|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX
Cytat:
|
|
#2372 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Saphonics miałam. Trochę podobny do Jantara, w końcu ta sama firma. Tyle że Jantar robi turbo przyrost, że tak to nazwę, a Saphonics zrobił mały wysyp babyhair i na tym zakończyl działalność. Połysku, wzmocnienia też nie zanotowałam. Nie ma alkoholu, konsystencja jest jeszcze nieco bardziej gęsta od Jantara, taka tłustawa troszkę. Nie przetłuszcza jednak włosów, może minimalnie mniej świeże są po użyciu. Zapach jest ziołowy i baaardzo ładny. Wydajność, znowu, jak Jantar, czyli bez zachwytów. Jak dla mnie ma trzecie miejsce- pierwsze Jantar, potem Seboradin. |
|
|
|
|
#2373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie całe włosy męczę co drugi dzień, kiedy myję głowę, ale grzywkę muszę układać co rano (jeśli gdzieś wychodzę) bo przez noc mi się odgniata. Końce zabezpieczam olejem kokosowym, na całe włosy boję się coś nakładać (mam nawet taki jakiś balsam termo ochronny), bo boję się, że się szybko przetłuszczą.Jeśli chodzi o keratynowe prostowanie to miałam już nawet w domu keratynę Ale jednak się nie zdecydowałam, bo po pierwsze bałam się, że wtedy będę za bardzo ulizana, a po drugie ja w sumie nie umiem obsługiwać prostownicy No i akurat wtedy, kiedy rozważałam to prostowanie wiele wizażanek pisało, że wypadają im włosy i była obawa, że to właśnie od tego, więc odpuściłam.No nic, myślę, że muszę trochę podbać o włosy i zobaczyć, czy kiedy są w lepszym stanie to jakoś wpływa na to że się kręcą/prostują... W każdym razie dzięki za rady
|
|
#2374 |
|
Przyczajenie
|
Ja dziś złapałam w rossmannie krem do brodawek
4zł w cenie na do widzenia..Ale się uśmiałam Stoję w kolejce do kasy, w ręku owy krem i balsam do kąpieli Babydream fur mama.. Za mną stała starsza pani (ok 50lat) która co chwila spoglądała dziwnym wzrokiem na moje zakupy,a po chwili na mnie i mój brzuch (Pani chyba stwierdziła że spodziewam się dziudziusia i trochę się załamała) Może jej zdziwienie byłoby mniejsze, gdyby nie to że mam tylko 18 lat, a wyglądam (dla wielu osób) na jakieś 15..
|
|
|
|
#2375 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No ale już kończę tą wodę... Trudno mi powiedzieć tak naprawdę jak ona działa. Na pewno nie wysusza włosów, zdaje się, że nie ma tyle alkoholu co inne wcierki brzozowe (ale głowy nie dam sobie uciąć, pamiętam jedynie, że dziewczyny pisały, że jest delikatniejsza). Oprócz niej używam jako wcierki oleju rycynowego i bejbiki, które mam są prawdopodobnie od niego ale nie mam pewności. Poza tym faszeruję się od środka Vitapilem (kiedyś Merzem), skrzypem i pokrzywą, no i jadam zdrowo. Pewnie to wszystko ma wpływ. Nie wiem czy włosy rosną szybciej, bo ja mam dość duży przyrost, ale jeszcze nie potrafię zmierzyć. No i nie zmieniałam koloru, a nabłyszczenie zostawiam innym produktom. Tyle informacji, a żadnych konkretów, wiem ![]() Powiem tak, nie mam zamiaru w najbliższym czasie do niej wracać, bo chcę wypróbować Jantar, a potem wody z Barwy czy Malwy, wtedy będę mieć porównanie. Na pewno nie wpływała negatywnie na włosy, ale na ile dobrze to nie wiem... ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
|
|
#2376 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
50 lat to starsza Pani ? ![]() Wybaczcie offtop. |
|
|
|
|
#2377 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Mam jeszcze masę wcierek do przetestowania, a ostatnio Saponics rzucił mi się w oczy w zielarskim.A jeśli chodzi o wodę brzozową Isany, to jestem z niej zadowolona .Cytat:
|
|
#2378 | ||
|
Zakorzenienie
|
tej z granatem
![]() [/QUOTE] Cytat:
![]() tylko lepiej niz sama keratynę uzyc cos z silikonami dlatego bo ona może niewystarczająco ochronić ![]() ale wiadomo lepsza sama keratyna niż nic ![]() Cytat:
|
|
#2379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2380 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ok 10 ml. Mi nie obciążała włosów pod warunkiem, że wcierałam ją zaraz po umyciu, w przeciwnym razie - tłuste.
|
|
#2381 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Staram się dużo rzeczy chować u mnie w szafce, bo mieszkam z teściową, bardzo oszczędną kobietą i wolę sobie odpuścić komentarze ![]() Z tym, że na kosmetyki w lodówce nic nie mówi, bo sama lubi naturalne metody, więc to jej nie przeszkadza ![]() Cytat:
Ja na szybko patrzyłam na skład tego szamponu i faktycznie silikonów nie ma, ma jedno pq, ale za to keratynę i kolagen bardzo wysoko w składzie ![]() Ja póki co używałam jej tylko na twarz i na końcówki, ale jak wykończę dwa oleje, to wypróbuję na całą długość włosków Cytat:
Co do ogórków, to moja córeczka latem miała lekko ponad roczek i zajadała się nimi codziennie Teraz jak z nią wchodzę do warzywniaka, to pierwsze co to tylko "Mamusia kupi ogórki" Cytat:
![]() Cytat:
Denerwuje mnie ocenianie innych po wyglądzie
|
|
#2382 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedzi Kochane
Myślicie że stosowanie dwóch wcierek naprzemiennie da lepsze/podobne rezultaty- tzn nie osłabi to ich działania? Naprzemiennie mam na myśli jedno mycie jedna, drugie mycie druga. Magdalene29 ten wpis: http://anwena.blogspot.com/2012/01/c...-illusive.html |
|
|
|
#2383 |
|
Rozeznanie
|
zapytam tutaj:
czy Seboradin lotion obciążył którejś z Was włosy?
|
#2384 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do naprzemiennego stosowania, to też się wczoraj nad tym zastanawiałam, ale w końcu stwierdziłam, że nie dojdę potem do tego co mi pomogło/zaszkodziło
|
|
#2385 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2386 |
|
Wtajemniczenie
|
Izuś, nie przejmuj się - ja w tym roku kończę 25 lat,a przeważnie dają mi 18-20
|
|
|
|
#2387 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2388 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nafiyqa Aloes za 10zł! |
|
|
|
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba czas najwyzszy
![]() Hehhe, wlasciwie zastanawialam sie czy nie napisac ostrzezenia...
|
|
|
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
Kto mi kupi biovaxa i aloes i wyśle pocztą
|
#2391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko co ja tam kupie za 30 zł? ![]() Nie rozumiem ,to mozna kupic t wszystko za laczna kwote 30 zl ? czy trzeba kupic inne produkty za 30 zl i wtedy te sa po 10 ? Nie moge nigdzie dorwac Jantar-u wiec kupilam jakas wcierke alevit a DOZ-ie . Przetestuje i opisze wrazenia tylko ,ze musze codziennie wcierac ,a u mnie z systematycznością gorzej:/ A juz niedlugo "zrobi" mi sie moja wlasnorecznie zrobiona wcierka ,moje pierwsze dziecko w tej dziedzinie .Nie jestem pewna co z tego wyjdzie...
Edytowane przez milusiaam Czas edycji: 2012-03-07 o 16:16 |
|
|
|
|
#2392 |
|
Wtajemniczenie
|
Nowa wersja fluidu na końcówki Gliss Kur z serii Oil Nutritive ma nie najgorszy skład:
cyclomethicone, aqua, dimethiconol, propylene glycol, quatemium-80, laureth-4, argania spinosa kernel oil, macadamia temifolia seed oil, olea europaea fruit oil, prunus amygdalus dulcis oil, prunus armeniaca kemel oil, sclerocarya birrea seed oil, sesamum indicum seed oil, panthenol, cocodimonium hydroxypropyl hydrolyzed keratin, hydrolyzed keratin, hydroxyethylcellulose, phenoxyethanol, polyquatemium-10, propylene glycol dicaprylate/diacaprate, methylparaben, lactic acid, ppg-1 trideceth-6, geraniol, linalool, benzyl salicylate, citronellol, benzyl alcohol |
|
|
|
#2393 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, czy miałyście kiedyś problem z włosami, które rozdwajają się w połowie długości? Bo ja ostatnio znajduję dużo takich włosów ;-( Sama końcowka jest ok, zdrowa, ale co z tego skoro w połowie włosa jest rozdwojenie ...
|
|
|
|
#2394 |
|
Wtajemniczenie
|
Szkoda,że trzeba wydać to 30zł,a nie tak po prostu
|
|
|
|
#2395 |
|
Zakorzenienie
|
No bo tym sposobem wydasz 30 zł na pierdoły + 10 zł na maskę, zamiast 19 na samą maskę :P No ale przecież się opłacaaa!
|
|
|
|
#2396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czytanie ze zrozumieniem sie klania ![]() ![]() Takze ja odpuszczam "tej promocji" Szkoda ,ze nie potrzebuje , podkładu ,ani tuszu...albo jakiegos kremu ... |
|
|
|
|
#2398 |
|
Raczkowanie
|
Miał ktoś może maske Bingo, SPA, Kuracja do włosów z 40 aktywnych składników
![]() na kwc niestety brak nadal opinii i składu
|
|
|
|
#2399 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tak wogole to nonstop szukam jakichs sposobow na fale bez uzywania lokowki i walkow probuje ugniatania, kokow, slimaczkow ale nie znalazlam jeszcze idealnego sposobu... a z luznym warkoczem mi sie nie uda bo mam dosc mocno wycieniowane wlosy i poprostu sie rozwala francuz tak samo
|
|
|
|
|
#2400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pomysł od Jigoku
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.

.
W sumie całe włosy męczę co drugi dzień, kiedy myję głowę, ale grzywkę muszę układać co rano (jeśli gdzieś wychodzę) bo przez noc mi się odgniata. Końce zabezpieczam olejem kokosowym, na całe włosy boję się coś nakładać (mam nawet taki jakiś balsam termo ochronny), bo boję się, że się szybko przetłuszczą.
No ale już kończę tą wodę...
ale nie mam pewności. Poza tym faszeruję się od środka Vitapilem (kiedyś Merzem), skrzypem i pokrzywą, no i jadam zdrowo. Pewnie to wszystko ma wpływ. Nie wiem czy włosy rosną szybciej, bo ja mam dość duży przyrost, ale jeszcze nie potrafię zmierzyć. No i nie zmieniałam koloru, a nabłyszczenie zostawiam innym produktom. 

ja tak wogole to nonstop szukam jakichs sposobow na fale bez uzywania lokowki i walkow