|
|
#1981 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Cytat:
---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
jest normalnie, nawet bym powiedziala ze za mało momentami. ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
|
|
#1982 |
|
Raczkowanie
|
Moje P:
śniadanie: placek z jajka, kaszy mannej, śmietany smażony na maśle z pastą z awokado, papryki, majonezu z serem mozarella przekąska: 7 days dubble 2 śniadanie: 2 kromki chleba pszennego: -1 z maslem, sałatą, papryką, sosem tatarskim -1 z serkiem do smarowania z ziołami, szynką obiad: chochla kwasu (zupaz kapusty kiszonej), pasek (dosc gruby) kartoflaka z kaszą gryczaną w cieście drożdżowym, który był smażony na maśle deser: 2 paski milki karmelowej (ale ona pyszna) podwieczorek: keks z ciepłym mlekiem, jabłko kolacja: 6 pierogów z kapustą i serem, śmietana, smalec i skwarki, kubek kwasu później: 50g migdałów, odżywka węglowodanowa na wodzie proszęo ocenę |
|
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
btw-bardzo smakowicie i mądrze skomponowane wszytsko
|
|
|
#1984 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mieszam w miseczce jajko z łyżką śmietany i dodaję ok 4 łyżki kaszy, mieszam i doprawiam i smażę ![]() szybkie, dobre i na ciepło ;] czasami daję rodzynki i orzechy i polewam miodem ;] bardzo dziękuję za ocenę (szczerze, to nie wiedziałam, ze aż tak dobre jest to P)
|
|
|
|
|
#1985 |
|
Przyczajenie
|
bezruchowe U
sniadanie 11: owsianka - 5łyżek stołowych płatków osianych górskich, garsc migdałów, łyżka stołowa zarodków pszenno-żytnich, 250ml mleka 2% po: 2 pomarańczki, kawa obiad 15: gotowane udko z kurczaka z warzywami (marchew, por itd mieszanka), klasza gryczana (pol wroeczka) polana rosołem z kurczaka zeby nie byla sucha i szpinak podwieczorek: jogurt nat 180g z: gruszka, jabło, kiwi, mandarynka + łyzka zarodków pszennych , kinder buerno , herbata kolacja: serek wiejski + cykoria, pomidor, ogórek, papryka melisa 2l wody, zerowa aktywnosc fizyczna
Edytowane przez Rodzynkaa Czas edycji: 2012-03-07 o 17:31 |
|
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
U:
Ś: jabłko, banan z 2 łyżkami płatków, 25 g wieśniaka, 7 pistacji, dwie kostki czeko 2 Ś: kawał szarlotki 30 minut rolek, 20 minut spaceru O: grillowana cukinia i papryka, mały kawałek ryby ( nie smakowała mi) P: 3 małe kiwi, banan, 2 truskawki z 75 g wieśniaka, garśc pistacji 45 minut rolek K: tuńczyk wsw z pomidorem |
|
|
|
#1987 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
moje dzisiejsze R: I. owsianka z jogurtem naturalnym i truskawkami, trochę mleka, 100 g twarogu poltlustego mielonego II. piers z kurczaka + sałatka z marchewki + migdały, kokos i trochę bananow suszonych (zagapilam sie i zamiast wziac mieszanke studencka to wzielam jakas egzotyczna ;d, a dodatkowo zjadlam jej troche duzo... ale z drugeij strony mam za soba 3 godziny lazenia po miescie) III. ryz brazowy + tunczyk wsw + warzywa na patelnie + oliwa HIIT (okropny, myslalam ze do domu nie wroce ;d) IV. makaron ciemny z maslem, cukrem i serem bialym (niewiele tego wszystkiego, tak dla smaku) + piers z kurczaka na oliwie z sałata i majonezem + troche tych owocow z mieszanki egzotycznej znow V. zjem ser bialy z czyms lub tez jajecznice, jeszcze zobacze + w ciagu dnia woda, herbata zielona i owocowa,+ dwa łyki pepsi i kilka gryzow bialego chleba z dzemem
|
|
#1988 |
|
Rozeznanie
|
dawno nie wstawiałam a więc moje U
![]() łyżeczka siemienia lnianego mielonego śniad; bułka żytnia z sałatą, serkiem siłowym bieluch, kiełbasą z indyka, ogórek i pomidor/ twarogiem i miodem; jogurt nat z granulowanymi otrębami 2śniad; kilka mac czosnkowych i jabłko- poza domem obiad; makaron pełnoziarnisty z wędzonym pstrągiem, ogórkiem, natką pietruszki i sokiem z cytryny podw; serek w ze startą marchewką i mandarynkami kolacja; 2 kromki chleba zbójnickiego na zakwasie z sałatą, gotowanym jajkiem, pomidorem, ogórkiem i szczypiorkiem 1h ćwiczeń i z 4 h łażenia po mieście a właściwie to marszobiegu;D bardzo proszę o zerknięcie
Edytowane przez olik187 Czas edycji: 2012-03-07 o 19:28 |
|
|
|
#1989 |
|
Zadomowienie
|
Wczorajsze R:
R: I.Kawa zbożowa z mlekiem 2% i połowa łyżeczki miodu. 2 kromki żytniego z szynką z indyka druga z jajkiem , 70g twarogu II.Kawa zbożowa, sałatka (sałata lodowa, 2plastry szynki z indyka, jajko, oliwki i dresing z oliwy z oliwek), jabłko III.Filet z mintaja z fasolką szparagową i kilka brukselek wszystko na parze IV.Kromka żytniego, 100g twarogu i ogórek kiszon Dzisiejsze R: I.Kawa zbożowa z mlekiem 2% i połowa łyżeczki miodu. Musli 150g i szklanka mleka 2% do tego garść otrębów śliwkowych, zarodków pszennych i nasion słonecznika II.2 kromki żytniego z szynka z indyka i serem harceńskim ( 29g białka zero tłuszczu i węgli), 90g twarogu i plaster świeżego ananasa III.Pierś z kurczaka, kawał kalafiora i kiełki słonecznika IV.Tuńczyk pół puszki, 100g twarogu, kromka żytniego z serem harceńskim Do tego 2 l wody niskogazowanej
|
#1990 |
|
Zadomowienie
|
Jutrzejsza R
Ś: owsianka z bananem, twarożkiem, miodem, wiórkami kokosowymi IIŚ: grahamka z szynką z indyka, jajkiem (?), pomidorem O: makaron razowy z twarożkiem, siemieniem lnianym, otrębami, słonecznikiem i odrobiną mielonych migdałów Basen P: salatka z kaszy gryczanej, tuńczyka wsw, cebulki, (nie wiem co dalej, właśnie myślę )K: wieśniak/ twarożek/omlet/serek homo na słodko (z miodem, siemieniem, otrębami i słonecznikiem). |
|
|
|
#1991 | |
|
Wtajemniczenie
|
U:
1. razowa szarlotka z vegemani, latte /na mieście po badaniach u lekarza/ 2. kromka orkiszowego z halibutem wędzonym i ogórkiem kiszonym 3.tuńczyk z grilla i warzywa (bakłażan,cukinia,papryka ,pieczarki i coś tam jeszcze) z grilla 4.kromka domowego chleba z dynia, jajecznica, pomidorki z cebula a teraz pije kakao
|
|
|
#1992 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co to za ser? : > ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
![]() a ja pragne wyedytowac swoj piaty posilek na białą bułkę z serem i maslem, kilka lyzek kaszki mannej i duuuzo owocow kandyzowanych. niestety ; d
|
|
#1993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jest specyficzny ponieważ to biały ser twarogowy dojrzewający - z rodzaju śmierdzących nie każdemu odpowiada
|
|
#1994 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiejsze U
dzieki za wczesniejsze zerknięcie ![]() I owsianka z twarozkiem, granatem, migdałami i nerkowcami + kleks jogurtu naturalnego zmiksowanego z liczi, kubek kawy II cos jak racuch tylko na wytrawnie - taki placek pełnoziarnisty pieczony z pomidorkami koktajlowymi i kawałkami łososia wedzonego + ogórek i szczypiorek - jabłko III łazanki z grzybami, cebulką i kapustą doprawione sosem sojowo - grzybowym i posypene szczypiorkiem, kawałek frittaty IV dwa 'kromki' z focacci graham z suszonymi pomidorami i ziołami na ciepło - z wedlina drobiową, ogórkiem, szczypiorkiem / mozzarella, oliwkami i puree z zielonego groszku i pieprzu do picia: witaminy, espresso, zielona herbata, woda |
|
|
|
#1995 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dzisiejsze R:
I. 2 parówki z keczupem, grzanka (tak wiem, ale miałam ochotę )II: owsianka z połową gruszki, serek homo z łyżeczką masła orzechowego III: noga z kuraka pieczona, surówka z kiszonej kapusty z oliwą z oliwek i kminkiem (żadne węglowodany mi do tego nie pasowały opócz ziemniaków ale TŻ ubił je z masłem i cebulką na oleju więc sobie darowałam) IV: kotlecik z soczewicy, ogórki kiszone V: wiesniak z kiełkami slonecznika |
|
|
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Bo ograniczasz jedzenie. Twoje jadło nie jest nawet do U podobne a ty biadolisz, że dużo. Takie tematy to na KZ.
