Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-07, 20:41   #3241
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A u nas zmuła. Koleś od wynajmu dziś mówił, że za rok chce sprzedać mieszkanie, a my nie mamy ani grosza na taki zakup. Co miesiąc idzie nam ok 1200 zł na rachunki,, odstępne i czynsz. Nie ma jak cokolwiek zaoszczędzić, ja nie pracuje i pracowałam. Nie mamy najmniejszych szans na jakikolwiek kredyt, własnie dziś nam to uzmysłowiono. Jestem załamana
Marek coś gada o budowli za jego domem rodzinnym...Ciekawe za co? I pomijam już jego całą rodzinkę obok...
A tak to nie mamy żywcem gdzie iść. żywcem.
Siedzę i ryczę.
Wiesz co, strasznie mi zawsze przykro, jak czytam, jak masz ciężko. Nie dość, że ciągle sama musisz sobie radzić, to jeszcze co chwilę życie rzuca Ci kłody pod nogi. Jedyna opcja, to za jakiś czas znowu szukać jakiegoś ładnego mieszkania do wynajęcia.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 20:47   #3242
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Marina tyle dobrego, że macie jeszcze rok bo są tacy którzy mówią o takich rzeczach miesiąc przed wyprowadzką... Ja wiem, że będzie ciężko,ale na pewno to przetrwacie no i nic innego nie pozostaje jak szukać nowego mieszkania i totka wyślij !

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 20:54   #3243
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość

Przyleciałam sie tylko pochwalić zostałam Ambasadorką Chudnij z BioGarden Może uda mi się trochę zrzucić

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
A
Właśnie go zmieniłam. Wyrózniam się jakoś?
ale słodki!
trafne
Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Mamusie dzieci raczkujących, pełzających, turlających się większość dnia po podłodze (dywanie). Czy Wasze dzieci, też mają tak poprzecierane kolanka, przedramiona, uda, piszczele, stópki (od odpychania)???
ja właśnie zamierzam kupić rajstopki do raczkowania ciekawe czy troszkę ochronią

Byłam na spotkaniu z koleżankami, fajnie ale za krótko I dostałam od kolegi tulipana z racji jutrzejszego święta

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 20:56   #3244
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

jaaaaaaaaaaaacieeeeeeeee: love: podeślij mi ją chcę to zobaczyć tylko chyba Twoja noga by była potrzebna
Wołałaś mnie?

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
brumek, nie bij, sprzedalam na drugim wątku Twoje piersi i teraz chodzą jako PIERSI MONI
Kradziejka

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Jacieee my już kupiliśmy maxi cosi tobi i jak na razie jestem zadowolona , mały jeździ nim już 3 tydzień i też mu pasuje
Zdrówka dla Ciebie
Tylko Tobi trochę droższy

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

"moja koleżanka zrobiła sobie koszulkę z napisem "Daję dziecku parówki" (z przodu) oraz "Moje dziecko ogląda telewizję" (z tyłu). Mówi,że kiedy dopada ją wyjątkowa złość na ilość komunikatów, które instruują ją co do tego jaką powinna być matką, zakłada koszulkę, idzie w niej z dwójką swoich dzieci na plac zabaw i od razu czuje się lepiej "

Też chcę taką koszulkę!!!!
Jak będziesz zamawiać to weź mi jedną

Cytat:
kur** mam dość.
Zalało mi łazienke i przedpokój, wody po kostki.
rura w pralce puściła i woda poszła....
Przedpokój sprzątniety, wszystkie ręczniki wyciągnęlam.
Łazienka nadal tonie bo TA histerii dostała a ja razem z nią.

Wyć mi się chce

Cytat:

Przyleciałam sie tylko pochwalić zostałam Ambasadorką Chudnij z BioGarden Może uda mi się trochę zrzucić
Super Ja też chcę

Cytat:

Jak mam nie dać dziecku słodyczy, kiedy sama namiętnie je zjadam?
Albo jak zabronić oglądania tv, skoro sama coś tam ogladam?
I tak go nie uchronię przed tym, bo jeśli sama nie dam, to dadzą dziadkowie po kryjomu. Już wolę wiedzieć, co i ile zjada moje dziecko lub co ogląda.
Mądrze gadasz

Cytat:
A u nas zmuła. Koleś od wynajmu dziś mówił, że za rok chce sprzedać mieszkanie, a my nie mamy ani grosza na taki zakup. Co miesiąc idzie nam ok 1200 zł na rachunki,, odstępne i czynsz. Nie ma jak cokolwiek zaoszczędzić, ja nie pracuje i pracowałam. Nie mamy najmniejszych szans na jakikolwiek kredyt, własnie dziś nam to uzmysłowiono. Jestem załamana
Marek coś gada o budowli za jego domem rodzinnym...Ciekawe za co? I pomijam już jego całą rodzinkę obok...
Siedzę i ryczę.

będzie dobrze.

Dominik już 3 razy się budził. Fajna noc się zapowiada

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 20:57   #3245
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
U nas nie ma podraznien zadnych póki co

Własnie wrociłam od gina
u niego rodziłam
poszlam na cytologie
ale mowie mu ze cos jest chyba nie tak bo
w lutym mialam 2 razy okres a teraz jakies plamienia
a on: JEST PANI W CIĄŻY
ja:mdleje :
po chwili: niemozliwe...
on: mozliwe mozliwe i uśmieszek
ja:
on:
ja:
on: no to zapraszam do badania
ja: dobra
badanie.............
on: no to chyba jednak nie ciaza
ja:
tylko jeszcze pozostałosci po porodzie
ja: po takim czasie
on: tak czasem bywa

matko ale mi stresa zaapikowal
heheheh jaki dialog,

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
CZYM MOGĘ POSMAROWAĆ skórę wokół ust,
bo Emilie wiecznie trzyma ręce w buzi i ma podrażnioną skórę przez to
ja smarowałam mojej, bo też tak miała kremem emolium specjalnym balsamem, tak sie nazywa i przeszło, ale na początek posmaruj może nivea jest gęsty, może pomoże
Cytat:
Siedzę i ryczę.
Boże Marinka tak mi przykro, dlaczego tak się dzieje, że młode małżeństwo nie może spokojnie żyć ??

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 21:01   #3246
zanetaa88
Zakorzenienie

Aniu moja dama dostała te rajstopki i powiem Ci dla mnie są beznadziejne, niby coś mają na kolanach i na stópkach, ale po kilku praniach ta kleistość czy ta przyczepność tych kropeczek zanika, bo są po prostu jakby starte. Moja dama nosiła czasem te rajty w zimie bo był fajne grube,ale żebym je kupowała teraz specjalnie do raczkowania to nie,bo wiem że to zwykły taki klej z pistoletu polany na rajty - tak mi się wydaje.No i te grubsze rajty zrobiły się po praniu śmiesznie mniejsze i co naciągnę to się kurczą,ale jak masz na nie chrapkę to możesz Ty je testować

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Agadus nivea odpada kiedyś ją posmarowałam i taty bo miała suche policzki to ją lekko wysypało,więc póki co uciekam od niej. Miałam pytać, pisałaś że masz loreal infanible czy coś takiego nie? podkąłd ? jaki pędzel do niego używasz?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 21:04   #3247
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Aniu moja dama dostała te rajstopki i powiem Ci dla mnie są beznadziejne, niby coś mają na kolanach i na stópkach, ale po kilku praniach ta kleistość czy ta przyczepność tych kropeczek zanika, bo są po prostu jakby starte. Moja dama nosiła czasem te rajty w zimie bo był fajne grube,ale żebym je kupowała teraz specjalnie do raczkowania to nie,bo wiem że to zwykły taki klej z pistoletu polany na rajty - tak mi się wydaje.No i te grubsze rajty zrobiły się po praniu śmiesznie mniejsze i co naciągnę to się kurczą,ale jak masz na nie chrapkę to możesz Ty je testować

dzięki, dobrze wiedzieć przemyślę je jeszcze

a teraz idę spać,póki mam możliwość dobranoc!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 21:04   #3248
patik87
Zakorzenienie

http://butelkowy.blox.pl/html/131072...9,170.html?1,1 lektura..
Stary 2012-03-07, 21:05   #3249
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Mamusie dzieci raczkujących, pełzających, turlających się większość dnia po podłodze (dywanie). Czy Wasze dzieci, też mają tak poprzecierane kolanka, przedramiona, uda, piszczele, stópki (od odpychania)???
Ala kolanka ma ewidentnie poprzecierane, takie ognisto czerwone,a reszta wymienionych części ciała jest zaczerwieniona, taka poprzecierana ale z drugiej strony w takim samym stanie ma plecy,a na nich nie spędza w ogóle aktywnego czasu, jedynie jak śpi
Mi to nie brzmi jednak na poobcierania, tylko podrażnienie od czegoś innego Jak jakieś zmiany atopowe (tfu tfu!)

Cytat:
Własnie wrociłam od gina
u niego rodziłam
poszlam na cytologie
ja:
on:
ja:
badanie.............
ja:
Czytałam to cała w napięciu!

Cytat:
O nie, znowu problemy
Rok to sporo. Może do tego czasu coś się zmieni. Albo chociaż wyklaruje...
Oj, Marinko, chętnie bym Cię tak po babsku przytuliła

Wkurza mnie to, że masz duży dom rodzinny, który lubisz, z tego co pamiętam, a nie możesz tam zamieszkać przez NIEGO!

Cytat:
piszecie o tych zbakach nawet brumiatko mlodsze i juz 3 zabki ma a u nas dziasla dziasla dziasla
Ale u nas to wyjątkowo wcześnie zaczęło się to ząbkowania i wyjątkowo szybko idzie
W tamtym tygodniu widzieliśmy się ze znajomymi, którzy mają dwie córeczki i jednej pierwszy ząb wyszedł jak miała 11,5 miesiąca, a drugiej - rok i 2 miesiące!!!

Cytat:

Jak nie urok to ... przemarsz wojsk, jak mawia moja mama...

Cytat:
Fajnie, że Ci się udało A co to za specyfik? Nigdy nie słyszałam.

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Boli mnie tez głowa i palec bo przez te alergie mam wysuszona skórę na rękach i skóra na palcu pękła. Boli i piecze jak diabli.
To sie pozalilam ....
A no tak, bo Ty też masz te straszne zmiany na rękach
ALe na pocieszeni powiem Ci, że .. już za kilkanaście godzin przyjeżdża Twoja mama

Cytat:
A próbował już gryźć coś?
I który to w końcu wyszedł?
Prawa górna jedynka. Chociaż dwójka wygląda na dużo bardziej zaawansowaną Tak jakby pół zęba już było na zewnątrz, z tym że pokrytego skórką

Cytat:
dziąsełko zrobiło siępo prawej stronie sine i jest kropeczka z krwi.....to juz
Sweet, u nas wczoraj ( a przypominam że dziś wyszedł ząbek) pojawiła się taka mała dziurka z krewką
Więc może, może...

A my zaliczyliśmy dziś znowu sushi. Tymcio jak zwykle siedział cichutko w foteliku i gapił się na ludzi przy sąsiednich stolikach. Strasznie jestem mu wdzięczna, że daje nam tak spokojnie, na luzie chodzić do knajpek i nie stresować się, że zaraz zapłacze i trzeba będzie się zbierać
Stary 2012-03-07, 21:13   #3250
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
U nas nie ma podraznien zadnych póki co

Własnie wrociłam od gina
u niego rodziłam
poszlam na cytologie
ja:
on:
ja:
badanie.............
ja:
tylko jeszcze pozostałosci po porodzie
ja: po takim czasie
on: tak czasem bywa

matko ale mi stresa zaapikowal
Ale emocje

Cytat:

Moją damę okropnie dokuczają zęby,
kiedy się wieczór zbliża jest najgorzej.
Marudzi,tuli się, marudzi, śmieje się i tak w kółko.
Dzisiaj nawet mleka nie chciała zjeść na dobranoc,ale w końcu zjadła.
Biedna Emi.. przesyłam wirtualne uściski!

Cytat:
Siedzę i ryczę.
Ojej dobrze, że tak szybko Wam o tym powiedział.. będziecie mieć dużo czasu żeby znaleźć coś nowego.. domyślam się co musisz czuć.. ciągłe wyprowadzki, zmiana otoczenia.. ale bądź dobrej myśli.. na każdego kiedyś czeka szczęście
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 21:15   #3251
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Słoneczko Beatka jeszcze nie odpisała. Napisałam jej eska. To ja jak coś zapraszam do mnie, tylko, że w sobotę mam caaały dzień zawalony zajęciami w szkole, a w piątek język rosyjki wieczorem na uczelni... CHyba, że nie pojadę...Jak Wam pasuje? Chyba, że w przyszłym tyg?
mi pasuje w następnym tyg ..... jeśli chodzi o godziny to wolałabym tak około 11-12 się spiknąć jak mały mój po spaniu będzie bo inaczej to maruda na całego

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 21:17   #3252
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:

Ja na kolana kupiła na all nakolanniki do raczkowania, bo czesto lata bez rajtek i faktycznie kolanka miała czerwone. Ale teraz już jej tego nie ubieram, tylko koniecznie skarpetki z ABSem.

No i dziś zaliczylismy pierwsza krew obsuneła się Sarenka przy stole i rozcieła warge, bardzo lekko całe szczęście...

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 21:18   #3253
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
!

Dziewczyny, właśnie poinformowałam tż, że robimy w tym roku ogródek -warzywniak
Ma któraś z Was jakieś doświadczenia na ten temat?? jak zaczniemy teraz na wiosnę wszystko szykowac, to i tak pewnie w tym roku żadnych plonów nie będzie co?
spokojnie dacie rade. po przekopaniu wystarczy nawiezc, poczekac troche, bo kompost moze byc silny i popalic rosliny a pozniej sadzic. ale chyba najlepiej gotowe roslinki. jak chcesz pomidory, to do kazdego rowka nawoz, no i polecam bezpalikowe, mniej zachodu.
Cytat:
To u nas chyba kwestia tych atopowych zmian Wydaje mi się, że musi jej to doskwierać, nie wiem swędzieć, piec....jutro kupię oilatum. Balneum niby ok, ale skoro sie pogorszyło to może nie daje rady...

A ja wstępnie rozrysowałam swój ogródek, teraz niech tylko te mrozy się skończą, co będzie można łopatę w ziemię wbić
Z tematu ogrodowego wybiegłam już myślami do Wielkanocy Chyba u siebie będę robiła święta, przynajmniej pierwszy dzień. Mam nadzieję, że pogoda będzie iście wiosenna i będziemy mogli pójśc do lasu szukać prezentów od zajączka
moze na te zmiany lipobase?? swietny krem

Cytat:
lipobase

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Oj chyba nie o to w tym chodzi
Przynajmniej Brumek i Scio wyjaśniły mi inaczej

mi tak rehabilitantka tlumaczyla, wiec dziele sie tym co mi powiedziala ale widocznie zbednie sie produkuje.

Cytat:
Siedzę i ryczę.
marinko kochanie rok to tyle czasu. wiesz my w 2009 nie mielismy zadnych perspektyw , nastal 2010, kupilismy mieszkanie, odbylismy podroz marzen i zaciazylam wiec wszystko przed wami. Nigdy nie wiesz kiedy sytuacja sie zmieni.

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Rozumiem Cię zupełnie, bo my mamy też nieciekawą sytuację na dzień dzisiejszy. Siedzimy na razie na głowie moim rodzicom, jakby nie oni, to byśmy chyba pod mostem wylądowali....
Będzie dobrze, nie ma się co łamać (choć wiem, że się nie da)...
io takie nastawienie chodzi
Stary 2012-03-07, 21:24   #3254
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ne podoba mi się to Ale rozumiem że nie masz w pobliżu jakiejś inne przychodni, gdzie nie zabieraliby dziecka?

A sytuacja w domu faktycznie przytaczająca
Ta woda to od czego tak? Wiadomo?
w mojej wsi w ogole nie pobieraja krwi tak małym dzieciom
muszę jechać dalej, w szpitalu powiatowym mam opcję pobierania na oddziale dzieci chorych i to mnie trochę przeraża..
a w tym szpitalu gdzie jest przychodnia to jest własnie ten oddział noworodków
no i dzisiaj odkryłam że ma siniaki w miejscu pobrań, boszzze

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
1. Dziękuję pięknie za życzenia
2. Cieszę się, że wyniki wyszły prawidłowe
3. Mętnej wody współczuję jak byłam w ciąży to mieliśmy okres, że u nas leciała z kranu brunatna strach było cokolwiek robić w takiej wodzie
dziękuję

jeśli chodzi o wodę to trudno zajrzeć w studnię głebinowa, ale prawdopodobnie jest bardzo mało wody i ciągnie ten syf z dna

wiele domów od kilku tygodni w ogóle nie ma wody lub leci minimalnie, jedni mówią że albo gdzieś pękła rura i nie widac przecieku bo ziemia bardzo zmarznięta i się nie przebiło lub opcja którą ja obstawiam - po prostu nie zbiera się w takim tempie jak jest zużycie, bo jest jej mało - gleba zmarznięta i woda ni eprzesiąka wgłąb - tak sądzę na podstawie ilości w naszej studni głębinowej

nasz teren jest intensywnie eksplowatowany - suszony! - przez Zywiec Zdrój, mają kilkanaście studni na terenie i czerpią wode w ilościach przemysłowych, to już gospodarka rabunkowa niestety.... od nas woda płynie, zapasów nie ma, więc zanim się to uzupełni to czasu trochę upłynie

Cytat:
Siedzę i ryczę.
nie martw się, na pewno znajdziecie rozwiązanie, coś "wyskoczy" w międzyczasie", jakaś okazja do wynajęcia, czy może nawet wygrana w lotto i szybka realizacja waszych marzeń

Dawid płacze na reklamie tpsa - tej o zapobiegliwości - marzanna utopiona itp... najpierw wcale nie skojarzyłam tego z tv, myślałam że jakoś źle przygryzł gryzak czy cos, ale dzisiaj znowu akurat jak leciała ta reklama on na dźwięk głosu spojrzal na ekran i się rozpłakał

dla odmiany śmieje się do innej reklamy - wielkiego czarnego kota który coś tam gada

od razu napiszę że rzadko pozwalam mu na tv patrzeć mimo to, udało mi się to zaobserwować
Stary 2012-03-07, 21:30   #3255
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
heheheh jaki dialog,
minie bylo tak wesolo na poczatku

Cytat:
Czytałam to cała w napięciu!

Ale u nas to wyjątkowo wcześnie zaczęło się to ząbkowania i wyjątkowo szybko idzie
W tamtym tygodniu widzieliśmy się ze znajomymi, którzy mają dwie córeczki i jednej pierwszy ząb wyszedł jak miała 11,5 miesiąca, a drugiej - rok i 2 miesiące!!!

Sweet, u nas wczoraj ( a przypominam że dziś wyszedł ząbek) pojawiła się taka mała dziurka z krewką
Więc może, może...
dałaś mi nadzieję

ja też miałam napięcie ale głowy bo dla mnie to była by katastrofa byc teraz w ciazy w mojej sytuacji

wiem ze różnie to bywa ale jakoś mi tak smutno ze już większość wątkowych maluszków uzebiona a my szczerbaci
u mnie pani z Żabki na dole synek ma 2 latka i dopiero 6 zebów

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Ja na kolana kupiła na all nakolanniki do raczkowania, bo czesto lata bez rajtek i faktycznie kolanka miała czerwone. Ale teraz już jej tego nie ubieram, tylko koniecznie skarpetki z ABSem.

No i dziś zaliczylismy pierwsza krew obsuneła się Sarenka przy stole i rozcieła warge, bardzo lekko całe szczęście...
tez mam zamiar kupic te nakolanniki

jej dobrze ze tylko lekko ...biedna Sarenka pewnie placzu bylo co nie miara

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Ale emocje
w innej sytuacji powiedziałabym ze zesrałam się ze strachu ale tu nie wypadało
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 21:35   #3256
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Siedzę i ryczę.

Marinko napiszę to samo co dziewczyny.. dobrze że wiecie tak dużo wczesniej, rok to jeszcze dużo czasu, może znajdziesz pracę za jakiś czas? coś się odmieni?
Życzę Wam aby to wszystko poukładało się szczęśliwie dla Waszej trójeczki

Cytat:
Właśnie wiem, ze okres 8-9 miesięcy to najlepszy czas.
Zasnąć zaśnie bez smoka, ale jak chce się obrócić to się wybudza i go szuka, rano udało mi się i kiedy się obudziła poklepałam po pupci i zasnęła, po południu też zasnęła bez -oczywiście domagała się go strasznie płaczem,ale w końcu zasnęła, pospała pół godziny (a wiedziałam, że będzie to drzemka więcej niż pół godziny) obudziła się i płakała, wzięłam na ręce, ponosiłam, pośpiewałam, poklepałam zasnęła co odłożyłam to płacz bo nie miała smoka. Skapitulowałam bo chciałam iść do wc to raz i obiad mi się robił to dwa i przy zaśnięciu na noc w sumie sama zasnęła bez smoka,co rzadko mi się zdarzało,płakała przy zasypianiu ale to przez zęby,bo dopiero po nurofenie się uspokoiła,ale przebudziła się i chciała smoka...

Wiesz zastanawiam się,czy jeżeli mi się wybudzi a zaśnie bez smoka to ją brać na ręce i tulić czy robić cokolwiek jak ona leży w łóżeczku np głaskać itd. Bo żeby potem nie było, że wiesz na każde jej jękanie stękanie i popłakiwanie będę brała na ręce i nosiła damę, boję się tego.
Choć z drugiej strony w dzień i tak zasypia mi na rękach, boję sie raczej bardziej o noc bo potrafi się budzić nie raz 3 x na smoka...
Wiesz no właśnie najważniejsza w odsmoczkowaniu (czy odpieluchowaniu) to konsekwencja.. czyli skoro już podejmujemy ten krok to nie ma odwrotu.. dlatego ja swojego smoka pociełam i wyrzuciłam do kosza nie ma opcji że się złamię, po prostu teraz już nawet nie myślę , że "gdyby coś" to dam smoka... po prostu smoka już nie ma i tyle. Lila da radę
Wiadomo że dziecko może gorzej znosić rozstanie z nim bo śpi z nim od zawsze i jest mocno przywiązane ale im prędzej to utniemy tym lepiej.

Lila jak w dzien się przebudzi to już jej nie usypiam, ile pośpi to jej, jeśli krócej to dla mnie jeszcze lepiej bo wiem że im mniej śpi w dzień tym lepiej w nocy..
Też bałam się najbardziej pobudek nocnych - ale o dziwo odkd śpi bez smoka nie przebudza się wieczorem, Budzi się na jedzonko ok 2-3, jak wypije wszystko to tylko odrywa się od butelki i śpi dalej.

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

U nas dziś też pierwsza krew... Lila wdrapywała się na tżta jak leżał na podłodze i tak wyskoczyła że przeskoczyła nad jego plecami i wylądowała czołem po drugiej stronie na dywanie.
czoło zdarte, guz jak ta lala
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 21:42   #3257
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o wodę to trudno zajrzeć w studnię głebinowa, ale prawdopodobnie jest bardzo mało wody i ciągnie ten syf z dna

wiele domów od kilku tygodni w ogóle nie ma wody lub leci minimalnie, jedni mówią że albo gdzieś pękła rura i nie widac przecieku bo ziemia bardzo zmarznięta i się nie przebiło lub opcja którą ja obstawiam - po prostu nie zbiera się w takim tempie jak jest zużycie, bo jest jej mało - gleba zmarznięta i woda ni eprzesiąka wgłąb - tak sądzę na podstawie ilości w naszej studni głębinowej

nasz teren jest intensywnie eksplowatowany - suszony! - przez Zywiec Zdrój, mają kilkanaście studni na terenie i czerpią wode w ilościach przemysłowych, to już gospodarka rabunkowa niestety.... od nas woda płynie, zapasów nie ma, więc zanim się to uzupełni to czasu trochę upłynie
Czyli w sumie nawet jakby mąż się wziął do roboty i coś chciał zrobić, to i tak nie za dużo zdziała, tak?

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
Dawid płacze na reklamie tpsa - tej o zapobiegliwości - marzanna utopiona itp... najpierw wcale nie skojarzyłam tego z tv, myślałam że jakoś źle przygryzł gryzak czy cos, ale dzisiaj znowu akurat jak leciała ta reklama on na dźwięk głosu spojrzal na ekran i się rozpłakał
Ciekawe czemu?
W ogóle stwierdzam ze poczucie humoru dzieci (i lęki też) są całkowicie nielogiczne dla mnie! Nie mam pojęcia co rozbawi Tymcia do łez. Zawsze mnie tym zaskakuje Np. dziś na spacerze dostał ataku chichotu, gdy mijaliśmy szczekającego psa. Szczek - chichot, pies przestawał - Tymcio też i znowu szczek - chichot

Lilka i Sarenka
- to już z Was teraz weteranki są

Telik - do raportu!!!

.

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-03-07 o 21:43
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 21:43   #3258
youyou
Zakorzenienie

Umówiłam się do gina na 27.03, mam teraz ostatnie opakowanie Cerazette, zakończyliśmy karmienie piersią więc chcę zmienić na coś innego, najlepiej nie tabletki... tylko dumam na co
chodzi mi po głowie ten brunetkowy Nuvaring

aaa i dostałaa dziś zwrot kasy z Groupona za ten nieszczęsny wypad.. wiec nawet szybko się uwinęli, tyle dobrego
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 21:44   #3259
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Brumku ale ty masz pamięć. Tak!!!!! Jutro o tej porze mama bedzie juz ze mną
To mnie Troche pociesza... Bo dzien był straszny. Oprócz tego co napisałam wczesniej niepowodzeń ciąg dalszy. Wrzucilam cały swój obiad do kosza... Porażka kulinarna na całej lini. Ale całe Szczescie zaraz sie ten dzien kończy. Wierze ze jutro bedzie lepiej. Lece do wanny
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 21:45   #3260
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Wrzucilam cały swój obiad do kosza... Porażka kulinarna na całej lini. Ale całe Szczescie zaraz sie ten dzien kończy. Wierze ze jutro bedzie lepiej. Lece do wanny
To co dodałaś do niego, że aż do kosza musiał pójść? Cukier zamiast soli?
Stary 2012-03-07, 21:55   #3261
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
No dobra, a jakie przywileje się z tym wiążą?

Pewnie że zloty! (po mamusi )
A na jedzeniu się zna, nie czepiaj się. Szpinaczek jest pyszny i zdrowy i Jaś to wie
Przywileje:pyszna kawa u sąsiadki telika i kawałek zakalca

Patryk,
Nikoś,
Lenka, wszystkiego najlepszego
Patik życzę zdrówka, na pęcherz to żurawinowy sok mi zawsze pomaga i picie duzej ilości płynów
Żanetka a ty jeszcze karmisz UU?
Brumeczku gratuluję ząbka
Karoline Stooo lat
Dziubku ja też zapisuje Jasia do klubu szeroko otwierającej się buzi na widok łyżki
Sweet ale Ci facet zafundował adrenaline
Marinko-przykro mi że tak się wam nie układa. Może Tzt coś wymyśli. Przecież on pracuje, a za jakiś czas (po studiach) Ty tez będziesz mogła pójść do pracy. Jestem pewna że w koncu wasza sytuacja się polepszy

uff nadrobiłam
mam dziś dzien do :upy:

ale z dobrych wieści teściowa zabrała mnie na zakupy do outletu
i obkupiłam troche Jasia
Stary 2012-03-07, 22:00   #3262
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Przywileje:pyszna kawa u sąsiadki telika i kawałek zakalca

mam dziś dzien do :upy:
Kocham zakalca

Co sie dziś działo, Teliczku?
Stary 2012-03-07, 22:03   #3263
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Czyli w sumie nawet jakby mąż się wziął do roboty i coś chciał zrobić, to i tak nie za dużo zdziała, tak?

Ciekawe czemu?
W ogóle stwierdzam ze poczucie humoru dzieci (i lęki też) są całkowicie nielogiczne dla mnie! Nie mam pojęcia co rozbawi Tymcia do łez. Zawsze mnie tym zaskakuje Np. dziś na spacerze dostał ataku chichotu, gdy mijaliśmy szczekającego psa. Szczek - chichot, pies przestawał - Tymcio też i znowu szczek - chichot

Lilka i Sarenka - to już z Was teraz weteranki są

Telik - do raportu!!!

.
z ta wodą to dłuższy temat.... mówiłam że może filtr, że dzwoniłam troche, pytałam, nawet do sanepidu by zbadać czy ona jest bezpieczna.... mój monolog trwał kilkanaście minut lub więcej... jedyne zdanie jakie miał na ten temat to "musimy przeczekać, zero ruchu w tym kierunku

dla nas reklama jest zabawna, bo rozumiemy co oni mówia - i to jest cały ich urok, tak małe dziecko jeszcze nie rozumie, tylko obraz rejestruje i dźwięk, może w tym obrazie jest coś niepokojącego? może w głosie serca? nie będę pozwalała mu jej oglądać skoro się boi

i masz rację, to co nam się wydaje zabawne dla nich nie jest i na odwrót

dobranoc
Stary 2012-03-07, 22:05   #3264
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

Agadus nivea odpada kiedyś ją posmarowałam i taty bo miała suche policzki to ją lekko wysypało,więc póki co uciekam od niej. Miałam pytać, pisałaś że masz loreal infanible czy coś takiego nie? podkąłd ? jaki pędzel do niego używasz?
ja mam 4 podkłady, ale ale pędzel jeden do podkładów, mam typowy płaski do podkładu,ale musze sobie kupic" skunksa" taki pędzel grubszy do podkładów, i mówię Ci kiedys nakładałam podkłam palcami, pędzlem o niebo lepiej

Cytat:
minie bylo tak wesolo na poczatku

no, wyobrażam sobie

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 23:01   #3265
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
no fakt na jesień się nawozi ( gównem) i orze. Ale ja wiem jak nie masz zamiaru miec jakiegos wielkiego ogródka , to może spróbuj posiać Powiało wiosną
No fakt

Cytat:

Przeglądam wszelakie fora na ten temat, to ludzie na jesień przygotowuja podłoża itp. a my nie mamy nic. Musimy w miejscu gdzie sobie to wymarzyłam, nawieźć odpowiedniej ziemii itd. Wieczorkiem na spokojnie sobie wszystko rozpisze co z czym i jak, bo im więcej czytam tym mniej wiem
Mój wujek będzie uprawiał naszą działeczkę. Jak będzie sadził to będę Ci pisała co i kiedy

Cytat:

Też chcę taką koszulkę!!!!
Też bym chciała

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
no to super, tylko niektóre warzywa sadzi sie lub sieje w marcu inne w kwietniu i maju, ale wzejśc napewno wzejdzie, a co sadzicie??
dobre, u nas się parowek nie je, bo ja sama nie lubię bo mnie mdli po nich i dlatego, a slodycze ja dawałam Oliwce i będę dawała Nati sama pamiętam jak jadło się domowe ciasdta, paluszki z papierowej torebki, czekoladę domową lub sklejone landryny, dla mnie to smak dzieciństwa, to samo z telewizją będę włączać bajeczki w umiarze, i wkurza mnie troche stwierdzenie jak np. Cichopek powiedziała, że jej dziecko do 5 lat nie będzie jeść słodyczy, a mała jak poszła do przedszkola to dostała lizaka i co mamusia na to 9 dziecku baaaardzo smakowało) a mamusia powiedziała,że to taki niedobry kamyczek, chwaliła się tym w ddtvn
A to ja bardzo ciekawa jestem po czym Cichopek tak "fajnie" sobie wyglądała zanim została mega sławną mamą?

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Miałam pisać, ale zapomniałam... mamad1, lili83 fajne avatarki
A dziękuję
Miło9, że chociaż Ty zauważyłaś

Cytat:
kur** mam dość.
rura w pralce puściła i woda poszła....
Przedpokój sprzątniety, wszystkie ręczniki wyciągnęlam.
Łazienka nadal tonie bo TA histerii dostała a ja razem z nią.

Wyć mi się chce
nosz kur.wa - jak nie urok to sraczka!

Cytat:

Cytat:
Ja smaruję Emolium, czasem bambino.

Cytat:
Siedzę i ryczę.

My mamy bardzo małe mieszkanie... ale własne, już nie będę narzekała.
Mam nadzieję, że ułoży się Wam szybko

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

SweetAngel1984 Radek mój z 5 sierpnia i nadal ząbków brak. Mi to nie przeszkadza ani nie martwi. Przyjdzie pora to wyjdą.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 23:04   #3266
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
A dziękuję
Miło9, że chociaż Ty zauważyłaś
Też zauważyłam - słodziasny
Stary 2012-03-07, 23:20   #3267
marzena_S
Zadomowienie

Uff nadrobiłam, ale nie mam siły odnieść się do postów.
Jadę z pamięci.

Lena, Patryk, Nikoś- najlepszego dla Was dzieciaczki!

Karoline, sto lat!

Tule wszystkich potrzebujących. (Patik, Marina, Kolina, Stronczek i kto jeszcze potrzebuje )

Brumek, gratuluje kolejnego ząbka.

I kopnijcie mnie w tyłek, ale więcej nie pamiętam.

Tż zakomunikował, że jutro z okazji dnia kobiet zabiera mnie i Hanię... NA KRĘGLE. Nie wiem czy skorzystać z tej niesamowitej propozycji, czy zaproponować, żeby zajął się Hanią a ja w tym czasie się wyśpię.
Stary 2012-03-07, 23:33   #3268
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Tż zakomunikował, że jutro z okazji dnia kobiet zabiera mnie i Hanię... NA KRĘGLE. Nie wiem czy skorzystać z tej niesamowitej propozycji, czy zaproponować, żeby zajął się Hanią a ja w tym czasie się wyśpię.
Idź, idź
My już raz z Tymkiem zaliczyliśmy kręgielnię, znajoma robiła tam imprezę. Ja nie grałam, ale mąż sobie kilka razy rzucił.
Chociaż na jakiś czas mi starczy, bo był tam tak okrutny hałas, że cały czas się stresowałam, że Tymek to potem jakoś odreaguje. Na szczęście nic mu nie było.
Stary 2012-03-07, 23:36   #3269
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Brumku próbowałam sklecic kotlety z fasoli (w ramach diety SB) Ciasto mi wyszło takie ze na patelni sie kupy nie trzymalo. Nijak nie udało sie tego usmazyc. i wywalilam wszystko do kosza

Marzenka
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 23:58   #3270
marzena_S
Zadomowienie

Brumek, okrutny hałas, stresowałaś się i nie grałaś, ale mówisz żeby iść, tak?
Tak trochę mi się wydaje, że to mało atrakcyjne miejsce dla takiego malucha, dodatkowo istnieje możliwość, że zasnę w trakcie gry, no ale nic. Trzeba chyba docenić gest tż i się wybrać, żeby nie było mu przykro.

Youyou, dałaś mi do myślenia z tym smoczkiem. Może i my spróbujemy go odstawić. No i za odpieluchowanie Filipa.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości