|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V
dziękuje ja się mogę podzielić tz zrobił dużo
|
#3332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten sos jest dobry i szybki do zrobienia
|
|
|
|
|
#3333 | |||||
|
Zadomowienie
|
o rany, komp włączony, ale odeszłam od niego na kilka godzin - a tu tyle nadrabiania!
![]() Cytat:
ale poważnie - ja już się powoli zastanawiam, czy takiej zasady nie zacząć wyznawać. Bo czegoś nie rozumiem: zawsze jak zapraszam kogoś na wieczór do siebie, to gotuję co najmniej jedną rzecz na ciepło (tarta albo coś w tym stylu), wystawiam kilka(naście) przystawek, robię coś na deser itd. My idziemy do kogoś - zastajemy 3 miseczki: w jednej chipsy, w drugiej krakersy, w trzeciej czekoladki. Potem znów rewizyta i my się z mężem pieprzymy pół dnia np. z gotowaniem pierogów i barszczu, nakrywaniem do stołu itd. Po tygodniu my idziemy do tych samych ludzi i znów na ławie stoją jakieś chipsy. W pewnym momencie uznałam, że mam to gdzieś, chromolę, nie robię. Za to mąż - wciąż bardzo przejęty, wciąż wyskakuje z kolacją z trzech dań, podczas gdy my niezmiennie ugaszczani jesteśmy słodyczami w miseczkach ![]() Cytat:
I już się tak do tego przyzwyczaiłam, że gdyby np. wrócił do domu i nie skomentował, jak pięknie umyłam podłogę, to gotowa jestem strzelić focha Cytat:
Niby wie, że nic się nie stanie, że normalna sprawa i w ogóle, a mimo to czuje się, jakby 'machał dziecku ..... przed nosem" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
/mam śpiworek z tej samej serii (z krówkami) - to była pierwsza nie-ubrankowa rzecz, jaką kupiłam dziecięciu. Babaluno robi przecudne rzeczy/ No dobra, nadrabiam dalej
|
|||||
|
|
|
#3334 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzi o orgazm? Cytat:
teraz juz 20 tc. więc mam nadzieje na coś wiecej wkrótce ![]() Cytat:
1) pogadaj z lekarzem by wskazał Ci cos mocniejszego, bo z tego co wiem Nospa jest najdelikatniejsza 2) druga sprawa to taka, że jest zasada ze jesli po lekach rozkurczowych nie przechodzi, to wtedy trzeba by sie skonsultować z lekarzem i przebadać Cytat:
![]() tylko nie za ostro... na dbanie o formę i super figurę masz jeszcze całe zycie ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
Ale niezmiennie gotujemy dla znajomych. Kurczę, fajnie coś dobrego zjeść razem Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-03-07 o 18:39 |
|||||
|
|
|
#3335 | |||||
|
Branzoletka
|
Cytat:
No tacy są faceci, nie potrafią myśleć perspektywicznie liczy się tu i teraz Moja znajoma urodziła 2m-ce wcześniej i kasa im z tego powodu leciała jak głupia, bo mały alergia na większość mlek(zanim małego ze szpitala puścili ona pokarm straciła) a testowanie też kosztowało, trzeba było kupić drogie urządzenia monitorujące oddech, szczepionki w pierwszym roku kosztowały 2tyś. zł. bo maluch słabszy i lepiej nie ryzykować itd.itp. Wiadomo nikt, nie myśli czarno i każda z nas ma nadzieje, ze wszystko będzie dobrze ale jeśli jest możliwość odłożenia kaski, to lepiej poczekać z jej wydawaniem na pierdoły, bo może tfu, tfu być bardziej potrzebna a wydać zawsze się zdąży ![]() Cytat:
![]() A może twoim marzeniem jest płaski brzuszek po porodzie i za tą kaskę chcesz sobie taki sprawić? ![]() Cytat:
Cytat:
Nawet jak z kimś rozmawiałam potrafiłam ziewnąć komuś prosto w twarz albo przejechać przystanek autobusowy, bo się zawiesiłam Masakra ale tak mam całe życie i jest, to nie do opanowania Cytat:
karolka ta pościel jest tak śliczna, że sama bym nie wiedziała co wybrać ![]() Odnośnie migren ja nie miałam i wiem, że człowiek leniwy często ale spróbujcie jak was tak złapie niech wasi chłopi wam zrobią akupunkturę dużego palca u stóp. Ja wiem, ze łatwiej połknąć tabl. ale piszecie, że one wam nie specjalnie pomagają. Tą metodę uciskania kciukiem dużego palca zastosowałam u mojego eks męża i dawnej sąsiadki i mówię wam, ze ZAWSZE POMAGAŁO Seksik u nas jest czasami pełny ale ja nie mam coś ochoty więc częściej zaspokajam tż po francusku, żeby nie czuł się zaniedbywany Ale jak już, to pozycja różna w zależności od nastroju a na jeźdźca ostatnio się dowiedziałam, ze nawet nie widać, ze w ciąży jestem hehe ![]() Btw jutro w RwT mężowie się będą żalić na swe żony, że odkąd są matkami seks w ich związku wymarł
Edytowane przez branzoletka Czas edycji: 2012-03-07 o 18:48 |
|||||
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
Eh wysłałam małża na trening i mam teraz czas dla siebie
![]() Miałam ambitny plan zrobić cokolwiek w mieszkaniu ale najchętniej poszłabym spać
|
|
|
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie sobie uświadomiłam, że jak rozpakują się mamusie marcowo-kwietniowe, to przyjdzie pora na mamusie majowo-czerwcowe i... MY
|
|
|
|
#3338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
Taaa.... jak dopiero październik był
|
|
|
|
#3342 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla babci!!!Cytat:
i kalafior,jutro pierogi ruskie z cebulką![]() Cytat:
?nawet się nie obejrzymy a będzie nasza kolej![]() Linka25 buena ewka5891 ajka Irmusia trzymam mocno kciuki za Wasze jutrzejsze wizyty
|
|||
|
|
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
zjadłam 1,5 bułeczki i jestem objedzona
mam jakis ucisk na żołądek i mam wrażenie rozsadzania brzucha od piersi juz
|
|
|
|
#3344 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Znów mi zeżarło cytaty
Pierwszy raz od długiego czasu mnie zmogło w ciągu dnia i ucięłam sobie 2,5 godzinną drzemkę ![]() Cytat:
OMG ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ten facet z Pieńkowską mi nie przeszkadza, jest jakiś taki niewidzialny, ale jej nie trawię, właściwie po co jej zaproszeni goście skoro sama zadaje pytania i sama na nie odpowiada. Parę W-P lubię, ale wydaje mi się, że nie mają ustalonych dni prowadzenia Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę, nie bój się, jak ząb był leczony kanałowo to przypiłowanie go nie boli Cytat:
to koniecznie trzeba go chwalićMój też robi lepsze zakupy w mięsnym niż ja, zwłaszcza na wędlinach sie zna Mojemu się to wydaje bardzo proste,myśli, że pójdzie i kupi i po sprawie, dlatego nie widzi żadnego problemu ![]() Cytat:
Cytat:
bardzo się cieszę!Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3345 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale lepiej się posrać? Bo ja myślę, że lepiej zrobić lewatywę i mieć spokojną głowę...Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj bardziej się obijałam, po prostu nie miałam sił siedzieć 8h przed kompem i się wysilać. Zdycham chorobowo. Pół nocy nie spałam, wyglądam fatalnie. Znów pryszcze wyszły mi na szyi i żuchwie. W ogóle czuję się tak sobie, bo od dzisiaj jem te antybiotyki na bakterie w moczu. Piszecie bardzo dużo, zacytowałam tylko pierwszą stronę od mojej nieobecności, bo 4 kolejnych nie dałam rady nawet przeczytać. No nic, trzymajcie się, ja idę do łóżka
|
||||
|
|
|
#3346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie się wykapalam i głowę Umylam. już ciężko mi się zginac masakra .
objadlam się Frytkami
|
#3348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak, a ja miałam mieć na obiadek mielone - i owszem, postawiłam na stole, do tego buraczki i ogóreczki, ale ja zjadłam ziemniaki z masłem i serem ![]() Cytat:
Dziękuję |
||
|
|
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
Upiekłam biszkopt a teraz czekam aż wystygnie i będę robić krem
![]() A resztę jutro. Dziś wykorzystaliśmy dzień i byliśmy na długim spacerze ![]() Drugi dzień boli mnie głowa i nawet wyjście na dwór nie pomaga;( |
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
ile naprodukowałyście
![]() blueberry gratki
Edytowane przez dottta Czas edycji: 2012-03-07 o 19:38 |
|
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie, że mnie dostrzegłaś w tym ogromie słów, które tu produkujemy
---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- No i nie dodałam, że zaraz jadę na gotowaną kukurydze Mam nadzieję, że będą mieli!
|
|
|
|
#3353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo jak fakt, że mamusie styczniowo-lutowe już na odchowalni, a dopiero pierwsze się rozpakowywały ![]() Idę po fasolkę i na House'a
|
|
|
|
|
#3354 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Sliczne ciuszki i foteczki dzidziusia też Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3355 | |||||
|
Branzoletka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Hahaha! Cudna poprostu boska ta fotka, mam ją cay czas przed oczami ![]() Śliczne a ten biały misiu na jaki rozmiar? Zdążysz ubrać? Kurcze współczuje, bo ja jestem taka jak ty do dentysty i powiem ci jakby mnie dalej po znieczuleniu bolało, to bym się uparła, żeby doznieczuliła mnie, bo wyjdę i nie zapłace Dobrze, że już masz to z głowy.[QUOTE=Mandragorrka;3277 A mój małż mówi, że chłop jest bardzo prosty w obsłudze bo ma tylko jedną dźwignię ![]() [/QUOTE] Ja kocham wszystkie owoce morza ![]() Ee tam, dobry orgazm nigdy nie jest zły A tak poważnie ciastek naprawde nie wiem i ja bym się zapytała jednak o co chodzi z tą wstrzemięźliwością no bo jakiś to cel ma... Choć z drugiej str. przecież bywają orgazmy przez sen i co? Przecież tego nie da się kontrolować ![]() Cytat:
![]() ad2. Te składniki, to niebo w gębie i też bym"szczytowała" przy każdym kęsie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Była mowa o tulipanach Śliczne są w swej prostocie(i zwiastują wiosnę) pod warunkiem, że są w bukiecie a nie jeden w foli
|
|
|
#3356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
Pumas odpoczywaj i nabieraj sił
Cytat:
![]() Ciekawa, która z nas pierwsza się rozpakuje
|
|
|
|
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ładnie ktoś tam mi w snach daje czadu
|
|
#3359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:51.

dziękuje ja się mogę podzielić
tz zrobił dużo

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

, a dziś właśnie podczas pisania komputer się wyłączył bo instalował aktualizacje