---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
W ogóle jak czytam niektóre jadłospisy to nasuwa mi się pytanie: same gotujecie czy ktos wam gotuje (mama, babcia, TŻ, współlokator, siostra itd ). A może jadacie na miescie? Bo kurcze często widzę takie smakołyki tutaj, że czuję się taka maluczka i leniwa
|
|
|
|
|
#1998 |
|
Zadomowienie
|
Musiałam wprowadzić modyfikację
![]() Jutrzejsza R Ś: owsianka z bananem, twarożkiem, miodem, wiórkami kokosowymi IIŚ: grahamka z szynką z indyka, jajkiem (?), pomidorem IIIŚ: serek homo(jakieś 150g) z łyżką miodu, cynamonem, łyżką orzechów mielonych, słonecznikiem, otrebami i siemieniem; być może dorzucę jabłko O: 2 klopsy mielone z piekarnika, buraczki K: wieśniak/ twarożek/omlet/serek homo na słodko (z miodem, siemieniem, otrębami i słonecznikiem). + woda, herbatki ![]() Beztreningowo, muszę dać się moim mięśniom zregenerować. |
|
|
|
#1999 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2000 |
|
Raczkowanie
|
eRka na dziś:
woda z cytryną 7:00 owsianka(płatki, otręby pszenne, simie lniane) na wodzie z serkiem wiejskim, gruszką i migdałami, kawa z mlekiem 10:30 sałatka z makrelą (mix sałat, makrela, jajko, ogórek, pomidor, pestki słonecznika, olej lniany) 13:30 powtórka z sałatki (jeśli powstrzymam się przed zjedzeniem całej na II śn ), grejpfrut, kawa17:00 pulpety drobiowe w sosie koperkowym, kasza jęczmienna 1h fitness (BUP) 20:00 twaróg z rzodkiewką lub pekinka z łososiem 30 min hula hop Może być? |
|
|
|
#2001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko kusisz tymi pysznościami
|
|
#2002 |
|
Zadomowienie
|
tak z ciekawości - czemu?
ja też, przed Tobą : D
|
#2003 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=StokrotkaMM;3272379 9][QUOTE=riddle92;32683927]czyli tak jak mowie, jako trening interwałowy jest okej, jako typowy hiit już nie bardzo
(przejdzmy na priv jesli masz jakies pytania, nie bedziemy robic OT)---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- [COLOR=Silver]Dzięki Możesz mi rozpisać w takim razie jak powinien wyglądać prawidłowy HIIT i ile powinien trwać . Podać ci e mail czy np. GG ? ***riddle92**** mogę prosić o odpowiedź ??? Moje wczorajsze R ( do oceny ): I Musli swoje (platki owsiane + 1/2 jablka + 3 suszone śliwki + jog. naturalny + pestki słonecznika ) II 2 kromki pełnoziarnistego z szynką, jajkiem ogórkiem i papryką III marchewka, 1/2 jabłka, 2 chlebki ryzowe , pestki dyni -wiem ,że mało IV ziemniaki, jajo sadzone surówka z marchwi, selera, pora , jabłka z jog. nat. + majonezem 1 h rower stacjonarny V serek wiejski (uwielbiam ) Dzisiejsze planowane R I musli tylko z 1/2 banana II 2 kromki pełnoziarnistego z szynką, ogórkiem i papryką III marchewka, 1/2 banana, 2 chlebki ryzowe , pestki słonecznika IV makaron pełnoziarnisty, sos pieczarkowy z jog. nat. + surówka z kapusty pekińskiej z ogorkiem trening rowerek lub skakanka+ ćw. dywanowe V tuńczyk |
|
|
|
#2004 |
|
Rozeznanie
|
Wczorajsze U (ma być P, ale chyba jednak wyszło mi utrzymanie bardziej)
1. jasna pszenna bułka z masłem, wędliną i ogórkiem, pół kstki twarogu tłustego z łyżką Danio waniliowego 2. 1/4 blachy biszkopta z jabłkami, jabłko, reszta Danio i ok. 200g serka wiejskiego paluszki beskidzkie 3. pomidorowa z makaronem; mintaj w sosie koperkowo-ziołowym z ryżem i surówką 4. duży jogurt owocowy z ziarnami zbóż, kilka śliwek suszonych i parę łyżek serka wiejskiego pół bułki razowej (ciężka) z masłem ze śledziem w sosie pomidorowym 5. (rozłożone w czasie) duży banan, 150g serka wiejskiego, duże Danio waniliowe szklanka soku marchwiowo- jabłkowo- brzoskwiniowego w ciągu dnia podjadane różne płatki, ze dwa pierniczki w czekoladzie, ponadto 2 kawy z mlekiem, ok. 1,5 litra wody, herbata zielona I co myślicie? Staram się jeść w miarę na luzie i nie planować rygorystycznie jadłospisów. Będę wdzięczna za ocenę PS. Najlepsze życzenia kobitki Co z tego, że ja też należę do płci żeńskiej, życzenia mogę złożyć![]()
Edytowane przez agniusia17 Czas edycji: 2012-03-08 o 10:44 |
|
|
|
#2005 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiejsze R (zaplanowane bo gotuję i zużywam, to co zaczyna się psuć
I: owsianka na mleku z łyżką masła z nerkowców, łyżk suszonej żurawiny II: serek homo z gruszką i słonecznikiem III: krem pomidorowy z kurczakiem (będą 2 udka z wywaru) IV: pieczona szynka, surówka z pekinki, czerwonej papryki, pomidorów, ogórków i oliwy V: wiesniak z kiełkami Celowo tnę węgle bo mam jakis zastój W ogóle, chyba jak jem mniej węgli dużo lepiej się czuje więc na razie tak zostanie.
|
|
|
|
#2006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za życzenia i wzajemnie
|
|
#2007 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() żeby nie było OT'a, moje U: I owsianka na mleku, z twarogiem, bananem, migdałami II złożona kanapka z pełnoziarnistego cienko masłem, polędwicą, ogórkiem, pomidorem; jabłko III udko z kurczaka z jakimś nadzieniem szpinakowo-serowym, dwa ziemniaki, sałata z pomidorami, ogórkiem, sosem z torebki IV jogurt naturalny ze słonecznikiem i (roz)mrożonymi truskawkami V dwa tosty pełnoziarniste z serem, szynką i keczupem
|
|
|
#2008 |
|
Zadomowienie
|
tzn zle to napisalam, ale chodzilo o to ze w sniadaniu jest twarozek, w obiedzie jest, to juz lepiej na kolacje zjesc cos nie-nabialowego
|
#2009 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2010 |
|
Zadomowienie
|
Dawno jakoś nie dawałam do oceny...
dzisiejsze U śn., 10:00: 1/2 grejpfruta, duża kromka chleba z ziarnami z polędwicą sopocką, żółtym serem, jajecznicą; zbożowa z mlekiem i wafelek orzechowy (z okazji Dnia Kobiet, haha a tak serio, to jakoś po tym wytrawnym śniadaniu mnie naszło )o., 13:30: pełna micha łazanek (aż mam wyrzuty sumienia, że tyle zjadłam, a ruchu zero... ;p): makaron (pół na pół graham i zwykły), kapusta kiszona, mielone mięso drobiowo-wołowe p., 16:30:będzieserek homo z garścią orzechów i jabłkiem (i otrębami?) k., 19:30: 2 kromki razowca: jedna z twarożkiem czosnkowym i polędwicą, druga z serkiem wiejskim i miodem; sałatka (pomidor, ogórek, oliwki, rzodkiewki, sałata, skropione dressingiem z oliwy, cytryny i przypraw) (ewentualnie p. i k. zamienią się miejscami ))Mam wrażenie, że zjadam za dużo węgli... (może niekoniecznie dziś, ale ogólnie. Jakoś nie wiem co zjeść typowo tłuszczowego, żeby się tym najeść)
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.

)
(może niekoniecznie dziś, ale ogólnie. Jakoś nie wiem co zjeść typowo tłuszczowego, żeby się tym najeść)