Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 2012 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-07, 14:20   #3361
19claudia91
Rozeznanie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Chyba miałam skurcz. No ale właśnie.. CHYBA bo to był taki ból jak by brzuch bolał z przejedzemia nie taki konkretny jak na okres..no i cały brzuch nie tylko podbrzusze dodatkowo ciągle puszczam wiatry .. Nie wiem co sądzić takie uczucie trwało 20 sekund dodatkowo boli cały kręgosłup lędźwiowy

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 14:21   #3362
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość

Claudia mnie tez tak kłuje w pachwinach jak zmieniac pozycje z jednego boku na drugi wiec chyba jest ok
Fajnie to zabrzmialo: jak boli to jest ok

Ja na spacerek musze wyjsc za poltorej godz,bo trzeba odebrac mloda ze szkoly.A na dworze wieje i pada
Stary 2012-03-07, 14:27   #3363
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Uff obiad mi wyszedl i juz sobie pojadłam, chyba nici ze spacru, bo mnie miednica boli i zadek a wolalabym nie podlewac cudzych pol swoimi wodamipoweranduje sie na balkonie za troche

Agabi buziaki dla Ciebie i Gabrysia

Cottonpuma wspolczuje tej cholestazy, nie wyglada to na zdjeciu tragicznie, ale domyslam sie ze jest dokuczliwe bardzo.Taka cholestaza znika po porodzie czy kiedy?

Balbinka drugi sen wyobrazilam sobie wszystko) mnie sie nic nie sni, albo nie pamietam

Desia ciesze sie razem z Toba

Claudia mnie tez tak kłuje w pachwinach jak zmieniac pozycje z jednego boku na drugi wiec chyba jest ok

Mravka dobrze ze wszystko sie tak skonczylo, jednak ktos wyzszy czuwa, ja sie codziennie modle zeby wszystko z naszym synkiem bylo w porzadku, ale jak sie slyszy takie historie to ciarki i strach czlowieka ogarniaja.
A gdzie widzisz zdjecia pumy?
Masz racje, poweranduj sie
A co do samopoczucia to ja mam tak samo!
Tez bym sobie winka wypila, zakopcila,ostro pocwiczyla
Tyle co przed ciaza schudlam bardzo (jakies 14 kg chyba) to juz teraz to z nawiazka nadrobilam, i w momencie porodu bede syzyfowa prace zaczynac od nowa
Ale o tyle dobrze ze Viki o ile porzadnie sie nauczymy cyca to mi w tym pomoze
Mam zamiar pozwolic jej wyssac ze mnie wszytskie zbedne kilogramy

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 14:42   #3364
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A jak z ubrankami i pieluszkami po 3 tyg?Nadal ten sam rozmiar uzywacie?
Leci ten czas strasznie,a tobie przy dzieciatku to juz na pewno.
A Ewunia nadal ladnie spi?
Tak, nadal pieluszki nr. 1 a do ubranek dopiero dorastamy-teraz pasuje r.56 Ewa nadal ładnie śpi-i marudzi tylko przy przewijaniu i jak jest głodna
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 14:50   #3365
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Tak, nadal pieluszki nr. 1 a do ubranek dopiero dorastamy-teraz pasuje r.56 Ewa nadal ładnie śpi-i marudzi tylko przy przewijaniu i jak jest głodna
A no tak zapomnialam,ze Ewa drobniutka sie urodzila.
A kapiele lubi?
Smoczka dajesz czy dajecie rade bez?

Wiem,wiem: jestem ciekawskie jajo
Stary 2012-03-07, 14:56   #3366
agator74
Rozeznanie

hej
chciałam sie pochwalic ze dzisiaj przyszlo lozeczko i posciel i przewijak dla naszego malucha ale sie ciesze, wieczorem bedziemy montowac z tzem
wczoraj bylam na IP i w sumie niczego sie nie dowiedzialam bo nie bylo mojej gin bo dziecko jej sie rozchorowalo wiec zrobili mi tylko usg. Ogolnie wszystko w porzadku tylko maly ma torbiele na prawej nerce i nie wiadomo czy bedzie dobrze funkcjonowala ale lekarze powiedzieli ze nic sie teraz nie da zrobic wiec czekamy boje sie strasznie, na usg wyszlo ze Kubus ma 3740 ale w sumie tez nie wiadomo jaka jest jego prawdziwa waga bo ocenia sie to na podstawie brzuszka a skoro ma nerke powiekszona to moze to falszowac wyniki, oj i tak jakos mi sie ryczec chce

Kubuś jest już z nami 19.03.2012
agator74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 14:56   #3367
MoniaHan
Wtajemniczenie

Czesc Dziewczynki,

Aguska, Emigra kciuki za Was!!

Mravka super ze dobrze sie czujecie, Roberta zdjec nie mozna niestety zobaczyc na mailu;(

Konia super zdjecia, wszystkie 3 wygladacie super!!

Gosia u mnie dzis tez pada, ale my sie tutaj cieszymy z deszczu bo tutaj we wschodniej Anglii wielka susza, ktora bedzie miala niezbyt dobre skutki przez nastepne kilkanascie lat wiec niech u nas pada sobie, nie wiem jak jest u Ciebie?

Claudia jak dokuczalo mi spojenie, to naczytalam sie troche o tym bolu i sposbach jak sobie z nim radzic. i w nocy przy obrocie z boku na bok staraj sie miec nogi zlaczone, tak samo przy wstawaniu z lozka wstawac ze zlaczonymi nogami. jak boli gdy wstajesz, nie rob kroku od razu ale poczekaj chwilke stojac, ja tak robie jak wstaje z krzesla lub z kanapy. fizjoterapeutki pytalam tez o to i powiedziala ze powyzsze sposoby sa polecane. no i jeszcze trzeba sie starac aby plecy byly w jednym pionie, aby nie bylo takiego ''wklesniecia'', a czesto niestety jest bo brzuch nas wypycha do przodu. mozna sobie cwiczyc przy scianie, stajac oprzec sie o sciane, tak aby plecy byly oparte - aby nie byly luki miedzy sciana a plecami, wtedy brzuch bedzie troche wklesly, trzymajac plecy (od lopatek do bioder) przy scianie zjezdzamy w dol troche i do gory - plecy ciagle przylegaja do sciany a nogi w lekkim rozkroku.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 14:58   #3368
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A no tak zapomnialam,ze Ewa drobniutka sie urodzila.
A kapiele lubi?
Smoczka dajesz czy dajecie rade bez?

Wiem,wiem: jestem ciekawskie jajo
Lubi kąpiele bo tatuś trzyma ją w dużych i pewnych dłoniach Nie używamy smoczka, ale jest w pogotowiu Ewa dużo czasu spędza przy piersi więc pewnie więcej ssania jej nie potrzeba.
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 15:06   #3369
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agator74 Pokaż wiadomość
hej
chciałam sie pochwalic ze dzisiaj przyszlo lozeczko i posciel i przewijak dla naszego malucha ale sie ciesze, wieczorem bedziemy montowac z tzem
wczoraj bylam na IP i w sumie niczego sie nie dowiedzialam bo nie bylo mojej gin bo dziecko jej sie rozchorowalo wiec zrobili mi tylko usg. Ogolnie wszystko w porzadku tylko maly ma torbiele na prawej nerce i nie wiadomo czy bedzie dobrze funkcjonowala ale lekarze powiedzieli ze nic sie teraz nie da zrobic wiec czekamy boje sie strasznie, na usg wyszlo ze Kubus ma 3740 ale w sumie tez nie wiadomo jaka jest jego prawdziwa waga bo ocenia sie to na podstawie brzuszka a skoro ma nerke powiekszona to moze to falszowac wyniki, oj i tak jakos mi sie ryczec chce

postaraj się uspokoić... takie newsy do przyjemnych nie należą, ale pomyśl, że usg to tylko maszyna, mogły się jakieś cienie nałożyć czy co. no i wiesz, nerek w sumie jest sztuk dwie a mojemu kuzynowi nawet się trafił bonus, trzy. grunt, że śliczne, mądre, główka zdrowa, serducho zdrowe.
A nerki jak to nerki, ciężko im zaskzodzić - jako młodzież miałam kłębuszkowe zapalenie nerek, zostawiły mi sito, które magicznie zarosło dziecięce organizmy są niesamowite!

w razie czego poczytaj o komórkach macierzystych itp, nie sugeruję, że to się przyda, ale świadomość, że coś robisz z pewnością pomoże bardziej niż bezczynne dumanie nad czarnymi scenariuszami

puma odprawia taniec deszczu i zwycięstwa do wielkiego kciuka wizażu, o wsparcie i wykluczenie tych torbieli :kciu ki:
Stary 2012-03-07, 15:09   #3370
koniakonia
Zakorzenienie

Ciekawskie Jajo my dziś zaczęliśmy 3 paczkę 1 pampersa
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 15:10   #3371
MoniaHan
Wtajemniczenie

mialam dzis wizyte z inna polozna - i w sumie fajnie bo jest lepsza od mojej, posluchalam nawet bicia serduszka. sprawdzila mi gardlo tez bo mam takie biale krostki na migdalach, gardlo mnie nie boli, goraczki nie mam, tylko zatoki mi dokuczaja i gdyby nie to to czulabym sie wysmienicie wprost. boje sie czy gronkowiec jakis do tego gardla mi sie nie przypaletal, chyba pojde do lekarza i niech mi wymaz pobierze z gardla, a poki co inhaluje sie goraca woda na zatoki i zakupilam sobie wode morska w sprayu do nosa.dzisiaj mi jedna krostka na migdale odpadla jak plukalam gardlo plynem do jamy ustnej ale juz pojawia sie jakas nastepna

Hania glowke juz ma bardzo niziutko, moj mocz ponoc ok, cisnienie ok.
jesli bede kilka dni po terminie mamzadzwonic do poloznej, 10 dni po terminie przyjedzie i zrobi masaz szyjki, jak sie po tym nic ruszy to jedzie sie do szpitala, tam oksytocyna i inne przyspieszacze. jesli przeterminowanie trwa 12 dni, nie mozna rodzic na tej domowej porodowce do ktorej sie zakwalifikowalam.
a zeby oksytocyny bylo wiecej to Tz moze bawic sie moimi sutkami

Stary 2012-03-07, 15:16   #3372
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

A ja wzięłam się za prasowanie i prasowałam przez godzinę ale tak mnie kręgosłup boli że nie daję rady wiecej może jak jutro mama przyjedzie to mi poprasuje

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 15:30   #3373
gkatarzynka
Zadomowienie

A u mnie gotowe ciasto....już zdążyłam kawałek zjeść
Zrobiłam też pranie becików, które dostałam zupełnie nowe, nieużywane - choć w sumie stwierdzam, że to mało praktyczne ustrojstwo i mam pomysł co by ich używać jako prześcieradełek czy podkładów gdyby Małej się ulewało....
Zaraz zabieram się za ziemniaczki, bo mam barszczyk czerwony na obiad - tak mnie już od dawna nosiło za barszczykiem... w ogóle w ciąży uwielbiam zupy wszelkiego rodzaju....

agator74 trzymam kciuki, żeby to był fałszywy alarm... zobaczysz, będzie dobrze
koniakonia tak czytam sobie i naprawdę Ci zazdroszczę... ja też chcę już moją Hanię...
tak sobie teraz myślę, że to był chyba błąd, że kupiłam tylko kilka ubranek w rozmiarze 56 (większość mam 62).... a jest duża szansa, że Hania urodzi się przed terminem (pewnie coś ok 2tyg)...zresztą pewnie więcej dowiem się za tydzień na wizycie u mojej gin - choć już mi zapowiedziała, że to będzie ostatnia wizyta w gabinecie....zaczynam się stresować
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 15:31   #3374
agabi
Rozeznanie

mój Gabryś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Gabryś1.jpg (53,2 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg gabryś2.jpg (63,6 KB, 57 załadowań)
Stary 2012-03-07, 15:33   #3375
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
mój Gabryś
jakie śliczności
nie no ja chyba przestane wchodzic na forum bo jak patrze na te wasze cuda, albo czytam że któraś urodziła to łezki mi lecą
Stary 2012-03-07, 15:34   #3376
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
mój Gabryś
piękny

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 15:39   #3377
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
mój Gabryś
przystojniak nie mogę się doczekać tego uczucia, kiedy kopiąca fasolka ląduje w moich rękach... nie potrafię sobei wyobrazić.
Stary 2012-03-07, 15:46   #3378
gkatarzynka
Zadomowienie

śliczny ten Twój Gabryś.... oj, będzie łamał serca dziewczynom
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 15:51   #3379
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
hej

Bedzie dobrze.
Dobrze,ze juz wiedza na co zwrocic uwage.Na pewno bedziecie w dobrych rekach i bedzie ok.

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Ciekawskie Jajo my dziś zaczęliśmy 3 paczkę 1 pampersa
O,dzieki za info
Mnie ciekawi wszystko

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
mialam dzis wizyte z inna polozna - i w sumie fajnie bo jest lepsza od mojej, posluchalam nawet bicia serduszka. sprawdzila mi gardlo tez bo mam takie biale krostki na migdalach, gardlo mnie nie boli, goraczki nie mam, tylko zatoki mi dokuczaja i gdyby nie to to czulabym sie wysmienicie wprost. boje sie czy gronkowiec jakis do tego gardla mi sie nie przypaletal, chyba pojde do lekarza i niech mi wymaz pobierze z gardla, a poki co inhaluje sie goraca woda na zatoki i zakupilam sobie wode morska w sprayu do nosa.dzisiaj mi jedna krostka na migdale odpadla jak plukalam gardlo plynem do jamy ustnej ale juz pojawia sie jakas nastepna

Hania glowke juz ma bardzo niziutko, moj mocz ponoc ok, cisnienie ok.
jesli bede kilka dni po terminie mamzadzwonic do poloznej, 10 dni po terminie przyjedzie i zrobi masaz szyjki, jak sie po tym nic ruszy to jedzie sie do szpitala, tam oksytocyna i inne przyspieszacze. jesli przeterminowanie trwa 12 dni, nie mozna rodzic na tej domowej porodowce do ktorej sie zakwalifikowalam.
a zeby oksytocyny bylo wiecej to Tz moze bawic sie moimi sutkami
Fajnie,ze trafilas na lepsza polozna.
I mowila cos na temat tego gardla?

Cytat:
mój Gabryś
Slicznosci
Stary 2012-03-07, 15:55   #3380
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
hej
oj, spróbuj się tą nereczką nie martwić teraz nie da się nic zrobić, więc trzeba mieć nadzieję, że po porodzi okaże się że funkcjonuje prawidłowo...

Cytat:
mój Gabryś
kochaniutki!!!
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 16:13   #3381
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Agator a może się pomylili na tym USG? skoro do tej pory o niczym takim nie było mowy? a moze za dużo wód Maleństwo wypiło i nie zdążyło wysiusiać i ten płyn zamaz zrobił jak tu akurat badanie robili... Nie zakładaj od razu najgorszego

Ja właśnie wróciłam z wizyty. Polożną zdziwiło,że tyle czasu nie mam żadnej akcji pomimo odejścia czopa i wysłała mnie na KTG. no i na zapisie ukazały się...... trzy minimini skurczątka Za☠☠☠iście... To była moja ostatnia wizyta. Następna 19-go w domu u mnie. będę miała masaże pytała czy się zgadzam. A co mam się nie zgodzić. Niech tam boli! Jeśli to ma przyspieszyć poród to niech robią ze mną co chcą. wiem,ze potem będę może żałować,ale na razie zdesperowana jestem. Przez sprinterki z naszego wątku czuję parcie na parcie

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️

Edytowane przez balbinka20
Czas edycji: 2012-03-07 o 16:14
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 16:21   #3382
rybka13
Zakorzenienie

rumiankowa, koniakonia i agabi cudne sa wasze malenstwa
Jak sie patrzy na takie zdjecia to jeszcze bardziej sie chce swojego skarba

Desia super, ze po wizycie ok, w koncu wracasz do nas zadowolona, z dobrymi wiesciami

Aguska, emigra i Asika kciuki Bierzcie sie za rodzenie

A sny to macie zaje...fajne Myslalam, ze tylko mi bije na glowe...
Ale dzis maz pobil moje - snilo mu sie, ze pisalismy do naszej corci list-zaproszenie, zeby juz do nas przyszla, tzn urodzila sie moze sie wezme i napisze... a noz podziala
Ja spie na jakims czuwaniu, przebudzam sie i zastanawiam czy wody mi nie odeszly, czy skurczy nie mam No przeciez gdyby cos sie dzialo, to bym poczula... ale jakis lekki sen mam.

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Agator a może się pomylili na tym USG? skoro do tej pory o niczym takim nie było mowy? a moze za dużo wód Maleństwo wypiło i nie zdążyło wysiusiać i ten płyn zamaz zrobił jak tu akurat badanie robili... Nie zakładaj od razu najgorszego

Ja właśnie wróciłam z wizyty. Polożną zdziwiło,że tyle czasu nie mam żadnej akcji pomimo odejścia czopa i wysłała mnie na KTG. no i na zapisie ukazały się...... trzy minimini skurczątka Za☠☠☠iście... To była moja ostatnia wizyta. Następna 19-go w domu u mnie. będę miała masaże pytała czy się zgadzam. A co mam się nie zgodzić. Niech tam boli! Jeśli to ma przyspieszyć poród to niech robią ze mną co chcą. wiem,ze potem będę może żałować,ale na razie zdesperowana jestem. Przez sprinterki z naszego wątku czuję parcie na parcie
No wlasnie balbinka, czemu masz takie cisnienie na rodzenie
Przeciez termin masz na 21 marca, wiec jest jeszcze czas

Mi nic nie mowily o masazu, a Ty i Moniahan macie miec, w razie co... Czuje sie poszkodowana
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 16:24   #3383
aaagga
Raczkowanie

gratulacje dla rozpakowanych mamuś : roza:

Dominik ma już 12 dni, dołek już mi przechodzi, od wyjścia ze szpitala -3 kg szwy zaczynają się rozpuszczać i już praktycznie mogę siedzieć na obu pośladkach

wczoraj usunęli mi cewnik nawet sobie nie wyobrażacie jakie to cudowne uczucie jak się ciągle nie chce siku, co za ulga od razu stanęłam na nogi: z dobrych wieści to usuwanie praktycznie nie boli, trwa 3 minuty
ze złych wieści: cewnik był cały obrośnięty kamieniem i czasem jak sikam to wypadają drobne kryształy jak z czajnika. Za miesiąc do kontroli. Nie wiem co mam robić żeby kamienie mi się nie robiły

Dominik jest cudowny grzeczny - dziś spał w nocy ciurkiem 6 godzin , bardzo go kocham

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 16:38   #3384
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość

Dominik ma już 12 dni, dołek już mi przechodzi, od wyjścia ze szpitala -3 kg szwy zaczynają się rozpuszczać i już praktycznie mogę siedzieć na obu pośladkach

wczoraj usunęli mi cewnik nawet sobie nie wyobrażacie jakie to cudowne uczucie jak się ciągle nie chce siku, co za ulga od razu stanęłam na nogi: z dobrych wieści to usuwanie praktycznie nie boli, trwa 3 minuty
ze złych wieści: cewnik był cały obrośnięty kamieniem i czasem jak sikam to wypadają drobne kryształy jak z czajnika. Za miesiąc do kontroli. Nie wiem co mam robić żeby kamienie mi się nie robiły

Dominik jest cudowny grzeczny - dziś spał w nocy ciurkiem 6 godzin , bardzo go kocham
Super, ze wpadasz do nas z dobrymi wiesciami
Ciesze sie, ze mijaja Ci wszelakie dolegliwosci, dolek i ze synus grzeczny
Na kamyczki to nie wiem czy jest jakis sposob, zeby je wyplukac, czy tylko operacyjnie... Lekarz na wizycie wszystko pewnie Ci powie.
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 16:47   #3385
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Kochana, trzymaj sie tam i nie daj sie
My wszystkie tutaj jak jeden maz myslimy o Was i trzymamy kciuki!

Ja po wizycie, wszystko pieknie ,ladnie, Viki wazy 2280 g , nereczki nadal takie same czyli ani sie zmniejszaja ani powiekszaja, w sumie to dobrze, wiadomo moglo byc lepiej ale tez i gorzej!
Pecherz moczowy w normie, czyli mocz odchodzi ladnie!
Na wadze plus 2 kg z czego Viki przybrala 650 g, wiec ja tylko 1350
Wcale niedzuo mysle i mam nadzieje ze w to poczatek normalnego przybierania a nie takie 3 kg na tydzien
Na nastepna wizyte za 3 tygodnie mam miec morfologie i mocz i juz bedzie ciaza donoszona w sumie
Coraz juz blizej i nie moge sie doczekac

Konia, pieknosci nam pokazalas:lov e:
I Ty jaka piekan i zakochana na lozku porodowym
desia super, że wszystko dobrze!

Mravka jeszcze raz ogromne gratulacje, fajnie się czyta pierwsze doznania nowych Mamuś
Stary 2012-03-07, 16:49   #3386
MoniaHan
Wtajemniczenie

Aaagga to swietne wiadomosci, a na kamienie lekarze pewnie tez cos zaradza.

Agabi Gabrys sliczny

gkatarzynka a cos sie dzieje ze mozesz wczesniej urodzic? bo cos mi chyba umknelo. tez uwazalam ze becik/rozek bedzie zbedny ale w reultacie zamowilam kilka dni temu i kupilam jeden ze wzgledu ze jak na poczatku dzieciatko malutkie to moze lepiej bedzie brac na rece, dla Tz zwlaszcza..tak mi sie wydaje.

Gosia a co do gardla to polozna mi powiedziala ze jak bedzie sie robic wiecej tych krostek na gardle to zebym poszla do lekarza i moze on cos na to zaradzi. czytalam na roznych forach o tych bialych krostkach na migdalach. i sa rozne zdania, ja na poczatku myslalam ze to czopy ropne, ale im glownie towarzyszy bol gardla i goraczka. pisza ludzie co im powiedzieli lekarze: - ze to resztki jedzenia, - ze to przed ciaza jeden ze sposobow oczyszczania sie organizmu (?? ), - ze w ciazy odpornosc tak spada i tam sie zbieraja zarazki, - ze to od zatkanych zatok, - niektorym w wymazie wyszedl gronkowiec, - ze to od jedzenia dojrzalych serow, - ze robia sie od niewystarczajacego dbania o higiene jamy ustnej.

Stary 2012-03-07, 16:50   #3387
lena_mi
Zakorzenienie

agator, trzeba byc dobrej myśli, na pewno wszystko będzie dobrze!

Agabi śliczny Synuś!

aaaga super wieści, brawo!

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-03-07 o 16:51
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 16:50   #3388
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość

Strasznie się ciesze,że wszystko się u Was tak zaczyna układać a co do tych kryształków to może teraz się wszystko unormuje jak już dzidziuś nie uciska na narządy i pij dużo wody. na mój piasek to pomogło to i może wypłucze te kamyki....

Rybko bo mnie się termin ciut przesunął-na 13-go marca. tak mi położna po macanku powiedziała. Ale zmieniać nie chciałam już na forum. bo jakby nie było to tamten termin z USG a ten nowy ze zwykłego palpacyjnego badania. a u mnie nie będą czekać te 2 tygodnie na wywoływanie tylko od razu w dniu ostatecznego terminu będą już działać,bo ponoć dziecko spore jest. a wiadomo im większe tym ciężej urodzić-nawet jak sie ma takie dupsko jak moje

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 16:51   #3389
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

rano pojechałam do fryzjera spędziłam tam dużo czasu
również na pogaduszkach i herbatce

słyszałyście sposób na zatrzymywanie się wody
robić siku do kubeczka i patrzeć i liczyć ile się wysikuje tyle przyjmować płynów łącznie z wodą, zupą, herbatą itp. - ciekawe

później pojechałam sobie na zakupy małe spożywcze i do koleżanki również na herbatke i ploty

wróciłam zjadłam obiadek, zawiozłam brata na trening i wkońcu jestem i odpoczywam

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość

Mravka urodziła!
wiadomość z mejla:
Witam Kochane.06.03 o 20;50 przyszedl na swiat Robert..okruszek ma 2370g.i 51cm. Wokoł szyjki miał pepowine i raptownie spadlo tetno...skonczyło sie CC..Pojechałam tylko zrobic KTG dzis w południe a zakonczyło sie rozpakowaniem. Czekam teraz az mi przyniosa Synka....znieczulenie powoli schodzi. Sciskam ps.sama nie wierze,ze to sie wydarzyło

Gratuluję ale niespodzianka! Zdrówka i szybkiego powrotu do domku

GRATULUJE !! życzę dużo zdrówka dla Mamusi i Synka

Teraz tak myślę jak to jest jak dziecko owinie się pępowiną a ja nie będę o tym wiedziała ? boję się

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Mnie pociesza to co ostatnio powiedziała mi koleżanka że w ciąży przytyła 10kg a potem zrzuciła 18
Łaaaa ja też tak chce

Mi dziś koleżanka powiedziała, że spodziewała się że pod koniec ciąży będę wyglądała inaczej - "grubo" a mówi, że nie widać i zgadza się z powiedzeniem, że na Syna się ładnie wygląda hymmm ciekawe

fryzjerka też widziała mnie ostatnio w grudniu i powiedziała, że głównie sam brzuch widać a reszta się rozeszła że nie widać u mnie tych 15kg

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Jolka brzuszek sliczny!!
dziękuję

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 16:58   #3390
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Ciekawe jak tam nasze rodzące...

Dostałam dziś smsa od Asiki, że na badaniu stwierdzili 3 cm rozwarcia i szyjka 1,5cm czyli, że się ruszyło, ale nadal nie wie co będzie. Ma czekać, aż coś się będzie działo. Po badaniu dostała plamienia i bardzo boli ją brzuszek, ale Zuzia to uparciuch i nadal nie chce się urodzić.
Oczywiście pozdrawia Was, gratuluje rozpakowanym i trzyma kciuki za resztę

Ja dziś ledwo doszłam na uczelnię (mam 1,5km), w połowie drogi złapał mnie taki ból w pachwinach, że myślałam, że już koniec ze mną dobrze, że teraz muszę tam iść dopiero za tydzień...

Desia super, że po wizycie wszystko ok może nerka "naprawi się" po porodzie, jeśli coś jest nie tak. I super, że waga przystopowała Zazdroszczę

Aaaaga cieszę się, że u Ciebie wszystko wychodzi na prostą

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości