myślę, że to dziecko ma szczęście, że czeka na nie tak fajny człowiek, tak fajny tata... Co do interesowania się ciążą to tak, oczywiście, bardzo przeżywa i jest dumny, że hej Brzuszek pogłaszcze, mnie przytuli, ale nie wymagam od niego by godzinami do niego gadał Większe znaczenie ma dla mnie, że o mnie dba, dba i jeszcze raz dba, troszczy się i jest zwyczajnie miły.Mój TŻ ma dobre wzorce z domu, jego ojciec jest identyczny i jest wspaniałym tatą. Sorry że sie tak rozpisałam
|
|
|
|
#3166 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
słabszą niż przed ciążą i dużo mniej ale piję. ![]() Cytat:
niech sobie połazi w pogniecionych koszulach do pracy to inaczej zaśpiewa albo bez czystej bielizny bo nie masz gdzie jej wysuszyć ładny kolor ![]() Cytat:
![]() on też z tego będzie korzystać
|
|||||
|
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
ha ha moj tez jest taki :P
teraz czekamy na odzkodowanie i nie wazne ze bardziej jest podrzebna nam pozadna szafa, wieksza i pojemniejsza niz ta dotychczas wazniejszy jest nowy 50 calowy telewizor bez ktorego moje kochanie sie obyc nie moze :P |
|
|
|
#3168 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mój nie jest aż takim aniołem, ale nie narzekam - sprząta, robi zakupy, n ie kłócimy się o kasę, chociaż nie mamy jej w nadmiarze... kupuje mi ciuchy i pamieta o rocznicach uświadomiłam sobie, że muszę go częściej chwalić - może to jest dobra metoda? jak z dzieckiem
|
|
#3169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3171 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Również polecam tę metodę motywacji mężczyzn haha
|
|
|
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
taaak, mój aż sam się tego dopomina i mi wypomina, że go nie pochwaliłam za coś tam. A ja się go wtedy pytam jak to jest, że jak on coś zrobi w domu, co normalnie robię ja, to mam za nim biegać i go wychwalać pod niebiosa, a jak robię to ja, to jest to "normalne" i nie ma czym się ekscytować. I go to sprowadza nieco na ziemię. Owszem, staram się go chwalić, ale bez przesady, nie będę pisać peanów na jego cześć, bo on pranie nastawił
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakieś 2-3 miechy temu mój tata wybierał się do centrum handlowego i mój małż w 5 sekund bez konsultacji ze mną rozłączył "cyfrę" i stwierdził że jadą razem bo on chec wymienić dekoder na HD! na to ja się pytam po co mu to? Przecież tam będzie tylko kilka kanałów a po co mi oglądać Durczoka z parchami na gębie. Od słowa do słowa i lekka awantura po której strzelił focha. Ale i tak dopiął swego bo miesiąc temu z cyfry przeszliśmy na polsat i mógł spokojnie poprosić o dekoder z hd. W dalszym ciągu nie wiem po kiego gwinta mu to - jakby bez tego nie mogło się obyć no ale niech mu już będzie.Albo ost. ciągle mi gada o jakieś wieży którą by podpiał pod tv. Ja się go pytam po co? I kiedy ma zamiar to używać skoro ma się dziecię narodzić. Miał głośniki (stare ale jare) i w ciągu roku były 2 razy włączone i za każdym razem na moją prośbę. Oni serio są jacyś inni.
|
|
#3175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pochwały mają na pewno cudowną moc - myślę że każdemu jest przyjemnie usłyszeć że jest doceniamy Mój TŻ przy wszystkich swoich zaletach to złośliwiec wczoraj rozmawiamy, ja już podirytowana (nie wiem czym ) On mówi że jest zdziwiony, że czegoś tam do jedzenia już nie lubię i patrzeć na to nie mogę, bo ostatnio za tym przepadałam...Ja (ostrym tonem, zirytowana): "bo jestem w ciąży i mam zmienne upodobania" On: "dobrze że nie nastroje! W ciąży podobno są zmienne nastroje i tego się obawiałem - że będziesz je miała." ![]() od razu rozładował sytuację
|
|
|
|
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
Gessler w jakimś wywiadzie o tym mówiła.
Stara prawda.
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wymyslil sobie jakis 50 calowy tv "smart tv" ze mozna internet podpiac srali mali itd, a ja mu mowie po jakiego grzyba mu taki wielki tv i do tego od razu chce kinow domowe to wiecie jaki argment? Ze jak sie dzidzia urodzi to juz nie bedziemy tak wszedzie chodzic tylko wiecej czasu spedzac w domu i ze skoro bedziemy spedzac czas w dou to musimy miec super telewizor :P |
|
|
|
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tłumaczę to mojemu ale ...ech mój teraz ogląda reklamy netii o wydżampowanym tv i też tak chcesz w końcu sam z tym tv zostanie i tyle z tego będzie
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj tez mysli o wiekszym tv ![]() Ale za to ja mowie, ze jak juz kupic, to taki naprawde wypasiony, a na to trzeba odlozyc, wiec po co kupowac inny, lepiej pooszczedzac (a w oszczedzaniu TZ jest kiepski), wiec raczej nie kupimy nic
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

wczoraj mierzyłam takie jakby jeansowe, ale nie dość, że były super wysokie, to gumka taka ciasna,że Dzidzila by podduszało:/ale mam zamiar skompletowac kilka par, ale jeszcze nie wiem czy typowo ciążowych czy zwykłych, zależy czy będą wygodne

albo mąż mi pomoże 

.Wczoraj wieczorem się pokłóciliśmy przez tel. ,bo on mi mówi że idzie z kolegami na pizze i piwo, a ja mówie że przecież macie kolacje itd. A on mówi, że kolacja jakaś nieciekawa jest to idą do lokalu . Tylko,że oni cały czas gdzieś chodzą, a to na pizze, a to na piwo, 3 razy w tyg. do kina ,później na kolacje. A on mi mówi , że musimy się wstrzymać z wydatkami 

wielkie dzięki za info o tym ustrojstwie - nazywa się nebulizator rhino lub rino nasal wash/clear i oczyszcza zatoki - uczucie trochę straszne - 5ml soli fizjologicznej przepływa przez nos w minutę, ale zatoki są czystsze i nie jestem już tak zakatarzona! CUD! a jeszcze kupiłam zabłocką mgiełkę solankową, ale na razie nie uzywam, bo napisane, że przy problemach z tarczycą należy się poradzić lekarza, ale podobno też działa cuda - warto poczytać: